Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 81 z 137
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2018 , 17:37   Citovat  

Gratuluji k Toureru...
Jen na okraj, možná to bude i Tvůj případ. V HR-V mi v podstatě od prosince do dubna start-stop už druhým rokem nefunguje a vysvětluji si to tím, že v zimě se na mých krátkých trasách se zapnutým výhřevem sedaček, zrcátek, temperací čelního skla, nestíhá dobít baterie na 100%, tudíž ŘJ nedovolí "zbytečně" start-stopem vypínat a zapínat motor (proto i ten symbol s baterií)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.2.2018 , 17:48   Citovat  

Tak u me Start-Stop funguje celorocne. Teda fungoval by, kdybych ho selektivne nevypinal Úsměv

Klidne tam zajed, zrejme bud jen zkontroluji baterku a nebo prehraji ridici jednotku.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
out73lander je teď offline  out73lander
PříspěvekZaslal: 3.2.2018 , 19:05   Citovat  

@Teny85
Krasavec největší!!! Co bych za to dal kdyby, start stop nefungoval. Jestli to máš jako já, tak to auto budeš mít hodně rád. Každá jízda je pro mě úžasnou zábavou. Jinak Samsung S7 si s mojí Hondou rozumí dokonale. Ale nemám ten výše zmiňovaný Connect. Příkláním se k problému s mobilem

20180131_092150.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20180131_092150.jpg, 3.19 MB
   Návrat  
m@te je teď offline  m@te
PříspěvekZaslal: 3.2.2018 , 19:35   Citovat  

@Teny85 ja som spraroval Samsung S8 bez problemov. Aku mas verziu Connectu?
A co sa tyka Start stop, tak predajca odporucal ho nepouzivat tak casto. Jemu po 2 rokoch odisla baterka... a tiez teraz v zime zo zaciatku ukazovalo, ze kvoli baterka je neaktivny a potom sam nabehol. Moze byt, ze baterka nie je v dobrom stave a po par jazdach uz to bude OK.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.2.2018 , 21:53   Citovat  

Já neměl problém s párováním Alcatelu ani Samsungu A3... Se stydím
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2018 , 0:55   Citovat  

To Teny85: Taky gratulace k Toureru, ehm tedy Tuřínu...Úsměv My máme doma Civinu... Úsměv
Dealera ani nezatěžuj s tím symbolem baterky kvůlivá Start/stopu. Vem auto na delší projížďku, ať se dobije baterka. A jak tu zaznělo, při kratších jízdách se baterka nestačí dobíjet, proto Start/stop (naštěstí) inteligentně rozhodne, že teď tedy ne, že motor nevypne, páč je baterka v pr...
Co se týče bluetooth, kupodivu Tourer nemá problém ani s obstarožní Nokií 6303i, či prvními Android telefony (v. 2.2). Obecně je potřeba v chytrém telefonu u bluetooth nastavit, co chceš povolit, aby se po komunikaci bluetooth dalo vidět.

Hodně spokojených kilometrů za volantem Tourera. je to dobrý
   Návrat  
Teny85 je teď offline  Teny85
PříspěvekZaslal: 4.2.2018 , 16:55   Citovat  

Díky za gratulace Úsměv

Verzi connectu mám tušim tu poslední, číselně nyní nevím, ale když jsem se díval v pátek, tak to odpovídalo poslední verzi. Nechce se mi ven do zimy Úsměv V mobilu jsem povolil viditelnost všeho, ale to nějak snad pořeším.

To s tou baterkou mě napadlo, ovšem že se to nedobilo ani během 100 km trasy od dealera, to mě kapku překvapuje. Rád bych vyzkoušel, jak start / stop nastavili. V manželčině služební Fobii mi to naprosto pije krev, v Toureru je to dle informací odsud vcelku neotravné, tak su na to zvědavý.

Na týden pryč teď ještě jedu starým, snad mi to choť neodře Se stydím Velmi šťastný

A ještě foto dědka a mladíka před domem aneb "Hondík" a "Tuřín" - ano, ženy by neměly pojmenovávat auta...

vozy.jpg

vozy.jpg, 248.34 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.2.2018 , 17:07   Citovat  

No za 100 km bych také předpokládal, že bude baterka ok. Start stop mi přijde otravný pořád. Hlavně ve městě. Můj malý syn dal našemu Toureru přezdívku "raketa"Velmi šťastný Tak už jedna visí na zpětném zrcátku a druhá na klíči.

20180107_180559.jpg

20180107_180559.jpg, 2.88 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2018 , 21:22   Citovat  

To Teny85: 100 km a nic...? Tak to koukám! Hm... Až pojedeš k dealerovi, tak se baterka dobije už na tuty... Úsměv
Já vím, že u fungl nového auta je to blbý, hned zvedat kapotu (Úsměv), ale když tak zkus multimetrem změřit napětí na baterce.
Start/stop ani nevypínám, naprosto v pohodě stačí znovu motor nastartovat současně se zařazením kvaltu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 9:53   Citovat  

Asi zkusím o víkendu, až budu u vozítka, díky za tip.

Jinak jsem prokutal mobil, vypadá to, že BT má povolen přístup ke všemu, tak se uvidí. Možná to zkusím po telefonu probrat s technikem Trendcaru, vypadali tam přívětivě Úsměv

Podhuštění gum mi bliklo asi 2x, druhá inicializace již pomohla a je to cajk. Ještě taky o víkendu zkusím nahodit Waze, pokud to nepůjde, koupím iOttie a navigovat bude telefon.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 15:16   Citovat  

@Teny85 pokial nemas RC7 (oznacene ako 0F.095.01.1123), tak Waze nebude problem rozchodit. Ja mam zatial 3.* verziu, ked bude cas tak chcem upgradnut na 4ku
   Návrat  
PIK je teď offline  PIK
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 15:44   Citovat  

@ Teny85 Gratulace k plecháči Velmi šťastný je to dobrý Teda ve srovnání se 7G je na zadních sedačkách tragicky málo místa, ale už jsem si zvykl, má zas jiné výhody Mrk Ad Start stop - nový mně dělal nějakou dobu to samé, nějak jsem to neřešil, nemám ten systém rád, takže jsem ho vypínal, a protože jsem už sklerotickej, tak jak na to občas zapomínám, po nějaké době jsem zjistil, že vypíná normálně. Možná jak to u dealera dlouho stojí, tak tomu systém dává nějakou dobu na to, aby si baterie všimla, že se ježděním pravidelně dobíjí, nebo je to u úplně nového auta nějak potlačené.

S těma telefonama to v dnešních autech považuju za voodoo. Samsung J3 byl náladový, musel jsem ho párkrát odebrat a propojit znova, a pak seznam načetl, ale třeba měl problém s uchováváním posledních hovorů (prostě se tam neukládaly). S iPhonem bez problému, s windowsáckou Lumií 535 taky (ta zas když byla připojená přes BT, tak při použití navigace v telefonu přepínala na hlasové povely vždycky, ať už byl aktivní jakýkoli vstup). Nemám Connect, jen klasické rádio, ale předpokládám, že BT připojení k autu je tam dělané stejně. Zkus připojit jiný telefon, uvidíš, co to dělá nebo nedělá.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 16:37   Citovat  

Jojo, vzadu je fakt méně místa. Ale já to řídím a na ostatní, jako pravý gentleman, kašlu HaHaaa

S tím mobilem i Connectem se budu hrát o víkendu. Projedu, co to má v sobě za verze, vyzkouším Waze a pak taky ten mobil. Manželčin Honor 5C nebo X nebo co je to za šunt se s Hondou kamarádí v pohodě, můj Samsung ne, tak se budu hrát. A když bude nejhůř, řeknu šéfovi, že potřebuju nový služební telefon Se stydím
   Návrat  
PIK je teď offline  PIK
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 17:01   Citovat  

No tak já to mám podobně, vzadu se moc nesvezu, tam je to pro děti. Ale chudáci dlouháni, co musí za sebe dávat vajíčko Mrk Fakt je, že v nižší střední je na tom dneska všechno podobně a 7G v tomhle byla zcela mimo svoji třídu a od té doby jsem zmlsanej. Ale už bych neměnil! Ani kvůli zadnímu zavěšení, ani kvůli tomu krásně jednoduchému ovládání všeho a při ruce. HaHaaa
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 23:13   Citovat  

Ještě k té baterce...
Taky se mi opakovaně stává, že ani po 100-150 km se start-stop nezaktivuje kvůli „málo dobité baterce“ (a to i v létě, pokud mám větší pauzy mezi jízdami). Myslím, že se není čeho bát, baterka vypadá úplně v poho (tedy aspoň u mě, když to posuzuji dle „chuti“ ke stratování). Ale 200 km na jeden zátah už k dostatečnému dobití většinou stačí.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 23:21   Citovat  

No já si do C9g Tourer za sebe vlezu líp než do A7g Tourer... Se stydím Pokud jde o šířku,tak samo na tom byl Acco o chlupa líp...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 9:20   Citovat  

Nachází se zde někdo, kdo si 9G s 1.8 nechal zplynovat? Vím, že si pár lidí bude ťukat na čelo, ale holt naftu já tuze nerad a vzhledem ke kilometrům, co najezdím, se mi to fest vyplatí. Samozřejmě až za rok, až si vše sedne...
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 10:49   Citovat  

to teny85: Třeba Ti pomůžou zkušenosti majitelů C8G s R18 tudy odkaz
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 11:00   Citovat  

Teny85 napsal:
Nachází se zde někdo, kdo si 9G s 1.8 nechal zplynovat? Vím, že si pár lidí bude ťukat na čelo, ale holt naftu já tuze nerad a vzhledem ke kilometrům, co najezdím, se mi to fest vyplatí. Samozřejmě až za rok, až si vše sedne...

R18 funguje na LPG bez problémů , osobně bych nečekal rok a namontoval tam LPG hned Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 11:24   Citovat  

Zaplatil jsem auto, na fotce jde vidět, že domek taky není hotový, takže třicetník na LPG počká do příští zimy Úsměv Prokutám to tam, díky za link. Jedni plynaři mě přesvědčují o BRC, další týpek o STAG. Blbé je, že zde na foru ověřené plynaře mám několik stovek km a to kvůli servisu atd bohužel nechci. Chci mít plynoservis kousek od baráku Úsměv

Po zkušenosti s Lovato na 1.6 v 7G a nefunkčním obyčejném přímazu, kdy mi Ite nakonec musel měnit motor, hodlám být kuuuu.va obezřetný kouř
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 11:33   Citovat  

Do plynu bych s motorem o obsahu pod 2.0 l nešel. Navíc asi mám štěstí na automechaniky jak z běžných servisů tak přímo od Hondy, kteří mě od plynu důrazně odrazovali. Přesto chápu jeho potřebu při velmi vysokém ročním nájezdu. Pak bych dnes volil hybrid. Třeba rok dva starý kvůli ceně.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 12:30   Citovat  

Jj, sto lidí, sto chutí. Já to mám na sedmičce a holt 40 - 50 tis. km ročně = úspora 35 - 45 tis. Kč Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.2.2018 , 16:58   Citovat  

tak metodou odpojit / připojit a několikrát za sebou jsem dokázal, aby se Samsung J5 s Hondou kamarádil. Seznam mám, vše funguje v pohodě.

Teď už tam chci jen nacpat ten Waze. Prosím zkušenější, zdali dokáží poradit jak. Jdu hodit na flashku APK. Pokud jste to rozhýbávali nějak jinak, prosím o info Mrk verze viz fotka

edit: tak APK Waze verzí 4.20, 4.30, 4.33, 4.34 - jen to při kliknutí na ně třikrát tlumeně zapípá a nic se neděje. Bohužel...

verze_hct.jpg

verze_hct.jpg, 154.57 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2018 , 21:02   Citovat  

To Teny85: Pročti si tohle vlákno tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 16:49   Citovat  

Teny85 napsal:
tak metodou odpojit / připojit a několikrát za sebou jsem dokázal, aby se Samsung J5 s Hondou kamarádil. Seznam mám, vše funguje v pohodě.

Teď už tam chci jen nacpat ten Waze. Prosím zkušenější, zdali dokáží poradit jak. Jdu hodit na flashku APK. Pokud jste to rozhýbávali nějak jinak, prosím o info Mrk verze viz fotka

edit: tak APK Waze verzí 4.20, 4.30, 4.33, 4.34 - jen to při kliknutí na ně třikrát tlumeně zapípá a nic se neděje. Bohužel...
Pak prosím napiš jestli se Ti Waze podařilo rozchodit případně Spotify a jak jsi spokojen
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.2.2018 , 19:57   Citovat  

Ahojte,
waze som mal 3.9, ten fungoval velmi dobre avsak 4kova verzia sa mi viac paci. Posledna verzia, ktora pojde nainstalovat je 4.28.0.1 (1021359) kedze vyssie verzie potrebuju Android minimalne vo verzii 4.1.
Waze vo verzii 4 funguje celkom OK. Obcas sa stane, ze zamrzne ak chcem pocas jazdy pozriet alternativne trasy. Nie je ale mozne nalasit udalosti na ceste, lebo vtedy vzdy zial zamrzne (vo verzii 3 to je mozne).

Spotify mam nainstalovany, vyskusal som raz a fungoval. Niekde som cital, ze odporucaju Spotify spustat cez widget, ktory sa da vytiahnut na plochu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.2.2018 , 10:16   Citovat  

Díky za rady a nasměrování, kde najdu bližší info, v týdnu skočím na firemní parkoviště a povrtám se v tom přátele přátele

Jinak dnes první delší trasa, Uh. Brod - Praha. Dle palubáku to jelo za 8.2 litru. Jelikož je to nový syrový motor, tak to zajíždím do 4000 otáček. Na dálnici jsem se držel cca do 140 km/h tachometrových. Snad si ta spotřeba časem trošku sedne. Zatím jsem v klidu, má to přeci jen najeto 500 km Úsměv

Start / stop už v Praze fungoval a pověst nelhala. Není otravný, tak jej třeba vezmu na milost. Se systémem v manželčině služební Fobii se to nedá srovnat, tam mi to pilo krev, tady na pohodu. Jinak první dojmy z auta prostě super, kokpit dokonale orientovaný na řidiče je skvělý, zvykl jsem si hned. Zatím tedy nemůžu využívat sílu motoru ve vyšších otáčkách, ale to chce čas. Proti sedmičce je opravdu méně místa na zadních, ale jak jsem psal, já tam jezdit nebudu Je to tam. Sedmičku mám víc v ruce co se týče odkládacích prostor atd., tady si ještě budu muset zvyknout. Tolik jich není, ale určitě to bude stačit.

Telefonní seznam z mobilu si to jednou vezme, jednou ne, ale to snad vyřeším novým služebním mobilem a bude klid. Jelikož mám dvě simky, tak pokud najdu kontakt a chci volat, na mobilu musím odkliknout, kterou simku chci použít. Takže asi koupím iOttie do výdechu.

A zdá se mi, že když jedu po dálnici v levém, tak se Tourer asi tváří trošku agresivně, protože mi řidiči ochotně uhýbali, což se se sedmičkou tak často nestávalo Velmi šťastný

Jo a dotaz - z hlediska spotřeby - je OK využívat na dálnici tempomat nebo to spotřebu dost zvýší? Já zatím měl jen auta bez této vymoženosti, jsem zvyklý si plyn obsluhovat sám Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2018 , 10:43   Citovat  

Mně spotřeba klesla podle palubáku k 7.3l (někdy méně) a to ho moc nešetřím...

Tempomat používám spíš ve vsi (neumím pak po radarech víc jak na cestu) a při klidné jízdě na dálnici - tam umí dávkovat plyn asi líp, ale rozdíl je spíš v deckách než litrech... Úsměv To máš kliku, že jsi tempomat předtím neměl - v C9g se nevypíná při sešlápnutí spojky jako u A7g, C8g, takže se mi občas stane, že dám spojku, auto zpomalí a když podřadím, tak zas vystřelí na nastavenou rychlost, což třeba v té obci u křižovatky nic moc.... Se stydím

Odkládací prostory - už v C8g mi chybí kastlík na mince, ale tam je aspoň popelník, v C9g mám minci na košík a klíče od vrat narvané u zapalovače... KO Vše ostatní spolkne loketka... Úsměv
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2018 , 12:29   Citovat  

Nechci Ti do toho kecat, ale pochopil jsem, že máš toho Civica rád. Proto je dobré, zejména u vlastního auta, trochu dodržovat jistá pravidla během záběhu motoru. Já se jimi držel a mám nizounkou spotřebu PHM, mizivou spotřebu oleje i docela slušnou dynamiku. Jde mi tu hlavně o bod, kde se doporučuje nejezdit během prvních tisíc kilometrů ustálenou rychlostí. Zdroj: tudy odkaz

Desatero pro správné zajetí nového motoru:
Nenechávejte běžet studený motor déle než tři minuty na volnoběh, ale ohřejte jej na provozní teplotu klidnou jízdou!
Během prvních 1000 km nevytáčejte benzinový motor nad 3500 ot./min, diesel na více než 2500 ot./min!
S nízkými otáčkami to nepřehánějte a udržujte motor ve středním pásmu. Podtáčení mu škodí nejen v záběhu, ale i po zajetí.
Po ujetí cca 1000 km vyměňte olej včetně filtru!
Při nájezdu od 1000 do 2000 km postupně a v kratších intervalech zvyšujte otáčky a zatížení!
Nejezděte ustálenou rychlostí, ale tempo střídejte, aby se komponenty zaběhly v nejrůznějších rychlostech a při různém teplotním zatížení!
V průběhu zajíždění brzděte a akcelerujte plynule, vyvarujte se razantních změn!
V případě přeplňovaného agregátu nechte motor po větší zátěži před zhasnutím pár vteřin vydýchat na volnoběh! To platí i po zajetí.
Prvních 2000 km netahejte za autem přívěs!
Po zajetí, tedy cca od 2000 km, využívejte celý rozsah provozních otáček. Nebojte se motor občas pořádně prohnat, aby se stačil průběžně vypalovat od usazenin.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.2.2018 , 13:45   Citovat  

Díky za rady Mrk já se stavil v pátek u Iteho, který mi říkal, jak na věc, přeci jen je to mé první fungl nové auto.

Ale je pěkné to vidět tak hezky sepsané za sebou OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina