Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 58 z 109
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 20:38   Citovat  

Vítej!

Hele dotaz ohledně toho rádia - co to všechno umí a kolik to stojí? Víc se mi sice líbí origo panel ale pokud to na přidanou hodnotu , možná bych nad tím uvažoval. Například jestli můžu propojit navigaci Waze s mobilem a ba obrazovce se ukazuje trasa jako to mají nové auta ?

Díky Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
maverick je teď offline  maverick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 20:51   Citovat  

DworiBak napsal:
Tak se posouváme o kategorii víš z A7G do A8GT
Originál rádio výměně za navi Alpine.
Namontované nové výbojky OSRAM XENARC CBI nově mají 6000K v A7G jsem dával do nových lamp stejné jen ještě měli 5500k. Očista motorového prostoru, vše hezky štětečkem a nalakování brzdičů. Namontované kryty jako má legend ,zapadky zamku a omezovače.

ahoj, můžeš se trochu rozepsat o výměně výbojek, na co si dát pozor a tak. jedna mi svítí spíš do fialova tak se chystám taky vyměnit, je lepší 6K než 5,5K?
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 20:57   Citovat  

Niektoré autorádia podporujú funkciu mirror a zrkadlia točí sa ukazuje na mobile - takze tam uvidis vsetko co chces - podľa mna určite vyspelejšie ako tie mŕtve Honda navigácie - hlavne to je funguje online. Mam starší 2 Din, v A7G , síce bez mirroru ale i tak mi to vyhovuje.
Napojenie na ovládanie na volant sa da urobiť cez SWI RC, cca 50€. Aj handsfree
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 21:09   Citovat  

Probos napsal:
Vítej!

Hele dotaz ohledně toho rádia - co to všechno umí a kolik to stojí? Víc se mi sice líbí origo panel ale pokud to na přidanou hodnotu , možná bych nad tím uvažoval. Například jestli můžu propojit navigaci Waze s mobilem a ba obrazovce se ukazuje trasa jako to mají nové auta ?

Díky Úsměv
Zde je odkaz na rádio,a co vše umí tudy odkaz

Mirorlink podporuje jen je potřeba mít nainstalovanou aplikaci Alpine tunel. Můžeš pak mít na displeji vše co máš na telefonu.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 21:22   Citovat  

maverick napsal:
ahoj, můžeš se trochu rozepsat o výměně výbojek, na co si dát pozor a tak. jedna mi svítí spíš do fialova tak se chystám taky vyměnit, je lepší 6K než 5,5K?
Je potřeba demontovat nárazník a světla, kryt světla odpojit startér výbojky a přehodit,hlavně aby byla správně usazená.
Originál je 4300k čím více kelvinů tím je barva světla do modra. Schválené je max 6000k ,čím více kelvinů horší viditelnost za deště.
Hlavně koupit originál tudy odkaz

pixlr_20170923221323233.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
pixlr_20170923221323233.jpg, 349.48 kB
   Návrat  
PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 21:49   Citovat  

video výmeny tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2017 , 22:30   Citovat  

Len pre info, kamoš mal Osram CBl 5500K a potom dal 6000K a okom nevidel žiadny rozdiel. Reálnych 6000K majú tak niektoré
FUll LED svetlá, toto mi príde tak trošku reklamný ťah Úsměv
Ale svieti to viac do biela ako 4300K
   Návrat  
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.9.2017 , 12:13   Citovat  

Probos napsal:
Taky mi teď začal jeden chrčet a je to takový nepříjemný ale dělá to jen v určitých frekvencích. Napadlo mě hned zalepit jak píšeš ale zjistil jsem, že u A8G se musí sundat tapec a to už bude možná lepší vyměnit celé repro a vytlumit. Vím, že už to tady řešilo víc lidí a určitě lze koupit slušné reparáky na ahifi.cz - prodávají i speciální podložky na A8G ... ale vlastní zkušenost s tím nemám. Někdo psal, že i celkem levné repro hraje mnohem lépe než origo PSS

tak kvoli občasnému chrasteniu som vymenil zatiaľ len predné ľavé dverové repro(chystal som sa vymenit aj pravé) za iné, schválne neuvádzam značku ale parametry:
Maximální výkon:170 W, Výkon nominální:40 W Typ:2pásmové, Frekvence:45 Hz až 22 kHz
Citlivost:90 dB Impedance:4 Ohm

Výsledok? Sklamanie. Aj ja totálny NE-audifil som hneď poznal zhoršenie..V podstate zmizli z ľavem strany hlbky, pokiaľ prehodím balance na pravé repro,tak zvuk aj s hlbkami.
Takže pravý reprák ponechávam a určite neplatí, že akékolvek bežné repro hraje lepšie než origo.Zoženiem si origo povodný použitý reprák a vrátim ho spať.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2017 , 18:57   Citovat  

Já mám opačnou zkušenost. Ve svém autě jsem měnil sériová repra, která jsem tam měl z výroby 17 měsíců. Hrály dobře, jen slabší hloubky a při vyšší hlasitosti už nestíhaly. Bodejď by ne, magnet tenký jak u repráků z Feldy Smutný Co by člověk chtěl od výrobků za 400 Kč, v přepočtu.
Koupil jsem komponentní dopředu a koaxiály dozadu (v zadních dveřích nejsou domečky pro tweetry). Původní repráky jsem vykuchal a použil jako podložky pod nová repra, takže jsem ušetřil téměř litr. Před montáží jsem ještě vloni vytlumil dveře. Nová repra mám v autě třetí den, takže se už rozehrály. Výsledek je famózní. Série je fakt jen průměrný zvuk. Pokud se zvolí vhodná repra, s rozumnou citlivostí, není zapotřebí ani buzení zesilovačem.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2017 , 12:14   Citovat  

turkpet napsal:
tak kvoli občasnému chrasteniu som vymenil zatiaľ len predné ľavé dverové repro(chystal som sa vymenit aj pravé) za iné, schválne neuvádzam značku ale parametry:
Maximální výkon:170 W, Výkon nominální:40 W Typ:2pásmové, Frekvence:45 Hz až 22 kHz
Citlivost:90 dB Impedance:4 Ohm

Výsledok? Sklamanie. Aj ja totálny NE-audifil som hneď poznal zhoršenie..V podstate zmizli z ľavem strany hlbky, pokiaľ prehodím balance na pravé repro,tak zvuk aj s hlbkami.
Takže pravý reprák ponechávam a určite neplatí, že akékolvek bežné repro hraje lepšie než origo.Zoženiem si origo povodný použitý reprák a vrátim ho spať.

Mrzí mě, že jsi zklamaný. Jak jsem ale psal u příspěvku výše - nebyla to moje osobní zkušenost a že někdo psal, že i docela levné repro hraje dobře, také není nic konkrétního. Mohlo to být cokoli. Jsem jsem zopakoval něco, co tu psal někdo předemnou. I představa o tom co je levné se u každého jedince do jisté míry liší...

Jopeeno napsal:

Já mám opačnou zkušenost. Ve svém autě jsem měnil sériová repra, která jsem tam měl z výroby 17 měsíců. Hrály dobře, jen slabší hloubky a při vyšší hlasitosti už nestíhaly. Bodejď by ne, magnet tenký jak u repráků z Feldy Smutný Co by člověk chtěl od výrobků za 400 Kč, v přepočtu.
Koupil jsem komponentní dopředu a koaxiály dozadu (v zadních dveřích nejsou domečky pro tweetry). Původní repráky jsem vykuchal a použil jako podložky pod nová repra, takže jsem ušetřil téměř litr. Před montáží jsem ještě vloni vytlumil dveře. Nová repra mám v autě třetí den, takže se už rozehrály. Výsledek je famózní. Série je fakt jen průměrný zvuk. Pokud se zvolí vhodná repra, s rozumnou citlivostí, není zapotřebí ani buzení zesilovačem.

Díky za poznatek. Já osobně se do toho ještě nepustil, protože jsem aktuálně téměř 24/7 v práci. Jasně, přes den, ale večer je člověk rád, že je rád.

možná by nebylo od věci, pokud by ses rozepsal o tom, jaké repra jsi koupil, aby se někdo dlaší třeba nespálil a nekoupil blbě, nebo jak jsi vykuchal původní repro a použil jako podložku. Opravdu to jde ? Jako, že ten nový reprák "zasadíš" do toho starého a jen to dáš na původní místo? Jako pokud to funguje, tak dobrý vynález Úsměv je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2017 , 15:34   Citovat  

Kluci právě mi odešel xenon (?) Rozl jsem světla, svítilo to hodně do červena a pak prostě zhasl. Nemám s tím zkušenost. Musím s tím do hondy přímo ? Na kolik se asi připravit?
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2017 , 16:19   Citovat  

Probos:
Není zač, o to tu jde přátele Využil jsem slev minulý týden v obchodě, uvedeném v příspěvku nademnou. Ta repra jsou od docela neznámého (německého) výrobce Gladen. Sleva byla dohromady bratru 1.400 Kč. Dozadu jsem namontoval koaxiály (dvoupásmové), model RC165. Dopředu pak komponentní, model M165 V2. Výškáče jsou u HR-V v palubní desce, stačilo jen vycvaknout z domečků. Nové výšky jsem tam musel ale přichytit lepidlem. Použil jsem lepidlo, podobné silikonu, od Mamuthu (drží jak čert). Původní kabeláž jsem k vůli záruky nenadstavoval a nestříhal. Nové kabely od výšek jsem pak spojil s dodanými výhybkami, které jsem oblepil z částí tlumícím materiálem (ať to na nerovnostech nemůže nijak rezonovat nebo klepat) a uschoval pod palubku. Vývody z výhybek se musí protáhnout husím krkem do dveří. Nastěstí tam zbyl prostor. Kable jsem vložil do tlustší hadičky, tu nastříkal WD40 a tak je tím husím krkem dopravil do dveří. Aby jsi zapojil nová repra, je zapotřebí (když nechceš stříhat původní kabeláž) koupit reproduktorové redukce pro Hondu (cena 100 Kč). No a pak kable z výšek napojíš na repro a přivodní kabel z autorádia přes tu redukci taky.
Abych nemusel kupovat podložky pod nová repra, použil jsem, jak je zmíněno, stará repra. Stejně bych je neměl komu prodat. Z nich zbyl jen ten obvodový plast. Ořezal jsem úplně vše okolo, tedy membránu s magnetem a držáky, konektorový box. Vše jsem pak pěkně vypiloval a zahladil. Takto vyrobenou a spasovanou podložku pak namontuješ zpět do dveří a do ni vložíš nový reproduktor a za pomocí 4ks vrutů připevníš. S těmi podložkami to je drbačka, ale litr mít, nebo nemít... Dokonce jsem neposkodil a využil původní molitan, coby tlumení. Když bylo namontováno, oblepil jsem podlozky dokola butylovým tlumením na zamezení rezonancí.
Práce na celý den, ale vysledek je fakt pecka.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2017 , 17:33   Citovat  

Probos napsal:
Kluci právě mi odešel xenon (?) Rozl jsem světla, svítilo to hodně do červena a pak prostě zhasl. Nemám s tím zkušenost. Musím s tím do hondy přímo ? Na kolik se asi připravit?

Asi výbojka, cca 40 euro nová. Odporúčam kúpiť dva kusy a vymeniť aj druhú aby mali rovnakú farbu.

Pre istotu však skús prehodiť výbojky (z druhého svetla, či to je naozaj tým). Výmena nie je náročná, ak nie si lama, na youtube je plno inštruktážnych videí.
   Návrat  
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.10.2017 , 17:54   Citovat  

Probos napsal:
Díky za poznatek. Já osobně se do toho ještě nepustil, protože jsem aktuálně téměř 24/7 v práci. Jasně, přes den, ale večer je člověk rád, že je rád.

možná by nebylo od věci, pokud by ses rozepsal o tom, jaké repra jsi koupil, aby se někdo dlaší třeba nespálil a nekoupil blbě, nebo jak jsi vykuchal původní repro a použil jako podložku. Opravdu to jde ? Jako, že ten nový reprák "zasadíš" do toho starého a jen to dáš na původní místo? Jako pokud to funguje, tak dobrý vynález Úsměv je to dobrý

Tak som našiel schema zapojenia reprakov a farby kabeláže a zistil som, že som naopak zapojil polaritu.Po správnom zapojení už hraje repro obstojne, v podstate tak ako povodné akurát nechrastí.Rozdiel ale je v tom, že povodný reprak po nastavení volume na na maximum 40 hraje hlasnejšie,predsa len 2 ohm, zatiaľčo nový 4 ohm.Ale ak si posluchom nastavím rovnaku hlasitosť, tak hrajú cca rovnako.
Takže ak bude niekto dávať koaxilálny reproduktor na ACC 4ohm, počitajte, že to na maximum nebude tak revať ako povodné, ale mne to nevadí, pretože na maximum aj s týmy novými by som dlho nevydržal...som bežný uživateľ a zo stupnice hlasitosti 0-40 som doteraz užival tak do 25.

Niekomu sa možno zíjde polarita podľa farebného označenia kabeláže, predné dvere vľavo + zelený kabel , predné dvere vpravo +šedý

viz obrázok

Inak ako to tu už niekto spomínal, tak som tiež použil rameček z povodneho repraku, ktorý stačí vystrihať kliešťami(ponechať pripájací konektor)a zafixovať nový reproduktor samorez.šroubama, kabliky nového repraku pripájkovať ku konektoru na rámčeku..

Accord 8g audio wiring.jpg

Accord 8g audio wiring.jpg, 1.19 MB
   Návrat  
Moooog je teď offline  Moooog
PříspěvekZaslal: 1.10.2017 , 21:33   Citovat  

Probos napsal:

Pokud svítila do červena, tak je to skutečně výbojka na konci životnosti.

Doporučuji vyměnit v obou světlech naráz - bude shodná barva, navíc ta druhá by odešla nedlouho po té první.

Originály v Hondě jsou hooooodně drahé, doporučuji koupit značkové (original Osram, Philips). Ćínu ani VW nebrat, vydrží tak rok..

Jinak jsou to výbojky s paticí D2S, originál mají 4300°K. Musí se sundat přední nárazník, světla pak jsou tuším na třech šroubech.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 7:22   Citovat  

Děkuji všem za pomoc. Pokud je OSRAM originál a nebudou s tím problémy, zaujal mne tento typ: tudy odkaz

jsou to zrovna i dva kusy a hlavně já nemám rád, když světlo svítí víc do žluta. Radějí bílá až do modra Úsměv

Výměnu bych snad zvládl sám ale co nějaká kalibrace ? To nemusí dělat Honda aby to nesvítilo nějak mimo nebo co já vím ? Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 8:04   Citovat  

Žiadna kalibrácia netreba. Síce som to v A8G nerobil ale nejak sa mi nechce veriť, treba dať dole nárazník Ble Maximálne možno baterku von, ale to len v nutnom prípade. Odporúčam malé zrkadlo, dáš dole krytku a pekne si to tam pozri.

Jediné, čo je treba dodržať je správne tú výbojku nasadiť, projektor má hore takú drážku na 12 hodinách a na 2 hodinách je kolík, presne to zapadne, potom už len zacvakneš tie drôtiky (podobne ako u žiarovky) a hotovo. Takisto dobre nasaď štartér (to je ten konektor), pekne to zapadne do drážok.

Na fotke je síce iné svetlo ale projektor je ten istý, vyznačil som ti tam červeným tú drážku a kolík.

Osram Cool Blue intense - moje najoblúbenejšie výbojky, pekná biela, nie modrá. A hlavne svietivosť meetallll .

19672hid_back_shot-med.jpg

19672hid_back_shot-med.jpg, 74.98 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 8:58   Citovat  

markos napsal:
Žiadna kalibrácia netreba. Síce som to v A8G nerobil ale nejak sa mi nechce veriť, treba dať dole nárazník Ble Maximálne možno baterku von, ale to len v nutnom prípade. Odporúčam malé zrkadlo, dáš dole krytku a pekne si to tam pozri.

Jediné, čo je treba dodržať je správne tú výbojku nasadiť, projektor má hore takú drážku na 12 hodinách a na 2 hodinách je kolík, presne to zapadne, potom už len zacvakneš tie drôtiky (podobne ako u žiarovky) a hotovo. Takisto dobre nasaď štartér (to je ten konektor), pekne to zapadne do drážok.

Na fotke je síce iné svetlo ale projektor je ten istý, vyznačil som ti tam červeným tú drážku a kolík.

Osram Cool Blue intense - moje najoblúbenejšie výbojky, pekná biela, nie modrá. A hlavne svietivosť meetallll .

Bomba, mockrát díky. Hned jak bude čas, pustím se do toho Mrk
   Návrat  
maverick je teď offline  maverick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 9:18   Citovat  

Probos napsal:
Děkuji všem za pomoc. Pokud je OSRAM originál a nebudou s tím problémy, zaujal mne tento typ: tudy odkaz

jsou to zrovna i dva kusy a hlavně já nemám rád, když světlo svítí víc do žluta. Radějí bílá až do modra Úsměv

Výměnu bych snad zvládl sám ale co nějaká kalibrace ? To nemusí dělat Honda aby to nesvítilo nějak mimo nebo co já vím ? Úsměv

taky se na to chystám, každopádně na bazoši se prodávaj taky nové kolem 1500,- budu dávat ty samý osram cool blue OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 9:19   Citovat  

Z bazosu by som to teda neriskoval...
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 9:42   Citovat  

markos: používáš ještě výbojky NKK nebo s nima máš špatnou zkušenost?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 12:01   Citovat  

Áno, používam, nie nemal som ešte reklamáciu na ne. Samozrejme nejdem tvrdiť že kvalitná čína > Osram. To nie. Je to proste o peniazoch. Ak sú tak jednoznačne Osram. Ale čína už vie vyrobiť pomerne kvalitné veci, napr. VIP rada NHK ma príjemne prekvapila svojim výkonom.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 20:22   Citovat  

Probos napsal:

Dával jsem ty samé,mají štítek na ověření originálu,pak číslo každé výbojky. Nárazník dolu, a pak světla na 4šroubech. Prvně tak max 30minut příště to dáš za 10minut Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2017 , 21:50   Citovat  

To fakt musí nárazník dole? na 7G to absolútne nie je nutné
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2017 , 7:20   Citovat  

markos napsal:
To fakt musí nárazník dole? na 7G to absolútne nie je nutné
Musí,pravá strana halogeny by se dala přes podběh a zlámané ruce. Sundat nárazník je mnohem rychlejší
   Návrat  
louza je teď offline  louza
PříspěvekZaslal: 5.10.2017 , 9:15   Citovat  

DworiBak napsal:
Musí,pravá strana halogeny by se dala přes podběh a zlámané ruce. Sundat nárazník je mnohem rychlejší

Halogeny se dají měnit normálně z motorového prostoru - je to tedy voser, vše se dělá jen po hmatu s rukou několikrát zalomenou, ale jde to. U levého světla je třeba trochu uhnout s baterkou.

Mimochodem, nevíte někdo, jestli se někde dá jednoduše štelovat sklon světel (halogenových, ne xenonů)? Nemyslím kolečkem u řidiče, ale každého zvlášť, prostě seřízení...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2017 , 9:33   Citovat  

Veď v motorečku je na to dierka, kde je ozubené koliesko, pre krížový skrutkovač Úsměv
   Návrat  
Moooog je teď offline  Moooog
PříspěvekZaslal: 7.10.2017 , 12:02   Citovat  

DworiBak napsal:

Přesně tak. Možná je to u jiných motorizací lepší, ale u 2.2 Top Exe nevymění výbojku bez demontáže nárazníku ani školený technik NASA. Pravda, u 7G 2.2 bylo u xenonové verze místa dost.

Demontáže nárazníku se neboj, jak píše DworiBak, není to nic složitého. Někdo tu už i dával odkaz na názorné video.

Pokud tam nedáš nějaké fake výbojky, budeš to dělat poprvé a naposledy Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2017 , 12:25   Citovat  

Tak jsem právě vyměnil xenonádu a výsledek super - moc se mi líbí jak to svítí. Uvidím ještě jak to bude svítit za tmy. Nárazník musel dolu jak zmiňovali ostatní. Byla to ale celkem piplačka a samozřejmě jsem nešika a neobešlo se to bez problémů. Jeden šroub nahoře co je pod tím plastovým krytem jsem utáhl při nasazování světla až moc a zalomil ho :/ nicméně se nejednalo o sroub co drží světlo ale hned ten vedle. U jednoho /prvního/ světla jsem totiž omylem výtahl ten vedle takže se zase tak moc nestalo ale naštvalo mě to Úsměv ted budu jen doufat, že jsem vsechny ty veci u xenonu zapojil tak dobře, aby to nějak nevypadlo, protože znovu už to sundávat nebudu Velmi šťastný
   Návrat  
Martines9 je teď offline  Martines9
PříspěvekZaslal: 8.10.2017 , 21:16   Citovat  

Ahojte, mám hondu accord 2.0i LS r.v. 1999 na prístrojovej doske mi nejfunguje osvetlenie počítadla kilometrov, indiktátory paliva a teploty vody + na palubovej doske mi nefunguje osvetlenie displeja klimatizácie a niektorých tlačidiel pri klimatizácií. Viete mi povedať aké žiarovky tam idú a kde ich viem kúpiť ?

Ďakujem.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina