Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 70, 71, 72 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 71 z 137
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.4.2017 , 18:31   Citovat  

Hellborn napsal:
Rozměr se podívám v garáži a večer napíšu, ale problém s koly z C8g jsem měl vpředu (dřelo o třmen), zatímco dojezdovka se dává na zadní nápravu (protože těžký předek nemusí udržet - máme takovou zkušenost z jednoho HONDAye, kde si Wayne odskočil s Preludou 4g na louku), tak tam problém nepředpokládám...

Takže to mám chápat tak, že elektrony co jsem si nechal z 8G a plánuji je dát na 9G na zimu budou mít problém ??
To by bylo nemilé Tak to koukám!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.4.2017 , 18:33   Citovat  

jenda200 napsal:
Takže to mám chápat tak, že elektrony co jsem si nechal z 8G a plánuji je dát na 9G na zimu budou mít problém ??
To by bylo nemilé Tak to koukám!

Elektrony nevím. Šlo o zimní plechy 16´´. Psal jsem to kvůli té plechové dojezdovce. Se stydím A na tu jsem se samozřejmě zapomněl podívat... Se stydím Se stydím Se stydím
   Návrat  
Aviaczek je teď offline  Aviaczek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.4.2017 , 19:37   Citovat  

mi tam elektrony z 8g sedely Úsměv

IMG_20160214_162158.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20160214_162158.jpg, 4.26 MB
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2017 , 21:19   Citovat  

Aviaczek napsal:
mi tam elektrony z 8g sedely Úsměv

Pěkný... OK
   Návrat  
PIK je teď offline  PIK
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 8:28   Citovat  

Zdravím, nemáte někdo zkušenosti se střešními nosiči? Jde mi konkrétně o tyhle - tudy odkaz Láká mě ten WingBar Edge, líbí se mi hlavně, že je kompaktnější, ale trochu mám pochyby, jestli se na něj vejdou 2 kola + jedno dětské/menší. Vlastně je vůbec otázka, jestli se takhle 3 kola vejdou vůbec i na klasický WingBar Velmi šťastný Nemáte to někdo? U klasického WingBaru mně vadí, jak čouhá do boku - zvlášť vzadu, na C8G mi vždycky strašně zavazel, když jsem musel např. něco fixovat nahoře v boxu, vždycky jsem se o něj zatrhával, napichoval... Třeba to u Tourera tak nepřekáží? Klasický Wingbar se na Tourera, jak jsem koukal, prodává ve verzi o pár cm kratší než na C8G.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PIK je teď offline  PIK
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 8:47   Citovat  

PIK napsal:
Zdravím, nemáte někdo zkušenosti se střešními nosiči? Jde mi konkrétně o tyhle - tudy odkaz Láká mě ten WingBar Edge, líbí se mi hlavně, že je kompaktnější, ale trochu mám pochyby, jestli se na něj vejdou 2 kola + jedno dětské/menší. Vlastně je vůbec otázka, jestli se takhle 3 kola vejdou vůbec i na klasický WingBar Velmi šťastný Nemáte to někdo? U klasického WingBaru mně vadí, jak čouhá do boku - zvlášť vzadu, na C8G mi vždycky strašně zavazel, když jsem musel např. něco fixovat nahoře v boxu, vždycky jsem se o něj zatrhával, napichoval... Třeba to u Tourera tak nepřekáží? Klasický Wingbar se na Tourera, jak jsem koukal, prodává ve verzi o pár cm kratší než na C8G.

Tak vidím, že nejsem schopnej dát správný odkaz Se stydím - takže WingBar Edge tudy odkaz a klasický WingBar tudy odkaz
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 8:57   Citovat  

3 dospělá kola bez nějakého většiho štelování na klasickém Wingbaru (ložná plocha cca 120cm).
Oreginál C8G s designem podobným tomu Wingbar Edge, měl ložnou plochu vzadu jen lehce přes 80cm. Tam už by si s tím musel člověk víc pohrát.
Otázkou je, jaká bude ložná plocha u C9GT, v linku se píše 76cm...

DSC_0069.JPG

DSC_0069.JPG, 3.95 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 9:37   Citovat  

Wingbar Edge mám. Použil jsem na ně teda akorát rakev, kola půjdou na tažné (až bude), protože tam musím nacpat 4 kola... Se stydím Koupeno zde - píšou tyče o délce 89.6cm , 97,6cm..
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 11:06   Citovat  

Hellborn napsal:
Pokud nemáš přelito o centimetry (na rysce), ale jen o pár mm, tak to problém není...

a ako meras olej? za studena alebo ked je motor zahriaty? Mne sa zda, ze ked je motor zahriaty a zmeram olej, tak su asi 3mm nad hornou ryskou a ked je studeny, tak asi 2mm pod hornou ryskou. je to tazko vidiet, nakolko olej je novy. neviem ci mam odpustit nejake 1-2dcl, alebo to nechat tak.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 12:13   Citovat  

Dojedu, nechám cca 15min. stát a pak se mrknu. Plastová měrka je blbá no... naštvanej

A nemělo by to být spíš obráceně? Studený a všechen steklý do vany by měl ukázat víc... to mi hlava nebere
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 12:43   Citovat  

mozno sa mylim, je to zle vidiet, nakolko ten olej je novy. skusim to pozriet znova
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 13:06   Citovat  

Tohle jsem resil po prvni vymene oleje. Prebiral jsem auto, na parkovisti zkontroloval, ze olej je cistej, a jel spokojene domu. Byl jsem zvyklej kontrolovat olej pred jizdou, takze druhy den rano kouknu a mam cca 5 mm nad horni rysku. Nicmene podival jsem se do manualu, jak to ma byt (podotykam, ze mam 1.6 naftu): ma se zastavit na rovine, vypnout motor a myslim 3 minuty (nebo 5 minut, ted si nejsem jistej) pockat a pak se kouknout. Tak jsem to udelal a mel jsem presne na horni rysce, takze spravne.

Podle mne teplotni roztaznost nehraje roli tolik, jako jak to pres noc natece shora do vany. Proto budes mit rano vic.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 19:31   Citovat  

Řešil jste někdo tažné zařízení na Tourera Cooo???
   Návrat  
PIK je teď offline  PIK
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 22:31   Citovat  

2bep napsal:
3 dospělá kola bez nějakého většiho štelování na klasickém Wingbaru...

Hellborn napsal:
Wingbar Edge mám...

Pánové, díky, 2bep: bezva instruktážní foto. Klasický Wingbar je holt jistota. Zkoušel jsem si doma postavit nosiče "nasucho" a naměřit a zdá se, že i na Edge by se to do nějaké velikosti kol (asi půjde hlavně o řídítka) mohlo vejít, pokud se to nebude bít s těma bočníma patkama, ale asi to bude brzy (s trochu větším třetím kolem) celkem naknap. Na druhou stranu mě na Edge láká, že to nikam do boku netrčí, takže k tomu bude s mojí "výškou" lepší přístup a nebude mě bodat přečuhující tyč do žeber. Jinak mě za pár let zjevně taky čeká koule a zadní nosič, 4 kola na střechu prostě nenarvu Cool

Náhodou nebyl by nějaký majitel Tourera s klasickým Wingbarem v Praze, který by byl ochotný nechat mě na to kouknout/ošahat? Případně Hellborn netušíš, kam až ke kraji (k tomu černému límci) těch Edge se dá uchytit Thule FreeRide tudy odkaz ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 22:38   Citovat  

anunaki napsal:
Řešil jste někdo tažné zařízení na Tourera Cooo???

Zatím ne... Tak za měsíc dva... Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 22:40   Citovat  

PIK napsal:

Náhodou nebyl by nějaký majitel Tourera s klasickým Wingbarem v Praze, který by byl ochotný nechat mě na to kouknout/ošahat? Případně Hellborn netušíš, kam až ke kraji (k tomu černému límci) těch Edge se dá uchytit Thule FreeRide tudy odkaz ?

To netuším, ale můžu Tě nechat okouknout Edge v Praze a okolí... Úsměv Možná i ten nosič na kolo někde mám (ale byl tak 7let ve sklepě...).
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 22:59   Citovat  

PIK napsal:
Pánové, díky, 2bep: bezva instruktážní foto. Klasický Wingbar je holt jistota. Zkoušel jsem si doma postavit nosiče "nasucho" a naměřit a zdá se, že i na Edge by se to do nějaké velikosti kol (asi půjde hlavně o řídítka) mohlo vejít, pokud se to nebude bít s těma bočníma patkama, ale asi to bude brzy (s trochu větším třetím kolem) celkem naknap. Na druhou stranu mě na Edge láká, že to nikam do boku netrčí, takže k tomu bude s mojí "výškou" lepší přístup a nebude mě bodat přečuhující tyč do žeber. Jinak mě za pár let zjevně taky čeká koule a zadní nosič, 4 kola na střechu prostě nenarvu Cool

Mám originální nosič Honda, což je přebalený Thule s aero tyčema či jak se to jmenuje. Montuju na to 4x Free Ride a tedy 4 kola. Dvě dospělé, dvě dětské. No problém kouř

Dodatek: ty dětský kola jsou skoro dospělý 24" ráfky.
   Návrat  
PIK je teď offline  PIK
PříspěvekZaslal: 19.4.2017 , 23:46   Citovat  

Joystick napsal:
Mám originální nosič Honda, což je přebalený Thule s aero tyčema či jak se to jmenuje. Montuju na to 4x Free Ride a tedy 4 kola. Dvě dospělé, dvě dětské. No problém kouř

Dodatek: ty dětský kola jsou skoro dospělý 24" ráfky.

Xakru, no tos mě nahlodal! A to se Ti vejdou 4 Freeridy na tu tyč o délce 118 cm?

Hellborn napsal:
To netuším, ale můžu Tě nechat okouknout Edge v Praze a okolí...

No, pokud se nenajde nikdo, kdo by měl klasické WingBary okolo Prahy, tak bych se ozval na případnou obhlídku (pokud budu schopnej se na klasiku natahovat i ke prostředku, aniž bych se při tom napích na ráhno, tak jsem nakloněn klasice, i když se mi Edge víc líbí a doma jsou menší heblo). Díky! meetallll
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2017 , 9:09   Citovat  

Vejdou. Velký vně a ty menší uprostřed. Musím na přeskáčku řídítka dopředu dozadu dopředu dozadu a na jednom kole zasunout sedlo. Je to tiptop ale jde to.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2017 , 9:11   Citovat  

Pro jistotu, pro ty méně chápavé, tedy pro mě, použití těch uváděných nosičů nepotřebuje zásah do střešních ližin? Jak to bylo vidět na kdysi sem daném odkazu na videu?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2017 , 22:47   Citovat  

piskot napsal:
Pro jistotu, pro ty méně chápavé, tedy pro mě, použití těch uváděných nosičů nepotřebuje zásah do střešních ližin? Jak to bylo vidět na kdysi sem daném odkazu na videu?

Nevím co máš přesně myslíš. Originál příčníky zapadnou do dírek v hagusech takovými kolíky a jen se to dotáhne a nemůže to ujet. No a ty FreeRide nosiče se pak přidělají na ty příčníky. Nevím jaký zásah máš na mysli. Já žádný neprováděl.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2017 , 15:55   Citovat  

Joystick napsal:
Nevím co máš přesně myslíš. Originál příčníky zapadnou do dírek v hagusech takovými kolíky a jen se to dotáhne a nemůže to ujet. No a ty FreeRide nosiče se pak přidělají na ty příčníky. Nevím jaký zásah máš na mysli. Já žádný neprováděl.

Tohle tudy odkaz jsem měl na mysli, že se musí u originálních příčníků "rýpat" do hagusů.
WingBary se přichytí na ty hagusy, jak to tak vypadá.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2017 , 17:59   Citovat  

Jestli jsou jen přebalené Thule,tak nemusí. Civic nemá na hagusech ty krytky (pokud si pamatuju - nevidím z okna pod střechu), ale má "dirky" na ty úchyty.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2017 , 20:03   Citovat  

jj, nic takového nedělám. Tam kde má CRV ty krytky jsou u Tourera jen prolisy, žádná krytka.

pricniky.jpg

pricniky.jpg, 142.81 kB
   Návrat  
KaBro je teď offline  KaBro
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 19:54   Citovat  

To anunaki: já řešil tažný rovnou při koupi tourera v servisu, mám sundávací kouli a museli mi pro tažný vyříznout kousek na spodku zadního nárazníku. Vše funguje jak má.

Tak Vážení podělím se o pár zkušeností přes zimní provoz - přes zimu jsem najel ca 8 000 km s tourerem a ca 8 000 s Octou I combi 4x4.

1. Ty zimní gumy Sava eskimo hp2 - na 17 kách a musím říct, že velmi tiché, držely na sněhu i ledu (v JBC a okolí letos zejména v lednu docela hustý) a zkušenosti tudíž více než dobré, teď jdu příští týden na garančku, budu měnit zpátky na ty mizerný polský letní BGS Turanzy (u nás v JBC dnes docela hustě ještě posněžívá ... Úsměv).

2. Nepochopím, že u takovýhleho auta, jakým C9g je, nefunguje a na dotaz do servisu není-čili neexistuje z výroby (!!!) osvětlení interiéru na otevírání dveří, i když ve dveřích spínače jsou ???? To mi hlava nebere. V létě to ještě nějak šlo, ale všiml jsem si toho až v zimě a při nastupování v noci to je docela na h ... (výbava elegance); myslím, že místo volovin jako auto start-stop při zastavení nebo ekorežimu i omývání světlometů tam tedy spínání vnitřního osvětlení ve vazbě na otevírání dveří být mělo!!!! Kór, když se Japíci chlubili, že se jedná o auto pro Evropany, vyrobené v EU (England).

3. Další nepříjemná věc: dokud se mi nestala, nevěnoval jsem pozornost. Ale v pátek z práce jsem dolíval vodu do ostřikovače, otevřel zátku, ta mi vylítla z ruky a nejsa nijak jištěná k tělu nádobky ostřikovače - pěkně si mrcha zapadla dovnitř do motóru až kamsi na dno krytu; nejdřív opara, pak řev, pak ruka jako Saxána a ca 20 minutové lovení, až se se štěstím podařilo ... Takže doporučuji vymyslet nějakou fixaci (já na režnou niť skrze jeden otvor v zátce (jsou tam dva) a k tělu nádoby, nebo k čemukoli jinému vedle tak, aby se v případě, že vylítne z ruky (už nejsem holt nejmladší a ruce se občas zaklepou ... Úsměv a spadne do motorového prostoru, dala vytáhnout...

Tak zatím vše a mám ještě jednu prosbu:

Mám jít teď ca na 15 000 km na garančku do servisu PELESI v LBC - dávaj tam docela za draho Shell Helix ultra professional 5W-30 (ACEA A5/B5, 1 l ca za 520,- Kč, já seženu přes internet nebo jinde 1 l ca za 120,- Kč). Chtěl bych tam ale možná dát CASTROL Magnatec stop-start 5W-30, viz např.: tudy odkaz A chci se zeptat: když ho tam dovezu, myslíte, že je nutné dělat výplach při výměně?? Nebo stačí jen vypustit, odsát z vany, vyměnit filtr a nalít? Máte někdo zkušenost? Díky předem moc za odpověď.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 20:06   Citovat  

Výplach po výměně oleje se dnes nedělá, buď v klidu. Ten bych udělal pouze v případe, že auto najelo na náplň víc, než doporučuje přepis výrobce. Nečekají Tě žádné náklady navíc, jen olej na výměnu a filtr.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 20:13   Citovat  

Asi máš verzi Tourera pro polární kruh kde je světlo půl roku a není třeba svitit pořádnej výtlem

Ne beze srandy. Osvětlení interiéru funguje naprosto normálně po otevření jakýchkoliv dveří. Samozřejmě i v kufru se svítí po otevření. Mám taky Eleganci, ale tohle má snad i esko Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 20:17   Citovat  

to Jopeeeno: díky moc, já si to myslel, ale jen jsem se bál, aby mi neřekli, že je to na moji odpovědnost a nenesou záruku za příp. škodu ... Myslím ale, že ten Castrol je lepší než ten Shell ... Úsměv
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 21:00   Citovat  

KaBro:
Nemáš vůbec zač. To, jestli bude lepší Castrol nebo Shell, je otázka do pranice. Neznáme jejich HTHS viskozitu, alkalickou rezervu, jaký je základový olej a přísady, obsah sulfátu atd. Obecně ale platì, a to se Ti asi nebude líbit, že oleje Castrol nejsou taková hitparáda, jak se obecně tvrdí. Já bych volil Shell, který jsem měl taky i ve svém autě po záběhu. Teď jsem pro změnu na Motulu. Ale to je na Tobě je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 21:23   Citovat  

to Jopeeno: díky, to je rada nad zlato, já mám ten shell taky od začátku a mám ho i v Octě a nemůžu si stěžovat. Takže na něm můžu klidně zůstat. S Castrolem zkušenosti nemám, jen jsem koukal na to, že má nějakou tu molekulární úpravu pro studený starty a auto stop-starty. Takže je to s tou viskozitou jak píšeš, a já nemám nějaký zásadní důvod měnit.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 70, 71, 72 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina