Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 135 z 246
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.9.2019 , 20:16   Citovat  

Sice nemám CXG, ale výměnu továrních repro jsem taky řešil (v HR-V). A právě za ty Gladeny. Nechal jsem se ovlivnit "masírkou" ahifi.cz, kde je vychvalovali jako slušnou střední třídu. Poslechnout jsem si je nebyl (mám to z ruky), věřil jsem jejich tvrzení a ... Vyplatilo se.
Vzal jsem to od podlahy a když už jsem to měl rozebrané, tlumil jsem rovnou (mimo podlahy a motoru) i všechny dveře.
Jak je patrné z fotek xenon04 výše (mmch, dobrá práce, chlape), sériové repro mají magnet veliký, jak repráky z Felicie. Moc důvěry ve mě nezanechaly, a to mohu hodnotit, "pár" aut, jsem už ozvučoval. Chápu, úspory jsou nutné, tak budiž. Už cena OEM repro na hondaparts hovoří za vše.
Uvažoval jsem zprvu, že dám pod sedačku spolujezdce ještě aktivní subwoofer, ale není třeba. Dveře se po vytlumení chovají jako velmi slušné ozvučnice a o basovou složku není nouze.
Po vybuzení na rozumnou mez, neslyším dlooouho zkreslení, celkový přednes je o mnoho lepší a HLAVNĚ i ta Hondí jednotka si těmito reproduktory umí poradit.
Investice se určitě vyplatí.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.9.2019 , 20:51   Citovat  

Jopeeeno: je to dobrý

ještě detail na domeček a výškový repro, sedly tam parádně bez úprav Úsměv

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.9.2019 , 21:00   Citovat  

Nooo, pěkné, pěkné OK

Kdybych měl tolik repráků v autě, jak Ty, asi bych se hezky prohnul Velmi šťastný Těch 6 ještě šlo. I tak, je to sakra znát, za těch cca 20 měsíců to ještě neomrzelo Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2019 , 9:12   Citovat  

Jopeeeno: o moc dražší bys to neměl Úsměv já nemám repro v zadních dveřích, takže ty jsem netlumil (tady šetřím já Velmi šťastný )

vyměnil jsem 5 z 10 repro Úsměv zbylých 5 v zadní desce nechám původní, tam to ani nemá cenu moc řešit, tovární zesilovač tam posílá hodně ořezaný signál
- nižší frekvence posílá do předních středobasů viz. dále, do subwooferu prý jde dokonce jen rozsah 8-40hz, proto jsem ani nepoužil Hertz výhybky - výhybka za "výhybkou" mi přišla zbytečná, navíc je stavěná na plný signál z rádia a ten pak dělí do středobasu a do výšky... mě jde kabel/signál přímo z továrního zesilovače pro každý kanál/repro zvlášť, přišel bych nejspíš o korekce v rádiu - výšky/středy/basy

co řešit budu je subwoofer
V1 - box do kufru + zesilovač + natažení signálu z předních repro (i když ze zadních by to bylo bez práce, ale ten signál...) do téhle aktivní věci tudy LC2i - jestli je nějaká obdoba za stejnou cenu (do 3.000,-) sehnatelná u nás zatím netuším
V2 - zesilovač + LC2i + výměna továrního 8" subwooferu za jiný free-air, třeba tenhle Pioneer TS-SW2002D2
V3 - aktivní sub, nejspíš hojně doporučovaný JBL BASSPRO SL

V1 je neskladná a nejdražší, za to asi zvukově nejlepší, V2 se mi líbí, ale je k tomu třeba rozdělat půlku auta vzadu, V3 asi nejslabší a navíc to asi nechci mít pod sedačkou... a z kufru už to prý není ono Ble
mám si nad čím zase po večerech přemýšlet Velmi šťastný

Odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2019 , 10:34   Citovat  

Solidní řešení Velmi šťastný
Já uvažoval nad verzí 3, i přesně nad tímto konkrétním subwooferem, je slušně hodnocený. Prostor pod sedačkou spolujezdce je rozměrný, v případě potřeby je stále jakési zbylé místo, kde může dát pasažér si nohy /boty/ (ve 4 jezdíme tak, nebo tak, jednou za dva roky, sotva). Do kufru bych ho nedával, měl jsem activ v kufru kombíku, který má roletku a bass nic moc.

Variantu s bednou do kufru jsem měl nesčetněkrát, nyní již o ni nechci ani slyšet, čistě z praktického hlediska (potřebuješ něco náhodně převézt a kde s rozměrnou bednou?)

Tu "aktivní věc" neznám, zatím bez zkušeností. Vše jsem zatím řešil postaru --> jednotka, cinche k zesilovači, zesilovač, kapacitátor, nová kabeláž k novým repro a subwooferu a zdroji napětí. Případně, pokud jednotka nemá potřebný počet cinchů, jakožto zdrojů signálu pro zesilovač, dokoupení měničů vstupu z repro. Tohle "aktivní" už je pro mě "hi end" Velmi šťastný
   Návrat  
kubakubanec je teď offline  kubakubanec
PříspěvekZaslal: 19.9.2019 , 7:43   Citovat  

Ahoj, používá někdo hotspot na IPhonu (případně jiný mobil) pro připojení Honda Connectu k wifi? Na mobilu mám hotspot stále zapnutý, ale když se Connect vypne a znovu zapne, tak se automaticky nepřipojí k wifi, musím hotspot vypnout a znovu zapnout, potom se už připojí. To mě nebaví pokaždé dělat, tak nevím, jestli je problém v telefonu nebo v Connectu. Má někdo stejné zkušenosti? Wifi používám pro aplikaci Aha, případně pro vestavěný prohlížeč. Děkuji.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2019 , 10:44   Citovat  

kubakubanec: hotspot používám zřídka, ale neměl jsem nikdy problém, vystřídal jsem dva telefony Samsung Galaxy S8 a Huawei P30 PRO
u obou jsem měl/mám nastaveno aut. vypnutí, po nějaké době, co se cizí zařízení odpojí
když přicházím k autu jen zapnu hotspot ručně, connect se vždycky připojí
ve výsledku stejné řešení jako u Tebe, jen hotspot nevypínám manuálně Velmi šťastný můžu ho vyzkoušet nechat trvale zapnutý

Jopeeeno: tak V3 ruším, pod sedačkou jsou výdechy ventilace, jednak bych je ucpal a ubral místo pro nohy
takže do popředí posouvám variantu 4 Velmi šťastný subwoofer do rezervy, buď bych vyřezal stávající pořadač nebo tam dal sub úplně bez + tlumení na podlahu
našel jsem tři adepty:
tudy Nakamichi NBF150A
tudy Pioneer TS-WX610A
tudy JBL BASSPRO HUB - ten se ale nějak v českých e-shopech nevyskytuje
nikde neuberu místo v kufru a je to allinone řešení, jen natáhnout kabely, líbí se mi to čím dál víc Úsměv

IMG_20190919.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20190919.jpg, 806.73 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2019 , 14:12   Citovat  

xenon04:
Výdechy ventilace mám pod sedadly také, ono by to to dozadu nějak doputovalo Velmi šťastný
Chápu, že chceš řešení, jenž by bylo efektní, zejména na montáž a minimalizaci úbytku volného místa. Koukám na ty komponenty a každý má něco. Nakamichi má v tělese zvláštní rozměr wooferů (5x9"), Pioneeer pak 2x10 cm a (nedostupný) JBL pak woofer s naprosto největší plochou membrány.
Asi bych detailně prozkoumal veškeré parametry (citlivost, frekvenční rozsah, plochu wooferu) a potom vybral. Nevýhodou je, že zřejmě koupíš zajíce v pytli a dopředu netušíš, zda ten či o onen aktiv sub bude vyluzovat takové basy, aby jsi byl spokojený. Přeci jen máš sedan, ten je docela "zadeklovaný". Právě proto bych se snažil volit, pokud možno, sub s největší plochou membrány, aby byl tak zajištěn (relativně) největší akustický tlak (bas).
No, jsem zvědavý, kde se Tvé myšlenky a cash pohnou Úsměv OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2019 , 17:57   Citovat  

Jopeeeno: s velikostí membrány máš pravdu, mám vítěze sopťa sopťa
28 cm (11”) Active Subwoofer System
Integrated Class A/B Amplifier
1 x 150 Watts RMS / 1 x 300 Watts MAX
LP 50-150 Hz, Bass Boost 0-12dB @ 45 Hz
Frequency Range 20 – 150 Hz
tudy ESX VISION V1100A

hodnocení - tudy odkaz + tudy odkaz to se snad šlápnout vedle nedá Úsměv
navíc bude místo v kufru i pro nohy pod sedačkama OK vytlumím k tomu kufr okolo a tím moje kapitola audio skončí, uvidíme co přijde na řadu jako další Velmi šťastný

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2019 , 14:56   Citovat  

co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek pořádnej výtlem ještě bych si to mohl rozmyslet Velmi šťastný

takže jsem zajel nakoupit tlumení a sub, je to pěknej macek OK

kufr odmaštěný, vytlumený a woofer jen rozbalený, jak tam sedne, zapojovat budu nevím kdy... sám si nejspíš roztahám jen kabely a zapojení nechám na někom kdo tomu hoví...

ráno jsem ještě měřil výšku od podlahy k podlážce - 20cm, sub má 15cm
nejspíš vyřežu díru do origo polystyrénu, abych měl nějaké odkládací prostory

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2019 , 18:46   Citovat  

xenon04:
No, Ty se nezdáš Velmi šťastný Díval jsem se včera na unboxing toho subu v italštině a už z toho, jak to držel v ruce, to vypadalo na cvalíka, což je. To je dobře, bude baaaaas OK Testy ho docela chválí, tak by mohl i na místě řidiče a spolujezdce vpředu pěkně "tlačit".
Kde jsi pro něj byl, v Německu? Úsměv Tu ho moc nevedou, ač je ta značka velmi slušná.
To s tím polystyrenem je dobrá volba. Je ten sub něčím zajištěn?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2019 , 19:25   Citovat  

Jopeeeno: prý to umí šlušnej bordel, mám ho pořádně utáhnout k podlaze Velmi šťastný

je k němu závitová tyč, takže se přišroubuje jako dojezdovka Úsměv

naštěstí kluci od Honda nechali v kufru závit

jen tu tyč musím zkrátit i po dotažení trčí nad úroveň podlážky...

byl jsem pro něj v Praze - 2din.cz

Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.9.2019 , 19:29   Citovat  

xenon04 ... super..tlieskam Úsměv jedina skoda ze mam hatchback ...takto nebudem moct kopirovat Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2019 , 8:16   Citovat  

lukasko: klidně kopíruj, já kopíruju návody a poznatky z různých stránek Úsměv u hatchbacku můžeš navíc vyměnit repro a tlumit i zadní dveře Úsměv

jen se odhodlat do toho jít Úsměv

Chápeš! jak si o tom ale člověk začne číst, začnou ho svrbět prsty Velmi šťastný tady jsem čerpal nejvíc

tudy full review writeup and installation steps ctr subs amp center channel and door speakers
tudy photos of touring amp
tudy premium audio system
tudy si sedan audio makeover

ještě další montáže k těm z ahifi.cz tudy odkaz tudy odkaz

víko kufru jsem ze zbytků z první vlny polepil už minulý týden

teď mi zbylo zase 1,5 plátu tlumení STP, takže to rozstříhám na kapotu, pod tovární papundekl jako tady:

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2019 , 9:13   Citovat  

xenon04:
Je fajn, že u Tebe zajišťovací prvek na rezervu nechali. Já tam mám monolyt koberce, možná, kdybych to celé rozebral, tak bych tam ho tam taky našel. Vzhledem k tomu, že je zavazadelník docela slušně napěchován několika vrstvami tlumících hmot už z továrny, tak jsem jej netlumil. Hluk je u mého auta obecně vysoký od přední části vozu a podlahy vpředu, proto u mě nezůstal kámen na kameni. Třeba motorovou příčku jsem tlumil jak ze strany motoru, tak i z interiéru. Plátů STP padlo na to padlo strašně moc. No a těch necelých 30kg navíc stojí za to.

Věřím, že to bude rachot, plocha subu je slušná, navíc, když jsi to odtlumil... Bude to fajn OK
   Návrat  
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2019 , 10:11   Citovat  

Ja uz mam vymenu komplet repra a vytlmenie dveri a zadneho plata + zosilovac a subwofer za sebou. Robili mi to v AHIFI, rozdiel to je velky, ale musi sa prepnut krivka flat. Je pravda ze radio posiela upraveny signal z radia, co je skoda. Idelane je DSP, ale neviem ako dostat z radia cisty neupraveny signal.
Najlepsie si repro priamo pocuvnut na predajni, ja som si rozne tie Herz pocuvol a neodpadol som, ale 100 ludi 100 chuti. Samozrejme akekolvek repro bude lepsie ako to co tam je od vyroby. Na zaklade posluchu som vybral:

tudy odkaz

tudy odkaz

Moja montaz v AHIFI:

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2019 , 10:12   Citovat  

Hondak: mě bylo jasný, že je to Tvůj civic Úsměv

audio s 10 a víc repro, které má externí zesilovač bohužel přepnutí na FLAT blokuje, nejde přepnout na OFF Ble

zvuk lze vylepšit ve Spotify přes Android Auto ekvalizérem mám zakoupený tenhle Eqfy Equalizer

nebo pokud je odblokovaná jednotka, lze pomocí ViPER4Android FX změnit zvuk o několik tříd nahoru (prý nefunguje pro Apple Car Play) - popis funkcí tudy odkaz a tady nějaké nastavení tudy odkaz

20180130_160944.jpg

20180130_160944.jpg, 991.58 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2019 , 18:12   Citovat  

kdyby někdo chtěl tahat napájecí kabel pro zesilovač, tak celkem přístupný průchod je pro lanko odjištění kapoty
tzn. vycvaknout plast u levé nohy, v motorovém prostoru vycvaknout plastový kryt u blatníku
já jsem ještě silikonovým sprejem nastříkal konec kabelu, abych lépe prošel gumovou průchodkou
pak stačí sáhnout pro kabel a vytáhnout Úsměv

IMG_20190922_143111.jpg

IMG_20190922_143111.jpg, 869.53 kB
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2019 , 7:47   Citovat  

xenon04: Ten červený kabel vedle toho lanka vypadá hrozně amatérsky, sorry jako. Ble Navíc vést živý kabel takhle po karosérii, to mi nepřijde moc chytré. Stačí, když se ta izolace prosekne/prodře a je zkrat jak stehno. Když už si to řešil takhle, tak bych to rozhodně omotal černým chráničem kabelů. Proč jsi nepoužil odbočku s pojistkovým pouzdrem z pojistkové skříňky pod volantem?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2019 , 8:58   Citovat  

anunaki: ten kabel není zapojený ani definitivně umístěný, jen jsem to potřeboval natáhnout přes auto od baterky do kufru, aby se mohl připájet konektor na konci (s tím bych přes kloub zadních sedaček neprošel) a odzadu se mi jít nechtělo
pořád nevím, kam umístit pojistkové pouzdro
kudy projít mi poradili v montážní dílně, kde už několik civiců dělali
nevím jak myslíš odbočku z pojistkové skříňky pod volantem?
ještě mě čeká natáhnout signál a dálkový ovladač pravou stranou, takže do zapojení času dost Úsměv nechám si poradit, dám to za blatníkem do husího krku, celé je to schované pod plastem

IMG_20190924_092159.jpg

IMG_20190924_092159.jpg, 820.35 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2019 , 9:20   Citovat  

xenon04: Tak to jo, už jsem se lekl. Úsměv

Myslel jsem třeba tohle pojistkové pouzdro s odbočkou. Vytipuješ pojistku a místo ní dáš tohle pojistkové pouzdro. Do něho zasuneš tu stávající pojistku a novou pojistku podle velikosti jištěného obvodu té aparatury. Vzadu by se možná nechalo využít napájení pro zapalovač, ale nejsem si jistý, jak tam mají dimenzovaný přívod, aby to bezpečně utáhlo tu aparaturu + spotřebič v zapalovači. To by se nechalo určit z průřezu toho vodiče. Samzořejmě ideální je mít zvlášť jištěný obvod, protože zapalovač v kufru je předpokládám jištěný pojistkou pod volantem a ta by musela být každopádně silnější.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2019 , 12:50   Citovat  

anunaki:
Tome, nejlepší je vždy tahat přívod od akumulátoru, ať už z důvodu rušení, nebo stálého napětí. Tohle mi tloukli do hlavy ještě v době, než jsem se v tom "začal hrabat" (r. 1998). Ale třeba je to dnes jinak. Spínané napětí pro zesilovač může být vzato třeba ze zapalovače, nebo z pojistkovky, proč ne. Tedy za předpokladu, že zdroj (rádio) jej nemá (většinou modrý kabel).

xenon04:
jedeš bomby OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2019 , 13:24   Citovat  

kluci pro mě elektrika španělská vesnice, proto se raději 5x zeptám/ověřím/načtu Úsměv v manuálu k wooferu se píše připojit k autobaterii, technici říkali k autobaterii, tak jsem se řídil tím Úsměv
zesilovač na subu má 25A pojistku, kabel, který mi k tomu prodali má v pouzdře 30A pojistku
navíc sedan nemá v kufru 12V zásuvku Smutný
pájení těch tlustých kabelů jsem nechal na někom, kdo to umí a má pořádnou pájku na jejich prohřátí

Jopeeeno: právě, že jedu pomalu Velmi šťastný na dílně by to měli za chvilku hotový
mě dneska dorazila akupájka a spojky na kabely, tak se snad zase o kousek pohnu, uvidím, jak to propojím
moc se mi to pájení signálových kabelů na obou stranách nelíbí, u oem zesilovače se tomu asi nevyhnu, ale ty slabý zvonkový drátky na straně v konektoru pro woofer bych nejdradši vyndal/vypíchnul a vrátil do konektoru ty, co povedou dopředu k tomu oem zesilovači
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2019 , 14:38   Citovat  

Já s tímhle zkušenosti nemám, nejsem audiofil a defacto když jedu sám, mám vypnuto. pořádnej výtlem Rád poslouchám motor a co se děje kolem.
Každopádně jištění 20A/30A je dost. Už aby bylo to vyšší palubní napětí HaHaaa Takže při těchto výkonech (příkonech) rozhodně z baterie.
   Návrat  
Honzam79 je teď offline  Honzam79
PříspěvekZaslal: 24.9.2019 , 14:43   Citovat  

V sobotu jsme konečně měl prostor auto protáhnout po Kokořínských silnicích a z brzd a podvozku jsem nadšenej!
Takže ještě jednou dík všem, kteří mi pomohli s výběrem!

honda.jpg

honda.jpg, 144.04 kB
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2019 , 14:55   Citovat  

Honzam79 napsal:
V sobotu jsme konečně měl prostor auto protáhnout po Kokořínských silnicích a z brzd a podvozku jsem nadšenej!
Takže ještě jednou dík všem, kteří mi pomohli s výběrem!

to je polished metal? Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2019 , 15:33   Citovat  

Honzam79: paráda je to dobrý přeju hodně šťastných km Úsměv

lukasko: trefils OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2019 , 15:36   Citovat  

xenon04:
dodávaná kabeláž nemá většinou silný průměr a abych Ti řekl pravdu, nechával jsem to tak. Je to paradox, když hifi kabeláž od repráků k zesilovači je pak tlustá jak prstík prvňáka. Možná bych při výměně pocítil rozdíl, ale zanedbatelný. Jestli Tě to dráždí, pro vnitřní klid to vyměň Velmi šťastný
Ještě chvíli mě s tím tady provokuj a budu kupovat sub taky Velmi šťastný

anunaki:
má to odběr jako hovado. Nechat auto bez nastartovaného motoru a hrát hudbu třeba ze slušného čtyřkanálového zesilovače, máš akumulátor vytřískaný za hoďku a půl. Vím o tom své, při pár akcičkách se mi to nejednou podařilo Úsměv
   Návrat  
Honzam79 je teď offline  Honzam79
PříspěvekZaslal: 24.9.2019 , 19:26   Citovat  

[quote="lukasko"]to je polished metal? Úsměv[/quote]
V techničáku píšou prostě šedá Úsměv, ale máš pravdu.
   Návrat  
BrozikCZ je teď offline  BrozikCZ
PříspěvekZaslal: 27.9.2019 , 19:25   Citovat  

Ahoj,

kdo ma problemy s prednimi senzory, tak uz jsou k dispozici predni masky, ktere by to mely resit.
Pristi tyden jedu do servisu na vymenu VTEC
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina