Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 364, 365, 366 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 365 z 486
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 12:08   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
tak v tech km by to chtelo zkontrolovat veci vice a hlavne rozvody ,starter ,altik ,klapku ,EGR, atd..

Altík je tradičně náhlá smrt. Jeho stav lze částečně odhadnout při rozvodech ale pochybuji, že jej někdo mění preventivně.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
edy je teď offline  edy
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 14:46   Citovat  

von-pivoj napsal:
Altík je tradičně náhlá smrt. Jeho stav lze částečně odhadnout při rozvodech ale pochybuji, že jej někdo mění preventivně.

Co má společného altik s rozvodama?Přeci jde jednoduše vyndat, rozebrat a zjistit jak na tom je ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 15:03   Citovat  

no u mna teple starty vyzerali obcas tak, ze som nenastartoval, tj tocil som dlho a bolo to take pridochnute ako keby to chcelo nastartovat do 300rpm. Vsetko ale riesilo jemne zoslapnutie plynoveho pedalu pri starte. To pomohlo vzdy. Takze ako bolo pisane, nejake to opotrebenie, naakumulovana teplota v motorovom priestore, horuci kat, mozno rozpadnuty vyfuk. Vela parametrov, co to moze ovplyvnit...

Velmi ale pomohlo vycistenie klapky a kalibracia volnobehu.
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 15:05   Citovat  

scream napsal:
no u mna teple starty vyzerali obcas tak, ze som nenastartoval, tj tocil som dlho a bolo to take pridochnute ako keby to chcelo nastartovat do 300rpm. Vsetko ale riesilo jemne zoslapnutie plynoveho pedalu pri starte. To pomohlo vzdy. Takze ako bolo pisane, nejake to opotrebenie, naakumulovana teplota v motorovom priestore, horuci kat, mozno rozpadnuty vyfuk. Vela parametrov, co to moze ovplyvnit...

Velmi ale pomohlo vycistenie klapky a kalibracia volnobehu.

Jak se dělá kalibrace volnoběhu a v čem to spočívá ? Jestli se můžu zeptat, slyším to prvně Úsměv
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 15:37   Citovat  

Vyresetuješ jednotku a necháš to bublat na volnoběh do sepnutí sahary bez zapnutých spotřebičů.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 15:41   Citovat  

edy napsal:
Co má společného altik s rozvodama?Přeci jde jednoduše vyndat, rozebrat a zjistit jak na tom je ...

Jak jsem jiz psal,pochybuji o tom, honda-servis nevyjimaje,ze by nekdo kontroloval prubezne stav alternatoru. Pokud to nekdo dela,tak jen pri vymene remenu (rozvodama jsem mysle prave remeny, tyto motory maji rozvodovy retez coz vsichni H vi).
Ja jsem nikdy stav alternatoru na zadnem aute nekontroloval a to ani po vymene pred nekolika lety u stare mazdy,kdy jsem tak tak zvladl doskakat se zbytkem enegie baterie domu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 15:43   Citovat  

Stepa napsal:
Vyresetuješ jednotku a necháš to bublat na volnoběh do sepnutí sahary bez zapnutých spotřebičů.

Velmi šťastný OK takto to funguje i u mazdy rv.94.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 15:47   Citovat  

tak a napln klimy je fuc po trech mesicich .. nekdo tip na ten spravnej chladic ? je ich vice druhu..

rozdilny rozmeri o naky mm asi nebudou dulezity spise ,jestli je ten samej pro automat ,manual a proc je nakej z vysousecem a nakej bez a jestli je ten vysousec vubec treba ?
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 17:16   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
tak a napln klimy je fuc po trech mesicich .. nekdo tip na ten spravnej chladic ? je ich vice druhu..

rozdilny rozmeri o naky mm asi nebudou dulezity spise ,jestli je ten samej pro automat ,manual a proc je nakej z vysousecem a nakej bez a jestli je ten vysousec vubec treba ?

Na předface 2,4ku
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 18:15   Citovat  

Dopis napsal:
Na předface 2,4ku

na ten prispevek vedle jsem koukal a tvuj prehlidl HaHaaa mas manual ? jinak jsi kupoval z vysousecem nebo bez..
nebo co vse jsi menil ,co sada tesneni ?
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 18:26   Citovat  

Pochybujem ze v tej istej motorizácii budu nejaké vecsie rozdieli - dalej môže sa stať ze jeden diel dodávali dvaja výrobcovia takze to klamlivo môže navodzovať ze su napr pre automat a manual iné. Ak tam bol vysucac, tak určite ho tam znova zachovať.
Ved pozri na Lings čísla dielov a hneď vieš ci je to rovnaké ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 19:06   Citovat  

markos napsal:
Pochybujem ze v tej istej motorizácii budu nejaké vecsie rozdieli - dalej môže sa stať ze jeden diel dodávali dvaja výrobcovia takze to klamlivo môže navodzovať ze su napr pre automat a manual iné. Ak tam bol vysucac, tak určite ho tam znova zachovať.
Ved pozri na Lings čísla dielov a hneď vieš ci je to rovnaké ...

kde tam mam hledat ten vysousec Velmi šťastný to je ta petka ? tudy odkaz koukam ,ze ho tam mam , tudy odkaz

jinak doufam ze kvuli vymene se nerozebira pulka auta Velmi šťastný

IMG_0868.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0868.JPG, 1.57 MB
   Návrat  
edy je teď offline  edy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 19:22   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

Nechal jsem dát v honde alternativní kondenzátor za 5400,- plus nějaký drobný za naplnění,oleje do serva atd. .... skus kontaktovat autorizak v místě tvého bydliště
   Návrat  
edy je teď offline  edy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 19:24   Citovat  

von-pivoj napsal:
Jak jsem jiz psal,pochybuji o tom, honda-servis nevyjimaje,ze by nekdo kontroloval prubezne stav alternatoru. Pokud to nekdo dela,tak jen pri vymene remenu (rozvodama jsem mysle prave remeny, tyto motory maji rozvodovy retez coz vsichni H vi).
Ja jsem nikdy stav alternatoru na zadnem aute nekontroloval a to ani po vymene pred nekolika lety u stare mazdy,kdy jsem tak tak zvladl doskakat se zbytkem enegie baterie domu.

OK
   Návrat  
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 21:47   Citovat  

Já aktuálně vyměňuju zadřený kompresor klimatizace a sada vložky filtrdehydrátoru stojí sympatických 500,- bez DPH.

Když už to mám rozkuchané, tak jsem rozebral i alternátor a v 280 000km uhlíkům zbývá do limitu cca 1,5mm - nové 650,- bez DPH.
Díly Honda
   Návrat  
Dandie33 je teď offline  Dandie33
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 23:28   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
tak v tech km by to chtelo zkontrolovat veci vice a hlavne rozvody ,starter ,altik ,klapku ,EGR, atd..

Starter je bez problemu,nemam problem s nastartovaním vozu který stojí klidne. I par dní v mínus třiceti - chytne v pohodě,mam občasný problem s znovunastartováním třeba po pěti minutach co ho chcípnu,už zahřáteho,baterka je taky v pohodě co se týče dobíjení takže altík mužu taky vynechat,dobíjí jak ma jinak bych už parkrat dojel na nedobíjení Velmi šťastný. Nevím kde je egr - ten by možná připadal v potaz a klapku na tu se chystam jen musím jen koupit to těsnění co v ní je než ji rozeberu
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 23:37   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
na ten prispevek vedle jsem koukal a tvuj prehlidl HaHaaa mas manual ? jinak jsi kupoval z vysousecem nebo bez..
nebo co vse jsi menil ,co sada tesneni ?

Mám manuál a kupoval jsem bez vysoušeče, žádné těsnění jsem neměnil.

Chladič šel vyměnit po vyklopení toho motorového, ale je to pěkná šuk

Od výměny přes tři roky a 130tkm a pořád chladí jak za mlada Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2017 , 23:43   Citovat  

Dopis napsal:
Nikomu za emise rozhodně platit nebudu (myšleno do kapsy).

Pokud budou emise OK a redukce technikovi nebude vadit = dál neřeším. Pokud ale budou emise KO nebo bude vadit redukce tak to řešit chci a budu.

STK hotova, emise BA i LPG v pořádku, k redukci ani slovo. Takže za ušetřené peníze bude kopa zmrzliny u moře Velmi šťastný
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.6.2017 , 6:44   Citovat  

2.2 ICTDI 04.
Vcera jsem si vsiml, ze mi z kladek motoru vychazi neprijemny zvuky pri sepnuti klimatizace, jako by se vysypaly kulicky v lozicku, bez zateze bezi v klidu. Necham tedy zkrontrolovat v servise. Mam stary predface rozvod s kladkou navic, myslite, ze bych mel predelat na poface verzi? A co vsechno radeji vymenit? Najeto 160 tis.
   Návrat  
Dandie33 je teď offline  Dandie33
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.6.2017 , 11:23   Citovat  

Stepa napsal:

super,ale sím polopatě - vyresetuješ jednotku - jak?? Tím že opojím baterii? A pak až ji znovu zapojím tak co,mam nastartovat a nechat bežet na volnoběh dokavat nezačne chladit? Nekdo tady kdysi psal že odpojíš bat,pak zapojíš,nakopneš,budeš držet otačky na 3tis dokavat nezacne chladit - je tak??
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2017 , 11:49   Citovat  

Dandie33 napsal:
super,ale sím polopatě - vyresetuješ jednotku - jak?? Tím že opojím baterii? A pak až ji znovu zapojím tak co,mam nastartovat a nechat bežet na volnoběh dokavat nezačne chladit? Nekdo tady kdysi psal že odpojíš bat,pak zapojíš,nakopneš,budeš držet otačky na 3tis dokavat nezacne chladit - je tak??

Odpojíš baterii, v ECU dojde ke smazání stávajících map (vytvořených podle předchozího chodu/zatížení motoru atd atd..), po připojení a nastartování motor jede podle výrobcem definovaných (defaultních) map. Během doby než dojde k sepnutí ventilátoru si ECU kontroluje parametry motoru (bla bla bla), sepnutí ventilátoru značí optimální nastavení, pak jen jezdit a vytvářet tak novou ideální mapu.
Tedy aspoň tak to je u starých Mazda-strojů ale pochybuji, že by to u Hondy bylo jiné.
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2017 , 14:49   Citovat  

Dandie33 napsal:

Tady to máš popsané přesně, dle servisního manuálu:

The idle learn procedure must be done so the ECM/PCM can learn the engine idle characteristics.

Do the idle learn procedure whenever you do any of these actions:

• The ECM/PCM is replaced.

• The ECM/PCM is reset.

NOTE: Erasing DTCs with the HDS does not require you to do the idle learn procedure.

• The throttle body is replaced.

• The throttle body is cleaned.

Procedure

1. Make sure all electrical items (A/C, audio, rear window defogger, lights, etc.) are off.

2. Reset the ECM/PCM with the HDS.

3. Turn the ignition switch ON (II), and wait for 2 seconds.

4. Start the engine. Hold the engine speed at 3,000 rpm (min −1 ) without load (in Park or neutral) until the radiator fan comes on, or until the engine coolant temperature reaches 90 °C (194 °F).

5. Let the engine idle about 5 minutes with the throttle fully closed.

NOTE: If the radiator fan comes on, do not include its running time in the 5 minutes.

Bod 2. provedeš odpojením baterie namísto resetu HDSkem
   Návrat  
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2017 , 16:35   Citovat  

Měnil jsem kompresor a asi má o něco málo větší řemenici Smutný Takže buď to zase celé rozeberu Ble a omlátím jím ho o hlavu Velmi šťastný .. a nebo dám delší řemen. Ale nevím o kolik.. Mrkněte na foto.
Pánové... Je to velký problém kvůli ložiskům atd? O kolik mám koupit delší? 5mm nebo 10mm ?? Díky

20170629_172442.jpg

20170629_172442.jpg, 1.81 MB
   Návrat  
efanek je teď offline  efanek
PříspěvekZaslal: 30.6.2017 , 16:41   Citovat  

Ahoj, mám prosbu...
je tu někdo z okolí Náchoda,Hradce Králové připadně Pardubic komu se povedlo rozchodit navigaci s east mapama v předface Accordu ? A podal by mi pomocnou ruku Se stydím

A další dotázek je k brzdám,kde koupit nejlépe opravnou sadu i s pístkama na zadní brzdy
Auto je Accord 2005 2,2cdti

Moc děkuji Úsměv
efanek
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.6.2017 , 20:12   Citovat  

spoon napsal:
K24A3 studený cuká
Čau,poprosím o radu..
Při plným plynu třeba na 2k otáčkách začne v rozmezí 200 otáček auto cukat,neakceleruje(neposkakuje,nekucká,jen se zachvěje),pak dobrý.S ohřátym motorem nebo při plynulý akceleraci to nepozoruju.
Nové svíčky,olej,filtry,kontrola ventilů,problém přetrvává..
Nemá někdo nějakej nápad? Úsměv

Později už to začlo brblat do vejfuku,cítil jsem rezonance v tapecu dveří na volnoběh..
Cívka na třetím válci a je klid OK
Tak snad bude zas na par let pokoj.. Velmi šťastný
   Návrat  
edy je teď offline  edy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.7.2017 , 18:37   Citovat  

markos napsal:
Upozornenie pre majiteľov A7G so zníženým podvozkom / netýka sa OEM Showa sport suspension/

Ahojte, dnes som pri čítaní US fór naďabil na jednu zaujímavú vec ohľadom poškodenia poloos vplyvom zníženia vozidla.
Nejeden človek určite aplikoval zníženie auta, či už len pomocou pružín, alebo už kompletného podvozku.

V krátkom článku je popísané, prečo toto opotrebenie vzniká, v skratke vysvetlené, pri nadmernom znížení vozidla a nedostatočne tuhých tlmičoch pri prejazde väčšími nerovnostami dôjde k stretu tripoidu a vonkajšieho kĺbu a teda k jeho otlačeniu ,viď fotografia.

Doplatil na to už edy, ktorý na staré tlmiče dal Eibach pro kit a spoľahlivo odrovnal poloosi

Celý článok nájdete TU

Cieľom môjho komentára je iba upozorniť na to, že niektoré zásahy do vozidla môžu spôsobiť nadmerné opotrebenie poloos, a teda na vine nie je možno ich kvalita, ale iné faktory, ktoré spôsobujú zníženie životnosti.

Ďakujem

Tak a ja přihodím přímo moje klouby poloos,aby jste měli představu jak domlácené jsou při sníženém podvozku, mluvil jsem z jedním závodníkem a ten říkal,že při tak velkém snížení je jediná možnost zakrácení poloos-jedinná možnost!

3 a4 fotka je vnitřní kloub-vydřená drážka na 220tis.km(vibrace do vozu při pohybu v různém spektru otáček ...)

P1200693.JPG

P1200693.JPG, 165.5 kB

P1200700.JPG

P1200700.JPG, 158.5 kB

P1200696.JPG

P1200696.JPG, 170 kB

P1200703.JPG

P1200703.JPG, 172 kB
   Návrat  
Jehla23 je teď offline  Jehla23
PříspěvekZaslal: 2.7.2017 , 21:02   Citovat  

Zdravím, řeším teď co dám za olej do nafťáka. Zatím jsem něják nenarazil na jasnou odpověď. Mám najeto skoro 270 000, předchozí majitel nevím co tam dával..štítek tam je, ale není tam co to bylo za olej..Četl jsem tu o 0W30 5W30 a dokonce i 5w40. Mě napadlo, vzhledem k nájezdu tam hodit klasiku 10W40? A hlavně kolik litrů oleje potřebuju, četl jsem správně, že 6 litrů?

Díky za odpovědi Úsměv
   Návrat  
Crash86 je teď offline  Crash86
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.7.2017 , 21:36   Citovat  

Jehla23 napsal:
Zdravím, řeším teď co dám za olej do nafťáka. Zatím jsem něják nenarazil na jasnou odpověď. Mám najeto skoro 270 000, předchozí majitel nevím co tam dával..štítek tam je, ale není tam co to bylo za olej..Četl jsem tu o 0W30 5W30 a dokonce i 5w40. Mě napadlo, vzhledem k nájezdu tam hodit klasiku 10W40? A hlavně kolik litrů oleje potřebuju, četl jsem správně, že 6 litrů?

Díky za odpovědi Úsměv

Přesně jak píšeš, 6 litrů. Osobně bych tam dal 5W40. Castrol Magnatec je dobrá volba OK .
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2017 , 21:44   Citovat  

Tomik napsal:
2.2 ICTDI 04.
Vcera jsem si vsiml, ze mi z kladek motoru vychazi neprijemny zvuky pri sepnuti klimatizace, jako by se vysypaly kulicky v lozicku, bez zateze bezi v klidu. Necham tedy zkrontrolovat v servise. Mam stary predface rozvod s kladkou navic, myslite, ze bych mel predelat na poface verzi? A co vsechno radeji vymenit? Najeto 160 tis.
To už jsi měl udělat dávno,tohle natažení řemenu z kladkou na víc vedlo k velkému namáhání alternátoru, proto bylo pozměněné vedení řemenu. A 160tis je max na řemen.
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.7.2017 , 21:48   Citovat  

edy napsal:
Tak a ja přihodím přímo moje klouby poloos,aby jste měli představu jak domlácené jsou při sníženém podvozku, mluvil jsem z jedním závodníkem a ten říkal,že při tak velkém snížení je jediná možnost zakrácení poloos-jedinná možnost!

3 a4 fotka je vnitřní kloub-vydřená drážka na 220tis.km(vibrace do vozu při pohybu v různém spektru otáček ...)
Co použít poloosu z C8G 2.2cdti má poloosi stejne jen o nějaký CM kratší Cooo???
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 364, 365, 366 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina