Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 356, 357, 358 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 357 z 486
Radim je teď offline  Radim
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 18:16   Citovat  

Hoj, co rikate na tenhle olej do 2.2?

tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Pirunkieli je teď offline  Pirunkieli
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 20:36   Citovat  

Zdravíčko, rád bych se zeptal, jestli tu někdo neměl stejný "problém" jako já a jestli a jak ho případně řešil.
Po kratší klidné sobotní jízdě mi zničeho nic začala blikat kontrolka žhavení + se na displeji objevilo Chápeš! System prüfen. Zkoušel jsem hledat nápovědu na netu, ale u všech případů blikání žhavení, co jsem našel, auto spadlo do nouzáku, což se mi nestalo. Dneska jsem tedy vzal auto známýmu na diagnostiku, kde to vypsalo neznámou závadu 9F01. Po vymazání se sice kontrolka zatím neohlásila (po nastartování normálně zhasla), ale stejně nevím, jestli se mám něčeho bát nebo ne... (2.2 i-CTDi poface)
Díky za případnou odezvu.
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 21:09   Citovat  

nevíte kde bych sehnal motorek zámku u spolujezdce?
   Návrat  
MAIKY 35 je teď offline  MAIKY 35
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 21:26   Citovat  

Radim napsal:
Hoj, co rikate na tenhle olej do 2.2?

tudy odkaz

hoj, nedával by som..niektorí asi budú hlasno protestovať Úsměv ale za mňa do 2.2 ictdi iba 5W 40, konkrétne - z tých "klasických značiek olejov" (nebavíme sa napr. o zn.Millers) je to Castrol Magnatec Profesional OE. Je drahší a orig. sa dá zahnať iba v 1L baleniach, ale má to svoje opodstatnenie..) neviem prečo niektorí lejú tie riedke "vodičky" 5W30 alebo dokonca 0W30..potom reťaze "šuštia" už po 150 tis.km..jediná výhoda tých riedšich je o málinko lepšia spotreba, kladú menší "odpor" (vraj) Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 21:41   Citovat  

MAIKY 35 napsal:
hoj, nedával by som..niektorí asi budú hlasno protestovať Úsměv ale za mňa do 2.2 ictdi iba 5W 40, konkrétne - z tých "klasických značiek olejov" (nebavíme sa napr. o zn.Millers) je to Castrol Magnatec Profesional OE. Je drahší a orig. sa dá zahnať iba v 1L baleniach, ale má to svoje opodstatnenie..) neviem prečo niektorí lejú tie riedke "vodičky" 5W30 alebo dokonca 0W30..potom reťaze "šuštia" už po 150 tis.km..jediná výhoda tých riedšich je o málinko lepšia spotreba, kladú menší "odpor" (vraj) Úsměv

Neviem, sama Honda to má v ponuke pre 2.2 (OW30). Ked by to robilo problémy, tak asi by to tam neponúkali.

tudy odkaz
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 21:42   Citovat  

MAIKY 35 napsal:
...neviem prečo niektorí lejú tie riedke "vodičky" 5W30 alebo dokonca 0W30..potom reťaze "šuštia" už po 150 tis.km...

Můžeš mi vysvětlit,proč podle tebe šustí řetěz při používání oleje s nižší viskozitou??
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 21:58   Citovat  

Kmóďa napsal:
Můžeš mi vysvětlit,proč podle tebe šustí řetěz při používání oleje s nižší viskozitou??

No hovoril som, že sa do mňa pustia Velmi šťastný

...(zjednodušene) lebo sa ten mazací film roztrhá a nie je tam taká silná ochranná vrstva a reťaz vydrie tie plasotvé napínacie elementy..a tie potom šuštia, tam vzniká ten zvuk. Podobne na samotných spojoch reťaze to mazanie nie je postačujúce a reťaz sa predlžuje, skôr je vyťahaná. Ale každý nech dáva olej aký uzná za vhodné, je to len môj názor.. přátele
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.5.2017 , 22:02   Citovat  

jakubM napsal:
nevíte kde bych sehnal motorek zámku u spolujezdce?

V Hondě za 100€ nebo na aliexpresu za 10$.Od rakosek mi funguje už třetí rok Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.5.2017 , 4:56   Citovat  

MAIKY 35 napsal:

No ja pravě někde četl že na kratší trasy je lepsi ten "řidky" olej. A ten Total normy splnuje jen pišou že je nizkopopelnaty ale ja dpf nemám. Tak jestli to nevadí.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.5.2017 , 13:19   Citovat  

Radim napsal:
No ja pravě někde četl že na kratší trasy je lepsi ten "řidky" olej. A ten Total normy splnuje jen pišou že je nizkopopelnaty ale ja dpf nemám. Tak jestli to nevadí.

Ja som preliezol k olejom rôzne fóra (anglické, nemecké) a záver je taký, že kto používal do týchto motorov ictdi olej OW 30, tak riešil reťaz a tie lízatká, proste sa reťaz natiahla a tie elementy sa vydrali viac než je slušné Smutný ..tie 0W30 a 5W30 sú "In" z dôvodu emisií a spotreby (spojené nádoby) a k tomu lákavé označenie "long life", ale funkčne to nie je dobré... Veľmi riedky olej nerobí ani dobrotu ohľadne správneho tlaku oleja..ten je dôležitý pre napínacie elementy..a tak dookola.
   Návrat  
Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.5.2017 , 14:41   Citovat  

Já dávám to co dávali předchozímu majiteli v Honda Fugel odkaz měním ovšem častěji někde mezi 10-15t km
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.5.2017 , 15:50   Citovat  

Fafos napsal:
Já dávám to co dávali předchozímu majiteli v Honda Fugel odkaz měním ovšem častěji někde mezi 10-15t km

Úsměv
"Umožňuje nižší spotřebu paliva spalovacího motoru a podporuje dlouhodobě účinnou redukci emisí."

"Vyhovuje nejpřísnějším požadavkům na prodloužené servisní inetrvaly údržby (20 000 a ž 40 000 km)."
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2017 , 19:15   Citovat  

Tak mám opraveno. Škoda za 27.000... Nové oba spodní čepy, nový blatník plus lak, podběh, kloub poloosy a manžeta. Aspoň že půlka jde za pojišťovnou...

Blbý je, auto už sice při přidání a ubrání plynu netahá do strany, takže to bylo tím, ale pořád je tam vůle v řízení... Už snad zbývají jen ty axiální táhla a čepy řízení...
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2017 , 19:25   Citovat  

Tebe by sa fakt asi oplatilo nove auto n alizing dost aj behas a stale mas len starosti a niecim a len platis .
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2017 , 19:57   Citovat  

rudy5 napsal:
Tebe by sa fakt asi oplatilo nove auto n alizing dost aj behas a stale mas len starosti a niecim a len platis .

na tom neco bude ,ted jsem psal kamosi ,ze nato co jsem zaplatil za udrzbu opravy a a upravy z blbosti a co me teprv ceka a bohuzel jeste "ho" splacim po 100e mesicne tak jsem mohl mit za 300e+ mesicne novyho civica bejt to vedet co se stane za pristich par let Velmi šťastný uz jsem premyslel ,ze bych ho nechal na protiucet nemit ten dluh a byl se ptat na leasing ,ale resim ted dulezitejsi veci a accord proste zustane Úsměv

jinak kdyz to cvakla pojistovan tak co Velmi šťastný Strelec ma hold smulu pac kupoval levneji a ted to doplaci tak jako ja a hlavne taky meni veci co by jeste vydrzeli a ty co nevydrzi nemenil Velmi šťastný az se vratim domu tak si projdu taky ty cepy kdyz jsou jeste puvodni at me to na dalnici nedostane na strechu Velmi šťastný
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 6:32   Citovat  

Střelec napsal:
Tak mám opraveno. Škoda za 27.000... Nové oba spodní čepy, nový blatník plus lak, podběh, kloub poloosy a manžeta. Aspoň že půlka jde za pojišťovnou...

Blbý je, auto už sice při přidání a ubrání plynu netahá do strany, takže to bylo tím, ale pořád je tam vůle v řízení... Už snad zbývají jen ty axiální táhla a čepy řízení...

Takže to tahání do strany bylo způsobený spodním kulákem?
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 7:32   Citovat  

rudy5 napsal:

Přesně tak. Za to, co dávám v průměru každý měsíc za servis a údržbu, bych měl v klidu nové auto nižší střední třídy na operák. Pojištění v ceně a za 2-3 roky dostanu nové. Do konce roku to chci vyřešit. Snad do toho do té doby nenasypu dalších 50... to snad ne

Peliator napsal:
Takže to tahání do strany bylo způsobený spodním kulákem?

Jj. Tahání při akceleraci a deceleraci.
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 8:01   Citovat  

operativní leasing mohou vybrat pouze firmy, že jo?

Já jsem taký nějakou dobu myslel že časem budu investovat do nějakých úprav svého A7G, ale dost lákavá nabídka od Hondy Finance za 2,71% ročně za nový Civic mi změnila názor Se stydím Velmi šťastný

A7G v naftě bude skoro na prodej, kdyby někdo měl zájem Bueee
   Návrat  
Untouchable je teď offline  Untouchable
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 9:09   Citovat  

Ahoj lidi. Urcite uz se to resilo x krat, ale mate nekdo zkusenost s vymenou poloosy A7G v nafte? Mam samozrejme na mysli tu drazsi. Dle infa nova jen origo kolem 15k. Z vrakace jsem mel posledni, sice chvili vydrzela, ale neni to ono. Nevite nekdo, zda se da sehnat neco levnejsiho? Ale zas aby to nebyla uplně jebka. Kdyztak hodte odkaz, kdyby nekdo vedel. Dik moc
   Návrat  
scorpion je teď offline  scorpion
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 20:18   Citovat  

Zdravím, řeším teď problém, že mi přibržďuje levé zadní kolo. Po jízdě je kole zahřáté, tak že není možné na něm udržet ruku a jde cítit spálená brzda. Ty jsem měnil tak před dvěma měsícema a do teď nebyl problém. Jako je pravda, že jsem si to měnil sám a výměna proběhla pouze kus za kus, s tím že jsem neodpojoval třmeny od hadiček a neodvzdušňoval jsem. Dneska jsem měl ten třmen sundaný a stáhl jsem pístek zpět. Zdálo se, že se to vyřešilo, ale po další jízdě zas kolo zahřáté. Přikládám ještě fotku lanka ruční brzdy, kterou jsem si chtěl ještě doladit, ale je asi špatně? Předtím když jsem ji ladil, byla ta část, co drží lanka rovně. Byl by někdo schopný mi poradit co s tím?
Dál už delší dobu pozoruji od zhruba 2500 ot. slabé ševelení. Plánuji dát do Hondy zkontrolovat ventily, ale bojím se, aby to nebyl řetěz. Je to moje první auto, tak se spoustě věcem učím a z příjmu z brigád si nemůžu dovolit dávat vše do servisu, tak prosím omluvte, kdybych měl blbé otázky.
Jinak tak pro info, nedávno jsem tady řešil nefunkční kompresor klimatizace. V servise zjistili, že je vadná spojka kompresoru a nabídli mi novou od Hondy za zhruba 8K a nebo nový kompresor za 14K. Po dohodě jsem si nakonec kompresor sehnal vlastní, chtěl jsem koupit Nissens, ale nebyl skladem, tak mi nabídli místo něj NRF. Ten stáhl zhruba 6,5K. Takže nakonec jsem se i s naplněním, výměnou filtru a servisem vešel do 10K.

IMG_20170525_185523.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20170525_185523.jpg, 4.26 MB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 20:27   Citovat  

Střelec napsal:
Jj. Tahání při akceleraci a deceleraci.

Mě tahá acco při sešlápnutí brzdy ale jen do prava tak to typuju spíš na brzdy než čep, doufám Velmi šťastný . Jinak sem se chtěl zeptat, nasadil sem nedávno 18 kola a najednou slyším něco mlátit od podvozku, šlo to slyšet už na 17 ale minimálně. Koukal sem na uloženi stabilizátoru a je viditelně vytlačené, muže to byt ono?
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 21:11   Citovat  

scorpion napsal:
Zdravím, řeším teď problém, že mi přibržďuje levé zadní kolo. Po jízdě je kole zahřáté, tak že není možné na něm udržet ruku a jde cítit spálená brzda. Ty jsem měnil tak před dvěma měsícema a do teď nebyl problém. Jako je pravda, že jsem si to měnil sám a výměna proběhla pouze kus za kus, s tím že jsem neodpojoval třmeny od hadiček a neodvzdušňoval jsem. Dneska jsem měl ten třmen sundaný a stáhl jsem pístek zpět. Zdálo se, že se to vyřešilo, ale po další jízdě zas kolo zahřáté. Přikládám ještě fotku lanka ruční brzdy, kterou jsem si chtěl ještě doladit, ale je asi špatně? Předtím když jsem ji ladil, byla ta část, co drží lanka rovně. Byl by někdo schopný mi poradit co s tím?......

Když tak vidím tu ručku,nezůstává ti právě viset ta ručka? tzn. že to začne přibržďovat až po zatažení ruční brzdy?
Zkus sundat postižené kolo a zahýbat na brzdiči s tou pákou od ruční brzdy.Musí chodit volně a vracet se.
Mě takhle odešel nejdříve levý třmen a teď nedávno pravý zadní třmen :-/
   Návrat  
scorpion je teď offline  scorpion
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 21:22   Citovat  

Mourl napsal:
Když tak vidím tu ručku,nezůstává ti právě viset ta ručka? tzn. že to začne přibržďovat až po zatažení ruční brzdy?
Zkus sundat postižené kolo a zahýbat na brzdiči s tou pákou od ruční brzdy.Musí chodit volně a vracet se.
Mě takhle odešel nejdříve levý třmen a teď nedávno pravý zadní třmen :-/

Dík za tip OK , zítra po světle zkusím na to mrknout.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 21:36   Citovat  

Radim napsal:
Mě tahá acco při sešlápnutí brzdy ale jen do prava tak to typuju spíš na brzdy než čep, doufám Velmi šťastný . Jinak sem se chtěl zeptat, nasadil sem nedávno 18 kola a najednou slyším něco mlátit od podvozku, šlo to slyšet už na 17 ale minimálně. Koukal sem na uloženi stabilizátoru a je viditelně vytlačené, muže to byt ono?

nezaskodi ani zkontrolovat ulozeni tlumicu ,to moje bylo sice uz drive nacaty ,ale po nahozeni 18" ho musim uz vymenit ,
stabilizator nesmi klepat kdyz za nej vemes ,vymena tycek je minimalni polozka ,preventiven je vymenit kdyz jsi je ty nemenil neuskodi nikdy , ja to pomenil a mam castecne klid , taky mi tahne trochu do prava ,ale davam to na triko tomu ulozeni tlumice a mozna cepum ,ktery chci ted zkontrolovat ,ale nevylucuji ani nacatou polosu ..

co se tyce toho zeravyho kola ,taky jsem to resil a zjistil jsem ,ze mi zatuhujou pistky tim jak auto mesic stoji ,klasicka nemoc hond ,tam moc nenadelas jen zrepasovat a pravidelne cistit ,promazavat coz jsem ted taky delal vcetne paken v bubnech TOURER ..

jinak to seveleni jsem taky zacal slyset kdyz nastaruji tak nez se ohreje je to slyset ,tak jsem premyslel co to asi je ..
a mam najeto 140000km tak pocitam ze retez to nebude snad ,to by bylo brzy ,jedine napinak nebo lista nevim ..nebo naky lozisko ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 22:28   Citovat  

jen tak pro spestreni od kolegu z USA Úsměv

17757584_10159642416970206_5295856924659610906_n.jpg

17757584_10159642416970206_5295856924659610906_n.jpg, 52.54 kB

18620095_10155228308654000_8627642628244432054_n.jpg

18620095_10155228308654000_8627642628244432054_n.jpg, 85.81 kB

18697958_10155227725939000_8726977471278635974_n.jpg

18697958_10155227725939000_8726977471278635974_n.jpg, 115.59 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2017 , 7:37   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
nezaskodi ani zkontrolovat ulozeni tlumicu ,to moje bylo sice uz drive nacaty ,ale po nahozeni 18" ho musim uz vymenit ,
stabilizator nesmi klepat kdyz za nej vemes ,vymena tycek je minimalni polozka ,preventiven je vymenit kdyz jsi je ty nemenil neuskodi nikdy , ja to pomenil a mam castecne klid , taky mi tahne trochu do prava ,ale davam to na triko tomu ulozeni tlumice a mozna cepum ,ktery chci ted zkontrolovat ,ale nevylucuji ani nacatou polosu ..

140 0000 km a poloosa? Nejako prirýchlo, nie? cože cože ?
   Návrat  
Untouchable je teď offline  Untouchable
PříspěvekZaslal: 26.5.2017 , 7:53   Citovat  

Mně odešla poloosa při 130000km. Ne teda uplně, ale klepalo to hrozně.

A koukam, ze nikdo nema info, kde tu drazsi poloosu sehnat za nejakej normalni peniz Bueee
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2017 , 8:37   Citovat  

Untouchable napsal:
Mně odešla poloosa při 130000km. Ne teda uplně, ale klepalo to hrozně.

A koukam, ze nikdo nema info, kde tu drazsi poloosu sehnat za nejakej normalni peniz Bueee

No, žial, pri plnom využívaní dieslového krútiaceho momentu, to možné je. Ja som predal sedan N22A1 pri 200, teraz má 230 a poloosi sú stále v pohodičke.

Hightower kupoval ak sa nemýlim blueprint.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2017 , 9:37   Citovat  

markos napsal:
140 0000 km a poloosa? Nejako prirýchlo, nie? cože cože ?

je to jen tip ,ale spis to bude vse kolem ,pac je to puvodni a uz asi 60000km jezdi na tom KONI a prvni majitel tam mel od zacatki 19" co vim tak ono necekam ,ze to vse vydrzi jeste nejak dlouho ,na "oko" je to v pohode i predni ulozeni stabiku ,jen funkcne nevim jestli to uz nedela to tahani do strany jak je to vse unaveny po tech letech ..
   Návrat  
R4YNE8 je teď offline  R4YNE8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.5.2017 , 15:01   Citovat  

Ahoj přátelé, chtěl jsem se zeptat, zda jde použít elektronika xenonů do halogenových světel. Jde mi o to, že mám prasklé plastové sklo, ale elektronika je funkční. Bylo mi nabídnuto světlo, které je halogenové. Půjde to předělat? Nebo mám shánět jen xenonové světlo? Máte někdo zkušenosti? Potřebuju dát vědět, zítra bych si případně světlo koupil. PS: Nechci, aby se mi pak světlo mlžilo. Prodejce tvrdí, že to lze předělat. Jedná se mi o poface světlomet a xenonové nikde nemají Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 356, 357, 358 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina