Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Cukani pri jizde Honda Accord 2.2 cdti 7G
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
nofear je teď offline  nofear
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 16:03   Citovat  

Zdravim,

mam Hondu Accord 7G a uz poslednych 15 tis km ma problem s cukanim auta ked lahko slapem na pedal. Robi to aj v pripade, ked mam na tempomat. Ked je dolu kopecek, a zacne motor zaberat vtedy to cuka. Ked ale pridam poriadne alebo to drzim vo vyzsich otackach tak je to v pohode.

Blbe je, ze sa to neda dobre nasimulovat, nerobi to stale. Na diagnostike v Honde nic nenasli.

Mate s tym niekto podobnu skusenost, co by to mohlo byt? Mam podozrenie na EGR, ale v servsise vravia, ze by bola chybova hlaska a ze by sa to zhorsovalo alebo auto uplne zastavilo. To sa nedeje.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Crash86 je teď offline  Crash86
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 17:29   Citovat  

Zkus zkontrolovat hadičku podtlakové regulace turba, jestli není děravá. Já to tak měl a občas mi to při přidání plynu lehce cuklo.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 18:59   Citovat  

Kde to najdem? Je to viditelne ked otvorim kapotu?

Crash86 napsal:
Zkus zkontrolovat hadičku podtlakové regulace turba, jestli není děravá. Já to tak měl a občas mi to při přidání plynu lehce cuklo.

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 19:35   Citovat  

Dalsia vec co ma napadla, ze mi to robi vacsinou ked davam minimum plynu, je to vtedy ked auto zacina zaberat. Ked pridam plyn, tak vtedy je to v pohode.

Crash86 napsal:

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 19:42   Citovat  

Turbo se nachází za motorem. Regulace (taková kulatá baňka) je hned nad ním a je docela dobře přístupná. Vede k ní jedna krátká hadička.

viz tudy odkaz
Přehraj si video a v čase 3:18 je krásně vidět turbo s regulací.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 19:47   Citovat  

Dalsia vec co ma napadla, ze mi to robi vacsinou ked davam minimum plynu, je to vtedy ked auto zacina zaberat. Ked pridam plyn, tak vtedy je to v pohode.

Aha. Tak to asi tou regulací nebude.... Mě to dělala při větší akceleraci. Ale zkus to zkontrolovat, za to nic nedáš.

sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 20:01   Citovat  

Mě to dělal palivový filtr(neměl jsem origo, byl nějaký Mann nebo Bosch, nepamatuji si), koupil jsem origo filtr v Hondě a problem byl vyřešen OK

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 20:04   Citovat  

Palivovy filter som uz menil 2x. Zacal som chodit na pumpu eurooil, kde maju lepsiu naftu bez bio zlozky, stale rovnako. Ked idem dlhsiu trasu cca 1000 Km tak (napr. do Talianska) je to v pohode, akonahle zacnem jazdit v meste 50km 80km/h, hned to zacne robit problem.

sandu_cz napsal:
Mě to dělal palivový filtr(neměl jsem origo, byl nějaký Mann nebo Bosch, nepamatuji si), koupil jsem origo filtr v Hondě a problem byl vyřešen OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 20:27   Citovat  

Ještě mě napadá, že jestli chceš vyzkoušet ten EGR, tak odpoj tu hadičku, která k němu vede a její konec zaslep třeba nějakým šroubkem. EGR je pak mimo hru a můžeš vyzkoušet, jestli auto bude i tak cukat nebo ne...

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 20:33   Citovat  

Nevyhodi to nejaku chybu, ked tam EGR nebude? Pocul som, ze kto odstavuje EGR musi este upravit aj riadiacu jednotku.

Crash86 napsal:
Ještě mě napadá, že jestli chceš vyzkoušet ten EGR, tak odpoj tu hadičku, která k němu vede a její konec zaslep třeba nějakým šroubkem. EGR je pak mimo hru a můžeš vyzkoušet, jestli auto bude i tak cukat nebo ne...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 21:03   Citovat  

nofear napsal:
Nevyhodi to nejaku chybu, ked tam EGR nebude? Pocul som, ze kto odstavuje EGR musi este upravit aj riadiacu jednotku.

Chybu to vyhodit může. Jde jenom o to vyzkoušet to. Hadičku pak nasadíš zpět na EGR, 3x nastartuješ a chyba se vymaže.

Moooog je teď offline  Moooog
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 21:29   Citovat  

nofear napsal:

Do A7G 2.2 předface se montovaly dva typy EGR - první modely měly EGR řízený podtlakem, tuším od r.v.2004/2005 pak byl EGR čistě elektrický. Ten určitě odpojit nejde, ŘJ si hlídá přítomnost zátěže a okamžitě padá do dočasného nouzáku.

Zaslepení EGR také nebude fungovat, protože ŘJ se "vzduchem" dávkovaným z EGR počítá -> při odstavení EGR je nutné naflashovat ŘJ upravenou mapou.

Každopádně čím se dá začít - pod sacím potrubím se nachází nerezová trubka, která přivádí plyny z EGR do sání. Lze ji celkem jednoduše demontovat, matky jsou na 12 ořech. Často bývá na konci totálně ucpaná sazemi.

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 21:56   Citovat  

Ja mam rocnik 2008/08 takze to bude asi ten elektronicky. Podla popisu chyby, to vyzera na EGR?

Moooog napsal:
Do A7G 2.2 předface se montovaly dva typy EGR - první modely měly EGR řízený podtlakem, tuším od r.v.2004/2005 pak byl EGR čistě elektrický. Ten určitě odpojit nejde, ŘJ si hlídá přítomnost zátěže a okamžitě padá do dočasného nouzáku.

Zaslepení EGR také nebude fungovat, protože ŘJ se "vzduchem" dávkovaným z EGR počítá -> při odstavení EGR je nutné naflashovat ŘJ upravenou mapou.

Každopádně čím se dá začít - pod sacím potrubím se nachází nerezová trubka, která přivádí plyny z EGR do sání. Lze ji celkem jednoduše demontovat, matky jsou na 12 ořech. Často bývá na konci totálně ucpaná sazemi.

sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 22:01   Citovat  

nofear napsal:
Palivovy filter som uz menil 2x. Zacal som chodit na pumpu eurooil, kde maju lepsiu naftu bez bio zlozky, stale rovnako. Ked idem dlhsiu trasu cca 1000 Km tak (napr. do Talianska) je to v pohode, akonahle zacnem jazdit v meste 50km 80km/h, hned to zacne robit problem.

A dával si tam origo filtr? Nebo nějaké jiné značky?

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2017 , 22:03   Citovat  

Chodim len do Honda servisu Autojarov, platim za original, predpokladam, ze aj original tam davaju Velmi šťastný

sandu_cz napsal:
A dával si tam origo filtr? Nebo nějaké jiné značky?

Borisek je teď offline  Borisek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2017 , 14:36   Citovat  

Ahoj taky mám hodně podobný problém, to samé auto rok 2006. Dělá mi to už delší dobu a nepravidelně, tak jsem to tak zatím neřešil, ale nedávno jsem se bavil s jedním panem s Hondy a shodli jsme se že by to mohl být potenciometr plynu. Ale jak to odhalit do nevim Ble, je to taková černá krabice v motorovém prostoru levo na hoře.

0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 10:58   Citovat  

Tato moznost nas tiez napadla aj v servise, lenze potom sme to zamietli, pretoze problem je aj vtedy, ked to ide na tempomat. Ked to ide na tempomat, tak to vsetko riesi riadiaca jednotka, pedal plynu uz s tym nic nema.

Borisek napsal:
Ahoj taky mám hodně podobný problém, to samé auto rok 2006. Dělá mi to už delší dobu a nepravidelně, tak jsem to tak zatím neřešil, ale nedávno jsem se bavil s jedním panem s Hondy a shodli jsme se že by to mohl být potenciometr plynu. Ale jak to odhalit do nevim Ble, je to taková černá krabice v motorovém prostoru levo na hoře.

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 14:26   Citovat  

Presne tak, to bylo prvni co me napadlo. Ale Tobe to dela i na tempomat a tam je senzor polohy plynoveho pedalu mimo.

Pokud to nekomu dela jenom pri ovladani nohou a nehazi mu chybu jednotka, tak to muze byt zanesenou drahou. Senzor se da rozlousknout a vycistit. Kdyz jednotka vyhodi chybu, tak uz je necistot na draze hodne...novy senzor stoji cca 10k.

Nabirak je teď offline  Nabirak
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 17:01   Citovat  

Stepa napsal:
Presne tak, to bylo prvni co me napadlo. Ale Tobe to dela i na tempomat a tam je senzor polohy plynoveho pedalu mimo.

Pokud to nekomu dela jenom pri ovladani nohou a nehazi mu chybu jednotka, tak to muze byt zanesenou drahou. Senzor se da rozlousknout a vycistit. Kdyz jednotka vyhodi chybu, tak uz je necistot na draze hodne...novy senzor stoji cca 10k.

Origo v Honde 6500,-

0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 17:06   Citovat  

nofear napsal:
Tato moznost nas tiez napadla aj v servise, lenze potom sme to zamietli, pretoze problem je aj vtedy, ked to ide na tempomat. Ked to ide na tempomat, tak to vsetko riesi riadiaca jednotka, pedal plynu uz s tym nic nema.

Tohle co popisujes delalo i me. Presne jak pises, pri jizde pres plyn i tempomat to pocukava. Hlavne okolo 2000ot, nejvic na 3 rychlostni stupen a do mirneho stoupani. Taktez i pri zrychlovani. Proste pri mirne zatezi.
Hadicky v poradku, EGR tesne, na diagnostice nic nebylo. Klapka co otvira sani pro druhe ventily chodila....

Muzes zkusit jednu vec? Zkus tomu dat plny plny treba na 4stupen a podivej se na aktualni spotrebu. Ukazuje ti to maximum tj 30 l/h ?

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 19:17   Citovat  

Nabirak napsal:
Origo v Honde 6500,-

Před rokem mi říkali něco okolo 9500,-, tak nevím Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 13.9.2017 , 20:02   Citovat  

Stepa napsal:
Před rokem mi říkali něco okolo 9500,-, tak nevím Úsměv

Autoelegance Brno, nabidka stara 4 tydny: 6832,- kc vc DPH.
obj c.: 37971-RBB-003

0
PříspěvekZaslal: 14.9.2017 , 8:15   Citovat  

Cena suhlasi, toto som uz menil skor, aj tak to nepomohlo.

Nabirak napsal:
Autoelegance Brno, nabidka stara 4 tydny: 6832,- kc vc DPH.
obj c.: 37971-RBB-003

MAIKY 35 je teď offline  MAIKY 35
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2017 , 21:30   Citovat  

[/quote]Každopádně čím se dá začít - pod sacím potrubím se nachází nerezová trubka, která přivádí plyny z EGR do sání. Lze ji celkem jednoduše demontovat, matky jsou na 12 ořech. Často bývá na konci totálně ucpaná sazemi.[/quote]

Toto prosím platí aj na predface ictdi ? Má zmysel to odmontovať a zo zvedavosti sa pozrieť, čo je tam ?.. ak, tak by to malo byť zanesené len na na jednej strane, tej bližšej k EGR predpokladám, alebo býva zanesená aj tá časť v saní - ako to prípadne vyčistiť ten vstup do sania bez demontáže sacieho potrubia ? dík..

0
PříspěvekZaslal: 18.9.2017 , 7:14   Citovat  

MAIKY 35 napsal:
Každopádně čím se dá začít - pod sacím potrubím se nachází nerezová trubka, která přivádí plyny z EGR do sání. Lze ji celkem jednoduše demontovat, matky jsou na 12 ořech. Často bývá na konci totálně ucpaná sazemi.[/quote]

Toto prosím platí aj na predface ictdi ? Má zmysel to odmontovať a zo zvedavosti sa pozrieť, čo je tam ?.. ak, tak by to malo byť zanesené len na na jednej strane, tej bližšej k EGR predpokladám, alebo býva zanesená aj tá časť v saní - ako to prípadne vyčistiť ten vstup do sania bez demontáže sacieho potrubia ? dík..[/quote]

Měl jsem venku tu nerezovou trubku i ERG. Trubka byla čistá, v EGR už na stěnách bylo tak 3mm. Ta díra co je v sání pro EGR byla zanesená tak 10mm po obvodu. Chce to vyškrábat ven a třeba i čističem na brzdy rozpustit a pak do sání dát ofukovačku s dlouhou trubičkou a vyfoukat to celé ven. Jakože sněrem od ventilu ke klapce, ne naopak Chápeš!

MAIKY 35 je teď offline  MAIKY 35
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2017 , 7:23   Citovat  

Nabirak napsal:
Měl jsem venku tu nerezovou trubku i ERG. Trubka byla čistá, v EGR už na stěnách bylo tak 3mm. Ta díra co je v sání pro EGR byla zanesená tak 10mm po obvodu. Chce to vyškrábat ven a třeba i čističem na brzdy rozpustit a pak do sání dát ofukovačku s dlouhou trubičkou a vyfoukat to celé ven. Jakože sněrem od ventilu ke klapce, ne naopak Chápeš!

OK, díki, a pomohlo to čistenie (nejaký rozdiel), alebo u Teba bol problém ten senzor polohy plynu ?

0
PříspěvekZaslal: 19.9.2017 , 12:54   Citovat  

Mal si ten isty problem a pomohlo to?

Nabirak napsal:

0
PříspěvekZaslal: 19.9.2017 , 17:03   Citovat  

Pomohlo az vycisteni vahy vzduchu cisticem na brzdy (spravne je na to specialni sprej, ale ten nemam). Mel jsem tam tak 1mm nanos sazi/karbonu na celem cidle.

0
PříspěvekZaslal: 19.9.2017 , 17:24   Citovat  

Ale mal si presne ten isty problem?
Nabirak napsal:
Pomohlo az vycisteni vahy vzduchu cisticem na brzdy (spravne je na to specialni sprej, ale ten nemam). Mel jsem tam tak 1mm nanos sazi/karbonu na celem cidle.

0
PříspěvekZaslal: 19.9.2017 , 18:59   Citovat  

nofear napsal:
Ale mal si presne ten isty problem?

Presne tak jak pises v prvnim prispevku. Slabe cukani motoru, jakoby prerusovany tah (dokonce to jde i slyset do kabiny jak se meni zvuk motoru co kazdou 1 sekundu), hlavne pri pozvolnem zrychlovani nebo jizde do kopce. Dela to i na tempomat.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Cukani pri jizde Honda Accord 2.2 cdti 7G
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina