Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Budoucnost: EURO 7, 95 g a co to znamená pro Hondu?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Další 
Zaslat odpověď

Strana 13 z 18
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2020 , 16:53   Citovat  

piskot: to jsem rád, že nikdo nezpochybňuje, že DPH platí zákazník. Teď ještě aby nikdo nezpochybňoval, že i pokutu za CO2 platí zákazník a nemusíme to řešit. Protože, jak správně píšeš, ať automobilka dělá co dělá, pořád je pokuta v ceně. A tu platí zákazník. To to trvalo.

Jopeeeno: novinář - s tím souhlasím, bohužel. Ale přecejen zahraniční politika je jedna věc a dnešní soudruzi stejně jako ti minulí musí dbát na to, aby občan neměl dojem, že "naši" dělají něco fuj fuj a aby bylo stále jasné, kdo je nepřítel. Je klidně možné, že autocenzura už je nutná všude, protože kdyby Pepa napsal, že EU tahá peníze z kapes občanů (místo aby poslušně papouškoval, že pokutu zacáluje nenasytný korporát, dobře mu tak), možná už by příště taky nemusel jet na předváděčku nového BMW do Španělska a jel by tam uvědomělejší kolega. Vlastně, když nad tím tak uvažuju, je to logické. Nálepka antigreténa není zrovna career-advancing znamení.

Vytápění - v tomto jsem dnes trochu za zcestí. Na straně jedné jsem rád, že mám tepelné čerpadlo. Pohodlí, nemusíš dělat doslova nic, o tom krámu člověk celý rok neví. Ale KDYBY se něco podělalo, jsem v pasti, protože bez elektřiny si nezatopím ani v krbu (vše je propojené, což je sice super, pokud vše funguje, ale jakmile nebude, bez oběhových čerpadel vyvře voda ve výměníku a nazdar). Takže ačkoliv chuť řešit další bydlení nemám, kdybych dnes v té situaci byl, zvažoval bych systém, který by bylo možné provozovat i bez elektřiny - jede, dobrý. Nejede, taky dobrý, vytahuju zápalky. Ale to jsem poněkud offtopic
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2020 , 17:06   Citovat  

skyline napsal:
piskot: to jsem rád, že nikdo nezpochybňuje, že DPH platí zákazník. Teď ještě aby nikdo nezpochybňoval, že i pokutu za CO2 platí zákazník a nemusíme to řešit. Protože, jak správně píšeš, ať automobilka dělá co dělá, pořád je pokuta v ceně. A tu platí zákazník. To to trvalo.

Tobě...? Se stydím
Tvojí logikou lze říci, že v ceně auta je i práce manažerky podlahových krytin někde v headquarters automobilky. A budeš mít pravdu.
Vlastně se tu bavíme o hnědém zakrouceném. Nebo zeleném zakrouceném...? Velmi šťastný

Jinak s tím dalším souhlas, jen místo autocenzura bych použil pud sebezáchovy... Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2020 , 17:09   Citovat  

skyline:
Dobrý OK
Jen doplním téma s vytápěním a držím pysk. U mě bylo vcelku zásadní to, aby systém dokázal "běžet" i při výpadku dodávek elektřiny. Stačí, když pořádně zafouká a jsme bez zdroje (a to teď docela často). Proto jsem nekupoval a následně i nezapojoval krb do teplovodního systému radiátorů a nechal ho "topit" v režimu vzduch-"vzduch".

Ústřední vytápění jsem řešil kotlem, který sice splňuje emisní normu 5 a ekodesign, ale s menším diskomfortem (ruční přikládání /co 6-10 hodin/). Spaluje jak uhlí, tak i dřevo, kterého mám zásobu na spousty zim. No a vzhledem k výše uvedenému, navrhl topenář systém, který dokáže pracovat i v samotížném provozu, tudíž když "vypadne" elektřina, voda v systému cirkuluje dál. Pokud hrozí přehřátí, mám tam samozřejmě čtyřcestný ventil a přívod čerstvé, neohřáté vody z řadu.
Není to takový hi tech, co máš Ty, ale dokáže fungovat i bez elektřiny, což byl prvoplánový záměr. A už držím ten pysk Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 8:57   Citovat  

Jimnymu hrozí stažení... Smutný Smutný

P.S. Daň u jimnyho je F je 170t. Kč, Rakousku + 16% z ceny (proto rakušáci kupují auta v D)...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 11:04   Citovat  

piskot: OK, takže zatím ne. Naposled: rozdíl mezi prací uklízečky a DPH/daní z CO2 je v tom, že to první je náklad. Pracuje se s tím jinak. Pokud nevíš, jak vypadá rozpočet, co je to CoS, EBIT(DA) atd., chápu, že tomu nerozumíš. Pak ale nechápu, proč o tom diskutuješ.

Hellborn: jo, asi 2-3 týdny zpět jsem se na něj díval, nemám pro něj využití, ale hrozně se mi líbí. Zaujala mě ale právě spotřeba - na to, jak je auto lehké a slabé je to docela mazec. A říkal jsem si, co udělají emisní daně s cenou - a už je to tady. Prostě "boj proti luxusním SUV" se nám nějak zvrhnul. Socani jsou zlo, jedno, jestli rudí, oranžoví nebo zelení. Jela greténka do Davosu aspoň na kole?

Jopeeeno: vidím, že nejsem sám, kdo to řeší a dokonce to už vyřešené máš, líp než já. Nebo "líp" - mě by se přikládat a skladovat palivo nechtělo. Pro mě optimální systém je takový, kde primárně jede TČ a něco spalovacího je možné využít ve chvíli, kdy TČ nejede. Jestli by šla samotížka jsem ale zatím neřešil - zásah by to byl nejspíš dost velký do všeho a rozbíjet skoro nový barák nechci. Jestli to ještě bude aktuální, budu to řešit za nějakých 15-20 let při rekonstrukci. Pokud tedy zrovna tohle bude něco, čím se v té době budem zabývat...
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 11:19   Citovat  

Jeep a Suzuki podvádějí při emisních testech
Jimny možná nebude sám Tak to valím bulvy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 11:25   Citovat  

Skyline: Mně se Jimny tak právě líbí... Ideálně si ho schovat do stodoly na důchod až se přesunu na vesnici, kde se ještě v dnešní době v zimě nesolí, jen prohrnuje... Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 11:26   Citovat  

Kvůli Tesle kácet v rezervaci? to mi hlava nebere to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 11:33   Citovat  

Hellborn napsal:
Skyline: Mně se Jimny tak právě líbí... Ideálně si ho schovat do stodoly na důchod až se přesunu na vesnici, kde se ještě v dnešní době v zimě nesolí, jen prohrnuje... Velmi šťastný

I na vesnicích se solí suché silnice to snad ne Je potřeba tu korozi trochu urychlit .
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 11:34  Naposledy upravil Kendik dne 24.1.2020 , 11:47, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

hopit napsal:
Jeep a Suzuki podvádějí při emisních testech
Jimny možná nebude sám Tak to valím bulvy
kuky kuk Ble U Japoncu zamrzí.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 11:36   Citovat  

skyline:
Tak samozřejmě, bez debat. Proto jsem psal, že u toho mám jistý discomfort, žel Bohu. Ale připadlo mi to jako nejlepší řešení.

Co se týče Jimnyho, měl jsem téměř 6 let předchozí generaci. Co tím chci říct. Motor M13A byl jedinou možnou pohonnou jednotkou na benzín, pak byla nepovedená nafta. I když to auto vážilo kolem tuny, průměrnou spotřebu paliva jsem měl lehce nad 8 litry. Tady nejde jen o vysoké odpory (aerodynamika) od karoserie, ale i o to, že má auto tuhé nápravy, v každé je diferenciál, dále přídavnou převodovku, 2x kardan... To vše způsobí docela velké jízdní odpory, které se logicky podepíší na spotřebě paliva.
Už jen výměna všech náplní v autě je docela náročná na logistiku. Jiný olej do motoru, převodovky, přídavné převodovky, diferenciálů.
Nicméně rád na to auto vzpomínám a měl jsem chvilky, kdy jsem na Jimny 2020 uvažoval. To se už nestane.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 12:40   Citovat  

hopit: srandovní je to zdůvodnění Reuters: "...které jim umožňují vypouštět při běžném provozu větší množství emisí oxidů dusíku než při testování".

Jsou i další zařízení, která umožňují vypouštět při běžném provozu větší množství emisí než při testování. Třeba řidičova pravá noha. To by se mělo zakázat, soudruzi.

Hellborn: vidím, že uvažujeme podobně - jsem si říkal na starý kolena na chalupu ideální vozítko, projede a vyjede vše, dobře se do toho bude nasedat, dobře se s tím bude parkovat, relativně primitivní a odolná konstrukce - na těch pár km, co s tím najedu, je spotřeba irelevantní. Ale bohužel, tohle šmejdy nezajímá, ty zajímají papírové emise potravy pro kytičky. Už se jim ale pomáhá - protože snižujeme množství CO2 a tak by neměly stromy co jíst, Tesla už je kácí, aby neumřely hlady.

Jopeeeno: je fakt, že ty kardany a "tvrdá" čtyřkolka dělají svoje. Nakonec to mám u svého auta taky, permanentní AWD holt něco sežere.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 13:02   Citovat  

Přesně tak - vysoký, celkem jednoduchý, odolný...

Hybrida nechci...
Důvod: Šéfová zvažovala Ignise s mild-hybrid, ale můj kamarád jí ho rozmluvil. Šéfová najela s Fábií od r. 2004 asi 30tis.km - prostě v létě cca 50-60km na chatu a zpět a od podzimu do jara v garáži, takže by jí baterie mild-hybridu odešla. Pokud ho odcituju "mně je to jedno, Vy dáte 40tis za novou a já vydělám 20...". Tak si od něj vzala skladového Swifta 1.2 ještě bez hybridu (a levnější než plánovaný Ignis). Takže stejně by to bylo u Jimnyho na moje stará kolena - baterie brzo v kopru a zbytečný výdaj..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 13:33   Citovat  

Chlapi, já vám nechci brát iluze, ale zase tak supr trupr auto Jimny není. Přední náprava vyžaduje zvýšenou péči. Jsou tam tzv. koule, které se musí pravidelně mazat, jinak vyreznou. Rejdová "ložiska" moc dlouho nevydrží, výměna je složitá, málo kdo to umí. Pokud se to neudržuje, celé auto pak vibruje. Auto mívá často problémy s dodatečným pneumatickým připojováním přední nápravy. Tohle se týká právě málo udržovaných kusů (nemazaných koulí a z toho psk opotřebovaných simerinků). Volnoběžky se také musí udržovst, čistit.
Největší problém má však s korozí. Hnije doslova před očima. Tady je antikoro vyloženě nutností. Pokud tohle všechno člověk obstarává, pak je tohle auto držák.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 13:44   Citovat  

Bavíme se o novém nebo starém? Mrk Ten už nějaký zkorodoval? Podvozek OK, ale pořád jsou to víceméně mechanické záležitosti na rozdíl od elektroniky s baterkama...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 14:03   Citovat  

O obojím. Nový vychází technicky ze starého. Stejné podvozkové díly, vyjma uložení zadních tlumičů. Z toho, co jsem viděl, tak úroveň antikora je obdobná u obou verzí.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 14:52   Citovat  

Jopeeeno: možná si to s Hellbornem jen idylicky malujem, protože s tím nemáme praktickou zkušenost Úsměv Třeba kdybych projel Jimny fóra, vystřízlivěl bych stejně jako když jsem procházel BMW fóra kvůli E92 30i 200 kW (chtěl jsem kabrio, resp. ještě pořád to místy zvažuju, přecejen ten miník je malinkej a malá zase poporostla, mám obavu, že se do toho v létě sotva vejdem).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2020 , 15:24   Citovat  

skyline:
Ale v pohodě OK
Je to jak píšeš. Vždy je fajn dát víkend na pročtení diskusního fóra značky a udělal si názor. Já to před koupí Jimnyho neudělal. No, ponaučil jsem se Úsměv
Nekupoval jsem žádný vrak, ale lehkou ojetinu. V okamžiku, kdy jsem se rozhodl udělat ochranu podvozku a dutin, prozřel jsem. V podbězích sem tam díra (kde se stýká plast s podběhem), vyrezlá stěna pod světlomety, rez pod nalévacím hrdlem, díra v podlaze nad zadním tlumičem výfuku. Tahle nevhodně navržená řešení žel Bohu převzal i nástupce.
Tak jsem auto nakonec musel celé odstrojit, odrezit, vyřezat korozivní místa, opravit, ošetřit. Kdybych měl auto od novoty, tak by problém nebyl. Jenže i když bylo auto zánovní, přesto je to dělník a tak se k tomu i ten myslivec choval. Prostě nevymýval, neošetřoval. A to ber, že jsem vzal až čtvrtý kus, nejvíc zachovalý. Problém je, že tyto závady nebyly pouhým okem vidět, až po demontáži plastů, výfuku.
Jinak, jak jsem psal, jak se staráš, mažeš, ošetřuješ, je to peckovní auto. Jen to prostě není nenáročný dělník, naopak. Chce péče víc, než běžné auto.

Schválně, počti si, až budeš mít čas, zde. Nemálo jsem tam o Jimnym popsal i já Úsměv

tudy odkaz

Edit:
Z těch oprav mám jen jednu fotku (repase přední stěny). Ještě jsem tehdy "necloudoval" Smutný

Screenshot_20191006-200727_Facebook.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot_20191006-200727_Facebook.jpg, 527.66 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2020 , 13:22   Citovat  

Nezle jim upřít, že mají v tomhle ohkedu dobrou strategii

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2020 , 13:32   Citovat  

JardaBar napsal:
Stavba evropské Tesla Gigatovárny 4/Gigafactory 4 poblíž Berlína se pomalu rozjíždí

A hned budou mít Němci kde pracovat Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

Tím bych si tak jistý nebyl Nápad je tu! tudy odkaz
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2020 , 14:10   Citovat  

Odkaz

hopit: nastoupí v Tesle Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2020 , 14:31   Citovat  

Jardabar : Tohle auto vůbec nechápu Ble Infotainment s akváriem asi VTEC nenahradí .
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2020 , 15:01   Citovat  

Kdyby to aspoň fungovalo, ale zase je to typická Honda, kdy hardware bude z tabletu 7 let starého. Pamatuju doby, kdy jsme prahli po japonské elektronice a dnes se jí spíš vyhýbáme.

A cena je prostě nesmysl. nesouhlas
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2020 , 21:16   Citovat  

Odkaz

Ve videu je hezké srovnání konceptu a produkce, i ta zakouslá světla zahodili Smutný .
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2020 , 15:21   Citovat  

Odkaz

Odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2020 , 17:27   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2020 , 19:28   Citovat  

Další testík Éčka a docela detailní

tudy odkaz
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2020 , 22:28   Citovat  

Tak jsem myslel, že vystoupením dostali trochu rozumu a ono ne, oni ještě přitvrdí... Britanie do roku 2035 zakaze vsechna naftova i benzinova auta
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.2.2020 , 22:54   Citovat  

Evropská politická klasika. Řada lokálních politiků má tendeci "ošklivé věci" házet na triko těm fuj úředníkům v Bruselu. V reálu to jsou ale kolikrát ještě větší parchanti a jde jim jen o to "hospodařit si pěkně na vlastním" s minimem dohledu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2020 , 13:16   Citovat  

2bep, HIGHTOWER: zkuste se zamyslet nad tím, kdo to ta "unie" je. Sice je módní na ni házet kde co, ale ti, kteří v EP hlasují jsou "naši". KDYBY politici v jednotlivých zemích nechtěli, aby "unie odhlasovala" to nebo tamto, nestane se to. Tohle je pro ně právě způsob, jak nepopulární věci prosadit v bruseli a pak dělat, že oni jako nic. Nedávno jsem viděl docela zajímavou analýzu ohledně migrantů a rozbor toho, jak poslanec které strany, které jsou za ČR v EP, hlasoval. Velmi poučné a aplikovatelné na cokoliv jiného vč. zvěrstev jako je uhlíková totalita, pardon neutralita.

O UK se říká, že důvod, proč tolik bojovali proti Hitlerovi byla touha udělat si doma fašismus svůj, lepší (nakonec koncept koncentráků pochází právě z Británie, resp. z Búrské války, Němci to jen okopírovali). Takže mě "vybarvení se" lokálních politiků vůbec nepřekvapuje.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Budoucnost: EURO 7, 95 g a co to znamená pro Hondu?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina