Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 89, 90, 91 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 90 z 246
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2018 , 16:16   Citovat  

DusanUsan:
Není zač OK A každopádně palec hore za dřívější výměnu motorového oleje a jeho vhodnější SAE (0W30).
Já sleduji na tubku motoring i topspeed a tam chodí blbnout s auty právě na babu. Je ale pravda, že ten asfalt je děs. Díky za tip OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
stofesz je teď offline  stofesz
PříspěvekZaslal: 9.3.2018 , 20:14   Citovat  

Tak ja mam najeto 16k a dle fulia spotreba 7.2
Olej som si nechal menit po prvych 6k( ked mi tam davali zimaky) a dalsie kolecko bude teraz cca za 2 tyzdne.
Jopeeeno : ked najviac jazdim dialnice, ale tKy si uzivam 5k+ otacky na plny plyn na okreskach, tak doporocujes 0w30/ origos 0w20/nieco uplne ineho?
Diky za radu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2018 , 21:03   Citovat  

Rozumá volba, za včasnou výměnu OK
Střihově nejstabilnější s možností pro L15B7 VT a z olejů doporučených výrobcem (SAE 0W20, 0W30, 5W30 a s ACEA A3/B3, A5/B5) je olej ACEA A3 (s nesníženou HTHS viskozitou). ACEA A5 je pouhopouhá úlitba ekologii. Takže určitě A3!
Mám rád zn. Motul na esterové bázi, tj. Motul 8100 X-lite. Je drahý, ale podle mě to nejlepší, co lze z dostupných olejů do motoru dát. A obzlásť, pokud rád jezdíš pilu Mrk
Velmi dobrý olej je také Penrite 0W30 HPR 0.
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.3.2018 , 21:51   Citovat  

Pojistka vychází z ceny vozu , proto kdo má nejvyšší výbavu platí víc. Ale 21T mi přijde teda dost.GAP jde zřídit jen do půl roku stáří vozu.
Olej jsem už chvilku nekontroloval, při 4000 byl ještě trochu zlatavý.
Dlouhodobá spotřeba dle PP 6,9L .
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DusanUsan je teď offline  DusanUsan
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 9:56   Citovat  

Ahoj,

nemal niekto z vas problem s TPMS?

Vcera som isiel po dialnici, ktora mala 25 stupnov a zasvietil mi TPMS - check tyre pressure.

Dvakrat pocas 200km som to bol merat na pumpach, raz mi ukazalo 3.9 Velmi šťastný druhy a treti krat vzdy 2.5

Dnes mi senzor zasvietil znova. Skusal som kalibrovat asi 3-4x ale i tak dnes svetil, vizualna kontrola pneumatik je ok, tlak som dnes este nemeral, skusim odpoledne.

Asi je to na servis nie?

PS: vrzanie v interieri zacina byt neznesitelne, asi budu mat zo mna v servise radost. Nehovoriac o super dierke v celnom skle a predok je tiez od skaliek slusne deravy, asi som mal dat tu keramiku
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 10:09   Citovat  

Jak má CXG řešenu kontrolu tlaku v pneu? Měří skrze ventilky nebo počítá otáčky kol jako u C8/9G?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 10:11   Citovat  

Ak som to spravne pochopil z US fora tak podobne ako 8g/9g (neviem co je v prirucke)
   Návrat  
krivaneka je teď offline  krivaneka
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 10:20   Citovat  

2bep napsal:
Jak má CXG řešenu kontrolu tlaku v pneu? Měří skrze ventilky nebo počítá otáčky kol jako u C8/9G?

Civic X měří tlak pomocí ABS čidel v kolech - takže žádné přímé senzory (naštěstí).
Nicméně v týdnu, jak byly velké mrazy, tak se mi stalo, že to několikrát hlásilo pokles tlaku, ale přitom po kontrole bylo vše ok. Zjevně to špatně vyhodnocuje pokles tlaku v mrazu a po následném ohřátí pneu - ostatně se o tom zmiňují i v návodu.
A ohledně kalibrace TPMS - po spuštění kalibrace se musí je s autem min. 30 minut různou rychlostí, jinak se po určitém čase ukáže chybová hláška znovu...
Takže je dobré na to pamatovat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 10:33   Citovat  

Díky, takže je to stejné jako mám teď v poface C8G Úsměv Princip chápu a nezměnili ho, maximálně zpřesnili, pokud se stejně jako u C9G musí ještě specifikovat velikost kola. U C8G při přehození kol jen reinicializuju kontrolu přes PP.
Tolerance, pod kterou mi C8G křičí, je asi -0,3 Baru.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 11:01   Citovat  

2bep napsal:
Díky, takže je to stejné jako mám teď v poface C8G Úsměv Princip chápu a nezměnili ho, maximálně zpřesnili, pokud se stejně jako u C9G musí ještě specifikovat velikost kola. U C8G při přehození kol jen reinicializuju kontrolu přes PP.
Tolerance, pod kterou mi C8G křičí, je asi -0,3 Baru.

Mám CX sedan - Comfort - 1.5t a tam v menu palubního počítače nejde specifikovat velikost kol - jediné, co můžu nastavit je inicializace a návrat do menu...Úsměv.
A překvapivě to neřvalo ani po prohození letních kol za zimní - jedině, kdy to řvalo bylo, když bylo -20. Holt nemá rád Civic zimu...Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 11:32   Citovat  

Já velice vážně uvažuju nad 1,5 Sport/Sport Plus, ale asi si počkám na facelift, tak sbírám informace Úsměv
Holt -20 už pokles tlaku v pneu vyvolá, obvzláště, když třeba parkuješ v garáži a ten teplotní rozdíl je ještě větší.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 11:55   Citovat  

CTR10G v takovém JPN duelu s Lexusem LC500 v novém TopGear - 3. díl.

Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 14:34   Citovat  

Ahoj všichni,
Už mám najeto se Civicem X 1.5 sedan Comfort cca 13000 km, tak mě napadlo, že bych shrnul pár poznatků, které třeba pomůžou někomu v rozhodování, zda koupit či nekoupit, případně jakou verzi.
Dovolím si i srovnání s jinými turbomotory podobného objemu, se kterými jsem měl tu čest.
Plusy:
- Vynikající podvozek
- Skvělý točivý a charakterní motor 1.5t
- Spotřeba
- Velký vnitřní prostor a odkládací plochy
- Dobře zpracovaný interiér
Mínusy:
- Občas hystericky fungující asistenti
- Špatně fungující přepínání dálkových světel
- Adaptivní tempomat funguje podivně – neumí udržet přesnou rychlost, ve městě neustále zrychluje a zpomaluje – bylo by dobré provést nějaký update firmwaru, který by toto mohl opravovat
- Průměrná základní světla ve výbavě Comfort
- Kvalita laku (přijde mi měkký – na kapotě mám už 4 díry (po 8 měsících))
- Lacině zpracovaný zavazadlový prostor bez jakýchkoliv přihrádek a háčků

Loni jsem vybíral nové auto a byl to boj. Projel jsem toho dost, skoro už jsem objednal Seat Leon 1.8tsi, ale nakonec jsem vzal Civica 1.5t. Proč? Protože ze všech aut této třídy (Seat Leon, Octavia, Mazda 3, Focus, Astra) mi jako jediný bavil a v podstatě bez rozmýšlení jsem na něj skládal zálohu. Lepší podvozek podle mě ve třídě není – pohodlný, poddajný, přitom čitelný, s dobrou odezvou a neskutečným mechanickým gripem na předokolku… Auto se dá v zatáčce díky skvělé odezvě motoru a podvozku řídit plynem a v při ubrání krásně utáhne zadek stopu. A navíc když srovnám motor s ostatními (1.5 ecoboost, 1.4 a 1.5 tsi, mazdí dvoulitry a oplí 1.4), tak hondí 1.5 je prostě skvělá. Hrozně se mi líbí, že ten motor naladili s výkonovou špičkou nahoře a s tím, že se musí točit. Ostatní motory mají hrozně dieslovou charakteristiku, která mě prostě nebaví. Snad jen 1.8tsi se mi líbil také, jenže tam to zabíjel podvozek a hlavně nesmyslná stabilizace (u Leona). Nechápu spotřebu – plynulá svižnějsí jízda po okreskách je klidně za 6.2 l – přítelkyně je schopná jezdit pod 6 (já ne:-)). A i když člověk jede opravdu pilu, tak přes 12,5 jsem se nikdy nedostal. Na to jsem s předchozí 1.8t od koncernu opravdu nebyl zvyklýÚsměv. Tam jsem se pod 8 málokdy dostal. A hrozně se mi líbí nárůst výkonu a změna zvuku nad 3 a 4000 otáček – zjevně přečasování vaček.
Co mě štve, je shrnuto výše – jsou to převážně naprosto paranoidní asistenti, i když mám jejich prahy nastavené na low a adaptivní tempomat by se mohl u konkurence učit, jak má vypadat plynulá jízda. Co mě mrzí nejvíce, je ale ne zrovna příkladná tvrdost laku – překvapily mě díry na kapotě po 7 měsících – to měla moje oktávka po 10 letech. Doporučuji tedy hned po koupi provést ochranu kapoty nějakou fólií…
Když to shrnu, tak i přes negativa mám to auto skutečně rád a pokaždé, když ho řídím, tak mě baví. Za to Hondě díky, protože v současném eko-sociálně síťovém světě je to skoro zázrak.
Zdravím všechny Hondaře Úsměv
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 16:21   Citovat  

krivaneka napsal:
Protože ze všech aut této třídy (Seat Leon, Octavia, Mazda 3, Focus, Astra) mi jako jediný bavil a v podstatě bez rozmýšlení jsem na něj skládal zálohu. Lepší podvozek podle mě ve třídě není – pohodlný, poddajný, přitom čitelný, s dobrou odezvou a neskutečným mechanickým gripem na předokolku… Auto se dá v zatáčce díky skvělé odezvě motoru a podvozku řídit plynem a v při ubrání krásně utáhne zadek stopu. A navíc když srovnám motor s ostatními (1.5 ecoboost, 1.4 a 1.5 tsi, mazdí dvoulitry a oplí 1.4), tak hondí 1.5 je prostě skvělá. Hrozně se mi líbí, že ten motor naladili s výkonovou špičkou nahoře a s tím, že se musí točit.

...naprosto paranoidní asistenti, i když mám jejich prahy nastavené na low a adaptivní tempomat by se mohl u konkurence učit, jak má vypadat plynulá jízda. Co mě mrzí nejvíce, je ale ne zrovna příkladná tvrdost laku – překvapily mě díry na kapotě po 7 měsících – to měla moje oktávka po 10 letech.

Je zvláštní, že někdo to dokáže poznat a ocenit OK a jiný ne. Nebo že by spíš nechtěl? HaHaaa V těch Honda to prostě je, když je řidič vnímavý, pozná to. A jak jsi správně napsal, ani u té Mazdy, která se taky profiluje sportovně, ten "feeling" takový není. Nepočítám samozřejmě MX-5.

Podstata asistentů je právě v jejich paranoie, proto tam jsou. Já už si prostě zvykl, že při každém těsnějším předjíždění, dobržďování, návratu do pruhu furt někde něco nadává. Jezdím spíš ostřeji, takže je to neverending story.

To ,co popisuješ - neplynulá jízda adaptivního tempomatu ve městě, to není bug, ale feature, bohužel. Velmi šťastný Honda totiž nemá jen klasický adaptivní tempomat, co hlídá vzdálenost před sebou, ale jako jediná má u něj navíc prediktivní funkci, sledující provoz ve vedlejších pruzích. Když vyhodnotí, že by ti to tam mohlo auto z boku poslat, tak přibrzdí. Stačí mu na to lehké zrychlení nebo vybočení, ale má strach třeba i ve víceproudé zatáčce. Věřím, že to někdy může být užitečné, ale bohužel většinou to prudí. Naštěstí v kombinaci s turbomotory se auto zase brzy zmátoří, když se tohle stalo z 1.8, bylo to na mašli. HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 20:16   Citovat  

S laky Honda "bojuje" řady let. Jestli bych svému autu bych měl něco vyčíst, tak to bude kvalita laku. Stačí se otřít bundou o zaprášené auto a už je v tom místě vidět mikroškrábanec. Na druhou stranu, kapotu a nárazník zatím (po dvou letech) bez defektu. Při přesunech po horkých dálnicích občas "zazlobí" senzor tlaku v pneu, takže v tom nejste sami. Ten lak mě štve dost, ani protekce není všespásná.
Dnes jsem viděl v Ově úplně nový CTR v crystal black pearl RZ tuším 1TH.... Řidil mladší chlapík. Žena z toho auta učůrávala Velmi šťastný Na silnici je CTR fakt pěkný kus auta, nepřehlednutelný Honda
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 21:43   Citovat  

Jopeeeno napsal:
S laky Honda "bojuje" řady let. Jestli bych svému autu bych měl něco vyčíst, tak to bude kvalita laku.

Honda při launchi Civicu X slibovala zlepšení kvality laku, měl by "téměř dosahovat standardu Acury". Nevím, jaký standard na lak má Acura, na druhou stranu hodnotit lak podle množství teček na kapotě je trošku problém, asi jako posuzovat kvalitu čelního skla. Prostě buď máš smůlu a chytneš šutr, nebo máš štěstí a nechytneš. HaHaaa
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.3.2018 , 22:23   Citovat  

"Nadstandardní kvalita laku
Společnost Honda investovala do nové lakovny v závodě HUM, aby kvalita laku doplňovala vysokou kvalitu designu karoserie.
Kvalita laku z nové lakovny bude špičková díky vylepšené tloušťce laku a novému typu nanášení čiré vrstvy.
Kombinace těchto dvou vylepšení přináší vylepšenou hloubku a kvalitu lesku a bohatší odrazové vlastnosti.
Díky těmto změnám dosáhne nový model Civic takové úrovně kvality laku a povrchové úpravy, která se blíží standardům Acura, což je prémiová značka v USA."

týká se to lakovny v UK, čili 5D a CTR...
4D je turecko, jaký standard mají tam se asi nedozvíme...
u mě kapota ok, až bude jarní očista, zkontroluju pořádně
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 8:07   Citovat  

S tím lakem je to na štíru. Já měl na Ufonovi čumák v pohodě asi 3 měsíce. Pak jsem během 2h chytil 2 šutry a bylo vystaráno. Roli hraje i to, kde a jak člověk jezdí. Jestli v hustém provozu a natěsno, tak to je hned.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 9:09   Citovat  

Rozhodně nepatřím mezi lepiče a auto jsem zajížděl v klidu v létě, takže moc bordelu na silnicích nebylo a stejně jsem měl na kapotě 2 díry asi po 14 dnech. Myslel jsem, že mě jebne...
Upřímně když srovnám kvalitu laku např. Fordu a koncernu (auta, která nejvíc znám), tak je to někde uplně jinde....Smutný
Ale docela by mě zajímal rozdíl kvality mezi 4D (Turecko) a 5D...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 9:22   Citovat  

King napsal:
Je zvláštní, že někdo to dokáže poznat a ocenit OK a jiný ne. Nebo že by spíš nechtěl? HaHaaa V těch Honda to prostě je, když je řidič vnímavý, pozná to. A jak jsi správně napsal, ani u té Mazdy, která se taky profiluje sportovně, ten "feeling" takový není. Nepočítám samozřejmě MX-5.

Nechci plivat na Mazdu - mám tu značku rád. Nicméně M3 pro mě osobně byla největší zklamání. Když si vemu, jak z toho všude tečou, jak je to řidičské auto, tak mě to zas tak nepřišlo. Navíc nemůžu si pomoct, ale to auto prostě nejede. Jediný trochu konkurenceschopný motor je 2.0 165k, ostatním ukáže záda každá dieslová Octavie, což by mě upřímě úplně nebavilo...
Navíc jsem měl strach z koroze, což je u Mazdy pořád bohužel bubák - stačilo se podívat na ošetření podvozku, spodku auta a kvalitu laku...bohužel
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 11:39   Citovat  

právě jsem se stavil u dealera okouknout nový kolečka, už se těším na přezutí Je to tam.
shodou okolností se tam objednával sedan executive CVT ve štříbrný, safra Velmi šťastný
starší pár, šli mi tu barvu okouknout na parkoviště Velmi šťastný
prý měli předtím stříbrnýho accorda
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 12:10   Citovat  

krivaneka napsal:
Nechci plivat na Mazdu - mám tu značku rád. Nicméně M3 pro mě osobně byla největší zklamání. Když si vemu, jak z toho všude tečou, jak je to řidičské auto

A to je právě ono - Mazda je všeobecně oblíbená značka - malý výrobce, který se vzpamatoval z toho, že ho Ford ponechal vlastnímu osudu, vyrábějící hezká auta, co čas od času použije do série nějaké to nekonvenční technické řešení. Takovému sympaťákovi kdeco odpustíš, popřípadě se necháš snáze přesvědčit jeho PR rétorikou, ať už je to zoom-zoom-zoom nebo Jinba-Ittai. Podmínkou samozřejmě je, aby to nebyla špatná auta, což nejsou.

xenon04 napsal:
starší pár, šli mi tu barvu okouknout na parkoviště Velmi šťastný prý měli předtím stříbrnýho accorda

No vida - a pak že do toho majitelé Accordů nepůjdou. Hihi
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 13:15   Citovat  

King napsal:
No vida - a pak že do toho majitelé Accordů nepůjdou. Hihi

No, co jim jiného zbývá? Tak to koukám! Nechat si ho dotáhnout z Ameriky...? Velmi šťastný Tak to koukám!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 13:27   Citovat  

piskot napsal:
No, co jim jiného zbývá? Tak to koukám! Nechat si ho dotáhnout z Ameriky...? Velmi šťastný Tak to koukám!

Přece koupit Mazdu 6 Lucy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 13:53   Citovat  

to by měli daleko pořádnej výtlem

bek.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
bek.JPG, 193.18 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 13:55   Citovat  

xenon04 napsal:

Je to tam.
   Návrat  
Punisher je teď offline  Punisher
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 14:15   Citovat  

xenon04 napsal:

Je to zrovna pár dní co jsem tam byl se svým C9G a tak jsem prošel i okolo pár Mazd. Uznávám, že jsou fakt pěkný a třeba trojka i šestka se mi líbí, jenže když pak člověk vidí Civica XG, hlavně teda sedan, je to úplný dělo, fakt parádní. OK I ten interiér, tam mám s Mazdama asi furt problém. Honda
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 15:15   Citovat  

Punisher napsal:
Je to zrovna pár dní co jsem tam byl se svým C9G a tak jsem prošel i okolo pár Mazd. Uznávám, že jsou fakt pěkný a třeba trojka i šestka se mi líbí, jenže když pak člověk vidí Civica XG, hlavně teda sedan, je to úplný dělo, fakt parádní. OK I ten interiér, tam mám s Mazdama asi furt problém. Honda

mazda se hlavne opici po BMW ikdyz leta tvrdi ze uz od toho opustila .. osobne bych jsi mazdu dobrovolne nekoupil ,
to uz radeji do BMW kdyz ne hondu ..

jinak novej accord mozna bude uz narok i v EU ...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 15:38   Citovat  

Takze ked pride Accord by som mohol predat 2bep-ovi moj Sport+? Lucy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2018 , 15:52   Citovat  

Sory, Turbobenzín radši nový Velmi šťastný A nevím, zda máš Brilliant Sporty Blue Cool

Každopádně k AXG, mě v Kolíně tvrdili, že není v prodejních plánech do 2020...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 89, 90, 91 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina