Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 101 z 137
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2019 , 13:02   Citovat  

ahoj, používám řadu let Glycerin, teď třeba tento výrobek:

tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2019 , 14:12   Citovat  

Piskot: Mas asi stesti. Od te doby, co jsem provedl nastrik se na parkovistich s oblibou divam pod sukne Civicum 9G a videl jsem i nekolik HRVcek. Vsude to same, vetsi ci mensi rezave dubky na cernych napravnicich, ramenech (hlavne zadni cast jak je prostrcena poloosa to byva hodne orezle). Zajimaly by me detailni fotky ramen a napravnic zespodu po ostrikani wapkou.
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.3.2019 , 17:42   Citovat  

Jopeeeno napsal:
ahoj, používám řadu let Glycerin, teď třeba tento výrobek:

tudy odkaz

Dík za tip je to dobrý
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2019 , 17:46   Citovat  

Z loňska, letos to bylo čistší, páč den v pátek bylo mokro... Ale byť je zřejmě příčka "barvená" jen nějakým základem, tak nevidím žádné stopy po rzi či poškození povrchu. A vlevo kus plechů karoserie je taky v pohodě.

IMG_20180407_123459.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20180407_123459.jpg, 3.9 MB

IMG_20180407_121942.jpg

IMG_20180407_121942.jpg, 5 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2019 , 21:48   Citovat  

Joystick:
Není zač OK

Piškotovo auto je malý zázrak, ale fakt Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2019 , 22:09   Citovat  

Piskotova impregnace blatem asi funguje.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2019 , 22:30   Citovat  

Bez urážky, ale bláto nechám polím. Budu se držet kvalitní chemie, té věřím víc, než důvěře v Hondí antikoro.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2019 , 11:20   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Bez urážky, ale bláto nechám polím. Budu se držet kvalitní chemie, té věřím víc, než důvěře v Hondí antikoro.

Jéžiš, sem s tou chemií, vážně. Jak jsi sem dával fotky, vypadalo to parádně. A plechy vydrží "na věčné časy"... Ovšem tohle chtít, aby "vypadlo" přímo z výrobní linky, je dnes nedostižný sen. Ona i ta Š120 nerezivěla, pokud se jí člověk (i já, měl jsem ji) věnoval.

To, co je na fotkách jsou jemné kamínky, žádná tvrdá krusta bláta. Překvapuje mě, že i po čtyřech letech jsou úchyty příčky v podstatě netknuté, barva neoprýskaná, tam, kde je tepich zkroucený žádné zaschlé nánosy bordelu nejsou. Prostě za mě je podvozek po čtyřech letech stále OK
A připouštím, že řešit korozi následně bude víc náročné, než prevence proti ní teĎ. Ale to už bude doufám v době, kdy tu bude C11(12, 13..)G, opět v kombíku a přijde tak v úvahu výměna. Jen se obávám, že podle prohlášení Hondy to bude kombík v elektrice...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2019 , 12:12   Citovat  

V pohodě, jen si z toho Tvého magického podvozku utahuji Velmi šťastný Buď, jak buď, auto vydrží 100% těch 12 let, i bez dodatečné ochrany, toho bych se vůbec nebál. Mi jde o to, že si měním v "mezičase" oleje sám, to samé čištění brd apod, nechci se dívat na rezavý podvozek. A jak jsem psal, už u nového auta jsem byl nemile překvapený, že nápravnice, vpředu i vzadu, byly pokryté rezavými "ťupkami". A to jsem nechtěl u auta za víc, než půl mio akceptovat. Nic víc. Jestli mou snahu příští rok někdo zhodnotí, nevím, ale uvnitř si říkám, že o mě nemůže říct budoucí majitel ani popel.
Včera bylo v TV cosi o dalším rozhodnutí EU na téma emisí u aut. Obávám se, že brzy, velmi brzy už čistě spalovací motor v autech neuvidíme. Ty pokuty automobilky nedají, chjo.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.3.2019 , 20:07   Citovat  

Jsem zvedav, jake ta elektrifikace bude mit dopady, co bude do budoucna s auty se spalovacimi motory atd. Zajimavy clanek: tudy odkaz

Kazdopadne v tuto chvili bych do noveho auta jen se spalovacim motorem nesel a pockal bych, jak se to vsechno vyvine. Umim si klidne predstavitdo budoucna tucne emisni pokuty, ktere postupne donuti lidi pro nakup "ekologictejsiho" auta.

Smyslem toho vseho je i do budoucna redukce poctu aut na silnicich. Pro urcite vrstvy bude auto, splnujici nejprisnejsi emusni normy (rozumnej nulove), proste nad jejich moznosti. Dve tri auta v rodine se stane pro mnohe utopii.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2019 , 21:59  Naposledy upravil piskot dne 28.3.2019 , 22:34, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Čaute.

Zvažuju, že původní Turanzy ER300 už pošlu do důchodu na nějakou skládku, byť mají po cca. 40 tis. km ještě dostatečnou zákonnou hloubku desénu, odolnou proti "mozkovému myšlení". Ale připadly mě na omak tvrdé, nepoddajné, což by myslím v krizové situaci nemuselo být dobrý.

Pokud však budu chtít dodržet dikci techničáku, tak pneumatiky 225/45 R17 88 V jsou nesehnatelné.
I když je tu vlákno o letních gumách, přesto se zeptám tady speciálně na Tourera. Jaké gumy podle zkušeností koupit?
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.3.2019 , 22:13   Citovat  

Nemá náhodou C9G Tourer předepsané rozměry 225/45R17 a 225/40R18 Mrk
Nějaký problém v tom pořídit vyšší váhový a rychlostní index?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2019 , 22:37   Citovat  

2bep napsal:
Nemá náhodou C9G Tourer předepsané rozměry 225/45R17 a 225/40R18 Mrk
Nějaký problém v tom pořídit vyšší váhový a rychlostní index?

Jsem se upsal, už jsem to opravil...Úsměv
Problém to zajisté není.
Napadlo mě ale, že kvůli tomu indexu 91 je auto zbytečně tvrdé s možným dopadem na podvozek. A ani nechci pomyslet co bude dělat pojišťovna při bouračce, když uvidí, že byly osazeny nepředepsané gumy...Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2019 , 22:49   Citovat  

Doporučuju mokrej hadr na hlavu, zhluboka dýchat a zastavit paniku Mrk
Pojišťovně ani PČR vyšší váhový ani rychlostní index nevadí. Problém může být nižší.
Ty máš na C9G 1,8 Tourer předepsáno 88V a já na lehčím C8G 1,8 89V to mi hlava nebere To jen pro názornost, že si to Honda tak trochu cucá z prstu Úsměv Například na Ufu dost lidí jezdí radši 225/45R17 XL což znamená dokonce váhový index 94 a podvozkové díly jsou v pohodě.

p.s. Měl jsem Tě za většího auto-znalce Mrk
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2019 , 22:56   Citovat  

tourer v naftě má 91V, ať to máme kompletní Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2019 , 22:56   Citovat  

Piskot: hmotnostni a rychlostni index nesmis mit nizsi nez mas zapsany v technicaku! Vyssi samozrejme muzes dat bez obav. Turanzy ER300 staly za prd, nejhorsi pneu co jsem kdy mel a jsem rad, ze jsem se jich zbavil. Desne pneumatiky, tvrde jak kamen uz po par letech, mikrotrhlinky, hukot, najezd zadny zazrak (vyhodil jsem je s najezdem necelych 40tkm.) Bridgestone uz nikdy vice.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.3.2019 , 22:59   Citovat  

piskot napsal:
Čaute.

Zvažuju, že původní Turanzy ER300 už pošlu do důchodu na nějakou skládku, byť mají po cca. 40 tis. km ještě dostatečnou zákonnou hloubku desénu, odolnou proti "mozkovému myšlení". Ale připadly mě na omak tvrdé, nepoddajné, což by myslím v krizové situaci nemuselo být dobrý.

Pokud však budu chtít dodržet dikci techničáku, tak pneumatiky 225/45 R17 88 V jsou nesehnatelné.
I když je tu vlákno o letních gumách, přesto se zeptám tady speciálně na Tourera. Jaké gumy podle zkušeností koupit?

Tak kup 91/94 Y... Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2019 , 23:13   Citovat  

2bep napsal:

p.s. Měl jsem Tě za většího auto-znalce Mrk

Tak to pěkně "děkuju"... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2019 , 23:16   Citovat  

anunaki napsal:
Piskot: hmotnostni a rychlostni index nesmis mit nizsi nez mas zapsany v technicaku! Vyssi samozrejme muzes dat bez obav. Turanzy ER300 staly za prd, nejhorsi pneu co jsem kdy mel a jsem rad, ze jsem se jich zbavil. Desne pneumatiky, tvrde jak kamen uz po par letech, mikrotrhlinky, hukot, najezd zadny zazrak (vyhodil jsem je s najezdem necelych 40tkm.) Bridgestone uz nikdy vice.

Přesně, gumy mi připadají jak puky. A jsou hlučnější než obyč. zimní. Půjdou pryč.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2019 , 23:17   Citovat  

Pro všechny, dík za reakce. Je fajn, že se tu ozvete.

Teď ale konkrétně, na základě zkušeností, jaké gumy jezdíte?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.3.2019 , 23:40   Citovat  

na UFU jsem měl Continental SportContact 5 225/45 R17 91 V - nebyly špatné, ale vydržely 2 sezony, no tu třetí by asi daly, ale radši jsem vzal teď nově Goodyeary Asymetric 5 (94 Y).. Jsou o něco tišší, ale mám je jen pár km...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2019 , 0:19  Naposledy upravil 2bep dne 29.3.2019 , 0:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

to piskot: Sory no Velmi šťastný
Na Tvém místě bych se primárně podíval jaký váhový index mají ty Turanzy? Jestli jezdíš pravidelně plně naloženej, uvažoval bych o XL (index 94), jinak by to měly v pohodě zvládat klasické 91. Pak záleží na budgetu, který na ně máš Úsměv
Osobně mám na Ufu velice dobré zkušenosti s GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 3 225/45 R17 91Y. Příjemné, pohodlné, tiché a zároveň se slušnou dynamikou na suchu i mokru. Co se týče opotřebení, tak po 2 sezónách a 20tkm mají ještě 5mm a to jezdím "svižně" Se stydím Takže do budoucna plánuju pokračovat s ASYMMETRIC 5.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2019 , 0:23   Citovat  

Taky mam GoodYear Eagle F1 Asymmetric 5 R17. Moc jsem jeste nenajel, ale uz ted je to jiny kafe. Lepsi komfort (jsou takovy mekci a pruznejsi) a hluk podstatne nizsi. V zatackach mi prijdou lepsi, neborti se (mam XL). Ale na hodnoceni je jeste brzo.

piskot napsal:
Pro všechny, dík za reakce. Je fajn, že se tu ozvete.

Teď ale konkrétně, na základě zkušeností, jaké gumy jezdíte?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2019 , 9:53   Citovat  

2bep napsal:
to piskot: Sory no Velmi šťastný
Na Tvém místě bych se primárně podíval jaký váhový index mají ty Turanzy?

Origo Turanzy mají 91 V. Naložený denně nejezdíme, tzn. XL gumy nepotřebujeme.

S těmi GOODYEAR jste mě nalomili, z Accorda mám dobré zkušenosti z provozu na německých dálnicích (sucho, mokro, déšť) s Nexen N'Blue HD.
Ono to je víc, třeba o Tomketech, ač jsou až podezřele levný, lze najít, že jsou to fajn gumy.

Ale jo, na první místo dám prozatím ty Goodyearky...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2019 , 9:57   Citovat  

Jo, a ještě, úryvek z jiného webu.
"To co zde píší ostatní platí pro "povinné ručení", že pojišťovna musí prokazovat přímou souvislost nehody a pneumatik, protože za škodu odpovídá ze zákona."
Zdroj: tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2019 , 22:00   Citovat  

Piškot: XL zdaleka není jen o vyšší nosnosti. Patří sem třeba odolnost proti mech. poškození, lepší trakci, stabilitě a přilnavosti např. v zatáčkách, dále nižším opotřebení a tedy životnosti. Dneska jsem ujel asi 100km. Jednoznačně menší hučení (Turanzy byly na povrch extrémně citlivé. Na určitých typech asfaltů hučely děsně). Dále lepší komfort. Pneu jsou jakoby měkčí a pritom pružnější. Zkoušel jsem to na známých úsecích, kde silnice není ideální a bylo to lepší. Co je ale markantní rozdíl jsou jízdní vlastnosti - auto drží jak přilepené, takový pocit jistoty jsem s Turanzama neměl.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2019 , 23:21   Citovat  

To anunaki : Tak nevím, zda tebou popisované je jen doprovodný efekt nebo primární zaměření. Viz. tudy odkaz íka/znalost-pneumatik/xl-pneumatiky
tudy odkaz
Nebo
"Tak som sa pytal na to XL. Ktosi z pneuservisu mi povedal, ze aj ked moje povodne pneu nemali oznacenie XL, boli v skutocnosti aj tak XL. A takisto, ze XL pneu sa ma fukat na vyssi tlak ako ekvivalentna ne-XL pneu. O nejakych cca 0,3 atmosfery. Pan z Continentalu toto potvrdil. Ak mali povodne pneu hmotnostny index 92 (mali), tak boli XL, nech na nich bolo ci nebolo napisane cokolvek Nápad je tu! . Takze prva rada pre vsetkych, vase pneu mozu byt XL, a ani o tom neviete!"
tudy odkaz

A nebo :
"Dobrý den,
pneumatika nevydrží déle, je však stavěná na větší zátěž protože má zesílené bočnice. Pokud třeba na svých pneumatikách pozorujete, že jsou vypouklé nebo trochu prohnuté když vezete náklad, pak je pro Vás pneumatika XL velmi vhodná. Za prvé vůz nebude tolik plavat no a měl by mít také o něco málo nižší spotřebu. To jsem pozoroval na svém Focusu - po zkušenosti se zadmíni jsem si dal XL i na přední. Ale zase je faktem, že já náklady vozím.

Sesumírování: pneumatika s označením XL nevydrží více kilometrů než obyčejná, ale je potřebná pokud ji máte dle velkého technického průkazu předepsanou a také vhodná pokud vozíte náklad. "

Tak si vyberte...Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.3.2019 , 14:50   Citovat  

Piskot: kup si co chces, fakt. Ja jsem dostal z pneuservisu informace, ze ta zesilena XL je u Goodyearu v mnoha smerech lepsi volba. Jak to maji Barum nebo Conti me nezajima. Znamemu prisla nova varka Asymetriku 5 225/45 R17 91Y a 94Y, ceny byly vicemene nastejno. Tusim, ze na stitku 91Y byla spotreba tridy E, 94Y ma C. Obě mají 70dB. Nechal mi je za 1750Kc/kus, tady nebylo o nejakych alternativach treba dal spekulovat.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.3.2019 , 21:01   Citovat  

vyzkoušeno při dnešním přezouvání na letní... zítra mě čeká druhá šichta na desítce Velmi šťastný

18x8 ET40 s pneu 225/40 R18 vs. oem 17x7 ET50 s pneu 225/45 R17 Úsměv

u Hellborna mám lázně, moje záda nejsou zvyknutý na takovou práci pořádnej výtlem

Untitled-1.jpg

Untitled-1.jpg, 446.08 kB

IMG_2565.jpg

IMG_2565.jpg, 820.13 kB

IMG_2547.jpg

IMG_2547.jpg, 619.67 kB

IMG_2557.jpg

IMG_2557.jpg, 1.03 MB

IMG_2573.jpg

IMG_2573.jpg, 1.18 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.3.2019 , 9:51   Citovat  

Na HD Ti udělám masáž... Velmi šťastný

Ten zadní se mi zdá už na hraně... to mi hlava nebere Vždycky když vidím kufr naložený na dovolenou...

Díky!
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina