Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 439, 440, 441 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 440 z 486
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2019 , 1:29   Citovat  

sakybuky napsal:
ale je.14 měsicu zpět jsem koupil ako7 2003 2,4 za 79 tis! počatečni investice 700kc za klinovej řemen:-D témeř cela historie vedená v Hondě Velmi šťastný .Podvozek pěknej.jedina rez zadni podbehy puchyřky o velikosti pul cm.zatim jsem neřešil.namazano acf50 a nešiři se to Úsměv Co se tyče toho kdo jak to ma zrezlé.Je to o tom jak kdo hyčkal.každych aspon 14 dni myčka uděla svoje.A naražky ,že japonci reznou tak to se tyka hlavně mazdy ne? zmínil bych fordy.to jsou rezavy skořápky dle meho.

prej pocatecni investice Velmi šťastný .. napis po dvou, trech letech jestli si nepresahl kilco HaHaaa

kluci ,za tyhle penize to bude vzdy past ,co tak si projit tohle tema a dostat se do obrazu Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Crash86 je teď offline  Crash86
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2019 , 7:26   Citovat  

A7g (jedno jaká motorizace) i po těch letech může být pořád vynikající auto. Auto však není určeno pro sociály, krásně je to vidět i na ceně náhradních dílů, které dřív nebo později prostě odejdou. Každý, kdo kupuje podezřele levný kus, by měl nejdřív dobře vědět, jestli to pro něho nemůže být finanční sebevražda. Ale to je každého věc...
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2019 , 16:36   Citovat  

Presne tak. Mna ani jeden z Accordov neutopil finančne, ale kupoval som autá so 120 000 km MAX a o ktoré sa staralo
   Návrat  
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2019 , 11:23   Citovat  

...kluci jak jsou resene mlhovky u A7g poface a sport? ted se v objevili dva inzeraty v bazaru s 2,2motorem a jelikoz povazuji mlhovky za zaklad nikdy je tam nevidim...

AFY
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.2.2019 , 13:53   Citovat  

Když je tam nevidíš,tak je asi nemá...
   Návrat  
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.2.2019 , 17:30   Citovat  

Neznate nekdo?
tudy odkaz
   Návrat  
-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2019 , 19:04   Citovat  

uz se mi zvlnily druhy kotouce predni, napred sem mel febi, pak ate a ted pujdu pro origo asi a to sem je dost setril, zadny urputny brzdeni na dalnici, proste jsem na to myslel ze jsou novy tak brzdeni v klidu, pak se zacly pomalu vlnit a kopat, ted tam mam ty puvodni origo a neni problem akorat uz maji 22,5 tudis 0.5 za limitem, nekupoval tu nekdo origo? kolik za to chcou? samo ze aj desky
ty zvlneny soustruzit nebudu, podle me by nastal po case ten sam problem asi je to v matrosu
   Návrat  
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2019 , 20:43   Citovat  

Kmóďa napsal:
Když je tam nevidíš,tak je asi nemá...

kmoodo...tak sorry asi sem to blbe formuloval - do te sport masky jdou taky nasadit mlhovky? (nebo ty )a nebo jeste jinak nebyli predni mlhovky v zakladu? (nemam zadny prehled o vybavach atd.) narazim na ty dva sporty tu v bazaru...

AFY
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.2.2019 , 21:29   Citovat  

A7g stupně výbavy:
odkaz

V masce nikdy žádné mlhovky z výroby nebyly. Pokud je auto má, tak jsou jen v předním nárazníku.
   Návrat  
sakybuky je teď offline  sakybuky
PříspěvekZaslal: 4.2.2019 , 8:57   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
prej pocatecni investice Velmi šťastný .. napis po dvou, trech letech jestli si nepresahl kilco HaHaaa

kluci ,za tyhle penize to bude vzdy past ,co tak si projit tohle tema a dostat se do obrazu Velmi šťastný

Tak vždy ne. Normálně bych asi do toho nešel, ale vzhledem k tomu že to mělo komplet servisní historii v Honde tak to byla jiná. Jezdila v tom paní co měla 40kilo i s postelí takže neosedena sedačka a jeji manžel makal v Honde tudíž na vše dohlidl. Tedka už jsem melil horní ramena s tyckama, ale spíš mou vinou když jsem blbec vzal nehezkou díru v silnici... A kapaliny vůbec nezmiňuju jako náklady. To jako opravu neberu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2019 , 20:57   Citovat  

sakybuky napsal:
Tak vždy ne. Normálně bych asi do toho nešel, ale vzhledem k tomu že to mělo komplet servisní historii v Honde tak to byla jiná. Jezdila v tom paní co měla 40kilo i s postelí takže neosedena sedačka a jeji manžel makal v Honde tudíž na vše dohlidl. Tedka už jsem melil horní ramena s tyckama, ale spíš mou vinou když jsem blbec vzal nehezkou díru v silnici... A kapaliny vůbec nezmiňuju jako náklady. To jako opravu neberu.

no dej pak vedet na kolik to vyslo az budes menit klasiku jako vyfuk, altik ,klimakompresor,chladic klimy ,polosy ,spodincepy a cepy rizeni ,rmamena, atd atd..
   Návrat  
R4YNE8 je teď offline  R4YNE8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.2.2019 , 21:50   Citovat  

markos napsal:
Presne tak. Mna ani jeden z Accordov neutopil finančne, ale kupoval som autá so 120 000 km MAX a o ktoré sa staralo

O km to nikdy nebylo a nebude. Pořád se to zmiňuje, jako by to bylo něco božského a nejel by přesto vlak a že každé auto se 100 tisíci na budíku je boží. Spíše to závisí na pečlivosti předchozího majitele (citu) a jak auto provozoval, jestli dával kvalitní díly, jak často ho umýval a voskoval v zimě kvůli korozi + ošetřoval pravidelně podvozek a čistil ho od špíny, jak často jezdil krátké pojíždy (neodpařený kondenzát ve výfuku, prosezené sedačky od nastupování, vystupování a oděrky od bot v interiéru a nástupních hranách) a případně jestli měl garáž a jestli bydlel na vesnici či velkém městě. To je podle mě hodně důležité, jelikož jsem studoval ve velkém městě a moc dobře vím, jak taková auta v Praze, Brně, Plzni fungují a jakým způsobem se většina lidí se studeným motorem v takovém městě rozjíždí od semaforu k semaforu. A i kdyby chtěli jet plynule, už se jim na zadek lepí jiný blázen. V malém městečku nebo na vesnici je to většinou pohodička a nic se tak moc nehrotí a zahřátí vozu může být plynulejší. Jsou to detaily, ale ty často rozhodují. Hihi

A když budu hodně velký puntičkář, tak i neumyté ruce s časticemi písku na volantu nebo interiéru nadělají velkou paseku. Špinavé pracovní oblečení zase neprospěje čalounění + kuřák a pach v autě, který se ven jen tak nedostane, různé voňavky na plastovém výdechu (ulámané packy atd.)). Když se 90% lidí řídí jen najetými km, je to jejich problém, že se napáli. Zajímavé je, že dneska má kdejaký 3 letý Passat na budíku 130 tisíc a každý si myslí, že je to nové auto a 17 let staré Passaty mají 230 tisíc. Tak kde je chyba? Jezdím krátké trasy, pokud možna na kole, ale potkávám skoro každého pouze v autě. A většinou v tom autě sedí sám a další příslušnící mají též svoje auto. Pěšky nebo na tom kole se dneska moc lidem nechce. I kvůli pitomému 1 km do práce vytahujou auto. Velmi šťastný Myslím si, že inteligentní člověk ví, o čem mluvím a dokáže si tak nějak propočítat roční nájezd průměrného řidiče. U levných Accordů (obzvlášť) v dieselu to bude podobné. Už jen ten stav je často dle oka žalostný a to mají na budíku třeba jen 180 tisíc (stočenky z opěvovaného Německa). Navíc spousta majitelů na to rve z důvodu úspor druhovýrobu a ta nikdy nebude stoprocentní a autu jen uškodí. A když si někdo dovolí dát vysokou cenovku za pěkný, ojedinělý kus, tak je zase dle pozerů blázen (nedávno pěkný Type S FL 7g za 250 tisíc) a proč si nekoupí co nejnovější rok za co nejméně peněz. No, nevyjadřuju se už. Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.2.2019 , 10:25   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no dej pak vedet na kolik to vyslo az budes menit klasiku jako vyfuk, altik ,klimakompresor,chladic klimy ,polosy ,spodincepy a cepy rizeni ,rmamena, atd atd..

Tak s tím že poloosy, vnitřní klouby plus vyfuk je dražší jsem s tím smirenej. A prachy už na to bokem mám. Jinak horní ramena vyměněny. Dal jsem lemforder a není to taková pálka. Jo u Zapoměl jsem že jsem měnil uložení spodního ramene. To přední. Teď bych kecal myslím že mě to vyšlo cca 300kc.kompresor Klimy do budoucna budu měnit. Neřekl bych že je to předražené věc. S konkurencnimy auty jsou ty ceny bych řekl v porovnání cenové podobné. Nejvíc budou bolet ty poloosy a vyfuk.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2019 , 10:53   Citovat  

sakybuky napsal:
Tak s tím že poloosy, vnitřní klouby plus vyfuk je dražší jsem s tím smirenej. A prachy už na to bokem mám. Jinak horní ramena vyměněny. Dal jsem lemforder a není to taková pálka. Jo u Zapoměl jsem že jsem měnil uložení spodního ramene. To přední. Teď bych kecal myslím že mě to vyšlo cca 300kc.kompresor Klimy do budoucna budu měnit. Neřekl bych že je to předražené věc. S konkurencnimy auty jsou ty ceny bych řekl v porovnání cenové podobné. Nejvíc budou bolet ty poloosy a vyfuk.

tak jsi to porovnej treba s trojkou bavem v benalu co je jeho trida a zjistis ,ze i petka trida vejs ma neketry tyhle dily levnejsi ..s koncernem to ani neporovnavej tam ty ceny jsou nektery snad polovicni .. takze asi tak a ne ty dily na accu nevydrzi dvakrat vice nez jiny ani trikrat ,jak pise R4NE8 na km nezalezi ,ja kupoval taky ve 120000km neztocenych a auto vypadalo hodne zachovale a uz pri cca 150000km zacalo vse zminovany odchazet,pak jsem mel naftu a ta vydrzela stemy dily o 100tkm dele, takze je to jen o stesti o nicem jinem a muzes mit xy servisnich knizek faktur ze servisu ,je to spis loterie .. bud mas stesti nebo nemas.. a otom to je ,vymeny tehle drahych dilu se proste nevyhnes jedine ,ze auto uz ma nalitano a uz to nekdo menil ,otazka je jestli ten pred tebou taky jen setril a dal tam druhovyrobu nebo dal OEM dily ,co dela malokdo ,ja treba daval vyhradne OEM dily ,pac treba spodni cepy nema smysl davat jiny nez OEM a z jinyma dilama je to to samy tim uz si zde par lidi proslo taky .. bud to koupis levne a budes levne lepit nakou dobu jako ten pred tebou a az to bude neunosny tak to prodas nebo si to chces nechat dele a investujes do toho a to bude stat cca to co stalo auto .. je to furt dokola ,je zde par jedincu co melo to stesti ,ze mely bud opravdu zachovalej kus nebo uz to nekdo pred nima delal ,ale tak to proste je ..
muzes se starat jak chces nikdy nedobehnes svou peci tech prvnich 100tkm prvniho majitele .. bud mas stesni nebo nemas ..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2019 , 10:55   Citovat  

R4YNE8: Trochu to s těmi kilometry překrucuješ. To tu víme všichni, že můžeš narazit na auto se 300tis. km, které je v lepším stavu než auto se 100tis. km. Já osobně bych ale ani o jedno neměl zájem. Jde o to, že když kupuješ bazar, tak to bude vždy zajíc v pytli a některé závady se projeví až po čase. Čím víc je auto ojetější a zejména starší, tím je pravděpodobnost výskytu závad obecně větší.

Chtěl bych vidět, jak u bazaru objektivně ověřuješ chování i třeba jen jednoho předchozího majitele, zejména jak se k autu choval při studenem motoru, rozjezdech v kolonách atd, jak auto často myl, voskoval. A co potom další předchozí majitelé, to už je úplně bez šance. Trochu mi to připomíná pohádku o Karkulce. A házet řidiče z větších měst do jednoho pytle je taky kravina. Znám hromadu vidláku z vesnic, co ani neví, že auto má nějaké servisní intervaly.

Bazar je riziko vždy. Ale asi se shodneme na tom, že lepší kousky se z logiky věci nebudou prodávat levněji než ty horší. Je to jednoduchá přímá úměra. U acca 7g je to o to horší, že opravy zanedbaného kusu stojí nemalé peníze.
   Návrat  
gratzi je teď offline  gratzi
PříspěvekZaslal: 5.2.2019 , 13:06   Citovat  

Zdarec,

poradí mi někdo, kudy jsou tažený kabelový svazky? Zmiňoval jsem nedávno, že mi zřejmě zůstává voda někde ve sloupcích/prazích, protože mám mokrý pásy, pokud prší, nebo při rychlejší změně teplot (mráz/teplo). Zjistil jsem totiž, že mi cosi žere baterku, právě v tom "vlhkém" období a mě napadlo, jestli mi někde neprohnívá izolace... No a taky bych potřeboval vědět, pokud navrtám zespodu práh, zda netrefím nějaké kabely... Potřebuju se té vlhkosti zbavit...
Díky moc
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.2.2019 , 16:20   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
tak jsi to porovnej treba s trojkou bavem v benalu co je jeho trida a zjistis ,ze i petka trida vejs ma neketry tyhle dily levnejsi ..s koncernem to ani neporovnavej tam ty ceny jsou nektery snad polovicni .. takze asi tak a ne ty dily na accu nevydrzi dvakrat vice nez jiny ani trikrat ,jak pise R4NE8 na km nezalezi ,ja kupoval taky ve 120000km neztocenych a auto vypadalo hodne zachovale a uz pri cca 150000km zacalo vse zminovany odchazet,pak jsem mel naftu a ta vydrzela stemy dily o 100tkm dele, takze je to jen o stesti o nicem jinem a muzes mit xy servisnich knizek faktur ze servisu ,je to spis loterie .. bud mas stesti nebo nemas.. a otom to je ,vymeny tehle drahych dilu se proste nevyhnes jedine ,ze auto uz ma nalitano a uz to nekdo menil ,otazka je jestli ten pred tebou taky jen setril a dal tam druhovyrobu nebo dal OEM dily ,co dela malokdo ,ja treba daval vyhradne OEM dily ,pac treba spodni cepy nema smysl davat jiny nez OEM a z jinyma dilama je to to samy tim uz si zde par lidi proslo taky .. bud to koupis levne a budes levne lepit nakou dobu jako ten pred tebou a az to bude neunosny tak to prodas nebo si to chces nechat dele a investujes do toho a to bude stat cca to co stalo auto .. je to furt dokola ,je zde par jedincu co melo to stesti ,ze mely bud opravdu zachovalej kus nebo uz to nekdo pred nima delal ,ale tak to proste je ..
muzes se starat jak chces nikdy nedobehnes svou peci tech prvnich 100tkm prvniho majitele .. bud mas stesni nebo nemas ..

Tak v zásadě s tebou souhlasím.tak pokud bylo v podstatě celou dobu v Honde tak tam asi nedávají žádnou druhovyroba ne?Neexistuje koupě vozu kde to není nikdy risk. Zatím jsem nalital téměř 50tis a nemůžu říct že by mě zatím něco překvapilo. A kdyby to majitelka přede mnou flakala tak už by se to myslím projevilo. To jaké opravy mě čekají už je spíš spojeno s klasickou údržbou vozu.S autem jezdím jak s miláčkem. Vyhýbám se každým kanálu heh. Pravidelně do myčky nejdražší program. co stojí vůbec ty origo spodní čepy? Já teď vlastně jedinej problém co mám je že mi jdou ty vibrace od motoru a nejsem schopnej zjistit jaký uložení motoru to je. Jinak si myslím že drahej servis může přijít i u takzvaný vonavky. To se nedá předpovědět. U mě s tím rozdílem že jsem za auto nedal dvě kila ale osmdesát. Když by měla přijít nějaká oprava za nesmysl tak ji pustím k vodě a koupím jiné. Ale rád bych kdyby ještě aspoň 4 roky pojezdila. Pak už to bude prababicka. Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2019 , 16:52   Citovat  

sakybuky napsal:
Tak v zásadě s tebou souhlasím.tak pokud bylo v podstatě celou dobu v Honde tak tam asi nedávají žádnou druhovyroba ne?Neexistuje koupě vozu kde to není nikdy risk. Zatím jsem nalital téměř 50tis a nemůžu říct že by mě zatím něco překvapilo. A kdyby to majitelka přede mnou flakala tak už by se to myslím projevilo. To jaké opravy mě čekají už je spíš spojeno s klasickou údržbou vozu.S autem jezdím jak s miláčkem. Vyhýbám se každým kanálu heh. Pravidelně do myčky nejdražší program. co stojí vůbec ty origo spodní čepy? Já teď vlastně jedinej problém co mám je že mi jdou ty vibrace od motoru a nejsem schopnej zjistit jaký uložení motoru to je. Jinak si myslím že drahej servis může přijít i u takzvaný vonavky. To se nedá předpovědět. U mě s tím rozdílem že jsem za auto nedal dvě kila ale osmdesát. Když by měla přijít nějaká oprava za nesmysl tak ji pustím k vodě a koupím jiné. Ale rád bych kdyby ještě aspoň 4 roky pojezdila. Pak už to bude prababicka. Velmi šťastný

to jo v honde davaj OEM dily ,ale taky muze byt tak zachovalej kus ,ze to prave vyjde vse na tebe HaHaaa
jako u mne u nafty ve 250000km napr ,do te doby se nemenilo prakticky nic krom naplni ,filtru a brzd .. stejne to bylo u me 2.4 ,ale uz ve cca 150000km .. je fuk za kolik koupils a od koho ,porad je to loterie ..

to Crash86 : drahy neni ani s polovina pravidlo ,ze je to zachovaly nebo pecovany kus.. uz jsem videl xy accordu na prodej z premrstenou cenou a i dneska takovy najdes a zdaleka to nejsou TOP kusy.. akorat majitele si mysli,ze maj doma jednorozce.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.2.2019 , 17:38   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
to jo v honde davaj OEM dily ,ale taky muze byt tak zachovalej kus ,ze to prave vyjde vse na tebe HaHaaa
jako u mne u nafty ve 250000km napr ,do te doby se nemenilo prakticky nic krom naplni ,filtru a brzd .. stejne to bylo u me 2.4 ,ale uz ve cca 150000km .. je fuk za kolik koupils a od koho ,porad je to loterie ..

to Crash86 : drahy neni ani s polovina pravidlo ,ze je to zachovaly nebo pecovany kus.. uz jsem videl xy accordu na prodej z premrstenou cenou a i dneska takovy najdes a zdaleka to nejsou TOP kusy.. akorat majitele si mysli,ze maj doma jednorozce.

Hele nebuď skodolibej Velmi šťastný
Tak já mám aspoň jednu podstatnou výhodu. A to že sinovec má servis. Tudíž práci mám v podstatě za hubičku a krom toho se i na práci na autě podilim. A to ušetří taky dost kaček.hele a když už jsi tak zkusenej tak měnil jsi někdy některý držák motoru? Případně jaký?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.2.2019 , 17:38   Citovat  

sakybuky napsal:
Tak já mám aspoň jednu podstatnou výhodu. A to že synovec má servis. Tudíž práci mám v podstatě za hubičku a krom toho se i na práci na autě podilim. A to ušetří taky dost kaček.hele a když už jsi tak zkusenej tak měnil jsi někdy některý držák motoru? Případně jaký?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2019 , 19:32   Citovat  

sakybuky napsal:
Tak já mám aspoň jednu podstatnou výhodu. A to že sinovec má servis. Tudíž práci mám v podstatě za hubičku a krom toho se i na práci na autě podilim. A to ušetří taky dost kaček.hele a když už jsi tak zkusenej tak měnil jsi někdy některý držák motoru? Případně jaký?

no delal jsem prakticky GO podvozku ,ale drzak motoru nebylo treba,u tvyho to bude asi tim ,
ze se stim jezdilo v rukavickach Velmi šťastný ..drzaky mas zde kdyz tak tudy odkaz a pochybuji ,ze sezenes druhovyrobu ,takze jedine honda a mastna cena ,ale muzes se zaradovat je servisni kampan do konce mesice tak to snad stihnes Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.2.2019 , 20:30   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no delal jsem prakticky GO podvozku ,ale drzak motoru nebylo treba,u tvyho to bude asi tim ,
ze se stim jezdilo v rukavickach Velmi šťastný ..drzaky mas zde kdyz tak tudy odkaz a pochybuji ,ze sezenes druhovyrobu ,takze jedine honda a mastna cena ,ale muzes se zaradovat je servisni kampan do konce mesice tak to snad stihnes Velmi šťastný

Heh v druhovyrobe je dělají.ja jsem našel tři. Jen je u mě problém který protože vizuelne to nejde poznat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2019 , 20:53   Citovat  

sakybuky napsal:
Heh v druhovyrobe je dělají.ja jsem našel tři. Jen je u mě problém který protože vizuelne to nejde poznat.

no aby to nebyly na A8G nebo na neco jineho jak znam katalogy Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.2.2019 , 8:21   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no aby to nebyly na A8G nebo na neco jineho jak znam katalogy Velmi šťastný

Nemyslím si. Druhovyroba na A8 bude hůř k dostání než na A7.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2019 , 10:28   Citovat  

sakybuky napsal:
Nemyslím si. Druhovyroba na A8 bude hůř k dostání než na A7.

mam jinou zkusenost prave ,taky se zamenou dilu 7G a 8G .. dokonce dily na A8G vyjdou levneji ..
   Návrat  
R4YNE8 je teď offline  R4YNE8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.2.2019 , 21:15   Citovat  

Crash86 napsal:
R4YNE8: Trochu to s těmi kilometry překrucuješ. To tu víme všichni, že můžeš narazit na auto se 300tis. km, které je v lepším stavu než auto se 100tis. km. Já osobně bych ale ani o jedno neměl zájem. Jde o to, že když kupuješ bazar, tak to bude vždy zajíc v pytli a některé závady se projeví až po čase. Čím víc je auto ojetější a zejména starší, tím je pravděpodobnost výskytu závad obecně větší.

Chtěl bych vidět, jak u bazaru objektivně ověřuješ chování i třeba jen jednoho předchozího majitele, zejména jak se k autu choval při studenem motoru, rozjezdech v kolonách atd, jak auto často myl, voskoval. A co potom další předchozí majitelé, to už je úplně bez šance. Trochu mi to připomíná pohádku o Karkulce. A házet řidiče z větších měst do jednoho pytle je taky kravina. Znám hromadu vidláku z vesnic, co ani neví, že auto má nějaké servisní intervaly.

Bazar je riziko vždy. Ale asi se shodneme na tom, že lepší kousky se z logiky věci nebudou prodávat levněji než ty horší. Je to jednoduchá přímá úměra. U acca 7g je to o to horší, že opravy zanedbaného kusu stojí nemalé peníze.

Právě proto, že to auto koupíš třeba přímo od prvního majitele z CZ nebo od druhého, který ho měl převážnou dobu ve vlastniství (pokud je to starší kus). To jsou dvě věci, které by byly největším benefitem než najeté km v zahraničí.... Narážka je na najeté km, kdy si hodně lidí myslí a řídí se tím, že třeba auto dotažené z Německa, se 150 tisíci km v úsporném dieselu, je nejlepší kauf století. A vše nad 250 tisíc km je jen vyjetý kus a nikdo takové auto nechce, aniž by se přijel podívat. Tam je ten kámen úrazu. Nikdo se nepřijede ani podívat, protože je to přece moc. Proto se auta stáčejí, logicky. Kdyby lidi nebyli tupci a liní si to proklepnout. Pokud něco stojí pár kaček, tak zase přece nebudou stát u auta a chtít po prodávajícím slevu za odřeninu na laku nebo další kosmetiky případně nadměrnější rez jako skrytou vadu. To je taky běžná praxe, od jednoho prodejce, co prodává levná auta. Čím levnější auto v rámci nabídky, tím se sejde větší lůza. Bueee

Vysypat ano, ale starší Hondy nejsou pasti, pokud to nejsou lišky s nízkým km proběhem, auto po chudém majiteli nebo velkém tunerovi (to je bohužel u této značky časté Se stydím) ověšené druhovýrobou a to se dá snadno předejít kontrolou auta na zvedáku nebo detailnějším pohledem. A nechtít to nejlevnější, co je v nabídce případně s tím počítat. Přece by někdo neprodal svoje auto pod cenou, pokud by se o něj staral a nebyl třeba v exekuci. Na tom se asi shodneme. je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.2.2019 , 21:54   Citovat  

R4YNE8: Přesně, tou předposlední větou jsi to trefil. O tomhle tady celou dobu mluvím. Proč by někdo prodával svoje auto pod cenou, když mu věnoval 100% péči a ví, že auto v brzké době nečekají významnější investice? Tedy pokud k tomu nemá naléhavé důvody, třeba tebou zmíněná exekuce, koupě jiného auta apod. Přece není někdo tak blbej, aby si dobrovolně hrál na charitu. A proto si myslím, že mezi těmi podezřele levnými moc pěkných kusů nebude. Tím ale nechci říct, že neexistují výjimky. A to i naopak mezi těmi s vyšší cenovkou. Ale zejména mezi těmi hodně levnými to podle mě budou skutečně jen výjimky.
   Návrat  
tommy6g je teď offline  tommy6g
PříspěvekZaslal: 7.2.2019 , 11:59   Citovat  

Jen tak pro info. Byl by někdo, kdo by chtěl nebo uvažoval o výměně své 2.4 sedan za 2.2 nafta? Jsem 2. Majitel, 1.majitel jezdil pouze Německo, nájezd ověřený aktuálně 120 000 km. Co se tyče stavu vše perfektní, až na kosmetiku, jelikoz auto stalo v Praze na sídlišti.. rv.2008, 30 jahre edition.

AD934C1C-F68E-460F-BA06-211F27928FD5.jpeg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
AD934C1C-F68E-460F-BA06-211F27928FD5.jpeg, 3.99 MB

78A5522A-B7F9-4D8C-9C24-2A21A7EFA81A.jpeg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
78A5522A-B7F9-4D8C-9C24-2A21A7EFA81A.jpeg, 2.47 MB
   Návrat  
cico86 je teď offline  cico86
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.2.2019 , 18:57   Citovat  

hosi mam doma 2hy tyzden 7G accorda a uz som minul 10l vody do ostrikovacov kvoli xenonom a prednemu sklu??? da sa to dako obmedzit/vypnut/ prip. jak funguje ostrek?? vzdy ked dam na predne okno tak aj xenony ??? nejde to dako rozdelit prip. packou nastavit??? kolega vravel ze u nissanu to je kazdy 5ty impulz pri ostreku sa zapne aj na xenony
mam 2004 tourera...dik
   Návrat  
edy je teď offline  edy
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.2.2019 , 19:11   Citovat  

cico86 napsal:
hosi mam doma 2hy tyzden 7G accorda a uz som minul 10l vody do ostrikovacov kvoli xenonom a prednemu sklu??? da sa to dako obmedzit/vypnut/ prip. jak funguje ostrek?? vzdy ked dam na predne okno tak aj xenony ??? nejde to dako rozdelit prip. packou nastavit??? kolega vravel ze u nissanu to je kazdy 5ty impulz pri ostreku sa zapne aj na xenony
mam 2004 tourera...dik

Ano,pokud svítíš,automaticky se ti ostřikují s oknem i světlomety.
Jsou podle mě 2 možnosti,buď jednoduše odpoj ostřik,nebo si udělej denní svícení přes dálková světla a máš klid,teda přes den Úsměv
Jinak mám pocit,že jakmile se dostaneš na půlku nádržky,tak už světla neostřikuje ....., já mám xenon
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 439, 440, 441 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina