Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dodelany isofix ? Detsky sedacky ,Bezpeci pro nase ditka .
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2018 , 20:25   Citovat  

Zdary ,zajima me jestli nekdo ma neco takoveho jako dodelany isofix ,zjistil jsem ,ze tohle exiustuje uz malem deset let .,ale na hondy nejak ne ,resil to nekdo ? Co jsem nasel tak konzoly prijmo od autorizaku nebo isofix z pasem co se omota kolem sedacky ..

Dale detsky sedacky ,vajicka isofix ,je vice druhu zakladen nebo se da sparovat jakaoliv zakladna z jakymkoliv vajickem .

Za odpovedi predem dekuji .

For-Honda-Civic-Car-Seat-ISOFIX-Connector-Belt-Interfaces-Guide-Bracket-Retainer-For-Car-Baby-Child.jpg_640x640.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
For-Honda-Civic-Car-Seat-ISOFIX-Connector-Belt-Interfaces-Guide-Bracket-Retainer-For-Car-Baby-Child.jpg_640x640.jpg, 48.74 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.4.2018 , 20:34   Citovat  

Zakladny nejsou uni. A proč paseš po isofixu? Ja mám všechno na pásy a je to v klidu. Sedačku v které díte sedí, stejně nevytahuješ.
A když už tak je to jednoduché, na pár sekund. Pokud máš vyklápěcí sedačku a né tu skrz kterou se musí prostrkávat pas.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2018 , 21:20   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Zakladny nejsou uni. A proč paseš po isofixu? Ja mám všechno na pásy a je to v klidu. Sedačku v které díte sedí, stejně nevytahuješ.
A když už tak je to jednoduché, na pár sekund. Pokud máš vyklápěcí sedačku a né tu skrz kterou se musí prostrkávat pas.

No isofix je dle vseho bezpecnejsi ,pasy jsou porad pasy ,sedacku nima neupevnis asi tak pevne ,nevim ,presvedci me nekdo otom ,ze pasy jsou lepsi nebo nejsou nebezpecnejsi ? tudy odkaz tudy odkaz tudy odkaz
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2018 , 21:34   Citovat  

Pásama neupevniš sedačku pevně? Vždyt mají udržet dospelého človeka, proč by neudržely sedacku s dítětem?
Koupil bych nějakou sedačku co prošla dobře testem a neřešil bych dodělavání isofixu. Já mám paradní zkušenosti s výrobcem Romer.
V testech na prvních pozicích přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2018 , 21:43   Citovat  

kdyz uz hledam mam zajimavej clanek tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2018 , 21:54   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Pásama neupevniš sedačku pevně? Vždyt mají udržet dospelého človeka, proč by neudržely sedacku s dítětem?
Koupil bych nějakou sedačku co prošla dobře testem a neřešil bych dodělavání isofixu. Já mám paradní zkušenosti s výrobcem Romer.
V testech na prvních pozicích přátele

ńevim kdyz se koukam na ty crash testy tak rozdil je evidentni a vcelku mi to jedno neni ,se podivej na posledni video co jsem pridal ,ale ocividne to malokdo resi a kupuje sedacky dle ceny ..
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 4:38   Citovat  

V poslednim videu resi sedacku po smeru s pasy a sedacku s isofixem proti smeru. Sedacka v protismeru bude vzdycky lepsi at uz to je pasy, nebo isofix.

Pokud mas sedacku po smeru jizdy, tak ty pohyby pri narazu jsou stejny at uz iso, nebo pasy.
   Návrat  
tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 6:03   Citovat  

Prispeju nejakymi cerstvymi postrehy.
Kupovali jsme sedacku letos, chtel jsem isofix, pac je v aute a zdala se mi snazsi manipulace v porovnani s kurtovanim pasem. Taky jsme nakonec zvolili sedacku s rozsahem 0-36kg, coz byla obrovska chyba.
1. Tim ze je sedacka nastavitelna ve velkem rozsahu, konstrukce neni tak tuha (ikdyz mohla by byt) a v nekterych polohach ma operka obrovske vule, pri jizde se trese, vibruje, drnci.
2. Jelikoz je isofix take pohybliva soucast a jakkoli se zda konzole pevna, stejne to pri jizde obcas chrasti, jako by tam nekde litala volna podlozka. Navic manipulace nakonec neni tak easy jak jsem cekal. Stejne musim kurtovat sedacku vrchem. Jedina vyhoda podle me je, ze sedacku drzi presne v urcene poloze nehlede na tvarovani sedaku v aute.
3. Nastaveni sklonu sedacky ma 4 polohy a zdalo se (i prodejce tvrdil), ze ditko si tak muze doprat na spani pohodlnejsi sklon operadla. Neni tomu tak. Jelikoz konkretni sedacka se kurtuje pasem vrchem pres operadlo, tato funkce slouzi pouze k nastaveni uhlu sedacky rovnobezne s operadlem v aute.

Sedacku jsem sel vratit, pred tim probehla reklamace atd., je to delsi story, kdyztak podam info do SZ.

Jako nouzovku mam pujcenou najkou historickou noname s uchycenim pres pas a nemuzu si na nic stezovat. Akorat ta zakladna je prave srirsi nez vykrojeni na zadek v sedaku v aute a proto tam nesedi uplne idealne.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 6:22   Citovat  

Kupovat sedačku 0-36 je největší blbost, můj názor. Je to kompromis, pokud nejsou peníze. O univerzálu jsme také přemýšleli, ale nezdálo se mi to právě z těch důvodů co píšeš.

Ideální cesta co máme vyzkoušené:
1)vajíčko
2)sedačka do ~18kg
3)sedačka nad ~18kg
   Návrat  
tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 7:39   Citovat  

Stepa napsal:
Kupovat sedačku 0-36 je největší blbost, můj názor. Je to kompromis, pokud nejsou peníze. O univerzálu jsme také přemýšleli, ale nezdálo se mi to právě z těch důvodů co píšeš.

1)vajíčko
2)sedačka do ~18kg
3)sedačka nad ~18kg

Naprosto souhlasím, už jsem se poučil Úsměv
Ještě bych dodal, že sedačku doporučuji nakupovat výhradně přes e-shop, kvůli možnosti vrátit bez diskuse. Většina prodejen svůj eshop má.
   Návrat  
padam je teď offline  padam
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 8:54   Citovat  

Stepa a tomyks: přesně tak, tesat do kamene. Univerzál nefunguje. Taky jsme prošli přes 3 sedačky a spokojenost. Používám bez ISOFIXu, protože sedačky s ISOFIXem jsou většinou o dost větší a třeba do CR-Z se dozadu sedačka s ISOFIXem vůbec nevejde. Tedy přesněji sedačka se vejde, ale pak se před ní nevejde spolujezdec. Sedačka na pás v pohodě.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 12:28   Citovat  

Mě u ISOFIXu vyhovuje to, že sedačka neklouže na kožených sedačkách. Navíc ted máme vajíčko se základnou, takže základna je natrvalo cvaknutá v autě a vždy se jen zacvakne sedačka Úsměv

Jinak myslím, že to je dobrá věc, vždy je lepší dvojí jištění (pás+iso) než jedno (pás).

Stepa napsal:

1)vajíčko
2)sedačka do ~18kg
3)sedačka nad ~18kg

OK

Asi tak, je to sice nákladný, ale bezpečnost těch malých svištů je na prvním místě je to dobrý

DOHCVTEC napsal:
Zdary ,zajima me jestli nekdo ma neco takoveho jako dodelany isofix ,zjistil jsem ,ze tohle exiustuje uz malem deset let .,ale na hondy nejak ne ,resil to nekdo ? Co jsem nasel tak konzoly prijmo od autorizaku nebo isofix z pasem co se omota kolem sedacky ..

Dale detsky sedacky ,vajicka isofix ,je vice druhu zakladen nebo se da sparovat jakaoliv zakladna z jakymkoliv vajickem .

Za odpovedi predem dekuji .

Párovat se většinou nedají, liší se výrobce od výrobce či dokonce model od modelu. Máme vajíčko od BeSafe se základnou a myslel jsem, že další větší sedačka od BeSafe půjde na tuhle základnu, ale opak je pravdou bude se muset pořídit zřejmě i základna. No prostě vydělávat na citech a staroslivosti rodičů je nejlepší no Velmi šťastný HaHaaa

Jinak udržet prcka co nejdéle v protisměru jízdy, v severních zemích se protisměr praktikuje až do 4 let!

A7g nemá isofix? Tak to koukám! C7g poface i A8g ho mají, ale je pravda že L3g ´04 ho taky nemá.
   Návrat  
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 13:48   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
A7g nemá isofix? Tak to koukám! C7g poface i A8g ho mají, ale je pravda že L3g ´04 ho taky nemá.

A7g má ISOFIX
   Návrat  
jc je teď offline  jc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 14:38   Citovat  

Mne ty ISOFIXy prijdou bezpecnejsi. Pokud je moznost, urcite bych to spojil napevno.

Jinak mame vyborny zkusenosti se sedackama od Cybexu, hlavne tema s pultikem do 18kg. Bohuzel uz z nich mlada vyrostla.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 15:32   Citovat  

Já bych taky řekl že jo, třeba na čelní náraz asi tolik ne, ale na boční náraz je sedačka s isofix rovnoběžně s podelnou osou auta, tudíž i ideálně k bočním a hlavovým airbagům. Ale je pravda, že jsou vetší a do dosti aut se při početnější rodině nevejdou.
   Návrat  
jc je teď offline  jc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 20:26   Citovat  

Zatim jsem nenarazil na auto, kde by sedak zadni lavice byl kratsi nez nase ISOFIXovy sedacky. Nejlepsi je, kdyz je hrana lavice ve stejne vzdalenosti jako konec detske sedacky - noha se ohne v koleni dolu a netrci dopredu. Podle manualu k sedackam by ale mely byt i s ISOFIXem zada sedacky oprena nadoraz.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 21:04   Citovat  

Newtom napsal:
A7g má ISOFIX

fakt ? popravde jsem to nestudoval na aute ,pac jsme otehotnely pocas meho turnusu a vse zatim resim pres net a po telefonu Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 21:17   Citovat  

Fakt. Velmi šťastný

Hele a byls vůbec u toho? svatoušek Lucy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 21:39   Citovat  

Hellborn napsal:
Fakt. Velmi šťastný

Hele a byls vůbec u toho? svatoušek Lucy

no turnus mam jen dvoutydenni a mlada ma omezenej pohyb tak myslim ,ze jo Velmi šťastný

fakt ma A7G tourer isofix ? ale je vice druhu isofixu ,ze jo to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 22:02  Naposledy upravil Hellborn dne 10.4.2018 , 22:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

No vhledem k tomu, že jsem tam vozil cca 4 roky dvě sedačky s isofixem, tak bych řekl, že ho má... Velmi šťastný

Isofix v autě je víceméně kus ohnutýho drátu, přivařenýho ke kastli, na který nacvakneš "karabinu" sedačky (každá má dvě). Úsměv Jo a ty plastové "čtverečky",co máš na obrázku, jsou na to, aby se tou "karabinou" líp trefovalo...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 22:03   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no turnus mam jen dvoutydenni a mlada ma omezenej pohyb tak myslim ,ze jo Velmi šťastný

fakt ma A7G tourer isofix ? ale je vice druhu isofixu ,ze jo to mi hlava nebere

Když ho má i c7g (coz jsem se divil) tak ho Áčko musí mít taky. Co vim tak isofix by mel byt daný normou. Jinak gratuluju je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 22:09   Citovat  

Foto.

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2018 , 23:14   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Když ho má i c7g (coz jsem se divil) tak ho Áčko musí mít taky. Co vim tak isofix by mel byt daný normou. Jinak gratuluju je to dobrý je to dobrý

diky,z toho prekvapka jsem uplne zapomel,ze tam neco takoveho vubec mam a to jsem to vzadu sklapel docela casto šuk HaHaaa

mlada koupila kocarek a vajicko od znacky Jane transporter ,lehce pouzity starsi model ,ale nebyla k tomu zakladna ,ted me zajima jaka tam ted bude sedet a jak ji sezenu kdyz uz mam radost ,ze tam iso mam Velmi šťastný kdyz koupim treba tuhle jestli to bude sedet vubec nevim co ty oznaceni znamenaj a jakej ropzdil v nich je Se stydím HaHaaa tudy odkaz

30582072_1576391495743810_363747484742189056_n.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
30582072_1576391495743810_363747484742189056_n.jpg, 51.81 kB
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.4.2018 , 6:20   Citovat  

Hele mě to musel říct až brácha, jak ISOFIX vypadá a že ho tam mám taky. Jinak jsem si myslel, že ho na A7G nemám. Velmi šťastný Tu základnu musíš najít k vajíčku, žádná univerzální neexistuje. Takže přesný model vajíčka a zjistit jestli se k němu dělá základna. Teď jsem to řešil a pořídil Romer BABY-SAFE PLUS SHR II s Isofix základnou. Představa jak manželka pokaždé pásá vajíčko do auta mě upřímně trochu děsila. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.4.2018 , 8:18   Citovat  

Já vajíčko od BeSafe pášu taky i tak = základna je cvaknutá v Isofixu + je opřená vzpěra o podlahu a sedačku omotám pásem. Úsměv
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.4.2018 , 9:48   Citovat  

Trošku odbočím, ale s dětmi to souvisí. Úsměv

Nemáte někdo zkušenosti se slunečníma clonama Privacy Shades na A7G Tourer? Případně clonami obecně, jdeme mi o to jestli stačí na boční zadní skla nebo radši vzít na komplete zadek. Moc díky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.4.2018 , 10:31   Citovat  

Dával jsem jenom clonu na bok kde prcek sedí. Máme tam obyč univerzální z Lidlu a funguje to dobře...okno tam stejně kvůli prckovi neotvírám, takže mě to nepálí.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.4.2018 , 11:31   Citovat  

Já zatmavil zadní skla atestovanou folií (u A7g, Swiště i UFA, C9g to má "z fabriky").
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.4.2018 , 11:37   Citovat  

Nejlepší je přivřít látkovou plenu do okna a je clona jedna báseň Úsměv.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.4.2018 , 12:04   Citovat  

Přesně nejlepší bílá látková plena je to dobrý zatmavený skla sice mám už z výroby, ale i tak to tam chce něco dát, pač i přes ně to slunko projde. Jinak někde tu bylo téma o autosedačkách atd. nestálo by za to to sloučit s tímto?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dodelany isofix ? Detsky sedacky ,Bezpeci pro nase ditka .
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina