Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 321, 322, 323 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 322 z 486
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 11:12   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
Ja bych rekl ze si stim vubec nedelaly hlavu a praskly tam stejnou co do K20 .. dle mne je dulezitejsi startovaci proud tu prvni co jsi dal tak tak velkou jse ted popisoval tak se nato mrkni,ze se tam vesla ,ale buhuzel ma i stejnej startovaci proud a oproti serii to byl hodne malej rozdil porad to tocilo dlouho tu bych nebral ..a ta dlouha uz bude asi moc , .. jsem se dozvedel od svary ze vyrobce udava max 60Ah cokoliv navic je na skodu baterky tak tu vetsi ani nebudu zkouset a koupim najspis tu samou yuasu nebo jeste svara si pochvaluje nakou co se dela soubezne z vartou ze ji ma ve vyech naftovych baboracich a jedou i po trech letech tak uvidime za jakou cenu to bude ..

Jestli ono to delší točení nebude zdvihem K24, který je (pokud se nepletu) delší než u K20... Takže startér se otočí víckrát než dostane píst ke svíčce, aby to chytlo.

Tři roky by měla vydržet každá baterka... Poslední origo mi odešla po asi 4,5 roce, předchozí (taky origo) tam byla asi 7let..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 11:25   Citovat  

Má tady vůbec někdo originál baterii? A nemá problémy se starty? Mě připadá že spoustu lidí si myslí že v Hondě jsou troubové když tam dali úzkou baterii a že čím víc ampér dává tím rychleji motor naskočí. Teď jsem psal do Topbaterry na dostupnost té Yuasy 48Ah 430A a nabízí místo ní úzkou se stejnými rozměry Alphaline 55Ah 500A...

UMF75B24L_Alphaline_55Ah_prava.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
UMF75B24L_Alphaline_55Ah_prava.jpg, 779.64 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 11:31   Citovat  

Já... Předchozí baterii jsem dal 12.1.2012 (předchozí tam dle historie byla od 29.9.2005, takže první vydržela od 10/2003), odporoučela se během týdne někdy v létě (musel bych faktur).
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 12:39   Citovat  

Hellborn napsal:
Já... Předchozí baterii jsem dal 12.1.2012 (předchozí tam dle historie byla od 29.9.2005, takže první vydržela od 10/2003), odporoučela se během týdne někdy v létě (musel bych faktur).

A nikdy ti neblikali kontrolky a nikdy tito nechrochtalo 3-4 sekundy pocitam ,to jen nam lemplum ...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 12:59   Citovat  

Jo, u tý 7 let starý baterie v mrazech přes -15°C a oleji 10W-40 kontrolky pohasly. A 3-4 vteřiny s tím netočím. Když to naskočilo,tak šel motor normálně, žádný chrochtání se nekonalo.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 13:44   Citovat  

Tak jsem se po 1,5 roce a projetých 170.000 Kč rozhodl k jedinému logickému kroku a toho svýho rozežrance jsem nechal nekompromisně zplynovat. Výsledek je, že to jede stejně jako na benzín a při spotřebě 11,5l LPG (odhad, ještě nemám změřeno) za 13,50/l vs. dlouhodobý průměr 10,1l benzínu (to mám přesně změřeno) za 31 Kč/l u mě vychází návratnost na 5 měsíců a to vč. spotřeby benzínu cca 0,5l / 100 Km (starty). Pomíjím fakt, že na léto půjde plyn ještě min. o korunu dolu a benzín spíše nahoru.

Takže s 2.4 na věčné časy (nebo aspoň na příštích pár let) VTEC Velmi šťastný

Další na řadě jsou silentbloky v ramenou a pak konečně reflash a snad i 4-2-1 svody. Pak to nebude mít chybu. OK

Původně jsem váhal, jestli to radši neprodat, ale nakonec jsem to vyřešil a jede se dál. VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 17:46   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
Asi ,ze se tim snizuje zivotnost baterky kdyz motor dobiji jen na 45 a ty tam das 74.. svara mi rikal ,ze to zazil, ze baterka vydrzela takhle jen rok ..ja mu v celku verim .. uz par stovek aut mel pod rukama ..

tebe alternátor nedobíja len na 45A máš 100A baterku pri štarte minieš nejakú kapacitu napr na 95A po ceste sa zase baterka dobije na tých 100A cestou do práce , to iste sa stane ked tam máš baterku 45A akurát ju pri štarte znížiš na 40A a zase sa dobije na 45A cestou do práce rozdiel je len v tom že 100A baterka ma väčšiu kapacitu čiže by zniesla väčší počet studených štartou bez toho aby si ju hned musel dobiť zase po dlhšej ceste sa zase dobije na tých 100A bez problémov . A dôležitý je štartovací prúd baterky.
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 19:06   Citovat  

Sorry,ale na to nejde nereagovat.Uz delsi dobu si vsimam,ze tvoje komentare tady jsou jak z jineho sveta.
Prosimte pokud nerozumis autum,bateriim,dobijecimu systemu automobilu,atd.,tak nereaguj.Diky
Sorry za offtopic

Schvalne si vezmi multimetr,pripadne DC klestovy ampermetr,nastartuj auto ktere treba 2dny stoji(v noci -18,aktualne -13).Zapni topeni tlacitkem na sklo,vyhrev zad. okna,zrcatek,zapni svetla.Velmi rychle zjistis,jak dlouho se bude nabijet baterie s kapacitou 100Ah a 45Ah. Pokud budes jezdit Praha-Brno kazdy den,tak krome vetsimu opotrebeni alternatoru nic moc nehrozi.Pokud takhle budes jezdit denne 30km,pak se budes divit jak rychle pujde baterie do kopru kvuli podvybijeni dojde k sulfataci a rychle ztrate kapacity baterie,ktera bude u vetsi baterie rychlejsi.Jedine jak bys tomu mohl zabranit je pavidelne dobijeni baterie automotickou nabijeckou.
Vyrobce aut vi,proc dava takovou baterii a ne s dvojnasobnou kapacitou.Taky vedi proc montuji ELD a chytre regulatory...
Pokud teda neni konstrukter pako jako treba na starsich verzich LKT(v cesku lidove Lakatos),kde byl starter na 24v a dobijeni bylo 12V.Baterie se pri dobijeni prepinali paralelne na start do serie.Je jasne,ze pri nabijeni byla jedna prebijena a druha nedobijena.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 19:48   Citovat  

Ještě jsem zapomněl zmínit jeden efekt, který přestavba má. Díky hmotnosti nádrže v kufru cca 50 kg dojde u Tourera ještě k lepšímu poměru hmotnosti mezi přední a zadní nápravou a více se přiblíží ideálu 50:50, takže by měl být v zatáčkách stabilnější. Ozkouším až udělám silenty OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 19:48  Naposledy upravil rudy5 dne 19.1.2017 , 20:41, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

mad_zed napsal:
Sorry,ale na to nejde nereagovat.Uz delsi dobu si vsimam,ze tvoje komentare tady jsou jak z jineho sveta.
Prosimte pokud nerozumis autum,bateriim,dobijecimu systemu automobilu,atd.,tak nereaguj.Diky
Sorry za offtopic

Schvalne si vezmi multimetr,pripadne DC klestovy ampermetr,nastartuj auto ktere treba 2dny stoji(v noci -18,aktualne -13).Zapni topeni tlacitkem na sklo,vyhrev zad. okna,zrcatek,zapni svetla.Velmi rychle zjistis,jak dlouho se bude nabijet baterie s kapacitou 100Ah a 45Ah. Pokud budes jezdit Praha-Brno kazdy den,tak krome vetsimu opotrebeni alternatoru nic moc nehrozi.Pokud takhle budes jezdit denne 30km,pak se budes divit jak rychle pujde baterie do kopru kvuli podvybijeni dojde k sulfataci a rychle ztrate kapacity baterie,ktera bude u vetsi baterie rychlejsi.Jedine jak bys tomu mohl zabranit je pavidelne dobijeni baterie automotickou nabijeckou.
Vyrobce aut vi,proc dava takovou baterii a ne s dvojnasobnou kapacitou.Taky vedi proc montuji ELD a chytre regulatory...
Pokud teda neni konstrukter pako jako treba na starsich verzich LKT(v cesku lidove Lakatos),kde byl starter na 24v a dobijeni bylo 12V.Baterie se pri dobijeni prepinali paralelne na start do serie.Je jasne,ze pri nabijeni byla jedna prebijena a druha nedobijena.

ty tomu asi moc nerozumieš že? ty nepočítaj koľko má čo odber ale alternátor koľko je schopný dať to znamená že ked je 45A baterka vybitá tak ten alternátor do nej bude dávať takú istú šťavu ako do tej 100A akurát ked tá 100A bude viac vybitá tak sa bude nabíjať dlhšie dobu nič viac už tomu rozumieš? alternátor sa nebude vôbec viac zaťažovať ani mu to nebude vôbec škodiť stále bude púšťať rovnaký prúd do každej baterky.Ak su vybité tak sa samozrejme nabíjajú (rovnako veľkým prúdom) rôzne dlhý čas, ak sú ale obe plne nabité a raz s nimi naštartujem tak sa z nich pri tom štarte odčerpá rovnako a teda to aj rovnako dlho trvá doplniť=dobiť!,Nenabíjaš prázdnu baterku, ale do nej len dopĺňaš to čo sa minulo na štart. A keď na štart spotrebuješ vymyslím si 0,1Ah tak je úplne jedno či to dopĺňaš do 40 alebo 100Ah baterky, alternátor to doplní za úplne rovnakú dobu Rozdiel je len v tom, že tá 100Ah ti poskytne možnosť auto naštartovať 1000x bez potreby dobíjania kým 40-ka bude po 400 pokusoch úplne vyšľahaná (v praxi to bude samozrejme oveľa menej aby sa tu náhodou toho niekto nechytil.
Prečo jedna a tá istá Fabia má raz alternátor 70A a druhý krát 90A? No lebo jedna má elektrické zrkadlá a okná + klímu a druhá je SE (Social Edition) a ten alternátor tú ich spotrebu musí vedieť vykryť. S baterkou to nemá nič spoločné.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 19:50   Citovat  

mad_zed napsal:
Sorry za offtopic

mýslím že si z elektriky totálne ale totálne mimo prepáč.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2017 , 20:52   Citovat  

Střelec napsal:
Ještě jsem zapomněl zmínit jeden efekt, který přestavba má. Díky hmotnosti nádrže v kufru cca 50 kg dojde u Tourera ještě k lepšímu poměru hmotnosti mezi přední a zadní nápravou a více se přiblíží ideálu 50:50, takže by měl být v zatáčkách stabilnější. Ozkouším až udělám silenty OK

to nevim jestli nadrz vazi tolik ikdyz je plna , dle mne to skoro nepoznas, zase to ber tak ,ze jezdim v prumeru vetsinou se 5l benzinu a 30l lpg ,
znatelnej je spis rozdil oproti sedanu kde uz 120kg je citit a ten zadek je sice oproti sedanu rozvlatejsi ,
ale zase tolik neskace a tim drzi lip stopu ..
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 0:44   Citovat  

rudy5 napsal:
mýslím že si z elektriky totálne ale totálne mimo prepáč.

Aha.Takze uz to mas zmerene?
OEM alternator na 7G je tusim 90A a na novejsich 105A.Vzhledem k tomu,ze rakovinak ma jeste zhavice jde do baterie vybite startem velmi maly proud,dokud nepovypinas cestou postupne ty spotrebice,jak jsem psal.
V realnem provozu na bezne vzdalenosti to bude postupne hur a hur startovat.
Pokud chces davat vetsi baterii,tak se porozhledni po silnejsim Alternatoru(high output)byvaji delsi.
S tou vybavou to tak uplne neni felicie mela v 1.3i a 1.6i 70A a rakovina 1.9d mela 90A.Stejne tak to je u Hond.
Vykonejsi mivaji akorat V6.
Presne ti reknu kolik je napeti na alternatoru u Hondy s ELD pri tom maximalnim zatizeni ventilatory a vyhrevy a svetly.Je tam 12,5-12,7v(tohle je napeti i bez jakekoli zateze) coz k nabiti baterie nestaci.Na starsich se da odpojit a nahradit odporem 820R.Novejsi jsou rizeny z ECU i bez ELD.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 8:20   Citovat  

mad_zed napsal:
Aha.Takze uz to mas zmerene?
OEM alternator na 7G je tusim 90A a na novejsich 105A.Vzhledem k tomu,ze rakovinak ma jeste zhavice jde do baterie vybite startem velmi maly proud,dokud nepovypinas cestou postupne ty spotrebice,jak jsem psal.
V realnem provozu na bezne vzdalenosti to bude postupne hur a hur startovat.
Pokud chces davat vetsi baterii,tak se porozhledni po silnejsim Alternatoru(high output)byvaji delsi.
S tou vybavou to tak uplne neni felicie mela v 1.3i a 1.6i 70A a rakovina 1.9d mela 90A.Stejne tak to je u Hond.
Vykonejsi mivaji akorat V6.
Presne ti reknu kolik je napeti na alternatoru u Hondy s ELD pri tom maximalnim zatizeni ventilatory a vyhrevy a svetly.Je tam 12,5-12,7v(tohle je napeti i bez jakekoli zateze) coz k nabiti baterie nestaci.Na starsich se da odpojit a nahradit odporem 820R.Novejsi jsou rizeny z ECU i bez ELD.

ešte raz si prečítaj čo som písal vyššie ak si to nepochopil lebo tak to je či tam máš 45A baterku alebo 100A vždy pôjde do každej baterky rovnaký prúd líši sa len čas pri úplnom vybití ak su plne nabité tak po štarte sa zase nabijú rovnako rýchlo alternátor je v aute silný podla toho aké sú v aute elektrické spotrebiče v prípade ak by si ich všetky zapol aby všetko fungovalo ako má s baterkou to nemá nič spoločné.ak by ťa to zaujímalo ja mám benzín 2.5i origo tam je baterka 60AH a alternátor je 110A a je to kôli tomu lebo tam je kopec elektriky všetko vyhrievané aby to utiahlo pri jazde ked to zapneš
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 9:26   Citovat  

Kmóďa napsal:
Má tady vůbec někdo originál baterii? A nemá problémy se starty? ...

Ja Velmi šťastný
V 7g je original honda,mam ho od 2010,jestli ji menila puvodni majitelka nevim.
V 8g je panasonic,puvod taky netusim.
Obe jen jednou do roka vyndam a preventivne hodim na nabijecku.7g se po svatcich,kdy 3 tejdny stal venku,moc nechtelo,ale ted uz zase bez problemu.A to jezdi denne jen 12km do prace a zpet,nic jinyho uz rok nezna.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 10:16   Citovat  

spoon napsal:
Ja Velmi šťastný
V 7g je original honda,mam ho od 2010,jestli ji menila puvodni majitelka nevim.
V 8g je panasonic,puvod taky netusim.
Obe jen jednou do roka vyndam a preventivne hodim na nabijecku.7g se po svatcich,kdy 3 tejdny stal venku,moc nechtelo,ale ted uz zase bez problemu.A to jezdi denne jen 12km do prace a zpet,nic jinyho uz rok nezna.

Určitě kecáš jako s těmi 7l na dlouhé trasy... HaHaaa

Jinak dnes v -10°C Acco chytl asi po 1s (tak 2 otočení startéru)... zzzzzzz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 13:08   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
to nevim jestli nadrz vazi tolik ikdyz je plna , dle mne to skoro nepoznas, zase to ber tak ,ze jezdim v prumeru vetsinou se 5l benzinu a 30l lpg ,
znatelnej je spis rozdil oproti sedanu kde uz 120kg je citit a ten zadek je sice oproti sedanu rozvlatejsi ,
ale zase tolik neskace a tim drzi lip stopu ..

jj, je to tak. I u minulé přestavby došlo ke zvýšení provozní hmotnosti o cca 60kg, nejvíc připadá právě na nádrž vzadu.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 13:25   Citovat  

Střelec napsal:
jj, je to tak. I u minulé přestavby došlo ke zvýšení provozní hmotnosti o cca 60kg, nejvíc připadá právě na nádrž vzadu.

Chce to dobrý podvozok a rozdiel nepoznáš Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 14:52   Citovat  

markos napsal:
Chce to dobrý podvozok a rozdiel nepoznáš Úsměv

Imho by to mohlo prospět stabilitě. Podvozek mám ok, dělal jsem ho komplet nový před rokem. Teď mě trápí akorát náprava - plave to díky urvaným silentům a uložením stabíků vzadu. A volantem musím kroutit jako kormidlem, než se něco stane. Prostě je to zatím stále pouze 1/2 Honda Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 15:27   Citovat  

To i mne- hlavne to robí ten mŕtvy podvozok a R16 gumy ... Mrk
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 15:49   Citovat  

mad_zed napsal:

Hlupost napatie pri nabijani alternatorom je 14V+ .Pri nabijani je hlavne dolezity prud akym sa nabija nie napatie. Na nabitie baterie je potrebny standardne 1.4 nasobok jej kapacity, cize podla vzorca t=(Q * 1,4)/I, kde t je cas nabijania Q kapacita baterie v mAh a I nabijaci prud, viem velmi rychlo spocitat ako dlho bude bateriu nabijat, ci uz alternator alebo nabijacka. Zaroven je uplne bezpredmetne ako velka je kapacita baterie vzhladom na schopnost alternatora/nabijacky, predlzi sa len cas nabijania na plnu kapacitu. Tak ako je mozne nabijat 45Ah bateriu prudom 2A, tak je mozne nabijat prudom 2A 100Ah bateriu, obe sa nabiju rovnako kvalitne.

Mas pravdu iba v jednej veci a to v tom, ze prevadzka 100Ah baterie dlhodobo v rezime pod 50% svojej kapacity skracuje jej zivotnost...ale to rovnako plati aj pri o 45Ah baterii... a teraz si zober, ze 45Ah ma uz nieco za sebou, do toho jej este klesne kapacita, kvoli zime (-15), do toho este par dnove statie, do toho nastartujes, prejdes 5km do obchodu, nastartujes prejdes 2 km do druheho obchodu, nastartujes 3km domov... nechas postat 3 dni v mrazoch... to iste spravis s 80Ah bateriou nabitou na plnu kapaciu... Hadaj, kto zajtra nenastartuje?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 16:09   Citovat  

markos napsal:
To i mne- hlavne to robí ten mŕtvy podvozok a R16 gumy ... Mrk

No jo oem podvozek je des a gumy delaj hodne ,sice na 16/205 je auto pohodlnejsi a lip akceleruje ,ale zase neni tak stabylni a houpe se.. jak popisuje strelec ..
Nevim jak letni 18 ,ty otestuji az v lete ,ale u zimnich je komfort srovnatelnej se 17 letnima a to houpani je omezeny na minimum ,kazdopadne 17 je asi nej rozmer ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 16:27   Citovat  

No u mna proste R17 je ideálny rozmer, 225 je max co na accord co sa týka šírky patrí- viac uz zabíja vykon. Hlavne pri tvrdšom podvozku by uz R18 podľa mna v mojich končinách odskakovali, v Nemecko/Rakúsku by som okamžite išiel do R18.

Na brzdnej drahé stale platí šírka gumy a myslim ze nikto tu nebeha s 235 a pod Mrk
   Návrat  
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 17:07   Citovat  

Zdravim, zacina mi bubnovat zadni naprava. Daji se vyměnit nejake silenty nebo jenom ramena?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 17:47   Citovat  

MAREKB napsal:
Zdravim, zacina mi bubnovat zadni naprava. Daji se vyměnit nejake silenty nebo jenom ramena?

tudy odkaz

Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.1.2017 , 17:47   Citovat  

Hellborn napsal:
Určitě kecáš jako s těmi 7l na dlouhé trasy... HaHaaa

Jinak dnes v -10°C Acco chytl asi po 1s (tak 2 otočení startéru)... zzzzzzz

Musím vytvořit nedotkutelnou auru accordů Velmi šťastný
Mně se dnes v -12 jakoby zhoupnul a naskočil-od pondělí stál.
Edit: a bylo to 7.3/7.5, ty brblo Hihi
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2017 , 14:48   Citovat  

plesky3 napsal:
Hledal jsem ve fórech asi 2 hodiny a nic o zámku zadních dveří jsem nenašel. Nemohl by jsi mi poslat odkaz na nějaký postup jak se to dělá? Dvě hodiny opravě rád obětuji.
Dík

Postup je v ESM manuálu, hodil jsem ho na uloz.to pod jménem Accord_ESM_2003_2004_2005_2006.zip (nejde mi tady vložit korektní odkaz). Musí se to spustit v IE a chybová hláška o požadavku na zavření okna prohlížeče se odmítne.

Ale ve zkratce: pod stropním tapecem kousek od pohonu vrat je jednotka a z ní trčí 2 pin konektor. Ten je potřeba zkratovat (stejně jako se blikají chyby u starších aut), ale před zkratováním musí být klíč poloze II. Jednotka pak vybliká chybu na signálce rezervy nádrže. Podle kódu chyby se dá přesně lokalizovat problémové místo.

Ve spoustě případů to jsou věci kolem kontaktů v koncových polohách - principiálně fungují jako otočné potenciometry (tady samozřejmě jen ZAP/VYP). Časem ztratí přítlačnou sílu a dochází k náhodné funkci. Odpojení baterky pomahá proto, že jednotka chybu ztratí a znovu ji zapíše až po několikerém výskytu (podobně funguje motorová ECU - pending error/confirmed error).
   Návrat  
nicecontrast je teď offline  nicecontrast
PříspěvekZaslal: 21.1.2017 , 15:42   Citovat  

Ahoj z JBC City! (Jablonec nad Nisou)

Mám Tourera / Naftu. Baterku jsem vyměnil při prvních mrazech - originál za BOSCH. Tenhle týden ze středy na čtvrtek tu bylo -14°C a dost vysoká vlhkost k tomu. Ráno jsem dojel ještě do města a pak ho začal systematicky blokovat. Nejdřív pokles výkonu v několika situacích. Pak se rozblikalo žhavení a pak už jen kontrolka "checkengine". Ještě se mi podařilo několikrát nastartovat a popojet 20m, ale hned jak jsem chtěl výkon tak se auto prostě vyplo Smutný noc v teple, aditivum a 3L benzínu do skoro plné nádrže a jedem. Hodně nepříjemný pocit zablokovat kruháč ve městě kde je zrovna vyhlášená kalamita!

Tak jsem tam stál a čekal skoro 40 min na odtah a málem jsem se do země propad jak mě všichni objížděli vytrubovali, f*kovali.. nikomu nepřeju! To mám ještě na autě polep - tak snad pořád ještě platí: špatná reklama = taky reklama Se stydím

Ale dostal jsem i rady nad zlato lidi! "Nalej si tam naftu než někam vyrazíš!" "To roztlačíme!" Velmi šťastný

Beru u Shellky, jediná Benzina tu mívá 2 měsíce tu jejich VERVU (nafta pro arktické klima) nasadila až minulý týden a předtím jsem přežil pár nocí -12°C a -13°C..

njn, mám prvního nafťáka / první zimu
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2017 , 16:10   Citovat  

Taky mam prvniho naftaka, prvni zimu. Zatim jsem nic jinyho nez Vervu diesel na Benzine netankoval, ale nedavno daval kamos fotku jak mu zamrzla nafta od Benziny (ta obyc), tak jsem se rozhodl, ze budu pro jistotu prilejvat aditiva, co jsem se docetl,tak dobre jsou VIF.
Jeste pro jistotu hodim na noc baterku na nabijecku, dnesni ranni start v 5 rano a -13, byl takovej vlaznejsi, chytne sice skoro hned, ale cejtim, ze starter toci znatelne pomalejc.
Jezdim kazdej den s Accordem 30km tam, 30 zpet a baterka dostava celkem zabrat, kdyz je dlouhodobeji kolem-10.
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2017 , 10:34   Citovat  

denne robis 60km a baterka davas zabrat? A co mojich 5km do prace 5 km z prace pripadne 1km k rodicom ako dnes Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 321, 322, 323 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina