Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 80 z 246
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 8:00   Citovat  

Lipak: Kdyz je nekdo rychlejsi nez ja, tak me predjede. A kdyz je nekdo pomalejsi, tak toho predjedu ja. Nejezdim tychle, jezdim svizne, tak nejak predpisove. Merit si pindoury me fakt nebere. Na silnici s hustym provozem stejne predjedes jednoho a jsi zase v kolone a tak porad dokola. Ve vysledku toho casu moc neusetris a navic kazde predjizdeni v takovem provozu je riziko i se silnou karou.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 9:43   Citovat  

anunaki napsal:
Lipak: Kdyz je nekdo rychlejsi nez ja, tak me predjede. A kdyz je nekdo pomalejsi, tak toho predjedu ja. Nejezdim tychle, jezdim svizne, tak nejak predpisove. Merit si pindoury me fakt nebere. Na silnici s hustym provozem stejne predjedes jednoho a jsi zase v kolone a tak porad dokola. Ve vysledku toho casu moc neusetris a navic kazde predjizdeni v takovem provozu je riziko i se silnou karou.

prave ,tak k cemu ti ta atmosfera a manual pak je pri takovem jezdeni .. tam je prave litr s CVT uzasnej .. dle mne to jsou jen predsudky a blbej zvyk ,dneska i naky zavodeni nema smysl ,kdekoliv cesty jsou ve strasnem stavu na okreskach kazdej jezdi jak vul a krati jsi zatacky ,ve mestech hlidky na kadźdem kroku a na dalnici to muzes rozjet stejne jak na jednom tak na druhym bez rozdilu a uzijes jsi stejnou zabavu ,kdybys to srovnaval s K20A2 nebo K24 tak nereknu ani popel ,ale zvedat zde polomrtvej motor ,jako nakej zabavni motor je dle mne minimlane na pousmati ,eRkova rada je vse jen ne zabavni ..
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 11:14   Citovat  

King napsal:
Proč by se měl tříválec na dálnici trápit? Velmi šťastný Vždyť má 200 Nm. HaHaaa a bez problémů zvládne upalovat 200 km/h. Na to, co popisuješ, je úplně ideální. Spotřeba na dálnici bude zhruba stejná, jako u 1.5 Turbo, ale pořizovací cena je o pořádný kus jinde.

Při následném prodeji ojetého auta se ta investice snadno vrátí . Když je dnes 1,0T těžko prodejný jako nový , bude jako ojetina neprodejný KO
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 11:38   Citovat  

Shodneme se na tom, že se neshodneme pořádnej výtlem
Občas chodím na jiná fóra, kde se "bijou" kluci s R18 a fauvé 1.4TSI. Jeden má to, druhý zase tohle. Jedni zastávají názor, že točivá R18 je zábavná, druzí berou za etalon zábavnosti malolitrážní TSI v Leonu či Golfu.
Je fakt, že poslední ekvivalent R18 je docela dost zabitý těžšími převody, alespoň to na mě tak působilo. V UFOUNOVI (8G) jsem jel jen jednou, ale pokud mě paměť neklame, bylo to na svou dobu fakt zábavné vozítko (a abych to vzal i tržně, v porovnání s tehdejší konkurencí i cenově přijatelné auto).
Dnes bych tu zábavnost v R18(Z4) neviděl, spíše bych vyzdvihoval, jak je výše uváděno, jeho relativní jednoduchost a spolehlivost. Kdybych měl CIXG, měl bych nutkání měnit koncový převod, prostě se pídit po úpravě převodovky Velmi šťastný No, zpět na zem...
Dnes bych dal přednost v Civicu asi fakt turbu. Motor se povedl, sekunduje tomu výtečný podvozek a na dálku ideální auto. Ženě bych koupil Jazze Dynamic a o víkendech bych jí ho "kradl" na vyblbnutí a oldschoolové radovánky Je to tam.

A jestli v Civiku L15B7, nebo P10A2? Nejsem náročný, takže L je jasná volba Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 11:40   Citovat  

K čemu mi je? Velmi šťastný Protože mi ten motor na běžnou jízdu třeba vyhovuje. Jeho jednoduchost, nenáročnost, spolehlivost a relativně slušná spotřeba jsou další bonusy. Jako když jezdím +/- předpisově a nepředjíždím jako blázen, tak si mám hned koupit tříválec s CVTčkem? Hihi
Zábava je pojem relativní, záleží jak to kdo vidí. Mně se líbí, jak se motor převaluje na devadesátku a jak ožije, když se vytočí na trojku třeba při předjíždění. Pro někoho to je zábava a příjemná změna během jízdy, pro někoho nuda a v době oturbené zbytečnost.

To ukáže čas, jestli bude dřív polomrtvá atomsférická jednaosma nebo ten tříválec. pořádnej výtlem

DOHCVTEC napsal:
prave ,tak k cemu ti ta atmosfera a manual pak je pri takovem jezdeni .. tam je prave litr s CVT uzasnej .. dle mne to jsou jen predsudky a blbej zvyk ,dneska i naky zavodeni nema smysl ,kdekoliv cesty jsou ve strasnem stavu na okreskach kazdej jezdi jak vul a krati jsi zatacky ,ve mestech hlidky na kadźdem kroku a na dalnici to muzes rozjet stejne jak na jednom tak na druhym bez rozdilu a uzijes jsi stejnou zabavu ,kdybys to srovnaval s K20A2 nebo K24 tak nereknu ani popel ,ale zvedat zde polomrtvej motor ,jako nakej zabavni motor je dle mne minimlane na pousmati ,eRkova rada je vse jen ne zabavni ..
   Návrat  
DusanUsan je teď offline  DusanUsan
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 11:54   Citovat  

Ja som asi staromodny, ale aj 1.5T tocim 6tis a nepride mi, ze kvoli turbu by s nou bolo malo zabavy vo vysokych otackach.

Skor ma pri blbnuti na okreske trochu zaskocil udaj o rychlosti po vytocenej trojke a oproti iduce policajne auto svatoušek
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 14:20   Citovat  

anunaki napsal:
K čemu mi je? Velmi šťastný Protože mi ten motor na běžnou jízdu třeba vyhovuje. Jeho jednoduchost, nenáročnost, spolehlivost a relativně slušná spotřeba jsou další bonusy. Jako když jezdím +/- předpisově a nepředjíždím jako blázen, tak si mám hned koupit tříválec s CVTčkem? Hihi
Zábava je pojem relativní, záleží jak to kdo vidí. Mně se líbí, jak se motor převaluje na devadesátku a jak ožije, když se vytočí na trojku třeba při předjíždění. Pro někoho to je zábava a příjemná změna během jízdy, pro někoho nuda a v době oturbené zbytečnost.

To ukáže čas, jestli bude dřív polomrtvá atomsférická jednaosma nebo ten tříválec. pořádnej výtlem

no vidis pro tebe je zabavny na C9G ze trojka je zivejsi oproti jinym linym kvaltum ,bohuzel tam nejsips i sportovnost toho auta konci ,ale nejel jsi na litru s CVT jak zivi jsou skoro vsechny kvalty a jak krasne odsejpaj a mas pocit ,ze jedes vice nez opravdu jedes ,to ,ze tu rychlost necitis zatahem to je snad udel hondy a novejsich aut a kor kdyz ty auta zacali vazit vice nez tunu a maj lepsi odhlucneni ..

znovu k te spolehlivosti ,znicit se da stejne jak R18 tak i jinej turbomotor , vse je dle zachazeni ,neni to zadnej neznicitelnej motor jen proto ,ze ma retez a ze je to atmosfera ,ale to jsme probitaly uz XY krat..
dalsi vec je ,ze hold uz R18 nebude ,tak srovnavat to a resit co je spolehlivejsi nema cenu pac ty motory za par let zaniknou a zbydou jen vylitany kousky a bude zas resit ze prvni litr je spolehlivej a lepsi jako treba nakej dvouvalec s elektromotorem ve dvanacte generaci Velmi šťastný
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 18:18   Citovat  

Je to furt dokola.Není co řešit
Kdo chce jezdit normálně ať si koupí 1,0 - neurazí
Kdo chce jezdit rychle ať si koupí 1,5 - bude nadšen (150km je tam hned)
1,8 vtec je dobrej motor, bohužel v C9G je už línější a koncernová 1,4Tsi si ho dá skoro ke svačině.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 19:00   Citovat  

OK
Ty dva tábory se profilují delší dobu. Nejdříve to byli koncerňáci vs. hondisté, no a v době, když už turbí i Honda, vyprofilovali se z části hondistů taky "turbo positive people" Velmi šťastný
Bůh ví, zda bych bral HR-V, jestli by z kraje roku 2016 už byl k dispozici CXG. Hmmm Úsměv
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 19:32   Citovat  

turba/kompresory tu nevadily už dávno, pokud byly dělaný doma v garáži... a je jedno jestli v civicu, prelude nebo integře Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 19:43   Citovat  

Na samodomo jsem úplně zapomněl, a že některé stavby fakt stojí za zmínku...Úsměv Bez debat OK Ale je to jen zlomek, i když mnohdy fakt piplaný stovky hodin k dokonalosti.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 19:52   Citovat  

xenon04 napsal:
turba/kompresory tu nevadily už dávno, pokud byly dělaný doma v garáži... a je jedno jestli v civicu, prelude nebo integře Mr. Green

Kdo dával turbo pro celkových 130koní? HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 21:12   Citovat  

hopit napsal:
Kdo dával turbo pro celkových 130koní? HaHaaa

ten kdo turbil D14 ,D16 ,nebo myslis ,ze vsechny turbo projekty mely hnedka 300-400koni Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 21:32   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ten kdo turbil D14 ,D16 ,nebo myslis ,ze vsechny turbo projekty mely hnedka 300-400koni Velmi šťastný

To bych si vůbec nedovolil tvrdit , pořádné turbo projekty přijdou až teď Mrk Rods are very weak on these engine, be soft on the boost, dont pass 26 psi

Odkaz
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 21:51   Citovat  

Když se tu ty pindíkové poměřujou...
Už slyším námitku atmo x turbo.
S2000 - tudy odkaz
1,5T - tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2018 , 0:19   Citovat  

piskot napsal:
Když se tu ty pindíkové poměřujou...
Už slyším námitku atmo x turbo.
S2000 - tudy odkaz
1,5T - tudy odkaz

ta atmo mu moc nejede HaHaaa tudy odkaz tudy odkaz tudy odkaz
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2018 , 17:59   Citovat  

Odkaz
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2018 , 18:12   Citovat  

Tady máte malé povídání o tříválci

Development of New 1.0 L I3 Gasoline Direct Injection Turbocharged Downsizing Engine

A new 1.0 L inline 3-cylinder VTEC TURBO engine that achieves enhanced fuel economy and driving performance has been developed as part of the cluster of new-generation power train technologies known as EARTH DREAMS TECHNOLOGY, which realizes both environmental and driving performance.
This engine has the same combustion concept as the previously released 1.5 L and 2.0 L 4-cylinder VTEC TURBO engines, and also applies common technologies such as high-tumble-flow intake ports, multi-hole injectors, and valve timing control of both the intake and exhaust camshafts. In addition, technologies such as a variable displacement oil pump, timing belt in oil system, and narrow crankshaft have been applied to comprehensively reduce friction. A compact class vehicle with this engine installed achieved 26% better fuel economy in European driving mode compared to the previous engine, and a newly developed compact turbocharger helped improve driving performance with 20% higher low- and medium-speed torque. Furthermore, both vibration and noise were kept in competitive level.

tudy odkaz
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.2.2018 , 18:37   Citovat  

Srovnávat ve sprintu Hondí základní motorizaci (1,0T) s vyššíma motorizacema konkurence (1,4T)... To jsou skoro takoví experti, jako v našem Autosalónu...
CXG 1,0T vs. i30 1,0T vs. Leon 1,0T
CXG 1,5T vs. i30 1,4T vs. Leon 1,4T vs. Leon 1,8T (bohužel zeperfs.com nemá naměřenou 150k variantu 1,4TSI)
p.s. Doporučuju se také zaměřit na cenovky, když je ten Civic tak neskutečně předražený...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2018 , 19:48   Citovat  

2bep napsal:
Srovnávat ve sprintu Hondí základní motorizaci (1,0T) s vyššíma motorizacema konkurence (1,4T)... To jsou skoro takoví experti, jako v našem Autosalónu...
CXG 1,0T vs. i30 1,0T vs. Leon 1,0T
CXG 1,5T vs. i30 1,4T vs. Leon 1,4T vs. Leon 1,8T (bohužel zeperfs.com nemá naměřenou 150k variantu 1,4TSI)
p.s. Doporučuju se také zaměřit na cenovky, když je ten Civic tak neskutečně předražený...

ja uz sem daval srovnani akceleraci prakticky vsech konkurenci litru ,vcetne mazdy a atmo civiku a civic v litru byl prakticky natom najlepe ..
   Návrat  
bottom je teď offline  bottom
PříspěvekZaslal: 13.2.2018 , 11:49   Citovat  

@Jopeeeno , @King aj ostatni. Dakujem za nazory.
Aj s ohladom na to, ze primarne po dialnici, tak asi bude rozumnejsia ta 1.5ka. Aj s ohladom na to, ze to budem urcite predavat o par rokov.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2018 , 12:12   Citovat  

bottom:
není zač OK Kdybych vybíral dle Tvých kritérií, neuvažoval bych jinak. Sám jsem zvědavý, jak moc se "zúročí" cena Hondího tříválce po čtyřech letech provozu, zejména zda jeho cena bude padat stejnou rychlostí, jako u 1.5T.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2018 , 15:32   Citovat  

U dieselu se nikdo nemusí stydět otevřít kapotu OK

idtec.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
idtec.jpg, 261.27 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2018 , 15:46   Citovat  

hopit: moc hezký, radost pohledět. Jsem zvědavý na cenu, když jsou ropáci teď v nemilosti.
Ten benzíňák budí dojem, že při vývoji ta druhá, zážehová parta, vždycky na něco zapomněla a postupně to tam bastlila. Mrk Hadice sem a tam, trubku ohnout a prostrčit. A nakonec už nebyl prostor ten bastl učesat. pořádnej výtlem

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2018 , 16:20   Citovat  

Král chaosu pod kapotou je jen jeden Velmi šťastný Pokud bude cena dieselu trochu rozumná , tak warťas může rovnou skončit.

civic-10-vtec-turbo-26.jpg

civic-10-vtec-turbo-26.jpg, 268.91 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2018 , 16:55   Citovat  

Jopeeeno napsal:
bottom:
není zač OK Kdybych vybíral dle Tvých kritérií, neuvažoval bych jinak. Sám jsem zvědavý, jak moc se "zúročí" cena Hondího tříválce po čtyřech letech provozu, zejména zda jeho cena bude padat stejnou rychlostí, jako u 1.5T.

kazdopadne ceny civiku po zaruce budou padat a i pred samotnym prodejem HaHaaa
taky bych volil 1.5 a hlavne CVT ,ale ne kazdej nato ma a treba i tritisice mesicne navic je pro nekoho dost a hlavne ne kazdej majitel je zavodnik .. me treba trivalec celkem ucaroval svou hravosti a naky honicky na dalnici uz me davno presly abych se neobesel bez vetsiho vykonu kdybych mel cenovej limit ... ono pohrat se da i s litrem stejne jako s R18 a naky zavodeni z dnesnima silnyma naftama ani ta 1.5 neni zadne terno...a taky dost lidi auto po splaceni a po zaruce stejne proda a veme dalsi novej nebo jiny model ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2018 , 16:57   Citovat  

hopit napsal:
Král chaosu pod kapotou je jen jeden Velmi šťastný Pokud bude cena dieselu trochu rozumná , tak warťas může rovnou skončit.

pokud bude stat jednou tolik tak to bude spis naopak pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2018 , 17:01   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
pokud bude stat jednou tolik tak to bude spis naopak pořádnej výtlem

Milion v základu diesel stát asi nebude Mrk Nejlevnější 1,0T v UK ceníku je za £18,890
Honda Civic 2018 diesel with a manual transmission:
S: £20,120
SE: £20,220
SR: £22,065
EX: £24,925
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2018 , 18:14   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
kazdopadne ceny civiku po zaruce budou padat a i pred samotnym prodejem HaHaaa
taky bych volil 1.5 a hlavne CVT ,ale ne kazdej nato ma a treba i tritisice mesicne navic je pro nekoho dost a hlavne ne kazdej majitel je zavodnik .. me treba trivalec celkem ucaroval svou hravosti a naky honicky na dalnici uz me davno presly abych se neobesel bez vetsiho vykonu kdybych mel cenovej limit ... ono pohrat se da i s litrem stejne jako s R18 a naky zavodeni z dnesnima silnyma naftama ani ta 1.5 neni zadne terno...a taky dost lidi auto po splaceni a po zaruce stejne proda a veme dalsi novej nebo jiny model ...

Ale ano. Měl jsem období, kdy jsem kupoval nová auta a po leasu prodal. To mě pak přešlo, bo se opravoval barák a bylo třeba každé koruny. Teď jsem si udělal radost a koupil po 20 letech další novou Hondu, kterou beztak po leasu zase pustím. Není to výhodné, a ano hodně prodělečné, leč úvěr na auto nyní za 4 roky přeplatíš tak 25.000 Kč a ne o 200.000 jak kdysi... Navíc dřu v práci jak pitomec, přesčasy a co z toho... Chci si, jak jsem psal, udělat radost. Stejně si peníze do hrobu nevezmeš...

Zpět k litru. Když teď vezmu Civica 1.0T Elegance, tak ten máš kolem 510.000 Kč, 1.5T Sport je ta kolik? 570.000 Kč? 4D Elegance 590.000 Kč? Prostě si to auto nekoupím letos, a ani ne za 15 měsíců, ale až ten rozdíl došetřím, vezmu fušky, přescasy, něco si odpustím, a ty peníze prostě nějak dodám. Ja treba přestal hulit a hned máš 25.000 Kč ročně doma. Taky jsem původně uvažoval o Comfortu a nakonec připlatil měsíčně litr a mám Eleganci. Asi tak, no....

Jinak k pohledům pod kapotu. Ano. Diesel má konečně mezi podběhy něco, nač se dá fakt koukat OK Ty spletence u gasoline brášků jsou odvaz hadičkového a kablového šílenství. Holt to zakrytí, nebo spíše nezakrytí má podle mě důvod v chlazení, s termomanagementem. Na Háervu mám ten spodní plast děrovaný jak ementál. Ale na motor se ještě tak nějako koukat dá, i když to není taky nějaké terno.

20180212_154655.jpg

20180212_154655.jpg, 372.91 kB
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.2.2018 , 18:32   Citovat  

to hopit: Pokud by se ty ceny z UK převedly k nám, tak nám dělá příplatek za naftu k ceně warťasse nějakých 35.000,- To odpovídá i současnému příplatku za naftu vs. R18 u Tourera.

Já měl za to, že na vzhled motoru se nadává u všeho současného a ani R-ková řada nebyla nijak opěvovaná. A je vtipné číst, jak dnes milovníci motoráků D/B/F/H/K chválí plastovej dekl na ropě Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina