Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 47 z 109
PuLo je teď offline  PuLo
PříspěvekZaslal: 16.5.2017 , 7:38   Citovat  

Tiez pocuvam obcas pazvuky od prednej napravy pri prejazde nerovnostami, ked som mal auto v servise a nechal som pozriet aj toto tak mi bolo povedane, ze je mierna vola v ulozeni tlmicov. Casom ich chcem nechat vymenit, aj s ulozenim. Mate nejaky tip na vyrobcu? Na predoslych autach som mal Kayaby Excel G, hodia sa aj na Accord?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Roman9SK je teď offline  Roman9SK
PříspěvekZaslal: 16.5.2017 , 10:55   Citovat  

tudy odkaz

chlapi mozem pouzit v klude tento motorovy olej do accorda 8g 2.0 115kw? viem ze pred tym tam bol tiez 5w40 len neviem znacku.. dakujem
   Návrat  
PuLo je teď offline  PuLo
PříspěvekZaslal: 16.5.2017 , 11:29   Citovat  

Mozes bez problemov, sam ho pouzivam a k tomu objednaj napr. olejovy filter Hengst H97W05. Objednavam pravidelne cez olejpostu, nebol zatial ziaden problem.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.5.2017 , 11:02   Citovat  

Probos napsal:
No právě, že já už taky ničemu nerozumím. A v Hondě, že mi řekli že podvozku nic není je taky divný, ne ? Já doufám, že se to bude zhoršovat, pak to bude dělat pořád a vezmu to do servisu a vyřeší se to.

Když hledám na youtube jakýkoli problém s řízením tak vždy to vyhodí tak možná problém s řízením že to různě lupe a vrže když se otáčí volantem, ale ne že by to bouchalo když jedu po nerovné silnici. Navíc ten problém nemůžu najít ani na starším civicu (myslím bouchání).

Pořád ten problém nejvíc připomíná podle youtube "sway bars bushing". Ale jak už jsem psal, apeloval jsem na mechanika aby tohle konkrétně zkontroloval důkladně. Tak snad se tak stalo. Vždy mi odservisoval auto bez problému. Tohle je první problém který se nedaří nějak vyřešit.

Možná tam mají i hezčí silnice než u nás a proto se mu nedařilo ten problém / zvuk tolik vyvolat.

V každém případě když jedu po hrbolaté silnici - myslím opravdu hrbolaté, tak v závislosti jak auto skočí nebo dopadne / jak kdy / to trochu cítím v podlaze, jako že se trochu něco hýbe v podlaze, nějaké vůle. Nevím jak to popsat, ale nepřijde mi to prostě nromální. 20 let starý civic mi tohle nedělá Velmi šťastný Asi teda budu čekat a snad to bude horší a horší. Btw. nejvíc to jde asi slyšet při rychlosti cca 50-60km/h. Typicky přes dědinu která má hnusné silnice Úsměv

Zkusil bych to i natočit, ale když mám telefon uvnitř auta, moc ty zvuky nepobírá. Když ho zavřu do motoráku a jedu se projet, tak samozřejmě motor vše přehlučí. Takže nevím jak to natočit.

Abys nedopadl jako já, viz forum o 7G. V Hondě taky říkali, že podvozku kromě silentbloků nic není, tak jsem je nechal vyměnit, jiný člověk si všiml KO horních ramen, které jsem v dalším servisu taky nechal vyměnit a nakonec to byl spodní čep, který praskl při jízdě ve městě, škoda za 20tis... Tak to valím bulvy Taky jsem furt hledal, proč mám vůli v řízení a proč to plave - tahá do strany při přidání pedálu. Klepání při přejezdu nerovností mi dělalo uložení stabíku. Tady jsem si všiml divného zvuku cca 600 km a 5 dnů před fatální závadou, při otáčení volantem na místě to lehce vrzalo z pravého podběhu. Než jsem to odvezl ke kontrole, ruplo to. Prasklo to v cca 40-50 kmh, po projetí nerovnosti.
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2017 , 11:18   Citovat  

Střelec napsal:
Abys nedopadl jako já, viz forum o 7G. V Hondě taky říkali, že podvozku kromě silentbloků nic není, tak jsem je nechal vyměnit, jiný člověk si všiml KO horních ramen, které jsem v dalším servisu taky nechal vyměnit a nakonec to byl spodní čep, který praskl při jízdě ve městě, škoda za 20tis... Tak to valím bulvy Taky jsem furt hledal, proč mám vůli v řízení a proč to plave - tahá do strany při přidání pedálu. Klepání při přejezdu nerovností mi dělalo uložení stabíku. Tady jsem si všiml divného zvuku cca 600 km a 5 dnů před fatální závadou, při otáčení volantem na místě to lehce vrzalo z pravého podběhu. Než jsem to odvezl ke kontrole, ruplo to. Prasklo to v cca 40-50 kmh, po projetí nerovnosti.

Ano, vím. Sleduju i vlákno A7G a všechno jsem četl. Je to smůla no. Neříkám, že mi nejde o peníze, ale hold když už jsem auto koupil - raději do něho nasypu co mi finance dovolí a at je konecne vše v cajku. Autu jsem dal za poslední půl roku fakt dost - a kromě toho bouchání tam nic není. Štve úplně ze všeho nejvíc, že člověk nemá čas pořád řešit servis a jezdit po servisech, prostě jsem čekal že to vyřeším vše na jednou při návštevě, že se prostě problémy snad odhálí všechny když už to auto tam je.

Nicméně nevím, jestli se mám smířit s tím, že je to řízení a neřešit to, nebo to řešit pořád.

Volant mi netáhne nikam, nezatáčí to samo, neplave to, nevrže při zatáčení. Alespon nemám ten pocit. Jen na hrbolech to bouchá / klepe. Ale zase jen jak kdy, a záleží jak a kam na ty hrboly najedu. Všímám si, že když najedu na nerovnost od řidiče, slyším to skoro vždycky, ale od spolejzdce moc ne. Nejvíc to dělá přímo na hrbolaté silnici ve špatným stavu.

Oba přední horní čepy mám nové. Spodní by měly být ok - najel jsem od servisu fakt málo km. Podle youtube to nejvíc vypadá na "sway bars" což jsou asi ty stabíky (soudě podle zvuku co to dělá). Ale já už nemám chut jezdit do servisu aby mi řekli zase že tomu nic není a dělat ze sebe pořád blbce...

Natočit video nejde, nevím jak - přehlušují to okolní vlivy. Možná leda pomocí nějakýho gopro. Nebo něco co má dobrý mikrofon.

Video kde by klepalo to řízení jak mi říkal mechanik se mi nedaří najít ani na A8G, A7G ani Civic před FL. Takže to nemůžu posoudit ale tím pádem si myslím, že opravdu na to řízení tolik netrpí. Pokud by to opravdu řízení bylo - měnit ho za 70k nebo kolik to vlastně stojí nehodlám a byl bych znechucen tak, že to asi prodám (samozřejmě pod cenou) a koupím něco jinýho. Tohle mě docela mrzí a mám z toho špatnou náladu. Ale tak, když nejde o zivot, jde o Ho... Úsměv

Pořád tak nějak doufám, že se to vyřeší. Mám totiž pocit, že se to zhoršuje. Asi uvidím za čas.
   Návrat  
MišelKa je teď offline  MišelKa
PříspěvekZaslal: 19.5.2017 , 13:41   Citovat  

Ahoj vsichni.
Neni tu prosim nekdo,kdo dela diagnostiku?
Mam tuseni,ze se byvaly majitel tak trosku v ni hrabal a nenastavil motor zrovna nejlip,cuka jak blazen i ve chvilich,kdyby nemel. Bueee
Diky za normalni odpovedi.
Vsem krasny vikend
MíšaÚsměv sopťa sopťa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2017 , 17:23   Citovat  

Reset ECU si uz zkousela, nez se v tom nekdo zacne vrtat? Kdy to cuka?
   Návrat  
jirkasnoopy je teď offline  jirkasnoopy
PříspěvekZaslal: 20.5.2017 , 14:54   Citovat  

Osobně bych asi v tomhle případě zajel do Hondy. Sice to stojí o trošku víc, ale ne zase o tolik, mají tam lepší diagnostiku přímo na hondu, věcí co a jak než nějaký človíček, který má něco jako diagnostiku ve svém noťasu.

MišelKa napsal:
Ahoj vsichni.
Neni tu prosim nekdo,kdo dela diagnostiku?
Mam tuseni,ze se byvaly majitel tak trosku v ni hrabal a nenastavil motor zrovna nejlip,cuka jak blazen i ve chvilich,kdyby nemel. Bueee
Diky za normalni odpovedi.
Vsem krasny vikend
MíšaÚsměv sopťa sopťa
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2017 , 10:58   Citovat  

Zkusil jsem pořídit video toho klepání. Snažil jsem se trošku udělat něco se zvukem ale moc to nejde (vítr). Nicméně to klepání tam jde slyšet dost dobře a rozeznatelně. Jakmile mi kamarád půjčí gopro, snad se mi to podaří nahrát lépe. Je potřeba to mít trošku víc nahlas.

Konkrétně první nerovnost byla v 11 sec. a další dvojité zaklepání bylo v 16 sec. Nutno říct, že když jednu normálně po ulici 30-40km/h a mám otevřené okno, tak to jde slyšet fakt hodně nahlas a dělá to na nerovné silnici pořád :/

K přehrání stačí například vlc player ale měl by to snad zvládnout i jiný.

kód:
https://ulozto.cz/!VDXF5dUfad9C/accord-cu2-knocking-3gp

Pokud by někdo něco tušil, nebo se s tím setkal, budu moc rád za nějaký postřehy.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.5.2017 , 14:03   Citovat  

Nevím, jestli se to tady už řešilo, možná jsem jen přehlédl, tak se omlouvám.
Mám naftu 2,2 a kola 17". V kombíku ty kola vypadaj menší a zastrčený. Uvažoval jsem o 18", ale ty jsou ofiko určený jen pro 2,4 benzin. Na technickou bych nasadil menší kola a na předchozích autech jsem měl taky jiný rozměr a zatím jsem s tím neměl problém. Jde mi spíš o praktickou věc, jestli auto s většíma kolama nemá větší spotřebu, horší kvalitu jízdy, stabilitu, odchází nějaké součástky atd. Plánuji koupit druhá kola na výměnu, jen přemýšlím nad tou velikostí. Děkuji za každé info.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2017 , 14:17   Citovat  

jirkasnoopy napsal:
Nevím, jestli se to tady už řešilo, možná jsem jen přehlédl, tak se omlouvám.
Mám naftu 2,2 a kola 17". V kombíku ty kola vypadaj menší a zastrčený. Uvažoval jsem o 18", ale ty jsou ofiko určený jen pro 2,4 benzin. Na technickou bych nasadil menší kola a na předchozích autech jsem měl taky jiný rozměr a zatím jsem s tím neměl problém. Jde mi spíš o praktickou věc, jestli auto s většíma kolama nemá větší spotřebu, horší kvalitu jízdy, stabilitu, odchází nějaké součástky atd. Plánuji koupit druhá kola na výměnu, jen přemýšlím nad tou velikostí. Děkuji za každé info.

Řešilo se to tady i na topic s výběerem pneu.

Dle názoru majitelů s 18" koly není rozdíl v komfortu ani spotřebě moc znatelný. Mluvím tedy o verzi 2.4. Samozřejmě, že něco úbytku tam logicky být musí. Myslím, že nejvíc psali že auto trošku míň obratné ale to tady asi upřesní ti, co mají 18". Já od toho prozatím upustil, i když bych je nasadit mohl.

Můj názor je ten, že pokud ty kola nemáš v TP - nedával bych je a nebo bych si je nechal zapsat. Nikdy nevíš co se stane, na koho narazíš a proč dělat případné problémy tam, kde být nemusí, že Úsměv Ale samozřejmě je to tvoje věc.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.5.2017 , 15:09   Citovat  

Ahoj.
Ja mela na aute 18tky se snizenym podvozkem,jezdeni nebylo zrovna prijemny,pres diry atd.
Ted jsem zvedla podvozek a je to libova jizda.
Takze ja doporucuji ;-)
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.5.2017 , 9:06   Citovat  

já měl 18" 225/45 , 2.4 a normální podvozek a nic jsem nepozoroval....
   Návrat  
Carlos66 je teď offline  Carlos66
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 6:26   Citovat  

Kdyby někdo chtěl nepoškozené vstřikovače (2,2 iDTEC) na repasi výměnným způsobem. MÁM, prodám dohodou.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 12:04   Citovat  

A copak máš za motor? K benzínu 18" kola dávali a je silnější než nafta.

MišelKa napsal:
Ahoj.
Ja mela na aute 18tky se snizenym podvozkem,jezdeni nebylo zrovna prijemny,pres diry atd.
Ted jsem zvedla podvozek a je to libova jizda.
Takze ja doporucuji Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 16:41   Citovat  

Ahoj :-)
Mam tam 2.0 benzin.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 17:07   Citovat  

U 2.4 exe byly za příplatek. Ale v TP zapsané jsou. Type s je měl v základu.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.5.2017 , 19:18   Citovat  

Probos napsal:
Type s je měl v základu.

A to je tak všechno,měl bych je mít i na zimu,ale přece nevyhodim 17" Ble
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.5.2017 , 16:20   Citovat  

Benzín 2l má podobný výkon jako moje 2,2 nafta, takže by s těma kolama neměl být problém během jízdy atd. Nerad bych koupil 18" kola a gumy a pak mi to bylo na nic a vrátil bych se k 17". Děkuji všem, mám na to celé léto a podzim.
   Návrat  
louza je teď offline  louza
PříspěvekZaslal: 31.5.2017 , 7:55   Citovat  

jirkasnoopy napsal:
Benzín 2l má podobný výkon jako moje 2,2 nafta, takže by s těma kolama neměl být problém během jízdy atd. Nerad bych koupil 18" kola a gumy a pak mi to bylo na nic a vrátil bych se k 17". Děkuji všem, mám na to celé léto a podzim.

Jenže 2.0 má podstatně nižší krouťák v podstatně vyšších otáčkách než 2.2 dehťák, což je to, co rozhoduje. Výkon až tak podstatný není. Takže 2.2 v naftě na tom v tomhle ohledu bude určitě líp než 2.0. Navíc výsledný rozdíl v průměru kola by neměl být nikterak zásadní, protože s větším průměrem disku bývá zároveň nižší profil pneumatiky.
Já mám na 2.0 v létě 17 a v zimě 16 a zásadní rozdíl tedy nevidím. Podle techničáku bych tam mohl dát i 18, ale proč platit za dražší gumy...
   Návrat  
Roman9SK je teď offline  Roman9SK
PříspěvekZaslal: 31.5.2017 , 12:24   Citovat  

Aké by mali byť otáčky pri voľnobehu tohoto auta .. 2.0 benzin
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.5.2017 , 12:29   Citovat  

Roman9SK napsal:
Aké by mali byť otáčky pri voľnobehu tohoto auta .. 2.0 benzin

Tuším, že mám někde 700-800
   Návrat  
ma®vays je teď offline  ma®vays
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 9:14   Citovat  

Ahoj. Koukám po inzerátech na acc 8g tourer a vybírám mezi manuálem a automatem. opravdu je tam takový propastný rozdíl ve spotřebě? Kombinovanou uvádějí u manuálu 5,8l a automatu 9,4l . . . to je fasa rozdíl.

Původně jsem chtěl automat, ale jestli je to pravda . . . .

odkaz
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 9:25   Citovat  

Kde si vzal ty údaje? Pokud ten manuál bude v naftě a ten automat v benzínu,tak tam rozdíl těch 3,5 litru může být Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 9:26   Citovat  

ty údaje jsou pod izeráty na mobile.de
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 9:38   Citovat  

To je pěkná pitomost o tolik. Podle katalogu je kombinovaná u 2.0 o 0,3 vyšší, u 2.4 dokonce o 0,1 nižší (což se mi taky úplně nezdá) a u dehťáku o 0,8 vyšší.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 9:39   Citovat  

Jde ti o naftu? Nespletl ses? Nemá být u automatu 6,4? Protože 9,4 nemá kombinovanou ani 2.4ka benzín automat...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 9:42   Citovat  

Dobrá. Kolik jsou tedy reálná čísla? Zapomenu na to, co uvádějí v inzerátech. Pokud by byl rozdíl obrovský, asi bych šáhl po manuálu. Pokud je to šul nul, tak bych preferoval automat, by´t je hodně malý výběr Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 9:45   Citovat  

Chceš naftu nebo benzín?? Píšeš pořád jen o převodovce a to zásadní,motor neuvádíš...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 9:46   Citovat  

ma®vays napsal:
Dobrá. Kolik jsou tedy reálná čísla? Zapomenu na to, co uvádějí v inzerátech. Pokud by byl rozdíl obrovský, asi bych šáhl po manuálu. Pokud je to šul nul, tak bych preferoval automat, by´t je hodně malý výběr Smutný

Katalog říká pro tourer naftu 5.5-5.6 pro manuál a 6.3-6.4 pro automat. Reálý čísla najdeš asi tady tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina