Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 378, 379, 380 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 379 z 486
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
Nový příspěvekZaslal: 29.9.2017 , 17:39   Citovat  

Patr1k napsal:
Nemá niekto problém taký že v zime alebo keď je už chladnejšie, tak pri naštartovaní to ako keby zaskripe,zarachoce,skratka neviem to presne popisat, vraj to bude pravdepodobne štartér, sa nevrati naspäť a ide ako keby cez zuby, tak nejak mi to bolo povedané...nejaký tip na nový starter?

Rozeber ho,vyčisti,promaž a bude běhat jak zamlada. Když už to řešíš,neví někdo čím nejlépe promazat startér,aby to vydrželo,nezatuhlo? Nějaké mazivo?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 29.9.2017 , 18:10   Citovat  

Patr1k napsal:
Nemá niekto problém taký že v zime alebo keď je už chladnejšie, tak pri naštartovaní to ako keby zaskripe,zarachoce,skratka neviem to presne popisat, vraj to bude pravdepodobne štartér, sa nevrati naspäť a ide ako keby cez zuby, tak nejak mi to bolo povedané...nejaký tip na nový starter?

Nevím jestli na startér může mít vliv počasí, když takle startér zlobí, tak většinou pak zlobí furt. Alespoň z mé zkušenosti. Hned po nakočení motoru se ozve takové "vrčivé zavytí" To dělá startér, pastorok se nevrátí rychle zpět z ozubení a je unášen dál roztočeným setrvačníkem. Nevím zda už je venku z ozubení, nebo né, ale než se dotočí/zastaví, tak vydává takový zvuk. Buď koupíš nový,ale i levnější bude stále drahý, na výhodný kup nového tip nemám. Ale tady jsou vrákáče:
Partneři klubu:
tudy odkaz
tudy odkaz
A někde u Úval:
tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 29.9.2017 , 18:40   Citovat  

Marián napsal:
Nevím jestli na startér může mít vliv počasí, když takle startér zlobí, tak většinou pak zlobí furt. Alespoň z mé zkušenosti. Hned po nakočení motoru se ozve takové "vrčivé zavytí" To dělá startér, pastorok se nevrátí rychle zpět z ozubení a je unášen dál roztočeným setrvačníkem. Nevím zda už je venku z ozubení, nebo né, ale než se dotočí/zastaví, tak vydává takový zvuk....

Počasí má vliv,přes léto a nebo po jízdě,když už byl motor teplý byl klid. Ale jak začalo být venku chladno,tak při prvních studených startech to dělalo. Rozebral jsem ho,vyčistil,promáznul a čuměl jsem,jak byli starty najednou hladký a tichý. Strašnej rozdíl. Ale namazal jsem to obyčejným olejem,neměl jsem nic jiného po ruce. Už to není takové jak to bylo,chtělo by to mazadlo,které tam vydrží a nezatuhne při nízkých teplotách,aby pastorek pořád perfektně klouzal...
   Návrat  
Patr1k je teď offline  Patr1k
Nový příspěvekZaslal: 29.9.2017 , 18:44   Citovat  

No ono je otázne, že keď už sa to rozobere tak či neni lepší vymeniť ho za nový...lebo môže to začať zasa robiť po chvíli...tak neviem čo je lepšie...každopádne dik za pomoc..a dá to moc roboty rozebrat ho?
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 29.9.2017 , 21:25   Citovat  

Trip napsal:
Nema Smutný

Momentálně bojuju s ulomeným tlačítkem na stahování řidičova okna. Přes eBay jsem koupil celý sdružený ovladač, ale bohužel se nedaří spárovat s dálkovým ovladačem. Nepomohlo ani vyměnit bezdrátový přijímač za ten z původního ovladače, konektor má sice taky pět pinů, ale kdoví co přes který jde. Spínače jsou uvnitř mechanicky i elektricky úplně jiné.

Takže používám zamykání jen klíčem a přitom mě překvapilo, že se okna stáhly. Možná je to jen malý "upgrade" druhovýroby Úsměv

Ale pokud nepůjde pořešit to dálkové, tak to nejspíš vyhodím a budu muset sehnat originál.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 29.9.2017 , 22:05   Citovat  

Ja bojujem s nefunkčným ovládaním 5 dverí na toureri. Tlačítkom pri volante idú otvoriť ale na diaľkové neraguje Smutný
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 30.9.2017 , 11:51   Citovat  

Kmóďa napsal:
Počasí má vliv,přes léto a nebo po jízdě,když už byl motor teplý byl klid. Ale jak začalo být venku chladno,tak při prvních studených startech to dělalo. Rozebral jsem ho,vyčistil,promáznul a čuměl jsem,jak byli starty najednou hladký a tichý. Strašnej rozdíl. Ale namazal jsem to obyčejným olejem,neměl jsem nic jiného po ruce. Už to není takové jak to bylo,chtělo by to mazadlo,které tam vydrží a nezatuhne při nízkých teplotách,aby pastorek pořád perfektně klouzal...

Tak asi jo, něco na tom bude. Honda starter jsem nerozebíral, ale nesčetně krát jsem čistil startéry ze škodovek řady 100-130 a je pravda že promazání tomu hodně pomůže. já jsem ještě čistil drážky na rotoru pod uhlíkama. Právě když jsem točil pastorkem v ruce při vymontovaném startéru, tak přes určitou rychlost otáčení se přestal pastorek točit hladce, ale jakoby začal na ose vibrovat i s tím zvukem, ale samozřejmě neznatelně hlasitě, skoro potichu.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 30.9.2017 , 12:00   Citovat  

Patr1k napsal:
No ono je otázne, že keď už sa to rozobere tak či neni lepší vymeniť ho za nový...lebo môže to začať zasa robiť po chvíli...tak neviem čo je lepšie...každopádne dik za pomoc..a dá to moc roboty rozebrat ho?

No když to rozebereš a vyčistíš a mázneš, tak to horší určitě nebude, spíš naopak. Nic za to zatím nedáš, jen svůj čas a pár drobností k udržbě. Ale pkud by jsi to musel dělat dvakrát ročně, tak bych ho asi vyměnil. Nevím jak startér Hondy, ale myslím že kontrukčně si budou všechny startéry v základu podobný. Vrchní kryt na šorubečky, po ním "klícka" na uhlíky, možná i s ložiskem, připevněná šrouby a dlouhý šrouby který drží pohomadě ten válec vinutí s těma koncema (domečky s ložiskama)
   Návrat  
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 30.9.2017 , 20:11   Citovat  

markos napsal:
Za jazdy sa nič nenaklápa, pretože A7G používa statickú niveláciu, teda svetlá sa nastavia až po zastavení vozidla.

100% se mi světla naklápěla, když jsem couval do garáže. Parkuju na takový hydraulický plošině, kde nade mnou je ještě druhý místo a fakt jsem to během pohybu auta viděl. Nicméně teďka se nehnou ani když mi někdo vleze do kufru.
   Návrat  
koty1989 je teď offline  koty1989
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 30.9.2017 , 22:39   Citovat  

Trip napsal:
100% se mi světla naklápěla, když jsem couval do garáže. Parkuju na takový hydraulický plošině, kde nade mnou je ještě druhý místo a fakt jsem to během pohybu auta viděl. Nicméně teďka se nehnou ani když mi někdo vleze do kufru.

To zjistíš na diagnostice v aktuálních hodnotách zda se oba potenciometry chovají jak mají.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 1.10.2017 , 10:06   Citovat  

Trip napsal:

Tak to je nejaké divné, lebo statická nivelácia pracuje až keď auto stojí. Ja to krásne vidím ked prídem, zastavím, dám P čko na prevodovke a svetlá a zrovnajú. Za jazdy som nikdy pohyb nevidel
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 1.10.2017 , 10:31   Citovat  

markos napsal:
Tak to je nejaké divné, lebo statická nivelácia pracuje až keď auto stojí. Ja to krásne vidím ked prídem, zastavím, dám P čko na prevodovke a svetlá a zrovnajú. Za jazdy som nikdy pohyb nevidel

To je nějak divné,pokud se za jízdy bude karoserie pohybovat v tlumičích a pružinách,budou se hýbat čidla a naklapět světla. Neni to tak rychle jako u dynamicke,která reaguje rychle i na brzdění...
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 1.10.2017 , 17:25   Citovat  

Podstata je v tom že tieto motorčeky nie sú schopné absolútne reagovať na rýchle zmeny, takže preto sa to nastaví keď auto stojí.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 1.10.2017 , 18:17   Citovat  

Ok,tak potom mě to tedy funguje i za jízdy. Mám asi tedy jiný systém. Netvrdím že to reaguje rychle na změny jako je brzdění atd.,ale určitě se to nenaklapí jen u stojícího auta. Pokud někam sjíždím,vyjíždím,samozřejmě se karoserie pohne v tlumičích a je vidět jak se světlo hýbe...
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 1.10.2017 , 18:30   Citovat  

Nejvíc je to vidět když zastavis na kopci nebo z kopce pak se světla nakloní
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 6.10.2017 , 12:17   Citovat  

koty1989 napsal:
Tak ta chyba B1325 je závada na auto. stírání stěračů a ty vyblikaný kody 16 a 18 jsou levý zadní a pravý zadní senzor abs.Dále 61 nízké nebo vysoké napětí to se rovná odpojená aku nebo byla vybitá.86 je komunikace.Po smazání dtc to vyčti znovu a uvidíš co tam zůstane.

Tak se mi povedlo ty chyby, ktere blikala kontrolka ABS smazat (postup se spojenymi PINy 4+9 a mackanim brzdoveho pedalu) a ani po cca 1500km se chyby znova neobjevily.

Jak ale smazat tu DTC chybu?
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 6.10.2017 , 16:53   Citovat  

Diagnostiku
   Návrat  
VenaRD je teď offline  VenaRD
Nový příspěvekZaslal: 8.10.2017 , 6:23   Citovat  

Kmóďa napsal:
Rozeber ho,vyčisti,promaž a bude běhat jak zamlada. Když už to řešíš,neví někdo čím nejlépe promazat startér,aby to vydrželo,nezatuhlo? Nějaké mazivo?

Měl jsem podobnou zkušenost zhruba před rokem. Z počátku startér "rachtal" pak se přestal občas chytat, naštěstí mě auto nikde nenechalo. Výměna startéru proběhla v Hondě Ústí v ceně asi 3600 Kč, sami v Hondě mně doporučili startér z druhovýroby. Zkoušel jsem původní startér repasovat, ale už to nebylo možné.
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 8.10.2017 , 6:26   Citovat  

Ahoj,
máte někdo zkušenost s problikáváním kontrolky dobíjení.
Stane se mi to tak jednou za půl hodiny jízdy, většinou v nižších otáčkách a to bliknutí trvá několik desetin vteřiny. Zachytím to spíš jen periferně, že to blikne.
Předpokládám, že se takhle začíná hlásit alternátor o repasi.
Díky předem za odpovědi.
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 8.10.2017 , 6:30   Citovat  

Ahoj,
montoval jste někdo dodatečně tažné na tourera? Občas by se mně připojení vleku hodilo. Máte někdo zkušenosti s typem, cenou na kterou vás to vyšlo apod?
Díky V
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 8.10.2017 , 8:15   Citovat  

VenaRD napsal:
Ahoj,
montoval jste někdo dodatečně tažné na tourera? Občas by se mně připojení vleku hodilo. Máte někdo zkušenosti s typem, cenou na kterou vás to vyšlo apod?
Díky V

Já kupoval tazny i se 7 pin. elektrikou dohromady kolem 7000. Je odnímatelný.
tudy odkaz

tudy odkaz

Dělal jsem si to sám a trvalo to dohromady tak 4 hodiny.
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 9.10.2017 , 8:30   Citovat  

Chlapi jednu rychlou prosím, kolik litrů oleje do N22, někde se píše 6 někde 6,5 Tak to valím bulvy
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 9.10.2017 , 10:11   Citovat  

njn napsal:
Chlapi jednu rychlou prosím, kolik litrů oleje do N22, někde se píše 6 někde 6,5 Tak to valím bulvy

Vetsinout kupuju 6l a neco na doliti jeste zbyde.
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 9.10.2017 , 11:36   Citovat  

VenaRD napsal:
Ahoj,
máte někdo zkušenost s problikáváním kontrolky dobíjení.
Stane se mi to tak jednou za půl hodiny jízdy, většinou v nižších otáčkách a to bliknutí trvá několik desetin vteřiny. Zachytím to spíš jen periferně, že to blikne.
Předpokládám, že se takhle začíná hlásit alternátor o repasi.
Díky předem za odpovědi.

Nazdar, diagnostikoval jsi to docela dobře. Většinou se jedná o poruchu na alternátoru (uhlíky nebo usměrňovač). Ještě mě tak napadá baterie, ale to by v případě proraženého článku a s tím ztracené kapacity, hlásilo poruchu dobíjení.
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 9.10.2017 , 19:51   Citovat  

njn napsal:

5,9L při výměně s filtrem. Já nechávám vykapat přes noc a vejde se tam přes 6L
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 9.10.2017 , 20:53   Citovat  

koty1989 napsal:
Já kupoval tazny i se 7 pin. elektrikou dohromady kolem 7000. Je odnímatelný.
tudy odkaz

tudy odkaz

Dělal jsem si to sám a trvalo to dohromady tak 4 hodiny.

Díky, rád bych byl šikovný jako Ty Úsměv
Jak jsi potom řešil přihlášení do TP, na to dává někdo razítko, když to člověk provede svépomocí?
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 9.10.2017 , 20:56   Citovat  

von-pivoj napsal:
Nazdar, diagnostikoval jsi to docela dobře. Většinou se jedná o poruchu na alternátoru (uhlíky nebo usměrňovač). Ještě mě tak napadá baterie, ale to by v případě proraženého článku a s tím ztracené kapacity, hlásilo poruchu dobíjení.

Díky,
Bude to tedy alternátor, protože baterce jsou teprve 3 roky a je to originál Honda, tak by měla ještě určitě aspoň jednu zimu vydržet.
Alternátor asi odmontuju relativně snadno, že? Povolím kladku klíňáku povolím co ho drží a je venku. Je tam něco na co si dát bacha? V
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 10.10.2017 , 4:46   Citovat  

VenaRD napsal:
Díky, rád bych byl šikovný jako Ty Úsměv
Jak jsi potom řešil přihlášení do TP, na to dává někdo razítko, když to člověk provede svépomocí?

Pri koupi musis dostat typovy list a fakturu, bez toho to nezapises. Namontujes to, dojedes na technickou, tam to zkontroluji, potvrdi zmenu oproti velkemu technicaku(obcas upozornuji, ze bys mel mit v typovem liste razitko od firmy co to montovala, ale vzdycky me pustili- poznaji, ze to je nebo neni doprasene). Pak pojedes na dopravak zapsat zmenu, nechas tam par kacek, ukazes dokumenty a jedes se zapsanym taznym domu.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 10.10.2017 , 7:45   Citovat  

Ahoj chci se zeptat na zkušenost tankování 100 ok.benzinu do a7g nejlépe 2.4? Má to smysl, pobere to jednotka a opravdu klesne spotřeba? Zajímají mě poznatky zda se to vyplatí.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 10.10.2017 , 8:38   Citovat  

Nevšiml jsem si rozdílu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech