Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 146, 147, 148 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 147 z 158
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2019 , 17:11   Citovat  

No mě to připadá, že ti špatně těsní trysky a v tu chvíli před přepnutím ti tam jde benzín i plyn a motor je ulitý. Za studena se (pokud je tak nastaveno) LPG trysky tzv. rozcvičují, ale LPG je uzavřené, proto to jede ok. Po ohřátí se zavřou a pustí se plyn, no a v tu chvíli ti to zlobí. Myslím, že některá plyn propouští.
Pokud to nastane v okamžiku, kdy slyšíš ventil z nádrže, jak ti pustil plyn k motoru, bude to nejspíš ono.

Kdysi jsem čistil trysky WDčkem, ale nebyl to dobrý nápad, ten Ó kroužek co v nich je pak díky namazání WDčkem částečně vyjede z drážky a pístek trysky dobře nedolehne. Můžeš mít podobný problém. Vyndal bych trysky, otevřel spodem a mechanicky vyčistil pístky + zkontroloval ty gumové Ó kroužky jestli sedí v drážkách.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2019 , 19:46   Citovat  

Kmóďa napsal:
Mám takový problémek u Magic 4. Ráno nastartuji a vyjedu,auto jede samozřejmě na benzin a v tu dobu diody na přepínači ukazují teplotu reduktoru,nejdřív bliká červená,pak se přidá jedna zelená,druhá zelená a jakmile začne blikat i třetí zelená a je to před přepnutím,tak najednou auto přestane jet,jak kdyby tam nešlo ani jedno palivo. Když držím plynový pedál tak poškubává. To trvá tak 5-10 vteřin než to přepne na LPG. Pak je vše v pohodě. Nevíte prosím někdo čím to je?

je možné, že v těchto teplotách jsou trochu víc znehybněné pístky vstřiků parafinovými usazeninami, které jsou hustější. Zkus ráno nenechat přepnout automaticky, ale ručně až při vyšší teplotě motoru. Pokud to bude ok, asi to je ono. Prodávají se různá aditiva na čištění, ale jedni to chválí, jiní ne. Pomoct by mohla taky nějaká
delší cesta, kdy se vstřiky ohřejí a parafin vlastní vahou vykape.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2019 , 14:12   Citovat  

Když přepnu na LPG ručně až třeba při teplotě motoru 60°C tak je to v pohodě a přepne hladce...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2019 , 14:48   Citovat  

kolik máš najeto na tom plynu celkem?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2019 , 16:38   Citovat  

Najeto mám zhruba 90 tisíc km...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2019 , 16:51   Citovat  

ty máš vstřiky Magic FX? Mně nevydržely ani 50 tis. km. Někomu vydrží i přes 100 tis, ale
v zásadě platí, že čím větší výkon (průtok plynu vstřikovači) tím rychleji odejdou. Na volnoběh musí totiž
běžet s dost krátkými časy, což obzvlášť zastudena a již opotřebené nezvládají. Přepínací teplota by šla zvednout,
jde tam navolit i předehřev vstřiků, ale ten většinou moc nepomáhá.
Řešením je výměna za vstřiky Hana Blue, jsou trochu hlučnější (díky silným cívkám) ale jinak nemají chybu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2019 , 17:34   Citovat  

Jiřik napsal:
ty máš vstřiky Magic FX? Mně nevydržely ani 50 tis. km. Někomu vydrží i přes 100 tis, ale
v zásadě platí, že čím větší výkon (průtok plynu vstřikovači) tím rychleji odejdou. Na volnoběh musí totiž
běžet s dost krátkými časy, což obzvlášť zastudena a již opotřebené nezvládají. Přepínací teplota by šla zvednout,
jde tam navolit i předehřev vstřiků, ale ten většinou moc nepomáhá.
Řešením je výměna za vstřiky Hana Blue, jsou trochu hlučnější (díky silným cívkám) ale jinak nemají chybu.

Ano mám Magic FX,přepínací teplotu mám 30°C a předehřev pod 10°C. Dělá to jen když je chladno,začalo to nedávno. Když koukám na Hana Blue,nevím jestli by se to vešlo pod kryt,jestli mají být svisle a mají přívod shora. FX se mi zdají menší a přívod mají pěkně z boku...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2019 , 17:56   Citovat  

pod kryt se vejdou i když jsou velké. ty štefty pod krytem se totiž dají mírně vyšroubovat a kryt se dá asi
o 12 mm ještě přizvednout. Samozřejmě nemohou být úplně svisle, ale šikmo.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2019 , 18:02   Citovat  

tady vstřiky Hana, kryt je mírně přizvedlý:
tudy odkaz
tady vstřiky Vialle, ty už se nevejdou Úsměv
tudy odkaz

TMisa090 je teď offline  TMisa090
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2019 , 12:43   Citovat  

Mám tady dotaz na jiříka
Mám problém se studenými starty ... ráno když je motor úplně vychladlý nastartuju, otáčky se zhoupnou dolů, kolikrát mám pocit jako kdyby mělo tendenci chcípnout, a pak se vrátí zpět na svojí hodnotu sytiče .. .děje se to samozřejmě na benzín, problém je ten, že když den předtím jezdím na benzín a ne na LPG, tak se tohle neděje
Neřešil jsi to ? přikládám video odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2019 , 19:34   Citovat  

TMisa090 napsal:
Mám tady dotaz na jiříka
Mám problém se studenými starty ... ráno když je motor úplně vychladlý nastartuju, otáčky se zhoupnou dolů, kolikrát mám pocit jako kdyby mělo tendenci chcípnout, a pak se vrátí zpět na svojí hodnotu sytiče .. .děje se to samozřejmě na benzín, problém je ten, že když den předtím jezdím na benzín a ne na LPG, tak se tohle neděje
Neřešil jsi to ? přikládám video odkaz

Ano, tohle je velmi často řešená závada hlavně u Citroenů 2.0 16 V když jsou přestavěny ve Stagu.
Z předchozí jízdy tam jsou načtené chybné korekce, nebo to může být kombinace chybných korekcí a horšího čidla
teploty/přicpaných benz. vstřiků. Taky se to může stát když je prasklá membrána na reduktoru a jeho obsah
unikne přes podtlak do sání- to jsem taky párkrát řešil.
Doporučuji zkontrolovat, jestli ráno je stále tlak v plynné fázi (když povolíš sponu tak to pšoukne)
a dále nastavit přesně mapu LPG, zkusit i nakopírovat korekce LPG podle teploty (nevím co máš za jednotku)
Když přijíždíš na LPG domů, měly by být korekce podobné jjako v benzínu, hlavně LT.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2019 , 19:51   Citovat  

Jiřik napsal:
Ano, tohle je velmi často řešená závada hlavně u Citroenů 2.0 16 V když jsou přestavěny ve Stagu.
Z předchozí jízdy tam jsou načtené chybné korekce, nebo to může být kombinace chybných korekcí a horšího čidla
teploty/přicpaných benz. vstřiků. Taky se to může stát když je prasklá membrána na reduktoru a jeho obsah
unikne přes podtlak do sání- to jsem taky párkrát řešil.
Doporučuji zkontrolovat, jestli ráno je stále tlak v plynné fázi (když povolíš sponu tak to pšoukne)
a dále nastavit přesně mapu LPG, zkusit i nakopírovat korekce LPG podle teploty (nevím co máš za jednotku)
Když přijíždíš na LPG domů, měly by být korekce podobné jjako v benzínu, hlavně LT.

Jednotka Elpigaz Stella, mapa je v pořádku naladěná, na reduktoru najeto cca 1000km po výměně membrán, na benzín to jede ok, to by dělalo dle mého vždy, ne jen když den předem vypínám na LPG, horší se to podle teploty, čím je nižší teplota, tím je start horší, LPG vstřikovače stella verde jsou cca 30tis po kompletním repasu, ještě zkusím s tím "pšouknutím" a juknu se do jednotky
Měl jsem problém s tím, že při puštění plynu mi vypínala LPG jednotka, bere si signál otáček ze vstřikovačů tak jsem zapl možnost valvetronic a už to nedělá, třeba to má s tím spojitost
Jen dodám že jsem si debil aktualizoval jednotku a od té doby nevidí signál otáček z cívky takže proto mám otáčky z vstřiků a ano, zkoušel jsem dát starou verzi zpět a nepovedlo se

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2019 , 21:34   Citovat  

zkontroluj ty vstřiky "Stella verde" jestli opravdu těsní a nepropouští. Zkontroluj, jestli máš ráno
tlak v plynné fázi. A koukni na ty korekce, je možné že to ve vyšší zátěži nestíhá a pak jsou tam
uložené nesprávné korekce.

Bady je teď offline  Bady
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2019 , 10:28   Citovat  

Ahoj "plynaři". Velmi těžce jsem se prokousal všemi stránkami této diskuze (snad...) ale o zplynování a o případných zkušenostech nebo problémech s přestavbou u Hondy CRV 2G jsem toho moc nezjistil. Jsem těsně před rozhodnutím plyn nechat zamontovat( měl bych tam jet už teď pondělí). Je tu někdo, kdo už tohle auto na plyn provozuje nebo plyn do něj montoval? Auto by mi měl zaplynovat pan Zdeněk Andrle z Pardubic, recenzí na něj moc není a když jsou, tak ve velké většině pozitivní. Montuje systém Magic. Není tu někdo, kdo už s ním spolupracoval? VTEC

Ratras je teď offline  Ratras
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2019 , 10:55   Citovat  

Bady napsal:
Ahoj "plynaři". Velmi těžce jsem se prokousal všemi stránkami této diskuze (snad...) ale o zplynování a o případných zkušenostech nebo problémech s přestavbou u Hondy CRV 2G jsem toho moc nezjistil. Jsem těsně před rozhodnutím plyn nechat zamontovat( měl bych tam jet už teď pondělí). Je tu někdo, kdo už tohle auto na plyn provozuje nebo plyn do něj montoval? Auto by mi měl zaplynovat pan Zdeněk Andrle z Pardubic, recenzí na něj moc není a když jsou, tak ve velké většině pozitivní. Montuje systém Magic. Není tu někdo, kdo už s ním spolupracoval? VTEC

Můžu ti poradit leda to,ze lpg systém magic jsem měl předtím v civicovi 1.8, najel jsem na plyn tak 80tis. A bez problémů. Ted mam v Accordu Elpigas a na plyn ma najeto neco kolem 150tkm. A ani na jednom z aut jsem nepozoroval,ze by mu LPG nějak škodilo. Takze tak Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2019 , 12:09   Citovat  

Vy co máte v autě Magic G4,nepoužíváte někdo k nastavování a diagnostice tento kabel? tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2019 , 13:19   Citovat  

Kmóďo,
takovej extra ani nepotřebuješ, stačí Ti obyčejný kabel Stag za pár stovek. Ten seženeš bez problémů
a soft taky. Kdybys chtěl s něčím poradit, rád to udělám.

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2019 , 15:00   Citovat  

Viem že tu asi nikto nemá Tartatini, nicmenej otázka čo by mohlo spôsobovať že plyn hneď po prepnutí po zohriatie motora okamžite hodí spet na benzín , chová sa to ako keď je malo plynu. Keď to po chvíli jazdy znova prepnrm na plyn tak už je to ok

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2019 , 17:12   Citovat  

markos napsal:
Viem že tu asi nikto nemá Tartatini, nicmenej otázka čo by mohlo spôsobovať že plyn hneď po prepnutí po zohriatie motora okamžite hodí spet na benzín , chová sa to ako keď je malo plynu. Keď to po chvíli jazdy znova prepnrm na plyn tak už je to ok

rozpoj před vstřikovači plynnou fázi a zkontroluj, jestli po přivedení +12V na elektroventil z hadice
okamžitě foukne. Pokud ne, tak to vypadá na zanesený elektroventil (nebo dále filtry nebo reduktor).

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2019 , 8:17   Citovat  

Jiřik napsal:
zkontroluj ty vstřiky "Stella verde" jestli opravdu těsní a nepropouští. Zkontroluj, jestli máš ráno
tlak v plynné fázi. A koukni na ty korekce, je možné že to ve vyšší zátěži nestíhá a pak jsou tam
uložené nesprávné korekce.

tak jsem zkusil jak píšeš to pšouknutí a tlak si drží, jenže jsem přišel na to, že když odfouknu plyn před startem, startuje to normálně, takže asi jednotka bude pouštět na start plynové vstřiky spolu s benzínovými, zkusím vypnout možnost okamžitého startu na LPG (za tepla) a uvidím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2019 , 8:20   Citovat  

Jiřik napsal:
rozpoj před vstřikovači plynnou fázi a zkontroluj, jestli po přivedení +12V na elektroventil z hadice
okamžitě foukne. Pokud ne, tak to vypadá na zanesený elektroventil (nebo dále filtry nebo reduktor).

Prešvihol som docela výmenný interval filtrov, a robí to aj po výmene. Nedá sa mi to teraz pozrieť, keďže nemám garáž. Ten ventil sa dá vyčistiť?

Ďakujem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2019 , 8:45   Citovat  

dá se vyčistit, ale musíš to najprv pozrieť Velmi šťastný

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2019 , 19:12   Citovat  

markos napsal:

...neboj nie si tu sam s tartarini...a ten bazmeg si momentalne servisuju sam Velmi šťastný booze ludia ruky prec od trt...co takto to najprv napojit na pc a mrknut co to ukazuje v reale...
...inak aj ti to nejako zapisti alebo len sa vypne?...
...este ma tak napada...ak si presvihol interval v akom stave boli tie filtre?...

AFY

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2019 , 11:04   Citovat  

No dosť som to prešvihol. Asi raz toľko ako bol interval.

Filtre mi menili tam kde mi to montovali.

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2019 , 18:46   Citovat  

markos...a to boli filtre v akom stave? kedze si ich menim sam tak som zistil ze aj po presvihnuti intervalu su filtre skoro ako nove...takze vzdy zavisi od toho kde tankujes - ale to je asi univerzalna poucka Velmi šťastný

...ja se musim stejne pochvalit pac jsem se konecne dostal k naladeni lpgecka po tom co mne umrela lambada a ted to jede lip na plyn jak na benzin - jenom aby mne to nerozkublo motor Velmi šťastný...

AFY

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2019 , 20:11   Citovat  

Neviem, ja som to nemenil.

grafv je teď offline  grafv
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2019 , 23:07   Citovat  

Ktery softver do mobilu to umí?

pata.vfr napsal:
The short term fuel trim (STFT) refers to immediate changes in fuel occurring several times per second. The long term fuel trims (LTFT) are driven by the short term fuel trims. LTFT refers to changes in STFT but averaged over a longer period of time. A negative fuel trim percentage indicates a taking away of fuel while a positive percentage indicates an adding of fuel.

Read more at: https://www.obd-codes.com/faq/fuel-trims.php

Tedy krátkodobá a dlouhodobá korekce množství vstřikování paliva. Základní ukazatel "kvality" LPG mapy OK

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2019 , 10:20   Citovat  

Ahoj,loni mi namontovali v HL Propan lpg do C8g. Vše funguje,ale dneska jsem zjistil, že mi nefunguje to jejich přistávání ventilů Dynagas odkaz Ten jejich šetřící ventil co se reguluje průtok byl ucpaný. Tak jsem se ho zažil profouknout a lezl z něj takový hustý chrchel. Vypadá to jako by ta jejich kapalina v zimĕ zatuhla. Když jsem to profouknul tak to začlo fungovat, ale hned se to ucpalo znova, protoże ten chrchel vletěl dál do kasičky. Co teď s tím. Rozebírat se mi to nechce, protože to bude celkem porod to rozdělat. Půjde to nějak rozpustit nebo se ten chrchel rozpustí jak bude teplo. U C6g používám Flushlube a nikdy tenhle problém nenastal ani při -20°.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2019 , 14:21   Citovat  

optimas napsal:
Ahoj,loni mi namontovali v HL Propan lpg do C8g. Vše funguje,ale dneska jsem zjistil, že mi nefunguje to jejich přistávání ventilů Dynagas odkaz Ten jejich šetřící ventil co se reguluje průtok byl ucpaný. Tak jsem se ho zažil profouknout a lezl z něj takový hustý chrchel. Vypadá to jako by ta jejich kapalina v zimĕ zatuhla. Když jsem to profouknul tak to začlo fungovat, ale hned se to ucpalo znova, protoże ten chrchel vletěl dál do kasičky. Co teď s tím. Rozebírat se mi to nechce, protože to bude celkem porod to rozdělat. Půjde to nějak rozpustit nebo se ten chrchel rozpustí jak bude teplo. U C6g používám Flushlube a nikdy tenhle problém nenastal ani při -20°.

Proč nepoužíváš kapalinu Flashlube i do toho Dynagasu? Jinak v zimě by se měly výfukové ventily podpalovat i bez přímazu hypoteticky méně , když máš zhruba o 30 stupňů nižší teplotu než v létě. Ale je to stejně pěkná kravina ten podtlakový přímaz!

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2019 , 14:28   Citovat  

Jiřik napsal:
Proč nepoužíváš kapalinu Flashlube i do toho Dynagasu? Jinak v zimě by se měly výfukové ventily podpalovat i bez přímazu hypoteticky méně , když máš zhruba o 30 stupňů nižší teplotu než v létě. Ale je to stejně pěkná kravina ten podtlakový přímaz!

Já ho chci používat, ale nechtěl jsem míchat 2 různé kapaliny, protože nevím co navzájem způsobí. Byla tam ještě ta jejich původní. Tak z podpálení ventilů nemám strach, protože jsem dělal na starém C6g hlavu tak 2 roky zpátky (psal jsem tady o tom) a hlavař říkal , že je hlava naprosto v pořádku a ani s ventilama není problém a to mělo najeto 100tkm na LPG. Mě spíš zajímá jak to rozpustit ten sajrajt aniž bych musel rozdělávat půl auta

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 146, 147, 148 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina