Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 145, 146, 147 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 146 z 246
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2019 , 14:25   Citovat  

Žárovky H11 měnil někdo za lepší nebo ty z fabriky jsou ok . Dle mě p.světla moc nesvítí.Tak jakékoliv mini zlepšeni s E byse hodilo před nastavajícim počasím.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Despre je teď offline  Despre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.11.2019 , 20:45   Citovat  

pitbuell napsal:
Žárovky H11 měnil někdo za lepší nebo ty z fabriky jsou ok . Dle mě p.světla moc nesvítí.Tak jakékoliv mini zlepšeni s E byse hodilo před nastavajícim počasím.

pitbuell, ja som sa pri kupe auta u predajcu na tie svetla a moznu vymenu ziaroviek pytal. Doporucil mi ziarovky OSRAM H11 Night Breaker Laser Next Generation + 150 %. Vymenil som si ich sam. Teraz je to o nieco lepsie, hlavne za dazdiveho pocasia. Svietia viac do biela.
Mam ich tam cca rok a zatial v pohode.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2019 , 22:22   Citovat  

Despre Dík ja jezdil doted Philipsy OK a ty osramy mi vrtaji cena stejná životnost ? Kdysi moc nevydržely NO ty jizdy vtěch plýskanicích tědka nic moc Smutný štve mě že u japoncu si nelze za nic připlatit při objednaní auta.. Tak výměna je v civiku snadná.

Nápad je tu! Držak na Vif a trychtýřek do kufru / ať dělám co dělam časem jeta pixla upatlaná / to připlácnu samolepicím suchacem. 3D Tisk - 300Kč matroš by měl byt odolný benzimu oleji.

nadobky.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
nadobky.jpg, 206.03 kB
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.11.2019 , 23:20   Citovat  

pitbuell napsal:
Despre Dík ja jezdil doted Philipsy OK a ty osramy mi vrtaji cena stejná životnost ? Kdysi moc nevydržely NO ty jizdy vtěch plýskanicích tědka nic moc Smutný štve mě že u japoncu si nelze za nic připlatit při objednaní auta.. Tak výměna je v civiku snadná.

Nápad je tu! Držak na Vif a trychtýřek do kufru / ať dělám co dělam časem jeta pixla upatlaná / to připlácnu samolepicím suchacem. 3D Tisk - 300Kč matroš by měl byt odolný benzimu oleji.

A nevyskočí to, když se projedeš? Navíc na trychtýři zůstává VIF, to ti bude v autě smrdět, ne? A nebo to dáš do něčeho ještě?
Já to vyřešil dvěma pixlama určenými do kuchyně, plastové, pevné víko, VIF z nich není cítit a je to OK. Mám to pak dané v tašce v kufru s dalšími věcmi a pohoda jazz Úsměv
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.11.2019 , 15:19   Citovat  

Malý průzkum, dík za ohlasy...
Je tu někdo, kdo už na desítce řešil nástřik spodku a dutin auta svépomocí? Nebo jinak, někdo, kdo podvozek prohlížel po nějaké době od koupě auta a může objektivně říct, zda díly podvozku stále "kvetou" relativně brzy od uvedení do provozu a vyžadují zvýšenou péči?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.11.2019 , 16:01  Naposledy upravil pitbuell dne 24.11.2019 , 17:26, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

JA nove hned natřel a vystrikal meetallll jako každé nové auto.
Tectyl body save 7 kg, underboad a ml vosk asi8 + hostagrund, hamerit , zaklad na al galvinol. Stribrenku na vyfuk.

Reznot bude kolem uložení náprav ,čepy nemaji osetreni, a tehlice v predu kolem tlumiče, tyče řizení,zadni ramena je nanich moc kulicek po svarovani robotem vnitrek pomocnych ramu naprav a hrany plesku kastle a drzacku jsouto vylisky a ze jich na civiku je ale vsude jsou odvetravaci odvodnovaci prolisy nevim jak to lip nazvat....
A v zadu za zadnim kolem lita sterk az pres naraznik na druhe strabe je vyfuk ja pridal kryt
A strasne moc sutriku se drzi pod plastovyma prahama KO zasterky jsou pro srandu **** inzenyri. Když sije nekoupite skorp neprohloupite

Ale kazdy vi ze litra je treba po 9 letech prodat bo nebudu delat rozvody za 1000eček pořádnej výtlem omluvte cestin mobil.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.11.2019 , 17:00   Citovat  

Hightover
Ne nevyskočí tobyto muselo preskočit sama sebe. Vecer dam foto.
Nějake víčko a diry na uchycení nakreslim evoII.
Ja jezdil s valejícím se trychtýřem od května a nesmrdimito to mi hlava nebere tak jsem vicko neresil.
offtopic na ahifi maji slevnene repro a subwower hertz o litr
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.11.2019 , 18:28   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Malý průzkum, dík za ohlasy...
Je tu někdo, kdo už na desítce řešil nástřik spodku a dutin auta svépomocí? Nebo jinak, někdo, kdo podvozek prohlížel po nějaké době od koupě auta a může objektivně říct, zda díly podvozku stále "kvetou" relativně brzy od uvedení do provozu a vyžadují zvýšenou péči?

Resil jsem to driv nez bylo neco videt ...
Podvozek nebyl nijak osetren, pusobilo to na me ve stylu ze honda dodava celosvetove auto a v zemich kde by mohl byt problem kvuli pocasi je to na zakaznikovi jestli si podvozek osetri nebo ne. Jinak tohle neni jen pristup hondy, dela to treba i mazda.
Naproti tomu evropske automobilky podvozek vetsinou osetruji.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 24.11.2019 , 22:32   Citovat  

Taky řeším, zda do toho jít nebo ne. Auto bude celoročně garážované. Ty Pražský zimy jsou spíš k smíchu a když vezmu jak po 8,5 letech vypadá spodek Ufona, tak si říkám řešit/neřešit to mi hlava nebere Hlavně, když od vyzvednutí auta, má být krásně hnusno Tak to valím bulvy
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 25.11.2019 , 0:04   Citovat  

pitbuell napsal:
Ale kazdy vi ze litra je treba po 9 letech prodat bo nebudu delat rozvody za 1000eček pořádnej výtlem omluvte cestin mobil.

Rozvody jsou predepsany servisnim planem 5 let nebo 120tkm Velmi šťastný
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 25.11.2019 , 8:58   Citovat  

mam wartase neco pres rok a kdyz jsem na prezouvani koukal na spodek, tak jsem nevidel zadnou lisku, takze to nebude takova hruza, na snehu bylo minulou zimu co na jedne ruce spocitam, stovezata je v tomhle fakt fajn, auto stoji venku Velmi šťastný
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2019 , 8:43   Citovat  

Od Mugenu už se dá koupit jeho (převážně) styling kit pro FK8, ukázaný letos v lednu na TAS. Ty záslepky do předních kapes, maska a zadní lampy by stály za hřích. Se stydím

tudy odkaz

Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2019 , 9:09   Citovat  

a takhle týpci od SPOONu Úsměv
cetky tudy spoon products honda civic fk8

Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2019 , 10:22   Citovat  

King napsal:
Od Mugenu už se dá koupit jeho (převážně) styling kit pro FK8, ukázaný letos v lednu na TAS. Ty záslepky do předních kapes, maska a zadní lampy by stály za hřích. Se stydím

Máš pravdu, ty zadní světla jsem si objednal Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 8:45   Citovat  

maxxi je to dobrý

předpokládám, že nemají mlhovku?

Odkaz
   Návrat  
PetrAT je teď offline  PetrAT
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 8:57   Citovat  

pitbuell napsal:

.
Žárovky z fabriky svítí mizerně
Nejprve jsem vyměnil za žárovky s větší svítivostí
A nakonec jsem skončil u LED žárovek . To už je přijatelné
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 9:40   Citovat  

PetrAT napsal:
.
Žárovky z fabriky svítí mizerně
Nejprve jsem vyměnil za žárovky s větší svítivostí
A nakonec jsem skončil u LED žárovek . To už je přijatelné

Ja som sa docital nasledovne:

Neodporúčame LED žiarovky montovať do auta ako stretávacie alebo diaľkové svetlá. Ich použitie nie je vhodné, keďže ohnisko svetlometu nie je stavané pre terajšie LED žiarovky.

To iste mi povedal aj predajca.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 11:58   Citovat  

Bez urážky, ale pleskl bych po prstech každého, kdo si do obyčejných parabol, určených pro žárovky H4, H1, H7 apod. dodatečně namontuje LED žárovky. Takový člověk je bezesporu sobec. O tom, že je projekčně světlomět sestrojen jinak, není třeba ani psát, ale je třeba zmínit, že takové světlo bude v naprosté většině svítit jinak, než jak byla parabola navržena (kužel, ostrost, zdálenost, v dešti, mlze...). Druhotný problém je oslňování řidičů v okolí, především z důvodu chybějící nivelace a potažmo ostřikovačů světlometů.
Kdysi se tenhle nešvar masivně rozšířil používáním xenonových přestaveb, kdy každé druhé auto svítilo jinam, než mělo.
Do auta bych to nedával, ať už z výše uvedených, nebo legislativních důvodů. Je to každého věc, uznávám, ale lidi, nebuďme sobci...
Háervo taky svítilo docela bídně. Hned po koupi jsem měnil OEM žárovky za jiné (Philips X-Treme) a zlepšení svítivosti cca o 30%. Příští auto už chci s OEM LED světly, což Honda už naštěstí ve svých nových model má standardně.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 12:50  Naposledy upravil pitbuell dne 27.11.2019 , 13:02, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Za led světla bych si připlatil bohužel japoci( mam oční vadu).
Philipsy v obchodech neměli tak jsem vzal osramy .
Až dosvítí tak objednám philipsy( maji rozlišeni na projektor a parabolu) maji větši životnost.
Bohy Raa s hid led a podobně škoda mluvit. Ted je někde članek že i origo led ozařuji.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 12:55   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Bez urážky, ale pleskl bych po prstech každého, kdo si do obyčejných parabol, určených pro žárovky H4, H1, H7 apod. dodatečně namontuje LED žárovky. Takový člověk je bezesporu sobec. O tom, že je projekčně světlomět sestrojen jinak, není třeba ani psát, ale je třeba zmínit, že takové světlo bude v naprosté většině svítit jinak, než jak byla parabola navržena (kužel, ostrost, zdálenost, v dešti, mlze...). Druhotný problém je oslňování řidičů v okolí, především z důvodu chybějící nivelace a potažmo ostřikovačů světlometů.
Kdysi se tenhle nešvar masivně rozšířil používáním xenonových přestaveb, kdy každé druhé auto svítilo jinam, než mělo.
Do auta bych to nedával, ať už z výše uvedených, nebo legislativních důvodů. Je to každého věc, uznávám, ale lidi, nebuďme sobci...
Háervo taky svítilo docela bídně. Hned po koupi jsem měnil OEM žárovky za jiné (Philips X-Treme) a zlepšení svítivosti cca o 30%. Příští auto už chci s OEM LED světly, což Honda už naštěstí ve svých nových model má standardně.

Mam za to, ze pri dlhodobom pouzivani LED ziaroviek v telese obycajnej paraboly moze prist aj k jej naslednemu nezvratnemu poskodeniu z dovodu pouzitia inych konstrukcnych materialov.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 13:06   Citovat  

Despre
Dnes jsou světla celoplastové odrazava plocha je naparený hlinik atd .a neni tam žadna teplotni rezerva. Led žarovky spusobuji rychlejši bodovou degradaci materiálu. A smrt pro paraboly jsou race žarovky100w
Om led lasery mají chladiče nucene vetraní atd
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 13:32   Citovat  

pitbuell,
prave pozeram na Alze ziarovky:

Halogénová autožiarovka PIAA Hyper Arros 5000K H11 + 120%, jasne biele svetlo s teplotou 5000K, 2 ks opatrená päticou PGJ19-2 bola navrhnutá na bežné cestné komunikácie. Neutrálna farebnosť svetla s presnou chromatickosťou 5000 K spresňuje viditeľnosť v noci aj v šere. 

Neboli by lepsie ako tie Osramy ktore teda uz mame?,nakolko maju 5000 K oproti 3750 K. Myslim si ze by svietili viac do biela, nie?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 13:37   Citovat  

tady je ten článek ze včera Mrk
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/proc-jasne-led-svetlomety-oslnuji-vyrobci-daji-vic-na-vzhled

"LED světlomety s projekční technikou jsou přitom dnes standardem.
Využívá je domácí Škoda, ale také Mazda a celá řada automobilek.
Lepší řešení najdete podle ADAC v novém Renaultu Clio.
Světlomet je zde tvořen soustavou parabolických reflektorů, od nichž se odráží světlo polovodičového zdroje."
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 13:50   Citovat  

Taky bych bral LED, jenže v té době, tedy když jsem bral auto, byly LED světlomety (i když ne full) až v nejvyšší výbavě, což by auto prodražilo o téměř 100.000 Kč (nehledě na to, že jsem nechtěl panoramu a key less /dnes je už naštěstí řešení pro "ochranu klíčku" před prodloužením jeho signálu/).
Ty Philipsy svítí fajn (v dešti a v noci se s tím dá konečně jezdit) a dokonce je tam mám přes tři roky a zatím bez výměny. Proto jsem si je dal i do motorky.

K LED. Já rozumím tomu, že chce každý lépe vidět, je to logické. Ale v tomto případě mě to fakt štve. Není v moci žádného člověka seřídit dodatečnou vestavbu LED tak, aby neoslňovala. Za prvé, nemáme tak kvalitní vozovky, aby stačilo jen základní nastavení (proto je zapotřebí nivelace), protože auto pak na nerovnostech "pere" ostatním řidičům paprsek do očí, jak ze stroboskopu). V naprosté většině to osilňuje. Druhou věcí je již zmiňovaný svit. Na suzuki fóru si tento výdobytek nainstaloval do auta jeden majitel a svit z těch světel byl ostře řezaný a relativně krátký až tak, že za koncem paprsku byla černočerná tma. Viděl bych to tak, že neosvětleného cyklistu, či chodce bez reflexních prvků, uvidí řidič až v době, když bude v druhé půlce účinku brzd.
Třetí aspekt může být "teplota" světla za zhoršených klimatických podmínek. V neposlední řadě, jak tu už padlo, kdo ví, jak to bude z životností tělesa světlometů. LED se mj. "rády" hřejí, viděl jsem už roztavenou přívodní patici.
Výroba spolehlivého světlometu není legrace. S vestavbou něčeho, s čím se při vývoji nepočítalo, je vždy riziko. A přinejmenším jeden z výše uvedených negativ, bude při výměně za LED, hrozit.
Už to nemám v mobilu, ale tuším, že pro světla s polykarbonátovým krycím plastem (ne skleněným), jsou speciálně určeny žárovky, doplněné o písmeno X. Netuším, zda to tak je na 100%, ale když jsem chtěl rozklíčovat, co mám v motorce za žárovku (byly tam nějaké znaky a s nimi i to X), "vyskočila" mi na internetu odpověď, kterou popisuji v úvodu tohoto odstavce. Tyto typy žárovek by měly snížit nešvar, takovýchto světel, tj. žloutnutí toho polykarbonátu ("čirého" krytu světlometů). Pokusím se to ještě dohledat, ať to je "na beton".
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 13:58   Citovat  

Despre:
Bílé světlo není úplný ideál za všech klimatických podmínek, na to pozor Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 19:45   Citovat  

Despre dle mě jsou nej Philipsy.
Tak jsem nainstalovat ty osramy laser byli skladem. Vyjedu a mrholi jeto cosik lepší než om philips eco vision.Sviti vic do bíla a trosku jasněji takže jetam rozdíl tak jsou Ok
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 20:37   Citovat  

pitbuell napsal:
Despre dle mě jsou nej Philipsy.
Tak jsem nainstalovat ty osramy laser byli skladem. Vyjedu a mrholi jeto cosik lepší než om philips eco vision.Sviti vic do bíla a trosku jasněji takže jetam rozdíl tak jsou Ok

pitbuell,
tak super. Ano aj ja som pozoroval zlepsenie. Ja ich tam mam ako som uz pisal cca jeden rok. Zatial drzia a teda uvidime kolko. Tiez som povodne chcel lepsie svetla, ale musel by som ist do vyssej vybavy. Tak som volil kompromis, cena a vybava auta.
Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2019 , 21:07   Citovat  

Despre je to o ponězich a o velkých ale když piskají mįšleny jsem štastný a svítí tam pruměr 11 atedka i osram pořádnej výtlem a na šelce už mě znají.
Ano ty piaa by byly bílé
Neska jsem přezul na plecháče s nokianama je to dobrý ticha guma. Dyzajn je už horší...

prezuto.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
prezuto.jpg, 749.57 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.11.2019 , 20:15   Citovat  

pitbuell,
pekne auticko.
Blahozelam.
je to dobrý