Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 102, 103, 104 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 103 z 137
cukor je teď offline  cukor
PříspěvekZaslal: 26.7.2019 , 0:44   Citovat  

Čaute, riešil už niekto novú baterku po 2-3 rokoch jazdenia ? Včera som kupoval novú 70Ah 620 A Vartu v honde. zdá sa mi to strašne slabá výdrž ked v 6g aj 7g som mal baterku 8-10 rokov. Viem, že tieto nove EFB tolko nevydržia ale aspoň min. 4-5 rokov som čakal že vydrží, toto sa mi zda moc slaba vydrž Smutný Mam tourer v nafte 2016 skladovku z DE kupovaný 08/2017 s 0km, je dost možne, že jak im tam stalo tak baterka sa oslabila, na zaruku mi to už nezobrali, pôvodnu baterku som sa skušal oživit Ctek-om, tvarila sa ako nabitá, ale ked auto stalo 2 dni tak neštartovalo už, po diagnostike v honde ukazovala chybu...vraj ich dost často teraz menia zvyknu odchadzat po 4 rokoch. A to štart-stop vypínam, vždy po štarte ked zaradim 1-čku. Denne jazdim cca. 80km (2x40km).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2019 , 7:12   Citovat  

Cukor: 1.8, 3.5 roku, 41k km, baterka zatím bez problému. Je to dle Hondy problém obecně nebo jen dieselu?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.7.2019 , 7:27   Citovat  

No start/stop je jedna věc, ale jestli má nafta taky to "super" inteligentní dobíjení (kvůli úspoře paliva 0,000prd na 100km dobíjí jen při jízdě bez plynu nebo když zapneš světla), tak se ani při těch 80km nemusí pořádně nabít... Holt eko to snad ne nám prodražují auta kde můžou...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.7.2019 , 8:49  Naposledy upravil cukor dne 26.7.2019 , 8:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ano ma to “super” inteligentne nabijanie a je to pravda, ze som jazdil stale na svetla v rezime “auto” a aj predajca potvrdil, ze ked chcem mat istotu staleho dobijania musim zapnut natvrdo svetla alebo vyhrievanie sedaciek
ci to je problem u dieslov neviem, ale teraz pre istotu na jazdu domov zapinam svetla, co som doteraz nikdy nic neriesil ohladom baterky a budem ju obcas merat ked auto bude dlhsie stat. Nova baterka menenna pri 45.300km po 2 rokoch jazdenia
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2019 , 8:53   Citovat  

Řekl bych, že Auto stop u Tourera je dost inteligentní, ehm, chová se výrazně jinak, než u jiných aut. Naposled u Mercedesu A180d to bylo k uzoufání, např. po nastartování popojížďka k závoře v podzemní garáži a autostop motor vypnul. Dalších 100 m ke křižovatce a prsk, motor se vypnul. Fakt "žůžo" v kombinaci s turbem a automatem...
Autostop u Tourera v podstatě nevypínám, když přeci jen zapůsobí, okamžitý start motoru po sešlápnutí spojky je věc, co se také tak často jinde nevidí.

K baterce nemám po čtyřech letech co říct. Asi to inteligentní dobíjení funguje tak, jak má...Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2019 , 9:55   Citovat  

cukor: auto je tu pro tebe, ne ty pro auto. Světla mám na "auto" neustále.

Baterka dead po 2 letech mi přijde hodně brzo, třeba tam byl (nebo možná stále je) jiný problém. Podíval bych se na civinfo, jestli je to rozšířený problém. Pokud ne a v servise nic nenašli, mohl to být jen konkrétní kus baterky a vůbec bych to neřešil - začal bych do toho víc rýpat až kdyby zase odešla po dvou letech, pak bych si myslel, že ji něco v autě ničí.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2019 , 10:25   Citovat  

mě baterka vydržela na 1.6 tourerovi 4 roky/64tis km
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2019 , 10:41   Citovat  

xenon04 napsal:
mě baterka vydržela na 1.6 tourerovi 4 roky/64tis km

Nestraš, čtyři roky nám končí tenhle měsíc a tisícovka do 60 tis. km... Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2019 , 11:07   Citovat  

poslední skoro dva roky s tím jezdí manželka, často jenom krátké trasy, takže mě by asi vydržela o něco déle
první příznak byla oranžová hláška stop/start na i-midu, než jsme se dostali do servisu byla baterka KO, že už prý nešla ani dobít
a to jezdila od té hlášky i na rozsvícená světla
stop/start většinou vypínala
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2019 , 12:42   Citovat  

xenon04 napsal:
poslední skoro dva roky s tím jezdí manželka, často jenom krátké trasy, takže mě by asi vydržela o něco déle
první příznak byla oranžová hláška stop/start na i-midu, než jsme se dostali do servisu byla baterka KO, že už prý nešla ani dobít
a to jezdila od té hlášky i na rozsvícená světla
stop/start většinou vypínala

Dík za tip, budu to hlídat. OK
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2019 , 18:31   Citovat  

2-3 roky na novem aute? mas zaruku 3 roky ne ? je treba jezdit obcas se svetlama, jednou za dva mesice ji dat nazrat nabijeckou, jo ekologie je svine, bud rad ze setris nasi planetu Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2019 , 6:36   Citovat  

marek.82: záruka se vztahuje na výrobní vady. Pokles kapacity není výrobní vada, ale opotřebení, takže se na to záruka nevztahuje. Něco jako chtít reklamovat gumy, že jsou po roce ojeté, když jsem najel 50k km. Nezaměňovat termíny "záruční doba" a "životnost", je zcela normální vyčerpat životnost výrobku před uplynutím záruční doby a zrovna baterky a gumy jsou ideální ukázkou věcí, které to zmáknou.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2019 , 21:05   Citovat  

Tak 10/2019 by bylo byvalo memu aku Varta 5 let. Vymenil jsem ho pred dovolenou, protoze ani po dobiti na nabijecce uz neudrzel napeti vyssi nez 12.28V a uz jsem to radsi nechtel riskovat. Kdyz jezdite kratke a stredne kratke trasy a chcete, aby aku vydrzel, tak z vlastni zkusenosti doporucuji kontrolovat napeti aku a pokud klesa pod 12.5V, tak dobijet externi nabijeckou. Start-Stop p*covinu nema cenu komentovat, ale to uz mam poreseny casovym rele. Na aliexpresu jsem si objednal panelovy voltmetr a instaloval ho do palubky. Funguje docela hezky a za jizdy muzu sledovat napeti a jak ten slavny battery management funguje...

_20190728_205801.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
_20190728_205801.JPG, 802.76 kB
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2019 , 9:13   Citovat  

anunaki napsal:
Tak 10/2019 by bylo byvalo memu aku Varta 5 let. Vymenil jsem ho pred dovolenou, protoze ani po dobiti na nabijecce uz neudrzel napeti vyssi nez 12.28V a uz jsem to radsi nechtel riskovat. Kdyz jezdite kratke a stredne kratke trasy a chcete, aby aku vydrzel, tak z vlastni zkusenosti doporucuji kontrolovat napeti aku a pokud klesa pod 12.5V, tak dobijet externi nabijeckou. Start-Stop p*covinu nema cenu komentovat, ale to uz mam poreseny casovym rele. Na aliexpresu jsem si objednal panelovy voltmetr a instaloval ho do palubky. Funguje docela hezky a za jizdy muzu sledovat napeti a jak ten slavny battery management funguje...

Ale to je pěkné je to dobrý . Jak snadno si demontoval tu krytku a celé to připojil? A jaký voltmetr to přesně je?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2019 , 9:40   Citovat  

Tak, vidět tam místo voltů třeba plnící tlak turba... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2019 , 17:35   Citovat  

Emise po čtyřech letech a 60 tis. km...

EM01.jpg

EM01.jpg, 102.72 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2019 , 23:23   Citovat  

Joystick: Vycházel jsem z videa demontáže antény GPS, které tady dával před časem Piškot. Nic složitého to není, musíš demontovat tan kryt budíků přístrojové desky a ten vytáhnout. Ta záslepka tlačítka tam je přišroubovaná dvěma šrouby.

Voltmetr jsem koupil tady a pojistkové pouzdro s odbočkou tady.

Co se týká elektroinstalace, fastony jsou součástí voltmetru. Plus mám vyvedený přes pojistkové pouzdro 7.5A z pozice, kde je napětí při zapnutém zapalování. Mínus mám přišroubovaný očkem na kabelu přímo na kostru.

Piškot: Tak super. Já byl letos v lednu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2019 , 15:34   Citovat  

To anunaki: Mě ta rozborka palubky nepřišla zrovna easy... Ble

Co se týče STK po čtyřech letech, mínusem je, že servis musel kompletně vyměnit přední brzdy, tj. kotouče+destičky, by auto prý neprošlo. Je pravda, že teď je pedál brzdy znatelně výš a auto brzdí ostřeji, takže výměna měla smysl. Stejně mi to vrtá hlavou, že bychom jezdili stylem brzda/plyn, to si nemyslím... Tak to koukám!
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.8.2019 , 19:19   Citovat  

ja som narychlo tiez kupil 12V do zapalovaca merak, ale to zabudovane miesto Start tlacitka vyzera paradne OK

1C9764A2-2D69-4EC4-BB93-D1614FA47227.jpeg

1C9764A2-2D69-4EC4-BB93-D1614FA47227.jpeg, 1.97 MB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2019 , 7:08   Citovat  

Piškot: Jako podle videa nebo jsi to zkoušel? Používal jsem takový plastový páčidlo, které je na tyhle věci určené a šlo to. Jako ta kaplička tam byla zasvaknutá fest, ale šlo to. Její spodní část je na kožence zacvaknutá nad volantem. Celý to musí ven. Nechápu, proč ta záslepka tam je přišroubovaná jako takový falešný tlačítko. Zbytečný náklady, myslím.

Teďka stříkám dutiny a koukal jsem, že brzdové obložení je tak podle oka 6mm. Nic moc na 51tis km... Kotouče jsem neměřil, ale mrknu na to.
Na kolik vyšla výměna kotoučů + destiček vepředu? Zadek byl OK?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2019 , 14:16   Citovat  

anunaki napsal:
Piškot: Jako podle videa nebo jsi to zkoušel? Používal jsem takový plastový páčidlo, které je na tyhle věci určené a šlo to. Jako ta kaplička tam byla zasvaknutá fest, ale šlo to. Její spodní část je na kožence zacvaknutá nad volantem. Celý to musí ven. Nechápu, proč ta záslepka tam je přišroubovaná jako takový falešný tlačítko. Zbytečný náklady, myslím.

Teďka stříkám dutiny a koukal jsem, že brzdové obložení je tak podle oka 6mm. Nic moc na 51tis km... Kotouče jsem neměřil, ale mrknu na to.
Na kolik vyšla výměna kotoučů + destiček vepředu? Zadek byl OK?

Já se snahou na autě něco vylepšovat, měnit, skončil u Š120. Dnes bych se pustil možná tak právě do výměny kotoučů a ručního mytí auta...Úsměv
Když jsem viděl to video, tak jsem jen němě zíral... Tak to koukám!
Zadek byl OK, jinak viz. fotka.
Ta dohoda byla, že mi ze servisu zavolali...

servis.jpg

servis.jpg, 55.56 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2019 , 14:20   Citovat  

Tak trochu offtopic
Myslíte, že by šel do C9G doplnit adaptivní tempomat? Po dobu servisu jsem měl půjčený CXG a funkcionalita adaptivního tempomatu mě vysloveně nadchla...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2019 , 15:24   Citovat  

Piškot:
Díky za fakturu. Ty ceny dílů jsou teda mastný. Slušný kotouče a destičky jsou tak za půlku. Co tam máš za olej za 2 tisíce?Ta cena za práci je taky slušnej vejvar, když vezmu v úvahu, že ta výměna destiček a kotoučů není žádná extra odborná práce.

Tempomat: Adaptivní byl asi u nejvyších verzí, ne? Ale kdo ví, jaká výbava se v HDS nechá povolit.
To jsi jel s litrem? Co na to říkáš? Onehdy jsem četl tvůj příspěvek, že z CXG nejsi moc nadčenej a tím jsi nemyslel design.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2019 , 10:25   Citovat  

2000,- za kotouč mi nepřijde jako nějak brutal cena. To spíš cena za set destiček překvapila. A olej nevím, ale doufám, že to ví v servisu, co tam nalili...Úsměv

Ano, měl jsem půjčeného litra v social edition výbavě, zadní kamera mi scházela celkem dost...
Co mi vadilo, už jsem napsal do vlákna k CXG. Ten široký tunel, konektory "tam někde" v podstatě nedostupné, k čemu tak hluboká loketní schránka, k čemu místo na dva kelímky a ještě na flašku, když po instalaci flašky druhý kelímek nemůžeš dát, stejně tak i při posunuté loketce, tyčka, trčící z budíků, nulová hmatová odezva tlačítek na volantu, jiná sedadla, než na která jsem zvyklý a jsou fajn v Tourerovi.
Motoricky mi připadalo, že jsem musel kvedlat šaltpákou častěji, abych měl motor v optimálním pásmu otáček. Jediným plusem bylo zrychlení pak. Co mě nebavilo, byly vibrace motoru při startu. Na Autostop kašlu, nevypínám, a startovací proceduru by náležitě ocenila i vášnivá uživatelka vibrátoru.

Ale ten adaptivní tempomat, ten bych hned z CXG vykuchal a dal do Tourera, ten byl prostě fajn...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2019 , 12:22   Citovat  

piskot: na adaptivní tempomat bys musel někam do nárazníku dát radar, to neměl ani executive
nehledě na to, že to nebude umět jednotka

kdyby jsi tou desítkou jezdil každý den delší dobu, tak bys na to přišel Úsměv
ty konektory dole jsou právě geniální, můžeš si kabely vyvézt na ten odkládací prostor pro telefon (k tomu tam je, jen tohle usb slouží k propojení s infotainmentem), nikde nic neplandá ani nepřekáží... ten kabel je tam nastálo, ke konektoru nemusíš viz. obrázek (já tam mám v zapalovači zapojenou i kameru, kabel vede kaslíkem a sloupkem nahoru, opět nikde nic neplandá ani nepřekáží), jinak máš další usb k dispozici v loketce, v interiéru nejsou vidět žádný kabely a nepotřebuješ řešit ani držák na telefon Mrk
loketka je hluboká akorát na 1l coca colu se kterou nevím v toureru kam, dám jí nalevo mezi dveře a sedačku a ve většině případů mi po otevření dveří vypadne
kvůli té hloubce je tam ještě šoupací patro pro malý kelímky třeba na kafe, já tam dávám brýle, při posunutý opěrce se tam v pohodě na tu chvíli než to jeden dopije vejdou oba

kabel.JPG

kabel.JPG, 117.27 kB
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2019 , 16:57   Citovat  

anunaki napsal:
Joystick: Vycházel jsem z videa demontáže antény GPS, které tady dával před časem Piškot. Nic složitého to není, musíš demontovat tan kryt budíků přístrojové desky a ten vytáhnout. Ta záslepka tlačítka tam je přišroubovaná dvěma šrouby.

Voltmetr jsem koupil tady a pojistkové pouzdro s odbočkou tady.

Co se týká elektroinstalace, fastony jsou součástí voltmetru. Plus mám vyvedený přes pojistkové pouzdro 7.5A z pozice, kde je napětí při zapnutém zapalování. Mínus mám přišroubovaný očkem na kabelu přímo na kostru.

Piškot: Tak super. Já byl letos v lednu.

Díky za info. Já hledal ten měřák bez popisu, ale ty jsi ho asi omazal až doma.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2019 , 22:12   Citovat  

xenon04 napsal:
piskot: na adaptivní tempomat bys musel někam do nárazníku dát radar, to neměl ani executive
nehledě na to, že to nebude umět jednotka

kdyby jsi tou desítkou jezdil každý den delší dobu, tak bys na to přišel Úsměv
ty konektory dole jsou právě geniální, můžeš si kabely vyvézt na ten odkládací prostor pro telefon (k tomu tam je, jen tohle usb slouží k propojení s infotainmentem), nikde nic neplandá ani nepřekáží... ten kabel je tam nastálo, ke konektoru nemusíš viz. obrázek (já tam mám v zapalovači zapojenou i kameru, kabel vede kaslíkem a sloupkem nahoru, opět nikde nic neplandá ani nepřekáží), jinak máš další usb k dispozici v loketce, v interiéru nejsou vidět žádný kabely a nepotřebuješ řešit ani držák na telefon Mrk
loketka je hluboká akorát na 1l coca colu se kterou nevím v toureru kam, dám jí nalevo mezi dveře a sedačku a ve většině případů mi po otevření dveří vypadne
kvůli té hloubce je tam ještě šoupací patro pro malý kelímky třeba na kafe, já tam dávám brýle, při posunutý opěrce se tam v pohodě na tu chvíli než to jeden dopije vejdou oba

No jo, na radar jsem zapomněl, ono by se to muselo překopat celý, ten adapt. tempomat šahá i na brzdy.

Co se týče těch řípojných míst "tam někde dole", z mého pohledu okecáváš něco, co prostě je jako "rovnák na ohýbák".
Stejně tak i s těmi kelímky...Úsměv
Za mě nechápu, proč je ten středový tunel tak široký a vysoký.

Souhlas s padající petkou, ale kdybych měl touhu vozit ve dveřích petky, tak jdu do koncernu...Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2019 , 7:54   Citovat  

Joystick: To jo, nápisy jsem smáznul. Úsměv Nelíbily se mi.

Piškot:

a) Adaptivní tempomat: Máš tam ten předkolizní systém do nějaké nižší rychlosti, který šlápne v případě překážky na brzdu? Myslel jsem, že to řeší radarem nebo to vyhodnocují obraz z kamery? Pokud tam není radar, tak je to pasé.

b) CXG: V první řadě mě vadí motor. Měli udělat nízkoobjemový turbo čtyřválec.Četl jsem test třívalců ve SM a Civic byl druhý za Focusem. Fordí třívalec je v některých parametrech lepší, vzpomínám si na lepší spotřeby paliva, tuším že reálně o 0.5l/100km. Ale jízdní vlastnosti, tam nový Civic dominuje. Teď budu za exota, ale vadí mi, že CXG už nemá magický sedadla. Já vím, návrat ke kořenům, sedí se níž, vzadu víceprvek, ale z praktickýho hlediska tyhle výklopný sedáky nemají konkurenci a přesto, že má Tourer velký kufr (*), využíváme je i několikrát do měsíce. Tohle by mi chybělo.

(*) Pod podlahou mám dojezdovku, takže z těch původních 624 litrů je reálných něco přes 500 litrů.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2019 , 16:51   Citovat  

anunaki napsal:
Joystick: To jo, nápisy jsem smáznul. Úsměv Nelíbily se mi.

Piškot:

a) Adaptivní tempomat: Máš tam ten předkolizní systém do nějaké nižší rychlosti, který šlápne v případě překážky na brzdu? Myslel jsem, že to řeší radarem nebo to vyhodnocují obraz z kamery? Pokud tam není radar, tak je to pasé.

b) CXG: V první řadě mě vadí motor. Měli udělat nízkoobjemový turbo čtyřválec.Četl jsem test třívalců ve SM a Civic byl druhý za Focusem. Fordí třívalec je v některých parametrech lepší, vzpomínám si na lepší spotřeby paliva, tuším že reálně o 0.5l/100km. Ale jízdní vlastnosti, tam nový Civic dominuje. Teď budu za exota, ale vadí mi, že CXG už nemá magický sedadla. Já vím, návrat ke kořenům, sedí se níž, vzadu víceprvek, ale z praktickýho hlediska tyhle výklopný sedáky nemají konkurenci a přesto, že má Tourer velký kufr (*), využíváme je i několikrát do měsíce. Tohle by mi chybělo.

(*) Pod podlahou mám dojezdovku, takže z těch původních 624 litrů je reálných něco přes 500 litrů.

Jasně, CBA je bych řekl u C9G v základu...Úsměv Už nám párkrát zafungovalo. OK
Takže asi fakt nejspíš brzdy jsou u C9G na adapt. tempomat připravený, a chybí jen radar. To CBA je asi přes kameru "ovládaný".
Magic seat je dobrej vynález, tahle feature je hodně fajn, stejně jako prostor pod sedačkama v normální poloze. Že sklopením opěradel mám k dispozici prostor o délce 175 cm, šířce 100 cm a výšce 75 cm, to už je jen mlácení prázdné slámy...Úsměv

Motoricky by mi tříhrnek nevadil, zvuk bych řešil špunty do uší. Velmi šťastný A vibrace bych měl jako masážní přídavek zdarma...Úsměv
   Návrat  
trichopter je teď offline  trichopter
PříspěvekZaslal: 8.8.2019 , 6:24   Citovat  

Tak som do toho spadol konečne aj ja .HOnda civic tourer 1,8 l.Elegance s ťažným a kamerou,modrá farba ... atd dovezené z nemecka
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 102, 103, 104 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina