Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 80 z 109
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2018 , 10:36   Citovat  

ma®vays napsal:
Je to Tourer z roku 2008. V automatu. S LPG. Motor K24Z3. 18ky kola. Tmavá metalíza. Přes víkend udělám fotky a dám na profil do garáže Úsměv

Hned jsem zjistil, že musím na svolávačku. Tak to nechám pořádně prohlídnout a zkontrolovat.

pěkné.. je to dobrý kdyby ses chtěl zbavovat těch kol, tak dej vědět sopťa sopťa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2018 , 11:18   Citovat  

ma®vays napsal:
Asi se špatně orientuju, ale našel jsem brutální rozdíly v ceně:
tudy odkaz
a tudy odkaz
jedno je v řádech tisíců a druhé pár stovek. Asi to nebude totéž, že?

To druhý je jen držák. Mrk
   Návrat  
FiLiPsS je teď offline  FiLiPsS
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.8.2018 , 18:39   Citovat  

ma®vays napsal:
Asi se špatně orientuju, ale našel jsem brutální rozdíly v ceně:
tudy odkaz
a tudy odkaz
jedno je v řádech tisíců a druhé pár stovek. Asi to nebude totéž, že?

Stály kolem 6000,-, ale byly to jediné, které měly homologaci. Levnější varianta je bez mlhovek (asi 1500,-).
Při vypnutých hlavních světlech svítí denní svícení ve tvaru "c". Po zapnutí hlavních světel můžou buď zhasnout nebo jen pohasnou na 80% (dle zapojení hnědého vodiče; ale i těch 80% je moc a oslňuje to) a fungují jako mlhovky (svítí střed světla) + přisvicují do stran dle použití blinkrů. Na předface jsem musel dělat nové držáky světel v nárazníku + zapojit kabeláž (+, - na baterce, + po otočení klíčku, připojení na směrová světla, připojení do origo konektoru mlhovky) , na poface by mělo stačit vyměnit kus za kus + zapojit kabeláž.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2018 , 19:58   Citovat  

Ak hľadáš low cost riešenie tak kúp nejaké základne LED s dostatočným chladičom za 20€ a daj to do hmloviek . Za 3 roky ma nikto nezastavil ze by riešil homologaciu a to som tych kontrol zazil. Tie LED mi fungujú 2 roky stali 20€/h11/.
Spínanie pri naštartovaní nie je problem dorobiť za par korún.

Prisvcovanie do zákrut nie je u A8G az take nutne lebo tie projektory maju pomerne široký kužeľ .
   Návrat  
ma®vays je teď offline  ma®vays
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2018 , 20:09   Citovat  

markos napsal:
Ak hľadáš low cost riešenie tak kúp nejaké základne LED s dostatočným chladičom za 20€ a daj to do hmloviek . Za 3 roky ma nikto nezastavil ze by riešil homologaciu a to som tych kontrol zazil. Tie LED mi fungujú 2 roky stali 20€/h11/.
Spínanie pri naštartovaní nie je problem dorobiť za par korún.

Prisvcovanie do zákrut nie je u A8G az take nutne lebo tie projektory maju pomerne široký kužeľ .

Ani ne tak levné, jako spíš jednoduché. Nejsem zrovna zručný a netroufnu si jen tak řezat do auta Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2018 , 15:42   Citovat  

už jste někdo měnil uložení předního stabilizátoru? vyplatí se originál? U 7G tam byl přístup jak k penězům, tady to bude obdobné že....? to mi hlava nebere
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2018 , 16:20   Citovat  

A já se zeptám na tlumiče když jsme u těch náprav.

Už citím, že to není na hrbolech v zatáčce uplně ono, takže kdo jste měnil co jste dávali?

Origo se mi moc dávat nechce, kvůli penězům. Za ty peníze už nějaký štelovák, ale ten zase nevyužiju, přeci jenom to je family wágen. HaHaaa

V Druhovýrobě je nic moc výběr, mám rád KYB, ale ty mají jen na jednu nápravu.
Na komplet auto mají od Monroe, který moc nemusím pač dříve nebyly nic moc a od té doby jsem k nim ztratil důvěru, ale konkrétně u tlumičů na Acco se pyšní nějakou spešl technologií a zárukou 5 let - Má je někdo? Sachs nebo Bilstein je nedělá.

ma®vays napsal:
Ani ne tak levné, jako spíš jednoduché. Nejsem zrovna zručný a netroufnu si jen tak řezat do auta Úsměv

Mam cree led misto žárovek v mlhovkach, zapojeny že se sepnou po startu a zhasnou normálně se zapnutím světel. Takze mam spinac světel porad v poloze AUTO a nic neřešīm. A lze mlhovky zapnout i normálně spínačem na pačce. Hondacky mlhovky stejnak stojí za pendrek takže mi nevadí že jsem o ně přišel. Ve světlech mám vše Osram NightBraker včetně xenonu = světla dostatek. Je to elegantní a jednoduchý řešení, i když se musí táhnout spínání k pravé i levé MICU + použít usmernovaci diody. Takže oproti 7g je to u 8g trochu pracnější zapojit, ale jde to.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2018 , 19:36   Citovat  

RIZ3K9 napsal:

V Druhovýrobě je nic moc výběr, mám rád KYB, ale ty mají jen na jednu nápravu.

KYB by měly být na obě nápravy.. třeba zde
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2018 , 20:00   Citovat  

Čeče dobu jsem hledal a nechápal, pač jsem předtím projížděl i oficiální katalogy výrobců a na nic jsem nenarazil, u KYB jen na předky a pak mi docvaklo, že ty jsi dohledal tvého sedana a já potřebuju na toho zatracenyho kombika a na něj KYB není. Asi po letech zkusím ten Monroe. Ještě dělá nově TRW tlumiče ale ty jsou kratce na trhu a nechce se mi je zrovna na a8g testovat. Každopádně dle keců by ty Monroe mohli fungovat dobře tudy odkaz
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2018 , 20:10   Citovat  

KYB jsou tvrdý jak prase proti originálu. Tvrdší než oem sportovní podvozek.
Tak pak dej vědět jak budeš s Monroe spokojenej.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2018 , 20:35   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Čeče dobu jsem hledal a nechápal, pač jsem předtím projížděl i oficiální katalogy výrobců a na nic jsem nenarazil, u KYB jen na předky a pak mi docvaklo, že ty jsi dohledal tvého sedana a já potřebuju na toho zatracenyho kombika a na něj KYB není. Asi po letech zkusím ten Monroe. Ještě dělá nově TRW tlumiče ale ty jsou kratce na trhu a nechce se mi je zrovna na a8g testovat. Každopádně dle keců by ty Monroe mohli fungovat dobře tudy odkaz

nevím, proč žiju v domění, že máš sedana Se stydím monroe jsem měl na předku 7g a byly v poho, nepoznal jsem rozdíl v tvrdosti..

Trošku změním téma, jak poznat vadné ložisko kola jinak než posloucháním hučení za jízdy? Protože kdybych to bral podle toho, tak mi hučí všechna Velmi šťastný v zimě jsem myslel, že je to zimákama, ale hučí to i na letních...
   Návrat  
needs je teď offline  needs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.8.2018 , 20:48   Citovat  

Tak jsem konečně sehnal 2.4 manuál z čr.Až se s ním trochu více seznámí,určitě budu mít také nějaké dotazy na místní nadšence.Předchozího accorda mám 12 let tak doufám že i tohle bude kvalita Úsměv

20180815_192717.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20180815_192717.jpg, 2.08 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2018 , 6:30   Citovat  

Pěkný OK Executive s ACC, LKAS a manuál = hodně nesehnatelná verze Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2018 , 6:32   Citovat  

Díky,proto jsem pro něj hned jel než to stihne někdo jiný z clubu Velmi šťastný
Jak to víš,foto interiéru jsem nedával Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2018 , 6:37  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 16.8.2018 , 8:21, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

needs napsal:
Díky,proto jsem pro něj hned jel než to stihne někdo jiný z clubu Velmi šťastný
Jak to víš,foto interiéru jsem nedával Velmi šťastný

Výřez na čelním skle na kameru LKAS a přední "skleněný" znak H, který se používá u ACC tempomatu, je za ním radar Velmi šťastný

jakubM napsal:
nevím, proč žiju v domění, že máš sedana Se stydím monroe jsem měl na předku 7g a byly v poho, nepoznal jsem rozdíl v tvrdosti..

Trošku změním téma, jak poznat vadné ložisko kola jinak než posloucháním hučení za jízdy? Protože kdybych to bral podle toho, tak mi hučí všechna Velmi šťastný v zimě jsem myslel, že je to zimákama, ale hučí to i na letních...

Sedan mám A5g, ale 8g je kombík (který jsem nikdy něchtěl když už jsme u toho, ale děti člověka přinutí změnit názor, ve finále to není tak hrozný a líbí se mi ty elektrický zadní vrata HaHaaa)

Ložisko se většinou pozná tak, že to mění zvuk v zatáčkách. a když už je trochu víc načatý, tak je slyšet když rukou točíš kolem s autem na heveru.

Jarek napsal:
KYB jsou tvrdý jak prase proti originálu. Tvrdší než oem sportovní podvozek.
Tak pak dej vědět jak budeš s Monroe spokojenej.

Jojo tvrdší jsou, ale ikdyž mám rád měkčí podvozek, tak mi k těm Hondáckým podvozkům pocitově šly dobře a hlavně je fajn ta výdrž OK

Asi tam na podzim hodím ty Monroe, aby to na zimu bylo ok a možná je zkusím nahodit i na C7g a budu Monroe test driver VTEC pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2018 , 6:43   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Výřez na čelním skle na kameru LKAS a přední "skleněný" znak H, který se používá u ACC tempomatu, je za ním radar Velmi šťastný

No mám se co učit Velmi šťastný Tak jsem tu správně že se v tom vyznáte.
Pán co to prodával o tom neměl asi ponětí protože to ani nezmínil při prodeji a když jsem se ptal na kola,vzpoměl si že má od toho nějaké v garáži tak mi je k tomu ještě přidal další origo obutí.
Nechám ted jen zatmavit zadní skla a přestavba na LPG i když mi včera po 400 km ukazovala průměrná spotřeba 7.8L četl jsem že manuál má menší spotřebu jak automat.
Ted už jen prodat nějakému mladému klukovi ten starej accord.
   Návrat  
louza je teď offline  louza
PříspěvekZaslal: 17.8.2018 , 11:54   Citovat  

V manuálu k 2.0 jsou doporučené buď svíčky NGK, nebo Denso. Dokážete je někdo z vlastní zkušenosti porovnat? Nějaká výrazně pozitivní/negativní zkušenost? Všude totiž čtu, že do Hondy jedině NGK Úsměv.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.8.2018 , 12:27   Citovat  

Ani jedním chybu neuděláš. Ale dávám NGK, protože je mám tak nějak rád.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.8.2018 , 21:55   Citovat  

Tak mám první dotaz jak to vidíte s LPG v 8G Velmi šťastný Bude mít namotané 180 tisíc brzy a přece jen někteří mi to rozmlouvají.Manuál mi zatím dělá radost a kombinovanou spotřebu mám po ujetí 800 km zatím 7.8 ale i tak toho dost najezdím proto lpg.
Pak by mne zajímalo jestli nemáte někdo na kapotě tuto věc,aby to nebyli vyhozené prašule Úsměv
odkaz
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2018 , 8:41   Citovat  

needs napsal:
Tak mám první dotaz jak to vidíte s LPG v 8G Velmi šťastný Bude mít namotané 180 tisíc brzy a přece jen někteří mi to rozmlouvají.Manuál mi zatím dělá radost a kombinovanou spotřebu mám po ujetí 800 km zatím 7.8 ale i tak toho dost najezdím proto lpg.
Pak by mne zajímalo jestli nemáte někdo na kapotě tuto věc,aby to nebyli vyhozené prašule Úsměv
odkaz

peknej zvysovac spotreby Velmi šťastný LPG je dobra vec at rika kdo co chce ,opak rikaj vetsinou ti co nemaj o LPG paru ..
to co usetris na LPG zato jsi muzes pak koupit i novej motor kdyby nakou nahodou odesel Velmi šťastný
Ja ted do dalsiho auta nedal LPG jen proto,ze fakt najedu malo ,jinak neni nad ten pocit kdyz to hulis po dalnici na plnej a stejne vis ze to nezere vice nez nakych 5,5L v prumeru a prepoctu na benzin Velmi šťastný a ostatni jako i ja ted na civiku se solicham po dalnici jen aby mi to nezralo vice nez 7litru HaHaaa
   Návrat  
Peter_spx je teď offline  Peter_spx
PříspěvekZaslal: 19.8.2018 , 10:25   Citovat  

LPG by som si do auta nedal. Najzdim malo cca 10tis./rok
Zabudni na parkovanie v podzemnych garazach,zvacsa tam lpg nemoze.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.8.2018 , 10:53   Citovat  

No také mám v jiném autě LPG a návratnost byla za rok zpět.Pokud bych najezdil do 10 tisíc taky bych neřešil,ale bude to spíše 15-20 a jak říkáš,neřešíš spotřebu ani nohu na plynu Úsměv

Ten pán co tu dělá LPG a montuje je hondař,měl snad všechny a závodil s Vti do vrchu ,má stejnou 2.4 a nebál se ho tam dát v 250 tisících to lpg.Na výkonu to nepoznám,dnes je to jiné než 10 let zpátky ty přestavby.
Ale přece jen mne to zajímá,je tam vyšší teplota spalování,přimazávání oleje lpg do Japonců je samozřejmostí a někdo tu ted dával taky accorda s lpg.Vezme si sice cca o 1 litr navíc ale když mám ted 8,bude to max 9.
Ale zase jako kolega níže,100 lidí 100 názorů.Jinak přestavba je do 25 tisíc dle velikosti nádrže a druhu řídící jednotky s přimazáváním.
Parkování neřeším,jsem z malého města a párkrát do roka zaparkovat mimo nákupak mi nevadí.
Zkusím ještě servis Honda jestli mají nějaké zkušenosti.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2018 , 13:23   Citovat  

Lpg se vůbec neboj, ten kdo říká, že je to blbost tak neví o čem mluví, když si spočítáš co ti ušetří třeba za 100t km tak si mužeš jiný motor (kdyby se čirou náhodou něco stalo) koupit desetkrát.
K-series jezdí na LPg v pohodě.

Zaklad všeho:

Kvalitní přestavbu a odladění (jezdím se systémy BRC)
Já osobně používám přimazávání ventilů
Kontrolovat vůle ventilů (ob výměnu oleje motoru)
Měnit LPG filtry (ob výměnu oleje motoru)
Ideálně tankovat vysokooktanový benzín, aby se ti nekazil ten lihový humus od Babiše v nádrži + panák VIFu
Olej v motoru + všechny filtry max po 10t km (LPG je agresivnější k aditivum v oleji takže se vyplatí ho vylít dřív)
Nechat v motoru svíčky co tam mají být z výroby a zkrátit jim interval na polovinu.

Já mám zkušenosti s různými Honda motory s najezdem xxx tisíc km (včetně Legenda KA9, který tahá karavan a má spotřebu 20l plynu HaHaaa ) a nikdy opakuji nikdy, jsem neřešil nějakou závadu na motoru, která by souvisela s LPG.
V A8g lpg zatím nemám, ale spíš kvuli tomu že tam není takový nájezd atd. ale až přijde čas tak ho tam klidně dám.
   Návrat  
PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.8.2018 , 20:18   Citovat  

RIZ3K9 napsal:

Mam cree led misto žárovek v mlhovkach, zapojeny že se sepnou po startu a zhasnou normálně se zapnutím světel. Takze mam spinac světel porad v poloze AUTO a nic neřešīm. A lze mlhovky zapnout i normálně spínačem na pačce. Hondacky mlhovky stejnak stojí za pendrek takže mi nevadí že jsem o ně přišel. Ve světlech mám vše Osram NightBraker včetně xenonu = světla dostatek. Je to elegantní a jednoduchý řešení, i když se musí táhnout spínání k pravé i levé MICU + použít usmernovaci diody. Takže oproti 7g je to u 8g trochu pracnější zapojit, ale jde to.

Elegantné, to by som bral aj ja. OK
Mohol by si prosím pre amatérov napísať nejaký postup, aké led a ako to pozapájať. Dík
   Návrat  
Jesper je teď offline  Jesper
PříspěvekZaslal: 25.8.2018 , 16:10   Citovat  

Ahoj vsetci. Mam Acco 8G po vymene zadnych brzd - menili sa kotuce (kombinacia s bubnom) a brzdove dosky, celuste rucnej boli vraj OK.
Teraz som sa snazil zaparkovat v kopci a rucna drzala az na 11 zube a aj to asi len silou vole. Ako to mate vy? Podla servisneho manualu by to malo byt tak 6-8 zub. V pondelok volam do servisu a budem to reklamovat asi, ale chcem sa predtym tuto len spytat. Vdaka Úsměv
   Návrat  
Peter_spx je teď offline  Peter_spx
PříspěvekZaslal: 26.8.2018 , 7:19   Citovat  

cca 6 zub
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.8.2018 , 12:48   Citovat  

PaloSV napsal:
Elegantné, to by som bral aj ja. OK
Mohol by si prosím pre amatérov napísať nejaký postup, aké led a ako to pozapájať. Dík

Až budu mít chvilku tak ti to hodím do SZ Velmi šťastný

Jesper napsal:
Ahoj vsetci. Mam Acco 8G po vymene zadnych brzd - menili sa kotuce (kombinacia s bubnom) a brzdove dosky, celuste rucnej boli vraj OK.
Teraz som sa snazil zaparkovat v kopci a rucna drzala az na 11 zube a aj to asi len silou vole. Ako to mate vy? Podla servisneho manualu by to malo byt tak 6-8 zub. V pondelok volam do servisu a budem to reklamovat asi, ale chcem sa predtym tuto len spytat. Vdaka Úsměv

Pokud davali nový věci tak se to nikdy nepovede doštelovat hned na poprvé, nebo je i lepší to nechat volnější. Ideální ujet s tím nějaký ten kilometr, aby se vše zabrousilo, sedlo a pak to přesně doladit. Úsměv
   Návrat  
Jesper je teď offline  Jesper
PříspěvekZaslal: 27.8.2018 , 15:00   Citovat  

Peter_spx napsal:
cca 6 zub

Vdaka za potvrdenie poctu zubov OK

RIZ3K9 napsal:
Pokud davali nový věci tak se to nikdy nepovede doštelovat hned na poprvé, nebo je i lepší to nechat volnější. Ideální ujet s tím nějaký ten kilometr, aby se vše zabrousilo, sedlo a pak to přesně doladit. Úsměv

Presne toto iste mi dnes povedali aj v servise.
Menili sa komplet zadne brzdy za nove originaly. Vraj rucna sa uvolni a sadne si po par "natiahnutiach", takze po par dnoch treba dostelovat znova. Takze uz to znova brzdi ako ma, dostelovanie gratis v servise dnes.

Vdaka obom za odpoved Úsměv
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.8.2018 , 20:20   Citovat  

Ahojte, dnes jsem měnil zrelý šíbr za nový a říkal jsem si, co s tím starým síbrem. Je zrezlý poměrně dost, po celém obvodu pod gumou. Asi je to k ničemu a mám to vyhodit, ze?

Ještě jsem se pak chtěl zeptat, jestli se někomu nestává, ze po otočení zapalování do druhé polohy se někdy ozve takový “mručivý” zvuk ze středového panelu. Jakoby to šlo ze směru, kde jsou ovládací tlačítka na rádio. Neřekl bych, ze něco způsobuje problémy a děje se to jen, když auto stojí a pak otočím do druhé polohy. Nevim, jak to nazvat. Jako když se posunuje židle po podlaze, tři sekundy, ale samozřejmě ne tak hlasitě. Sleduju to už od koupi ale nikdy jsem se neptal. Velmi šťastný díky.

Chápeš! EDIT: Tak už vím, co vydává ten zvuk. Když přepínám odkud má foukat přes "MODE" a mám vypnuté rádio, jde slyšet, že když se mění poloha nějaké té klapky, tak to takhle pokaždé vyrže Smutný Je to sice blbost ale asi to nejde nijak jednoduše opravit co ? Předpokládám, že na to musí jít dolu půlka auta ? Setkal se s tím někdo ?
   Návrat  
Untouchable je teď offline  Untouchable
PříspěvekZaslal: 31.8.2018 , 9:51   Citovat  

Ahoj.

Čeká mě komplet výměna brzd(předek + zadek kotouče a desky) na 2.4.. V Hondě(jezdim tam 13 let, vzdy spokojenost) mi doporučil origo, že zatím nemá zkušenosti s náhradou, která by stála za řeč.

Nemáte někdo něco k doporučení? Nejde ani tak o cenu, ale hlavně, aby to byla kvalita, která se hned nezkroutí a nebude mi to po 100km pískat Úsměv

díky
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina