Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 373, 374, 375 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 374 z 486
David vti je teď offline  David vti
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.8.2017 , 13:03   Citovat  

Kluci, jaké používáte H1čky žárovky ? Už jsem jich pár vyzkouše a nějak mi to pořád praská.... Díky Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
TheLastUnicorn je teď offline  TheLastUnicorn
PříspěvekZaslal: 25.8.2017 , 13:16   Citovat  

Nabirak: Nebyla to kombinace ARN188 a nějakýho monakořího šíra? Úsměv Dnes na dálnici to zkusím, pokud to páteční provoz dovolí.

David vti: Já už dlouhý roky všude jakousi základní řadu Osram...jen ve veteránovi mám Nightbreaker, páč s ním skoro nejezdím.
   Návrat  
MAIKY 35 je teď offline  MAIKY 35
PříspěvekZaslal: 25.8.2017 , 14:20   Citovat  

Nabirak napsal:
Merim to prave od ustalenych 2000 aby se projevila i reakce turba. A vytocit 4. na 4000 prece taky neni problem, na to ti staci 1000m Velmi šťastný
Jinak co jsem nameril, tak v prumeru tam i zpet to mam za 14,2s. Pneu mam 225/45 R17, sedan.

No tak "pokus" sa kvôli premávke a hrozbe pokuty Úsměv nepodarilo dotiahnuť do konca, lebo 4000 ot. je niekde na úrovni cca 170km/h (tachometrových), ale obecne v mojom prípade platí, že Accord 5 kvalt (1500 kg odvážené + šofér) + tretina nádrže, 25 C, slabý vietor, diaľnica, R18/225/40 je: 2000 ot. = cca 83 km/h (tachometrových) - z 2000 na 3000 ot. vylezie za cca 7s, a k 4.000 by sa podľa prepočtov dostal za ďalších 8s. Takže ak to máš naozaj na 5 kvalte (na 4tom stupni) za 14,2s tak to máš raketu Úsměv - bavíme sa teda o prípade, že z 83 km/h za daný čas vylezieš na cca 170 km/h OK

na tomto videu to dobre vidieť, (s preradením) jazdec ten interval od 83 km/h (kedy mal ešte 2ku) do 170 km/h (keď už mal 4ku) prekonal za 15 sekúnd (video od 7 sekundy do 22 sekundy)
tudy odkaz
   Návrat  
Nabirak je teď offline  Nabirak
PříspěvekZaslal: 25.8.2017 , 15:52   Citovat  

TheLastUnicorn napsal:
Nabirak: Nebyla to kombinace ARN188 a nějakýho monakořího šíra? Úsměv Dnes na dálnici to zkusím, pokud to páteční provoz dovolí.

Možná Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 25.8.2017 , 16:58   Citovat  

Taky se mi to povedlo změřit. Accord Tourer, 2006, 6-kvalt, 2.2ictdi. Rovný úsek dálnice, skoro bezvětří, pneu 205/55 R16, cca 30L v nádrži, 1 osoba (80kg) + asi 15kg harampádí, klima off, 4. převodový stupeň. HaHaaa
Začátek měření: 2000 RPM, rychlost cca 75km/h, v momentě sešlápnutí plynu na podlahu
Konec měření: 4000 RPM, rychlost něco přes 150km/h
Výsledek: cca 15,5s

Osobně jsem ani s autem 1670kg těžkým, výkonem 140 koní, poměrem kvaltu 0,98 a stálým převodem 3,28 nic víc nečekal. Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.8.2017 , 19:40   Citovat  

TheLastUnicorn napsal:
Taky se mi to povedlo změřit. Accord Tourer, 2006, 6-kvalt, 2.2ictdi. Rovný úsek dálnice, skoro bezvětří, pneu 205/55 R16, cca 30L v nádrži, 1 osoba (80kg) + asi 15kg harampádí, klima off, 4. převodový stupeň. HaHaaa
Začátek měření: 2000 RPM, rychlost cca 75km/h, v momentě sešlápnutí plynu na podlahu
Konec měření: 4000 RPM, rychlost něco přes 150km/h

Osobně jsem ani s autem 1670kg těžkým, výkonem 140 koní, poměrem kvaltu 0,98 a stálým převodem 3,28 nic víc nečekal. Úsměv

u mňa bola klíma ON Úsměv - ale systém ju aj tak pri cca 3500 ot. (?) sám odopne (spojku kompresora).

Mne to príde, že tie 5 kvalt v nafte sú lepšie sprevodované na bežné jazdenie (nie spotrebu). Myslím že tam sa dávala ešte prevodovka ako do amerického Accord V6, 3,0.

z porovnania 6 a 5 kvaltov vyplýva, že tento "experiment" na 4ke z 2000 na 4000 ot. sa (na 5 kvalte) nedá HaHaaa v bežnej premávke ani realizovať (170 km/h Ble
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.8.2017 , 20:03   Citovat  

MAIKY 35 napsal:
u mňa bola klíma ON Úsměv - ale systém ju aj tak pri cca 3500 ot. (?) sám odopne (spojku kompresora).

Mne to príde, že tie 5 kvalt v nafte sú lepšie sprevodované na bežné jazdenie (nie spotrebu). Myslím že tam sa dávala ešte prevodovka ako do amerického Accord V6, 3,0.

z porovnania 6 a 5 kvaltov vyplýva, že tento "experiment" na 4ke z 2000 na 4000 ot. sa (na 5 kvalte) nedá HaHaaa v bežnej premávke ani realizovať (170 km/h Ble

Mysliš něco jako "kick-down" kdy to odpojí vše nepotřebné pro zisk max. výkonu? Je to možné.

Co si ale myslím, tak že 5st. a 6st. převodovky mají ty stupně až po 4° stejné, liší se to až od 5° nahoru.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.8.2017 , 20:05   Citovat  

TheLastUnicorn napsal:

Hele díky moc, už mě psal "alvi" a taky naměřil 15-16s. Zdá se, že je to asi běžná hodnota seriového auta.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.8.2017 , 20:26   Citovat  

Nabirak napsal:
Mysliš něco jako "kick-down" kdy to odpojí vše nepotřebné pro zisk max. výkonu? Je to možné.

Co si ale myslím, tak že 5st. a 6st. převodovky mají ty stupně až po 4° stejné, liší se to až od 5° nahoru.

áno, určite to kompresor pri vyšších otáčkach a plnom plyne odpojí, je to aj cítiť.

nemajú to rovnaké - pozri to video čo som dal link, tam má tiež 5 kvalt, a na 4ke ide pri 4000 ot. 170 km/h.

Na 6 kvaltoch píšete, že 4ka je na 4000 ot./min len niekde tesne za 150 km/h.

Môj názor je taký, že na facelifte Accordov 7g (čo do kvality a výdrže niektorých komponentov) Honda už viac šetrila oproti predface (na predface ešte nemohli, potrebovali zaujať, preskočiť konkurenciu..) - napr. aj EGR do faceliftu dávali už len ovládaný podtlakom, nie elektronický. S tou prevodovkou museli v rámci vtedajšej "módy" prejsť na 6Q aby držali krok s Uberwagen Passat plus emisie, spotreba..ale v praxi to je nanič, len treba zbytočne viac radiť a prevody sú krátke. (To isté mali svojho času 96kW Passat vs. Superb, škodovka bola len 5Q akože "horšia" ale kto s tým jazdil tak potvrdí, že v bežnej prevádzke sa oveľa príjemnejšie jazdilo so škodovkou 5Q než s Passat 6Q. offtopic
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.8.2017 , 9:41   Citovat  

Maiky: To, čo tvrdíš sa síce tvári rozumne, ale pravda to asi nebude. Pofacelift rozhodne nemá oproti prvej verzii nič ošidené, navyše už má lepšie vychytané niektoré chronické problémy. Nesúhlasím ani s tým, že by sa mi na nejakom 5-kvalte niekedy jazdilo lepšie, ako na 6-kvalte. Rovnako, ako sa mi nejazdí lepšie na 4-kvalte oproti 5-kvaltu.
EGR je lepší podtlakový, pretože oveľa lepšie odoláva práci pri vyšších teplotách. Je to opäť rovnaký prípad, ako ovládanie turba - pdtlak vs. servo. Servo je síce dokonalejšia regulácia, no aj podstatne poruchovejšia a bežný užívateľ výhody serva beztak nedocení. Nie vždy je elektromotor s enkóderom tá ideálna voľba.
Čo sa týka tých dosiahnutých rýchlostí, samozrejme sú u predface/poface rozdielne. Koncový pomer majú síce rovnaký (3,285), ale 4.kvalt má u predface pomer 0,883:1 a u poface 0,975:1. Vyzerá to byť minimálny rozdiel, no pri 4000 otáčkach to reálne urobí rozdiel 15km/h. Do výsledného času potom ešte kecá samozrejme hmotnosť, prevedenie (pri rýchlostiach nad 100km/h sa už nedá zanedbať ani aerodynamika sedan/kombík) a obutie.
Napísať, že poface je horší, lebo 4-ka ide len do cca 160km/h mi potom skutočne nepríde 2x rozumné, lebo to by potom bol asi najlepší nejaký 4-kvalt zo sedemdesiatych rokov - a len preto, že na 4-ke urobí maximálku. Úsměv
   Návrat  
Mc.Master150 je teď offline  Mc.Master150
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.8.2017 , 12:17   Citovat  

caute. kluci zda se me ze ta 2.4 accord je naka poticha a chtelo by to trosku zlepsit zvoucek z vejfuku. nejake rady a tipy ?diky
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2017 , 14:46   Citovat  

Mc.Master150 napsal:
caute. kluci zda se me ze ta 2.4 accord je naka poticha a chtelo by to trosku zlepsit zvoucek z vejfuku. nejake rady a tipy ?diky

no at te ani nenapadne vyndavat stredovej tlumic Velmi šťastný , tourer je bez a pekne huci i tak Velmi šťastný
co se tyce zvuku aby byl slyset v kabine je lepsi upravit sani zvuk je tam proste lepsi ,vyfuk musi byt fakt kvalitni takze drahy aby mel fakt dobrej zvuk .. naky obyc okapy budou znit proste jako udrnceny okapy ,ja mel dodelavany jen koncovky a neznelo to spatne ,ale vysli me na 600e z dodelanim a na tourer to uz bylo i tak trochu hlucny na dalky tak jsem ho prodal na sedana ,tam to tlumy kufr .. dle mne se na decentni zvuk vyplati proste serie a upravene sani a kdyz chces nakej pekny randalek tak musis fakt sahnout po kvalitni sestave z eBay ktera ma i rezonatory aby to nehucelo v kabine a pritom melo pekny zvuk , je tu otom cely tema ,blbe se hleda ,ale je tam " accord 2.4 vyfuk " neco malo tam taky je ..

ale levna cesta k zvuku je pres sani ja napr dal KN filtr a OEM box jsem trochu docasne upravil aby vzduch nasaval i pres pootevreny box ne jen pres rezonator ..

IMG_0549.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0549.JPG, 2.92 MB
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2017 , 19:47   Citovat  

Daj preč hadicu co spája box s rezonatorom - ja to tak msm a ma to dravejsi zvuk a nehučí to moc.
   Návrat  
Mc.Master150 je teď offline  Mc.Master150
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.8.2017 , 17:07   Citovat  

dikes kluci zkusim potunit nak ten filtr box Úsměv
   Návrat  
edy je teď offline  edy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.8.2017 , 10:36   Citovat  

[quote="markos"]Daj preč hadicu co spája box s rezonatorom - ja to tak msm a ma to dravejsi zvuk a nehučí to moc.[/quote

Taky jsem to tak měl, hučí to dost, spíš to rezonuje,u automatu to nebude asi tak znát,ale když sešlápnu u manuálu plyn na podlahu tak mě rezonuje kde co v autě Velmi šťastný ,ale jo,zvuk to zvedne znatelně,pak s toho máš přerostlé VTI HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.8.2017 , 10:49   Citovat  

[quote="edy"]
markos napsal:
Daj preč hadicu co spája box s rezonatorom - ja to tak msm a ma to dravejsi zvuk a nehučí to moc.[/quote

Taky jsem to tak měl, hučí to dost, spíš to rezonuje,u automatu to nebude asi tak znát,ale když sešlápnu u manuálu plyn na podlahu tak mě rezonuje kde co v autě Velmi šťastný ,ale jo,zvuk to zvedne znatelně,pak s toho máš přerostlé VTI HaHaaa

no to mas recht ,proto jsem to mel jen docasne a system povolim sroubek ,dotahnu sroubek ,zadne vyndavani ,pak jsem se pohraval z myslenkou udelat na mezikusu od klapky elektronickou klapku na vypinac z klapky z felicie ,ale pak prisli vydaje na jiny veci tak jsem to nechal tak ,ono me ten tourer bez stredovyho tlumice jako ma sedan huci dost i tak pres kufr Velmi šťastný
a ted mi to zase fuci nekde pod ridicem u katu tak to mam sportovni dost Velmi šťastný
   Návrat  
Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2017 , 20:07   Citovat  

Mám dotaz. A 7G sedan 2.4 obyč. Někudy do auta teče a to jakože dost.Mokré jsou jen koberce - sedadla ani tapecy ne. Nemáte nějaký tip kudy by to mohlo téct?
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2017 , 20:15   Citovat  

šíbr,dveře,čelní okno. Musíš hledát zde nejsou jasnovědci Velmi šťastný
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.8.2017 , 20:21   Citovat  

Maggoth napsal:
Mám dotaz. A 7G sedan 2.4 obyč. Někudy do auta teče a to jakože dost.Mokré jsou jen koberce - sedadla ani tapecy ne. Nemáte nějaký tip kudy by to mohlo téct?

Ahoj.

Nevím jestli je to aplikovatelne i na accord, tam mám sucho, ale na 323F jsem měl ucpaný odtok vody za předním podběhem a po každém dešti jsem měl v autě 10cm vody. Zkus kouknou tam. Docela dlouho trvalo než jsem na to přišel Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2017 , 20:28   Citovat  

DworiBak - vše co jsi napsal by zanechalo stopy na sedadlech , stropnici a nebo na tapecech - takže to mi moc nedává smysl. Líbí se mi odpověď martina.T , který má nějakou zkušenost a napsal ji sem . Děkuji.
   Návrat  
edy je teď offline  edy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2017 , 9:04   Citovat  

Maggoth napsal:

Kde to máš mokré,pokud u spolujezdce a jezdíš s klimatizací, zkontrolovat odtokovou hadičku!
   Návrat  
Petr_cze je teď offline  Petr_cze
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2017 , 11:12   Citovat  

Čau, přestalo mi na mém 7G sedanu fungovat manuální otvírání kufru, lze otevřít pouze pomocí klíčku.
Neřešil už někdo podobný problém? Abych věděl na co se mám zaměřit?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.8.2017 , 11:24   Citovat  

Petr_cze napsal:
Čau, přestalo mi na mém 7G sedanu fungovat manuální otvírání kufru, lze otevřít pouze pomocí klíčku.
Neřešil už někdo podobný problém? Abych věděl na co se mám zaměřit?

Hore v kufri pri svetle je prepínač (vypínač), ten si asi nechtiac dal do druhej polohy. Úsměv stačí prepnúť a pôjde znova otvárať aj zvonku.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.8.2017 , 11:29   Citovat  

Martin T. napsal:
Ahoj.

Nevím jestli je to aplikovatelne i na accord, tam mám sucho, ale na 323F jsem měl ucpaný odtok vody za předním podběhem a po každém dešti jsem měl v autě 10cm vody. Zkus kouknou tam. Docela dlouho trvalo než jsem na to přišel Úsměv

áno, toto je hlavná príčina Honda, Toyota..treba odstrojiť plasty pod čelným sklom, prepchať cez odtok smerujúci k podbehu napr. nejaký hrubší drôt a malo by to byť OK. najlepšie najprv naliať trocha vody, po prerazení vyplaví naraz ten bordel HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2017 , 11:42   Citovat  

Děkuji za radu.Dneska jsemnzjistil ze mokre jsou i zadni sedacky a kontaktni plocha obou zadnich dveři v místé spoje strecha a horní rám dveřì je trošku orezlý.Viděl bych to na těsnéní dveří..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2017 , 16:32   Citovat  

mam indice na zavadu Velmi šťastný nefunguje automatickej dojezd na ridicove okno a upozorneni rozsvycenych svetel po vytazeni klicku..
co maji tyhle veci spolecne ? Velmi šťastný

na okno jsem zkousel to co se zde resilo minule nechat jsi procvaknout prsty , pricvaklo prsty a nepomohlo to pořádnej výtlem
   Návrat  
bodrik79 je teď offline  bodrik79
PříspěvekZaslal: 30.8.2017 , 18:12   Citovat  

caute, nevie mi niekto poradi kde najdem AUX vstup na accorde executive 7g s navi pred faceliftom. diky.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.8.2017 , 18:28   Citovat  

Když se s autem rozjedu dole je to hodně chcíplý a až od 2,5tis otáček, kdy sepne turbo to jede. Stávalo se mi, že když jsem auto dostal pod hranici 2,5tis ot., někdy to vůbec nejelo a to dokonce tak, že jsem musel podřadit i na rovině. Problémem byly nejspíš dle mechanika ovládací hadičky turba, které byly prasklé a přisávaly. Teď to prý již jede, ale jakoby je tam velká turbo díra. Jelikož jsem jezdil akorát v benzínových Hondách a pak VW TDi, tak vlastně nevím, jaká je charakteristika jízdy. Máte tam taky větší turbodíru? Nemáte někdo případně hodnoty k motoru výkon,palivo...atd tj. pro servisáka mechanika aby mohl zjistit správný průběh?

neviem co presne to noze robit ale docital som sa tu ze mozno vaha vzduchu ale egr ventil. ak mi viete poradit budem vdacny lebo s autom som spokojni az na toto, co mi neda spat
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.8.2017 , 19:07   Citovat  

whiteno9 napsal:
Ahoj, potreboval bych radu. Mam 2.2 i-CDTi a rozsvitila se mi kontrolka spalovani. Automechanik to dal na diagnostiku, nahlasilo to EGR ventil, tak ho vyndal vycistil, kontrolka zhasla, ale ted auto strasne pomalu akceleruje cca do 2500 otacek, pak se teprv roztoci turbo. do tech 2500 otacek to je uplne mrtvy, s plynem na podlaze to sotva jede a pak to kopne do vrtule a jede normalne. mate nekdo zkusenost?
Diky

kandik napsal:
šel bych po ovladani turba, je mozny ze nekterej ze ( tri?) ventilu ovladani je mimo. Ja to momentalne budu resit, projevuje se to extremni ( v radu nekolika sekund) prodlevou turba a zavisi na zpusobu jak slapnes na plyn

tak tohle by mohlo byt ono, presne jak pises, vcera jsem to vezl domu a zkousel jsem to asi 10km. to turbo se ve finisi rozmota, ale strasne to trva, myslel jsem, ze je to pokazde ve stejnych otackach, ale neni, jde o to, v kolika radis.
kde to budes resit? nevim kolem Hradce K. o nikom, kdo by mel cas, nebo se vyznal v Honda dieslech. Diky
   Návrat  
mash64 je teď offline  mash64
PříspěvekZaslal: 31.8.2017 , 9:12   Citovat  

[quote="bodrik79"]Když se s autem rozjedu dole je to hodně chcíplý.

resilo se to tu nedavno, cdti poradne akceleruje az od cca 2500, dole by mel vykon rust temer linearne. Kdyz seslapnes plyn pri 2000 tak to chvilku trva nez se nafoukne turbo. V porovnani s TDI PD, je to neco jineho a turbo zabira az mnohem vis. Je to uplne jina koncepce motoru. Jestli ti to dole opravdu nejede, tak to bohuzel muze byt temer vsim, co souvisi s motorem. Resil jsem to na svem aute ( me to jelo normalne az od cca 3000 ) a nakonec za to mohla kombinace zaneseneho EGR, spatneho common rail cerpadla ( jedna komora netesnila) a hlavne ovladani turba ( v mem pripade bylo spatne nakalibrovane ovladaci tahlo primo na turbu, ktere bylo menene predchozim majetelem - dobrat se k tomu byl doslova porod)
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 373, 374, 375 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina