Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 144, 145, 146 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 145 z 158
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.12.2018 , 11:10   Citovat  

Pokud ještě hodláš upravovat průměr trysek, s mapou nemá cenu dělat vůbec nic.
Tu tabulku můžeš zkopírovat (přepsat) z nějakého odbrzděného souboru pro K24, např. Landi Renzo.
Je to ale stejně nedokonalé. Zkopírovat mapu+autokalibrace a výsledek vůbec nemusí odpovídat, protože máš jinou charakteristiku reduktoru a nevím co za vstřiky. Potřebuješ rychlé vstřiky s možností velkého průtoku.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
TMisa090 je teď offline  TMisa090
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2018 , 19:15   Citovat  

Jiřik napsal:
Pokud ještě hodláš upravovat průměr trysek, s mapou nemá cenu dělat vůbec nic.
Tu tabulku můžeš zkopírovat (přepsat) z nějakého odbrzděného souboru pro K24, např. Landi Renzo.
Je to ale stejně nedokonalé. Zkopírovat mapu+autokalibrace a výsledek vůbec nemusí odpovídat, protože máš jinou charakteristiku reduktoru a nevím co za vstřiky. Potřebuješ rychlé vstřiky s možností velkého průtoku.

To je jasný s tou mapou, až převrtán vstřiky, musím to naladit na silnici stejně, jen jsem myslel jestli někdo nemá v PC už naladěnou, zajímal mě rozdíl délky vstřiku v mapě oproti volnoběhu napriklad. Vstřikovače mám zelené elpigaz verde, něco na způsob klasických Valteků, 3ohm ale běží na 6v místo 12v ... Což nemám s touto jednotkou šanci na jiné vstřikovače. Takže než něco našetřím na lpgtech tak to chci udělat aby to nejezdili na chudou, padání do benzínu bylo padáním tlaku reduktoru, membrány k.o.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2018 , 12:32   Citovat  

TMisa090 napsal:
To je jasný s tou mapou, až převrtán vstřiky, musím to naladit na silnici stejně, jen jsem myslel jestli někdo nemá v PC už naladěnou, zajímal mě rozdíl délky vstřiku v mapě oproti volnoběhu napriklad. Vstřikovače mám zelené elpigaz verde, něco na způsob klasických Valteků, 3ohm ale běží na 6v místo 12v ... Což nemám s touto jednotkou šanci na jiné vstřikovače. Takže než něco našetřím na lpgtech tak to chci udělat aby to nejezdili na chudou, padání do benzínu bylo padáním tlaku reduktoru, membrány k.o.

právě že mapa dost taky závisí na charakteristice vstřikovačů. Když máš vstřiky rychlejší, výsledný koeficient proti benzínu může s prodlužujícími se časy klesat a naopak. Takhle to ladit nejde. S těmito hloupými jednotkami Ti nezbyde, než projet si otáčky a zatížení s nějakou dobrou diagnostikou, která Ti zapíše napětí lambdy na osciloskop , pak to tam naboucháš a znova budeš jezdit. Stejně ale zjistíš, že to někde nestíhá a nemůžeš
u jednoho políčka v tabulce dát výrazně větší rozdíl, než v sousedním jinak tam budou skoky.
Tohle je zbytečná práce. Buď udělej jen základní autokalibraci a jezdi, s vysokýma otáčkama koeficient jedna, nebo jednotku vyhoď a dej tam moderní i se vstřikama.

TMisa090 je teď offline  TMisa090
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2018 , 17:27   Citovat  

Už mám naladěno jak jsi psal, pomohl bratr a pár desítek km jako spolujezdec, teď po vánocích fakt nedám 10k za vstřiky, jednotku s kabeláží apod. Úsměv
Koukal jsem se na ty vstřiky a díru tam mají až až velkou, tlak jsem dal na 1.3 aby to stíhalo a prozatím to funguje

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2018 , 19:16   Citovat  

Základní tlak 1,3 je ok, spíš kolik tam je při plném výkonu... Tak ladění zdar Úsměv

Mišule je teď offline  Mišule
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 19:59   Citovat  

Zdravím která jednotka je lepší lpgtech nebo magic G4 výhody/nevýhody.. Dotaz asi na Jirika nejlépe. Díky

Danstan je teď offline  Danstan
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 20:29   Citovat  

Než přijde Jiřík a uvede vše na pravou míru, trochu si na toto téma zakontempluju, trochu Jiříkovo know-how i vykradu (omlouvám se), protože původně jsem měl pocit že MAGIC G4 je volbou nejlepší. LPGTech nicméně jediná umí korekce v tabulce otáčky/zátěž a v tom je na trhu unikátní. Jako laik si pod tím představuju to, že se to dá velmi jemně vyladit a připodobnit to k chování auta při jízdě na benzin. Zajímavé je, že tato pokročilá jednotka narozdíl od MAGIC G4 neumí přívstřik benzinu. Uvažuju, proč tomu tak je, jestli chtěli poláci šetřit, nebo to prostě nepovažovali vzhledem k jemnosti vyladění a nějakému směru, kterým se LPG vydává, za nutné. Jak říká Jiřík, Magic G4 není nejnovější, ale pořád velice dobrá a hlavně na seřízení velice přesná jednotka (také díky digitálnímu MAP), hlavně ale umí ochránit sedla ventilů přívstřikem. Umožní nastavit čas přívstřiku/otáčky/zatížení, tak, jak bych to dnes považoval za samozřejmost. Za nevýhodu Magicu (jako člověk, který jezdil s PRINSEM), že přepíná z benzinu na plyn všechny válce najednou. Který blb to vymyslel, to by mne zajímalo.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 20:44   Citovat  

Danstan napsal:
...Za nevýhodu Magicu (jako člověk, který jezdil s PRINSEM), že přepíná z benzinu na plyn všechny válce najednou. Který blb to vymyslel, to by mne zajímalo.

Na tohle musím reagovat,jelikož se v tom občas trochu hrabu,tak vím,že je tam možnost přepínání sekvenčně po válcích jak z benzinu na plyn,tak obráceně v rozmezí 0,1-5 sekund

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 20:47   Citovat  

Díky za zástup Danstane, vážím si Tvých přesně uvedených postřehů. Co bych dal za žáky jako jsi Ty OK
Nicméně Magic G4 umí taky přepnout sekvenčně po válcích a to na LPG i zpět. To zpětné přepnutí je však
spíš negativní, protože když dojde plyn, tak při chybě tlaku to přepíná 4-3-2-1 a škubnutí je větší.
Hlavní negativum oproti jednotkám LPGTech a Europagas Avance však vidím právě v těchto nedostatcích:
1. nedostatečný průřez kabelů které jsou pod zátěží (12V plus, kostra, vodiče k LPG vstřikům)
2. právě ten digi MAP, který je sice přesný, ale je poruchovější než by bylo zdrávo.
Jinak v kombinaci se vstřiky Hana je to fajn
(více Hond zdejších kamarádů jsem takto namontoval a funguje výborně).
Už nebudu hanět tady, pošlu výtku k HL propan/KME a pokud tyto závady odstraní, budu je brát zase jako konkurenceschopné. Nechápu totiž jak je možné, že neudělali na rozdíl od svých konkurentů potřebné aktualizace
hardwaru za dlouhých šest let....
LPG Tech neumí přívstřik vzhledem k výkonnosti procesoru, který je plně zahlcen sofistikovaným algoritmem, seřizujícím mapu v tabulce zatížení a otáček automaticky. Alex má novou jednotku s podobným algoritmem,až prostuduji, dám vědět co je na ní nové.

0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 21:08   Citovat  

... a když už tu Jiřík bude, nadhodím ještě téma ochrany sedel pro nás paranoiky. Jiřík je přesvědčen, že K24 motor vzhledem ke kvalitám použitého materiálu nepotřebuje chránit ventilová sedla. Nechť Jiřík si to prosím nevykládá jako projev nedůvěry, ale v tomto názoru je mezi plynaři instalátory a plynaři jezdci značně osamocen. Navíc jsou zde na fóru i tací, co chrání svá sedla na tomto motoru přívstřikem i přímazem. Tato filosofie je mi bližší. Chápu, že bychom mohli na elektronickém přímazu ušetřit, a v tom nám chce Jiřík v dobré víře pomoct, ale osobně si myslím, že jak to nemá šest válců, tak by se to fakt přimazávat mělo. Přece jen, 4 a méně válcové motory se musí točit, aby to jelo. A teď to hlavní: Uškodím si elektronickým přimazáváním, pokud teda poženu přimazávací olej přes hana blue vstřiky? Nebo si zbytečně zalepím sání? Magicy LX to podle mne nedají, ale něco kvalitního jako Hana nebo BRC ten olej snad spolykají v pohodě, nebo ne? Díky všem za názor.

0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 21:22   Citovat  

Kmóďa napsal:
Na tohle musím reagovat,jelikož se v tom občas trochu hrabu,tak vím,že je tam možnost přepínání sekvenčně po válcích jak z benzinu na plyn,tak obráceně v rozmezí 0,1-5 sekund

Moc se omlouvám všem za hoax, vycházel jsem z jedné nesprávně intepretované informace Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 21:25   Citovat  

elektronickým přímazem si sání nezaneseš, protože se to dostává přímo před sací ventily přes LPG vstřikovače dovnitř. Vstřiky Hana s tím fungují výborně, ale zastávám názor, vycházející ze zdejších zkušeností, že konkrétně motor K24 to vzhledem k výborné tvrdosti ventilových sedel nepotřebuje. Věřím referencím zde na vlákně uvedených,
kdy
1. nebyl znám případ podpálení ventilových sedel K24 při správné funkci LPG vstřiků
2. nejméně jeden můj zákazník a zdejší člen uvádí po nájezdu několika desítek tisíc km na LPG
zanedbatelnou změnu vůlí ventilů (obzvlášť výfukových)

Takže byla aspoň částečně zodpovězena otázka v původním názvu tohoto vlákna a já tuto dobrou zkušenost,
získanou během několika let a nejméně deseti přestavěných K24 předávám dál: JEDNÁ SE O JEDEN Z NEJLEPŠÍCH MOTORŮ NA LPG! (i když nemá šest válců)

0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 21:38   Citovat  

Jiřik napsal:

LPG Tech neumí přívstřik vzhledem k výkonnosti procesoru, který je plně zahlcen sofistikovaným algoritmem, seřizujícím mapu v tabulce zatížení a otáček automaticky.

No, tady sem si to představoval taky jako Hurvínek válku. Myslel jsem totiž, že to seřizuje automaticky montážník při instalaci, protože ta jednotka to umožňuje, ne že se to automaticky seřizuje samo po nastartování Tak to koukám! .
Pak by ten sofistikovaný algoritmus mohl i naspořit nějaký mililitřík paliva v porovnání s jízdou na benzin, ne?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 21:52   Citovat  

Nevím, jak si to představuješ, ale např u EG navolím přívstřik benzínu rozmezí otáček, práh spuštění přívstřiku
a hodnotu přívstřiku v ms. u jednotky Magic v kartě "pokročilé" máš něco podobného, akorát volíš proporcionální hodnotu takovým posuvným bodem. Tech tam tuto fci nemá, můžeš dát přídavek benzínu, ale bude to formou např.
1 plný vstřik benzínu a 40 plných LPG.

0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 22:17   Citovat  

Jiřik napsal:

JEDNÁ SE O JEDEN Z NEJLEPŠÍCH MOTORŮ NA LPG! (i když nemá šest válců)

O to více alarmující je pak informace z ostravského HL Propan (jako značkového přestavce), že tento motor není na přestavbu vhodný VŮBEC. Naštěstí pro ně platí, že podtlakové přimazávání je v porovnání s elektronickým naprd. Jenže je to divné, páč elektronický přímaz není zrovna přátelský ke vstřikům Magic, který v HL Propanu montují.
Upozorňuji tímto také na doporučení k přímazu od Fedora, KDE OVŠEM VĚŘÍ i na účinnost přimazávání podtlakového. LPG trh de fakto hodně paušalizuje (Když Ford, tak přimazávání nutné, když Japonec, tak taky). V žádném případě nechci výše uvedeným ani v nejmenším zpochybnit zkušensoti a erudici Jiříka v tomto smyslu, kterého považuji za nejdůvěryhodnějšího (nejen díky specializaci na Hondu) a tak toto téma ukončím jednou otázkou na tělo pro něj: Kdyby za tebou paranoidní zákazník přišel a řekl ti, že ten elektronický přímaz chce. Nainstaloval bys ho tam s lehkým srdcem že to neovlivní funkčnost a životnost systému negativně a že jediným negativem budou vyhozené peníze (daň za strach z neznámého)? Nebo bys ho odmítl s tím, že by to ten systém znehodnotilo?

0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 22:23   Citovat  

Jiřik napsal:
Nevím, jak si to představuješ, ale např u EG navolím přívstřik benzínu rozmezí otáček, práh spuštění přívstřiku
a hodnotu přívstřiku v ms. u jednotky Magic v kartě "pokročilé" máš něco podobného, akorát volíš proporcionální hodnotu takovým posuvným bodem. Tech tam tuto fci nemá, můžeš dát přídavek benzínu, ale bude to formou např.

Nene, tady mi šlo o to, že díky tomu sofistikovanému algoritmu budu obecně schopen dosáhnout odladěnějšího systému, než v případě jiných jednotek, například G4 (bez použití přívstřiku). A tou odladěností dosáhnout skvělé spotřeby a skvělého výkonu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 22:35   Citovat  

Tak co vím,tak v Ostravském HL Propan přestavovali K24 zdejšímu členovi Dopis a má na plyn nalítáno přes 220 tisíc mám takový dojem. A myslím že nemá přimazávání a dokonce ani přívstřik benzínu. Ale nerad bych kecal,třeba se vyjádří sám. Já osobně mám přestavěno od Jiříka a zatím na plyn 90 tisíc,aniž by se zmenšili vůle ventilů. Já mám teda nastavený přívstřik nad 5 tisíc otáček,ale tam se moc často nepodívám...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 22:45   Citovat  

Danstan napsal:
O to více alarmující je pak informace z ostravského HL Propan (jako značkového přestavce), že tento motor není na přestavbu vhodný VŮBEC. Naštěstí pro ně platí, že podtlakové přimazávání je v porovnání s elektronickým naprd. Jenže je to divné, páč elektronický přímaz není zrovna přátelský ke vstřikům Magic, který v HL Propanu montují.
Upozorňuji tímto také na doporučení k přímazu od Fedora, KDE OVŠEM VĚŘÍ i na účinnost přimazávání podtlakového. LPG trh de fakto hodně paušalizuje (Když Ford, tak přimazávání nutné, když Japonec, tak taky). V žádném případě nechci výše uvedeným ani v nejmenším zpochybnit zkušensoti a erudici Jiříka v tomto smyslu, kterého považuji za nejdůvěryhodnějšího (nejen díky specializaci na Hondu) a tak toto téma ukončím jednou otázkou na tělo pro něj: Kdyby za tebou paranoidní zákazník přišel a řekl ti, že ten elektronický přímaz chce. Nainstaloval bys ho tam s lehkým srdcem že to neovlivní funkčnost a životnost systému negativně a že jediným negativem budou vyhozené peníze (daň za strach z neznámého)? Nebo bys ho odmítl s tím, že by to ten systém znehodnotilo?

elektronický přímaz nemá co zkazit.

0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 23:50   Citovat  

Jiřik napsal:

Takže když tady tvrdí, že to umí přívstřik benzínu, nebo plynulé prolínání paliv:
tudy odkaz
tak tím myslí 1 plný vstřik benzínu a 40 plných LPG?

0
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 23:56   Citovat  

Danstan napsal:
Nene, tady mi šlo o to, že díky tomu sofistikovanému algoritmu budu obecně schopen dosáhnout odladěnějšího systému, než v případě jiných jednotek, například G4 (bez použití přívstřiku). A tou odladěností dosáhnout skvělé spotřeby a skvělého výkonu.

Jo, pocitově sem tomu porozuměl, tohle se o LPGtech píše: "Nastavení je tak přesné, že za použití kvalitních vstřikovačů plynu např. TECH DRAGON mohou vozidla se systémem LPGTECH dosahovat o 10-15% nižší spotřeby plynu ve srovnání s běžnými systémy sekvenčního vstřikování plynu."

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 0:11   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tak co vím,tak v Ostravském HL Propan přestavovali K24 zdejšímu členovi Dopis a má na plyn nalítáno přes 220 tisíc mám takový dojem. A myslím že nemá přimazávání a dokonce ani přívstřik benzínu. Ale nerad bych kecal,třeba se vyjádří sám. Já osobně mám přestavěno od Jiříka a zatím na plyn 90 tisíc,aniž by se zmenšili vůle ventilů. Já mám teda nastavený přívstřik nad 5 tisíc otáček,ale tam se moc často nepodívám...

Ano, to souhlasí. Nad 5k se dostanu taky jen občas, je to daily auto.

Principu přimazávání (resp. reálné funkčnosti) nevěřím.

Vůle nechávám dělat co 30tkm a malinko se musí povolovat na výfukových.

Ratras je teď offline  Ratras
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 10:11   Citovat  

Kluci já mam ve svém toureru 2.4 na plyn najeto uz neco pres 120tkm. A motor v pohodě. Celkově má uz 322tkm. Jen mi nedávno menili reduktor a vstřikovače a od te doby to neni ono, moc to zere,nejede to tak jak jelo a rozsvecuje se mi kontrolka motoru. A v servise nejak nejsou pořád schopni to postelovat. Máte nějaký tip na nějaky servis ci mechanika? Nejlépe z MSK kraje. Jo a mám systém Elpigas. Díky

0
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 10:24   Citovat  

Fedor Auto a HL Propan, v tomto pořadí.
Ještě uvedu zajímavou zkušenost svých přátel tady odsud z MSK. Většina mých přátel jezdicích dnes na LPG, které jsem upozornil především na nutnost vybrat kvalitního odborníka, se nakonec vydali jinou cestou a obrátili se na montážníky podle jiného klíče: co nejblíže nebo co nejlevnější. Tato ekonomie se ukázala býti velmi falešnou. Než jim to vyladili ke spokojenosti a bezproblémovosti, tak to trvalo i měsíce! Jednou se toto "ladění" neobešlo bez výměny vstřikovačů... Co si o takovém montážníkovi myslet? Je fakt velký rozdíl mezi řemeslem a uměním.

0
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 10:44   Citovat  

Zkusim asi ještě ten fedor. V HL mi rekli,ze Elpigas nedělají.

0
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 10:45   Citovat  

Jiříku, na rozsvěcující kontrolku u 2.4ky si stěžuje kde kdo, dá se tomu vyhnout? Viz tato citace z internetu od člověka, co hledal auto k přestavbě: "Do nedávna byl hlavní kandidát Honda Accord 2,4 VTEC, ale nedávno jsem se v servisu dozvěděl, že motor má dvě lambdasondy a při provozu na LPG svítí neustále kontrolka motoru a motor jede v nouzovém režimu."

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 12:05   Citovat  

Danstan napsal:
Jiříku, na rozsvěcující kontrolku u 2.4ky si stěžuje kde kdo, dá se tomu vyhnout? Viz tato citace z internetu od člověka, co hledal auto k přestavbě: "Do nedávna byl hlavní kandidát Honda Accord 2,4 VTEC, ale nedávno jsem se v servisu dozvěděl, že motor má dvě lambdasondy a při provozu na LPG svítí neustále kontrolka motoru a motor jede v nouzovém režimu."

Jako že tohle auto jezdí na LPG pouze v nouzovém režimu se svítící kontrolkou motoru? Pěkná blbost. Dá se tomu vyhnout,stačí dát auto na přestavbu někomu,kdo to umí úplně normálně naladit. Mě kontrolka nikdy nesvítila...

0
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 14:16   Citovat  

Ze u 2.4 musi na lpg svitit kontrolka je blbost jak mraky. 3roky mi to jezdilo na lpg za 10l na sto a bez svitici kontrolky a nouziveho rezimu,takze motorem to nebude

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 14:39   Citovat  

Chlapi a co motor R20 a přimazávání? Cooo???

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 15:26   Citovat  

Danstan napsal:

je to blbost ,takovej pripad snad ani neznam ,vse je o nalazeni ,vim treba ,ze pezoty maj problem z kontrolkou a u nas v rodine jak R4 a V6 mnela stim problem a bud to furt svitilo nebo jen pri zmenach teplot ,ale i to muze byt o nastaveni smesi ,mozna jen tam je treba casteji nastavovat smes v lete a zime,ale u hond otom nevim a Kackach vubec .. chce to odbornika nic vic ..
ja taky kupoval K24 z rozlazenym LPG ,chcipalo to nejelo ,ale pak to nastavil odbornik a nebyl problem nikdy .. a tocil jsem motor i na LPG do 7700ot a nic ..akorat jsem si tam nechal nastavid od vtecu pro jistotu privstrik benzinu pro udrzeni vykonu pri vyssich teplotach ,..

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 15:29   Citovat  

rotker napsal:
Chlapi a co motor R20 a přimazávání? Cooo???

primaz ma smysl ,jen elektronicky davkovtej primo k ventilum jinak vyhozeny penize ..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 144, 145, 146 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina