Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Type-R VTEC TURBO
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 
Zaslat odpověď

Strana 32 z 32
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 14:15   Citovat  

Bully napsal:
DOHCVTEC: sám jsi na to přišel, jenom asi nevíš, co to zpětná vazba vůbec je. V řízení cítíš díry, vyjeté koleje aj. víc = lepší zpětná vazba od řízení. Máš to míň odfiltrované. Podložky pro snížení ET sice nejde přidávat moc silné a má to i svoje nevýhody, ale tohle platí.

zpetna vazba dle mne je jak citis co se deje z koly a ne kdyz musim na rovne silnici pevne drzet volant aby auto jelo rovne po dirach ,ale treba to je dle nekoho lepsi zpetna vazba nebo vetsi zabava kdyz ti kola tahaj za rizeni Velmi šťastný ..
ale jak pises kdyz je to treba 5mm mozna je to jeste ok ,
ale 15-20+mm je uz dle mne moc a musis fakt davat bacha na volant ,ja to prvne zazil na vti a ET 38 a mel jsem pocit po ceste z pmneuservisu kde mi nazouvaly mnou vybrany kola ,ze se mi podelalo rizeni Velmi šťastný ,ale to je ta cena za sirsi predek nez je urceno napravou .. ja uzivam vylozene OEM kola a nemam malo zpetny vazby od kol..
nerikam sirsi rozchod je vetsi stabilita ,ale na hladke siilnici a s geometrii tomu ET prispusobene ..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 14:35   Citovat  

Vždyť to tak přece je. Pokud je silnice rovná a bez děr = s koly se neděje nic = nic necítím, ať mám řízení úplně tupé, nebo úplně "ukřičené". A právě čím cítím nějakou nerovnost víc, tím líp "čtu" silnici = vím, co se s autem vůbec děje, to je právě zpětná vazba od řízení. V Exige nemám třeba posilovač řízení vůbec a navíc mám pohon na zadek, takže ve volantu cítím doslova všechno. Na opravdu rozbitých okreskách pak při rychlé jízdě (i v úplně přímém směru!) musím volant držet oběma rukama sakra pevně, aby mi auto nevylítlo ze silnice. Tohle na normálních autech nezažiješ. Nějaké nepatrné zlepšení odezvy od volantu je u HH jenom přínosem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 14:54   Citovat  

Bully napsal:
Vždyť to tak přece je. Pokud je silnice rovná a bez děr = s koly se neděje nic = nic necítím, ať mám řízení úplně tupé, nebo úplně "ukřičené". A právě čím cítím nějakou nerovnost víc, tím líp "čtu" silnici = vím, co se s autem vůbec děje, to je právě zpětná vazba od řízení. V Exige nemám třeba posilovač řízení vůbec a navíc mám pohon na zadek, takže ve volantu cítím doslova všechno. Na opravdu rozbitých okreskách pak při rychlé jízdě (i v úplně přímém směru!) musím volant držet oběma rukama sakra pevně, aby mi auto nevylítlo ze silnice. Tohle na normálních autech nezažiješ. Nějaké nepatrné zlepšení odezvy od volantu je u HH jenom přínosem.

ja jezdim motokary tak vim co to je drzet volnt pevne v rukou ,ale na beznou jizdu to zlepseni neni ,na trati ano .. pak to unavuje ,podobne to je se zvukem motoru ,kdyz je to na trati, evokuje to lepsi vnimani jizdy a zvyseni adrenalinu ,ale pri beznem jezdeni to casem obtezuje a unavuje..
ja osobne vice zpetny vazby nepotreboval ani u starsich generaci ani u CTR7G nebo ted u accordu ,pekne ve volantu vse bylo citit natoz abych ten prozitek zvysoval mensim ET ,ale je to vec nazoru ,nekoho tak bavi jezdit porad ..ponektery se nato stezujou ,ze se jim trese volant Velmi šťastný u C8G uz to bylo moc tupe nevim jak v CTR 8G .. Ted jsem jezdil se FK8 a neumym jsi predstavit abych u toho auta snizoval ET abych se chtel prat z volantem ,kdyz honda jsi dala takovou praci aby rizeni bylo stabilni jak jen to jde ... jestli nekdo chce mit nervozni predek staci jet z CTR 9,10G za mokra na trat ,vypnout stabilizaci a o zabavu je postarano Velmi šťastný
   Návrat  
TomikTT je teď offline  TomikTT
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 15:32   Citovat  

U CTR9G nevim jak toho pani ingenyri dosahli, ale za volant to auto taha jen velice malo ve srovnani s FN2, teda alespon s tou moji byvalou civilne zavodni FN2kou. Nekomu by stacilo seriove nastaveni, me v FK2R po prechodu z FN2 chybelo hned nedkolik veci a jednim znich byla zhorsena odezva. Ale jsem ochoten platit tu dan, protoze predstava ze mi za ruce rve vice jak 400Nm prenesenych na R19 kola, ne dekuju stacilo mi to u FN2, je to zahul jako prase treba 8,5 minut stintu na ringu bylo dost. Takze nakonec s podlozkami moc rozumny kompromis a auto opravdu, jak bylo zmineno, jeste lepe meni smer, coz muze byt pro nekoho, kdo na to neni zvykly skoro sokujici, kdyz s tim nepocita. JInak mnohem vice do toho jak to auto lita po silnici v kolejich apod. spise promlouva geomtrie. Ja preferuju tu s horsimy parametry a vysledky na okruzich, tedy pak mnohem mene agresivnejsi na okresce, snazim se eliminovat ono tahani za volant co nejvic. FK2R mam v serii vcetne tedy geometrie a s podlozkami to auto je pro me amatera podvozkove naprosto dokonale, to auto ma neuveritlnou trakci, drzi stopu nikam neutika, a to vsechno bez prilis velke namahy, ze pro me nema cenu do toho zasahovat. Kdo to proste neridil, a me trvalo dobre 1 mesic, nez jsem to auto pochopil, tak neuveri. To auto je opravdu neuveritelne civilni, ale zaroven rychle, sportovni auto pro kazdy den. Tedy zminene obavy nejsou v tomto pripade na miste, toho se nemusite obavat ...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 16:03   Citovat  

Mícháte tady hrušky s jabkama. Mluvili jsme o zpětné vazbě od řízení a najednou tu probíráte vliv geometrie, dokonce vliv kroutícího momentu poháněné nápravy na řízení, to jsou zase další a další věci navíc.
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.10.2017 , 0:51   Citovat  

Nechci to ani nijak obhajovat, ani nijak moc rozebírat, dokonce ani vysvětlovat co mě k tomu vedlo...

Nicméně proč jsem nakonec zvolil zrovna podložky 18mm předek / 23mm zadek má svůj význam. Zkoušel jsem menší i větší, všechny čtyři stejné, větší vpředu a pak i vzadu, no a troufnu si říct, že alespoň nějak trošku ten rozdíl dokážu poznat a odhadnout. Takže jsem nakonec zvolil tento kompromis mezi ideálem, užitkem a technickým provedením...

Důležité nejvíc totiž je, jak auto po rozšíření na origo kolech reaguje, jak se "cítí" a jak se v praxi pak řídí.
... zvětšení rozchodu způsobilo poměrové zkrácení rozvoru a tím ještě potlačilo nedotáčivost
... větší rozšíření vzadu částečně uklidnilo zadní nápravu při odlehčení, hlavně při prudkých brzdách či odlehčení v zatáčce
... auto výrazně zvětšilo svou reakci na práci s volantem, rychleji zatáčí a na výjezdu ze zatáček umožňuje dříve akcelerovat
... zvýšila se stabilita v zatáčkách a zvětšilo akceptovatelné boční přetížení
... skvěle to vypadá pořádnej výtlem

Všechno co píšu je logické a vychází to jak z teorie tak geometrie náprav, technického řešení přední a zadní nápravy, prostě to není žádné "objevení Ameriky", nicméně to funguje. Stejné principy mi umožnili posunout EP3 i FN2 dále a dosahovat s nimi poměrně zajímavých jízdních výsledků...

BTW: Pokud na silnici nejsou extrémně hluboké koleje, není to o žádném výrazném snížení nějakého komfortu a pořád se dá auto i ve vysokých rychlostech řídit jednou rukou na volantu a druhou v zadních partiích těla HaHaaa
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2018 , 14:40   Citovat  

Dnes jsem se dostal k "zajímavému" videu, týkající se problémů s převodovou skříní CTR 9G (týká se zřejmě i částí skříní GTR 10G). Žel Bohu je video v polštině, takže se muselo trochu i googlit (technické polštině moc nerozumím). Nicméně, pokud jsem to pochopil správně, problém s převodovkou v CTR je identifikován a už jej zaznamenalo více majitelů tohoto jinak slušného auta. Tkví zřejmě v tom, že OEM brzdová (spojková) kapalina není schopna fungovat na 100%, mj. i proto, že systém spojky a její hydraulika (kapalina) je neplánovaně značně přehřívána katalyzátorem, tudíž nedochází k regulérnímu přerušení (vypnutí spojky - kapalina prostě zřejmě vaří). Tím by mělo docházet k většímu opotřebení součástek v převodovce, až dojde k totálnímu selhání. Ve videu jsou oslovováni různí majitelé CTR, i značně upravených, kde se doporučuje před hydraulický systém spojky umístit jakýsi tepelný štít, který by měl přehřívání zabránit. Dále se doporučuje vyměnit OEM brzdovou (spojkovou) kapalinu vyměnit za MOTUL RBF 660 BRAKE FLUID, která má mnohem vyšší bod varu, než OEM kapalina. Jako poslední uvádějí, že CTR spojku je vždy zapotřebí, zejména při agresivnější, ostré jízdě, vždy vyšlápnout na 100%.
Je pravda, že na nějaké problémy s řazením nových CTR jsem na webech už natrefil. V naprosté většině se k tomu vyjadřovali diskutéři, které vůbec neznám, ale pokud by se jednalo o tento problém, popisovaný výše, a najdou se tu mezi námi takoví, měli by se na to video určitě podívat. Dopodud se tu kritizovaly jen synchrony, ale co když tento problém způsobuje "odstartuje" opravdu nedokonalé vypínání spojky....?
Jen doplním, že Honda Polsko svedla poruchu převodovky na agresivní jízdu majitele auta, odmítla plnit záruční opravu a pokoušela se všemožně zdiskreditovat majitele auta. Nová převodovka do CTR vyjde pomalu tolik, co nové, malé auto. Proto se majitel rozhodl, že bude věc řešit soudně a oslovil i docela slušně sledovaný youtube kanál. Je zde popsána docela přehledně celá geneze, včetně "zákeřných postupů" Hondy PL, vyjádření majitelů CTR, soudní znalci...
Jsem zvědavý, jak se to vyvine.

tudy odkaz odkaz na video
   Návrat  
Keak je teď offline  Keak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2019 , 12:38  Naposledy upravil Keak dne 28.3.2019 , 16:36, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rád bych tady trošku otevřel téma a poprosil o vaše zkušenosti a rady,s jinou variantou kol na FK2,než OEM 19..
Přiznám se,že nejsem jejich velký fanoušek co se týče designu a rád bych za ně případně vybral nějákou alternativu.
Máte někdo zkušenosti např.s tím jak auto funguje na 18?Ve velkém TP je mám zapsané jako alternativu s pneu 225/40/18 a et55,nenašel jsem ale žádné pěkné 18 s et55,může být v případě jiného ET problém s pojišťovnou?

Prosím tedy o rady a tipy při výběru kol,co se týče rozměru,zvoleného ET apod.
Už jsem projížděl zahraniční fora a zjistil jsem,že to není tak jednoduché s kolama na FK2

Přikládám pár variant co se mi libí..

8,0 x 18 5x120 ET40 OZ Ultraleggera Bronze Matt (design a barva jednoznačně favorit)
8,0 x 18 5x120 ET40 OZ Superturiso LM

19palců varianta Team dynamics Pro Race 1.3
8.5 x 19 5x120 ET vyrobí dle požadavků,ale bylo mi řečeno že k nim není TUV

8.5 x 19 5x120 ET47 HyperGT HLT jsou homologovaná na FK2

díky všem za rady

ultra.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
ultra.jpg, 288.15 kB

hyper GT.jpg

hyper GT.jpg, 353.99 kB

supertLM.jpg

supertLM.jpg, 259.67 kB

team.jpg

team.jpg, 51.42 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.3.2019 , 13:20   Citovat  

OZ i TD by měly mít typový list, takže by neměl být problém zapsat je do TP (já zapisoval kvůli jinému ET už 3x - 15´´ na Swifta a 2x 17´´ - A7g a C8g, na C9g teprve vybírám kola).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2019 , 13:48  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 27.3.2019 , 15:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

225/40 na FK2 ????? nemas tam nahodou 235/40 ,pac to je rozmerova alternativa ,nedokazu si prdstavit jak udrzis ten vykon na 225kach a nechapu hondu s touto alternativou kdyz je to rozmerove uplne jinej prumer ,mozna jeste rozmer na zimu na bezne jezdeni ,ale na leto bych nesel dolu z rozmeru urcenymu hondou, na 18kach auto bude vice nestabilni,coz je opak zameru auta..
jinak za mne zarucene team dynamics jestli vubec delaj s timhle ET ,nebo spis speedline nebo jiny motorsport kola, ty myvaj i vysoky ET ..

cache.jpg

cache.jpg, 149.48 kB

12339413_10153315435647683_1524195474531521381_o.jpg

12339413_10153315435647683_1524195474531521381_o.jpg, 103.74 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2019 , 14:24  Naposledy upravil Keak dne 27.3.2019 , 19:02, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

DOHCVTEC napsal:
225/40 na FK2 ????? nemas tam nahodou 235/40 ,pac to je rozmerova alternativa ,nedokazu jsi prdstavit jak udrzis ten vykon na 225kach a nechapu hondu s touto alternativou kdyz je to rozmerove uplne jinej prumer ,mozna jeste rozmer na zimu na bezne jezdeni ,ale na leto bych nesel dolu z rozmeru urcenymu hondou, na 18kach auto bude vice nestabilni ,
jinak za mne zarucene team dynamics jestli vubec delaj s timhle ET ,nebo spis speedline ..

píšu jen to co je uvedené jako alternativa ve velkém TP,jinak v případě 18 jsem taky spíš uvažoval nad pneu 235/40/18.Tam zas ale nevím s šířkou kola 8,0 x 18 které se nabízejí.Ultraleggera se dají ještě sehnat 9x18

Doufám že sem napíše někdo kdo má osobní zkušenost reálnou,ne teoretickou.. HaHaaa

Team Dynamics vyrobí ET které si vybereš,takže klidně i ET60 které mají OEM disky.Potom bych,ale určitě koupil od Danyho podložky,protože kola jsou hodně utopené...

034C5A56-694A-4CB9-B87C-AED370E819EA.jpeg

034C5A56-694A-4CB9-B87C-AED370E819EA.jpeg, 545.89 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2019 , 16:22   Citovat  

Keak napsal:
píšu jen to co je uvedené jako alternativa ve velkém TP,jinak v případě 18 jsem taky spíš uvažoval nad pneu 235/40/18.Tam zas ale nevím s šířkou kola 8,0 x 18 které se nabízejí.Ultraleggera se dají ještě sehnat 9x18

Doufám že sem napíše někdo kdo má osobní zkušenost reálnou,ne teoretickou.. HaHaaa

Team Dynamics vyrobí ET které si vybereš,takže klidně i ET60 které mají OEM disky.Potom bych,ale určitě koupil od Danyho podložky,protože kola jsou hodně utopené...

proc teoreticka ,vyssi profil je vzdy horsi pro stabilitu a 18ka na FK2 je nesmysl , tuplem 8" disk ,jestli ti jde o komfort tohle to proste nezachrani a auto bude akorat horsi a stim ET nevim proc resit ET55 s podlozkama kdyz to stejne chces mi venku ,jak pise hellborn ,sezen 19x8,5 s tipovym listem plus pneu 235/40 a nech je zapsat. tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2019 , 16:46   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
proc teoreticka ,vyssi profil je vzdy horsi pro stabilitu a 18ka na FK2 je nesmysl , tuplem 8" disk ,jestli ti jde o komfort tohle to proste nezachrani a auto bude akorat horsi a stim ET nevim proc resit ET55 s podlozkama kdyz to stejne chces mi venku ,jak pise hellborn ,sezen 19x8,5 s tipovym listem plus pneu 235/40 a nech je zapsat. tudy odkaz

V případě ET60 stejně jako jsou OEM kola,bych řešil podložky,protože kola jsou moc utopené a vypadalo by to lépe.Další věc je že je tam i nějáký progres v jízdích vlastnostech,jak je tady již psáno.Zmiňoval jsem et55 jen protože je psáno v techničáku u zapsané alternativy.O komfort mi nejde,spíš o to že 19 které se mi libí jsou moc drahé a nejsem ochoten dát za sadu kol k 70ti tisícům. Velmi šťastný Od Českého zastoupení Team dynamics jsem dostal info,že nedávají TUV.Proto přišla myšlenka na 18 i když vím,že to bude vypadat hůř než na 19.Jak velký je rozdíl ve stabilitě profilu 35 / 40 bych se rád dozvěděl od někoho kdo to jezdil nebo jezdí,ale i tak díky za tvojí reakci
   Návrat  
Johnyka je teď offline  Johnyka
PříspěvekZaslal: 27.3.2019 , 19:25   Citovat  

Čau, tak abych taky přispěl trochou vody do mlýna. Na mojí RedEr mám najeto už 140 000 km Velmi šťastný. jedno léto jsem jezdil pouze 18" AEZ Straight Dark - původně to byly kola na zimu, ale jak to tak bývá, tak jsem na ně nazul Semislick a jezdím s nimi běžně a na okruhu a 19" si tak trochu šetřím. Co se týče těch AEZ, je to 18x8,5, ET 42, vypadá to super, rozměr pneu mám 245/35/18 a za mě úplně v pohodě, ono je to stejně skoro 255, protože ten Federal je dost široký. Já bych OZ nebral, má to každý druhý a za tu cenu se dají sehnat hezčí kola (třeba Rays atp). Kdyby cokoliv, tak napiš Úsměv sopťa sopťa

Keak napsal:
V případě ET60 stejně jako jsou OEM kola,bych řešil podložky,protože kola jsou moc utopené a vypadalo by to lépe.Další věc je že je tam i nějáký progres v jízdích vlastnostech,jak je tady již psáno.Zmiňoval jsem et55 jen protože je psáno v techničáku u zapsané alternativy.O komfort mi nejde,spíš o to že 19 které se mi libí jsou moc drahé a nejsem ochoten dát za sadu kol k 70ti tisícům. Velmi šťastný Od Českého zastoupení Team dynamics jsem dostal info,že nedávají TUV.Proto přišla myšlenka na 18 i když vím,že to bude vypadat hůř než na 19.Jak velký je rozdíl ve stabilitě profilu 35 / 40 bych se rád dozvěděl od někoho kdo to jezdil nebo jezdí,ale i tak díky za tvojí reakci
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2019 , 20:07   Citovat  

Johnyka napsal:
Čau, tak abych taky přispěl trochou vody do mlýna. Na mojí RedEr mám najeto už 140 000 km Velmi šťastný. jedno léto jsem jezdil pouze 18" AEZ Straight Dark - původně to byly kola na zimu, ale jak to tak bývá, tak jsem na ně nazul Semislick a jezdím s nimi běžně a na okruhu a 19" si tak trochu šetřím. Co se týče těch AEZ, je to 18x8,5, ET 42, vypadá to super, rozměr pneu mám 245/35/18 a za mě úplně v pohodě, ono je to stejně skoro 255, protože ten Federal je dost široký. Já bych OZ nebral, má to každý druhý a za tu cenu se dají sehnat hezčí kola (třeba Rays atp). Kdyby cokoliv, tak napiš Úsměv sopťa sopťa

díky sz Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Type-R VTEC TURBO
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina