Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak mi Dimitar "postavil" frankensteina č. 2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 10:02  Naposledy upravil Minor dne 12.12.2017 , 10:35, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Příběh začíná zde odkaz stavbou frankensteina č. 1.
Ten měl problémy s úniky oleje a posléze se ukázalo, že je prasklá stěna válce. Těžko zpětně říct, jaká byla příčina, každopádně motor, který byl nově složený z nových součástek, najel cca 5000 km.
Dimitar se k tomu postavil celkem chlapsky s tím, že sežene jiný blok, do něj se přeskládají všechny moje věci jako např. vysokokompresní písty a budu mít zase pěkný motor. Celé se to protáhlo sice asi na devět měsíců, stálo to hodně uhánění, ale nakonec blok sehnal a já mohl zase jezdit. Za blok jsem neplatil, platil jsem nějaké věci, které se musely dávat nově. Práci si Dimitar neúčtoval.
Frankenstein č. 2 sice nejel tak pěkně jako č. 1, ale aspoň jsem mohl jezdit.
Z motoru taky neustále tekl olej, takže mě časem přestalo s autem těšit jezdit. Navíc jsem se bál, kdy něco začne hořet, jak mi tekl olej na svody. Motor - tedy především sendvič s rozvodem oleje - jsem nechával několikrát přetěsňovat, nakonec jsem zjistil, že je to takhle prostě špatně postavené, protože se blok nemá jak pořádně odvětrávat.
Nechal jsem si udělat odvětrání, bohužel zanedlouho začal motor klepat na klice. Vypadá to, že je vyhřátá a natažená ojnice. To ale pro mě nebylo to nejhorší překvapení. Ukázalo se totiž, že jde o zcela sériový blok, kde ani nejsou upravená vybrání na pístech pro ventily. Hlava B16A1 má totiž větší ventily než B20x, takže ty pak "pusinkují" písty.
Dával jsem peníze na výbrus motoru, aby tam mohly být mé výbrusové vysokompresní písty z frankesteina č. 1. - výbrus se konal jen slovně a moje ne zcela laciné písty tam nejsou.
Dával jsem peníze na vzpěru válců čili "blockguard", ta tam také není.
Takže celkové zjištění - zaplatil jsem za výbrus, který se nekonal, zaplatil jsem blockguard, který tam není, zmizely mi vysokompresní písty, které taky nebyly levné, a motor byl složený tak, že ventily "pusinkovaly" písty a špatně odvětrávaný motor vylučoval olej ze všech pórů.
No řekněte, neudělalo by vám takové zjištění taky radost? Úsměv

pohled na motor po sundání hlavy img_20171211_194632_190.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
pohled na motor po sundání hlavy img_20171211_194632_190.jpg, 3.09 MB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 10:31   Citovat  

Dimitar se ukázal...

Minore, pokud by jsi potřeboval, měl bych volné dva bloky (B18C SIr, což je B18C1-B18C4) a B20B. Kliku s ojkama s písty na B20B má ještě na prodej klučina v TP.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 10:38   Citovat  

Díky moc.
Podle toho, co jsem slyšel, nejsem s podobnou zkušeností první Smutný
Dík za nabídku, uvidím, co bude dál, mám v záloze komplet spodek B20x z automatu, co měl najeto asi 85000. Uvidím, jak se to vyvine, nejsem jistý, pro co se rozhodnout.
Zatím se spíš snažím tyhle novinky nějak strávit.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 11:19   Citovat  

dneska se uz neda verit fakt nikomu ... ja nastesti motor skladanej u nich uz nemam doma ,buh vi co bych se dovedel ..
taky me trochu prekvapilo ,ze motor po kompletnim GO s pistama integry a kovanyma vysokokompresnima ventilama ,nerez svodama a vyfukem a kde cim co jsem tam mel ,udelal jen deset koni narust ,ale neresil jsem ,pac ten co ten motor delal pred nim vzal vice penez a ani motor nedodelal .. tezka doba ,dnes pokud u toho fakt nestojis never nikomu co tam dal a jak to udelal ..

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 11:34   Citovat  

Minor napsal:
Díky moc.
Podle toho, co jsem slyšel, nejsem s podobnou zkušeností první Smutný
Dík za nabídku, uvidím, co bude dál, mám v záloze komplet spodek B20x z automatu, co měl najeto asi 85000. Uvidím, jak se to vyvine, nejsem jistý, pro co se rozhodnout.
Zatím se spíš snažím tyhle novinky nějak strávit.

Minorku,
upřímnou soustrast.

Myslím, že více psát nemusít, už jsme spolu o tom mluvili, za ta léta známe "Své pappenheimské", že?

Držím palce.

přátele

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 12:01   Citovat  

upřímnou soustrast - nebo jak to napsat Smutný
je v této republice někdo, komu se dá bezestrachu odvézt motor a podobné věci s tím, že se o ně náležitě postará??
Jak někoho může vůbec napadnout toto udělat?? To si myslel, že to nikdo nepozná?
Že to bude fungovat?? naštvanej Tak to valím bulvy

párkrát v životě jsem někomu něco svěřil, Hondařům, důvěřoval jsem jim, nechal si namazat med kolem huby a samozřejmě se spálil..né tak fatálně, ale vytrestalo mě to..... to snad ne

co si člověk sám neudělá, to nemá Tak to valím bulvy a to fakt Chápeš!

Major je teď offline  Major
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 12:49   Citovat  

Minorku, jestli mohu z vlastní zkušenosti doporučit člověka. Tak za mě už jedině R3S (Petr Sládek). Jak jsi mu tam již psal. Po tom co na mém motoru předvedla firma "Slibotechnix", tak Petr dal vše do pořádku. Motor se odladil a vše funguje na výbornou je to dobrý Jediný člověk, kterému bych takovou práci svěřil Úsměv

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 13:12   Citovat  

Major napsal:
Minorku, jestli mohu z vlastní zkušenosti doporučit člověka. Tak za mě už jedině R3S (Petr Sládek). Jak jsi mu tam již psal. Po tom co na mém motoru předvedla firma "Slibotechnix", tak Petr dal vše do pořádku. Motor se odladil a vše funguje na výbornou je to dobrý Jediný člověk, kterému bych takovou práci svěřil Úsměv

A já se připojím s referencí na Honzu Macha alias Honzax2, zatím bez problém a jsem spokojený, jak s GO černé, tak i běžným servisem, tak s běžným servisem na stříbrné.

přátele

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 14:19   Citovat  

Minorku to je mi vazne lito,zvlast u tebe.Podavas hondarum a hlavne CRXkarum pomocnou ruku uz snad 2 desetileti.Ja to fakt netusil,ze mas takove problemy,proto jsem se vyptaval ve vlaknu ohledne utahovaciho momentu.Asi jsem nebyl dlouho nikde na srazu...
Myslim,ze je to obraz dnesni spolecnosti.Tady ti mechosi a tuningove firmy jsou vetsinou zlodejicci,co se s minimem nakladu potrebuji maximalne napakovat.Vetsina dnesnich mladych lidi jen opickuji veci z videa na youtube,apod.a nezamysli se,jak to vubec funguje.Kdyz uz je to fakt vylozeny podvod(jak to tu vypada),tak si mysli ze na to nikdo neprijde,ze motor nebude nikdy nikdo otvirat?To je fakt smutne.

Major:To Slibotechnix je dnes prvni vec,ktera me rozesmala OK

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 14:56   Citovat  

A já zase můžu za ty léta co se známe dát ruku do ohně za Lejčiho, který mi dělá všechno na autech co si neudělám sám a hlavně mi postavil dva motory a oba šlapou na jedničku.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 15:49   Citovat  

No šikovně ti to postavil jen co je pravda Tak to koukám!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 16:26   Citovat  

Jo, je to těžký. Motory mu jezdily pěkně, dal se tehdy do kupy s Petrem Krejzou, který míval kdysi taky dobrou pověst a myslím, že mu ji zkazili spíš lidi okolo něj než on osobně, a Dimitar byl tehdy asi skoro jedinej, kdo nějakýho franka uměl postavit (nebo to o sobě aspoň tvrdil).
I když ty zkušenosti jsou někdy docela smutný, R3Sovi bych věřil, Honzovi Machovi taky, Lejčiho osobně neznám, ale slyšel jsem jen dobré věci.
V současné době se mi o auta stará Bambas a tomu také věřím.

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 17:52   Citovat  

Můj swapík do preludy stavěl MOT z Brna a taky super, můžu doporučit.. Dnes je těžké někoho sehnat.. Tak to valím bulvy

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 18:11   Citovat  

Cte se to dost smutne, ale aniz bych Dimitara osobne znal dovolil bych si na zaklade povesti ktera jeho pripadne PKM provazi soudit jak to presne dopadne. A bohuzel nych se nespletl. Zatim porad verim klukum ze Slaneho. Verim i Alesovi - taky me odobne nikdy nezklamal. Akorat tedy verim, ze ani jeden z nich by pravdepodbne do tohoto nesli- at uz z jakehokoliv duvodu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 18:18   Citovat  

No, ta pověst, o které mluvíš, se začala kazit právě až později než jsem si nechával motor stavět.

Cody je teď offline  Cody
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 19:16   Citovat  

Uff to mi hlava nebere

1) o jakou jde asi částku která přišla v niveč ? (+/-)

2) kde ted Dimitar "staví" motory ?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 19:59   Citovat  

ad1 - Nevím, odhad mezi 10 až 15000. Pochopitelně to teď naskáče o práci na rozebrání, složení, oleje, filtry, těsnění, úprava pístů a tak. Ta částka se týká jen toho, co mě stály chybějící díly a neodvedená práce.
ad2 - Nevím.

bambas je teď offline  bambas
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2017 , 20:37   Citovat  

Kdyz zamnou prijel poprve minorek stim jestly bych mu pretesnil motor rekl jsem si jasny v tom nevidim problem ze to o vikendu udelam a tak se stalo po par km zacal olej zase kapat na svody a zacal dym se zacal valyt z pod auta tak se prislo ze blok neni odvetravan takze se muselo delat odvetrani a zase znova tesneni a uz bylo vse v pohode tak si ho minorek odvezl a jednoho dne mi volal ze mu neco klepe v motoru a ze je kus odeme ze by se stavyl po blisim ohledani se zjistilo ze klepe ojnice po rozebrani motoru jsem se neprestal divit co vse na motoru neni a co je udelany na prase

Zuz@ je teď offline  Zuz@
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2017 , 8:10   Citovat  

Dimitar již motory nestaví je to již cca 2 roky. Možná i o chlup déle.

Je mi líto Minore, že to takhle dopadlo, řešili jsme obdobné věci u druhého auta EG6 upadlý ventil při cestě na ladění, ale tam se k tomu Dimi postavil a za své postavil další motor (investice jen 60 až 70tis. za díly.) Bohužel auto taky momentálně nejezdí, není doladěno, není čas to dotáhnout do konce.

Nebylo by mu lepší osobně zavolat a řešit to sním ?

Co tak sleduju tak velká úmrtnost B20 motorů je hlavně u polosériových, možná to bude hlavní chyba.
Můj má momentálně najeto 4tis. km (převážně ostrých na sprintech) olej při velký zátěži nevezme ani deci a to se pravidelně vytáčí do 9500tis. ot. Pořád si motor dosedá, více kilometrů lepší časy. U původní B16 taky nebyl problém. Ale to se nebavíme o sériových motorech, většinou byly problémy s těmi který byly nakombinovaný performance/série.
Ale tím nikoho neomlouvám, jen nejspíše na tom taky něco bude Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2017 , 9:32   Citovat  

No, já tady ale nenadávám na to, že mi motor kleknul na klice, i když mi to pochopitelně vadí.

Cody je teď offline  Cody
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2017 , 9:59   Citovat  

[quote="Zuz@"]Dimitar již motory nestaví je to již cca 2 roky. Možná i o chlup déle.

Je mi líto Minore, že to takhle dopadlo, řešili jsme obdobné věci u druhého auta EG6 upadlý ventil při cestě na ladění, ale tam se k tomu Dimi postavil a za své postavil další motor (investice jen 60 až 70tis. za díly.) No jen zda-li tam právě něm ty Minorovo performance díly které on kupoval a ktere mu chybějí ač měli být v motoru Hmm....je to jen nadsázka každopádně někde ty díly skoncit museli....

Nebylo by mu lepší osobně zavolat a řešit to sním ?
Souhlas..zda to tedy k něčemu bude.

JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2017 , 10:25   Citovat  

Radil bych opět to samé, postavit/koupit sériový motor. Naivitu stranou, rozum do hrsti a zapomenout na pokusy s hybridem apod..

Podobných příběhů tu máte strašně. Smutný

Zuz@ je teď offline  Zuz@
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2017 , 13:04   Citovat  

[quote="Cody"]
Zuz@ napsal:
No jen zda-li tam právě něm ty Minorovo performance díly které on kupoval a ktere mu chybějí ač měli být v motoru Hmm....je to jen nadsázka každopádně někde ty díly skoncit museli....

Souhlas..zda to tedy k něčemu bude.

Hihi Dobrý pobavil. Určitě někde skončily, u mně pochybuji, B20tku mám dostavenou v roce 2013, díly se kupovaly dosti individuální a byla jsem u toho když se osazovali do motoru, takže vím stopro, že byly moje. Což pak potvrdily i grafy z brzdy a časy ze sprintů. EG6 se rozsypal někdy v roce 2011, druhý motor byl 2012, a hlavně to byla B16tka.
Jen tak pro zjištění co si měl Minore za písty ?
Já jsem dávala od značky CP KP 12,5:1, ojnice Brian Crower a blockguard, ten jsem si kupovala sama.

Minore : zkus mu zavolat a budeš hned vědět. Já tím chtěla jen říct, že vždy jsme se s Dimim domluvili jako lidi.
Samozřejmně chybějící a zaplacený díly jsou velký problém.
Stalo se nám něco podobného s převodovkou, měl se stavit další motor, bohužel to nedopadlo a majitel si bral díly zpět. Samozřejmně převodovku dostal sériovou v který chyběl krátký převod za 10tis. Prostě tam leželi dvě a my jsme vzali špatnou. Zjistilo se to až po roce a u dalšího majitele, takže se již nic neřešilo.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2017 , 13:14   Citovat  

Písty si už nepamatuju, asi YCP, výběr dělal Dimitar, já to jen platil.
Ty chybějící a zaplacený díly si bohužel nějak neumím vysvětlit tím, že by někdo popadl nesprávný motor.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2017 , 0:38   Citovat  

on ten frenk pokud se nenaková tak je to spatný vezmi si že ten blok v autech v kretým jezdí B20B/Z tak tocí okolo 6000. das vtec hlavu a rázem seš na 9000. ten blok NEMA ostriky pístů a pořádné odvětrání. já jednoho tedka postavil ale zatím ještě nejezdí , vše je vývoj. dával jsem perf. ojnice a písty s vrtáním 84.5 a ITR hlavu tak uvidíme. rozhodně to není hop na krávu a je tele. to jsem si totiž myslel taky Velmi šťastný

ty chybějící díly to je problém..Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2017 , 9:56   Citovat  

No, bohužel motor byl postaven stylem hop na krávu. Takhle bych ho nejspíš dokázal složit i já.
Jaký jsi dával ojnice a písty?
Odvětrání už mám dodělaný a kdyby tam nechyběly moje písty a výztuha, mohlo to bejt snad docela v pořádku.
A proč zaklepal na klice? Mohlo se na tom podepsat, že se ventily dostávaly do kontaktu s písty? Nevím, ale v pořádku to určitě není.
Já to fakt moc netočil a nedával tomu za uši, už jen kvůli tomu, jak z toho prýštil olej Smutný

Dava858 je teď offline  Dava858
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2017 , 10:37   Citovat  

Minore, vzhledem k tomu jak klubu pomáháš, nemám problém ti darovat blok a kliku z B20. Snad ti aspoň toto pomůže. Kdyžtak se ozvi.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2017 , 11:26   Citovat  

Dava858 napsal:
Minore, vzhledem k tomu jak klubu pomáháš, nemám problém ti darovat blok a kliku z B20. Snad ti aspoň toto pomůže. Kdyžtak se ozvi.

No neke:) Páni, to teda fakt klobouk dolů. Nemám slov a je mi teplo u srdce (snad to není začínající infarkt Úsměv )

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2017 , 12:01   Citovat  

Minor napsal:
No neke:) Páni, to teda fakt klobouk dolů. Nemám slov a je mi teplo u srdce (snad to není začínající infarkt Úsměv )
a nepolil ses kafem? Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2017 , 13:11   Citovat  

Jo, to bude asi ta lepší varianta Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz