Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 167, 168, 169 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 168 z 246
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 22:07   Citovat  

Me trochu nesedi to srovnani sport plus cvt vs sport mt.
Jak uz bylo napsano, cvt ma urcite vyhodu v kolonach. Je tam ale urcite vetsi sance ze se neco v budoucnu pokazi a cena oprav bude urcite vyssi nez u manualni prevodovky. A kupovat si lepsi (sportovnejsi) auto pro kolony mi prijde trosku divne.

Shrnul bych to takhle, pro cvt bych se rozhodl kdybych se casto coural v zacpanem meste nebo by me razeni obtezovalo. Manualni prevodovka bude urcite levnejsi ... jinak bych porovnaval spis sport plus mt vs sport cvt.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 22:43   Citovat  

D.a.l.i. Tak to je velká frajeřina.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
romča je teď offline  romča
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 23:34   Citovat  

Gregy4: abych to uvedl na pravou míru,řeším to, že už jsou pouze skladovky v barvě co chci pouze tyto modely kde cenový rozdíl je 50 tis. viz sport plus cvt vs. Sport manuál...tudíž zda oželet výbavu a jít do osvědčeného manuálu nebo automat,který jsem nikdy v životě neměl Velmi šťastný
   Návrat  
Aviaczek je teď offline  Aviaczek
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 23:46   Citovat  

romča: 2bep me jako majitele sport plus cvt dohnal k navsteve fora HaHaaa Takze, co se tyka srovnani vybav, za me jednoznacne sport plus. Co se tyce prevodovky, hodne zalezi na osobnich preferencich. Ja volil CVT z duvodu pohodlneho popojizdeni v kolonach a adaptivnimu tempomatu. Dle meho nazoru adaptivni tempomat u manualu trochu postrada vyznam (kdyz musim sahnout na kvalt, muzu sahnout i na brzdu). Na druhou stranu, pokud vyzadujes dravou jizdu, pak bych volil manual. CVT nema takovy odpich jako manual, i kdyz to zajizdy dohani rychlejsim plynulym razenim. ´S´mod prevodovky drzi otacky trosku vys a da se s nim prakticky jezdit jako s manualem, dokud nenarazis na omezovac, ale koho by to dlouhodobe bavilo, kdyz nemusi Velmi šťastný

Pri nakupu jsem uvazoval jak nad vybavou, tak prevodovkou. Kdyz se ohlednu zpet, tak bych nevolil jinak. Nejspis bych si, ale byval nechal me predchozi c9g Úsměv
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 6:59  Naposledy upravil Jopeeeno dne 31.1.2020 , 8:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jak píše Aviaczek. Ze startu je CVT pozvolnější, ale jak se to rozjede, "mydlí" pěkně
tudy odkaz

Sám jsem zvědavý, jak bude CVT odladěno v Hondách pro MY2020. Když jsem to měl půjčené na 3 dny, užil jsem si s ním i ten začátek sloganu Hondy - The power... Velmi šťastný

Roman a Ty nevymýšlej Velmi šťastný
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 7:48   Citovat  

to Aviaczek: Twe a není Ti blbý, že Vám z Prahy musím organizovat tu no, Slezskou soudržnost a vzájemnou pomoc ?! pořádnej výtlem
   Návrat  
Zdenda_T je teď offline  Zdenda_T
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 12:49   Citovat  

Moje zkušenost ohledně výběru CVT nebo mauál byla taková, že jsem si obě převodovky před koupí vyzkoušel a nakonec vzal automat.
Manuál je určitě zábavnější, auto má člověk více pod kontrolou a dokonce mi pocitově přišlo, že to jede líp, než s automatem, ale co se týká pohodlí, automat je bezkonkurenčí. Pokud bych tedy jezdil trasy okolo 30Km denně, vzal bych pravděpodobně manuál, ale jelikož jezdím dlouhé trasy (někdy i 600Km denně), byla volba automatu prakticky nutnost. Najeto mám aktuálně okolo 90tis. Km a na CVT nemůžu říct křivého slova, funguje to skvěle.
Byl to taky můj první automat a teď už vím, že manuál bude maximálně u víkendového auta Úsměv.
Co se týká pneu, jezdím teď 16 palcové Conti TS860 a spokojenost.
   Návrat  
armi je teď offline  armi
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 13:20   Citovat  

[quote="romča"]Gregy4: abych to uvedl na pravou míru,řeším to, že už jsou pouze skladovky v barvě co chci .....

Nevím jaký je celkový výběr, ale jak říká manželka, barva nejezdí a pokud je ještě sport + manuál, tak za mě jednoznačná volba.
Kupoval jsem na C8g letos Kleber Krisalp Hp3, s ohledem, že auto půjde do světa a jejich ceně. V testech si v některých parametrech vedli na úrovni prémiovek. Dá li se to při letošní zimě říct, tak zatím spokojenost, ale vybírat hlavně podle preferencí, hory-sníh, město ...
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 14:14   Citovat  

romča: nedám dopustit na Dunlop Winter Sport 5D už od dob co byly 3D, které jsem tehdy koupil místo tragických nokianů na A7G (ty byly super na sněhu, ale taková ta městská oslizlá silnice při teplotách kolem nuly, to byla hrůza). Na sněhu se neztratí, ale na tom skoro nejezdím a asfaltu je to paráda. Současně patří k těm tišším, hlučné pneu nemám rád. Nevýhodu samozřejmě mají, v 235-45-17 jsem za ně dal snad 14k...

Mezi SP CVT a SP MT radit nebudu, jsou to podle mě jabka a hrušky. Zkus si spíš říct, jestli bys vzal s CVT Sporta nebo naopak jestli bys měl radši SP s MT. Dle toho uvidíš, co vlastně upřednostníš - výbavu nebo převodovku?

My máme SP MT kvůli tomu, že manželka nechtěla v Prestige automat. Ve Sportu by mi chybělo audio a samostmívací zrcátko asi nejvíc, panoramu bych naopak rád oželel a sportovní podvozek jsem sice rád, že to má, ale není to úplně dealbreaker (manželka to má stále na comfort, já si to dám na sport akorát když jedu někam sám).

Holt priority, priority, priority. Přeju šťastnou ruku.
   Návrat  
romča je teď offline  romča
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 14:31   Citovat  

Děkuji všem za názory, je rozhodnuto vybral jsem 1,5 sport, manuál, jezdím denně do prace 26km, dálky občas na výlety...rozhodla nižší cena a hlavně sport plus v barvě Polished metal není( vím že barva není vše,ale ta dělá auto) mrzí mě že to není v plné výbavě ale člověk musí udělat kompromis a v barvě jsem jej dělat nechtěl...aspoň zbyde pár chechtaku na odhlučnění zadní části a podběhu ( buď jopeeeno Velmi šťastný děkuji)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 15:18   Citovat  

to romča: Gratuluju k rozhodnutí je to dobrý Co by za to Jopeeeno dal, kdyby už měl jasno pořádnej výtlem
Hm, Polished metal... To bude mít Kuba radost Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 15:39   Citovat  

2bep:
No, no, no Velmi šťastný Jopeeeno rád nechává svůj mozek pracovat na plné obrátky a užírat se, co vybere Úsměv
Povím Ti tajemství. Chtěl jsem, ať si první vybere výbavový stupeň Roman, pak ho totiž mohu trumfnout tím vyšším (a dráždit ho pak v práci) pořádnej výtlem
Ne, teď vážně, vybral si dobře. Tu barvu chci, v případě že budu nakonec kupovat CXG Sport plus, tak tomu bude určitě slušet Úsměv
   Návrat  
DusanUsan je teď offline  DusanUsan
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 15:44   Citovat  

Tak to tam chlapci dakujem pekne. Stale som si hovoril ze manualom som spravil lepsie ale ako citam tak ten automat je uplne fajn. Tak to valím bulvy
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 15:53   Citovat  

Je potreba si ten manual jeste uzit, kdovi jestli nova generace neprijde uz pouze s automatem. Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 16:20   Citovat  

to Jopeeeno: Co s tou Polished metal v tom Vašem regionu máte to mi hlava nebere Velmi šťastný

to wartas: Přesně tak. "Poslední daily manuál", byl u mě vážným argumentem. Na všelijaké módy samočinného řazení budu mít určitě nějakých dalších 20 let nesouhlas
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 16:31   Citovat  

2bep:
Když jsem viděl poprvé Kubovo auto, řekl jsem si, že tohle by se mi líbilo a drží mě to do dneška. Před tím to byla ta Tvá barva, nepopírám. Myslím na to i prakticky, tj. čím světlejší barva, tím bude snažší údržba laku a míň obětovaného času při řešení micromarringu (nebo jak se to píše). Jako úplně nej by byla premium red, ale to bych musel koupit Mazdu 3. Ve středu jsem ji viděl naživo na CR-V a je nádherná je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 18:05   Citovat  

Bo Polish metal připomína vyrubaný antracit-černé uhlí Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 18:11   Citovat  

Prdlajz uhlí, ušlechtilý kov Velmi šťastný A k tomu tato kola Mr. Green OK

20200131_180428.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20200131_180428.jpg, 594.48 kB

20200131_180440.jpg

20200131_180440.jpg, 512.49 kB
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 18:13   Citovat  

skyline napsal:

My máme SP MT kvůli tomu, že manželka nechtěla v Prestige automat. Ve Sportu by mi chybělo audio a samostmívací zrcátko asi nejvíc, panoramu bych naopak rád oželel a sportovní podvozek jsem sice rád, že to má, ale není to úplně dealbreaker (manželka to má stále na comfort, já si to dám na sport akorát když jedu někam sám).

Koukam ze jsi byl idealni zakaznik pro sport Úsměv Zrcatko je mozne lehce vymenit, pred tydnem jsem menil. Vylepseni u audia je taky o dost jednodussi u nizsich vybav.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 18:30  Naposledy upravil pitbuell dne 31.1.2020 , 21:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jopeeeno tak tydle od jr super barva štyl
A mají i spravnou barvu kastle dobré chutě děláš.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 20:55   Citovat  

to pitbuell: Jako nechtěl jsem do nich vyrejvat, ale vzpomněl jsem si na tuto scénku (pustit od 3.minuty) HaHaaa

Odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 21:56   Citovat  

to pitbuell: Tou bílou jim to ale pěkně narušuješ Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2020 , 23:03   Citovat  

2beb cos řikal Velmi šťastný pifko F musí být v rovnováze.
Ja chtěl sonic šedou Hihi ,ale ta barva jde špatně viďet ( rano k večeru neviditelné zadek nesviti) v provozu.. Modra je kdejaká fabie a černá se na hatch nehodi... Střibrnou nerad a antracit jsme měli. Škoda že nemaji per.červenou. Nějaka žluta zelena oranžova...
   Návrat  
Aviaczek je teď offline  Aviaczek
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.2.2020 , 5:57   Citovat  

Modra je kdejaka fabie HaHaaa HaHaaa to sedlo ... 2bep co nam k tomu reknes? Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2020 , 9:51   Citovat  

to Aviaczek: Že je s Váma sranda, kluci Ostravský HaHaaa Hihi je to dobrý

to pitbuell: "Nějaka žluta zelena oranžova" s podobnými barvami Honda dost šetří a většinou se objeví jako "speciálka" pouze v nějaký rok. Ufo takhle mělo v roce 2008 a začátkem 2009 tzv. Oranžádu, alias Tangerine Orange Metallic Úsměv
Ale je fakt, že zrovna u CXG je v Evropě Honda zatím nejstálejší a nejkonzervativnější. Auto je zde od jara 2017 a dočkali jsme se zatím pouze rozšíření o PERLEŤOVÁ OBSIDIAN BLUE (když ukradnu fotky od sandu_cz z FCB):

Face_wartas_obsidian_01.jpg

Face_wartas_obsidian_01.jpg, 747.48 kB

Face_wartas_obsidian_02.jpg

Face_wartas_obsidian_02.jpg, 788.73 kB

Face_wartas_obsidian_03.jpg

Face_wartas_obsidian_03.jpg, 872.92 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2020 , 11:41   Citovat  

pitbuell:
Marné nejsou, ještě pořeším váhu, ta bude zásadní.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2020 , 11:51  Naposledy upravil pitbuell dne 1.2.2020 , 12:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hmm ..takova smutna barva kdyby byla alespon do petrolejova co se libí babám ,ale to je tak na usedly sedan,, ala I octáfka Úsměv s nějakym chromem byto možna šlo holt dnes se vše patla na černo.
Ješte R bylo v nějake zlate výročni edici i se sekačkami. Dyzajn civica šupa a barvy sama ultraklasika.Je fakt že krom par extrovertu byto asi nikdo nekoupil. V tom je fajn koncernt od 20 do 150 tkc mužeš mit okolo sto barev....
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2020 , 12:09   Citovat  

Jopeeeno jsou pěkné. Měse líbí Y dyzajn ja tu hmotnost budu řešit jen at nejsem težší než origo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2020 , 12:14   Citovat  

pitbuell:
Mám v kopii 13 ALU kol, které půjdou do užšího výběru (bude to hodně složité rozhodování). Pořád se mi líbí ty, co mám na HR-V, ale chce to změnu. 18" to budou ale v případě konečného výběru Civiku, 100%, bez debat.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2020 , 13:22   Citovat  

Jopeeeno Je to težké rozhodovaní ,ale ono to nějak vyplyne samo.
Ja mám jasno beru ze spodni cenové Úsměv mít větší rozpočet tak bych věděl kouř ale aji tak mám asi 5 kandidátu...Chtěl jsem černé ,ale to vypada jak kdyby byly kola z plastu tak váham zase . Každopádně hezký výběr přeji OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 167, 168, 169 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina