Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
:LOCK: Alu kola OZ Racing Alleggerita 17x7" ET40
Fórum: Prodám díly
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
D.a.l.i je teď offline  D.a.l.i
PříspěvekZaslal: 9.2.2020 , 13:46  Naposledy upravil D.a.l.i dne 11.2.2020 , 9:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Prodám tyto velice lehká kola (6,7kg!) ve stavu prakticky jako nová. Rozměrově odpovídají Civicu X, možná i jiným modelům. ET je vyraženo na ráfku a je dost špatně čitelné.

Jsou to docela drahá kola, pro představu OZ Alleggerita od oficiálního dovozce (cena je bez DPH).

Důvod prodeje - chci mít rozměry v pořádku a myslel jsem, že s jinými koly (OZ Hyper GT) budu mít povolený rozměr 225/45. Což sice mám zapsáno v TP, ale na ráfku 17x7,5" Smutný

Takže pořídím letos třetí kola Úsměv

Přehodil jsem je za OEM 16" a musím konstatovat, že auto znatelně ožilo, úspora hmotnosti cca 1,5kg/kolo je opravdu poznat pozitivním způsobem Úsměv

Cena 21.000Kč (popř. se nebráním výměně za jiná lehká kola 17x7,5" ET45 v podobném stylu s doplatkem dle dohody)

Civic Alleggerita.jpeg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Civic Alleggerita.jpeg, 4.06 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.2.2020 , 16:51   Citovat  

A není snažší sehnat typový list (zeptej se u Lexani - cena bude asi moc, prý 3tis,ale když už jsi je koupil.) a nechat ta kola zapsat?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 9.2.2020 , 17:35   Citovat  

Hellborn napsal:
A není snažší sehnat typový list (zeptej se u Lexani - cena bude asi moc, prý 3tis,ale když už jsi je koupil.) a nechat ta kola zapsat?

Řešil jsem to s panem Lexou jako jednu z prvních věcí - na každá kola TL nejde vystavit. Konkrétně na Hondy je jich relativně málo, měl jsem v hledáčku Omnie, ale ty mají pouze pevnostní certifikát, nikoliv TUV - nelze vystavit TL.

Pro jiné značky třeba ty Alleggerity mohou mít TUV testy a není problém je legálně zapsat do TP.

Konkrétně tato kola prakticky odpovídají tomu, co je v TP (kromě 5mm ET), ale zase na nich nemůžu mít legálně 225/45 R17, musel bych mít klasiku 215/50 R17 (sedan). Jenže gumy už mám koupené...

Ještě mi pan Lexa psal, že by se to muselo řešit přes výzkumák, což nevím, co by obnášelo. Z druhé strany - finančně to vychází oproti novým Omniím (17x7,5") prakticky šul nul, tak půjdu asi touto cestou.
   Návrat  
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2020 , 19:16   Citovat  

Sežeň si někde TL na jakákoliv kola s identickými parametry jako jsou ty Alleggerity - pokud nebude na STK nějakej chytrák, kterej bude dělat problémy, tak Ti to potvrdí i přesto, že se nejedná o ta samá kola. Uděláš evidenčku, skočíš na úřad a necháš zapsat vč. rozměrů pneu. Já takto cca před týdnem nechal zapsat kola na A8G.

BTW., z mé vlastní zkušenosti jsou v Lexani k zákazníkovi, co se TL týče, vstřícní bohužel jen do té doby, než dojde na nějaký problém. Mám od nich několik sad kol v hodnotě přes 100k a typové listy z nich dostávám horko těžko ještě teď i přesto, že v době jejich koupi mi bylo řečeno, cituji: "To nebude žádný problém". Jenom na dovozce bych se tedy určitě nespoléhal...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 9.2.2020 , 19:23   Citovat  

Kapky napsal:
Sežeň si někde TL na jakákoliv kola s identickými parametry jako jsou ty Alleggerity - pokud nebude na STK nějakej chytrák, kterej bude dělat problémy, tak Ti to potvrdí i přesto, že se nejedná o ta samá kola. Uděláš evidenčku, skočíš na úřad a necháš zapsat vč. rozměrů pneu. Já takto cca před týdnem nechal zapsat kola na A8G.

Před 2 týdny jsem zapisoval u lehce spřízněného majitele STK (přes mého daňaře) kola. Zdálo se mi, že by se mu moc nechtělo potvrzovat montáž pro jiná kola. Ale pokud poradíš STK v rozumném okolí FM, tak to můžu zkusit.

Kde shánět TL? Třeba zde?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.2.2020 , 9:02   Citovat  

Tak jsem to promyslel a kola si nechám. Vyřeším si to po svém Úsměv
   Návrat  
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2020 , 12:44   Citovat