Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 177, 178, 179 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 178 z 246
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 21.2.2020 , 21:07   Citovat  

Jinač kolik tak najedete ?
ja bral wartase bo už ,nemusím, jezdit tak budu mít asi tak 12 Tkm za rok..... předtím přes 25 Tkm ročně na LPG OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
Členství: Žádné
Nový příspěvekZaslal: 22.2.2020 , 0:13   Citovat  

Nové CTR:
Odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 22.2.2020 , 8:42   Citovat  

Fajn video ať víme ktery je ktery. A jak začit sobotu v práci Úsměv
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 9:30   Citovat  

Ahoj
riesil niekto seriozne v CXG sedacky ?(komu to este tak vadilo ako mne) bud prerabka tych od vyroby alebo asi vymena a co by tam mohlo pasovat. Tie sedacky su fakt poddimenzovane a taketo bocne vedenie bolo lepsie aj u C5G co som mal ako prve auto od Honda neviem si na to zvyknut (najazdene hodne s C9G a tu boli tie sedacky jedny z najlepsich v triede)
dik
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 9:51   Citovat  

Ahoj,
myslím, že CXG není stará vrána, takže by tam mělo vše fungovat, včetně airbagů, výhřevu, tak jak v sérii (bezpečnost /legislativa/ a komfort). Z tohoto hlediska mě napadá jen jedno řešení a už jsme se tu o něm dávněji bavili. Nechat "dotáhnout" sedadla z verze "Si". Uchycení a kabeláž by mělo být identické, takže odpadají starosti s elektronikou. Vzled a funčnost je jiný level.

tudy odkaz
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 10:07   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Ahoj,
myslím, že CXG není stará vrána, takže by tam mělo vše fungovat, včetně airbagů, výhřevu, tak jak v sérii (bezpečnost /legislativa/ a komfort). Z tohoto hlediska mě napadá jen jedno řešení a už jsme se tu o něm dávněji bavili. Nechat "dotáhnout" sedadla z verze "Si". Uchycení a kabeláž by mělo být identické, takže odpadají starosti s elektronikou. Vzled a funčnost je jiný level.

tudy odkaz

Se sedačkami nemám nejmenší problém a zaplať pánbůh, že jsou takovéto. Jsou klasicky dělané pro masy, široké masy, což já se svou postavou nejsem a kdyby měli boční vedení, tak mě pořád budou bolet stehna, neb nemám stehna jen na sedáku a mezi vedením, ale přímo na vedení... Když jsem občas sedl do jakéhokoliv sport sedadla a nebo i u Octavie s výraznějším bočním vedením sedáku, trpěl jsem...
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 10:19   Citovat  

diky
tak tie SI sedacky su parada cenu si bude drzat , no uvidime. zmatenej
Priorita je bocne vedenie chrbta a ramen, sedak je este v celku fajn.
v C9G clovek do toho uplne zapadne a sedacka te "vobejme"

vyjadrenie Hondy na tie sedacky je - ze tCV je celosvetovy model a musi sa zmestit velky afroamerican ale aj mensi aziat
a potom to takto vyzera.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 10:31   Citovat  

Já kupodivu se sedadly v CXG až tak problém nemám, myslím, co se komfortu týče (jsem sice malý /178 cm/, ale docela široký /100 kg/). Ano, boční vedení by mohlo být lepší, i potahová látka hodnotnější. A ano, když srovnám sedadla třeba s firemními auty (Rapid Spaceback, Octavia III), tak ty mají sice boční vedení malinko lepší, ovšem po delší jízdě cítím, jak si to "vplutí" do sedačky vybírá svou daň.
Jak tu padlo, globální auto přináší různé kompromisy. Být ty "Si" sedačky v Evropě, hmmm Mr. Green
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 11:03   Citovat  

Já (187cm/110kg) mám zatím odjeto jen nějakých 4.200km, ale se sedačkami jsem zatím v celku spokojen. Sedí i leze se do nich slušně a okruhy s Desítkou neplánuju Úsměv
Ty Si samozřejmě vypadají perfektně, ale je to zase něco za něco. Chybí jim nastavitelná bederní opěrka a zadní kapsy se taky hodí.
Spíš mám obavy o výdrž látky, to ukáže jenom čas. Ale když na to příjde, tak holt poputují k sopťovi a ten si pohraje i s tím bočním vedením Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 11:12   Citovat  

Výdrž té látky, o to se taky obávám. Uvidím co a jak, když tak časem zase MAD

tudy odkaz
   Návrat  
dave.a je teď offline  dave.a
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 16:27   Citovat  

Sundaval jsem v kufru koberec, abych mohl přidělat držák na dojezdovku a je tam nejspíš nějaké čidlo - černá krabička cca 7x3x2cm. Nevíte o co se jedná?
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 16:56   Citovat  

Dave.a ja tam koberec nechal kvuli hluku a udelal jen dirky na šrouby.
A krabicky jsem si nevšiml.
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 16:59   Citovat  

Dave.a ako sa dáva dole koberec v kufri? Je to ťažké? Máš nejaký mini návod pre mňa?
   Návrat  
dave.a je teď offline  dave.a
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 18:02   Citovat  

Koberec jsem tam taky nechal, jen jsem ho měl vyndaný, abych si oměřil díry na šrouby. Demontáž je jednoduchá - stačí tahem nahoru sundat černý plast u hrany kufru a pak už jen koberec vytáhnout
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 18:11   Citovat  

Dik za info .. rozmýšľam že kúpil nejaký tlmiaci materiál a dám ho do kufra aspoň .. skúsim jazdu s mobilom v kufri pred tlmenim a po tlmenie.. a rozhodnem sa čo ďalej.. či aj ten predok spravím Úsměv
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 20:20   Citovat  

Ja dostal k tomu návod. Úsměv jeste se musi vyloupnout oka ve předu jestli ho chces cely vytahmout.
Ja strčil do závitu trn odelal dirku jako značku a pak výřízl vetší a ten šroub co drží rezervu jde skrz auto tak semhk lehce maznul.
Podlaha kufru neni kriticka spis podbehy je nanich zevnitr jen jakysi latkopapir cili nic a pod sedakem je na nadrzi jen troska anti vibracniho tmelu.
Sedak se vynda po vytahnuti plast zapadek dopredu.
   Návrat  
PetrAT je teď offline  PetrAT
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 22:09   Citovat  

[quote="omega"]
Mám najeto 20tkm
Ta sedačka je hanebnost
Žádné boční vedení, krátký sedáky, špatně skloněný sedák
Navíc jsem nejaký čas hledal ergonomii za volantem , kdy jsem loktem narážel na středovou konzolu při otáčení volantu
Prostě to je Japonec . A ti dnes mají blbou sedačku v Subaru, Suzuki .... prostě neumí udělat dobrou sedačku
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 23.2.2020 , 23:28   Citovat  

PetrAT: možná to není sedačkami, ale PetremAT. Na Civiku mi vadí akorát materiál, nejlevnější hadr by v tak drahém autě být neměl. Ale že by to bylo nějak zásadně hrozné ergonomicky? Stejně tak ty odsudky o "Japoncích", ehm. Zkoušels nějaké škodovky například? Taková fobie, rapid, octavia kromě RS, to je teprve "žůžo". Naopak sedačky v BR=Z nebo i Corolle jsou velmi slušné. Mazda 6 je má dost nic moc. Takže bych neřekl, že je něco dané zemí původu, velmi dobré umí Japonec úplně stejně jako mizerné, stejně jako Evropan (nebo Američan, doporučuji zkusit něco echt amerického). Pokud ti Civic nevyhovuje, nejlepší je ho nemít.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 8:00   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Já kupodivu se sedadly v CXG až tak problém nemám, myslím, co se komfortu týče (jsem sice malý /178 cm/, ale docela široký /100 kg/). Ano, boční vedení by mohlo být lepší, i potahová látka hodnotnější. A ano, když srovnám sedadla třeba s firemními auty (Rapid Spaceback, Octavia III), tak ty mají sice boční vedení malinko lepší, ovšem po delší jízdě cítím, jak si to "vplutí" do sedačky vybírá svou daň.
Jak tu padlo, globální auto přináší různé kompromisy. Být ty "Si" sedačky v Evropě, hmmm Mr. Green

Ochcávka III. lepší boční vedení? to mi hlava nebere Já si teda v tchánovo ropáku připadal jak na lavici a moc rád jsem zas zapadnul do sedaček 8-9g...
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 8:14  Naposledy upravil pitbuell dne 24.2.2020 , 8:15, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Latka uz na pohled nic moc. Na spilujezdcove strane operka ve dverich znacne omackana ato tam semnou robka najela tak 4tkm...
Koncert ma dobre priplatkove sportovni i komfort sesle jen to neni na tlustší. Zakladni jsou zakladni tvrde lavice.
jinak v usa subaru i vw dodavaji sirsi sedacky.
V civicu me celkem. Vyhovuji neutiskuji a tech par rychlych zatacek se vtom da projet ale dlouhe tahle - najizdaky na D se chce zaprit. Trosku vic drzeni by neskodilo.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 8:14   Citovat  

No, ale i u té Octávie si člověk aspoň může vybrat ...

Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 8:40   Citovat  

Hellborn napsal:
Ochcávka III. lepší boční vedení? to mi hlava nebere Já si teda v tchánovo ropáku připadal jak na lavici a moc rád jsem zas zapadnul do sedaček 8-9g...

Proto jsem u svého původního příspěvku psal i své tělesné proporce. Na mou postavu cítím, že mě ty Octavácké sedadla líp podrží. Ale má to své nevýhody, viz výše.

20200224_083533.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20200224_083533.jpg, 266.69 kB
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 11:09   Citovat  

[quote="skyline"]
Před sedačkou CXG jsem jezdil na sedačce vw ergoactive
Ta měla nastavitelnou kolébku, délku sedáku a pěkné boční vedení
Proto po přesednutí do cxg nastalo ze sedačky velké zklamání.
resp na rovných úsecích to je o zvyku, ale jakmile člověk vjede do zatáček , tak na Hondí sedačce řidič lítá a musí se šprajcovat kolenem . ¨
A to je vzhledem k podvozku a řízení velká škoda
Krátce jsem jezdil C8G a přišlo mi, že ten měl sedačku lepší než CXG

ergoactive.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
ergoactive.jpg, 150.66 kB
   Návrat  
DusanUsan je teď offline  DusanUsan
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 12:59   Citovat  

Mne teda najviac vadi ze je vidiet vyhrev sedadla a bederka tam klepe. Latka je na dotyk teda lacina ale pride mi inak dost odolna. po 50tis km a 100kg pri 183cm.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 13:02   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Proto jsem u svého původního příspěvku psal i své tělesné proporce. Na mou postavu cítím, že mě ty Octavácké sedadla líp podrží. Ale má to své nevýhody, viz výše.

Já mám 182cm a (momentálně) 92kg... Úsměv No takhle tvarované tchán fakt nemá...
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 13:22   Citovat  

Hellborn napsal:
Já mám 182cm a (momentálně) 92kg... Úsměv No takhle tvarované tchán fakt nemá...

Je to výbavový stupeň Elegance plus s motorem 1.8TSI. Sám se divím, že se to "tu" dostalo. Jak jsem psal, tohle úplně marné s vedením není, ale mám otlačená záda na bocích (křídla), jak jsem v té sedačce "vcucnutý" po delší jízdě.
Dobré sedačky pro mě téměř neexistují Velmi šťastný Proto beru za pohodlnější, ty v Hondě.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 15:19   Citovat  

to ze ma konkurencia horsie sedacky neznamena aby Honda nasledovala ...to asi nikomu nepomoze
alebo ako bolo spomenute nech da teda na vyber aspon 2 druhy a staci ...aj ked je civic globalny model
mohli zachovat aspon rozdiely v sedackach pre Aziu , EU a US ...ostatny hardwer by ostal ako je.

Honda ked chce tak sedcaky vie spravit aj velmi dobre - viz seriovky C9G - nadpriemer aspon OK
a este spomeniem ze kozene v CXG mi pridu este o cosi nizsi level ,prave kvoli menej ohybnemu materialu ako je kozenka ,
tak to bocne vedenie je este "plytsie " ako u textilu a ked je to osetrene tak sa to aj smyka ... Smutný
nehovoriac ze kozenka je sice perforovana ale odvetravanie je minimalne.
rozmyslam ze pomeriam tie C9G ci to nebude sediet
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 16:14   Citovat  

[quote="omega"]
ano, bohužel je to tak
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 21:45   Citovat  

PetrAT: jabka s hruškama. To je jako standard v čem? V Lexu mám taky nastavitelné kde co, ale nenapadlo by mě to srovnávat se Civikem. Plus jak říkám, dle mého to žádná hrůza není, vadí mi akorát materiál.

omega: souhlasím, že když ostatní mají krámy, není důvod je mít taky. Ale jak říkám, nevidím to tak. Ergonomicky jsou pro mě standard, v porovnání s hrůzami ve škodifkách dokonce nadstandard. Nemyslím, že by 9G měl sedačky lepší ergonomicky, jen materiálově. Takže tuhle hysterii poněkdu nechápu.
   Návrat  
TomOC je teď offline  TomOC
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2020 , 23:08   Citovat  

Taky bych rad neco prispel k tem sedackam, kdyz to tady ctu Tak to koukám!

Vubec nechapu ty, co si koupili civica v litru nebo jednapetce a cekali tam nejaky ultrasportovni sedacky s bocnim vedenim atd Tak to valím bulvy Chlapci v dnesni dobe neni problem jakekoliv auto pred koupi projet pripadne pujcit od dealera na vikend a tim padem zjistit i jake jsou sedacky sopťa sopťa nechapu ty Vase narky, jestli jste chteli sportovni sedacky s lepsim bocnim vedenim, tak proc jste nesli do CTR (pripadne do neceho jineho, kdyz je Vam i CTR malo), Civic v jednapetce je normalni civilni vozidlo, zadnej sportak (i kdyz tak vypada Velmi šťastný ), kazdopadne s nejlepsim podvozkem ve sve tride atd...

Kdyz to shrnu za me, tak za tech 12 let uz jsem par Hond vlastnil a projel (Civic 6G coupe, A7G 2.4, CRV 4G, CTR8G, A8G, CXG, par km v ATR a CTR10G HaHaaa ) takze nejake srovnani se sedackama v CXG tu je.
Mam nejakych 183cm a aktualne 97kg (jak by rekla manzelka, tluste prase Velmi šťastný) a sedacky v CXG mi naramne vyhovuji papa
bocni vedeni tam je nula nula prd, ale na jizdni komfort za me super. Tak jak to urcite Honda zamyslela, protoze pro ostatni je tu CTR ze .) Co je za me super, je ten naklon zadni casti sedacky smerem k podlaze a predni casti co nejvys, pripomina mi to sedacku F1 Velmi šťastný Auto teprve zajizdim, takze zadne divociny, ale pakrat uz jsem zatacku rychlejs projel a urcite jsem nelital ze strany na stranu HaHaaa V tomhle pripade to muze byt ten syndrom tlusteho pana a v sedacce litaj jen panove co maji 60-70kg i s posteli Velmi šťastný

Naopak CTR8G (s nim najeto cca 15t km) bocni vedeni a sportovni posez super, ale na delsi trasy spatne, chybel komfort...
A8G (najeto cca 10t km) ma celkem taky vyrazne bocni vedeni, peknej posez, ale zase pro muj tlusty zadek horsi na dlouhe jizdy

Takze z meho pohledu jsou sedacky v CXG nejlepsi na komfort ze vsech jmenovanych a ten posez je fakt super!

Jestli si nekdo koupil Civica a ani ho predtim nevyzkousel (sedacky), tak to fakt neni problem Hondy. Pripadne pokud chtel dotycny sportovni auto a sportovni sedacky, tak mel jit do CTR jak jsem jiz psal vyse. A jak uz tu nekdo zminoval, auto lze prodat pokud nevyhovuje a koupit si holt neco lepsiho, kdyz jsou ty sedacky takova traga Je to tam.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 177, 178, 179 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina