Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 114, 115, 116 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 115 z 246
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2018 , 11:19   Citovat  

Hm, to sedí. Moc se to nes.re, ale jak se to náhodou pos.re, tak to stojí za to Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Aviaczek je teď offline  Aviaczek
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.12.2018 , 11:32   Citovat  

King napsal:
Hmmm, tak Civic X má v USA NEJMÉNĚ PORUCHOVÝ MOTOR MEZI KOMPAKTY. Zajímavé... HaHaaa

Clanek me presvedcil. Uz jsem na to prisel, bude to tim ze jsem namesicny a chodim si po nocich dolivat ten olej sam. zzzzzzz

'Papir' toho snese a vzdy tomu tak bude. Úsměv Nejvic se mi libi presvedcovani od cloveka, ktery se projel v par kouscich v rozmezi nekolika dni ci tydnu.
Netvrdim, ze ten problem maji vsichni, ale ocividne znacna cast majitelu CVT. Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2018 , 12:05   Citovat  

Kubo, když už jsme u toho, nějaký posun v té olejové anabázi?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2018 , 12:09   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Kubo, když už jsme u toho, nějaký posun v té olejové anabázi?

Myslis tim nahoru nebo dolu? HaHaaa Ono je to jak kdy, vetsinou cca 3-4mm nad maximem.
Ohledne cele situace, v CR se nic neresi Úsměv Podle vsech odborniku je to plne v poradku, ocekavam svolavaci akci typu 'vymena olejove merky'.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.12.2018 , 12:33   Citovat  

Zkus vyměnit s někým se starou vránou, Ti většinou trpí na příliš krátkou měrku, Tvoje je moc dlouhá... pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2018 , 12:43   Citovat  

Aviaczek:

To je nemilé...
Mě to taky různě "lítá", ale co jsem vypozoroval, nikdy to nebylo víc, než 0.5 cm nad horní okraj plastové části měrky. Teď jsem měl docela dost delších tras a včera jsem odměřil 1 cm pod horní okraj toho plastu.

Jak jsem psal, olej měním radši dřív, než po 10.000 km a záměrně vybírám ACEA A3 s vyšší hotnotou TBN. Takový olej bude lépe odolávat té kontaminaci, než obyčejné mazadlo.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2018 , 15:02   Citovat  

2bep: znacim si, kdyby ses nahodou chystal dela GO na tarze, tak se ozvi. Treba Ti to pomuzu oddalit Velmi šťastný

Jopeeeno: s nadchazejicim koncem roku me taky ceka par neobvykle delsich tras, tak to budu kontrolovat.

Na olej se taky priste zamerim, i kdyz menim casteji. Zatim cca v 4k a druha v 11k. Na Jarove uz me po posledni zkusenosti neuvidi, takze zkusim nejaky servis, kde vezmou vlastni olej.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2018 , 15:34   Citovat  

Aviaczek:
Co Ti brání se domluvit ve Fomi? Jak pojedeš "domů", můžeš to tak pořešit. Tam, jak jsme se už bavili, vlastní olej lze.
Co se oleje týče a budu se už opakovat, je velmi slušný olej za přijatelné peníze, Ravenol HCL 5W30, s cenovkou 181 Kč za litr oleje. Prdím už na Motul, za X-lite s estery chtějí nesmysl. Ravenol je v současnosti pro nové Hondy ideální mazadlo.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.12.2018 , 15:44   Citovat  

to Aviaczek: Targa je nějaká rozbitá, olej ji nechutná, jenom benzín Hihi
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2018 , 23:00   Citovat  

Mala technicka ,drive jsem zachytil info ,ze z dizajnem motoru ,hlavy K20C1 pomahal cosworth ,kde najdu tohle info ocicialne ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2018 , 9:42   Citovat  

nikdo nic ,podle mne jsem to zachytil zde na HC pri prvnich problemech K20AC u 9G to mi hlava nebere
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2018 , 15:35   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
Mala technicka ,drive jsem zachytil info ,ze z dizajnem motoru ,hlavy K20C1 pomahal cosworth ,kde najdu tohle info ocicialne ?

NSX tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2018 , 16:37   Citovat  

hopit napsal:
NSX tudy odkaz

jj tohle jediny jsem nasel ,nejspis bude s NSX-R pomahat cosworth ,ale K20C mel myslim na zacatku naky problemy z tesnenim hlavy, stejne jako focus RS ,ale asi jsem jsi to popletl z necim jinym , ani Honda ProJason otom nevi nic to mi hlava nebere
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2018 , 18:45   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
jj tohle jediny jsem nasel ,nejspis bude s NSX-R pomahat cosworth ,ale K20C mel myslim na zacatku naky problemy z tesnenim hlavy, stejne jako focus RS ,ale asi jsem jsi to popletl z necim jinym , ani Honda ProJason otom nevi nic to mi hlava nebere

Tu zmínku o spolupráci Cosworthu a Hondy při vývoji motoru pro Type-R už neumím dohledat, ale když se provětrávaly první zkušenosti s C9G Type-R, tak právě v souvislosti s problémy s motorem o tom ta zmínka padla. Protože prý neměli inženýři Hondy zkušenosti/kapacity s/pro vývoj takového turbo motoru, tak se dali dohromady s Cosworthem. Bylo tam i zmíněno, proč je VTEC jen na výfukové straně.
Nepřímá indicie je, že Cosworth vyrábí pro ten motor písty, hlavu a i to těsnění pod hlavu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2018 , 16:47   Citovat  

Má tu někdo Civika MY 2019, tedy s GPF? Jde mi o to, co tam výrobce doporučuje dle manuálu za motorový olej.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2018 , 18:10   Citovat  

Dopídil jsem se jinde. Motory s GPF (filtry pevných částic pro gasoline motory) - doporučená olejová náplň, dle Honda manuálu

EVROPSKÉ MODELY:

- Motorový olej Honda 1.0
- Olej Honda Green
- Motorový olej Honda 2.0
- Originální motorový olej Honda SAE 0W-20
- ACEA C2/C3 SAE 0W-30, 5W-30.

Z uvedeného vyplývá, že tyto motory již nebude možno provozovat na oleje ACEA A3 a ACEA A5, ale jen a pouze na oleje se sníženým obsahem popelovin (tak, jako motory s DPF). Pozitivem (při té hrůze) budiž fakt, že oleje ACEA C3 (SAE 0W30, 5W30) nemají zpravidla sníženou HTHS viskozitu a v zátěži nehrozí riziko "trhání olejového filmu".

Jsem zvědavý na to, pro jakou náplň se rozhodnou a budou preferovat autorizované servisy Honda
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.12.2018 , 22:15   Citovat  

Nic moc... Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.12.2018 , 11:35   Citovat  

Hellborn napsal:
Nic moc... Ble

Taky by se mi více "zamlouvala" maziva specifikace ACEA A3, ovšem ekologové rozhodli jinak... Smutný
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.12.2018 , 20:22   Citovat  

Dnes jsem dal do zadních světel LED Osram zpátečky bílé 9213CW a do brzdových světel červené 7905R, vše OK, žádná chyba a svítí to parádně. Ve světlech to vypadá dobře.
Ještě časem dám blinkry oranžové 7905YE, s nějakým odporem, a bude hotovo.
Do interiéru vepředu jsem dal LED Osram 2850CW, a taky super. Dozadu a do kufru jsem dal Cube LED panel z Aliexpressu 50x20 mm, dozadu OK, v kufru je to namáčknuté, tam by se vešel tak 47 mm panel leda. Ale celkově spokojenost.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.12.2018 , 22:50   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Taky by se mi více "zamlouvala" maziva specifikace ACEA A3, ovšem ekologové rozhodli jinak... Smutný

Zná někdo specifikace ? tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.12.2018 , 23:40   Citovat  

Na tenhle olej jsem jednou při výběru "čuměl". Dohledat technické listy je nemožné, vím jen to, že je to ACEA A3/B4 a API SL. Nebude to určitě špatný olej, naopak, proč ne.
Já však radši "vidím pod pokličku", takže jsem nakonec vybral Motul 8100 X-Cess 5W40 (technický list k dispozici je).

tudy odkaz
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2019 , 20:59   Citovat  

Ahoj, začali mi více zlobit čelní parkovací čidla, dříve jsem to zaznamenával jako "jednorázovku", ale v prosinci to bylo 4 dny vkuse.
Vždy je vlhko, ale přímo pršet nemusí.
Teď je to zas dobré, už 14 dní nic. Tak se chci zeptat jestli pomůže výměna čidla, jaké máte zkušenosti? ? ?
   Návrat  
BrozikCZ je teď offline  BrozikCZ
PříspěvekZaslal: 3.1.2019 , 20:33   Citovat  

Vymena cidel nepomuze, musi se menit cela celni cast, kde jsou senzory. Voda zatyka / zustava ve sparach a proto ten falesny poplach. Zavolej do servisu a objednej se. Honda o problemu vi a nekdy ted by se sem mely dostavat nahradni dily.
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2019 , 21:41   Citovat  

Díky za info. Ptal jsem se a chtějí měnit čidlo, takže se musím zeptat znovu.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2019 , 8:29   Citovat  

tak to vypadá, že v US pomalu začínají řešit ředění oleje u civicu 1.5 tudy odkaz

koukám, že je to spojené i s výměnou oleje a dávají opět 0W20

TCM= transmission control module
PCM= powertrain control module

IMG_7983 (1).jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_7983 (1).jpg, 88.26 kB
   Návrat  
Rowen je teď offline  Rowen
PříspěvekZaslal: 9.1.2019 , 2:39   Citovat  

xenon04 napsal:
tak to vypadá, že v US pomalu začínají řešit ředění oleje u civicu 1.5 tudy odkaz

koukám, že je to spojené i s výměnou oleje a dávají opět 0W20

TCM= transmission control module
PCM= powertrain control module

Ahoj. Já bych se toho ředění oleje v našich zeměpisných šířkách zas tolik nebál. Možná u někoho teď v zimě, pokud jezdí dnes a denně 2-3 kiláky s kopce na neutrál do města, tam to nechá stát a odpoledne si dá ty 3 kilometry ekojízdou nazpátek. Takže ten olej nemá šanci se vlastně ani nezahřát. Pak by asi mohl pozorovat vcelku neobvyklý jev u Hondy a to, že olejová náplň časem přibývá Velmi šťastný Je pravda, že 1,5T má větší sklon k 'oil dilution' /1,0L takový problém nemá a TypeR už z důvodů stylu užití asi taky ne/ a Honda tohle řeší už přes rok /první případy se projevily v chladných oblastech Číny/. Jedná se o úpravu kalibrace motoru a pokud je automat, tak i TCM. Pokud ale dopřeješ oleji teplotu nad nějakých 55/60 stupnů benzín se začne odpařovat a přes 'crankcase ventilation' systém se spálí ve válcích a tudíž problém nevzniká... Výměna oleje je v tomto případě pochopitelná a Honda 0W20 je jasná volba, protože to bylo s tímhle olejem vyvinuté - je to dobrý Pokud bys měl hybrida od Hondy, tak bys tam měl dostat dokonce 0W10 prože Honda má globálně pouze dvě provonáplně: 0w10 pro hybridy a 0w20 pro všechny ostatní.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.1.2019 , 3:26   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

Oficiálně tuhle informaci asi nenajdeš a Cosworth to určitě nebyl... Honda ani jiná automobilka většinou nedovolí publikovat spoluautorství a pokud nedá ofiko svolení, tak je to dost o hubu, se tím někde vytahovat. S K20C, ani s tou firmou, jsem neměl a nemám nic do činění, takže nehrozí, že bych něco prozrazoval, ale já bych hledal tak spis někde kolem Gratzu cože cože ?

apropo, je třeba hledat spojitosti i jinak - pokud už automobilka dovolí konstrukčnímu partnerovi nějaké zviditelnění, tak se tím pochopitelně sama nechlubí ... ale schválně kde vzala všechny ty 'scatter bandy' pro tenhle článek...
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2019 , 11:28   Citovat  

Rowen napsal:
Oficiálně tuhle informaci asi nenajdeš a Cosworth to určitě nebyl... Honda ani jiná automobilka většinou nedovolí publikovat spoluautorství a pokud nedá ofiko svolení, tak je to dost o hubu, se tím někde vytahovat. S K20C, ani s tou firmou, jsem neměl a nemám nic do činění, takže nehrozí, že bych něco prozrazoval, ale já bych hledal tak spis někde kolem Gratzu cože cože ?

apropo, je třeba hledat spojitosti i jinak - pokud už automobilka dovolí konstrukčnímu partnerovi nějaké zviditelnění, tak se tím pochopitelně sama nechlubí ... ale schválně kde vzala všechny ty 'scatter bandy' pro tenhle článek...
tudy odkaz

jestli myslis AMG tak to bude spis ten cosworth aspon co se tyce hlavy, proc by stam se delaj hlavy a motory snad pro vetsinu vykonnych motoru na svete do astonu az po focus RS ,jestli si nechala udelat honda nakej vyskum v DE a AU to neni nic noveho ,dela se to bezne pro znacky ktery nemaj dost zkusenosti z urcitou technologii ..

jinak peknej clanek je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.1.2019 , 11:53   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
jestli myslis AMG tak to bude spis ten cosworth aspon co se tyce hlavy, proc by stam se delaj hlavy a motory snad pro vetsinu vykonnych motoru na svete do astonu az po focus RS ,jestli si nechala udelat honda nakej vyskum v DE a AU to neni nic noveho ,dela se to bezne pro znacky ktery nemaj dost zkusenosti z urcitou technologii ..

jinak peknej clanek je to dobrý

Já nemusím v tomhle případě myslet, já to vím vcelku přesně. Pokud si matně vybavuji, tak AMG v Gratzu nesídlí... Takže ještě jednou, není to Cosworth ani AMG. Každopádně tady nemluvíme o nějakém výzkumu ale o vývoji sériového motoru a to je, věř mi, trochu jiná disciplína. Uvažovat, že by například vývoj hlavy válců pro nový motor, byl vypracován odděleně od zbytku motoru, tak s tím jsem se za 19 let co jsem v téhle branži, opravdu nesetkal. Pár roků to zabere. Můžeš si to ověřit i u někoho jiného - třeba PreludeZ je taky z branže... akorát holt u konkurence Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2019 , 14:12  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 10.1.2019 , 12:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rowen napsal:
Já nemusím v tomhle případě myslet, já to vím vcelku přesně. Pokud si matně vybavuji, tak AMG v Gratzu nesídlí... Takže ještě jednou, není to Cosworth ani AMG. Každopádně tady nemluvíme o nějakém výzkumu ale o vývoji sériového motoru a to je, věř mi, trochu jiná disciplína. Uvažovat, že by například vývoj hlavy válců pro nový motor, byl vypracován odděleně od zbytku motoru, tak s tím jsem se za 19 let co jsem v téhle branži, opravdu nesetkal. Pár roků to zabere. Můžeš si to ověřit i u někoho jiného - třeba PreludeZ je taky z branže... akorát holt u konkurence Úsměv

tak co vim K20C vyvyjeli dost let ,ale nehadam se ,to info jsem nekde pochytil a nevim kde presne ..
nahrava tomu fakt ,ze nova NSX ma vyvyjenej motor prave od cosworth ,presneji blok a hlavu ..dole je odkaz na tohle info.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 114, 115, 116 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina