Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 166, 167, 168 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 167 z 246
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.1.2020 , 19:19   Citovat  

romča napsal:
nezná někdo Úsměv

tudy odkaz

Kontakt: Olga Tvrdonova; E-mail: otvrdonova@seznam.cz; Telefon: 792210861
Nechápu tu cenu, pokud je cca 2 roky staré a má tolik originálních dílů z Type-R... Jen ty díly musejí být za cca 50.000? No, tning, proto asi ta cena... Dal bych to do původního stavu, díly prodal samostatně a hnedle by bylo tak 550.000.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.1.2020 , 19:28  Naposledy upravil HIGHTOWER dne 20.10.2020 , 22:42, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

pitbuell napsal:
Hightover : sama okreska vesnice kopec.... Není to zas tak moc na ten profil tratí co hrkám svizněji toje jen o litr víc....
Edit dnes super eko za 5,6 tam spátky 40km vyskový rozdíl 120m...

Můj pracovní, nejčastější, tak 80% všech km, výškový profil, 25 km je jedna cesta, dálnice D5, za 27.434 km spotřeba 6,75 l/100 km

A palubní PC alespoň mně dost kecá, naposledy ukazoval 6.1 a reálná po dotankování bylo 6.4.
6,75 mám reálnou, na palubní PC s přehedem jízd nekoukám, ani nevím, kolik ukazuje...
   Návrat  
Despre je teď offline  Despre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2020 , 19:45   Citovat  

anunaki napsal:
Despre: o kolik palubni pocitac "keca" oproti vypocitane spotrebe podle dotankovani?

anunaki, ani som to neporovnaval, takze ti neviem ani povedat. Ked jazdim okresky predpisovo tak sa zmestim v pohode pod 6 litrov. Takze ked sa spotreba pohybuje okolo 6 litrov tak som to neriesil. S takouto spotrebou som aj pri kupe auta s tymto motorom a prevodovkou pocital.
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2020 , 20:03   Citovat  

Ja už nevím počital jsem to u nového a +- ta spotřeba seděla.
Ja mám social edišn ajen nemažu B trip... A 7,1 je v poho spotřeba OK Do zimy/přezutí / jsem měl myslím 6,8. Můj otec by stím asi jel za mín. Vyskoušíme Úsměv
Tady jasně vydíš že o objem funguje líp a realne emise litr ZVYSUJE!!! Proč nejezdím za 4,1 jak mam napsané to mi hlava nebere pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dave.a je teď offline  dave.a
PříspěvekZaslal: 28.1.2020 , 20:28   Citovat  

anunaki napsal:
Despre: o kolik palubni pocitac "keca" oproti vypocitane spotrebe podle dotankovani?

Já tankuji pořád u stejné benzínky a i stejného stojanu a spotřebu počítám při každém tankování do plna. A na rozdíl od ufonka, kde pp ukazoval o 0,4l/100km méně, to u 1.5T sedí nečekaně přesně.
   Návrat  
Despre je teď offline  Despre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2020 , 22:26   Citovat  

Ked sa bavime na tuto temu, kolko oktanovy benzin tankujete?
95, 100 alebo prilezitostne aj aj?
Neviem ci sa to tu uz nepreberalo.
Ak ano...
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2020 , 2:54   Citovat  

romča napsal:
nezná někdo Úsměv

tudy odkaz

za ty prachy si mela nechat udelat poradny potahy na miru a ne davat je do nesmyslu ,ale zenska no HaHaaa
pak kdyz chces ukazat jak tito jede ,pojede te cipla ochtafka Velmi šťastný
u nas je taky takovej jeden na C9G ,kridlo z type R jako krava ,ale kola 16ky pořádnej výtlem
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.1.2020 , 10:32   Citovat  

Despre napsal:
Ked sa bavime na tuto temu, kolko oktanovy benzin tankujete?
95, 100 alebo prilezitostne aj aj?
Neviem ci sa to tu uz nepreberalo.
Ak ano...

tankuju vzdy 100 (verva/shell/omv)
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.1.2020 , 10:43   Citovat  

to Despre: Sice mám od koupě najeto jen nějakých 2,5tkm tudíž pouze 5 tankování, ale vždy MOL EVO100 a plánuju o něj i zůstat.

to DOHCVTEC: Někde holt zvítězí design. Komu by šlo o svezení, tak zainvestuje kvůli podvozku do Sport+ a pak přikoupí přední sesle z TypeR Mr. Green
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2020 , 10:46  Naposledy upravil pitbuell dne 29.1.2020 , 10:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Despre : ideal 100 nebo 95 ,98 + VIF OK jezdím vesměs na 100 smojím najezdem je cena OK.
někdy na podzim setotu probíralo.
Tady na foru neni klik na stranku xx ?

benzina ma kartičku/vyřizení 30Kč to snad ne / - 30h až 1 kč sleva na vervu. Shell ma body OMV mela taky karticku ted nevím.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2020 , 10:50   Citovat  

2bep na MOL jsem jedil na LPG oproti Benziny ujel na nadrž o 50km víc.....
Planujes tam dát sesle z TCR ? Me se líbí z Si - Usa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2020 , 12:30   Citovat  

to pitbuell: Já zatím neplánuju ani jedny Velmi šťastný Sice vím, že Dany má snad stále k dispozici 2 sady seslí z TCR, ale zatím mi stále stačí originály Úsměv
SI jsou takový pěkný kompromis, ale jak u SI, tak u TCR seslí bych si musel nejdřív sednout do Sport Plus s takovou přestavbou. Nerad bych až pak zjistil, že se po přestavbě nevejdu pod panoramu.
   Návrat  
PatryCzech je teď offline  PatryCzech
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 9:55   Citovat  

Hlásím najeto 11000 KM se spotřebou 7,4 l/100. (Civic Sport 1.5T).
Tankováno jen Verva 100.
Za mě spotřeba super, mám těžkou nohu, brzda plyn je můj styl Úsměv

Když jsem měl auto nové, tak jsem jezdil cca za 6,8 ale teď už jsem plně při chuti Úsměv
   Návrat  
kubakubanec je teď offline  kubakubanec
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 9:57  Naposledy upravil kubakubanec dne 31.1.2020 , 9:11, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Ahoj, mám Civic sedan 10G, 1.5T s CVT, mám najeto 15.000 km a posledních přibližně 1500 km se mi projevuje tuhnoucí řízení. Projevuje se tak, že jedu třeba 50 km/h, přejedu nějakou nerovnost a stává se, že řízení začne jít víc ztuha. Nejvíc se to projevuje ve 100 km/h nebo na dálnici při 130 km/h, špatně se provádí mírná korekce volantu, jde hodně ztuha, někdy se stane, že povolí a potom zase ztuha, podotýkám, že při stejné rychlosti. Je mi jasné, že je tam proměnlivý účinek, tak to tuhne při vyšších rychlostech, ale tohle je až moc, doteď to nedělalo. Když zpomalím na menší rychlost, tak by to mělo jít lépe, ale zůstane třeba tuhost z té vyšší rychlosti, prostě si to dělá, co chce. Podobný problém jsem řešil na předchozí Mazdě, kde to dělalo to samé, ale to bylo způsobeno nárazem do předního kola. Neřešil někdo něco podobného? Nebo je to obecně vlastnost EPS, hlavně na našich špatných silnicích? V servisu to bylo, diagnostika nic neukazuje, mechanicky také všechno v pořádku. Děkuji za reakci.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 10:38   Citovat  

Tak jsem dnes ráno poprvé naživo zahlédl facelift warťase ve Sport Linu. Holt když člověk chodí na metro kolem kanceláří CZ importéra, tak se poštěstí Velmi šťastný

Auto kolem mě jen projelo, chvíli postálo na závoře a pak zmizelo v garážích, takže jsem viděl jen zadek a bok.
Pár poznatků:
- nový design 17" není vůbec špatný a sedí mi k autu víc jak předface.
- nová barva PERLEŤOVÁ OBSIDIAN BLUE je v reálu výrazně tmavší než v katalogu, něco na způsob dřívějších Royal Blue Pearl. Rozhodně to může být cestou pro Ty, kterým vadí velké černé prvky v náraznících a nechtějí to zabít čistou černou.
- zadní difuzor v reálu nevypadá zle. U warťase to vypadá líp jak předface už kvůli absenci viditelného výfuku.
- tolik diskutované křídlo, osobně bych ho na autě nechtěl, ale žádná hrůza to na pvní pohled nebyla. Jen aby to na nesundavalo ženskejm kabelky z ramene Velmi šťastný
- změna designu kapes v náraznících, poface už mi příjde překombinovaný. Mám radši klasické plástve u předfacu.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 16:58   Citovat  

2bep Přesně ty nasavace a výdechy jsou boží se spravným vzorem plástve.Po face je placanina jak je jako zmenšit.
Spiš škoda te klasicke nabidky barev.
   Návrat  
romča je teď offline  romča
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 20:53   Citovat  

Přátelé potřeboval bych poradit ohledně nákupu civica 10G mám dvě možnosti :
1. Civic 1,5 sport plus, CVT
2, Civic 1,5, sport, manuál

cenový rozdíl je 50 tis.,co se týče výbav rozdíly znám, co by jste z vlastní zkušenosti upřednostnili,podotýkám, že automat jsem nikdy neměl, děkuji za postřehy a vaše názory
joopeeeno : od tebe jsem názor slyšel, děkuji... nyní poprosím o hodnocení ostatní Velmi šťastný

A ještě poprosím o názor a zkušenosti jaké zimní pneu na civica pořídit ( nějaký dobrý poměr-cena, hlučnost )
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 21:20  Naposledy upravil pitbuell dne 30.1.2020 , 22:02, celkově upraveno 5 krát. Citovat  

Romča anemužes se v tom projet?
Ja mel automat a super lehce se nato zvyka s adaptivem skvele

Ja poridil zimaky nokian wrd4 tiche do snehu super ale pry dost ubyvajizatim nepozoruji..levne
Na ex aute na dalnice byli super contiky 860super na ledu ale jakse trochu ojely predrazeny kram ato vitez x testu pche.ale s miseliny5 hodne ujely.ale ne do snehu každa guma má neco.
Mrkni na testy ted hodnoti dobre dunlop sport 5 a GY + dost kamaradu chvali i zimni hankooky je ze letostni zima..... A pozor na matky origo honda maji kulovou plochu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 21:34   Citovat  

to romča: Začnu od konce, u hatche doporučuje Honda sama sněhové řetězy na pneu 215/55R16, na 235/45R17 nedoporučuje (pozn. sedan a jeho 215/50R17 řetězovat mohou)
To pro případ, že by si je musel nasazovat nějak často. Osobně jsem zastáncem vyšší profilu na zimu a užší pneu do sněhu. Proto jsem za sebe na zimu jasně volil nákup aftermarket disků v origo rozměrech 7x16 et45 a pneu 215/55R16, konkrétně jsem bral GY UG Performace+. Celá sestava mě vyšla na dvacku (vše najdeš zde v mé garáži)
Majitel warťase D.a.l.i zde nabízí svoje origo 16" i se zánovníma zimákama -> tudy odkaz
Za 235/45R17 zimáky si už celkem připlatíš.

Máš tam 2 rozdíly.
1 - CVT vs. manual
2 - Sport vs. Sport Plus -> tady je to hlavně asi o sportovnějším podvozku ano/ne. Detail výbav si můžeš nastudovat v katalogu.

ad 1 - CVT vs. manual
Kdyby si se chystal výhledově k chipování motoru, tak se to u CVT krajně nedoporučuje. Variator by nedával ten vyšší krouťák.
Další nevýhodou CVT je asi větší náchylnost k ředění oleje benzínem. Když mě svezl zdejší člen Aviaczek, tak jsem nevěřil, jak moc se snaží CVT držet auto pod 2.000ot Smutný

Pak je to spíš o tom, zda si rád užiješ sportovnější jízdu, včetně manuálního řazení a nebo si spíš pohodový, ikdyž svižný jezdce. Úplně špatně se s tím CVT nejede.
Příjemným plusem CVT je při častějších jízdách po městě samočinné popojíždění v kolonách a absence Start/Stop bazmeku.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 21:39   Citovat  

Tak nějak se mi "nabízí" doporučená videa na tubku a mezi nimi i FL 5D. Nemohu si zvyknout na ty hokejky a hladké plasty v nárazníku. No, uvidíme v únoru, třeba bude real o něčem jiném. Ale souhlas s "2bep", kola jsou pěkná. Jen už bych asi nelakoval brzdiče, přes tolik paprsků by nešly asi ručně umýt a barva by zašla Ble

tudy odkaz

Jinak Romčo, s Nokiany chybu neuděláš. Mám sice starší model, WD3 a je to guma se slušným záběrem, přilnavostí, hlučností a výdrží (od r. 2016 stále první sada). Za ty prašule hodně spokojenosti.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 21:47   Citovat  

Brdy za origo 16 nejdou umyt....po8tkm asi

IMG_20191127_162609~2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20191127_162609~2.jpg, 2.46 MB
   Návrat  
romča je teď offline  romča
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 21:53   Citovat  

2bep : dík za názor, výbavy znám, člověk musí udělat nějaký kompromis buď cvt s plnou výbavou nebo manuál a sport
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 22:09   Citovat  

pitbuell:
To čumím...
A to je to, co nechci, resp. bych se chtěl vyhnout.... Rozebral jsem komplet brzdy, nalakoval třemi vrstvami a nerad bych, aby to zašlo. Na letňácích nádherný přístup, u zimáků musím při mytí posouvat auto, aby se ty tlusté paprsky pootočily a brzdiče umyl. Ale třeba jsem blb a mám divný vkus.
Nicméně, barva zatím drží a je to hezké, viz foto. Letňáky focené při přezutí v prosinci, zimáky včera při focení na inzerát o prodeji auta.

Screenshot_20200130-210032_Gallery.jpg

Screenshot_20200130-210032_Gallery.jpg, 621.82 kB

Screenshot_20200130-210047_Gallery.jpg

Screenshot_20200130-210047_Gallery.jpg, 720.96 kB

Screenshot_20200130-210215_Gallery.jpg

Screenshot_20200130-210215_Gallery.jpg, 1.02 MB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 22:21   Citovat  

Jopeeeno ne ne tak jeto spravné a hezké.
Taky tři vrstvy žluté.... cistič z lidlu a technicky jar to umyje. Ja se teším na leto pořidím si nové kolečka a na omg dam zimáky a zbavim se miselinu.. Dnes se už výrobci na premiove gumy dotahli..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 22:33   Citovat  

Všiml jsem si, třeba na Audi, že mají brzdiče v černém laku. Měly už cosi ujeto, dle RZ a pořád to vypadalo hezky. Tipl, že to tak u některých modelů mají standard (viděl jsem to na vícero autech). Soudě podle toho, kdo to řídil, bych neřekl, že by se s tím tak sr.li, jak já (my). V té sériové Hondí "slitině" to docela brzy zajde, to nechci.

Co se týče letních pneu, budu se držet stejného modelu, co jezdí tuším třeba 2bep, nebo xenon04. Chválí.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 22:43   Citovat  

Jopeeeno
Taky jsem uvažoval nad černou k vuli myti.... Je treba natrit at to neoxiduje.
GY se jevi ok cena taky fajn.
   Návrat  
D.a.l.i je teď offline  D.a.l.i
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 22:51   Citovat  

2bep napsal:
Majitel warťase D.a.l.i zde nabízí svoje origo 16" i se zánovníma zimákama -> tudy odkaz

Odkdy je sedan warťas? VTEC

Kupoval jsem výbavu Comfort a ta je na 16". Dnes mám auto celoročně na 17", takto vypadají zimní Alleggerity (dostal jsem neodolatelnou nabídku z druhé ruky) + pro porovnání letní Hyper GT

IMG_2674.jpeg

IMG_2674.jpeg, 4.06 MB

IMG_2680.jpeg

IMG_2680.jpeg, 3.91 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 23:00   Citovat  

to D.a.l.i: Sory, nějak jsem to popletl.
   Návrat  
D.a.l.i je teď offline  D.a.l.i
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 23:01  Naposledy upravil D.a.l.i dne 30.1.2020 , 23:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

2bep napsal:
to D.a.l.i: Sory, nějak jsem to popletl.

Úsměv to jsou malé věci Úsměv Ale děkuji za propagaci Úsměv

Jinak pro tazatele - hlasuju pro manuál. Jsem totiž děsná konzerva a rád řadím Úsměv

Ale v mých 41 letech už bych pro provoz Brno/Praha (prostě kolony) možná začal uvažovat o automatu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2020 , 23:02   Citovat  

to D.a.l.i: Jinak kola parádní je to dobrý a nemáš zač Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech