Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Strana 81 z 100
devil4 je teď offline  devil4
PříspěvekZaslal: 2.1.2018 , 18:39   Citovat  

Pred tým ti to tieklo? Používal si ten utesňovač? Lebo to sú dve rozdielne tie výrobky do radiátora, jeden na utesnenie a druhý na čistenie. Ono tú vodu som mal aj ja čistú, až keď sme prepláchli ten radiátor, tak tam niečo plávalo. Ono v podstate nemusíš nič rozoberať, len to naleješ do vody a potom vymenis vodu. Keď sme menili vodu len tak že ste otvorili ventil pod chladičom, tak ak to tam máš upchaté, ten bordel ani nemá šancu sa dostať z radiátora von. A ten Pro tec to tam potom rozpustí, tak zas nič neuvidíš
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Sc0rpio je teď offline  Sc0rpio
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 12:32   Citovat  

Ahoj, do vcerejsiho dne mi sem tam zakolisalo napeti (poblikavani palubni desky a hlavnich svetel), dnes mi to delalo i pri ustalene jizde pri 2000 otackach, brzdeni motorem, zrychlovani...Baterka je pul roku stara. Kde by mohl byt problem, altik?

Diky Úsměv
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 13:51   Citovat  

Měřil si něco, nebo si sem šel rovnou napsat? Úsměv Blikají Ti na volnoběh světla? Jaké je napětí na AKU, když motor běží na volnoběh a ve zvýšených otáčkách, dejme tomu 1500ot a 2500ot? Chvíli to tam podrž, ať se to ustálí. Co máš za motor?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stilg je teď offline  Stilg
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 14:34   Citovat  

Mam trochu pribuzny problem....
samozrejme, konkretni problem bude nejspis jiny, ale tyka se podobne veci a nezavysle na pripadu vyse jsem to sem chtel hodit ke komentarum, takze tak i cinim:

2005 Civic HB, 1.7 CTDi (diesel, isuzu 4ee-2), EU9

1.1. Rano utrapeny start, starter tocil ale moc se mu nechtelo, po nastartovani kontrolka civky zhaveni (u naftaku pouzivana pro indikaci nekterych chyb. Auto jelo normalne.
Po zastaveni na pumpe probehl uz normalne se tvarici start, akorat na volnobeh po startu svitila baterka... pridani plynu na neutral na cca 1500 rpm, zhasla a uz se nerozla (ani pri spadnuti na normalni volnobeh).
Pres OBD2 vycteny chyby Low voltage, a engine stall or near stall (pricitano tomu utrapenemu startu).

Nicmene se situace tak nejak uklidnila (probehla cca 60 km cesta po dalnici, takze jsem hadal ze baterka dostala trochu nabito. Doma jsem pres noc na baterku pichl nabijecku a baterku dobil.
Anyway koupena nova baterka, v predpokladu ze takhle uz proste toho ma dost a jak prisla zima...
Ale tim, ze se to tvarilo uplne normalne, jsem ji nemenil. Novou jsem hodil do kufru, Gola sadu vozim. a s tim, ze kdyz to da najevo, ze jde baterka do kopru tak ji prehodim, prace na par minut, ze.

Ted v nedeli 14. (takze po 2 tydnech), normalne nastartuju, ale jak odjizdim zacne svitit ikona zhaveni a po par desitkach metrech EPS (ele. posilovac, proste jak neni stava tak se vypne)... Tak auto odstavim s tim, ze oka, zaclo mrznout (ono opravdu zaclo) tak to proste odepsalo baterku.
Hodim tam tu novou, nastaruju, secko normal.

Zajedu dom, nakoupit a pak jedu asi 25 km za Brno do jedne vesnice (hledat ztracenyho cokla, ale to je vedlejsi).
A vecer jak jedu dom, zas normalne nastartuju.... a meezi vesnicema v leze to zacne chcipat na nedostatek energie.
(Klasika, adrenalive postupne rozinani vsehc moznych kontrolek, ve vysledku asi 7mi Velmi šťastný - zhaveni, batera, EPS, ABS, check engine, airbagy, brzdy, ... svetla prakticky prestavali svitit ... a ja porad nekde v lesich .... a jenom doufal ze fakt zvladnu dojet aspon do nejblizssi vesnice a nekde to rozumne odstavim... kdzy uz padli raficky na 0 uz jsem byl lehce stresnutej... ale nakonec cajk a dojel sem do vesnice a auto odstavil.)

Motor bezel, takze jsem to nezhasinal. Voltmetr rikal nejak 10.9 na baterce takze me bylo jasny, ze proste nedobiji alternator... a patrne to vzdaval nejak postupne, ze jenom prvne pri kratsich trasach nestihal dobijet tu puvodni baterku a gradualne to ztracelo .... a ted proste hodil do riungu rucnik.
nicmene se vsim vyplym se napeti zacalo pomalu zvedat. Nez dojela z Brna podpora, tak se to zvedlo na 11.1.
Takze sme vyrazil jen s parkovackama za doprovodnym vozidlem, s tim ze jsem se snazil drzet vyssi otacky (3-3.5K). Baterka (dobijeni) kdyz sme vyrazili nesvitila, raficky ukazovali otack ya rychlostm takze mozna altik neco malo daval (tak jinak bys eto precijenom nezbraboralo asi, i kdzy mohla to byt jenom trchu se zvedajici baterka jak se snizil ober),

po nejakych 5ti km to zacalo zase vyrazneji umirat,dobijeni se rozvistilo (obcas zhaslo ale pak uz svitilo proad), rafiky padli zas a celkove to davalo najevo ze uz to fakt mele z posledniho.
Kdyz sme zastavili ve strelicich, tak na baterce bylo cca 6.9 V (Ale naftacek teda cvakal dal).
Nicmene uz sme to zhasli, hodili tam jinou jakstaks nabidotu baterku a vcelku rozumne dojeli dom.

Pred barakem sme dali voltmetr na baterku, ukazovala cca 12V, bez reakce na pridani plynu (zvednuti otacek), resp. udajneto spis kleslo v zatezi jak ze zvedli otacky.
takze alternator patrne nedaval nic.

Sorry za trochu delsi popis, ale tak je to forum, tak se clovek aspon podeli i o delsi povidani.

Anyway. co jsem koukal tak alternator na ten Izsuzackej motor (Opel, Hodan to je fuk) cca 3.5 nejak obyc druhovyroba, nebo 2.6-3.9 "znackovy" repas (at uz nejaka firma z Hradcem nebo treba Valeo nebo neco jako vymenny dil).

Ale taky to muze byt hadam jen nejaka "blbost", ve smyslu regulator / diodovy mustek / buzeni (? je to vubec v tomhle pripade relevantni) ... hazu jen tyhle terminy bez toho, abych tomu nejak vic rozumnel uprimne, tohle jsem doted nikdy moc neresil.
- Treba bude nekdo schopen rict nejaky relevantni nazor dle toho chovani a co je u tohodle motoru obvykle / pravdepodobne.

Nicmene, 3 litry mi takovy problem dat nedelaji za repasnuty altik ( i kdyz je to mzona docela dost, kor pokud by na toim mym odesla treba opravdu jen regulace).

Ale pripadna vymena mne trochu... znervoznuje.
Primarne proto, ze je venku kosa, ale asi cbyh to mohl delat u nasich v garazi vedle domu, tam se da i zatopit at uz ele nebo PB,
ale i proto, ze to vypada ze alternator je tady docela naprd dole na predku motoru, co jsem koukal hadam se k tomu leze zespodu, ale musi jit chladic ven (vrchni dil cela se da odmontovat a chladic vypustit odpojit hadice a zvednotua poozit nekam bokem? Nekdo doporucuje hodit i predni naraznik pryc, a hadam pravy podbeh, spodni plast pod motorem nepocitam. A pak teda spodem?
Co mne trochu odrazuje, ze je na altiku i vakuova pumpa do ktere jde krmeni a odtok oleje... coz asi nebude takovy porod odpojit, ale trochu messy job hadam :/

Pokdu ma nekdo s vymenou alternatoru na tomhle motoru zkusenost ocenim info o tom jak otravne to je a casovy odhad co ot zabere "v polnich podminkach" v male garazi.

Dik

EDIT: Normalne bych vymenu alternatoru fakt resil sam, ale aktualne na to nejsou moc podminky a ani cas (milion docela dulezitych veci).
SLysel jsem, ze v Nebovidach u brna je servis co dela hodny, a jak servisum neverim, tak bych mozna i udelal vyjimku (navic je to asi 4 km....) A nebo primo v miste je naky servis... ale...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 18:38   Citovat  

Bud to napis cely anglicky, nebo se na to vyprdni a napis to cesky...

Altik jsem "repasoval" na dvorku, vytahoval jsem to od kola spolujezdce...mas to tak i v SM. Z pumpy podtlaku nemej strach, me se to povedlo na prvni dobrou. Kupoval jsem ojety altik z Astry, protoze to bylo podstatne levnejsi (par stovek) a vymenil zadni cast kus za kus.

PS: ja to menil uz v situaci, kdyz neznatelne blikaly svetla na volnobeh...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.1.2018 , 22:51   Citovat  

No v SM co mam stazeny tady je postup s odstranenim ventilatoru vyparniku, tepelnyho stitu turba a par plechu predku.

+ jsem narazil na to ze nekdo rikal, ze pro nej bylo snazssi vytahnout cely chladic...

jit tam podbehem by mi ale prislo taky mozna lepsi... ale jak rikam, muj SM nic takoveho nerika . Zkusim mrknout jeste do jednoho jineho co mam v praci na kompu.

At tak ci tak, tak to vypada ze to zase takova hruza asi nebude.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 7:58   Citovat  

Hele, je to jako ježek v kleci, bylo to o milimetry, ale tahal jsem to určitě podběhem. Mám za to, že to tak bylo popsáno v SM...mrknu večer doma.
   Návrat  
MackThuNdeR je teď offline  MackThuNdeR
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 15:45   Citovat  

Měnil sem altík v létě (taky EU9) a kamarád co mi to dělal ho vytáhnul podběhem - jak píše Stepa - ježek v kleci. Dávat kvůli tomu chladič dolu mi přijde zbytečný. Nejzajímavější po výměně altíku bylo asi to, že se mi tím vyřešil problém s padáním do nouzového režimu na který sme se chystali potom Velmi šťastný najeto cca 3000km a ani jednou mi to do něj nespadlo. A to dřív stačilo atakovat hranici 2500-3000 otáček a bylo to. Od ty doby ho na dálnici proženu do 4500 otáček a nic. Přitom sem to konzultoval ve 3 servisech a pokaždý chtěli měnit něco jinýho - repas turba., podtlakový ventil atd...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 15:55   Citovat  

Měl si asi chycenou tu podtlakovou pumpu, co je na altíku a proto to lítalo do nouzáku, protože to blbě ovládalo wastegate, egr a ostatní věci...
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 18:37   Citovat  

neví někdo jakej typ zarovek patří do palubovky . civic 2004 sport poface
   Návrat  
John1657 je teď offline  John1657
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 20:41   Citovat  

Jirka.H napsal:
neví někdo jakej typ zarovek patří do palubovky . civic 2004 sport poface

Origo jsou 14V W1.4W, ale dají se nahradit 12V W1.2W. Měnil jsem je taky u sporta 2005 a zatím pohoda, dával jsem ty W1.2W.
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 20:42   Citovat  

John1657 napsal:
Origo jsou 14V W1.4W, ale dají se nahradit 12V W1.2W. Měnil jsem je taky u sporta 2005 a zatím pohoda, dával jsem ty W1.2W.

diky
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2018 , 12:21   Citovat  

Tak sem se konecne pustil do toho alternatoru na 1.7 ctdi
... jdu podle servisniho manualu... a uz si pripadam jak v tom legendarnim traktorovem zaznamu. Fakt banda idiotu.

Vytahnout ventilator samozrejme nejde. Protoze hadice od a/c kompresoru a senzory v radiatoru... kek.

To ze tam chybi jine drobnosti ani nezminuju. Chjo.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2018 , 16:53   Citovat  

NJn to je tím, že ten motor nedělali v Hondě a prostě tam nepatří Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2018 , 18:53   Citovat  

Kazdopadne alternator je volny. Ale kudy ho vytahnout. Tim podbehem moc nechapu jak. Chapu ze bylo receno ze je to tesne ale za boha... spodem no go... a vrchem boha toho by se muselo rozdelat...

Zkousim to tim podbehem ale ta dira proste se zda prilis mala. Nejaka rada? :/
   Návrat  
Sc0rpio je teď offline  Sc0rpio
PříspěvekZaslal: 20.1.2018 , 19:06   Citovat  

Stepa napsal:
Měřil si něco, nebo si sem šel rovnou napsat? Úsměv Blikají Ti na volnoběh světla? Jaké je napětí na AKU, když motor běží na volnoběh a ve zvýšených otáčkách, dejme tomu 1500ot a 2500ot? Chvíli to tam podrž, ať se to ustálí. Co máš za motor?
¨

Hned jsem bezel napsat... Velmi šťastný
Ano, svetla blikala i na volnobeh. (dnes vse ok, vcera zase blikani)
Chvili trvalo nez mi dorucili multimetr..
Takze: Rano studeny start volnobeh(cca 1000-1100ot) 14.8V, 1500ot-14.8V a stejne i pri 2500
Po delsi ceste: volnobeh 14.5V, zbytek po 14.7-14.8V

motor 1396/66kw asi D14Z6...mam rok 2003 predface
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2018 , 19:43   Citovat  

Stilg napsal:
Kazdopadne alternator je volny. Ale kudy ho vytahnout. Tim podbehem moc nechapu jak. Chapu ze bylo receno ze je to tesne ale za boha... spodem no go... a vrchem boha toho by se muselo rozdelat...

Zkousim to tim podbehem ale ta dira proste se zda prilis mala. Nejaka rada? :/

Hele, jak ten jezek v kleci, ruzne jsem s nim tocil a byl venku. Koukal jsem do toho SM a je to tam opravdu vrchem pres stit a vyhodit saharu...tak jsem to nedelal.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2018 , 19:44   Citovat  

Sc0rpio napsal:
¨

Hned jsem bezel napsat... Velmi šťastný
Ano, svetla blikala i na volnobeh. (dnes vse ok, vcera zase blikani)
Chvili trvalo nez mi dorucili multimetr..
Takze: Rano studeny start volnobeh(cca 1000-1100ot) 14.8V, 1500ot-14.8V a stejne i pri 2500
Po delsi ceste: volnobeh 14.5V, zbytek po 14.7-14.8V

motor 1396/66kw asi D14Z6...mam rok 2003 predface

Jestli to blika na volbobeh, tak je bud v haji regulator, nebo odrbany/pridirajici se uhliky. Mrkni nejdriv na ty uhliky...potom pripadne rozborka.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2018 , 20:35   Citovat  

Stepa napsal:
Hele, jak ten jezek v kleci, ruzne jsem s nim tocil a byl venku. Koukal jsem do toho SM a je to tam opravdu vrchem pres stit a vyhodit saharu...tak jsem to nedelal.

A jak si mel napinak? Me zavazi docela ten a prekvapuje mne jak moc sily vyzaduje napinak k tomu abych ho dostal do pozice kde ho zajistim kolikem
Nicmene v te pozici kde je zajisteny tim kolikem mi docela zavazi... povolit ho trochu vic pomohlo ale abych se dostal dal musel sem ho naklopit remenici dolu ale to sem se zase chytl za hranu na spodnim ramu...

Aai by to mozna nejak slo ale je to fakt na milimetry... takze to proste vypustim a uvidim.

Nicmene ten SM je fakt naprd napsanej.
Postup dle nej je, vytahnout ventilator chladice. Telepny stit a vytahnoit alternator... comu se mi moc nechce verit ze by vrchem slo.
Anyway vytahnu proste ten chladic a snad to uz pujde vrchem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2018 , 23:51   Citovat  

Ja uz to vic dohromady nedam...je to uz 5-6 let co jsem to opravoval.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2018 , 10:48   Citovat  

Stepa napsal:
Ja uz to vic dohromady nedam...je to uz 5-6 let co jsem to opravoval.

To neva, kazdopadne dik.
Ptal sem se spis pro zajimavost / nekoho jinyho. Ja vytahl ten radiator.

Alternator bohuzel je trochu jiny.
Rozmery uchyceni asi sedi, ale (je to teda Bosch) jinak se oproti vsem (druhpvyrobam a repasum) co sem videl lisi.
Ma vyrazne mensi remenici. Coz muz3 byt ok, muze se rychleji tocit achvalne, ale...

Ale hlavne jak jsou ty vystupy pro podtlak... tk normalni ma 2, opel ma na jednom zavitovou koncovku a na druhem tenkou trubicku, honda ma na jednom silnou trubicku a druhy zaslepeny.
Tenhle ma vystup pro fiting jenom jeden, a spesl fiting ktery ma jak zavit tak tenkou trubicku na jednom.
Takze hypoteticky by se nemusel druhy vystup na honda zaslepovat... blby je, ze ten jeden vystup je umisteny jak prave ten co je na honde zaslepeny, takze by ten hondacky fiting byl o kus bliz bloku a jeste nahnuty vic dolu ... byl by to trochu porod tam tu hadici pripojit (samozrejme by asi slo tu hadici zkratit)...
Ale jak rikam je trochu jinej, konektor nema v tele ale na kabliku, ma nekompatibilni (jinak konstruovany) regulator.

Takze ho vratim a sezenu jinej.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2018 , 17:49   Citovat  

Pumpu jsem nechával původní...sehnal jsem stejný jetý z astry a měnil jsem jenom zadní část s uhlíky a regulátorem...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2018 , 11:14   Citovat  

Tak mi u C7g úspěšně začla dělat rachot převodovka. Ujeto 172t km a je už to slyšet do kabiny. Myslel jsem, že mi vydrží, ale ani výměny oleje MTF po 30t km nepomohly. Je to tam.

Takže mám otázku - když ted objednám v Hondě nový, přijde mi nějaká přijatelná značka - NTN apod.? Jinak odchází tam hlavně jen jedno ložisko 91002-PS0-013, ale budu asi dělat všechny co jsou na uložení hřídelů.

A ještě mě napadlo zkusit prodloužit pětku, pač je tam zbytečně krátká. Řešil někdo?

Ložisko 91002-PS0-013
Ložisko 91101-PHR-003
Ložisko 91004-PLW-B01
Ložisko 91003-P21-003
Ložisko 91102-PLW-003
+
Gufero 91216-PL3-005
Gufero 91205-PL3-A01
Gufero 91206-PHR-003

Akorát nevím kdy to budu dělat - "kovářova kobyla ..." Velmi šťastný
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2018 , 17:56   Citovat  

Chystám se podívat na tuhle cvičku, je něco extra na co si dát bacha kromě klasiky?odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2018 , 18:26   Citovat  

Becky napsal:
Chystám se podívat na tuhle cvičku, je něco extra na co si dát bacha kromě klasiky?odkaz

Vypadá slušně, ale co tě čeká a nemine pokud nebylo uděláno = pravá poloosa, horní uložení tlumičů, klepající řízení, převodovka a motorky centrálu v zámkách, ale všechno jde celkem pořešit a není to tak nákladný, pokud jsi zručný a uděláš si i sám.

Já u svýho c7g myslel, že se všem těmto nemocem vyhnu poctivou údržbou a ted ve 170t km se mi vysypalo naráz všechno krom poloosy, ta to vzdala ve 120t pořádnej výtlem HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2018 , 19:42   Citovat  

Myslím, že něco málo si dokážu opravit Velmi šťastný
Převodovky trpěly jen u 1.4?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2018 , 19:59   Citovat  

Nejvíc u 1.4, ale i u jednašvestek.
A dokonce i pofaceliftový z roku 2005.

Jsem toho živoucím důkazem i po pravidelné výměně MTF po 30-40t km Je to tam.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2018 , 21:07   Citovat  

Taky jsem to slyšel že to umírá skrze všechny roky výroby, chlapci to trochu nevychytali.
Uvidíme zítra, jak se bude vše tvářit.
Děkuji za informace
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2018 , 14:01   Citovat  

Tak jsem se s tím byl dnes projet, vše jak nové, nikde žádná koroze. Podvozek pěkně pevný, opravdu jak nové auto. Jen co mě zarazilo tak že jde volant poněkud ztuha, nevím jestli jsou čepy, nebo horní uložení zatuhlé, nebo je to ta elektro převodka. Každopádně jsme si placli a zítra si ho odvezu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2018 , 14:17   Citovat  

Patrně má utažený šroub, který vymezuje vůli na hřebenu, aby to neklepalo...nebo to bude jenom ztuhlé Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina