Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 418, 419, 420 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 419 z 486
Johny je teď offline  Johny
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.7.2018 , 7:27   Citovat  

Předem říkám, že jsem zkoušel hledat, ale není v mých (časových a kapacitních) možnostech projít všech +400 stran.

A7G nafta - facelift (03/2008)
Včera mi při jízdě auto začalo z ničeho nic výrazně pískat při nafoukání turba na plný tlak 2200ot./min - žadné zvuky destrukce se nekonaly, pouze jemné cuknutí jak když se v plným tahu povolí plyn. Do hranice 2000ot./min jede "normálně", kontrolky nesvítí, auto necuká, nekouří, olej nežere, při rozvážné práci s plynem není problém se rozjet na 80-100km/h - "táhne" vždy do 2000-2200ot (plný tlak), pak se ozve pískání a můžu na plynu klidně stavět barák, stejně víc nepojede. Po přeřazení zase lehce zrychluje.

Menší poznatky z rychlého (10min) koukání do motoru:
Očouzené krycí plechy svodů - že jsou prasklé, už vím cca od zimy
Narychlo kontrolované hadice nevypadají prasklé - aspoň v nich není díra jak do... (sklepa, výfuku, státní kasy,...)
Pískání je slyšet přímo za motorem od 2000ot./min
Pískání se trochu změnilo po zahýbání s malou hadičkou co vede z regulačního ventilu (baňka na turbu)
-po odpojení hadičky a jejím ucpání se motor nechá vytočit na cca 2500ot/min a pískání se taky trochu změní
-při "pískání" se tahle hadička "rozvibruje"

Je možný, že by foukající svody načaly hadičku, ta začala lehce foukat a díky tomu ventil neudrží plný tlak? to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Crash86 je teď offline  Crash86
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2018 , 8:45   Citovat  

Nejedná se o tlak ale o podtlak. Zkus tu hadičku odpojit u solenoidu a pusou vysát vzduch. Přitom pohledem zkontroluj, jestli ti chodí regulace turba.

Měl jsem v tý hadičce taky dirku, ale byla na pohled nepatrná. Při jízdě jsem to nijak nepociťoval, kromě malého škubnutí v okamžiku, když se turbo plně otevíralo, tzn. někdy ve 2200ot/min. Jinak nic. Ani zvuky to taky žádný nevydávalo.

Co jsem slyšel, tak se praským hadicím v sání většinou přisuzuje zvuk vysavače. Pískání je spíš turbo ko.
   Návrat  
Johny je teď offline  Johny
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2018 , 9:37   Citovat  

Spíš než klasický pískání, je to jak vysavač s přicpanou trubkou. Tenhle zvuk se nemění s otáčkama. Do 2000ot./min není, ve 2200ot. začne hučet a o moc víc už to nevytočí.

Zkusím pořádně projít hadice - včera tam bylo poněkud teplo... Mr. Green
   Návrat  
Nabirak je teď offline  Nabirak
PříspěvekZaslal: 20.7.2018 , 16:26   Citovat  

Winie napsal:
Pánové, mám problém, výměna rozvodů na N22A1 a auto po montáži motoru zpět nechce nastartovat.

z výfuku lítá nafta a motor nechytne.

Tušíte co to může být?

Jo, máš to špatně načasované. Asi bych zašal kontrolou polohy vaček vs klika.
   Návrat  
Crash86 je teď offline  Crash86
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2018 , 19:21   Citovat  

Johny: Hele fakt nevím. Taky muže být špatná membrána podtlaková regulace (ta baňka nad turbem), že je děravá a přisává ti vzduch. Možná se propálila právě od těch prasklých svodů.

Zkusil bych ten test, co jsem ti psal výše. Takhle aspoň jednoduše zjistíš, jestli ti regulace chodí v plném rozsahu a jestli drží podtlak. Ale taky to může být úplně něco jiného...

Když budeš chtít pořádně zkontrolovat hadice, tak je budeš muset vyndat z auta. A to se připrav, že tam necháš ruce Velmi šťastný. Hlavně u té, co jde od filtru do turba. Vyndat jde docela snadno, ale dávat jí tam zpátky je za trest. Takže ti rovnou poradím, že daleko lépe se montuje zpět z pod auta.

Je to všechno ale jenom laborování. Možná by bylo nejlepší to rovnou někam dát, než se s tím trápit, ztratit hromadu času a pak stejně nic nezjistit... a třeba ještě něco na autě poničit.
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2018 , 11:26   Citovat  

Nabirak napsal:
Jo, máš to špatně načasované. Asi bych zašal kontrolou polohy vaček vs klika.

Byl to jeden špatně seskládaný vstřik.

Už to frčí, jenom nejede klima... Takže nový Kompresor.... Už nikdy více naftu do baráku.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2018 , 17:22   Citovat  

Winie napsal:

Už to frčí, jenom nejede klima... Takže nový Kompresor.... Už nikdy více naftu do baráku.

Netreba to tak prežívať. Ja mám benzín a minule ma nechal, lebo odišla cievka zapaľovania. Takže...
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2018 , 18:53   Citovat  

No hlavně nafta nemůže za to, že nějakej lofas špatně seskládá vstřik Velmi šťastný
A kompresor klimy ti odejde i na benzínu.
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2018 , 19:06   Citovat  

Winie napsal:

Za mlada jsem měl Trabanta, benzinové auto, a několikrát nenastartoval, protože se uchlastal a byly mokré svíčky. Už nikdy více benzin do baráku.

HaHaaa Hihi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2018 , 22:10   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Za mlada jsem měl Trabanta, benzinové auto, a několikrát nenastartoval, protože se uchlastal a byly mokré svíčky. Už nikdy více benzin do baráku.

HaHaaa Hihi
pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
LinkinPark je teď offline  LinkinPark
PříspěvekZaslal: 26.7.2018 , 20:23   Citovat  

zdravím, ma nietko vás nejaké potahy, alebo niečo podobné kôli tomu aby sa nezašpinili original potahy ? deku sa my tam teda nechce dávať...
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2018 , 20:43   Citovat  

jako normalne kdyz jsi nekdo projde vsechny prispevky na HC co se tyce benzinu a nafty v accordu ,tak tech na problemy z naftou je to tak trikratolik ne li vice u benzinu se se nejvíce resi zarovky a jakej olej pořádnej výtlem
   Návrat  
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2018 , 12:36   Citovat  

Zdarec, na STK prisly na to, ze mam volny cep na mem A7G, vpredu, horni rameno, spolujezdec. Objednal jsem v Honda komplet nove horni rameno a chtel jsem si to nechat u nich i vymenit, ale cekacka na servis tady v Liberci je pres mesic. Tak jsem kouknul na YT na par videi a zkusil jsem to vymenit sam. Nepovedlo se... horni rameno drzi na dvou sroubech v kastli. Vytahnout se nedaji, protoze jim stoji v ceste pero s tlumicem. V navodu se doporucuje shora (pres motorovy prostor) uvolnit pero s tlumicem (3+2) matky a nechat ho volne spadnout dolu a odklopit. Jenze i kdyz jsem to nahore povolil a cela poloosa je dole (auto na heveru), tak je tam stejne pnuti na pruzine. Jako by to potrebovalo vic prostoru na roztazeni. Tak si rikam, jestli jste se s tim taky nekdo nepotkal, pripadne, jestli byste mi nekdo neporadil, jak z toho ven.

btw: Stredovou matku primo na ose tlumice nahore, ktera drzi horni misku pera jsem samozrejme nechal tak jak je, aby mi to nevylitlo.
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2018 , 13:20   Citovat  

Trip napsal:
Zdarec, na STK prisly na to, ze mam volny cep na mem A7G, vpredu, horni rameno, spolujezdec. Objednal jsem v Honda komplet nove horni rameno a chtel jsem si to nechat u nich i vymenit, ale cekacka na servis tady v Liberci je pres mesic. Tak jsem kouknul na YT na par videi a zkusil jsem to vymenit sam. Nepovedlo se... horni rameno drzi na dvou sroubech v kastli. Vytahnout se nedaji, protoze jim stoji v ceste pero s tlumicem. V navodu se doporucuje shora (pres motorovy prostor) uvolnit pero s tlumicem (3+2) matky a nechat ho volne spadnout dolu a odklopit. Jenze i kdyz jsem to nahore povolil a cela poloosa je dole (auto na heveru), tak je tam stejne pnuti na pruzine. Jako by to potrebovalo vic prostoru na roztazeni. Tak si rikam, jestli jste se s tim taky nekdo nepotkal, pripadne, jestli byste mi nekdo neporadil, jak z toho ven.

btw: Stredovou matku primo na ose tlumice nahore, ktera drzi horni misku pera jsem samozrejme nechal tak jak je, aby mi to nevylitlo.

Sundal,nebo povolil jsi si táhlo stabilizátoru? jinak ti to sundat nejspíš nepůjde, nebo se dost nadřeš.....
Pak si můžeš ještě tlumič rozdělit od toho jako by obráceného Y co drží pak na rameni. (To ale asi máš)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2018 , 13:30   Citovat  

Mourl napsal:
Sundal,nebo povolil jsi si táhlo stabilizátoru? jinak ti to sundat nejspíš nepůjde, nebo se dost nadřeš.....
Pak si můžeš ještě tlumič rozdělit od toho jako by obráceného Y co drží pak na rameni. (To ale asi máš)

Tahlo stabiku jsem nepovoloval. Myslis, ze ten stabik drzi cele to zaveseni vys? Vim, co myslis tim obracenym Y. Do toho jsem se radsi nepoustel, protoze je tam to pnuti. Nemuselo by se mi pak povest to dat zpatky dokupy HaHaaa Kazdopadne diky za rady, na videu to vypadalo na rychlovku, o vikendu se tomu povenuju vic.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2018 , 13:43  Naposledy upravil piskot dne 27.7.2018 , 13:54, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Trip napsal:

Nevím, jak to má A7G, u A6G se sundavá horní rameno, viz. obrázek. Rameno se podepírá kulatinou, která se prostrčí skrz podběh, jsou tam na to díry v plechách. Když se použije tenhle postup, pak je to jen o povolení kulového čepu a těch matek, co drží rameno.

Namátkou jsem našel tudy odkaz
v čase 2:00 je ta díra vidět taky.

Front_suspension.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Front_suspension.jpg, 112.71 kB
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2018 , 13:45   Citovat  

Trip napsal:
Tahlo stabiku jsem nepovoloval. Myslis, ze ten stabik drzi cele to zaveseni vys? Vim, co myslis tim obracenym Y. Do toho jsem se radsi nepoustel, protoze je tam to pnuti. Nemuselo by se mi pak povest to dat zpatky dokupy HaHaaa Kazdopadne diky za rady, na videu to vypadalo na rychlovku, o vikendu se tomu povenuju vic.

Jo určitě si povol to táhlo stabilizátoru, to ti tlačí to zvedlé kolo nahoru. To je princip stabilizátoru. Pak to povolí a půjde ti to pěkně....
Hlavně potom utáhni to rameno ve správné pozici. Jsou v podběhu na to i díry, kam si vložíš tyčku o průměru 6mm a na ní položíš rameno a utáhhneš na moment. Jinak si budeš zbytečně namáhat silentbloky.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2018 , 13:51   Citovat  

Mourl napsal:
Jo určitě si povol to táhlo stabilizátoru, to ti tlačí to zvedlé kolo nahoru. To je princip stabilizátoru. Pak to povolí a půjde ti to pěkně....
Hlavně potom utáhni to rameno ve správné pozici. Jsou v podběhu na to i díry, kam si vložíš tyčku o průměru 6mm a na ní položíš rameno a utáhhneš na moment. Jinak si budeš zbytečně namáhat silentbloky.

OK, diky jeste jednou! O te poloze ramena pri utahovani vim je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2018 , 13:58   Citovat  

piskot napsal:
Namátkou jsem našel tudy odkaz
v čase 2:00 je ta díra vidět taky.

Jo to je presne to video, kterym jsem se inspiroval. On ty stabiky nepovoloval, ale vypada to, ze v 5:00 tam zrejme zapacil za to cele zaveseni a proste to stahnul nejakym pacidlem dolu (i pres odpor stabiku), aby ten komplet (tlumic+pero) odklopil.
   Návrat  
Dandie33 je teď offline  Dandie33
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2018 , 15:55   Citovat  

Zdarec Hackari
Jakou spojku mi doporučíte na Acco 2.4 rv.03 manuál a popřípadě jestli nevíte kolik vyjde originální dikes, protože mi ta moje už asi vypovídá služby, rychlosti tam jdou ztuha ale zatím nevyskakuji a pedál zabírá pomalu u podlahy ale jo jednou už se měnila někdy kolem 180 tis a teď je najeto 350 takže to odpovídá. Vaše tipy sem dík
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2018 , 17:03   Citovat  

Aisin KH-063, stojí kolem 3500 a je to originál (totožná jakou dostaneš v Hondě, jen za jinou cenu).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2018 , 17:23   Citovat  

Jarek napsal:
Aisin KH-063, stojí kolem 3500 a je to originál (totožná jakou dostaneš v Hondě, jen za jinou cenu).

Super díky
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2018 , 11:17   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
takze ani jedno ani druhy .. zatuhla kulisa natolik ,ze neslo zaradit jednicku Velmi šťastný

Čaues
Jak zatuhla kulisa?? Mám podobnej problém s řazením ale více méně mi jdou ztuha všechny převody, občas jo a občas zase dobrý. Když auto nastartuju a na místě dám jedničku třeba tak to hejbne celim autem. Myslíme si že je to spojka
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2018 , 11:17   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
takze ani jedno ani druhy .. zatuhla kulisa natolik ,ze neslo zaradit jednicku Velmi šťastný

Čaues
Jak zatuhla kulisa?? Mám podobnej problém s řazením ale více méně mi jdou ztuha všechny převody, občas jo a občas zase dobrý. Když auto nastartuju a na místě dám jedničku třeba tak to hejbne celim autem. Myslíme si že je to spojka
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2018 , 11:49   Citovat  

Ještě jednou Hackari, nevíte kde bych našel senzor teploty motoru podle kterého vyhodnocuje ridici jednotka kolik paliva při startu poslat? Myslím si že to je příčina těch občasných špatných startu
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2018 , 13:43   Citovat  

Dandie33 napsal:
Čaues

Určitě spojka,asi by šla doštelovat na pedálu,já tak najezdil ještě 40 tisíc km,ale radši bych výměnu neodkládal...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2018 , 15:43   Citovat  

Kmóďa napsal:
Určitě spojka,asi by šla doštelovat na pedálu,já tak najezdil ještě 40 tisíc km,ale radši bych výměnu neodkládal...

Dikes, nj příští tejden přijde tak ji nechám vyměnit, rovnou asi vyměním prevodovej olej když už jsem ho koupil v Hondě za šílený prachy. Jak se dá dostelovat? Zabírá mi od spoda
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2018 , 19:09   Citovat  

Dandie33 napsal:
Dikes, nj příští tejden přijde tak ji nechám vyměnit, rovnou asi vyměním prevodovej olej když už jsem ho koupil v Hondě za šílený prachy. Jak se dá dostelovat? Zabírá mi od spoda

Ke spojkovému pedálu je čepem připevněný takový plech ve tvaru U a do něj je zašroubovaná tyčka od hlavního spojkového válce. Je tam matice proti povolení. Matici povolíš a otočíš párkrát tyčkou aby zmenšil volný chod pedálu. Pak matici zas utáhneš.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2018 , 19:09   Citovat  

Podivej se na pedal a bude Ti to jasne. Je tam stelovaci sroub...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.7.2018 , 12:43   Citovat  

Kmóďa napsal:
Ke spojkovému pedálu je čepem připevněný takový plech ve tvaru U a do něj je zašroubovaná tyčka od hlavního spojkového válce. Je tam matice proti povolení. Matici povolíš a otočíš párkrát tyčkou aby zmenšil volný chod pedálu. Pak matici zas utáhneš.

A mám ji otočit tak aby se víc vysunula dovnitř nebo naopak ven od pedálu, rád bych to zkusil jestli to bude mít nejakej účinek, abych to pak nerosteloval a při instalaci nové spojky mi to nedělalo nějaké blbosti
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 418, 419, 420 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina