Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 46 z 109
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 8:58   Citovat  

Carlos66 napsal:
No já jsem ty starý chtěl vyhodit. Myslíš, že by je někdo chtě na repasi???

Nevím, můžeš zkusit. Běžný tipy z koncernu firmy na repase vykoupí určitě, nevím jaká je poptávka po Accordovejch.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kody33 je teď offline  kody33
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 11:59   Citovat  

for PaloSV

Ked rozoberas dvere musis odpojit aj ten vyskovy reproduktor- aj ten je napojeny cez honda konektor ale mensi typ a ten som samostatne na internete nikde na predaj nevidel ale mozno som zle hladal... tak som sa na vymenu vyskacov vykaslal, a neriesil som to.
   Návrat  
PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 18:33   Citovat  

Tak som to rozobral, nie je tam žiadna vyditeľná výhybka. Ide hrubý zväzok káblov smerom k repráku dole, ktorý má po ceste odbočky až z neho zostane len ten kábel k repráku. 1. odbočka z neho - tenší zväzok k ovládaniu okna, potom 2. odbočka - trochu hrubší zväzok káblov, ten sa delí ďalej na späťák a tweeter. Pripájam aj schému zapojenia a tie dva moje repráky. Polepil som ich a už to hrá normálnejšie.

Viete niekto poradiť ako tam zapojiť komponentné repro s výhybkou pre tweeter a stredobas?

Dal som to tu lebo sme tu rozbehli trochu debatu, ale zvažoval som aj sem Honda Premium Sound Systemtak to prípadne môžu moderátori presunúť.

diagram.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
diagram.jpg, 134.33 kB

IMG_4242.JPG

IMG_4242.JPG, 1.22 MB
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 19:13   Citovat  

U toho výškáče bude určitě výhybka, jinak by pravděpodobně shořel, protože by byl přetěžovaný nízkými kmitočty. Bude tam někde kondenzátor, tzn. strmost 6dB/oct.
   Návrat  
Peter_spx je teď offline  Peter_spx
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 19:21  Naposledy upravil Peter_spx dne 9.5.2017 , 19:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Vyskac musi mat min kondik. Ak nieje zakresleny a nevidis ho ani nikde na kabloch,tak je to sucast vyskaca.
Ten kondik bude pripevneny niekde priamo vo vyskovom repraku.
Do stredobasu to ide vsetko,bez vyhybky. Co tiez neni idealne. Mrk
PaloSv..zmeraj prosim ta priemer repraku a kukni ci je napisana vzadu impedancia a vykon.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 19:22   Citovat  

Středobasu to je víceméně fuk...to přetížení na vysokých kmitočtech je minimální...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 19:25   Citovat  

Stepa napsal:
Středobasu to je víceméně fuk...to přetížení na vysokých kmitočtech je minimální...

Fuk to sice nieje,ale v aute sa to da ozeliet..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 19:27   Citovat  

Peter_spx napsal:
Vyskac musi mat min kondik. Ak nieje zakresleny a nevidis ho ani nikde na kabloch,tak je to sucast vyskaca.
Ten kondik bude pripevneny niekde priamo vo vyskovom repraku.
Do stredobasu to ide vsetko,bez vyhybky. Co tiez neni idealne. Mrk

Presne, teraz si spomínam, že na tom tweeteri niečo bolo. OK

Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 19:30   Citovat  

Čiže kábel čo ide teraz do stredobasu dať do výhybky a z nej reprák a výška. Môže byť?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 19:35   Citovat  

PaloSV napsal:
Čiže kábel čo ide teraz do stredobasu dať do výhybky a z nej reprák a výška. Môže byť?

Ano.

Ten kondik je vidno na tej foto. Je to elektrolyt. Absolutne nevhodny do vyhybky.

Pouzijes tieto origos repraky,alebo davas ine?
Ak nechas ten povodny vyskac,tak tam premosti ten kondik. Nech to nejde 2x cez vyhybku.
Treba vsak mat spravne nastavene del.frekvencie.
Ak moze zmeraj ten priemer stredobasu.

Nieco taketo by mohlo lepsie hrat,ako origo.

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 19:59   Citovat  

Origo zatiaľ som polepil, repráky sú 165 mm, 2ohmy, dB neviem. Do budúcna zvažujem možno nejaké komponentné a najviac sa tomu približujú čo som zatiaľ našiel JBL GX600c. Síce na tom akože zosíku píš 2/4 Ohm, takže asi aj 4Ohmové by mohli byť.

20120319_143722.jpg

20120319_143722.jpg, 1.15 MB

20120319_143813.jpg

20120319_143813.jpg, 1.41 MB

20120319_143910.jpg

20120319_143910.jpg, 1.46 MB

20120319_144214.jpg

20120319_144214.jpg, 867.23 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 20:06   Citovat  

Vdaka za foto.
Vyssia impedancia moze byt,Odporucam 4 Ohm.
MOze byt aj 8Ohm,ale budes mat zbytocne nizssi vykon.
Nizka impedancia zatazuje zosik,ale pokial tam je napisane aj 2 ohm,tak to zrejme zvladne.

Pozeral si ci by tie JBL tam rozmerovo pasovali?
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 20:27   Citovat  

Síce A7G, ale riešil som bratovi, sebe (2 krát) hudbu, a už keď chete aby to trocha hralo tak:

- URČITE vyhodiť to čo tam HOnda dáva OEM. To je proste...otras
- Kúpiť základné komponentné reproduktory, nejaká rozumná značka
- dať tam MDF podkružia, hodia sa aj tie zo civic, iba sa troška upravia, obrúšia a pekne ich tam napevno pripevniť skrutkami
- kúpiť nejaké tlmenie, napr. stredná rada STP a minimálne vonkajší plech vytlmiť.

Komponentné reproduktory sa dajú zohnať také, ktoré majú namiesot výhybky iba kondenzátor pre výškový reproduktor. Ten výškový reprodiktor sa dá zapasovať tam kde je OEM pozície, a napojiť tam aj ten kondenzátor. Žiadne káblovanie a podobne. Ja som šiel pri svojej montáži oveľa ďalej, a ak by som neťahal káble, tak sa táto celá operácia dá zvládnuť za sobotu, prípadne v nedeľu doobeda dokončiť.

Kto netlmil, nepochopí, čo to robí so zvukom a bonus je potlačenie hluku (ZNAČNE).

No a za STP som dal 55 euro (bavíme sa však o vytlmení oboch plechov, t.j. vnútorný aj vonkajší na oboch dverách), a 10 euro ma stáli tie MDF podkružia na Civic. Napojenie na OEM kabeláž je už hračka.

Neviem po čom idú reproduktory, ale za 65 euro naviac vie človek HODNE získať.

Brat mal premium sound system a rozdiel bol i tak, obrovský. TIe papierové hračky v cene 2 eurá vhodné do obchodného reťazca na ozvučenie záchoda, sú proste...fail.

8b3c5472dc2be9b059d1b989d485c041.jpg

8b3c5472dc2be9b059d1b989d485c041.jpg, 493.05 kB

56cc7f42266a9f36933d3e1f92785a14.jpg

56cc7f42266a9f36933d3e1f92785a14.jpg, 373.97 kB

0412a4f864e72c096a85815c5f5b794c.jpg

0412a4f864e72c096a85815c5f5b794c.jpg, 301.55 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.5.2017 , 13:02   Citovat  

Peter_spx napsal:

Pozeral si ci by tie JBL tam rozmerovo pasovali?

Pasovali, dokonca som aj našiel inštalácie do A8g. A do zadných dverí a na plato dali GX602
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Otázka je, či nestačia aj lacnejšie Úsměv
   Návrat  
lukyn1982 je teď offline  lukyn1982
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.5.2017 , 14:07   Citovat  

Kde si zkontroluji, že díl je správný pro moje auto /VIN/?
tudy odkaz - mi vyhazuje chybu při zadání vinu.
Potřebuji zadní desky.
tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.5.2017 , 15:10   Citovat  

PaloSV napsal:
Pasovali, dokonca som aj našiel inštalácie do A8g. A do zadných dverí a na plato dali GX602
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Otázka je, či nestačia aj lacnejšie Úsměv

Kvalitativne neviem tieto JBL posudit,nemal som ich v rukach.
Mozno do nich pojdem,potom mozem napisat aj recenziu.
Kazdopadne pri akejkolvek vymene repro,treba urobit aj poriadne tlmenie.
To je tiez velmi dolezite.
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2017 , 19:07   Citovat  

Tak jsem si dneska narychlovku umyval auto a motorak. No ten vypada obstojne ale v zapeti jsem zjistil ze me kvete auto, a to doslova Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný Nastesti je to pod tim nanosem cistounky OK

20170510_184704.jpg

20170510_184704.jpg, 423.04 kB

20170510_180134.jpg

20170510_180134.jpg, 102.25 kB
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2017 , 22:08   Citovat  

krtekm napsal:
Tak jsem si dneska narychlovku umyval auto a motorak. No ten vypada obstojne ale v zapeti jsem zjistil ze me kvete auto, a to doslova Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný Nastesti je to pod tim nanosem cistounky OK

Hustý, kde jsi vzal ten motorák ? To sis dělal sám ? je to dobrý Velmi šťastný

PS: Mohl bys mě svést v tom reflashi at si ho konecne taky poridim Velmi šťastný
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 12:46   Citovat  

moc pěknej motorák Úsměv OK
   Návrat  
Sobuls je teď offline  Sobuls
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 13:26   Citovat  

tak jsem tak hledal nahradu za ty predni repraky, a nasel jsem toto - odkaz
je to komplet, i s podlozkami pod repro a vcetne tlumeni, nevim jestli se to vyplati takhle dohromady.

pak jsem tam jeste narazil na kombo, kde k tomu davaji i vyskove reproduktory odkaz , a ty nevim jestli se maji vymenit nahore misto stavajicich vysek, a nikde jsem nenasel zapojeni Smutný

nebo na tlumeni pouzit neco jinyho, tady se mi libi, ze bych to mel vsechno pri jednom a pak to jenom nejak vylepit a pridelat Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 15:47   Citovat  

Ty Clariony jsou shit, oboje.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2017 , 6:54   Citovat  

Probos napsal:
Hustý, kde jsi vzal ten motorák ? To sis dělal sám ? je to dobrý Velmi šťastný

PS: Mohl bys mě svést v tom reflashi at si ho konecne taky poridim Velmi šťastný

Jj sam... Je to RSP sani z C8G TypeR FN2. Diky konstrukci, objemu komory a velocity stacks by mělo posunout krivku kroutaku ve strednim spektru otáček, coz ostatne dela i reflesh. Muselo se preportovat aby sedla klapka a osadit jina tesneni. Ještě to není uplne dodelany ale s tim karbonovym krytem to vypada pěkněji, nez original plastove saci svody.

Uricte rad svezu, idealne začátkem pristiho mesice. Tedkom se zrovna stehuju, takze každý den je dobrej sprint zmatenej
   Návrat  
Roman9SK je teď offline  Roman9SK
PříspěvekZaslal: 12.5.2017 , 19:19   Citovat  

ahojte.. menia sa na tomto accorde 8g rozvody? ak ano v akom intervale
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.5.2017 , 7:59   Citovat  

Roman9SK napsal:

V serv. knizke je iba kontrola. Kontroluju to podla vysunutia nap.kladky.
Nechaj si to skontrolovat v honde,alebo niekomu,ktory vie co ma robit.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.5.2017 , 8:45   Citovat  

Roman9SK napsal:

Je tam řetěz, takže jen kontrola.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2017 , 10:40   Citovat  

Kluci začínám být trošku zoufalej z toho řízení na Accordu. Možná si někdo všiml, že jsem to řešil tady v jiném topicu. Závěr mechanika je takový, že A8G před faceliftem mělo problémový řízení a na našich cestách se po nějakym nájezdu prostě nějak vychodí a následek je ten, že to klepe / drnční při průjezdu nerovností. Já se s tím závěrem prostě nechci nějak smířit. Nikdo jiný to tady nezmiňoval / neřešil, tak proč by se to mělo týkat jen mého vozu?

Mám zkontrolovaný celý podvozek 3x ! Dvakrát mi ho kontroloval mechanik, jednou jsem si ho nechal kontrolovat v hondě. Mechanik mi dvakrát řekl že je to řízení, zkontrolované bylo opravdu všechno, v hondě mi neřekli vůbec nic - že tam prý problém není. Měnil jsem oba přední čepy - pravý i levý, zadní uložení stabíků a jinak je prý auto naprosto v cajku a nejsou nikde vůle a nic jiného.

Takže opravdu je jediná možnost to neřešit, nebo se s tím dá něco dělat? Samozřejmě, že kupovat nový řízení za "statisíce" nehodlám. Správnou bouračku po faceliftu ve 2.4 najdu jen hodně těžko.

Sice to nemá vliv na funkčnost ani bezpečnost, ale člověk koupí takový auto a prostě nechce, aby mu tam cokoli klepalo. To prostě nejde ignorovat během řízení Smutný I když samozřejmě to není až tak hlasitý...

K tomu bych měl ještě jednu otázku ohledně palubního počítače: Když přepínám statistiky - nájezd, spotřeba, čas jízdy, atp.. Tak se tam vždy ukáže jedna obrazovka bez statistiky, prostě prázdná. tam jde nastavit aby to něco ukazovalo nebo proč to tam takhle je nevíte?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2017 , 11:11   Citovat  

Hele neříkám, že nemůžeš mít problém se řízením.
Ale už víc jak před měsícem jsem tě směroval na přední stabilizátor, resp. na jeho tyčky (vzpěry) a uložení.
Psal si, že tam máš neorigo co maj najeto přes 40tis km. Ty můžou bejt dávno KO i když to první na pohled nemusí bejt patrný. Mě taky servis přesvědčoval, že jsou ještě ok a přesto to klepalo.

Tohle je nejčastější závada způsobující klepání na nerovnostech.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2017 , 12:17   Citovat  

Jarek napsal:
Hele neříkám, že nemůžeš mít problém se řízením.
Ale už víc jak před měsícem jsem tě směroval na přední stabilizátor, resp. na jeho tyčky (vzpěry) a uložení.
Psal si, že tam máš neorigo co maj najeto přes 40tis km. Ty můžou bejt dávno KO i když to první na pohled nemusí bejt patrný. Mě taky servis přesvědčoval, že jsou ještě ok a přesto to klepalo.

Tohle je nejčastější závada způsobující klepání na nerovnostech.

No že nic neobjevil servis v Hondě se moc nedivím, ale můj mechanik, který je spolehlivý a určitě mu v tomhle věřím, mi to auto dvakrát pořádně kontroloval a já sám jsem ho na ty vzpěry upozorňoval, ať to pořádně prohlédne, taky že jsou neorigo a mají najeto 40k, on mi říkal, že to kontroloval a určitě by poznal, že jsou KO.

V podstatě jsem s ním probíral všechno co mi tady poradili i ostatní vč. toho co jsi psal ty.

Samozřejmě netvrdím, že nemůžeš mít pravdu. To se prostě stát může a v tom případě by to bylo zklamání ze strany mechoše. Ale na druhou stranu pokud jsou to vzpěry, asi by se to časem víc a víc zhoršovalo. Což se zatím neděje. Ale zase by to byla lepší varianta a určitě lepší než řízení.

Co jiného mám dělat, když nejsem mechanik, musím mu věřit Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2017 , 7:04   Citovat  

Me se tomu porad nechce nejak verit... Nikde na netu nemuzu najit ze CU2 ma problém s rizenim ve smyslu jak tomu bylo u A7G a civicu!!! Ano odchazi, ale tak ze ti odejde ridici jednotka, elektrika a rizeni se zblazni. Zacne pumovat do volantu, ruzne cuka atp. Ale ne tohle...

Nemuzes mit uvolneny nejaky silentblok na rizeni, motoru nebo spodního ramu motoru??? Taky bych proveril poloosy, coz je kapitola sama o sobe.

Nerozumim tomu, jak tvuj servisak kontroluje stabec a jeho ulozeni. Bez toho abys to shodil to neskontrolujes! Protože na to tlaci naprava jak je auto ve vzduchu a všechno je napruzene.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2017 , 7:27   Citovat  

No právě, že já už taky ničemu nerozumím. A v Hondě, že mi řekli že podvozku nic není je taky divný, ne ? Já doufám, že se to bude zhoršovat, pak to bude dělat pořád a vezmu to do servisu a vyřeší se to.

Když hledám na youtube jakýkoli problém s řízením tak vždy to vyhodí tak možná problém s řízením že to různě lupe a vrže když se otáčí volantem, ale ne že by to bouchalo když jedu po nerovné silnici. Navíc ten problém nemůžu najít ani na starším civicu (myslím bouchání).

Pořád ten problém nejvíc připomíná podle youtube "sway bars bushing". Ale jak už jsem psal, apeloval jsem na mechanika aby tohle konkrétně zkontroloval důkladně. Tak snad se tak stalo. Vždy mi odservisoval auto bez problému. Tohle je první problém který se nedaří nějak vyřešit.

Možná tam mají i hezčí silnice než u nás a proto se mu nedařilo ten problém / zvuk tolik vyvolat.

V každém případě když jedu po hrbolaté silnici - myslím opravdu hrbolaté, tak v závislosti jak auto skočí nebo dopadne / jak kdy / to trochu cítím v podlaze, jako že se trochu něco hýbe v podlaze, nějaké vůle. Nevím jak to popsat, ale nepřijde mi to prostě nromální. 20 let starý civic mi tohle nedělá Velmi šťastný Asi teda budu čekat a snad to bude horší a horší. Btw. nejvíc to jde asi slyšet při rychlosti cca 50-60km/h. Typicky přes dědinu která má hnusné silnice Úsměv

Zkusil bych to i natočit, ale když mám telefon uvnitř auta, moc ty zvuky nepobírá. Když ho zavřu do motoráku a jedu se projet, tak samozřejmě motor vše přehlučí. Takže nevím jak to natočit.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina