Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 48 z 109
ma®vays je teď offline  ma®vays
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 9:48   Citovat  

možná to bude znít divně, ale je mi to asi jedno. nějak mi uniká podstatný rozdíl, výhody a nevýhody benzínu vs. nafty. stejně tak jestli 2.0 2.2 nebo 2.4 . . . . . z tohodle pohledu jsem asi měl být ženská Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 10:02   Citovat  

Naozaj chceš Hondu? Velmi šťastný
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 10:42   Citovat  

ma®vays napsal:
možná to bude znít divně, ale je mi to asi jedno. nějak mi uniká podstatný rozdíl, výhody a nevýhody benzínu vs. nafty. stejně tak jestli 2.0 2.2 nebo 2.4 . . . . . z tohodle pohledu jsem asi měl být ženská Úsměv

Tak výhody a nevýhody jsou přece zřejmé, to jsem věděl ještě předtím, než nás to učili v autoškole.

Naftu si kup v případě, že jezdíš často a dálky. Nafta má navíc menší spotřebu. Ve vyšším nájezdu je nutné počítat s možnou výměnou fltru pevných částit a dvojhmoty, pak poloosy kde nafťák víc kroutí. jen tak mimochodem - nejsou to zrovna malé položky.

S benzínem je větší sranda. Na menší pojížďky se hodí více. 2.4 je fajn motor. Accord je těžký auto, tkaže 2.4 dává větší smysl. Hooodně těžko se v manuálu shání. Větší spotřeba - cca 9l. Odpadá výměna dvojhmoty a filtru.

Benzín 2.0 je celkem líný a spotřeba se blíží 2.4. Jsou ale levnější a relativně dobře se shání.

Pak už hledej rozdíl jedině ve výbavě.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 11:46   Citovat  

Jsem dost alergickej když někdo píše, že Accord 2.0 je línej.
V podstatě veškerá konkurence měla základní motorizaci daleko, daleko slabší než Accord.
A ve třídě 2.0 určitě patřil ke špičce.

Ad. manuál vs. automat
Automat není nijak zvlášť povedenej, s ním je bohužel línej každej motor, a spotřeba je skutečně citelně vyšší.
   Návrat  
louza je teď offline  louza
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 11:53   Citovat  

Jarek napsal:
V podstatě veškerá konkurence měla základní motorizaci daleko, daleko slabší než Accord.
A ve třídě 2.0 určitě patřil ke špičce.

Ad. manuál vs. automat
Automat není nijak zvlášť povedenej, s ním je bohužel línej každej motor, a spotřeba je skutečně citelně vyšší.

Souhlas, když se dobře pracuje s tím klackem mezi sedadlama, tak to lenivý určitě není. Dlouhodobá spotřeba do 7.5 l, na dálkový cesty i pod 7. Za mě naprostá spokojenost.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 11:59   Citovat  

Jarek napsal:

Myslel jsem to spíš obecněji vzhledem k váze vozu. 2.0 je dobrý motor a určitě ne tak liný jak to vyznělo Úsměv
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 12:29   Citovat  

Probos napsal:
Myslel jsem to spíš obecněji vzhledem k váze vozu. 2.0 je dobrý motor a určitě ne tak liný jak to vyznělo Úsměv

ale nekoukal bych jen na výkon toho 2.0.. ono je taky celkem problém ho sehnat v nějaké lepší výbavě mám dojem...
   Návrat  
lukyn1982 je teď offline  lukyn1982
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 12:55   Citovat  

2,4 v AT mám. Nechápu názory na lenost 2,4 v AT. Jsou mylné. V klasickém D režimu působí auto jako parník, jede, jak na něj šlapete, je naladěný na klidnou jízdu, má pomalejší reakce na sešlápnutí plynu, resp. podřazení. Ano i v této kombinaci jde jet i sportovně, nebo i agresivně. Nicméně je k tomu potřeba použit režim S, resp. řadit manuálně pádly pod volantem. Pak ten rozdíl v akceleraci, resp. pocitu ze sportovní jízdy budete velmi blízko jako s manuálem. Mě to bere 8,5 - 9l na 100km. více na spritmonitor.de.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 13:16   Citovat  

Tak dálkově to určitě nevyužiju. Budu jezdit jen do školy a školky. Jednou týdně do města a zpět + nějaká pojížďka do 50km. Jednou za měsíc výlet s dětma. Takže asi benzín, no.Pokud by byla spotřeba manuálu výrazně menší, pak by mi manuál nevadil Úsměv
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 13:28   Citovat  

offtopic nová reprezentační kára pro živnostníka? Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 14:06   Citovat  

Stepa napsal:
offtopic nová reprezentační kára pro živnostníka? Velmi šťastný

jop, to jsem já Je to tam.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 14:45   Citovat  

Probos napsal:

Můj názor je ten, že pokud ty kola nemáš v TP - nedával bych je a nebo bych si je nechal zapsat. Nikdy nevíš co se stane, na koho narazíš a proč dělat případné problémy tam, kde být nemusí, že Úsměv Ale samozřejmě je to tvoje věc.

Z toho mám čerstvou zkušenost. Než jsem stihl 18" nechat zapsat, tak jsem měl pojistnou událost a třeba ČSOB pojišťovna má v podmínkách, že neplní pouze poškozenou pneu na nezapsaném kole, jinak plnění nekrátí a plní vše v plné výši Úsměv

Také jsem trval na zapsání, ale po těch peripetiích s tím už začínám být znechucený. Mám TUV protokol, sehnal jsem si za 1500,- i potvrzení oficiálního dovozce, že na autě tyhle kola mohou být a stejně mě už podruhé z STK poslali do háje, že musím buď do zkušebny TUV, nebo do Dekry, že oni nemají právo dělat zkoušky, že jsou jen STK?? Tak to valím bulvy Ani nechci vědět, na kolik mě tahle sranda ještě přijde...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 15:41   Citovat  

Střelec napsal:
Z toho mám čerstvou zkušenost. Než jsem stihl 18" nechat zapsat, tak jsem měl pojistnou událost a třeba ČSOB pojišťovna má v podmínkách, že neplní pouze poškozenou pneu na nezapsaném kole, jinak plnění nekrátí a plní vše v plné výši Úsměv

Také jsem trval na zapsání, ale po těch peripetiích s tím už začínám být znechucený. Mám TUV protokol, sehnal jsem si za 1500,- i potvrzení oficiálního dovozce, že na autě tyhle kola mohou být a stejně mě už podruhé z STK poslali do háje, že musím buď do zkušebny TUV, nebo do Dekry, že oni nemají právo dělat zkoušky, že jsou jen STK?? Tak to valím bulvy Ani nechci vědět, na kolik mě tahle sranda ještě přijde...

Tak pokud to tak vážně ty pojišťovny mají v pomínkách, možná bych to ani neřešil Velmi šťastný Protože moc dobře vím, kolik to bere času a penez nez tyhle veci vylítáš. Nemyslím zrovna zapsání TP ale se vším se dělají hrozný caviky... Tak držím palce.
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 16:44   Citovat  

Střelec napsal:

Pokud máš typový i homolagační (KBA/TUV) list nevidím důvod proč bys měl jezdit na Dekru.
Zřejmě jsi jen narazil na blbce.
Chce si to nechat zavolat šéfa a proškolit.
V nejhorším jet na jinou TK.

lukyn1982 napsal:
2,4 v AT mám. Nechápu názory na lenost 2,4 v AT. Jsou mylné. V klasickém D režimu působí auto jako parník, jede, jak na něj šlapete, je naladěný na klidnou jízdu, má pomalejší reakce na sešlápnutí plynu, resp. podřazení. Ano i v této kombinaci jde jet i sportovně, nebo i agresivně. Nicméně je k tomu potřeba použit režim S, resp. řadit manuálně pádly pod volantem. Pak ten rozdíl v akceleraci, resp. pocitu ze sportovní jízdy budete velmi blízko jako s manuálem. Mě to bere 8,5 - 9l na 100km. více na spritmonitor.de.

No jel jsem s automatem jen jednou, ale to řazení mi přišlo dost líný. I v pádlovým módu.
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 21:12   Citovat  

já měl na A8G 2.4 18" zapsaný v TP - dělal jsem dovozovou TK a automaticky mi je tam napsali Úsměv
   Návrat  
fernando je teď offline  fernando
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 21:15   Citovat  

Už mě tu štve pořád číst, jak stojí automat v porovnání s manuálem za prd, že je línej, žere a já nevím co vše ještě, prosím všechny co v tom jeli jednou a nemají to vyzkoušené, aby se tu o tom nerozepisovali, měl jsem 2,4 s manuálem tři roky, nyní již cca rok 2,4 automat, spotřeba vyšší cca o půl litru, fungování převodovky v D režimu i v S režimu perfektní a k celkovému charakteru auta mi pásne na jedničku, a jak píše výše Lukin, v Sku s pádly jede jak z praku, nikomu automat nevnucuju, manuál funguje bezesporu perfektně, jen už tu fakt přestaňte věčně psát ty moudra, že když 2,4, tak jedině v manuálu, já bych třeba zpět neměnil, a ano, třeba je to i tím, že mám na vyblbnutí CTR 8g, prostě si jen musíte ujasnit, na jaké ježdění to auto vlastně chcete, tolik můj skromný názor k tomuto...
   Návrat  
Roman9SK je teď offline  Roman9SK
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 10:58   Citovat  

Kde by som vedel zohnať bočné lišty na čelne sklo.. Nejaký amatér zlomil cviky a len to zalepil... Sa mi tí začalo odliepat
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 11:06   Citovat  

fernando napsal:
Už mě tu štve pořád číst, jak stojí automat v porovnání s manuálem za prd, že je línej, žere a já nevím co vše ještě, prosím všechny co v tom jeli jednou a nemají to vyzkoušené, aby se tu o tom nerozepisovali, měl jsem 2,4 s manuálem tři roky, nyní již cca rok 2,4 automat, spotřeba vyšší cca o půl litru, fungování převodovky v D režimu i v S režimu perfektní a k celkovému charakteru auta mi pásne na jedničku, a jak píše výše Lukin, v Sku s pádly jede jak z praku, nikomu automat nevnucuju, manuál funguje bezesporu perfektně, jen už tu fakt přestaňte věčně psát ty moudra, že když 2,4, tak jedině v manuálu, já bych třeba zpět neměnil, a ano, třeba je to i tím, že mám na vyblbnutí CTR 8g, prostě si jen musíte ujasnit, na jaké ježdění to auto vlastně chcete, tolik můj skromný názor k tomuto...

Ha,
obul jsi se do toho obul.

Ale mohl jsem řídit/byl jsem vezen v iNtEgRaCZovém 2.4 M/T a i Ty jsi mne vozil v 2.4 A/T a musím řici, že opravdu je to jen o tom, co očekáváš a nač si auto kupuješ.

P.S.: jinak se těším až "modrase" zleštíme ...

přátele je to dobrý
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 12:07   Citovat  

Uprimne receno, neda se to vůbec porovnávat. A nejak bych to tady neresil. Naprosta většina si hondu kupuje protože nabízí, třeba uz jen historicky, nejaky fun faktor. Ale tam proste manual chces! Malo který člen ma hondu, urcenou k proplouvani cest, kde si svoji sedinku hycka v obyvacku. Protože na to vice lidi financne spis nemá, nez ma. Automat ma svoje specifika a uplne jinde! Proto tady všichni budou neustale tvrdit ze automat je horsi, protože bla bla bla. Ano je, když hledas určitou věc. Ale nemusi, když se zajímáš o kocar typu legend. A třeba A8G podle me takovy baby legend je... U me by třeba spotřeba byla s automatem mensi, řekl bych. Není potřeba obhajovat proc to ci to. Dulezite je, ze to vyhovuje tobe OK
   Návrat  
Sobuls je teď offline  Sobuls
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 12:48   Citovat  

Roman9SK napsal:
Kde by som vedel zohnať bočné lišty na čelne sklo.. Nejaký amatér zlomil cviky a len to zalepil... Sa mi tí začalo odliepat

tak oni se prodavaji i samostatne cvoky na ty listy, zalezi jak je to dorvany, jinak viz
-odkaz
cvoky maji original cisla - 91573TL0305, cislo 14 na hornim odkazu, pak jeste dolni je cislo 15 - 91574TL0305
napr. na amayama.com je maji asi za 6 euro jeden cvok, ale doprava z japan vyjde asi na 14 euro - odkaz
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 13:01   Citovat  

Roman9SK napsal:

Vis urcite ze je mas zlomene? To ze se listy odlepuji, je standardni věc pro A8G, resena svolavackou. Kde to stejne jenom prilepi pořádnej výtlem
   Návrat  
Roman9SK je teď offline  Roman9SK
PříspěvekZaslal: 2.6.2017 , 14:49   Citovat  

tudy odkaz
tudy odkaz
V takomto to je stave
   Návrat  
jirkasnoopy je teď offline  jirkasnoopy
PříspěvekZaslal: 3.6.2017 , 14:16   Citovat  

Chtěl jsem poprosit o nějaký postup, jak připojím k autu telefon a jestli je možné ovládat navigaci nebo další věci hlasem. Bohužel mám auto z dánska a to není zrovna řeč pro mě,děkuji.

Jinak každému sedí něco jiného a auto jinak využívá. Jak se člověk rozhoduje pro naftu nebo benzín, kombi nebo sedan atd. tak si musí vzít pro a proti manuál a automat. Já osobně jsem hledal velký auto, hodně najezdím a vyhovuje mi klacek, takže jsem si pořídil kombi v nafte a manuálu.
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2017 , 9:53   Citovat  

jirkasnoopy napsal:
Chtěl jsem poprosit o nějaký postup, jak připojím k autu telefon a jestli je možné ovládat navigaci nebo další věci hlasem. Bohužel mám auto z dánska a to není zrovna řeč pro mě,děkuji.

Jinak každému sedí něco jiného a auto jinak využívá. Jak se člověk rozhoduje pro naftu nebo benzín, kombi nebo sedan atd. tak si musí vzít pro a proti manuál a automat. Já osobně jsem hledal velký auto, hodně najezdím a vyhovuje mi klacek, takže jsem si pořídil kombi v nafte a manuálu.

přeji hodně štěstí se spárováním telefonu v Dánšťině.... já to měl v Němčině a za rok jsem to nedal dohromady, spárování probíhá pomocí hlasových příkazů. Nikde jsem nenašel jejich seznam ani návod jak do přehodit alespoň do Angličtiny... ani v Hondě nic neví. Furt jsem to zkoušel se slovníkem v ruce, občas jsem o malinko pokročil ale nikdy se mi to nepovedlo.
   Návrat  
maverick je teď offline  maverick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2017 , 10:39  Naposledy upravil maverick dne 4.6.2017 , 10:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Radek_KA7 napsal:
přeji hodně štěstí se spárováním telefonu v Dánšťině.... já to měl v Němčině a za rok jsem to nedal dohromady, spárování probíhá pomocí hlasových příkazů. Nikde jsem nenašel jejich seznam ani návod jak do přehodit alespoň do Angličtiny... ani v Hondě nic neví. Furt jsem to zkoušel se slovníkem v ruce, občas jsem o malinko pokročil ale nikdy se mi to nepovedlo.

já to přehodil do angličtiny z němčiny, najdi si ve slovníku změna jazyku(německy), pak dej english, řekni ja a je to
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2017 , 10:40   Citovat  

jirkasnoopy napsal:

zmena jazyka s navigaci, zmacknout menu, potom joystikem (tim velkym kolem) kliknout do prava(netocit, ale opravdu cvaknout do prava), potom jeste jednou kliknout a sjet na polozku cislo 6, kde jsou na vyber jazyky, nevim jestli se tato zmena projevi i do hlasovych povelu, ale snad by mela, potom to chce cesky manual, kde jsou jednotlive kroky a co clovek musi rikat v anglictine, aby to sparoval, kdyztak bych mohl vyfotit potrebne stranky Velmi šťastný
   Návrat  
PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2017 , 11:37   Citovat  

manuál sa tu dá niekde aj stiahnuť, treba pohľadať alebo podľa tejto stránky
Drive safely with Honda Handsfree Telephone
alebo pozrieť na YouTube videa, je tam toho plno napr.:
Acura TSX Bluetooth Tutuorial
   Návrat  
PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2017 , 12:13   Citovat  

Roman9SK napsal:
https://m.imgur.com/G86P4l3
tudy odkaz
V takomto to je stave

Inšpirácia, ak by si sa rozhodol opravovať
tudy odkaz
   Návrat  
jirkasnoopy je teď offline  jirkasnoopy
PříspěvekZaslal: 4.6.2017 , 12:23   Citovat  

Děkuji všem za info. Angličtinu jsem si nastavil, to bylo v pohodě, ale nespojil jsem ten telefon. Budu si s tím muset trochu pohrát a vyzkoušet. I když to pro mě zase tak důležité není telefonovat během jízdy. Nebo můžu z telefonu třeba i přehrávat hudbu nebo něco dalšího?

A ještě jestli můžu navigaci nebo něco dalšího v autě ovládat hlasem?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2017 , 13:49   Citovat  

jirkasnoopy napsal:
Děkuji všem za info. Angličtinu jsem si nastavil, to bylo v pohodě, ale nespojil jsem ten telefon. Budu si s tím muset trochu pohrát a vyzkoušet. I když to pro mě zase tak důležité není telefonovat během jízdy. Nebo můžu z telefonu třeba i přehrávat hudbu nebo něco dalšího?

A ještě jestli můžu navigaci nebo něco dalšího v autě ovládat hlasem?

prehravat hudbu se mi pres bluetooth nepovedlo rozjet, pouze telefonovani, ovladat se da navigace, pouzivam pouze prikaz HOME, mam nastavenou domovskou adresu, a nemusim to nikde proklikavat Velmi šťastný , jinak hlasem se da ovladat od radia pres klimatizaci, zeptat se kolik je hodin a spoustu dalsich hovadin, prikazy se daji najit, kdyz das tlacitko INFO a tam mate voice comand help pro navigaci a pro dalsi ovladani Je to tam.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina