Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Strana 13 z 16
Punisher je teď offline  Punisher
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 22:24   Citovat  

Rom. napsal:
zatím velmi dobré zkušenosti s Dunlop SP Winter Sport 4D , celkové jízdní vlastnosti, ticho, bez dodatečného vyvažování (2. zimu), a i nájezd vypadá velmi slušně (Legend KA8)

OK

Souhlasím, kamarád je má druhým rokem na Octě a nemůže si je vynachválit. Když jsem s ním jel, tak fakt nebylo poznat, že má zimáky Mr. Green
Jinak já už mám odježděno zhruba 3t km s Nokian WR-D4 205/55 R16 a to vyjma břečky na všech typech "trati". Takže za sucha i mokra fakt paráda, krásně tichá, drží stopu, dle mě i dobrá brzdná dráha. Na sněhu jsem byl všeho všudy dohromady asi 10 dní, ale nezaznameal jsem žádný problém, ani na uježděné kluzší ploše do kopce. Takže jsem si potvrdil, že jsem touhle koupí udělal fakt dobře. Nokian je osvědčená kvalita Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2016 , 20:28   Citovat  

Punisher napsal:
Souhlasím, kamarád je má druhým rokem na Octě a nemůže si je vynachválit. Když jsem s ním jel, tak fakt nebylo poznat, že má zimáky Mr. Green
Jinak já už mám odježděno zhruba 3t km s Nokian WR-D4 205/55 R16 a to vyjma břečky na všech typech "trati". Takže za sucha i mokra fakt paráda, krásně tichá, drží stopu, dle mě i dobrá brzdná dráha. Na sněhu jsem byl všeho všudy dohromady asi 10 dní, ale nezaznameal jsem žádný problém, ani na uježděné kluzší ploše do kopce. Takže jsem si potvrdil, že jsem touhle koupí udělal fakt dobře. Nokian je osvědčená kvalita Úsměv

To bych netvrdil, zvlášť u kousků z Putlerova CCCP to snad ne (osobní zkušenost, žádný vyjímečný zázrak to není).

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2016 , 9:22   Citovat  

WR 4 mam druhu zimu jazdim 2x do tyzdna na hory na bezky kde je kopec snehu a zatial si na ne nemozem stazovat uvidime ake budu pocas celej zivotnosti.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2016 , 20:01   Citovat  

Co se týče zimy, nemám důvod zkoušet něco jiného než osvědčenou klasiku.
Původní Savy jsem měl na c4g snad 6 let a ještě jsem je šikovně prodal. Musel jsem je prodat kvůli instalaci větších brzd. Pak jsem nějakou dobu jezdil na Goodyear ultra grip 7+ a teď jsem si i na anglána koupil zase Savy.
Goodyear je určitě špička, ale vzhledem k tomu co stojí sava... A přitom Goodyear rozhodně o tolik lepší není

IMG_20161213_163606.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20161213_163606.jpg, 1.58 MB

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2016 , 7:46   Citovat  

FastCivic napsal:
Původní Savy jsem měl na c4g snad 6 let a ještě jsem je šikovně prodal. Musel jsem je prodat kvůli instalaci větších brzd. Pak jsem nějakou dobu jezdil na Goodyear ultra grip 7+ a teď jsem si i na anglána koupil zase Savy.
Goodyear je určitě špička, ale vzhledem k tomu co stojí sava... A přitom Goodyear rozhodně o tolik lepší není

S3 jsou osvědčený, vždyt už je Sava vyrábí dobrých deset let. Za ty prachy nevím proč lidi riskují s nějakou čínou OK

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2016 , 9:59   Citovat  

FastCivic napsal:

Goodyear ultra grip jsem zkoušel před lety a neměl jsem k ní výhrad. OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2016 , 15:18   Citovat  

Střelec napsal:
Goodyear ultra grip jsem zkoušel před lety a neměl jsem k ní výhrad. OK
však já taky ne. Jen mi přišel stejně dobrý jako sava Úsměv

Pražus je teď offline  Pražus
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2016 , 18:50   Citovat  

No já začínám mít pocit, že asi neumím číst. Velmi šťastný Protože právě na Savách musím v zimě jezdit služebákem (ochcávie) a neznám, a to včetně sebe, nikoho kdo by si je u nás ve firmě chválil. Je pravda že na sněhu jsou dobrý, to nerozporuji, na ledu stojí za stejné nic jako kterákoliv jiná guma bez hřebů/hrotů Úsměv, je pravda že za tu cenu jsou rozhodně lepší než nějaké číny, ale...vám opravdu přijde že ta Sava funguje třeba v břečce nebo na silnici pokryté vodou? Protože nevím jak na Hondách, ale na ochcávce z těch x tisíc odjetých kilometrů rozhodně nemám pocit, že by to byly v těchto situacích zrovna gumy, na které se dá spolehnout. Pokud jste spokojeni, tak vám to neberu, jen na to koukám jak z jara. Úsměv

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2016 , 19:00   Citovat  

Ja jezdim na savach cca 8 let a nemuzu rict nic spatnyho.V zime toho zas tak moc nenajezdim,na hory nejezdim vubec,takze mi vyhovuji.

0
PříspěvekZaslal: 15.12.2016 , 19:09   Citovat  

No mě ty Savy do sněhu právě přijdou za tu cenu super, aspoň jsem se nikdy nikde nezahrabal, ale na mokrý silnici mi přijdou na můj vkus dost nejisté a to mě od nich vždycky odrazovalo. Proto se ptám jestli třeba na jiném autě než ochcávce fungují na vodě ok, protože jsem je na ničem jiném nejezdil a jak jsem psal, na šáde je to dle mě na vodě či v břečce hrůza. Dokonce je u nás v práci člověk, který pronesl po návratu z cesty za deštivého dne, ať mu tam nasadí na zimu raději letní gumy. Velmi šťastný Samozřejmě to nemyslel doslova, ale i tak. Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2016 , 19:16   Citovat  

Pražus napsal:
No mě ty Savy do sněhu právě přijdou za tu cenu super, aspoň jsem se nikdy nikde nezahrabal, ale na mokrý silnici mi přijdou na můj vkus dost nejisté a to mě od nich vždycky odrazovalo. Proto se ptám jestli třeba na jiném autě než ochcávce fungují na vodě ok, protože jsem je na ničem jiném nejezdil a jak jsem psal, na šáde je to dle mě na vodě či v břečce hrůza. Dokonce je u nás v práci člověk, který pronesl po návratu z cesty za deštivého dne, ať mu tam nasadí na zimu raději letní gumy. Velmi šťastný Samozřejmě to nemyslel doslova, ale i tak. Úsměv

Tak to právě teď zase já cumim jak *uj protože ta sava je z mého pohledu perfektní ve všech směrech. I na břečce a na mokru.
Když to řeknu jinak. Když celé léto pršelo, úplně jsem se těšil až nazuju zimní Savy, auto konečně přestane tancovat a budu si moct frkat na vodě bez ztazenych půlek Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 15.12.2016 , 19:22   Citovat  

FastCivic napsal:
Tak to právě teď zase já cumim jak *uj protože ta sava je z mého pohledu perfektní ve všech směrech. I na břečce a na mokru.
Když to řeknu jinak. Když celé léto pršelo, úplně jsem se těšil až nazuju zimní Savy, auto konečně přestane tancovat a budu si moct frkat na vodě bez ztazenych půlek Velmi šťastný

Takže bych to pro případného zájemce shrnul Pražus říká: Sava 3 + Škoda = raději si amputovat obě ruce pomocí vlastní zubní protézy, FastCivic říká: Sava 3 + Honda = radost z jízdy. No a touto bombou končíme. Velmi šťastný

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2016 , 19:42   Citovat  

FastCivic napsal:

Když to řeknu jinak. Když celé léto pršelo, úplně jsem se těšil až nazuju zimní Savy, auto začne tancovat a budu si moct radostí frkat na vodě v kontrolovaném smyku Velmi šťastný

Na sněhu jsou ty Savy opravdu OK,bohužel jsem to už dlouho nezažil,takže v našich zimních podmínkách na mokré silnici kloužou jako čuník pořádnej výtlem

-3
PříspěvekZaslal: 15.12.2016 , 20:04  Naposledy upravil Pražus dne 28.12.2016 , 22:23, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jo a abych se neopomněl podělit o první jízdní dojmy s pneu Yokohama. Tak na prvním sněhu (cca 2-3cm) dobrý, krásně to drželo. No poté jiný den, při ranním spěchu do práce, na zmrzlé silnici před vjezdem do lesa, kde to klouže i za sucha, se mi náramně roztancovala ...., chvilkama mi přišlo že tancovala na obě strany najednou. Úsměv Jenže jsem zkušený drajvr a tak jsem za klidného prozpěvování slov (rozuměj panického křiku) "..... a je to v ....., to jsem ale pěknej ...., zvádl s bravůrou situaci a dojel bezpečně do práce. Takže na ledu taky super. je to dobrý Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

duk je teď offline  duk
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2016 , 23:13   Citovat  

FastCivic napsal:

Já mám na C7G úplně opačnou zkušenost se Savou, letní mám 10 let starý Bridgestone Potenza 195/60/15, zimáky savy s3 předek 2014, zadek 2011, ale skoro nejetý, vzorek cca 8mm a jakmile zaprší, tak v každým odbočováku mě zadek předjíždí. Ano mají už 5 let, ale stejně.. Tohle na letakach nezazivam.

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 28.12.2016 , 13:11   Citovat  

Pražus napsal:
Jo a abych se neopomněl podělit o první jízdní dojmy s pneu Yokohama. Tak na prvním sněhu (cca 2-3cm) dobrý, krásně to drželo. No poté jiný den, při ranním spěchu do práce, na zmrzlé silnici před vjezdem do lesa, kde to klouže i za sucha, se mi náramně roztancovala zádel, chvilkama mi přišlo že tancovala na obě strany najednou. Úsměv Jenže jsem zkušený drajvr a tak jsem za klidného prozpěvování slov (rozuměj panického křiku) "kur*a a je to v pí*i, to jsem ale pěknej ko*ot, zvádl s bravůrou situaci a dojel bezpečně do práce. Takže na ledu taky super. je to dobrý Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

Oprav si obcházení vulgarit, porušování pravidel, než tě někdo vyžlutí a sejme.

Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
1
Nový příspěvekZaslal: 27.1.2017 , 14:36   Citovat  

Protože se tu objevuje poptávka po dlouhodobějším testu zimních pneu, tak přidám svoje zkušenosti po třech letech s Nexen WinSport XL 205/55 R16 94V na Hondě Accord 7G Tourer 2.0i. Moje zkušenosti s novými tu jsou také popsané. Stačí pohledat. Pneu má nyní 4,5 až 4,8 mm a tak jsem zvažoval, zda je budu vůbec před zimou nazouvat, ale protože nyní bydlím v teplejších částech republiky, kde není sníh na silnicích moc obvyklý, a taky už toho na sněhu moc nenajezdím, tak jsme se rozhodl, že půjdou na auto. Jak jsem psal v první recenzi, tak pokud bych bydlel v krajích s častým sněhem na silnicích, tak volím jiný typ pneu hned na začátku.
Překvapení bylo, že pneu téměř neztratilo přes léto tlak a pokles byl u všech stejný cca 3PSI. Další čeho jsem si všimnul, bylo že po nazutí zadních pneu (minulé dvě zimy byly vepředu) působí podhuštěně. Ale tlak byl v pořádku. Po cca dvou měsících tak začaly působit i přední (tlak stále správný). Tak hádám, že změkly bočnice nebo něco takového.
A teď už k jízdním projevům. Na suchém asfaltu při teplotách okolo nuly začínám pozorovat větší skolny k nedotáčivosti než to bylo minulou zimu, ale pořád nic záludného. Ale to může být i způsobeno vůlí v horních ramenech. Až bude opraveno opravím i recenzi.
Kde jsem zaznamenal zhoršení už lehce výraznější je chování na mokré vozovce, kde pozoruji oproti novému stavu zhoršení vlastností. Ale jako nové nasadily laťku hodně vysoko. Jak na brzdách, tak při zatáčení. Ale nemůžu říct, že by se pneumatika chovala nějak záludně, prostě o něco méně drží. Což ale dává dostatečně čitelně znát. Při brzdění na mokru stylem teď na to dupnu a uvidím co dovede ABS mám pocit že se jakoby na začátku utrhne a pak se hůř chytá. Ale opět to může být projev špatného podvozku než pneu. Pokud postupně zatěžuji, tak stále drží dobře. Vzor záludnosti v tomto směru pro mě byly Nokian W+ na mém C7G 1.4i, které po třech sezonách prokluzovaly pod plynem na mokru i na dvojku. U Nexenu mám stále pocit jistoty a bezpečí. Úsměv
Vlastnosti na sněhu se úměrně zhoršily s menší hloubkou vzorku, takže nebudu nějak podrobněji hodnotit, ale pokaždé jsem vyjel co bylo potřeba a v nejhorším řetězy v kufru to jistí. Úsměv
Na závěr můžu říct že pneu mě velmi mile překvapila svými vlastnostmi a myslím, že až budu na příští zimu kupovat tak značka Nexen je vážný kandidát, jen se více zamyslím nad vzorkem, kterých je nyní větší výběr než byl před třemi lety. Poměr výkon/cena je podle mě u Nexenu velmi nakloněn ke slovu výkon. Pro zajímavost: táta má Nexen Winguard SUV na CRV IV (na mé doporučení Úsměv ) a je s nimi velmi spokojen a to bydlí na Vysočině, kde není o sníh nouze.
Takže celkově hodnotím pokus se značkou Nexen pozitivně. Úsměv

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 28.1.2017 , 11:13   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Na 3 v 50km/h? to možná nějaký turbo, ale že by to uthla atmosféra? Vliv na to mají tlumiče a pneu.

Jinak na SZ ti odpovím jak bude chvilka na delší psaní Se stydím Úsměv

tak v servise zjistili utrhané spodní silentbloky u obou předních tlumičů, může to tedy být tím. uvidíme po výměně.

bleck666 je teď offline  bleck666
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 4.2.2017 , 11:27   Citovat  

na eg6 mám teraz zimné pneu nové matador 195,55r16 a auto sa na nich chová úplne inak ako na nizkoprofilovych letných pneu...neviem či je problém že sú to r16 alebo vysoký profil 55

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 4.2.2017 , 14:11   Citovat  

Jinak znamená co? Líp nebo hůř? Každopádně 195/55/R16 mi přijde nesmyslně velký kola na tak malý auto, zabíjí dynamiku, tahají za volant atd.

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 4.2.2017 , 17:50   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Jinak znamená co? Líp nebo hůř? Každopádně 195/55/R16 mi přijde nesmyslně velký kola na tak malý auto, zabíjí dynamiku, tahají za volant atd.

zlé sa to správa na ceste na tých kolesách 195.55.16...aký maximálny rozmer pneu by bol vhodný na eg6,ide mi hlavne o 16 a 17 palcove...dik

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 5.2.2017 , 10:44   Citovat  

Na EG6 je vhodný profil 195/55 R15.
Pokud teda chceš aby to hlavně jezdilo a ne vypadalo.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 5.2.2017 , 12:08   Citovat  

C5g mají pneu 175/70-13, 185/60-14, tudíž by měla být alternativa 195/50-15 která je na chlup stejná. Výrobce ale doporučuje 195/55-15,která je na průměru o 20 mm větší,což moc nechápu. Ale dát tam 195/55-16 to už je pneu větší v průměru o 50 mm,což je sakra dost. Možno ověřit třeba tady tudy odkaz

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
Nový příspěvekZaslal: 5.2.2017 , 12:21   Citovat  

bleck666 napsal:
zlé sa to správa na ceste na tých kolesách 195.55.16...aký maximálny rozmer pneu by bol vhodný na eg6,ide mi hlavne o 16 a 17 palcove...dik

215/40/17 při ET 37 ti vzadu zaleze do podběhu, ale zbytecne velký kola. Proto jsem přešel na 205/50/15 a tedka dávám 195/55/15 protože jsou v tp

JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 6.2.2017 , 13:55   Citovat  

Continental WinterContact TS 860, zkušenosti:

Najel jsem na nich už asi 6 tis. km a musím říct, že jsou fakt dobré.

+ hory jsem dal bez řetězů i v místech, kde mnoho aut nevyjelo a to jsem měl spíš těžší auto (nahoře jsem si všiml obutí jiných vozů: Pirelli , Nokian )
+ na ledu i sněhu mají dobrou trakci, na sněhu (zmrzlý/mokrý) se nezanáší vzorek, takže má guma stále dobrou trakci
+ tiché, hodně tiché! měl jsem možnost sedět v autě s Nokian WR D3 (již měly něco najeto) a velký rozdíl (Nokiany hlučné, Conti neslyším)

- valivý odpor, vyšší spotřeba než na letních 0,5l/100km

Jsem z chování mile překvapen.
Uvidíme jak se budou chovat za rok za dva, ale nyní spokojenost.

Nejvíc jsem je ocenil minulý týden v Ostravě, kdy přes den napadlo asi 30cm sněhu a já vyjel v 01:00 zpět k domovu. (přidávám náhled na dopravní situaci z navigace Úsměv )

IMG_20170202_004324s.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20170202_004324s.jpg, 114.47 kB

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 9.2.2017 , 14:31   Citovat  

bleck666 napsal:

Maximálně 15", rozměr jak píši kluci nademnou 195/55R15 případně pokud chceš sportovnější jízdu tak 195(či 205)/50/15. U 205/50/15 neni takový výběr pneu Úsměv

shaka je teď offline  shaka
2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 9.2.2017 , 14:41   Citovat  

Nie nadarmo vyhrali testy skoro v každom rozmere mám ich tiež a spokojnost Je to tam. continental 860 je top guma

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 9.2.2017 , 17:58   Citovat  

15 palcove kolesa nemôžem používať kvôli brzdam...auto je bez interiéru ,abs,strešné okno pôjde prec a ine zbytočnosti,vazi menej ako 850kg...su pre mňa lepšie 195 alebo 205,ci už na zimu alebo na leto

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 9.2.2017 , 21:52   Citovat  

bleck666 napsal:
15 palcove kolesa nemôžem používať kvôli brzdam...auto je bez interiéru ,abs,strešné okno pôjde prec a ine zbytočnosti,vazi menej ako 850kg...su pre mňa lepšie 195 alebo 205,ci už na zimu alebo na leto

Máš 300mm brzdy? Pokud máš 282 tak se ti do většiny 15" vejdou, sice jen tak tak, ale vejdou Úsměv Pokud takhle odlehčuješ a chceš mít živý, mrštný auto tak bych tam 16" či 17" nedával, pač je to zbytečně těžký a těžkopádný ... co se týče šířky dal bych 195 - zimu a 205 - léto

PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 11.3.2017 , 18:20   Citovat  

Podarilo sa mi vletieť do jamy, guma dostala KO, len dúfam, že disk bude použiteľný. Len taký dotaz, viete mi poradiť ako sa hýbu ceny, lebo doteraz som to nesledoval. Je lepšie objednať gumy ešte teraz na konci sezóny, či počkať na leto alebo až do jesene?

Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina