Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Strana 20 z 42
KaBro je teď offline  KaBro
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.10.2017 , 10:58   Citovat  

to Jopeeeno:

díky moc za Tvé výpočty, půjdu do tý patnáctky za 1250,-, pokud ještě bude ... Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.10.2017 , 11:22   Citovat  

Proč řešit odchylku, když dojezdovka patří na zadek? Teda pokud nechcete zopakovat kaskadérský skok Wayna s Preludou na louku... Kontrolka "tlaku" se rozsvítí tak jako tak... Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2017 , 22:33   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Ahoj,jen vymyslet jak tam nabodovat závit na křídlovou matici...
Nic vymýšlet nemusíš závit pro dodatečné domontování rezervy tam je.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2017 , 11:12   Citovat  

DworiBak napsal:
Nic vymýšlet nemusíš závit pro dodatečné domontování rezervy tam je.

Pod podlážkou mám prohlubeň vystlanou kobercem, vypadá to, že tam nic takového není. Zkusím to ještě vykuchat, pak budu chytřejší.
   Návrat  
Johnyss je teď offline  Johnyss
PříspěvekZaslal: 22.10.2017 , 15:53   Citovat  

Ahojte,

mám 1.4 s najetými 5000 km a čeká mě teď v listopadu první garančka po ročním provozu vozidla. Na i-midu mi svítí prohlídka B bez výměny oleje a i při objednání v servise mi sdělili, že olej měnit nebudou, že se prý opět auto na výměnu oleje ozve. Má cenu po roce s tímto nájezdem měnit i olej? V servise řekli, že prý zatím akceptují i vlastní olej, ale jen ten výplach typu 5W-20. Nechce se mi zase jet za 2-3 měsíce do servisu kvůli oleje, tak jaký vlastní olej jim tam případně mám donést, aby neměli námitky? Moc díky za radu a odpověď.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2017 , 16:11   Citovat  

Ahoj,

měl jsem to stejně. Nájezd za první rok 12.000 km, olej se taky "neozval". Nicméně jsem ho nechal vyměnit rovnou, abych nemusel jít na servis za pár měsíců znovu. Akceptovali vlastní olej, dal jsem schválený 0W30 ACEA A3, namísto eko 0W20 ACEA A5. Ty máš u 1.4 v manuálu 5W20? To je jak do Forda, nové Ecoboosty tohle primárně používají.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2017 , 17:37   Citovat  

Já měnil v servisu při 6000 km... Se stydím
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.10.2017 , 18:50   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Ty máš u 1.4 v manuálu 5W20? To je jak do Forda, nové Ecoboosty tohle primárně používají.

Omlouvám se, už mám v těch typech guláš. Samozřejmě mám v manuálu 0W-20! Jinak moc díky za info, dám jim ten stejný, jako ty rovnou při té roční garančce. A ještě kolik litrů? 4l budou stačit? Nějak jsem to nikde nedohledal.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2017 , 19:12   Citovat  

Máš to takhle:

Náplně vozidla:
Kapacita 3,6 l. (Servisní plnění)
Kapacita 4,2 l. (První náplň)
Kapacita filtru 0,2 l.

Takže 4l výjdou v pohodě. Je vlastně jedno, jestli vezmeš 0W30, nebo 5W30, důležitá je ACEA A3, kterou se označují ještě oleje, které nemají sníženou HTHS viskozitu k vůli emisím a setinkové úspoře paliva.
Já beru 0W30 od Motulu, protože má velmi kvalitní základové oleje a podíl esteru. Je to drahý, ale hooodně dobrý olej. Tady odmítám setřit.
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2017 , 19:21   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Pod podlážkou mám prohlubeň vystlanou kobercem, vypadá to, že tam nic takového není. Zkusím to ještě vykuchat, pak budu chytřejší.
Snad nebudeš kvůli tomu odstrojovat kufr. Je tam 100% par jsem jich dodával do nových vozů.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2017 , 19:51   Citovat  

DworiBak napsal:
Snad nebudeš kvůli tomu odstrojovat kufr. Je tam 100% par jsem jich dodával do nových vozů.

Oka OK Dnes jsem se k tomu ještě nedostal, ale zítra to checknu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2017 , 21:01   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Oka OK Dnes jsem se k tomu ještě nedostal, ale zítra to checknu.

Dojezdovka se dala normálně dokoupit. Příprava tam na to je.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2017 , 21:10   Citovat  

Hellborn napsal:
Dojezdovka se dala normálně dokoupit. Příprava tam na to je.

Jezdím v HR-V, mám to auto i v popisu. Tam to může být ve srovnání s CIXG jiné...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 7:08   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Máš to takhle:

Náplně vozidla:
Kapacita 3,6 l. (Servisní plnění)
Kapacita 4,2 l. (První náplň)
Kapacita filtru 0,2 l.

Takže 4l výjdou v pohodě. Je vlastně jedno, jestli vezmeš 0W30, nebo 5W30, důležitá je ACEA A3, kterou se označují ještě oleje, které nemají sníženou HTHS viskozitu k vůli emisím a setinkové úspoře paliva.
Já beru 0W30 od Motulu, protože má velmi kvalitní základové oleje a podíl esteru. Je to drahý, ale hooodně dobrý olej. Tady odmítám setřit.

Moc díky za informace je to dobrý Akorát se teď dívám na oleje a 0W30, 5W30 a všechny mají ACEA A5/B5 nebo C2, s ACEA A3 jsem nenašel, tak já nevím, mám v tom chaos! Ble
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 9:31   Citovat  

Tak nějak bych řekl, že čím nižší HTHS, tím víc oleje je mezi pístem a stěnou válce, viz. tudy odkaz
Takže ač ten 0W-20 připomíná vodu, tak vlastně maže líp, než "klasika" (5)10W-30...
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 9:47   Citovat  

Jak si tohle vydedukoval?? to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 10:02   Citovat  

Věčně propíraná HTHS viskozita, ale budiž...
Dovolím si to trošku rozporovat. Obecně lze říci, že čím vyšší údaj HTHS, tím "pevnější bude olejový film", netrhá se tolik.

Čím "řidší" (nízkoviskóznější) olej za provozní teploty motoru, tím se sice motor točí "lehčeji" a spotřebuje o pár mililitrů paliva míň - leč daní je vyšší hlučnost a při zatížení i vyšší opotřebení. To je ničím neodiskutovatelný fakt.

Před koupí auta jsem laboroval, co tam dát za olej. Narazil jsem na mazivářské mýty Ing. Černého, pak na olej fórum, kde jsem oslovil chlapy, kteří to tribologie vidí docela dost. Na téma eko olejů se tam vedou docela rozsáhlé diskuse a v podstatě jsem brzy pochopil jejich argumenty, proč eko oleje vznikly. Nemá to vůbec nic společného s kvalitním mazáním. Kdo chce, ať si 0W20 používá třeba v TypeR, ale tenhle typ oleje bych si dobrovolně do auta nedal. O něčem svědčí i skutečnost, že tento olej nedávají ani ve zdejším značkovém servisu Honda
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 10:30   Citovat  

Johnyss napsal:
Moc díky za informace je to dobrý Akorát se teď dívám na oleje a 0W30, 5W30 a všechny mají ACEA A5/B5 nebo C2, s ACEA A3 jsem nenašel, tak já nevím, mám v tom chaos! Ble

V pohodě. Pomalu ubývají, to víš, eko loby Smutný koukni třeba tady na tyto:

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Z těch výše uvedených olejů se mi osobně (neber to jako dogma) nejvíce "líbí" oleje rodinné firmy Millers oils Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 10:57   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Věčně propíraná HTHS viskozita, ale budiž...
Dovolím si to trošku rozporovat. Obecně lze říci, že čím vyšší údaj HTHS, tím "pevnější bude olejový film", netrhá se tolik.

V tom odkazu píšou, že je to právě naopak...
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 11:36   Citovat  

Já tam vidím to co Jopeeeno. Můžeš sem zkopírovat co vidíš ty? Tak to koukám!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 11:41   Citovat  

piskot napsal:
V tom odkazu píšou, že je to právě naopak...

HTHS viskozita
HTHS viskozita se měří při 150 °C a dává informace v podstatě o síle (tloušťce) mazacího filmu při této teplotě. Normální HTHS viskozita má hodnoty vyšší než 3,5 mPa.s, některé moderní oleje, zejména typu longlife, mají HTHS viskozitu sníženou na 2,9-3,5 mPa.s. Některé oleje SAE 0W-20 mají HTHS viskozitu ještě nižší, mezi 2,6-2,9 mPa.s. Čím je hodnota HTHS viskozity vyšší, tím silnější je povrchový olejový film. Každý výrobce automobilu tím, že doporučí určitou výkonovou úroveň oleje (ACEA, VW, GM, Ford a další specifikace), současně také určuje minimální hodnotu HTHS viskozity oleje.

Musel jsem si to přečíst ještě jednou, nezdálo se mi totiž, že by Ing. Černý vypustil takový blábol... Viz tučný text. Oleje se sníženou HTHS viskozitou jsou vyrobeny jen a pouze pro úsporu paliva a snížení emisí, nic víc, nic míň. Ikdyby čert na koze jezdil, nikdy nebudou ze svého principu motoru prospěšnější. Však také mnohdy, když se podíváš do technického listu (něco jako rodný list) daného oleje, je zde psáno "olej pro úsporu paliva". Tím, že výrobce oleje sníží HTHS viskozitu, musí dodatečně při výrobě daného oleje tento doplnit o kvalitnější aditivační balíčky apod. Nese to však svá úskalí a fyziku neošidíš. Za mě - tohle do Hondy nee.

Ještě k olejům ACEA C3. Co jsem se díval do prospektů, mají mnohdy nesníženou hodnotu HTHS viskozity, ale zase snížený obsah popelovin (k vůli filtrům pevných částic), které jsou naopak pro mazání "blahodárné". 10.000 Km bych to v autě asi přežil, ale pokud jen trochu možno, spíše bych dodržoval normu výrobce motoru, takže ACEA A3.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 12:22   Citovat  

Tvl, beru vás všechny jako doporučení pro návštěvu očního doktora.
A nebo možná nějakého psychologa, co mě naučí porozumět psanému textu.
je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2017 , 12:42   Citovat  

piskot napsal:
Tvl, beru vás všechny jako doporučení pro návštěvu očního doktora.
A nebo možná nějakého psychologa, co mě naučí porozumět psanému textu.
je to dobrý

V pohodě přátele Zprvu jsem si myslel, že Ti účet naboural nějaký eko lobista z Brusselu, nebo jiný záškodník pořádnej výtlem
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 4:48   Citovat  

Jopeeeno napsal:
V pohodě. Pomalu ubývají, to víš, eko loby Smutný koukni třeba tady na tyto:

Super, moc ti děkuji, výdejní místo je v Ostravě, takže to pořídím zde, jakožto Ostravák je to dobrý Akorát se rozhoduji mezi těmito:

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Tak který doporučíte?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 6:43   Citovat  

Johnyss napsal:
Super, moc ti děkuji, výdejní místo je v Ostravě, takže to pořídím zde, jakožto Ostravák je to dobrý Akorát se rozhoduji mezi těmito:

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Tak který doporučíte?

není zač je to dobrý Taky to mám k nim kousek, pracuji v Ově. Ještě k výběru mezi těmi třemi oleji. Ač je sice MO Trident "jen" polo syntetika, má mj. i docela vysokou alkalickou rezervu (TBN). Total Quartz jí má sníženou, takže se "opotřebuje" o něco dříve. K technickému listu od Castrolu se dostat je oříšek. Na olej fóru považují ale Castrol za přeceňovanou modlu.
S Tvými nízkými nájezdy je ale jedno, jaký z těchto olejů zvolíš. 1,4i není hitech motor, nejezdíš pilu, ani 20.000 km ročně.
Auto máš z Autobedy, nebo Fomi?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 7:13   Citovat  

Jopeeeno napsal:
není zač je to dobrý

Děkuji za vyčerpávající informace, v olejích se nevyznám a starou Fabii, co jsem měl předtím, jsem zas tak neřešil. Tak asi vezmu ten Castrol, uvidíme Cool

Auto mám skladovku, jel jsem pro něho až do Brna - Řečkovic, je z Autoelegance. Nabídli mi ho o 10000Kč levněji, v OVě nachlup to stejné nechtěli slevit nesouhlas a ve Fomi ho neměli. Právě jsem se byl do OVy objednat na tu garančku a připadalo mi to, jako bych tam nebyl moc vítaný a nějak to jejich vystupování mi připadalo arogantní. Měli by si vzít příklad z Brněnského personálu a zvažuji, že se na tu garančku objednám ve Fomi v Frýdku nebo Třinci. Ty máš jaké zkušenosti se servisem?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 7:58   Citovat  

Jak jsem, na to Tvé ježdění budou vhodné všechny tři z výběru.
Co se týče Hondy v Ově, mám Bohu žel podobnou zkušenost. Když jsem byl vybírat auto, šel jsem nejdříve tam. Na salonu si mě nikdo nevšiml ani po 10 minutách, asi proto, že nenosím oblek, nevím. Otočil jsem se na podpatku a šel pryč. Vzpomněl jsem na Fomi, kdysi jsem tam servisoval CR-V a Civica. Domluvil jsem si telefonem schůzku na druhý den a pak tam zajel. Přístup diametrálně jiný, ochota, vlídnost, prostě tak, jak to má být.
Na servis tedy zase jezdím tam, cesta do F-M jednou ročně mě nezabije. Oni akceptují vlastní olej. Já jsem spokojený.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 9:05   Citovat  

Tak jsem rád, že v OVě se to nelíbí jen mně. Ale jak jsem se přišel podívat na auto já, tak se chovali celkem ješte slušně. Jen že prý na něho mají také zájemce, takže pokud se nerozhodnu ještě ten den, tak zítra prý už nebude. Pak jim tam stálo ještě půl roku HaHaaa No asi se dnes zajedu objednat do toho Frýdku a na OVu prdím, ani si na mě nevzali kontakt, kdyby něco sopťa sopťa

Jinak můj mazlík je to dobrý

IMG_20171024_091139.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20171024_091139.jpg, 2.02 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 10:03   Citovat  

Víš jak, když je někdo leklá ryba, a nebo dělá, že dělá, místo toho, aby se věnoval zákazníkovi, co s tím nadělám. Naštěstí máme dvě Hondy v okolí, de facto tři, takže je možnost volby (Fomi má ještě pobočku v Třinci). Uvidíš, že budeš spokojený, vedoucí pobočky, p. Marek FOLDYNA, je fakt v pohodě. Pokud si dobře vzpomínám, tak první garančka mě vyšla + - na 1.500 Kč, takže žádná pálka (práce, olej filtr).
Auto máš pěkné je to dobrý a vydrží Ti věky.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.10.2017 , 14:17   Citovat  

Přesně tak, pak se nemohou divit, že přijdou o zákazníky. Mě už v OVě taky neuvidí nesouhlas , i kdyby byl Fomi jen v Třinci, tak jedu tam! Byl jsem v tom Frýdku a jako bych přijel do jinýho světa! Nic nebylo problém, vše vysvětleno a i předběžnou cenu mi sdělili, v OVě mi nebyl ohledně ceny vůbec nic schopen říct a jde vidět, že ve Frýdku mají narváno, nejbližší termín až 20.11., v OVě klidně během týdne. Takže za mě OVa KO papa

Díky, mé vysněné auto Je to tam. na letních vypadá lépe Úsměv a doufám že pár let to vydrží. Zvažuji ještě nástřik dutin, ať to náhodou nechytne hnědou barvu, protože jediná věc, co mi tam nesedí, jsou ty koberečky v podbězích. Ale ještě jsem se k tomu nedokopal, moc práce zmatenej a ani nevím kde.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina