Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 112, 113, 114 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 113 z 246
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.11.2018 , 21:33   Citovat  

Jopeeeno: je to dobrý vyčerpávající

u mě zatím po 18,5 tis. km ok, nad rysku se nedostávám
poslední na letních Bueee dneska jsem přezouval...

IMG_2418.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_2418.jpg, 459.19 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2018 , 21:49   Citovat  

xenon04:

Díky. Není zač, víš, že jsem oil positive Velmi šťastný Honda Tohle by si měli přečíst ti, jenž tu zarytě tvrdí, že 0W20 je super olej. Není, navíc v kontextu toho, co některé majitele L15B7 (a deriváty) postihuje...

Vím, myslím, že zrovna Kuba mi psal, že jsi z obliga a
"držíš" měrku v ideální hladině. Má L15B4 taky v pohodě (31.000 km). Dlouhé trasy.
Kde máš tu gumu ze spodu nárazníku?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2018 , 22:10   Citovat  

guma se začala pomalu, ale jistě odlepovat na tý prostřední částí, která není úplně v rovině se zbytkem nárazníku Ble wapka tomu dávala zabrat, tak jsem to sundal, byl to pokus Úsměv

btw. HondaPro Jason CTR Mr. Green on do tý el.- šílenosti vážně šel

Odkaz

20180725.jpg

20180725.jpg, 117.88 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2018 , 22:27   Citovat  

xenon04:
Na chvíli to ten Tvůj sedan ozvláštnilo OK A lepit to tam lepidlem na čelní skla... Chápu.

Jj, díval jsem se na Jasonovy stránky na FB, on z toho CTR fakt udělal čtyřkolku Úsměv Počítám, že do toho žluťáska, tedy původně blacka, už narval pořádný balík Velmi šťastný
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2018 , 11:57   Citovat  

xenon04 napsal:
btw. HondaPro Jason CTR Mr. Green on do tý el.- šílenosti vážně šel

To je super, překvapila mě váha, že jí udrželi tak nízko. Mít motor v kolech a vynechat tak zbytečné poloosy s homokinetickým kloubem je ideál pro elektrická auta, to měla mít Tesla.
Otázka je, jak velké tření mají ty rolny na hvězdici a jak se vypořádají s bordelem/špínou kolem. Chladit musí a otevřené vše nechat nemohou.
edit: Při vyšších rychlostech to bude asi hodně hlučné.

tudy odkaz

tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2018 , 18:35   Citovat  

JardaBar napsal:
To je super, překvapila mě váha, že jí udrželi tak nízko. Mít motor v kolech a vynechat tak zbytečné poloosy s homokinetickým kloubem je ideál pro elektrická auta, to měla mít Tesla.
Otázka je, jak velké tření mají ty rolny na hvězdici a jak se vypořádají s bordelem/špínou kolem. Chladit musí a otevřené vše nechat nemohou.
edit: Při vyšších rychlostech to bude asi hodně hlučné.

tudy odkaz

tudy odkaz

usetrily par kilo na kolech ,ale uz nerikaj kolik vazi baterky k tomuhle systemu Velmi šťastný je to jako ze vsema hybridy co uberou to i pridaj Velmi šťastný nemluve otom jak dlouho budou ty motory davat 100koni v plnem nasazeni aby to nebylo jen par km ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2018 , 7:59   Citovat  

JardaBar napsal:

to bylo první co mě taky napadlo, když jsem to viděl v akci Úsměv
tření/hluk/jak moc se to hřeje? co na to bordel, voda, prach, písek, nedejbože kamínky? jak často musí to kolo dolů kvůli údržbě/čištění?
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2018 , 8:51   Citovat  

Nojo k nasazení to má hodně daleko, je to jen taková sranda pro internetové diskuse.

Michelin měl kdysi něco podobného a ještě to spojil s jiným způsobem odpružení kola:

Odkaz
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2018 , 21:56   Citovat  

Jopeeeno napsal:
xenon04:
Na chvíli to ten Tvůj sedan ozvláštnilo OK A lepit to tam lepidlem na čelní skla... Chápu.

Jj, díval jsem se na Jasonovy stránky na FB, on z toho CTR fakt udělal čtyřkolku Úsměv Počítám, že do toho žluťáska, tedy původně blacka, už narval pořádný balík Velmi šťastný

Pozrel som si jeho video na YT a tam v diskusii odpovedal na rovnake otazky... prelakovanie celeho Rka ho vyslo na 24K USD. Ta prerabka na "4kolku" stoji necelych 10K USD + 2000 za baterie.
Okrem toho novy stresny spojler od Mugenu (znovu nastrek do zltej) a tiez Titan 7 wheels a pneu Yokohama Advan Neova v rozmere 265/30/19 nebudu najlacnejsie.

Myslim ze do toho vrazil prachy minimalne v hodnote dalsieho noveho CTR Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2018 , 22:14   Citovat  

varuj:
Slušné resumé Úsměv OK Uniklo mi, v tom už je i ta carbonová střecha?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2018 , 22:19   Citovat  

Jopeeeno

To nvm, tych 24K spominal za celolak, ci je v tom aj strecha netusim...
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2018 , 22:20  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 12.11.2018 , 22:28, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

varuj napsal:
Pozrel som si jeho video na YT a tam v diskusii odpovedal na rovnake otazky... prelakovanie celeho Rka ho vyslo na 24K USD. Ta prerabka na "4kolku" stoji necelych 10K USD + 2000 za baterie.
Okrem toho novy stresny spojler od Mugenu (znovu nastrek do zltej) a tiez Titan 7 wheels a pneu Yokohama Advan Neova v rozmere 265/30/19 nebudu najlacnejsie.

Myslim ze do toho vrazil prachy minimalne v hodnote dalsieho noveho CTR Velmi šťastný

tos napsal asi jednu tretinu uprav Velmi šťastný ty upravy prevysujou cenu auta ,ale co neudela fanda znacky kdyz ma nato Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2018 , 22:25   Citovat  

DOHCVTEC

Jasne, nepisal som o vsetkych upravach, iba celolak, "4kolu" a disky s gumami. Ale aj tak do toho narval nenormalne peniaze. Iba mnou popisovane upravy ho vysli tolko co nove CTR, uplne vsetky upravy = mozno cena dvoch novych Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2018 , 6:55   Citovat  

Přesně, i kdyby ta úprava stála 1.5 násobek ceny nového CTR, je to "propagátor" Hondy, dealerů, různých akcí... Ten to má už dávno zaplacené Honda
Doslova jsem "brečel", když dal do světa fotky, tekrát ještě černého CTR, jak ho celého rozebrali a řezali Velmi šťastný Ale výsledek OK
   Návrat  
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.11.2018 , 6:00   Citovat  

Difuzor a vyfuk nahodeny Úsměv Uz len cakat na koniec zimy ako to bude vyzerat spolu s letnymi kolesami. Velmi šťastný

Screenshot_2018-11-20-15-15-30-054_com.google.android.apps.photos.jpg

Screenshot_2018-11-20-15-15-30-054_com.google.android.apps.photos.jpg, 777.15 kB

IMG_1551.jpg

IMG_1551.jpg, 335.35 kB

IMG_1553.jpg

IMG_1553.jpg, 337.58 kB
   Návrat  
W.T.Riker je teď offline  W.T.Riker
PříspěvekZaslal: 21.11.2018 , 8:51   Citovat  

Ty jo, fakt hezký. Mnohem lepší než ty origo ala "diesel" výfuky. Kde si to koupil? Aliexpress? Kolik to stálo a musel si řezat tu kovovou přepážku před zadním nárazníkem?

Jinak teď 2 týdny jezdím trasy do 20 km a olej vystoupal o 0,5 cm. Když vemu, že 1cm je asi 0,5 litru oleje, tak mám minimálně 0,25 litru benzinu ve 4 litrech oleje, což už je víc, než ty 4%, co tu někdo psal, že je max snesitelné ředění. Mám fakt radost... Smutný
   Návrat  
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.11.2018 , 9:05   Citovat  

Kupoval som z ebay z USA. Je to kit kde sa nemusi vyrezavat ta prepaska vzadu. Vyfuky su vytvarovane tak, aby to obislo tu prepasku, pasovalo to perfetkne na 100%. Skratili sa troska o nieco rury za koncovym tlmicom a navarilo sa to. Trosku sa s tymm ale muselo hrat, aby sme to presne vystelovali na stred otvorov a celkovu dlzku. Úsměv

Odkaz EBAY :

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2018 , 9:56   Citovat  

Hondak:
Tohle se povedlo, fakt hezký počin a za rozumné peníze OK

Jinak ještě k těm lapáliím s benzínem oleji. Bavili jsme se o tom s klukama na olej srazu. Krom toho, co už jsem tu už zmiňoval, tedy zavčasu přejít na olej s vyšší viskozitou (SAE 0W30, 5W30 a ACEA A3), je dobré při výběru daného oleje sledovat i alkalickou rezervu oleje, označovanou zkratkou TBN. Čím vyšší, tím lépe (standard TBN 7-9 jednotek). Pronikající benzín totiž může alkalitu oleje neúnosně zvyšovat. Někteří výrobci, resp. distributoři olejů, dávají na své stránky tzv. technické listy, kde je tento údaj mj. uveden.
   Návrat  
W.T.Riker je teď offline  W.T.Riker
PříspěvekZaslal: 21.11.2018 , 12:55   Citovat  

To: Jopeeeno

Mně hned při první výměně nabídli v Hondě v Boleslavi 5W30, ale je to ACEA A5/B5. Mám teda radši hledat olej 5W30 s ACEA A3 nebo na tom už zase tak nezáleží?
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2018 , 13:22   Citovat  

Jedno to není, ACEA A5/B5 jsou longlife oleje se sníženou HTHS viskozitou. Pokud Honda umožňuje použít "plnotučný" olej ACEA A3/B3, API SL (nesnížená HTHS), tak bych neváhal. Navíc, jak uvádá Jopeeeno, je dobré si pohlídat ten parametr TBN, aby byl kolem deseti a výš. Olej chce měnit ideálně po 10tis km, ale pokud jsou stížené podmínky (např. krátké trasy, časté zimní starty apod.), tak měnit s ještě kratším intervalem.

W.T.Riker napsal:
To: Jopeeeno

Mně hned při první výměně nabídli v Hondě v Boleslavi 5W30, ale je to ACEA A5/B5. Mám teda radši hledat olej 5W30 s ACEA A3 nebo na tom už zase tak nezáleží?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2018 , 15:23  Naposledy upravil Jopeeeno dne 26.11.2018 , 11:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

anunaki:
Přesně OK

Jen doplním, že krom nižší HTHS viskozity, mají oleje ACEA A5 mj. snížený obsah popelovin, které v přeneseném slova smyslu působí "blahodárně" na mazání.
To, že Honda doporučuje ve svých motorech, jak olej ACEA A5, tak olej ACEA A3, svědčí o skutečnosti, že striktní dodržování 0W20 některých autorizovaných servisů je, z prominutím, hovadina. Už k vůli tomu, že všichni víme, jaké "trápení" se u motorů L15B7 Earth Dreams Technology vyskytují, nebo mohou vyskytnout.
Takže ano, určitě se pípit po oleji uvedených specifikací tak, aby se při výskytu uvedeného jevu eliminovaly následky (předčasné opotřebení motoru). Teď už jen doufat, že brzy proběhne svolávací akce se zdárným výsledkem. Ten motor si to zaslouží, je to jinak opravdu klenot.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2018 , 18:32   Citovat  

To Jopeeno: Jsou i výjimky, u Šmuclerů mi rovnou dali 5W-30 olej, tuším Shell.

Mimochodem, ten problém olej x benzín se týká jen turbo motorů (obecně)?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.11.2018 , 19:57   Citovat  

Piskot: No třeba na Jarově dávají "to,co zrovna mají"... Myslím, že 2bepovi se stalo s C8g, že mu dali místo 40 30, protože tu měli na 9g...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2018 , 20:08   Citovat  

piskot:
Není SAE 5W30, jako 5W30, viz výše. Ale pořád zřejmě lepší, než 0W20, i když bude "nabušená" aditivy.

"Mísením" trpěly v minulosti už třeba motory TSI, což je neoddiskutovatelný fakt. Nevím o tom, že by tímto "masově" (rozuměj nevhodnou, neodladěnou konstrukcí motoru) trpěly atmosférické motory. Ing. Černý tvrdí, že je to jev, týkající se 5-7 % motorů, ale výsledek výzkumu není k náhlednutí. Po pravdě jsem se po tom cíleně ani nepídil.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.11.2018 , 23:41   Citovat  

to Hellborn: Nejsem padlej na hlavu, na Jarov ani náhodou. Tam maximálně koupit auto, ale důvěru na servis ve mě nevzbuzujou. P@tkou sory.

Když jsem jezdil do autorizáku, tak buď Příbram nebo Kolín. A s tím olejem to bylo v Kolíně. S příchodem C9G a CR-V4G místo 5W-40 naskladnili 5W-30 tak lili tohle. Mě primárně štvalo, že to se mnou neprobrali.
   Návrat  
Ivoč je teď offline  Ivoč
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.11.2018 , 10:23   Citovat  

Tak jsem se ptal v Ostravě a bylo mi řečeno přejímacím technikem, že na přání tam 5W30 dají, ale standardně u aut do 5 let dávají 0W20, starším 5W30. Jestli ACEA5 či 3 jsem se zapomněl zeptat. Se stydím
Takže na jaře Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2018 , 11:09   Citovat  

Tak to je posun. Ještě před dvěma léty nechtěli o SAE 0W30/5W30 do motorů L15B v Ostravě ani slyšet, proto jezdím vedle.

Nevím, jak moc jezdíš, já hlavně "couračky" po městě, takže se na mě vztahují "ztížené podmínky provozu", a tudíž musí olej ven nejpozději při náběhu co 10.000 km. Jedním, tedy ročním servisem bych to nedal, ročně najedu 12-14.000 km, takže v dubnu mi mění oil v rámci garančního servisu a v listopadu si ho měním doma.
   Návrat  
Majkl_MB je teď offline  Majkl_MB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2018 , 12:59   Citovat  

Ahoj, věděl by někdo zda má Honda v Praze a okolí k vyzkoušení 1.5T s CVT? Byl sem pře dvěma měsíci v Kolíně, kde mají pouze sporta v manuálu. Z auta sem byl unešenej, ale přecejenom jsem 99% rozhodnutý pro automat, jenom bych si ho rád před koupí ještě vyzkoušel.
Nechával sem tam na sebe kontakt, pokud by se něco objevilo ale zatím se nikdo neozval. V Honda PCE Dukla také nic a dál už je to trochu z ruky, bohužel.

Díky Honda
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.11.2018 , 13:04   Citovat  

A co si tam zavolat?
Loni tam měli 1,5 Sport+ CVT, otázkou je, co mají nyní jako předváděčku.
   Návrat  
Majkl_MB je teď offline  Majkl_MB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2018 , 14:13   Citovat  

Díky, volal sem do pár v okolí a nemají. Napadlo mě, že bude jednodušší zeptat se tady, jestli nemá někdo osobní zkušenost. Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 112, 113, 114 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina