Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 72 z 137
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 21:25   Citovat  

Joystick napsal:
Asi máš verzi Tourera pro polární kruh kde je světlo půl roku a není třeba svitit pořádnej výtlem

Ne beze srandy. Osvětlení interiéru funguje naprosto normálně po otevření jakýchkoliv dveří. Samozřejmě i v kufru se svítí po otevření. Mám taky Eleganci, ale tohle má snad i esko Úsměv

Zapomněl jsi dodat, že nahoře u zpětného zrcátka je přepínač, kterým se funkce vnitřního osvětlení ovládá. Vypnuto-na otevření dveří-trvale zapnuto. V tom bude jádro pudla... Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 21:30   Citovat  

To KaBro: Zmínil jsi "kombinovaný" provoz s Oktávkou. Napíšeš (krátké) porovnání...?
   Návrat  
KaBro je teď offline  KaBro
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 21:30   Citovat  

to Joystick: tak to je mi opravdu líto, ale já to nemám, když jsem prošel celý manuál a nenašel, protože u stropu není přepínač, ale jen vypínač, tak jsem volal do LBC do PELESI, a tam mi to potvrdili, že to není - bohužel. Asi jseš výjimka, že to máš, nebo naopak já, že mi to v mým toureru neudělali ... Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 21:31  Naposledy upravil piskot dne 23.4.2017 , 21:46, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

KaBro napsal:
to Joystick: tak to je mi opravdu líto, ale já to nemám, když jsem prošel celý manuál a nenašel, protože u stropu není přepínač, ale jen vypínač, tak jsem volal do LBC do PELESI, a tam mi to potvrdili, že to není - bohužel. Asi jseš výjimka, že to máš, nebo naopak já, že mi to v mým toureru neudělali ... Smutný

Tohle je z manuálu k C8G...

light_front.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
light_front.jpg, 105.72 kB

light_rear.jpg

light_rear.jpg, 73.49 kB
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 21:42  Naposledy upravil Hellborn dne 23.4.2017 , 22:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

KaBro napsal:

3. Další nepříjemná věc: dokud se mi nestala, nevěnoval jsem pozornost. Ale v pátek z práce jsem dolíval vodu do ostřikovače, otevřel zátku, ta mi vylítla z ruky a nejsa nijak jištěná k tělu nádobky ostřikovače - pěkně si mrcha zapadla dovnitř do motóru až kamsi na dno krytu; nejdřív opara, pak řev, pak ruka jako Saxána a ca 20 minutové lovení, až se se štěstím podařilo ... Takže doporučuji vymyslet nějakou fixaci (já na režnou niť skrze jeden otvor v zátce (jsou tam dva) a k tělu nádoby, nebo k čemukoli jinému vedle tak, aby se v případě, že vylítne z ruky (už nejsem holt nejmladší a ruce se občas zaklepou ... Úsměv a spadne do motorového prostoru, dala vytáhnout...

.

xenon04 napsal:
před minulou zimou jsem si myslel, že jsem ho taky ztratil, na jaře při přezouvání na letní na mě koukalo napůl zapadnutý kolmo kdesi za pravým kolem Velmi šťastný
vydrželo mi na místě do letošní zimy a už je zase fuč Velmi šťastný
v pondělí jedu na kampaň, takže je objednané... přidělám ho definitivně přesně takhle OK

Ad problém č. 3.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 22:22   Citovat  

to Piskot: díky za zprávu, pokusím se: Zásadní rozdíl je, že Octa je TDI 1,9 combi I 4x4 a rok výroby 2005,čili 11 let stará, najeto 265 000 km bez nehody. V zimě naprosto super, měl jsem na ní gumy na dojetí-ca 5-6 mm vzorek, myslel jsem, že budu ještě v zimě přezouvat, ale tím že jsem naježděnou zimní kilometráž rozdělil mezi dvě auta, tak vydržely. Tím, že jsem s Octou "srostlý" tak jízdy bez problémů, ale v těch horších "sněžných" dnech jsem ji nechával spíš manželce, která jezdila se sebou a s dcerou po doktorech, rehabilitacích a nákupech "okolo komína"(JBC-LBC_Žel. Brod_Tanvald apod.). Pokud vím, tak i ona bez problémů. Já jezdil Hondou ponejvíc JBC-Stráž pod Ralskem a zpět a Prahu apod., a taky bez problémů na nových zimákách vše ok, jenom si myslím, že jsem ještě neměl Hondu tak zmáklou, takže jsem jezdil víc opatrně a proto bezproblémově všude (tedy i ve sněhu). Bylo to i pod tíhou těch dvou havárek, co jsem měl s ní (popisuji v dřívějších příspěvcích). Zásadní rozdíl mezi oběma auty: samozřejmě u Octy náhon 4x4 je pro ni velký plus oproti Hondě. Kdyby u Hondy bylo aspoň něco jako úplná (čili mechanická) uzávěrka diferáku, tak úplně fajn. Je mi ale jasný, že u takto koncipovanýho auta to nejde a musí stačit to ESP s přibržďováním prokluzujícího kola ... Velký plus u Hondy je samozřejmě vnitřní komfort, který u Octy není, vč. toho místa vzadu. Taky bych řekl, že Honda líp sedí - je nižší a možná i malinko širší. Jinak Octa je TDI 1,9 a má záběr "odspoda" čili se nemusí tolik podřaďovat, což je znát především, když potřebuju rychle zakcelerovat např. při předjetí, kde není moc dlouhá dráha. Honda bohužel je atmosféra a člověk si s řazením musí trochu vyhrát, zvláště ze začátku, pokud byl zvyklý na to TDI. Proto třeba u mně byl motor až do ca těch 14 tis km docela "syrový" a nemělo moc cenu jezdit v eko režimu, to bylo jako když svážou nohy ... No a další zásadní věc spotřeba: Octa ca 6,5 l/100 km nafty, Honda nejprve před zimou a bez honění ca 6,9 - 7,1 l Naturalu, přes zimu jsem měřil ca 7,2 - 7,4 l/100 km. Teď se už docela chytá i ten ekorežim, takže na něm v podstatě jezdím do práce (vypínám jen když potřebuju rychle předjet ap.) a koukal jsem v pátek na prům. spotřebu - mám 6,7 l/100 km. Nejezdím ale nijak moc razantně. Jinak jak píšu v předchozím, vadí mi u Hondy to stropní světlo, že nespína na otevření dveří (tady níže Joystick píše, že to Honda má, ale moje teda ne a potvrdili mi to i tam, kde jsem ji koupil), pak i ta blbost s víčkem ostřikovače, ale to jsou víceméně drobné (no to světlo vadilo hlavně v zimě). Takže pokud uzavřu: s Hondou nemám ještě tolik zkušeností, proto jezdím spíš opatrně (ne-li vysloveně defenzívně). Co se týče jízdních vlastností, tak Octa je na tom líp právě o ten pohon 4x4. Na druhou stranu, kdybych měl novou Octu III, tak by asi byla lepší nežli Honda, ale Octa obecně je předražený auto a kvůli tomu jsem šel do Hondy (ten benzínový motor je moc zajímavý a začínám mu přicházet na chuť), protože za ty peníze, za který jsem ji koupil, poskytuje nesrovnatelně větší komfort, neřkuli, že octu bych za ně asi nepořídil, max v úplným základu, natož ve 4x4. S octou teď začínám mít trochu problémy, v zimě mi protijedoucí auto odrazilo pod kola srnu, takže jsem trochu rovnal levý předek - blinkr, nárazník a hlavně rám chladiče, pak mi v zimě nestartovala, když stála do byť mírného kopce (asi těsnění vstřiky - v zimě na mrazu ztvrdly a netěsnily - propouštěly a padala nafta - musím opravit, modlím se, aby nebyla vydřená hlava, ale byly to opravdu jen ty gumičky. U Hondy se těším, že snad 5 let budu mít s opravama pokoj, jak jsem četl a zjistil, tahle benzínová atmosféra je snad nejvymakanější motor na světě ... No a uvidím, co s karosérií budou dělat ty jablonecký zimy. Jinak jsem rozhodnut nekupovat další nový disky, ale budu měnit pouze gumy na jedny disky. Tak zatím asi vše, pokud bys měl nějakou spec. otázku, ozvi se.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 22:34   Citovat  

to piskot: jo díky, tohle v manuálu přesně mám, ale bohužel stropní spínač je jiný, nemám tam ten přepínač doprava doleva - vůbec žádný, takže mohu pouze zamáčknout světlo do stropu a rozsvítí se a pak znovu zmáčknu do stropu a zhasne ... Smutný . Jinak víčko jasně, přesně tak na stahovací páseček zajistit dobrý nápad ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 22:35   Citovat  

To KaBro: Co se osvětlení interiéru týče, už jsem ti to sem dal a opravdu nemáš unikát v tomhle, možná tak prasklou žárovku... Úsměv
Za mě děkuji za popis,a věřím, že si na honďáckou atmosféru zvykneš brzy, byť je ta v C9G už docela sešněrovaná EURO6 předpisem...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 22:45   Citovat  

to piskot: zejtra vyfotím strop a dám sem, obávám se, že to asi unikát bude ... Vždyť mi i servisman v pelesi řekl, že to opravdu není světlo Smutný na dveře ...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 22:47   Citovat  

No, já tam nahoře ten přepínač prostě nemám, můžu jen zatlačit do stropu a rozsvítím a pak znovu zatlačím do stropu a zhasnu ...
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2017 , 8:34   Citovat  

9G tourer u zpětnýho zrcátka přepínač nemá Mrk
má ho prý pouze hatch executive u panelu s otevíráním roletky střechy
po otevření dveří svítí pouze to světlo "uprostřed" střechy
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.4.2017 , 11:55   Citovat  

KaBro:

Xenon04 to nenapsal uplne jasne.

Vlez do auta a zavri za sebou dvere. Najdi na strese svetlo s prepinacem viz obrazek a presun prepinac do prostredni neoznacene polohy, jak to je na fotce. Az to budes mit, otevri dvere u ridice. Budto se Ti (to) rozsviti, nebo mas prasklou zarovku pořádnej výtlem . Jinak fakt uz nevim. Ted jsem to zkousel a fotil - Tourer Elegance MY 2015 i-DTEC.

strop.jpg

strop.jpg, 82.19 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.4.2017 , 19:16   Citovat  

to piskot, to xenon04, to Joystick, bphot0 a ostatní: Vážení, jsem za blbce a hluboce se Vám všem omlouvám. Světlo a vypínání nalezeno. Já pořád řešil ty dvě přední čtecí a vůbec jsem nevěděl, že tam je ještě jedno uprostřed stropu ... Se stydím Rok jezdím pouze vepředu jako řidič a vzadu jsem seděl snad pouze při předváděčce a přejímce vozu ... HaHaaa Až dneska v práci mi kolega důrazně sdělil, že má sice CRVčko, ale má tam uprostřed mezi předními a zadními sedačkami ještě jedno stropní a to že má přepínač a funguje ... Chápeš! Hrdě jsem mu řekl, že teda já tam žádný takový světlo nemám. Včera jsem dokonce vyfotil ty přední čtecí a chtěl je sem dát, abyste viděli, že nekecám ... No a dneska z práce jdu k autu, sednu a chci se rozjet, když tu mně napadlo, abych se kouknul, jestli není ještě jedno světlo za mojí hlavou uprostřed. Tak se otočím a .... Je to tam. Takže teď jsem všem za Joudu. No nic, sám způsobil ... Takže přepnul přepínač na prostředek mezi on a off, jak mám v manuálu a jak mi poctivě poslal ofocené piskot, a teď naposled i ještě stručně popsal bphot0 ... Takže Vám všem děkuji moc za Váš čas, snahu a trpělivost, a zkrátka mám vyřešeno. Jinak mám ca 15 000 najeto 9.5., jdu na první garančku a se svým olejem (nechávám tedy po doporučení Shell co tam je a světe zboř se: oni souhlasili s tím, že můžu přivézt svůj: Je to teda rozdíl, protože jsem koupil 4 l i s dopravou za cenu 1 l, který mi na podzim prodali v hoňďáckým servisu na podzimní prohlídce - prý museli dolít ... Nevšiml jsem si ale, že bych ho měl míň, vpodst. obden odpoledne před odjezdem z práce kontroluju na měrce ... A nechám přezout na letní, ty samý disky 17, doufám, že už i v JBC mně to nepřekvapí, i když dneska ráno zase ca -1 st. A zatím alespoň na dálku Vám posílám ... pifko pifko pifko a pokud se zúčastním hoňďáckýho srazu a setkáme se, tak určitě nebude imaginární ... Takže zdar! muhehe
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2017 , 19:40   Citovat  

To KaBro: A já to tipoval na tu prasklou žárovičku, a ona chyba mezi sedačkou a zbytkem auta... Úsměv Úsměv Úsměv Je to tam.
Jinak proto tady jsme, abychom poradili pifko
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.4.2017 , 19:49   Citovat  

to piskot: děkuji moc, však manželka, když si to přečetla tak prohlásila, že určitě vyhraju letos titul debil roku ... Bueee
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2017 , 19:59   Citovat  

Hlavne, ze to sviti! Ja jsem se skoro uz klonil k verzi, ze japonsko-anglicti soudruzi nekde udelali chybu (napr. zapomneli na strop to svetlo pridelat).

Jinak mne jeste napadlo: zena ma CX-3. A musim rict, ze podrobne srovnani Hondy s Mazdou zcela jasne potvrzuje, ze Honda si dava na "po-evropsteni" aut vyrazneji zalezet. Napr. stahovani oken v Mazde ma stale automaticky dojezd vyhradne u ridice a pro ridice. A tech veci je tam vic, jen si ted nevzpomenu. Jo, treba "dorazy rizeni pri maximalnim rejdu" jsou u Mazdy furt ty hlucny tvrdy, to snad uz zadny jiny auta nemaji (napr. treba Suzuki to melo normalni tichy evropsky).

Jo, a olej Shell urcite lepsi nez Castrol. Jestli ho jeste nemas, tak bych doporucil za sebe zase Mobil 1, ale podstatne je dodrzovat specifikaci a interval vymeny. Znacky moho byt a jsou jiste i o osobnich pocitech.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.4.2017 , 20:11   Citovat  

to bphot0: díky moc, to je právě to co mně teď mrzí: tak vehementně jsem přesvědčoval, že soudruzi z England udělali někde chybu, až jsem Vás pár téměř přesvědčil ... přátele. No, ten Shell už mám doma. Já ho dávám do Octy už léta a je fakt dost dobrej. Jen jsem myslel, žekdyž u toho Castrolu píšou, že tam má tu molekulární úpravu spec pro auta se start-stop systémem a pro studený starty, že by to mohlo být lepší, ale já jsem ať u shellu v Octě ani teď tady v Hondě nikdy nezaznamenal skrze motorový olej sebemenší problém. A to dokonce když jsem měl Octu relativně novou, ca 60 tisíc najeto, tak jsem měnil v prodloužených intervalech jak doporučovali, a až teď posledních ca 60 tis km jsem to zase zkrátil na 15 tis. a řekl bych, že je to znát - olej vůbec nebere a můj soukromý servisman, který se mi o ni teď stará, tak při výměně i odsaje zbytky z vany a nový je krásně čistý, předtím byl už po výměně černej ... kouř Ale jak píšeš, dodržovat specifikaci, intervaly a ty osobní pocity ... Je to tam.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 9:06   Citovat  

Taky koukám po oleji 5w-30... U Xw-40 jsem měl jasno, ale u 30 teda fakt nevím... to mi hlava nebere Honda dává Shell..

P.S. Nejel někdo s bílým Tourerem ráno přes Velké Přílepy? Občas potkávám dvojče svého...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 10:46   Citovat  

AHoj, mam sice diesel, ale napisu svou zkusenost: pri prvni vymene pri 8500 km mi v Honde dali taky Shell 0W-30. A musim rict, ze z hlediska hlucnosti oproti puvodni naplni 0W-20 i po dukladnem zahrati docela zklamani. Nicmene po case jsem si zvykl a nic nevnimam. Navic mi staci si na ulici poslechnout naftovou skodovku a jsem dokonale spokojen.

Pres Prilepy jsem nejel, to bude nekdo jinej. Navic ja ted jezdim na stribrnejch original 16", takze myslim, ze dvojce nemam Úsměv
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 14:47   Citovat  

Mám dotaz na majitele 1.8iVTEC. Přestal jsem úplně používat autostop a všimnul jsem si mírných vibrací na volantu a vlastně celé kabiny včetně sedačky, když auto stojí a motor jede na volnoběh (tuším, že motor má v tu chvíli cca 650ot/min). Vibrace jsou mírné, ale přesto jasně patrné. Třeba mobil, který mám připevněn na držáku na palubce vedle volantu, se celý lehce chvěje. Je to normální u 1.8 iVTEC?
Mám C9G Tourer MY2014 (do provozu 2015), najeto 20tkm.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 15:40   Citovat  

anunaki napsal:
Mám dotaz na majitele 1.8iVTEC. Přestal jsem úplně používat autostop a všimnul jsem si mírných vibrací na volantu a vlastně celé kabiny včetně sedačky, když auto stojí a motor jede na volnoběh (tuším, že motor má v tu chvíli cca 650ot/min). Vibrace jsou mírné, ale přesto jasně patrné. Třeba mobil, který mám připevněn na držáku na palubce vedle volantu, se celý lehce chvěje. Je to normální u 1.8 iVTEC?

Ne, vibrátor z auta na volnoběh nemáme...
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 19:14   Citovat  

anunaki napsal:

Mírné vibrace na volnoběh taky občas cítím… přijde mi, že je to spíš ve vlnách, nikoliv konstantní (nevšiml jsem si zatím, zda to nějak souvisí např. se spínáním kompresoru či jiného spotřebiče). Těch občasných nepatrných vibrací jsem si všiml už u nového auta, ale nevěnoval jsem tomu nikdy moc pozornost, jsou opravdu slabé a neruší mě nijak. Ale rozrezonovat drobné předměty, třeba ten mobil, by asi mohly.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 20:11   Citovat  

Tak on to není žádný vibrátor, jak poznamenal Piškot. Jen takové mírné chvění. Každopádně u studeného motoru mi to nedělá vůbec, až když se motor ohřeje. Ve vlnách to je asi někdy taky, zkusím to vysledovat.

michal.t napsal:
Mírné vibrace na volnoběh taky občas cítím… přijde mi, že je to spíš ve vlnách, nikoliv konstantní (nevšiml jsem si zatím, zda to nějak souvisí např. se spínáním kompresoru či jiného spotřebiče). Těch občasných nepatrných vibrací jsem si všiml už u nového auta, ale nevěnoval jsem tomu nikdy moc pozornost, jsou opravdu slabé a neruší mě nijak. Ale rozrezonovat drobné předměty, třeba ten mobil, by asi mohly.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 21:54   Citovat  

anunaki napsal:
Tak on to není žádný vibrátor, jak poznamenal Piškot. Jen takové mírné chvění. Každopádně u studeného motoru mi to nedělá vůbec, až když se motor ohřeje. Ve vlnách to je asi někdy taky, zkusím to vysledovat.

Ono chvějící se mobil mi nutně ten vibrátor připomněl....Úsměv Jak už tady zaznělo, taky se zkusím zaměřit na projev auta při zahřátém motoru na volnoběh, nijak si ale nevybavuji, že bych zaznamenal nějaké chvění rušivého charakteru.
A zítra zkouknu ty tepichy taky.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 22:01   Citovat  

Tak zdravím nejprve všechny Hoňďáčky olejáčky. V úterý jsem byl na 1. garančce po 15 tis. km, měl jsem nastaveno po roce a docela to vyšlo, přesně 15 823 km. Od Hobise jsem měl zprávu, že v Pelesi mu nabídli místo 5W-30 0W-20 s tím, že jej nyní doporučují. Já si přivezl svůj 4 l. 5W-30, který jsem koupil zde: tudy odkaz a v pohodě. Na podzim mi při podzimní prohlídce dolívali 1 l a účtovali si za ten samý 595,- Kč, takže jsem ušetřil na oleji celkem 1904,- Kč, což je setsakra dobrý ... A stímto shellem mám velmi dobrý zkušenosti v OCTĚ 4x4, která má v současnosti najeto ca 270 tis. km a olej od samého začátku. Co se týče specifikace, řídil jsem se normou ACEA A5/B5, chtěl jsem původně udělat záměnu za Castrol, ale v předchozí diskuzi jsem dal na radu bphot0 a zůstal u shellu. Mám od úterka najeto ca 300 km, to je málo na to, abych mohl něco hodnotit , ale je vše při starém. Tady ještě přikládám soubor pro ty, kdo neví jak se rozhodnout, ale myslím, že specifikace 5W-30, resp. 0W-30 je do našich klimatických podmínek asi nejvhodnější (koukejte hlavně na toho pavouka na druhý straně dole). Jinak k dalšímu a vibracím v dalším příspěvku. pifko pifko pifko

specifikaceOLEJU.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  specifikaceOLEJU.pdf
 Velikost:  159.44 kB
 Staženo:  306 krát

Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 22:23   Citovat  

Tak a další věc se týká kalibrace tlaku v pneu: kdo chcete, nebojte se jít do zimních pneu 16, kalibrace je opravdu velmi jednoduchá a je popsaná v manuálu. Já jel po úterní garančce včera domů z práce a v Modlibohově vjíždím na hlavní ke Starýmu Dubu, koukám doleva jestli něco nejede po hlavní a trochu jsem podřadil, přidal víc plynu a rychleji stočil volant, no a na displeji hláška o tlaku. Tak jsem nejdřív myslel, jestli jsem nepíchnul (to by byl wc, protože nemám rezervu, jen tu soupravu na lepení pořádnej výtlem). No na letišti jsem zastavil, zkontroloval gumy, vše v poho, tak jsem dojel domů do JBC. Pak jsem volal do servisu, že se mi stalo toto. Bylo mi sděleno, že se to v případě tohoto systému sledování tlaku u C9G Tourer může stát a jestli jsem v autě, tak mně navedou na překalibraci a že je to popsáno v manuálu též. No, byl jsem už doma, takže mi řekli, že ať zavolám zítra až budu v autě. Já to naštudoval z manuálu a večer jsem šel do garáže, a tam jsem to v pohodě podle manuálu nastavil a už nesvítí ... Je to tam. Takže zkušenost:1. když se ostře zaakceleruje a k tomu ještě trochu prudčeji zatočí, může vyběhnout ta hláška na pokles tlaku v pneu. Druhá věc je, že doporučují před kalibrací nafoukat všechny 4 gumy na předepsané hodnoty. A tady jsem u druhé zkušenosti: zase England - proč v manuálu neuvedou předepsaný tlak v pneu a odkazují na sloupek dveří u řidiče, kde žádný údaje nemám (teď se trochu stydím, abych nedopadl jako u toho stropního světla), jen dole jsou nějaký skoro nečitelný údaje o hmotnostech. Až zase přes internet po docela dlouhém slídění jsem našel a zjistil atady uvádím: při neobsazeném se udává pro C9G Tourer 2,1 bar v předu i vzadu a při plně obsazeném 2,1 vpředu a 2,6 vzadu (pro pneu 225/45 R17) - tady: tudy odkaz pifko Tak a k vibracím další přísp.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 22:29   Citovat  

Tak a ještě vibrace: nevím jestli to nazvat vibrace, uvnitř auta nic nepoznám a nic nevibruje, ale všiml jsem si už loni u nového, že když přijedu z práce domů (je zahřátý), vylezu z auta a jdu otevřít vrata, tak motor jde nepravidelně, jak popisujete ve "vlnách", čili nižší-normální otáčky a najednou zrychlí, a pak zase do normálu. Já bych to možná přisuzoval zapnuté klimatizaci, ale nevím ... Jinak zatím mi to až tak nevadí, uvnitř auta to není znatelné. Ale jinak nevím, jestli je to normální, nebo ne ... zmatenej Tak zatím zdar a sílu, už jsem se vypsal docela dost ... pifko pifko pifko
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 22:38   Citovat  

Jo, teď jsem zkoušel ten odkaz na olej od olejáčka, nějak nefunguje, takže zkouším ještě jednou: tudy odkaz

anebo takto a vyberte: tudy odkaz
pifko pifko pifko
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 23:32   Citovat  

K te kalibraci a k 16tkam: to, co popisuje KaBro, je vlastne nastaveni systemu sledovani tlaku v pneu z pomeru otacek jednotlivych kol a vcelku jednoduse se da udelat uzivatelsky. Pak existuje jeste druhy problem, a to je nastaveni nekde v ridice jednotce, jak velka kola na aute jsou, a to se IMHO standardni uzivatelskou cestou udelat neda. Ptal jsem se na to dukladne v mem servisu a bylo mi vysvetleno, ze se nastavuje hodnota bud 15-16", nebo 17-18". Ta hodnota je vlastne citlivost systemu, kdy u vetsich kol je z duvodu nizsi vysky gumy potreba, aby to pracovalo citliveji. Podle meho pochopeni problemu z diskusi zde je toto ten duvod, proc se nekteri mozna brani zmene rozmeru na zimu. Ale de facto pokud jsem mel z vyroby 17" kola, tak 16" zimaky by nemusely az tak vadit, protoze system bude citlivejsi a nachylnejsi na falesnou signalizaci defektu. Obracene je to uz horsi, defekt nemusi byt vcas zaznamenan, ale pokud si spravne vzpominam, tak v norme EU jsou strasne dlouhe casy na varovani (napr. do 10 minut pri nahle ztrate 20% tlaku), takze je to myslim stejne jedno. Navic, pokud vim, tak treba VW koncern rozmer kola neresi (nejsem si jist, musel bych overit v Cesane).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 23:44   Citovat  

KaBro: a jeste k tomu oleji: myslim, ze ses rozhodl spravne. Muj servis je Roudnice a dost jsem to s nima resil pred prvni vymenou. Oni davaji bud original od Hondy, nebo Shell. Castrol mi nedoporucuji, tak jsem se pak priznal, ze bych si ho do auta stejne nalejt nedal. Takze jsme se docela shodli.

A to, ze jsem zde psal, ze je ta nafta s tim Shellem hlucnejsi, je pravda, ale vnimal jsem to jen prvnich par dni. Na vlastni olej jsem se neptal, a to hlavne z duvodu, ze se docela bojim padelku (po historkach od znamych Audi-maniaku a jednoho znameho garazisty) a tak nejak verim, ze u toho sudu v autorizaku bude vetsi sance, ze je to prave (tak mi to nevyvracejte, kdyz tomu chci verit).
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina