Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 89 z 109
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.12.2018 , 18:54   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Jo to máš pravdu, černá je super až na tu údržbu, ja nesnáším hologramy, takže trpím. Tohle je pěkná černa tudy odkaz í-vůz/Honda-Legend-Acura-RLX-3.5-VTEC/vhc:car,ms1:11000_13_,frn:2010/pg:vipcar/271248655.html

Oprava tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2018 , 19:41   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Tam jsou menší brzdy, takže se tam 16" vejdou v poho, ale mám za to že jsem i K24 na plecháčích viděl a 17" plechy se na H nedělají, ale ruku za to do ohně nedám Velmi šťastný

Každopádně dát 205/60/16 na 2.4 v Top Exe tu musí být hrozný hardcore. Velmi šťastný

já viděl A8G na 17" plecháčích a 16" na k24 fakt nedáš Úsměv pamatuju si jak jsem dal 16" na L2G kde měly přední brzdy 282mm a bylo mezi třmenem a kolem asi 5mm... a A8G k24 má brzdy 300 nebo 310mm ted nevím takže tomu fakt nevěřím Úsměv
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2018 , 22:10   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
já viděl A8G na 17" plecháčích a 16" na k24 fakt nedáš Úsměv pamatuju si jak jsem dal 16" na L2G kde měly přední brzdy 282mm a bylo mezi třmenem a kolem asi 5mm... a A8G k24 má brzdy 300 nebo 310mm ted nevím takže tomu fakt nevěřím Úsměv

Taky myslím, že ne. Ale nedávno jsem v inzerci K24 na plechách viděl, ale nikdy člověk neví co se s autem dělo, takže mohl někdo udělat downgrade náprav a nebo upgrade motoru a nechat zbytek z 2.0 Úsměv 16" plechy jsem psal, že se vejdou v poho na 2.0, tam jsou 296mm a tam se 16" 100% vejdou. Na poface Legendu KA9 mám 300m a 16" jsou origo.

A Honda 17" plech nedělá tudy odkaz a jinak na K24 mám u automatu Tourera 320mm dvoupístky.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.12.2018 , 22:25   Citovat  

Radek_KA7 napsal:

A7g jsem měl i C9g mám na zimních 16´´ plech... to mi hlava nebere
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2018 , 12:06   Citovat  

Hellborn napsal:
A7g jsem měl i C9g mám na zimních 16´´ plech... to mi hlava nebere

to je možný Úsměv asi bude mít menší brzdy
   Návrat  
MSX je teď offline  MSX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2018 , 21:37   Citovat  

Ahoj.

Měnili jste už někdo plynové vzpěry zadního kufru na A8G 2.4? Máte dobrou zkušenost s nějakým výrobcem???
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2018 , 11:48   Citovat  

MSX napsal:
Ahoj.

Měnili jste už někdo plynové vzpěry zadního kufru na A8G 2.4? Máte dobrou zkušenost s nějakým výrobcem???

Velmi šťastný nebrat Mellet sice fajn cena, ale tragédie po 3 měsících mi začali vrzat (slabé slovo) při zavírání, to samé u c7g a dalších 2 neHond to snad ne teď dávám Magnetti Marrelli a zatím ok a cena taky slušná oproti originálu.
   Návrat  
Ratras je teď offline  Ratras
PříspěvekZaslal: 19.12.2018 , 23:50   Citovat  

Kluci, technicka otazka, cca pred 2lety jsem menil tlumice a pruziny, oboji kyaby, jenze zadni pruziny jsou zrejme nejak mekci a zadek mi hrozne sedi. Takze budu muset asi zase menit. Mate nejake vyzkousene neorigo pruzimy? A dale mate nekdo zkusenosti s druhovyrobou xenonu ? Po nehode mi je tam dali a hrozne malo sviti tim myslim intenzitu ,pripadne jak se maji nase xenony spravne nastavovat? Diky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
jirkasnoopy je teď offline  jirkasnoopy
PříspěvekZaslal: 20.12.2018 , 15:34   Citovat  

černá je luxuska Úsměv

tudy odkaz

RIZ3K9 napsal:
Jo to máš pravdu, černá je super až na tu údržbu, ja nesnáším hologramy, takže trpím. Tohle je pěkná černa tudy odkaz í-vůz/Honda-Legend-Acura-RLX-3.5-VTEC/vhc:car,ms1:11000_13_,frn:2010/pg:vipcar/271248655.html
   Návrat  
jirkasnoopy je teď offline  jirkasnoopy
PříspěvekZaslal: 20.12.2018 , 15:37   Citovat  

Pokud se jedná jen o xenon žárovku, tak tu jsem koupil na netu nějakou obyčejnou a jsem spokojený (levné xenony nebo tak něco). Jen se hrozně blbě měněj.

Ratras napsal:
Kluci, technicka otazka, cca pred 2lety jsem menil tlumice a pruziny, oboji kyaby, jenze zadni pruziny jsou zrejme nejak mekci a zadek mi hrozne sedi. Takze budu muset asi zase menit. Mate nejake vyzkousene neorigo pruzimy? A dale mate nekdo zkusenosti s druhovyrobou xenonu ? Po nehode mi je tam dali a hrozne malo sviti tim myslim intenzitu ,pripadne jak se maji nase xenony spravne nastavovat? Diky
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.12.2018 , 7:10   Citovat  

Na vybojkaxch nešetri. Tie lacné no name výbojky nemajú UV filter a parabola projektora ti odíde Skorej a takisto krycie sklo
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 12:23   Citovat  

Spíš jsem myslel, ty pružiny, budu muset měnit zadní, dával jsem tam před 2lety kyaby ale nějak změkly a jednak to ted sedí hrozně nízko a jednak to začalo být dost měkké a houpave. Pritom přední jsou v pohodě. Máte někdo zkušenosti s nejakou kvalitní značkou zadních pružin? Nejlépe nesnížené...
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 12:40   Citovat  

Ratras napsal:
Spíš jsem myslel, ty pružiny, budu muset měnit zadní, dával jsem tam před 2lety kyaby ale nějak změkly a jednak to ted sedí hrozně nízko a jednak to začalo být dost měkké a houpave. Pritom přední jsou v pohodě. Máte někdo zkušenosti s nejakou kvalitní značkou zadních pružin? Nejlépe nesnížené...

neodešly ti spíše opět tlumiče? ta houpavost se mi nějak nezdá...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 12:54   Citovat  

Tlumiče jsem menil zároveň,zadek sedi hrozne nizko, mezi blatnika kolo nejde skoro strcit ruka,ttak pocitam s tema pruzinama. Tlumiče me ani nenapadly...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 13:09   Citovat  

KYB jsou kvalitní, ale problém pružin je obecně druhovýroba. Z výroby se liší pružiny dle motorizace, výbavy, tažné atd. Rozlišují se barevným značením na pružině (třeba dva pruhy žlutý a jeden červený atd.) Takže třeba u VW group není problém třeba 5 typů pružin na skoro stejný auta. A druhovýroba to dokáže zuniverzalnit na třeba jen 2 typy. Honda to tak komplikovaný nemá, ale rozdíly tam jsou taky. Proč si je předtím měnil? Je totiž lepší zachovat starší originály než dát novou druhovyrobu. Co máš za motorizaci, výbavu, katoserii? Jinak já má Tourera vzadu taky trochu níž a co jsem viděl různý 8g tak to mají podobně, je to kvůli komfortu sezení, mají to tak i Legendi a auta vyšších tříd obecně. Každopádně houpavost spíš delaji tlumiče nebo pneu...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 13:25   Citovat  

Jo a jinak k předchozímu tématu jestli se vejdou R16 na K24... Fotka mých R17 (320 mm brzdy) mluví za vše - R16 se nevejde Velmi šťastný

IMG_20181220_095645.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20181220_095645.jpg, 2.7 MB
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 13:32   Citovat  

Takhle nějak mám 16" přes přední 300mm brzdy na Ufu Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 14:08   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
KYB jsou kvalitní, ale problém pružin je obecně druhovýroba. Z výroby se liší pružiny dle motorizace, výbavy, tažné atd. Rozlišují se barevným značením na pružině (třeba dva pruhy žlutý a jeden červený atd.) Takže třeba u VW group není problém třeba 5 typů pružin na skoro stejný auta. A druhovýroba to dokáže zuniverzalnit na třeba jen 2 typy. Honda to tak komplikovaný nemá, ale rozdíly tam jsou taky. Proč si je předtím měnil? Je totiž lepší zachovat starší originály než dát novou druhovyrobu. Co máš za motorizaci, výbavu, katoserii? Jinak já má Tourera vzadu taky trochu níž a co jsem viděl různý 8g tak to mají podobně, je to kvůli komfortu sezení, mají to tak i Legendi a auta vyšších tříd obecně. Každopádně houpavost spíš delaji tlumiče nebo pneu...

Mam najeto nejakych 320tkm. A už to nebylo úplně ono,takze jsem vymenil tlumiče a bohuzel i pruziny. Jedná se o tourera,2.4ka, je to plná vybava krom lkasu a adaptivního tempomatu. A sedí to fakt nízko, vypadá jak hodně naložený a obcas chytnu i spodkem... Právě jsem bral kayaby s tím,ze něco výdrží a tak ted uzvazuju,co tam teda teď dát,at to nedopadne stejně...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 17:24   Citovat  

Já mám Tourera uplně v plný a taky to mám níž. Měli bychom mít stejný pružiny. Každopádně spodkem nechytám, ani plně naložený s 18" kolama. Zkusím ti to vyfotit at' porovnáme a zkusím zjistit dle vin a orig. kodů, co ta má jít za pružiny. Akorát co mě zaujalo tak tvoje zadní tlumiče, jsou to opravdu KYB? Protože na Tourera je KYB nedělá, pouze na Sedana. Nemuže být problém v tom, že by byly na sedana třeba kratší?

Edit: Tak na moje Acco dělá officiálně dle čísel pružinu jen LESJÖFORS 4235762 a není v přímé náhradě s pružinou KYB RY6202. Ale težko říct jestli se ty zadní liší dle motoru atd.

Edit2: Tak jsem hledal dál a originální číslo 52441TL4E31 u 2.4 je shodný i s třeba 2.0 comfort, ale u 2.4 mi vyskočilo ještě číslo 52441TL4E42 pro které není druhovýroba. Bohužel jsem se nedopátral rozdílu. Může to být třeba sportovní podvozek co byl v příslušenství a nebo taky silnější pružina, která je dostupná jen v originálu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 18:08   Citovat  

Ted jsem se díval na granex.cz,kde jsem je předtím kupoval a už tam KYB maji opravdu jen přední. Ale kupoval jsem tenkrát urcite i zadni kyb a zo tlumiče i pruziny. Zitra to vyfotim, to auto vypadá jako by bylo pořád plně nalozene. Kdyžtak to zitra zkusím zvednout a podívat se na ty pruziny jestli maji nějaké označení. Jinak každopádně diky. Jinak jsem nasel jeste nejakou znacku Kilen, kde v popisu pisou,ze je pro těžký výkon, viz. Odkaz tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 18:51   Citovat  

Ratras napsal:
Ted jsem se díval na granex.cz,kde jsem je předtím kupoval a už tam KYB maji opravdu jen přední. Ale kupoval jsem tenkrát urcite i zadni kyb a zo tlumiče i pruziny. Zitra to vyfotim, to auto vypadá jako by bylo pořád plně nalozene. Kdyžtak to zitra zkusím zvednout a podívat se na ty pruziny jestli maji nějaké označení. Jinak každopádně diky. Jinak jsem nasel jeste nejakou znacku Kilen, kde v popisu pisou,ze je pro těžký výkon, viz. Odkaz tudy odkaz

Jen aby to neměli tenkrát špatně v katalogu.U KYB jsem se nikdy nesetkal s tím, že by stáhli nějaký produkt z nabídky to mi hlava nebere V dnešní době se druhovýrobní zadní tlumiče dají sehnat jen od Monroe.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 19:13   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Jen aby to neměli tenkrát špatně v katalogu.U KYB jsem se nikdy nesetkal s tím, že by stáhli nějaký produkt z nabídky to mi hlava nebere V dnešní době se druhovýrobní zadní tlumiče dají sehnat jen od Monroe.

Koukal jsem no. Ale co se týče vysky,tak bych to spis videl na pružiny. Ani spatne tlumiče by nespustily auto tak nizko ne?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2018 , 19:28   Citovat  

Stačí když budou mít nižší maximální zdvih <A> nebo kratší podpěru <B> a celková výška auta je uplně jinde. Úsměv

1534208684858_bulletin.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1534208684858_bulletin.jpg, 99.37 kB
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 8:27   Citovat  

320k km? Dobra naloz, jak dlouho tak vydrzej original tlumice s pruzinama? Ja si porad hraju s myslenkou ze dam nove a to mam jen 170k... Z toho tech 70 na nasich silnicich Je to tam.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 9:00   Citovat  

krtekm napsal:
320k km? Dobra naloz, jak dlouho tak vydrzej original tlumice s pruzinama? Ja si porad hraju s myslenkou ze dam nove a to mam jen 170k... Z toho tech 70 na nasich silnicich Je to tam.

Ted uz skoro 325:-D, no ja je menil nekdy kolem 260-270tkm.
   Návrat  
lukyn1982 je teď offline  lukyn1982
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 19:28   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Velmi šťastný nebrat Mellet sice fajn cena, ale tragédie po 3 měsících mi začali vrzat (slabé slovo) při zavírání, to samé u c7g a dalších 2 neHond to snad ne teď dávám Magnetti Marrelli a zatím ok a cena taky slušná oproti originálu.

Magnetti marelli nové nezvednou vrata a jen drží polohu, do které se ručně dají. Při použití elektrického otevírání se vrata otevřou pouze do půlky, pak zapipa chyba a kufr se zase zavře. Ty vzpery jsou slabé. Dal jsem zpět originály, které po 9 letech potřebují pomoct jen na posledních 10cm k max.otevření.
   Návrat  
lukyn1982 je teď offline  lukyn1982
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 19:34   Citovat  

RIZ3K9 napsal:

Zadní tlumiče Monroe vydržely 40k km. Oba vytekly. Nasadily jsme KYBy.

A mimo to jsme ještě měnily horní ramena - Japanparts. Origa odešli cepy.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 20:41   Citovat  

needs napsal:
Chci se optat.nevíte kde je kabinový filtr?Ať to nemusím moc dlouho zkoumat a hledat.Díkas.
Jinak zásilka dorazila tak budu aplikovat.

tak co, už jsi zkoušel ten výplach a aditivum? kuky kuk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 20:44  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 29.12.2018 , 20:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

lukyn1982 napsal:
Magnetti marelli nové nezvednou vrata a jen drží polohu, do které se ručně dají. Při použití elektrického otevírání se vrata otevřou pouze do půlky, pak zapipa chyba a kufr se zase zavře. Ty vzpery jsou slabé. Dal jsem zpět originály, které po 9 letech potřebují pomoct jen na posledních 10cm k max.otevření.

Tak jsou různý zdvihací síly, že ... dohledával jsi je podle VIN?. Mě funguje zdvih až do maximální polohy bez problémů i v mrazech. A fungoval i u těch Melletů, akorát šíleně vrzaly. Co měli za katalogové číslo těch Magnetti marelli co jsi dával?

lukyn1982 napsal:
Zadní tlumiče Monroe vydržely 40k km. Oba vytekly. Nasadily jsme KYBy.

A mimo to jsme ještě měnily horní ramena - Japanparts. Origa odešli cepy.

S Monroe taky nemám právě dobrý zkušenosti, proto čekám jestli je na Tourera nezačne něco dělat Sachs, Bilstein nebo KYB a pokud ne tak půjdou origa. KYby ze sedanu bych na kombi nedával, budou mít jiné parametry. A8g zatím není taková vrána, abych tam dával něco co tam nepatří. Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2018 , 20:50   Citovat  

tak mě čeká opět výměna oleje a asi nejdřív propláchnu pomocí TEC nebo Liqui Moly, ale co olej.. Teď jsem tam měl Millers Oil a nezaznamenal jsem, že by byla nižší spotřeba oleje, takže asi zbytečné opět dávat 2000 za 5l, když měním po 10tis km.

Proto, Mobil nebo Motul? 5W-40 pro K24 LPG
Motul 8100 5W-40
Mobil Super 3000 X1 5W-40

Filtr dám origo, nebo Hamp.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 107, 108, 109  Další