Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 117, 118, 119 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 118 z 246
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2019 , 10:59   Citovat  

piskot:
OK

2bep:
Že by se formulovalo nové přísloví, "nemusím přece být tak starý, abych si nemohl koupit Hondu" (?) Velmi šťastný

Já ten marketingový průzkum nevytvářel, četl jsem o tom a tuším, že v testu Jazzu o tom mluvil H. Koubek. Je to fuk, víme co si kupujeme, bez ohledu na trend Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 6:19   Citovat  

Nemenil nahodou niekto repro v Civic X ? Nahodou skusenosti s AHIFI Brno ? Úsměv
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 8:01   Citovat  

kdybych chtěl řešit audio, tak bych jel určitě tam Úsměv
min. 3 CXG už dělali tudy odkaz

btw. tady je vidět rozdíl v továrních repro
základní

premium
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 8:30   Citovat  

Silno nad tym rozmyslam. Pozeral som na ich strankach, ze uz par CX robili, tak aspon budu mat uz troska skusenost.
Vsimol som si aj ja tie rozdielne repro, ja mam tie cierne papierove, hrozna kvalita. Som pozeral na americkych strankach kolko stoji ten cierny OEM reprak a stoji 10 dolarov ( original Honda ), tak asi predstavte aka to bude kvalita. Smutný Ten zlty OEM stoji okolo 30 dolarov, ale magnet ma rovnako velky, takze to nejaky velky skok asi nebude. Keby som do toho isiel, tak by som asi nechal aj vytlmit dvere, ked uz by sa to robilo. Asi si spravim vylet na predajnu, maju tam peknu demo miestnost, vyberiem a uvidim kolko to bude celkovo vychadzat aj s montazou a vytlmenim. Ale ako sa poznam, tak urcite vyberiem nieco co len repro bude stat okolo 200 EUR a viac za par. Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 8:58   Citovat  

Sice nemám Civic, ale osobní zkušenost s vytlumením nové Hondy mám.
Pokud chceš razantní změnu, určitě doporučuji výměnu těch OEM papíráků a k tomu vytlumit dveře (fakt je to silně znát). Sice jsem si to dělal sám, ale materiál (repro, redukce, tlumení), jsem kupoval v ahifi.cz. Na jejich doporučení jsem nakonec koupil dobře hodnocené repro Gladen (M165 V2 dopředu a RC165 dozadu) a i když jsem prvně zvažoval pořízení aktivního subwooferu pod přední sedačku, tenhle set up hezky navýšil basovou složku, takže sub řešit nebudu. Neváhej, je to dobrá investice.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 9:22   Citovat  

Pozeral som aj Gladen 165 V2, to je ta lacnejsia varianta, keby sa mi na predajni pacili ako hraju. V prvej faze by som chcel iba repro vymenit a vytlmit, ked to nebude ani potom podla predstav, tak az potom subwofer a zosik. Aky rozdiel bol rozdiel oproti origo ? Peecentualne cca ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 9:44  Naposledy upravil Jopeeeno dne 18.2.2019 , 12:42, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Původně jsek uvažoval nad repráky German Maestro a aktivním subwooferem JBL. Po telefonátu a docela rozumném vysvětlení mi řekl, že na vybuzení sériového multicentra bude stačit Gladen.
Střízlivým odhadem 40% lepší bass a 30% vyšší hlasitost (zatížitelnost) s tím, že se mě teď vůbec netýká nějaké chrastění při maximální hlasitosti (při testu). Tak už ale stejně nevyhrávám, nastavil jsem si teď víc basové složky (předposlední dílek) a hlasitost dávám max na 25. Spokojenost, i zdejšímu členovi s Civikem Sport plus, se to líbilo.

Jestli máš sluchátka, tu je výsledek (Bohu žel, natáčeno jen z mobilu)

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 12:12   Citovat  

Jopeeeno: pěkný OK

když už jsme u toho audia... kdyby tomu někdo hověl a uměl vypátrat bližší specifikace, byl bych mu vděčný Úsměv
já se kdysi dopátral jen ke značce a objednávacím číslům pro sedan, zajímá mě hlavně ten woofer a zesilovač

repro.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
repro.JPG, 183.17 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 13:14   Citovat  

To by byla taky docela schůdná cesta, použít OEM zesilovač a woofer (kabeláž, příprava = plug & play).
Zesilovač s DSP mi nabízeli v Hondě taky, ale cena to zazdila, tuším přes 15.000 Kč. Náš dealer to měl možnost slyšet v reálu a byl unešený. Otázkou zůstává, zda by byly unešeny i moje, poněkud "rozmazlené", uši Ble
Nicméně, jakýkoli zásah do OEM audia bude jen přínos, ty repráčky jsou fakt bída (bez urážky), čemuž odpovídá i cena (CR-V, HR-V a Civic ny měli používat stejné středobasy a tweetry).
Než jsem zvažoval co s tím, objevil jsem nějakou akci od JBL (ale pro HR-V, s vyobrazením výkonů "před a po", samozřejmě bez bližší identifikace /citlivost, frekvenční rozsahy/).
Tak jen pro zajímavost, sériový výkon hondích repro je dle toho "plánku" 20/50W Smutný Opět podotýkám, že bez udání citlivosti a frekvenčního rozsahu.
tudy odkaz

Jestli něco objevíš, dej vědét, taky mě to zajímá.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 14:02   Citovat  

myslím si, že to příplatkové DTS je něco jiného, když jsem se na to ptal u 9G, prodejce volal na centrálu a zjišťoval o co jde, výsledek byl takový, že je to jen pro základní audio

já jsem nic nepřiplácel, ale oproti 5D sp+ mám v nastavení i možnost DTS neutral surround, předpokládám, že je to díky tomu "zesilovači" (ten je v us v nejvyšší výbavě je standardně)

podle obrázků je to taková malá krabička s pasivním chlazením usazená někde pod plastem u spolujezdcovy pravé nohy

nerad bych to celé nějak zvukově rozházel a zároveň rozebíral kvůli kabeláži pro aftermarket zesilovač + repro Ble

původně, vlastně pořád bych ideálně zjistil, co je ten zesilovač zač, adekvátně jeho výkonu (nebo spíš nevýkonu, ale asi pořád lepší než jen autorádio) vyměnil jen přední repro + výšky a ten zadní free air woofer (když by to jinak nešlo, tak duc bednu do kufru, ale nějak jednoduše odpojovací a vyndavací)
zadní repro v platu + centr v palubce bych klidně nechal původní
když už bych s tím jel do Brna, tak bych nechal vytlumit i dveře a podběhy OK

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 15:01   Citovat  

Tak Ty jsi do toho zabředl docela dost Úsměv CXG je o level dál, bezpochybně, vůbec jsem netušil, že může mít (má) běžně dostupný woofer a pak DTS.

Já bych volil stejnou cestu, jak u mě, slespoň pro začátek. Výměna tweetrů, středobasů ve dveřích, platu (+sub) a kvalitní vytlumení. Už jen to vytlumení dveří z nich "udělá" de facto uzavřenou ozvučnici a to opravdu citelně "vyzvedne", posílí basovou složku. Civic 4D nemá repro v zadních dveřích a "jen" v platu, hm, to mi taky uteklo. Škoda, protože pozoruji, že z vytlumených dveří vzadu to hezky basuje. Chápu, že to máš do Brna z ruky a chceš to realizovat vše najednou, tedy i s tím dodatečným subwooferem v kufru. Na druhou stranu, v Brně mají slušné poradenství, takže určitě poradí, jak udělat ideální sestavu.
Snažil bych se to ale udělat tak (kvalitní komponenty a tlumení), abych nemusel v kufru vozit skříň, pokud možno.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 19:37   Citovat  

ten oem woofer má i samostatnou regulaci, trošku jsem mu přisolil... má 20cm v průměru, ozvučnice je celý kufr (asi to nikdy nebude hrát jako pořádná bedna, ale já dám raději přednost kufru Úsměv )
počítám, že na trhu bude i kvalitnější free air reproduktor, ale bez parametrů stávajícího je to asi jen střelba na slepo... možná by to mohlo hrát i hůř, pokud by potřeboval silnější zesilovač

zajímavý je, že eu 5D woofer nemá, v us nebo austrálii je na boku za zadním kolem v kufru taky průměr 20cm

20171027_073158.jpg

20171027_073158.jpg, 450.19 kB

20171106_120820.jpg

20171106_120820.jpg, 214.27 kB

5d.png

5d.png, 37.42 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 20:25   Citovat  

Aha, tak takhle to je... No, jsem z toho trošku moudřejší, dík.
Sedan v topu hezky vybavili. Chtělo by vědět, co do wooferu "multicentrum s amphilierem pouští" a jak píšeš, parametry OEM reproduktoru (aby bylo dost "šťávy" na vybuzení). Ono by se dal vybrat třeba dostatečně citlivý woofer, problém je v tom, že 200 mm reprák při kmitu nevyvine takový tlak, aby jsi docílil pořádného basu a pocítil rozdíl. Prostě to, co píšeš. Asi bych fakt napsal do ahifi s dotazem, přeci jen dělají několik sestav týdně a drží skladem spousty "materiálu". Máš to holt sofistikovanější, mých 6 repro bylo prd Velmi šťastný
   Návrat  
Tomika je teď offline  Tomika
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 9:54   Citovat  

Zvazuji Sport plus vs. Sport a plus ma pro me dve vyhody, kvuli kterym bych zkousnul i prosklenou strechu bez moznosti nosice:
1) adaptivni tlumice - Je tam nejaky vyrazny rozdil, nebo to za to nestoji ?
2) Smart Entry & Start - lze to mit i u manualu - resp. da se auto na dalku nastartovat a treba vychladit ?

Ma tu nekdo Sport plus MT a dokaze rici, zda to splni me ocekavani Úsměv ?
   Návrat  
BrozikCZ je teď offline  BrozikCZ
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 10:34   Citovat  

Tlumice - ja moc rozdil nepoznam. I ve stavu off je auto pomerne tuhe a necitim, ze by nejak uskakovalo. Cekal bych, ze rozdil bude o trochu vetsi. Rad bych obcas prepnul do trochu konfortnejsiho rezimu, kdyz vezu "vzacny" naklad Velmi šťastný
Bezklickove odemykani funguje super, ale nastartovat na dalku nemuzes - MT, nevim jak automat. IMO to u nas neni dostupne.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 10:44   Citovat  

Mírně offtopic

I když je nadpis bulvární, jelikož uvnitř článku je, že Honda odejde z Británie tak jako tak.
tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 12:47   Citovat  

hm, tak to asi fakt nema cenu. keyless je fajn, ale must have to pro me neni. Ja bych radsi sportovnejsi tlumice.
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 14:44   Citovat  

piskot napsal:
Mírně offtopic

I když je nadpis bulvární, jelikož uvnitř článku je, že Honda odejde z Británie tak jako tak.
tudy odkaz

Žádná škoda. Po tom, co tam zkazili výrobu C10G, ať to zavřou hnedka...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 15:18   Citovat  

to Tomika: Sportovnější podvozek vyřešíš Eibachama Mrk
Stačí, že máš doma jednu kozu vysokou Je to tam.

to HIGHTOWER: Ono ani Ufo není kvalitativně žádný velký zázrak Tak to valím bulvy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 16:04   Citovat  

Chce si to nalít sklenici čistého vína. Sleduji krom "našeho" fóra, i fórum mazdy a suzuki, no a co se týče kvality jejich výrobků, není co vychvalovat. Interiéry vržou, mechanicky také není vše all right. Stojí to za prd, žel Bohu Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 16:07   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Žádná škoda. Po tom, co tam zkazili výrobu C10G, ať to zavřou hnedka...

Co je špatně na C10G...? Myslíš ten 1.5T?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 16:13   Citovat  

citace:
to HIGHTOWER: Ono ani Ufo není kvalitativně žádný velký zázrak Tak to valím bulvy

Nějak mi v tom výčtu chybí C9G... Nebo že by "facelift" osmé generace si Honda pohlídala...? Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 16:28   Citovat  

2bep napsal:
to Tomika: Sportovnější podvozek vyřešíš Eibachama Mrk

Menit jenom pruziny, to je vzdy cesta do pekel...to nikdy nemuze fungovat lepe nez original. To bys to musel vymenit i s tlumicema, ktere jsou na jejich delku a tuhost vhodne. Na druhou stranu se velmi rad necham presvedcit o opaku Úsměv.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 21:00   Citovat  

to piskot: C9G nemám nijak moc načtené, ale nepříjde mi že by si majitelé tolik stěžovali na různé pazvuky či jiné problémy. Jak píšeš, 9G byl jenom hodně velkým faceliftem 8G.

to Tomika: Třeba i to bude Velmi šťastný
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 22:22   Citovat  

kdyz uz je CXG zkazene tak to uz nevim ktera honda byla komplexne lepsi Velmi šťastný ono se rychle zapomina ja vrzaly 6gecka nebo bouchaly, 7gecka , 8gecka nebyly vyjimkou ikdyz v mem kusu jednych poslednych nic neboucha neklepe vse sedi jak ma ,
jediny hnus je vnejsi klika .. 9gecka taky nejsou vyjimkou ikdyz se majitele moc nestezujou ,.. fakt je ten ze facelift byl vzdy trochu vychytanejsi a to neplati jen u civiku, jezdil jsem v sesti kusech CXG vsech motorizaci a prevodovek a ani jedno nevrzalo nebouchalo a nevim co jeste ..motory jsou jaky jsou a co se tyce sve kategorie lepsi uz snad byt nemohly ,bohuzel vse ma sve pro i proti tak jako turbomotory ,bud jsem uz dost zvyklej na civic vsech generaci nebo nekdo je rozhickanej z jinych aut nebo trid ..

jinak osobne bych vzal sport a zarucene CVT ,jezdi to mnohem lepe nez manual ,manual uz davno nema tak mechanickej chod jako predesli generace ,lepsi uz by byl asi jen 9AT ve spojeni s benzinem ,ale bohate staci sport hlavne pro svetlomety a vyfuk ,
sibr je v dnesni dobe nesmysl ,hlavne kdyz se otevira na jednu tretinu ,je to sice cool ,ale tam to konci ,keyles je taky o zvyku ,zadna nutnost .. podvozek je vicemene tvrdsi v ON rezimu ,ale aby to bylo nejak extra sportovni bych nerekl ,spis to vice drnca nic vic , civic i z beznymi tlumici jezdi skvele a naklani se minimalne a paradne fitruje nerovnosti ,ja bych za ten podvozek extra neplatil ikdybych anto mel ,pak musis myslet i nato kdyz odejdou co bude stat vymena ..
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2019 , 22:30   Citovat  

Tomika napsal:
Menit jenom pruziny, to je vzdy cesta do pekel...to nikdy nemuze fungovat lepe nez original. To bys to musel vymenit i s tlumicema, ktere jsou na jejich delku a tuhost vhodne. Na druhou stranu se velmi rad necham presvedcit o opaku Úsměv.

vubec nic bych tam nemenil ,to bys akorat znicil celej podvozek ,tomu podvozku nic nechyby ,jedine ,ze chces casto jezdit okruhy jinak je to nesmysl vymysl ,serie je dost sportovni a auto drzi jak pribity i na tech eco gmach ,hlavny je vymenit ty michelin vykaly za conti6 a nebude potrebovat nic ,jel jsem v naftovem civiku a ten uz mel conti6ky a jezdilo to v zatackach lepe nezli 1.5T .. osobne bych nemenil ani kola a jejich rozmer,vse je nalazeny jak ma byt cokoliv jineho to vse jen narusi ..
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2019 , 12:14   Citovat  

piskot napsal:
Co je špatně na C10G...? Myslíš ten 1.5T?

Motor je u mě v pohodě, jezdím delší trasy.
Ale interiér, to je na vrácení celého auta. Trvalé vrzání, hluk, drnčení, "prskání" jako by tam prskala elektrika. Prej si plast sedne, to mi řekl prodejce při 1 reklamaci. No, teď na jaře budu znovu reklamovat, protože tohle je prostě výrobní zmetek ten interiér.
   Návrat  
DusanUsan je teď offline  DusanUsan
PříspěvekZaslal: 20.2.2019 , 12:37   Citovat  

Hele, mam to to same v interieri. Ale ako som to reklamoval prvy krat a vymenili stropnicu tak to vrze este viac. kazdy prehup alebo kanal. Bojim sa, ze to pokazia este viac ked to tam odnesiem znova. asi to vyriesi len radio.

velky problem mam s tym ze strecha klepe a nesedi dobre a pipace predne ked je vlho(snad to fixnu vymenou)

Inak mi to auto robi radost aj v 30k km
   Návrat  
Ivoč je teď offline  Ivoč
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2019 , 12:58   Citovat  

Já zas měl(mám) problém se stahováním nebo spíš zavíráním okna na straně řidiče. Byl jsem na lyžích v zahraničí a ačkoliv mrazy nic moc(tak -5 - Cool tak se to okno skoro nechtělo zavřít. A to jsem to musel každý den používat. No modlil jsem se aby nezůstalo otevřené. Spolujezdcovo okno v pohodě.

Ale jinak interiér v pohodě a motor taky.

A že by mi v minulosti v C6G něco vrzalo si nějak nevzpomínám, to až teď zadní plato na pravé straně.
   Návrat  
marwek201 je teď offline  marwek201
PříspěvekZaslal: 20.2.2019 , 15:11   Citovat  

DusanUsan napsal:
Hele, mam to to same v interieri. Ale ako som to reklamoval prvy krat a vymenili stropnicu tak to vrze este viac. kazdy prehup alebo kanal. Bojim sa, ze to pokazia este viac ked to tam odnesiem znova. asi to vyriesi len radio.

velky problem mam s tym ze strecha klepe a nesedi dobre a pipace predne ked je vlho(snad to fixnu vymenou)

Inak mi to auto robi radost aj v 30k km

mas stresne okno?
mne to klepe najma v spojeni s niiiim, pri jazde na dialnici musim vypeckovat radio, inak je to na psychiatriu ...
ale mali by mi ho menit, tak sa bojim este viac Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 117, 118, 119 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina