Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Strana 79 z 100
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.9.2017 , 0:04   Citovat  

Bill de Kybl napsal:
Tlumiče tam padnou bez problému (předface/předface - poface/poface), zbytek nevím, též by mě zajímalo Cooo???

o nich jediných vím...ale zbytek by mě zajímal. Nerad bych to zprepásnul a pak při nandavání na EP2 zjistil, že nic Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Pista71 je teď offline  Pista71
PříspěvekZaslal: 24.9.2017 , 18:36   Citovat  

ahojte. odišlo vyhrievanie lambda sondy, motor D16V1 . ako jazdiť sa stým dá, no vadí žiariaca kontrolka to mi hlava nebere Chcem sa opýtať, akú kúpiť? a koľko bude cca stáť. diki
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.9.2017 , 19:12   Citovat  

A nefunguje lambda před nebo za katalyzátorem? Značky NGK (NTK) nebo Denso.
   Návrat  
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.9.2017 , 19:13   Citovat  

Mám novou Bosch za katem a zatím taky v pohodě
   Návrat  
lizek je teď offline  lizek
PříspěvekZaslal: 27.9.2017 , 20:35   Citovat  

Hlavne odchadzaji loziska v prevodovke
   Návrat  
Stilg je teď offline  Stilg
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.10.2017 , 0:25   Citovat  

Kolik ma podle Vas hodnotu 2005 facelift naftak (1.7 cdti) ve slusnym stavu (i.e. nedotrhanej interier, solidni exterier, po rozumnem serise) s malym najezdem (<150K)?

Ptam se, protoze zvazuju nakup a samozrejme uz tyden non stop projizdim inzeraty a srovnavam... ale tim ze tech faceliftovych c7g je tak pomalu, tak...
   Návrat  
I♥Honda je teď offline  I♥Honda
PříspěvekZaslal: 1.10.2017 , 22:35   Citovat  

Ahoj Honda klube. Prosím vás o radu, co si myslíte že je špatně na autě na videu ? jde o to že jsem dělal na d14z6 těsnění pod hlavou, rozvody jsem nastavil na risky všechno pohoda, jediné u čeho jsem si nebyl jist tak napínací kladka, nicméně jsem ji tam přišrouboval a tu pružinku zahákl tak jak byla, přišla mi že jinak dát nejde. Než to znova rozeberu tak se vás zkusím zeptat. Po tom pokusu na videu jsem zkusil ještě dvakrát, podruhý nic a potřetí to někde fluslo, asi do výfuku... už si fakt nevím rady Smutný

Odkaz
   Návrat  
Smradok je teď offline  Smradok
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2017 , 7:31   Citovat  

Ahojte,

mám jednu otázku na 7g 1.4 sme vymenili už komplet všetko na prednej náprave okrem axialneho čapu riadenia /potencionálne jediný dôvod problému ale neviem či by to spôsobovalo až taký zvuk/ po prejdený nerovností jamy, ktoré su za sebou idé doslova buchot od predu, náhodou niekto sa s tým stretol? a na mojej 7g to začínam počuvať tiež Smutný ˇ

Ďakujem Mrk
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2017 , 11:55   Citovat  

Řízení si předpokládám neměnil...ty zvuky jsou totiž z toho. V hatchbacku je elektronický posilovač a to futro, ve kterém běhá hřeben má štelovací doraz a ten je vybroušený. Oprava je spíš o náhodě a zase se to vrátí. Většinou pomůže výměna za poface řízení, pak je ještě varianta vyměnit pružinu v tom dorazu a to futro. Nejjednosušší jak to zjistit je dotáhnout ten doraz i za cenu, že se nebude vracet řízení a zkusit ty nerovnosti a po potvrzení to zase povolit a následně shánět díly.

PS: notoricky známá bolest C7G hatchback.
   Návrat  
John1657 je teď offline  John1657
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2017 , 19:03   Citovat  

Čau kluci,
nevíte jaký rozměry má spodní čep C7g 1.6 Sport poface? Můžu použít tento tudy odkaz
   Návrat  
PetrRa je teď offline  PetrRa
PříspěvekZaslal: 22.10.2017 , 19:27   Citovat  

Nemáte někdo zapojení tohohle konektoru (Obr1) na levé straně pod palubkou (C7G 5D 2001). Dráty vedou z řidičových dveří a předchozí majitel (nejspíš při opakovaných pokusech o opravu motorků) odpojil z konektoru 3 dráty (viz Obr.2).
Nikde to v SM (Body Electrical) nemůžu najít - tím pádem ani zapojení těch drátů.

Obr1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Obr1.jpg, 1.73 MB

Obr2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Obr2.jpg, 1.68 MB
   Návrat  
civicblack je teď offline  civicblack
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2017 , 6:33   Citovat  

nemáte někdo,nebo nevíte o nějakým katalyzátoru ve slušným stavu? Úsměv muj je sice sám o sobě v pohodě,ale příruba je už prý v háji a proto mi prdí Úsměv já osobně neviděl,jen říkal mechanik,když to měl zvědlé a díval se na to.poptávám zatím katík,než to tam nějak lepit a opravovat,radši vyměnim celej Úsměv asi bude stejný 3D/5D/sedan Úsměv
   Návrat  
civicblack je teď offline  civicblack
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2017 , 6:34   Citovat  

civicblack napsal:
nemáte někdo,nebo nevíte o nějakým katalyzátoru ve slušným stavu? Úsměv muj je sice sám o sobě v pohodě,ale příruba je už prý v háji a proto mi prdí Úsměv já osobně neviděl,jen říkal mechanik,když to měl zvědlé a díval se na to.poptávám zatím katík,než to tam nějak lepit a opravovat,radši vyměnim celej Úsměv asi bude stejný 3D/5D/sedan Úsměv
ps:za rozumnou cenu Velmi šťastný
   Návrat  
kxmajo je teď offline  kxmajo
PříspěvekZaslal: 31.10.2017 , 12:34   Citovat  

Caute.Skuste mi poradit.
Vyzera ze mam klasicku zavadu na predface s riadenim.Po prejdeni nerovnosti mi klepe cela naprava,hreben som uz dotahoval a nejaku zmenu som nepostrehol.Ked chytim na zdvihaku koleso a kyvem snim do stran je tam asi centimeter vola (capy vsetky menene,tlmice s dorazmi tiez a silentbloky v ramenach su ok)Co by ste mi odporucili,opravovat to stare riadenie (vymena pruziny s valcekom) alebo najlepsie riesenie riadene s pofaceliftu?Mam moznost kupit od Z.Zemcika za 3500 z pofaceliftu co neni najhorsia cena si myslim.Ake mate stym skusenosti,pisal som do jedneho servisu co je zamerany na Hondy a vraj aj po vymene pruziny to nebude 100%.Je pofacelift riadenie uz uplne oka?
Dik za dobru radu.
H+
   Návrat  
Sniza82 je teď offline  Sniza82
PříspěvekZaslal: 8.11.2017 , 1:04   Citovat  

Ahoj,

prosím o radu - na mém Sportu mi svítí kontrolka kontroly motoru a po napíchnutí na diagnostiku hlásila chybu druhé lambdy. Tak jsem tam dal universální Denso a teď mi už nehlásí chybu druhé lamdby, ale chybu vyhřívání lambdy č. 1. Bohužel stejná universální Denso na zhasnutí kontrolky nestačila, tak teď tam mám už přímo lambdu na předek/do motoru ke svodům/regulační, ale od německý firmy SKV, takže ne přímo originál od NGK a kontrolka pořád svítí.

Někde jsem četl, že ani universální Boschka nestačila, opravdu je tedy nutné koupit alespoň jako první regulační lambdu tu originální od NGK, která stojí třikrát víc jak ostatní lambdy?

Nebo není třeba jen nutné odpojit na noc baterku, aby se vymazala nahraná data z té staré lambdy a za cca 3 dny ježdění se mi nahrála data nová z té nové? K tomu ale musím dodat, že když strčím klíček do zapalování a otočím do pozice, kdy se rozsvítí kontrolky, tak kontrolka motoru po 20 sekundách nezačne blikat, což by znamenalo, že jednotka nemá ty data z lambdy. Ale možná je to taky tím, že prostě ta kontrolka svítí pořád Velmi šťastný

Nebo mám začít hledat chybu jinde? Kdyby byl špatný katík, tak to by spíš bylo na chybu té druhé lambdy, ne?

Nebo ještě poslední nejčernější možnost, co mě napadá - protože vyhřívání té první lambdy je přes řídicí jednotku, nemůže být také třeba něco špatně v té ŘJ? To by ale měla diagnostika poznat a rozlišit, ne?

Každopádně ještě dodám, že elektrikář mi kabely od konektoru první lambdy k řídicí jednotce prozvonil a cajk. Kontakty jsem prostříkal kontakt sprejem, takže to by mělo být také v pořádku.

Předem díky moc za rady, typy a osobní zkušenosti, ať bezhlavě nenakupují díly cestou pokus-omyl kuky kuk
   Návrat  
JirkaT je teď offline  JirkaT
PříspěvekZaslal: 8.11.2017 , 8:12   Citovat  

Na mém Civicu 7G mi ta kontrolka občas také svítí. Jak kdy, někdy je i měsíc pokoj. Svítí a po nějakém čase zhasne. Diagnostika hlásí chybu lamda 2... Dělá to od doby, kdy jsem auto koupil... cca 6,5 roku.
Nedávno jsem byl na STK a těsně před příjezdem se to rozsvítilo. Pomohlo krátce odpojit akumulátor. STK prošla normálně. Po cca 6,5 roku jsem byl po třetí a vždy prošel, takže to světýlko neřeším.

edit: diagnostika při testu sond hlásí obě sondy ok...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.11.2017 , 14:20   Citovat  

JirkaT napsal:
Na mém Civicu 7G mi ta kontrolka občas také svítí. Jak kdy, někdy je i měsíc pokoj. Svítí a po nějakém čase zhasne. Diagnostika hlásí chybu lamda 2... Dělá to od doby, kdy jsem auto koupil... cca 6,5 roku.
Nedávno jsem byl na STK a těsně před příjezdem se to rozsvítilo. Pomohlo krátce odpojit akumulátor. STK prošla normálně. Po cca 6,5 roku jsem byl po třetí a vždy prošel, takže to světýlko neřeším.

edit: diagnostika při testu sond hlásí obě sondy ok...

Ahoj,

Chápu dobře, že na Tvé diagnostice doma Ti to hází chybu lambdy 2, ale na STK ne? Neodchází Ti spíš katik, než ta druhá lambda? A neodpojoval jsi nahodou v těch mezičasech, než to začalo svítit, baterku třeba?

Já mám zřejmě ale asi trochu jiný problém než se zadní diagnostickou lambdou, kt je v tom autě snad jen kvůli zelenejm Velmi šťastný a aby Ti napověděla chybu katalyzátoru. Kontrolka mi svítí pořád a chybu mi hlásí první lambda, tzn.regulacní, kt mj.ovlivňuje mj.i spotřebu paliva a za 7,5 l/100 km kombi se mi moc jezdit nechce, když vím, že to to auto dokáže min.o litr míň
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.11.2017 , 14:47   Citovat  

Když svítí ta kontrolka, tak mi moje diagnostika hlásí chybu Lambda sondy 2. Kontrolka sama po cca 50 km a nebo při krátkém odpojení baterky zhasne a pak už mi moje diagnostika nehlásí žádnou chybu.
Když tedy ve stavu nesvítící kontrolky jdu na STK - tak to projde.

Okamžik,kdy se kontrolka rozsvítí je zcela náhodný a pak to svítí cca těch 50 km a pak zase sama zhasne...

Počítám, že to rozsvícení kontrolky způsobuje krátkodobý špatný kontakt k Lambda 2 (za katalyzátorem).

Proč jsem sem vlastně psal: když odpojíš krátkodobě baterku, svítí ti kontrolka pořád ?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.11.2017 , 15:11   Citovat  

JirkaT napsal:
Když svítí ta kontrolka, tak mi moje diagnostika hlásí chybu Lambda sondy 2. Kontrolka sama po cca 50 km a nebo při krátkém odpojení baterky zhasne a pak už mi moje diagnostika nehlásí žádnou chybu.
Když tedy ve stavu nesvítící kontrolky jdu na STK - tak to projde.

Okamžik,kdy se kontrolka rozsvítí je zcela náhodný a pak to svítí cca těch 50 km a pak zase sama zhasne...

Počítám, že to rozsvícení kontrolky způsobuje krátkodobý špatný kontakt k Lambda 2 (za katalyzátorem).

Proč jsem sem vlastně psal: když odpojíš krátkodobě baterku, svítí ti kontrolka pořád ?

Chápu. A na jak dlouho bych jí měl dle Tebe odpojit? Krátce jako Ty (a v tom případě na kolik cca minut) bo na delší dobu, aby se všechna ta data ze starý lambdy smazala?
Pointa je, že totiž vůbec netuším, zda má odpojování baterky při výměně špatné lambdy nějaký smysl/nutnost?
V manuálu se o tom bohužel nic nepíše, ptz ta výměna je prý na autorizovaný servis Velmi šťastný Píšou tam jen ó té kontrolce a že její rozsvícení může také znamenat (kromě špatné lambdy bo katiku), že není po tankování řádně dotažené víčko od nádrže - prý musí při zavírání 3krat cvaknout...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.11.2017 , 15:18   Citovat  

Zkusit krátce, 10 sec ? U mě na zhasnutí kontrolky stačí...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2017 , 22:01   Citovat  

Taky se mi rozsvěcovala kontrolka motoru a chybu hlásila druhá lambda(čili nízká účinnost katalyzátoru), tak jsem vyměnil katalyzátor a lambdu za BOSCH a je klid
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.11.2017 , 13:07   Citovat  

BunGee: mělo to i nějaké průvodní jevy, například ztráta otáček při rozjezdu studeného motoru a pod...? Na kolik ta výměna cca přišla ? Díky.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2017 , 0:12   Citovat  

Průvodní jevy nevím jistě. Ale motor začal papat olej a tím to všechno začalo. Když se pálil olej s benzínem, tak to zaneřádilo katalyzátor a nejspíš i zničilo lambdu(po výměně lambdy už se kontrolka nerozsvítila). Katalyzátor jsem měnil za jetej z vrakáče(měl mít cca 80 000km najeto) za 3000,- . A LAmbda, kterou jsem měnil asi 3 měsíce na to, vyšla tuším na 1500,-(MOT říkal že je lepší vzít rovnou s konektorem, že ty bez konektoru jsou na prd). A od tý doby dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2017 , 20:20   Citovat  

BunGee napsal:
Průvodní jevy nevím jistě. Ale motor začal papat olej a tím to všechno začalo. Když se pálil olej s benzínem, tak to zaneřádilo katalyzátor a nejspíš i zničilo lambdu(po výměně lambdy už se kontrolka nerozsvítila). Katalyzátor jsem měnil za jetej z vrakáče(měl mít cca 80 000km najeto) za 3000,- . A LAmbda, kterou jsem měnil asi 3 měsíce na to, vyšla tuším na 1500,-(MOT říkal že je lepší vzít rovnou s konektorem, že ty bez konektoru jsou na prd). A od tý doby dobrý

Ahoj, dělal si GO motoru, kdyžtak na kolik Tě to vyšlo?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2017 , 20:25   Citovat  

GO jsem nedělal. Koupil jsem rovnou jinej motor. GO co jsem zjišťoval by stála cca 30 000. Jinej motor z vrakáče vyšel i s přehozením(za den bylo hotovo) na 16000,-
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.11.2017 , 12:19   Citovat  

Ahoj,
vie niekto ake oznacenie ma predFace riadenie?Lebo ja mam civic predface a oznacenie riadenia je SA-3A.Je to pred alebo poface riadenie???Kde to prip. zistim?
Ide mi o to,ci uz nahodou niekto predomnou neprehodil cele riadenie,lebo taketo oznacenie riadenia neviem zaradit.
Dik
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2017 , 20:59   Citovat  

tady to zjistíš: tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.11.2017 , 23:10   Citovat  

Stepa:
Tam som uz pozeral ale nasiel som len cisla jednotlivych dielov riadenia.Samotne komplet riadenie tam ocislovane nieje resp. som to nenasiel.Pripadne niekto ochotny pozrite pod kapotu ake mate oznacenie,je to hned vlavo vyrazene na riadeni.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2017 , 7:40   Citovat  

Odpoledne ti to zkusim zjistit, pokud nebude štítek už zašpiněnej.
   Návrat  
Roman9SK je teď offline  Roman9SK
PříspěvekZaslal: 15.11.2017 , 15:21   Citovat  

Pani kde zoženiem potvrdenie aby som mohol dať zapísať nový rozmer kolies konkrétne 205/60 R16.. Jednoducho som si až teraz všimol pri prechádzaní kolies že zimné sú tento model ktorý nemám v technicaku.. Dá sa to potvrdenie získať aj elektronicky alebo len nejako osobne?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina