Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7G 1.6 Vtec 81kw vymena prevodovky z 5 na 6 rychlostni
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2018 , 21:02   Citovat  

C9g 1.8 točí při 130km/h na šestku 3400rpm.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
devil4 je teď offline  devil4
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2018 , 21:25   Citovat  

Môj 7G 5D 1.4 točí pri tachometrovej 130km/h presne 4000. Podľa GPS je 130km/h na tachometry asi 123km/h. Čo ja viem tak 1.6 Sport aj 5D by mali točiť pri tachometrovej 130km/h cca 3800 otáčok.
Jazda po dialnici so 7G je preto dosť hlučná, teda ak tam máš 4000+ otáčok. Ideálne by bolo pri 130km/h mať pod 3500 otáčok. Napr pri 3000 je honda ešte veľmi tichá a aj spotreba je výborná. Ja jazdím po diaľnici 120 a ked ma to prestane bavit idem 140 Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stilg je teď offline  Stilg
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2018 , 21:57   Citovat  

C7G sazomet ma nejak lehce nad 3K
Ale to je asi vedlejsi Mrk

frankie je teď offline  frankie
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2018 , 17:13   Citovat  

Ten Civic 7G 1.6 81kw me zaujal. POkud toto sedi tudy odkaz
Ted je na prodej jeden Fastback 7G 1.6 2001 Vtec na LPG , akorat ma najeto uz 280 000km, tak mam obavy, aby nebyl pred smrti a nespotrebovaval moc oleje. Take na Japonce jsou dily drazsi a nerad bych v tom utopil hromadu penez. Mam v planu se na nej dojet podivat, desi me nejvic ten najezd. A take vim, ze je zadni naprava u 7G slozitejsi proti torzni tyci, ale nenasel jsem jak vydrzi a co obnasi udrzba.
Letos mi doslouzi zalozni auto a tak koukam po nahrade. Na Civica spocinulo me oko celkem nedavno. Krome Fabie- draha, nejede, Corolla- maly kufr, jedine asi kombi 1.6 81kw ,ale je jich malo, je drazsi a ma vyssi spotrebu, Accent 1.3 DOHC 63kw 2004>. Vubec nevim, jak se Civic chova a jak jede. Nikdy jsem s nim nejel, tak nevim co od toho ocekavat.
A uvazuju i nad tim, ze bych tu Hondu pouzival treba obcas i jako hlavni auto.
Vim, ze Honda ma motory tocivejsi. To mi nevadi, spis me vadi ta spotreba pri 130km/h a zbytecne vysoke otacky na dalnici. Vetsinou jezdim na okreskach, ale nekdy mam cestu nekolik set km po dalnici a tam mi dlouha 6ka moc chybi a hluk obtezuje.

Ted trochu technicke stranky. Zacnu od Simsona. Vim, ze nejaka firma v Nemecku dela 5 rychlostni prevodovky do 4 r. skrine. Znamy to mel v Simsonu a pohoda. Takze to jde, nevim jestli u vsech motoru a co to snese.
V tuto chvili netusim, co je vlastne vsechno potreba udelat aby mel clovek 6ku v 5r. skrini u auta a kolik ozubenych kolecek+elementu je vlastne potreba pro pridani jedne rychlosti navic.
Tusim, ze pokud ma 5st. manual, tak zkratit sirku kolecek aby se tam 6kova kolecka vesla. Jenze pak urccite trpi ostatni kolecka vyssim namahanim. Je mozny, ze do nektere skrine se ani nevejdou. Tam je reseni koupit 6 rychl skrin nejlepe z jineho typu, ktery do motoru bude pasovat. Pak jen Mrk dopocitat, upravit a vyrobit nova kolecka pro nejvyssi rychlostni stupen- 6. Kdyz na tim premyslim, tak idealni kombinace je vzit prevodovku z 5 kvaltu, ktera je vetsinou dobre poskladana do tech 110-120km/h. Bud je preskladat do jine skrine nebo predelat a "pridat" 6 ku, ktera by delala pouze to, ze napr. pri 130km/h a by misto 3500otacek tocil motor 3000otacek. Nic vic nechci. Po rovine to zvladne temer kazde "silnejsi" auto a do kopce se holt podradi. Ja si myslim, ze by se ani casto podrazovat nemuselo. Ja take na dalnici ve stoupani jedu treba 80 km/h za kamionem v pohode to 5ka na 2500otacek utahne. Nevidim duvod, proc by to neutahla 6ka 130km/h pri 3000ot/min.
Je to slozite, drahe, nelehke, mozna i nemozne, ale ja nad tim premyslim uz spoustu let Je to tam.

Koupe prevodovky je dnes otazka par tisic, nejhorsi bude to vymyslet, spocitat, vyresit a nechat vyrobit kolecka a segmenty Úsměv

Jestli to nekdo dela-zkousel zkoumal vic nez ja a nebo vi presne, co je v tomto pripade potreba, at mi napise SZ. rad bych se o tom dozvedel vsechno. Dik

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2018 , 20:32   Citovat  

Podle me je lepsi teda koupit auto bez lpg a nechat si ho namontovat.A s tema dilama nevim no,proste kazdej kdo nemel japonsky auto si mysli,ze jsou dily drahy a sezere je to.Ale uz nevedi,ze nejsou moc potreba.Proto si treba koupi Fobii na kterou si myslej,ze jsou levny dily,sice asi jo,ale menis porad neco

A s tou prevodovkou si nedas pokoj? HaHaaa Vis kolik bys musel zaplatit aby ti nekdo postavil o stupen vetsi prevodovku?Ani ja ne,ale rozhodne ne 20tis. a kdovi jestli je to vubec realny neco takovyho zbastlit.

A co ten automat?Ten bude urcite tocit min otacek,ale nevim jak realny je sehnat c7g s automatem.

Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2018 , 0:58   Citovat  

Zadní náprava je cajk, moje C7g má najeto skoro 270k km a podvozek šlape výborně, dokonce jsou původní čepy, jen přední silenty jsem měnil. A taky motor, papal už dost, ale za 15k kč jsem ho vyměnil za ten stejnej, jen s nájezdem 50k km. Teď už olej řešit nemusím a mám klid. Auto už mám šest let a doufám, že ještě aspoň 10 let nebudu muset měnit. Jsem s ním naprosto spokojenej, lepší náhradu jsem prostě nenašel a abych pravdu řekl, tak i nijak inenzivně nehledám. Nemám teda EP2, ale EU8 FL. A co se týče té šestky, tak tu už neřeším, zvykl jsem si. A při tachometrovejch 130km/h mám spotřebu 6.8l, což není na benzín vůbec moc

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2018 , 10:14   Citovat  

no dle mne je C7G prakticky bezudrzbovy auto oproti jinym modelum ,jedina draha vec tam je myslim rizeni kdbys chtel menit nebo repasovat ,jinak tam nema co byt drahy ,spotrebak uz vuubec ne ,kdyz uz hledej kusy z mene km a v lepsim stavu .. resis sestku za drahej peniz a pak chces usetrit natom ,ze bys koupil levnejsi kus kterej ma najeto kolem 300TKM Tak to valím bulvy ...a pritom moznosti je tolik a byly zde uz psany a ty furt svoje s tou sestkou .. je to tvoje vec a jednou ti to snad dojde kde delas chybu .. ja osobne bych koupil peknyho sporta za kilo ,dal do nej LPG a popripade ohhlucnil karoserii a mas za kilopade pekny svezeni bez nejmensich problemu..

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2018 , 12:39   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no dle mne je C7G prakticky bezudrzbovy auto oproti jinym modelum ,jedina draha vec tam je myslim rizeni kdbys chtel menit nebo repasovat ,jinak tam nema co byt drahy ,spotrebak uz vuubec ne ,kdyz uz hledej kusy z mene km a v lepsim stavu .. resis sestku za drahej peniz a pak chces usetrit natom ,ze bys koupil levnejsi kus kterej ma najeto kolem 300TKM Tak to valím bulvy ...a pritom moznosti je tolik a byly zde uz psany a ty furt svoje s tou sestkou .. je to tvoje vec a jednou ti to snad dojde kde delas chybu .. ja osobne bych koupil peknyho sporta za kilo ,dal do nej LPG a popripade ohhlucnil karoserii a mas za kilopade pekny svezeni bez nejmensich problemu..

Přesně tak je to dobrý

Každopádně framkie uvidíš že je na dálnici na 1.6 ve větším autě dost živý a zjistíš že nemusíš ani podřazovat do čtyřky + fajn podvozek, který u konkurence nenajdeš.
Já c7g původně kupoval pro manželku a neměl jsem ho moc rád, ale teď s ním jezdím pravidelně a přišel jsem mu na chuť. Dodělat tempomat + audio a budu spokojený na 100% Velmi šťastný

Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2018 , 16:15   Citovat  

Tak tempomat se dá sehnat za cca 4500,- což není bůhví kolik

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2018 , 18:59   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Přesně tak je to dobrý

Každopádně framkie uvidíš že je na dálnici na 1.6 ve větším autě dost živý a zjistíš že nemusíš ani podřazovat do čtyřky + fajn podvozek, který u konkurence nenajdeš.
Já c7g původně kupoval pro manželku a neměl jsem ho moc rád, ale teď s ním jezdím pravidelně a přišel jsem mu na chuť. Dodělat tempomat + audio a budu spokojený na 100% Velmi šťastný

nektery 5D ,coupe a sedany maji tempomat ..

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2018 , 19:07   Citovat  

I treba HF na volantu...to byla otazka vybavy. V CR jsem jich moc nevidel. Vetsinou to meli 2.0 sport.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2018 , 19:09   Citovat  

Jojo multifunkce volant, tempomat a VSA byla výsadou K20 Úsměv

Dodělat to není problém ale chce to čas a ideálně nějakou 2.0 na díly Velmi šťastný

Jinak D16V1 5D pofacelift točí při 130 GPS přesně 4000 s 195/65/15 pneu.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2018 , 19:32   Citovat  

C8g při 130 dle tacho na šestku točí taky cca 3400ot.... Se stydím

Maťo H je teď offline  Maťo H
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2018 , 20:22   Citovat  

Myslim, ze s tymto by si mohol byt celkom spokojny. Sice to bude asi LS vybava, mozno bez nultifunkcneho volantu a tempomatu, ale VSA asi bude mat a komfort a pohodlie bude lepsie ako v 7g sporte...a ma to 6 rychlosti a je za cenu lepsieho 7g sporta Úsměv

8g sedan

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2018 , 20:36   Citovat  

Maťo H napsal:
Myslim, ze s tymto by si mohol byt celkom spokojny. Sice to bude asi LS vybava, mozno bez nultifunkcneho volantu a tempomatu, ale VSA asi bude mat a komfort a pohodlie bude lepsie ako v 7g sporte...a ma to 6 rychlosti a je za cenu lepsieho 7g sporta Úsměv

8g sedan

C8g sedan se líbí i mě je to dobrý

Koukám že ty máš v sedanu R16, to jsem ani nevěděl že se do toho dávalo to mi hlava nebere jak to funguje?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2018 , 21:39   Citovat  

Maťo H napsal:

8g sedan

taky reseni ,skoda tech slabych vybav ,se divim ,ze to ma klimatizaci Velmi šťastný
jinak sedan 8G je dle mne treti nejhezci karoserie hondy ever Úsměv

R16 bude slusny motor ,jen je tam take petikvalt ,takze spis mestky a primestky vozeni na spotrebu ,ale na realnou spotrebu jsem taky zvedavej ,preci sedan vazi asi o sto kilo vice nez sport,ale zase ma vyssi vykon ..

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2018 , 8:01   Citovat  

Klima, okna v elektrice, elektrická vyhřívaná zrcátka a podobný rádoby "prvky nadstandardní výbavy" byl v té době v Hondě totální základ, takže níž jít nešlo Velmi šťastný

Maťo H je teď offline  Maťo H
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2018 , 10:03   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
C8g sedan se líbí i mě je to dobrý

Koukám že ty máš v sedanu R16, to jsem ani nevěděl že se do toho dávalo to mi hlava nebere jak to funguje?

No davalo, ale nie pre CZ a SK trh. Auto je dovezene nove z Madarska priamo Hondou Brno a po troch rokoch som ho kupil a doviezol na SK. Je to celkom slusny motor, jazdime s tym cca polka mesto, polka mimo, sem tam nejaka dialnica na vylet alebo dovolenku. Spotreba je priemerne nejakych 6,5 - 7 litrov, mimo mesto sa da ist predpisovo aj za 4,5 - 5 litrov, ale uz som mal aj 10l/100km, ked som sa velmi ponahlal Úsměv Predtym som mal anglana poface 1,5 z prevodovkou z 1,4 a dynamika je porovnatelna. Zase ta piata rychlost je dlhsia ako pri 6st.prevodovke, takze pri 130km/h toci asi 3700 otacok, cize rozdiel je asi 300 otacok oproti sestke ktoru ma 1,8 (podla toho, co tu skor spominal Hellborn).

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7G 1.6 Vtec 81kw vymena prevodovky z 5 na 6 rychlostni
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina