Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 106, 107, 108 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 107 z 246
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2018 , 6:19   Citovat  

Jarek:
To vím, amíci s oleji ACEA 0W20 a 0W16 "koketují" již nějakou dobu. Netvrdím, že časem dojde k devastaci všech motorů, které byly na tyto oleje provozovány, nicméně jejich vlivem může dojít mj. ke stavu, kdy budou motory spotřebovávat s benzínem i motorový olej, a to dříve, než "je zdrávo". Pokud mám tu možnost, vždy budu volit olej s normální HTHS viskozitou (důvod znáš). Jak jsem psal, to si musí v hlavě každý přebrat sám.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.9.2018 , 15:35   Citovat  

já jel na předčasnou výměnu mimo interval a bez problémů mi tam dali MOTUL 5W30 Mrk (ústí nad labem)
příští týden jedu na roční servis, nechám dát to samé

20180926_154304.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20180926_154304.jpg, 287.46 kB
   Návrat  
stofesz je teď offline  stofesz
PříspěvekZaslal: 26.9.2018 , 20:52   Citovat  

Jinak v pribrami nemaju problem tam dat vlastny olej. Sice ma ukecavali ze ten 0w20 je aj v ctr, ale napokon mi tam v pohode nalili motul 0w30 co jsem dovezl
   Návrat  
LastV8 je teď offline  LastV8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.9.2018 , 6:58   Citovat  

10G CTR som prevetral s kamošmi v Alpách: tudy odkaz
   Návrat  
Mezek je teď offline  Mezek
PříspěvekZaslal: 28.9.2018 , 17:08   Citovat  

A video je kde? Ble
   Návrat  
LastV8 je teď offline  LastV8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.9.2018 , 17:14   Citovat  

bude neskôr, ešte sa strihá...píšem to tam: výsledný verdikt, ktorý hot hatch je „najsamlepší“, si pozriete až neskôr vo videoklipe. Cca týždeň a nejaké drobné. na našej FB stránke dáme oznam.
   Návrat  
C9G je teď offline  C9G
PříspěvekZaslal: 3.10.2018 , 13:13   Citovat  

V posledních letech jsou zadky u Hondy kámenem úrazu. To co nevypadalo nic moc, bude ještě horší. Opravdu nevím kam směrují s tímto schyzofrenním designem, který se tráří elegantně a zároveň má rádoby sportovní prvky. Je velká škoda, že solidní technika, jakou Honda má, je oblečená do něčeho takového. O tom, že vrchol nabídky běžných verzí je okoňovaná 1.5 škoda psát. A to, že je to jediný motor i u velké CR-V, tak to je úlet nevídaný.

Honda.png

Honda.png, 947.66 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2018 , 14:24  Naposledy upravil Jopeeeno dne 3.10.2018 , 14:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nebyl bych takový skeptik. Vnímání designu je (naštěstí) velice subjektivní, mě se třeba nelíbí sterilní design VW. A o tom, že design Hondy není úplně mimo mísu, svědčí celosvětové prodeje. Nedávno tu někdo postnul počty. Civic, CR-V, HR-V patří celosvětově k velice prodávaným modelům, proč asi? Bez urážky, "schyzofrenním" designem to zřejmě nebude.
V novém CR-V si v případě zájmu můžeš alternativně objednat i hybridní pohon s atmo 2.0. V nabídce není jen 1.5T.
Netvrdím však, že jsem z designu současných Hond úplně "odvařený", to ne, taky bych pár věcí zdokonalil, upravil, to ano, ale není tam nic, k vůli čeho bych chtěl jít jinam (zatím).

Edit: gramatika.
   Návrat  
Ivoč je teď offline  Ivoč
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.10.2018 , 14:40   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Nebyl bych takový skeptik. Vnímání designu je (naštěstí) velice subjektivní, mě se třeba nelíbí sterilní design VW. A o tom, že design Hondy není úplně mimo mísu, svědčí celosvětové prodeje. Nedávno tu někdo postnul počty. Civic, CR-V, HR-V patří celosvětově k velice prodávaným modelům, proč asi? Bez urážky, "schyzofrenním" designem to zřejmě nebude.
V novém CR-V si v případě zájmu můžeš alternativně objednat i hybridní pohon s atmo 2.0. V nabídce není jen 1.5T.
Netvrdím však, že jsem z designu současných Hond úplně "odvařený", to ne, taky bych pár věcí zdokonalil, uoravio, to ano, ale není tam nic, k vůli čeho bych chtěl jít jinam (zatím).

Naprostý souhlas....aspoň jsme v té šedi Oktávek a Dáčijí nepřehlednutelní Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2018 , 15:01   Citovat  

Přesně.
Uniformitu nesnáším už z principu. Jsem ochotný ji akceptovat třeba u staveb, a to ještě s výhradami, ale v automobilovém průmyslu ne.

Nejsem výstřední, jen nechci za každých okolností plout s davem. Když to převedu na naše plechové "miláčky", "designové skvosty" vyrábí jiné automobilky. A ano, zase jsme u začátku, nelíbí se mi třeba Hyundai Kona, ale na druhou stranu sousedovi ano. Viz, já rád holky, on rád zase vdolky - tisíc lidí, tisíc chutí... Můj názor není směrodatný pro většinu a naopak Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2018 , 17:38   Citovat  

C9G: ten středový výfuk ala americký Si je podle mě nová výbava Sport
tady je vidět výfuk klasicky po stranách
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2018 , 21:20   Citovat  

C9G napsal:
V posledních letech jsou zadky u Hondy kámenem úrazu. To co nevypadalo nic moc, bude ještě horší. Opravdu nevím kam směrují s tímto schyzofrenním designem, který se tráří elegantně a zároveň má rádoby sportovní prvky. Je velká škoda, že solidní technika, jakou Honda má, je oblečená do něčeho takového. O tom, že vrchol nabídky běžných verzí je okoňovaná 1.5 škoda psát. A to, že je to jediný motor i u velké CR-V, tak to je úlet nevídaný.

souhlas ,posledni pekny zadek osma sedan US jinak az desitka hatch je k svetu ,myslim zakladni tvar .. sedan je des i predface a poface ,ten zadek je desnej tvarove ..
   Návrat  
DusanUsan je teď offline  DusanUsan
PříspěvekZaslal: 4.10.2018 , 9:01   Citovat  

Tak som bol vcera menit olej. Dostal som 5w30 a3/b3 a aj cena bola vyborna! Inak skusal som CRV s 1.5 a manualom a auto ma super vela miesta, je tiche, pohodlne. ale kedze ma volant aj paku z Civicu tak som mal pocit ze sedim v LIAZke Velmi šťastný

Inak do HRV budu davat 1.5 turbo - ale to je zatial tajne HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2018 , 9:54   Citovat  

Olej - pecka OK Kéž by měl takový přístup každý servis.

Co se týče CR-V 5G, zatím mám jen statickou zkušenost. Nicméně, kolega dnes v práci, po včerejší projíždce 1.5T 6MT 4x2 Elegance, pěl samé ódy, jak je to auto vynikající. Vnitřní prostor, pružnost, ticho v interiéru, spotřeba paliva (7.7 l po městě), skvělý podvozek... Nakonec dal dopoledne svého Tucsona (2016) na sbazar a jde tak do nového céervéčka.

Turbo v HR-V bude, to je jistota. U mě rozhodne cena, přes 600.000 Kč za to odmítám dát Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2018 , 12:37   Citovat  

taky jsem byl 3.10. na výměně Velmi šťastný
sice ho rok budu mít až ke konci měsíce, ale auto si o servis AB2 řeklo samo po dnech, životnost oleje se mi ani nerozsvítila/nezobrazovala
a nový CR-V a fl HR-V jsem taky stihnul omrknout Úsměv

olej.JPG

olej.JPG, 39.03 kB

20181003_074319.jpg

20181003_074319.jpg, 1.17 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2018 , 14:54   Citovat  

Životnost oleje (zobrazovaný údaj) je jen algoritmus. Je fajn, že se řídíš selzkým rozumem a měníš olejové náplně z předstihem. Kdybych tu měl psát, v jakých intervalech měním olej v motoru já, sklidím "poklepání na čelo" Velmi šťastný
Přibylo Ti něco mezi výměnami (zvedla se hladina oleje)?

Na čumák FL HR-V si jen tak nezvyknu, ta masa chromu mi prostě bije do očí. Snesl bych japonskou verzi, kde je ten chrom tmavý. Tohle je moc americké Se stydím Chce to tuning Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2018 , 16:01   Citovat  

já jezdím delší cesty, takže benzín se stíhá odpařovat a neředí olej, proto jsem zmiňoval, že mi pp neukazoval nic o oleji Úsměv před výměnou jsem byl stále na horní rysce OK

nemám nějak ověřeno, spíš vysledováno, že při ředění oleje benzínem vyskočí i hodně předčasné upozornění na servis a výměnu oleje do 3000km
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2018 , 18:47   Citovat  

Podle mě to žádné čidlo nevyhodnotí, myslím si, že se fakt jen jedná o algoritmus, vyhodnocující délku tras, počet studených startů, vysoké otáčky atp. a podle toho Tě pošle na výměnu.

Přesně, to má na ten jev velký vliv. Mám teď minimum krátkých tras. Ani u mě nic nepřibývá, od výměny, do výměny lehce pod horní ryskou (najeto 30.000 km).
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.10.2018 , 17:20   Citovat  

Je mozne u c10g vypnout start/stop ? Aspon docasne ...
   Návrat  
Djabel je teď offline  Djabel
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.10.2018 , 20:03   Citovat  

[quote="gregy4"]Je mozne u c10g vypnout start/stop ? Aspon docasne ...[/quote]

Já už to dělám automaticky. Vlezu, nastartuju, připojím mobil, zapnu pás, vypnu start/stop a jedu. Úsměv
Je to tlačítko u šaltrpáky, naproti tlačítku ruční brzdy.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.10.2018 , 20:10   Citovat  

marek.82 si dal do C9g nějaký odpojovač za 650,-Kč - napojení je na 3 drátky a funguje...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2018 , 20:50   Citovat  

Je toho plný internet, třeba tohle

tudy odkaz

Osobně bych to neřešil, za ty roky jsem si na tu "fičůru" zvykl --> nastartuji --> zapnu bezp. pás. --> vypínám SS systém.
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.10.2018 , 21:16   Citovat  

Diky za odpovedi, jsem rad ze nedoslo k “upgradu” u c10g ve smeru ze by start/stop nesel treba vubec vypnout.

Jinak me prekvapilo, ze cvt verze start/stop vubec nema ...
   Návrat  
Majkl_MB je teď offline  Majkl_MB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2018 , 0:07   Citovat  

Řekl bych že CVT v nějakých testech splňuje lepší normu než MT tudíž kuli emisím nemaj povinnost dávat SS.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2018 , 8:37   Citovat  

předletová příprava: nastartovat, připoutat, odkliknout hlášku na infotainmentu, vypnout stop/start, zapnout brake hold, odbrzdit a vyrazit Velmi šťastný
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2018 , 12:34   Citovat  

xenon04 napsal:
předletová příprava:

pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2018 , 12:39   Citovat  

Teď se všude hojně píše o "strašlivém" problému s benzinem v oleji 1.5 Turbo. Aby nevznikala zbytečná hysterie - takhle se situace má ve skutečnosti:

HONDA CHYSTÁ RECALL NA VOZY CR-V 1.5 TURBO
   Návrat  
Aviaczek je teď offline  Aviaczek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2018 , 14:44   Citovat  

King napsal:
Teď se všude hojně píše o "strašlivém" problému s benzinem v oleji 1.5 Turbo. Aby nevznikala zbytečná hysterie - takhle se situace má ve skutečnosti:

HONDA CHYSTÁ RECALL NA VOZY CR-V 1.5 TURBO

Tak to jsem zvedav jestli se tato "naprava" dostane i do CR. Jen bych poupravil tve tvrzeni "Zajímavé je mimochodem to, že problémy má pouze CR-V, zatímco majitelé Civiců starosti s olejem nemají, stejně jako majitelé dalších vozů s těmito motory", ja osobne tento problem na svem Civicu pozoruji jiz delsi dobu, stejne hojne se resi na US forech, drtiva vetsina pripadu se vztahuje prave na Civic. Pravdou je, ze Honda doposud dela mrtveho brouka.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.10.2018 , 16:19  Naposledy upravil Hellborn dne 7.10.2018 , 16:28, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Problém se spotřebou oleje měly podle Hondy Karlovy Vary (volal jsem jim, protože dělali kroužky na autě,které jsem okukoval) i R18 v prvních C9g... to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.10.2018 , 16:24   Citovat  

Aviaczek napsal:
ja osobne tento problem na svem Civicu pozoruji jiz delsi dobu, stejne hojne se resi na US forech, drtiva vetsina pripadu se vztahuje prave na Civic. Pravdou je, ze Honda doposud dela mrtveho brouka.

Proto jsem to sem dal, měl jsem pocit, že 2bep říkal, že ses s tím taky setkal. Bohužel neznám míru toho, jak moc se to projevuje na těch CR-V, tedy jestli jde olej "víčkem" nebo je to kolísání v určitém malém rozmezí. Stejně tak nevím, jak moc se to projevuje u tebe nebo u jiných na fórech. Také je otázkou, co je "drtivá většina".

Každopádně pokud by byl problém u Civicu, už by po tom v Číně i USA šli, jako jdou po CR-V. Takže je otázkou, jestli civicáři neslyší trávu růst. Mrk Holt je tohle u DI motorů tak trochu vlastnost, ne závada. Ale nesmí to samozřejmě překročit nějakou únosnou mez. to mi hlava nebere
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 106, 107, 108 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina