Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Strana 72 z 100
John1657 je teď offline  John1657
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.10.2016 , 21:54   Citovat  

A kde mi to naklonojí? Musim do hondy nebo v jakemkoliv zámečnictví?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.10.2016 , 22:04   Citovat  

Tam kde to dovedou...v Hondě Ti nic klonovat nebudou. Jak jsem psal, tam objednají klíč podle VINu, nebo tam koupíš planžetu s čipem, necháš vyřezat a oni ji nahrají do auta(takhle jsem to řešil já).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.10.2016 , 22:07   Citovat  

díky za tak rychlou odpověď je to dobrý Honda
   Návrat  
kxmajo je teď offline  kxmajo
PříspěvekZaslal: 29.10.2016 , 20:06   Citovat  

Zdravim panove,
potrebujem trosku poradit.Uz davnejsie som si vsimol ze mi slzi predny brzd. valcek vlavo pri kolese.Idem objednat sadu na repas valceku-(piestik,tesnenia,prechovka).Treba nejake specialne naradie,ci to zvladnem aj doma?Bol by som vdacny za nejaky strucny postup.Dakujem Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Vydrys je teď offline  Vydrys
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 21:29   Citovat  

Ahoj.Neví někdo jak vymazat svítící srs chybu po vystřeleném airbacku?Musí se měnit jednotka nebo stačí chybu vymazat?
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2016 , 14:31   Citovat  

Vydrys napsal:
Ahoj.Neví někdo jak vymazat svítící srs chybu po vystřeleném airbacku?Musí se měnit jednotka nebo stačí chybu vymazat?

Jednotku musíš vyměnit nebo existují firmy, který nějaký dokážou zreaktivovat.
   Návrat  
Smradok je teď offline  Smradok
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 13:34   Citovat  

Ahojte, mám problém so zatekaním na Civic 7g 5dv. EU7, tečie vzadu do kufra, najprv som si myslel ze to bude ako u 6g cez penove tesnenie na svetlách, to som spravil/upravil ako ked mne tieklo - tečie ďalej, potom som myslel že cez plastové výduchy pod svetlami(na 6g boli - tam býval tiež problem) tu som ich nevidel, tesnenie hlavne na karoserii kt. dolahne pri zatvorených 5 dv. vyzera nepoškodené to som vylučil, má niekto skúsenosť kadial to zvykne tiecť ?? Se stydím

ĎAKUJEM !!!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 13:39   Citovat  

Ideální je zadek vystrojit a zavřít se do kufru a koukat Úsměv

Ale myslím, že to tu někdo už řešil ...

Edit: Tady se něco řešilo na straně 62 tohoto tématu.
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 13:47   Citovat  

Smradok napsal:
Ahojte, mám problém so zatekaním na Civic 7g 5dv. EU7, tečie vzadu do kufra, najprv som si myslel ze to bude ako u 6g cez penove tesnenie na svetlách, to som spravil/upravil ako ked mne tieklo - tečie ďalej, potom som myslel že cez plastové výduchy pod svetlami(na 6g boli - tam býval tiež problem) tu som ich nevidel, tesnenie hlavne na karoserii kt. dolahne pri zatvorených 5 dv. vyzera nepoškodené to som vylučil, má niekto skúsenosť kadial to zvykne tiecť ?? Se stydím

ĎAKUJEM !!!

jojo tam na te strane jsou moje prispevky, resil jsem to Úsměv ale divne, bylo to to spatny tesneni u toho plastovyho pruduchu pod levym zadnim svetlem (stacilo sundat zadni naraznik a presilikonoval sem to poradne a byl klid). btw kdyz sem to prolejzal, tak tam fakt nebylo kudy jinudy se tam cokoliv dostat
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 14:20   Citovat  

Ďakujem Ti pekne RIZ3K9 ! tak predsa to bude asi výduch a ešte by som mal pár otázok:

1.) Ohľadom odometra na spomínanom 7g predface EU7 1.4, ukazuje len prejdené celkové kilometre, mal by ukazovať aj Trip myslím, nie?

2.) A u tej 1.4 66kw ide šuchot z prevodovky, pri zošlapnutí spojky zvuk prestane, udajne na aute bola komplet spojka aj s ložiskom menené, boli mi povedané 2 varianty príčiny:

a) ložiská v prevodovke - údajne častá porucha
b) spojkové ložisko

len či náhdoou nemáte/nestretli ste sa, konkrétne takýto problém s touto motorizáciou

Ďakujem veľmi pekne!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 14:43   Citovat  

Smradok napsal:
Ďakujem Ti pekne RIZ3K9 ! tak predsa to bude asi výduch a ešte by som mal pár otázok:

1.) Ohľadom odometra na spomínanom 7g predface EU7 1.4, ukazuje len prejdené celkové kilometre, mal by ukazovať aj Trip myslím, nie?

2.) A u tej 1.4 66kw ide šuchot z prevodovky, pri zošlapnutí spojky zvuk prestane, udajne na aute bola komplet spojka aj s ložiskom menené, boli mi povedané 2 varianty príčiny:

a) ložiská v prevodovke - údajne častá porucha
b) spojkové ložisko

len či náhdoou nemáte/nestretli ste sa, konkrétne takýto problém s touto motorizáciou

Ďakujem veľmi pekne!

1) Ano, měl by jít přepínat mezi Trip a ODO, u poface i mezi spotřebou - možná nefunkční spínač = vyndat přístroje a proměřit spínač NEBO zkus odpojit na minutu baterku aby se vyresetovaly Úsměv

2) Pokud přestane šustit, když šlápneš spojku tak jsou to ložiska v převodovce, protože zmáčknutím spojky se zastaví veškeré hřídele a kola v převodovce tudíž i ložiska.
Celkem častá závada to je, zkus vyměnit převodový olej (vždy originální Honda MTF3) a potom jedině repas, tady na klubu to dělá třeba tudy odkaz
Kolik máš najeto?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 18:21   Citovat  

1.) baterka už bola odpojená a bez zmeny, ak bude viacej času skusim sa pustit do toho / zatiaľ to nevadí nie je to až taká tech. závada

2.) Tak skúsim vymeniť ten olej mám doma 2l MTF myslím že to je podobne množstvo ako u 6g okolo 1,8 litra ale myslim že to bude vyžadovať tie ložiská - má to 168 xxx km ,

Ďakujem Mrk skúsim sa skontaktovať s ním OK

EDIT: Je možné koncovku výfuku z 3dv dať na 5dverovú verziu? kde je hlavný rozdiel iba v stredovom potrubí alebo aj koncový tlmič resp koleno?

Ďakujem
   Návrat  
stanislav.sasek je teď offline  stanislav.sasek
PříspěvekZaslal: 24.11.2016 , 17:52   Citovat  

Zdravim mel bych dotaz ohledne c7g ep2 sport ma auto stejne tehlice jako typeR ? chtel bych na auto dat dopredu vetsi brzdy a nevim jestly me budou pasovat brzdice a kotouce z EP3 dekuji za kazdou radu
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2016 , 13:06   Citovat  

Ahoj hondaři,
mám Civic 1.6 Sport s LPG a najeto 120tis. a chtěl bych se Vás zeptat, jaký olej mám do něj dát?
Díky
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2016 , 13:26   Citovat  

stanislav.sasek napsal:
Zdravim mel bych dotaz ohledne c7g ep2 sport ma auto stejne tehlice jako typeR ? chtel bych na auto dat dopredu vetsi brzdy a nevim jestly me budou pasovat brzdice a kotouce z EP3 dekuji za kazdou radu

Brzdy by tam měli sednout, akorát nedáš 15" kola, ale na 1.6 je to zbytečný a těžký, 280mm by mohli stačit Úsměv

John1657 napsal:
Ahoj hondaři,
mám Civic 1.6 Sport s LPG a najeto 120tis. a chtěl bych se Vás zeptat, jaký olej mám do něj dát?
Díky

Pokud ten motor nežere nějak extra olej, tak dávej 5w-40. Co se týče značek tak je to asi jedno, ale vyhni se levným olejům Mogul, Starline apod. Já třeba dávám oleje Texaco - už řadu let a stovky tisíc km do všech Hond. Do c7g konkretně Texaco Havoline Ultra S 5w-40. Hlavní je vyměnit vždy filtr a interval 10t km, hlavně u LPG pač je k olejům agresivnější.
   Návrat  
UnnamedCZE je teď offline  UnnamedCZE
PříspěvekZaslal: 12.12.2016 , 9:06   Citovat  

Ahojte, řešil jste někdo těsnění předních dveří (Civic EU7)? Já ho už mám úplně zničené, takže mi do auta ve vyšších rychlostech fučí, vyztužit hadicí jsem to zkoušel, ale nepomohlo. Psal jsem do Hondy a tam mi dali cenu 6700,- za těsnění obou předních dveří, což mi teda přijde dost za kus gumy. Nevíte, kde to těsnění sehnat levněji? Popřípadě jak to jinak vyřešit? Předem díky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2016 , 12:37   Citovat  

Vrakoviště...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2016 , 16:31   Citovat  

Jak píše Stepa a pak ho něčím nakonzervovat aby se v mrazu nepřilepilo a znovu neutrhlo.
   Návrat  
GhosTypeR je teď offline  GhosTypeR
PříspěvekZaslal: 17.12.2016 , 13:49   Citovat  

Hosi jaky olej lejete do Honda 7G 1.6 81kw podle mazaciho planu co jsem nasel tam ma byt olej 5w30 A5 magnatec od castrolu ja tam mam podle stitku 10w40 A3/B4 magnatec od castrolu je to dobre nebo spatne? Mam najeto 162xxx km. Mezi vymenou 10 000km dolevam cca 1.5 l oleje motor bezi hezky zadne klepani spatny chod nic neni slyset... diky za kazdou reakci je to dobrý
   Návrat  
TOFRi je teď offline  TOFRi
PříspěvekZaslal: 17.12.2016 , 15:06   Citovat  

Zdravim Honda Mam esteticku otazku: Pasuje maska z pred fl. sporta na obyc. naraznik, alebo treba menit cely naraznik? Pridu mi rovnake az na masku ktora je u mna sucastou naraznika.

Inak vyjadrenie hondy ohladne lozisk v prevodovke: Honda u 7g pred face pouzila na par kusoch polske loziska ktore sa zacinaju ozivat cca pri 140000km. Origo opravna sada lozisk vyjde zhruba na 400e.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2016 , 17:11   Citovat  

GhosTypeR napsal:
Hosi jaky olej lejete do Honda 7G 1.6 81kw podle mazaciho planu co jsem nasel tam ma byt olej 5w30 A5 magnatec od castrolu ja tam mam podle stitku 10w40 A3/B4 magnatec od castrolu je to dobre nebo spatne? Mam najeto 162xxx km. Mezi vymenou 10 000km dolevam cca 1.5 l oleje motor bezi hezky zadne klepani spatny chod nic neni slyset... diky za kazdou reakci je to dobrý

Lidi naučte se hledat! Asi 3 příspěvky před tebou odpovídám na podobný dotaz + tu máme téma o olejích = zopakuji po tisící - pokud už ti olej baští tak nech 10w-40 a vyzkoušej třeba jinou značku + můžeš zkusit proplach TEC2000 (ale 1,5l na 10t km není nic tragickýho)... já mám ted 160t km a nebere ani kapku, tudíž zůstávám na 5w-40 ...
   Návrat  
JordanoX je teď offline  JordanoX
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 22:04   Citovat  

Zdravím lidi, chtěl bych se jen zeptat jestli někdo nevíte jaké žárovky mají jít do popelníku, 12V zásuvky a interiérového světla v Civicu 7g coupe EM2 r.v. 2003. Pokud tam jdou nějaké LED náhrady bylo by to fajn, mockrát díky. Úsměv Úsměv
   Návrat  
Sc0rpio je teď offline  Sc0rpio
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 14:05   Citovat  

Ahoj, nedavno jsem ke sve spokojenosti koupil CG7 1.4 5D a ocenil bych zodpovezeni par otazek od zkusenejsich.

1. Predpokoladam, ze prvni majitel si odkladal ruku na radicku, radi se rychle, dobre, presne(2 trosku drhne) ale se satrou se da dost hybat, ma hroznou vuli - hlavne na 4 stupni. Da se to nejak levne resit? Funkci to neovlivnuje ale vadi mi to...

2. Prijde mi, ze na nerovnostech nejak moc boucha predni naprava, vice prava strana.
Obcas to bouchnuti je/zni i kovove, vyjmecne slysim i takovy "gumovy" zvuk jakoby z ulozeni tlumice (jen na p. strane).

Podvezek je ale pevny, neprijde mi, ze ma vule. Tlumice meneny pred 60tkm.

3. Muj subjektivni pocit je, ze pri prvnim (studenem) startu toci starter o neco dele nez po zahrati (staci ujet par set metru..). Opravdu jen o kratickou dobu ale trva to dele...Vlastne i po zahrati mi prijde, ze startuje delsi dobu, nez jine auta...Opravdu o chvilicku.
Auto chytne vzdy na po 1, volnobeh ok, nekolisa. Je to bezne? Mam neco sledovat popr. to resit?

A posledni dotaz, nejaky tip na supr opravare v Ostrave/okoli?

Snad jsem Vam nezaplevelil forum.
Moc dekuju za odpovedi. je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 20:37   Citovat  

Jsou to lanovody, tak tam je znát všechno. Řešení je několik, ideálně zkombinovat shortshift a vyvložkovat kulisu. Další varianta je celé závodní řazení.

Zkontroluj stabilizátory a jejich uložení.

Startér neřeš.

Fastcivic
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 17:30   Citovat  

Jak píše STEPA + něco doplním

1) Příčina tý vůle je v silentblokách táhel na převodovce - je potřeba vyčistit a namazat hřídelky přesuvníku na převodovce, který procházejí do silentbloků a jsou zajištěný závlačkama = bývá to zatuhlý a pak musí lanovody a celý mechanismu řazení přenášet větší sílu při řazení + odkládání ruky udělá své. Když se všechno promaže a nalije nový MTF3 do převodky tak jde u nevylitaný c7g řadit malíčkem.

2) Uložení tlumiču odchází (vždy vyměnit pouze za origo), mám 160t km a začínám ho slyšet taky.

3) Taky bych nehrotil délku startů pokud je to v řádu pár sekund.

Moje otázka - potřebuju mlhovky na c7g radši bych nový, pač starší bývají vyrezlý, já měl zásobu krasných nevyrezlých, ale bohužel už jsme dostal 3x šutrem takže jsou všechny KO.

Jak je záměnost facelift, předfacelift, 5D, 3D, sedan, coupe apod? Já potřebuju na 5D facelift. Takže kdyby někdo měl, tak beru i starší v pěkném stavu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 18:43   Citovat  

Ja mel napriklad ty silenty na lanovodech ok a vsechna vule(az to nebylo pekny) byla v tom wc mechanismu u radicky Úsměv
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 19:42   Citovat  

Zdravím, muže mě nekdo poradit jakek olejovej filtr pro Civic 7G sport (D16V1) vybíram s teto stranky. Děkuji:

tudy odkaz (EU--EP--EV)-(03-1999---02-2006)-F284778/1-6-i-%7B1590ccm-81kW-110HP%7D-(02-2001---09-2005)-F305821/
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2017 , 11:29   Citovat  

Jirka.H napsal:
Zdravím, muže mě nekdo poradit jakek olejovej filtr pro Civic 7G sport (D16V1) vybíram s teto stranky. Děkuji:

tudy odkaz (EU--EP--EV)-(03-1999---02-2006)-F284778/1-6-i-%7B1590ccm-81kW-110HP%7D-(02-2001---09-2005)-F305821/

Mahle, Mann, Champion, Bosch... Ani jedním chybu neuděláš Úsměv
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2017 , 17:52   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Mahle, Mann, Champion, Bosch... Ani jedním chybu neuděláš Úsměv

Diky a jsou to urcite filtry na 7g muzu tomu co me to vyfiltrovalo verit ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2017 , 17:58   Citovat  

Většina olejových filtrů je na Honda motory stejná

Champion COF100208S (dříve F208) > ze všech největší co do velikosti
Mann W610/6
Mahle OC 617
Bosch 0 986 452 041

OE číslo na C7g je: 15400RBAF01