Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 8g přední světlomety
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
robitronic je teď offline  robitronic
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2019 , 9:50   Citovat  

Ahoj, momentálně řeším výměnu předních světlometů. Jsou to světla na obyč žárovky. Svítí mi to opravdu mizerně i po rozleštění skel, takže se rozhoduju mezi koupí jiných neorigo, nebo renovací, nebo koupí starších origo...Už mám na autě neorigo světla po předchozím majiteli, tak nevím jestli se do těch neorigo znovu pouštět, nebo jestli je má smysl vůbec renovovat... Jaké máte vyzkoušené neorigo značky? Co by jste mi doporučili jako nejlepší možnost? Díky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mickey Mouse je teď offline  Mickey Mouse
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2019 , 22:02   Citovat  

Já dělal světla přítelkyni na autě. Smirek hrubost 400,pak 600,1000,1500,2500 a pak mi dal kamarád ještě nějaký ultra jemný,něco kolem zrnitosti 4000 a nakonec se to stříklo lakem,nevím jaký použil,já jen brousil.Výsledek parádní,po roce pořád jako nové. Náklady cca hodinku práce, 50 až 100kč za smirek (cena se hodně odvíjí od značky) a pak něco za ten lak.Celkově do 500kč.Jinak na autech si měním origo žárovky za 100wattové,bohužel pro řidiče dodržující přesně zákon o pozemních komunikacích,tyto žárovky nemají homologaci a nejsou určeny pro použití na veřejné komunikaci.Ale večer uvidíš Velmi šťastný Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2019 , 8:33   Citovat  

Možnosti:
1) Napiš člověku s nickem "markos" o světla se zajímá.

2) Sehnat bud nové nebo klidně starší, ale origo světla. Co jsem tak koukal tak z druhovýroby moc na výběr není, co se týče kvality.

3) U těch co máš ted se podivat na parabolu za čočkou, pokud je vypálená tak nechat zrepasovat. Pokud by byla dobrá, tak zkusit udělat proplach světel. Odstrojit komplet elektriku, pak vypláchnout teplou vodu třeba s Jarem a nakonec pořadně vypláchnout DESTILOVANOU vodou (musí to být destilka, aby po uschnutí nezanechala mapy, vodní kámen atd...), nechat vyschnout. Co se týče předního čirého plexi tak obrousit a zalakovat třeba tímto tudy odkaz a dát žárovky serie Osram Nightbreaker nebo Philips Extrem.

------

Já mám originál, xenony, výbojky i žárovky Osram Nightbreaker a vidím i za roh Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2019 , 8:36   Citovat  

Mickey Mouse napsal:
Já dělal světla přítelkyni na autě. Smirek hrubost 400,pak 600,1000,1500,2500 a pak mi dal kamarád ještě nějaký ultra jemný,něco kolem zrnitosti 4000 a nakonec se to stříklo lakem,nevím jaký použil,já jen brousil.Výsledek parádní,po roce pořád jako nové. Náklady cca hodinku práce, 50 až 100kč za smirek (cena se hodně odvíjí od značky) a pak něco za ten lak.Celkově do 500kč.Jinak na autech si měním origo žárovky za 100wattové,bohužel pro řidiče dodržující přesně zákon o pozemních komunikacích,tyto žárovky nemají homologaci a nejsou určeny pro použití na veřejné komunikaci.Ale večer uvidíš Velmi šťastný Velmi šťastný

100w do novějších aut nedávat, není na to stavěná kabeláž, vypalujou to paraboly atd. Zbytečný risk, když jsou na trhu hodně výkoný žárovky s nepříliš rozdílnou svítivostí a splnují všechny požadavky Úsměv

Mickey Mouse je teď offline  Mickey Mouse
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2019 , 9:14   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
100w do novějších aut nedávat, není na to stavěná kabeláž, vypalujou to paraboly atd. Zbytečný risk, když jsou na trhu hodně výkoný žárovky s nepříliš rozdílnou svítivostí a splnují všechny požadavky Úsměv

Dobrá rada.Já mám rád starý "jebky" pořádnej výtlem ,tam to ještě jde.Keramickou patici,hlavně světla jsou skleněná a taky svítim až za roh Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 16.9.2019 , 17:34   Citovat  

Světlomety už jsem rozleštil i nalakoval a stále je to mizerie, takže je budu muset rozlepit a podívat se na ty čočky a paraboly... Ale je to celkem pakárna už jen vyndavat ty světla, vždyt to znáte Velmi šťastný poslat je někomu na repas by bylo nejjednodušší a nejlepší řešení, ale nemůžu si dovolit být týden bez auta.... Leda koupit nějaké starší origo a ty nechat rovnou zrepasovat, když tedy není žádná kvalitní náhrada....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2019 , 9:50   Citovat  

robitronic napsal:
Světlomety už jsem rozleštil i nalakoval a stále je to mizerie, takže je budu muset rozlepit a podívat se na ty čočky a paraboly... Ale je to celkem pakárna už jen vyndavat ty světla, vždyt to znáte Velmi šťastný poslat je někomu na repas by bylo nejjednodušší a nejlepší řešení, ale nemůžu si dovolit být týden bez auta.... Leda koupit nějaké starší origo a ty nechat rovnou zrepasovat, když tedy není žádná kvalitní náhrada....

Zatím se nezdá, že by se originály nějak rychle vypalovali. Kouknout po nějakých co mají čistý, čirý plexi a mělo by to být v pohodě i bez repasu. Já mám xenon světa původní a jen jsem udělal výplach pro jistotu, a svítí líp jak nějaké LED.

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2019 , 12:41   Citovat  

100 W žiarovky sú prežitky . Veď skús dať ruku na parabolu pri 55 w, už to hreje ako šialene . Je rozdiel staré parabolické svetla a nové projektorov .
Ak máš neoriginálne svetla a nevidíš nič áni po rozlúštení na 99% sú paraboli v háji. Čo viem na a7g TYC robí svetla ktoré sú 100% zhodne s origo a používajú repasované origo paraboli .
Ak chceš vidieť , tak bi-xenon je jasná voľba. Alebo bi Led, len neviem či pasuje do a8g. Ak tak mi odfoť vnútro toho svetla keď otvorím zadnú krytiu . Možno nemusíš kupovať nové svetla - preleštiť staré a dať tam trocha laku.dolezity je projektor . Ak tak píš ss

0
PříspěvekZaslal: 25.9.2019 , 16:55   Citovat  

Tak jsem koukl na paraboly a vypadají že jsou poškozený teplem... jsou na nich takové hrbolky, jakoby se odlupovala ta kovová vrstva. Smutný takže leda jiné světla....

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2019 , 20:30   Citovat  

A aké to máš svetlomety? Urob mi fotku od zadnej strany keď otvoríš krytku. Možno by som ti vedel dodať projektory a potom by iba stačilo to vymeniť.

Ďakujem

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 8g přední světlomety
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina