Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Strana 12 z 16
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 1.12.2016 , 12:46   Citovat  

značka M+S znamená, že má guma o 10% lepší trakci než standartní letní guma ...
pro EU legislativu ji lze použít jako zimní (zaplať bůh), ale ten kdo jezdí v zimě často a nebo bydlí ve vyšších polohách si samozř. koupí ty pravé zimáky OK
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Apol je teď offline  Apol
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2016 , 13:17   Citovat  

Panove dekuju za nazory Úsměv po dnesnim rannim klouzani jdu radeji objednat nejake opravdove zimni.. kazdopadne po zbytek roku se s nima jezdilo super, zadny problem s nima nebyl Úsměv

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2016 , 13:40   Citovat  

Rom. napsal:
značka M+S znamená, že má guma o 10% lepší trakci než standartní letní guma ...
pro EU legislativu ji lze použít jako zimní (zaplať bůh), ale ten kdo jezdí v zimě často a nebo bydlí ve vyšších polohách si samozř. koupí ty pravé zimáky OK

a kdyz ma zimni guma M+S ?

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2016 , 14:13   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
a kdyz ma zimni guma M+S ?

Tak má o 1% lepší trakci než zimní bez M+S. HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2016 , 1:57   Citovat  

Hellborn napsal:
Tak má o 1% lepší trakci než zimní bez M+S. HaHaaa

to mas overeny Velmi šťastný nebo to mas s kiss me nakyho nosorozce HaHaaa

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 11:50   Citovat  

Tak ty Nankang nevím nevím... Je normální, aby v tomhle počasí (0c, suchá silnice) hrabala kola při plným knedlíku na trojku v 50 km/h ? Šahá do toho hned VSA. To samé při odbočování vlevo a rozjezdu z místa např. v křižovatce.

Může na to mít vliv nějaký prvek nápravy, který není ve 100% kondici? Nebo je to jen o pneu? Když jen třeba mírně natočím volant a přidám plyn, tak je tendence k prokluzu vyšší, ale to asi vyplývá z fyzikálních zákonů Úsměv

Možná jsme jenom zhýčkaný z quattra, kde když jsem dal plný knedlík, tak to z fleku vypálilo vpřed na jakémkloliv povrchu. Nějaké prokluzy neexistovaly, ESP jsem viděl blikat, jen když jsem měl sjeté gumy Úsměv Tady se snažím citlivě a i tak je to občas problém. Otázkou je, jestli by to s jinými pneu bylo lepší, nebo je to tím, že je to prostě jenom předohrab a lepší už to nebude...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 12:06   Citovat  

Na 3 v 50km/h? to možná nějaký turbo, ale že by to uthla atmosféra? Vliv na to mají tlumiče a pneu.

Jinak na SZ ti odpovím jak bude chvilka na delší psaní Se stydím Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 12:08   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Na 3 v 50km/h? to možná nějaký turbo, ale že by to uthla atmosféra? Vliv na to mají tlumiče a pneu.

Jinak na SZ ti odpovím jak bude chvilka na delší psaní Se stydím Úsměv

Tlumiče i pružiny mám nové, ale mám třeba urvané silenty v ramenou, takže tam mam vůle... ale to asi vliv mít nebude.

Právě i říkám, že jestli to má problém přenést výkon ve 2500 otáčkách u 2.4, tak jak by to asi fungovalo u dieselu ? Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 12:29   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
to mas overeny Velmi šťastný nebo to mas s kiss me nakyho nosorozce HaHaaa

Hrocha...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 12:48   Citovat  

Střelec napsal:
Tak ty Nankang nevím nevím... Je normální, aby v tomhle počasí (0c, suchá silnice) hrabala kola při plným knedlíku na trojku v 50 km/h ? Šahá do toho hned VSA. To samé při odbočování vlevo a rozjezdu z místa např. v křižovatce.

Může na to mít vliv nějaký prvek nápravy, který není ve 100% kondici? Nebo je to jen o pneu? Když jen třeba mírně natočím volant a přidám plyn, tak je tendence k prokluzu vyšší, ale to asi vyplývá z fyzikálních zákonů Úsměv

Možná jsme jenom zhýčkaný z quattra, kde když jsem dal plný knedlík, tak to z fleku vypálilo vpřed na jakémkloliv povrchu. Nějaké prokluzy neexistovaly, ESP jsem viděl blikat, jen když jsem měl sjeté gumy Úsměv Tady se snažím citlivě a i tak je to občas problém. Otázkou je, jestli by to s jinými pneu bylo lepší, nebo je to tím, že je to prostě jenom předohrab a lepší už to nebude...

dit to je normalni ,kdyz se ti odlehci jedno kolo pri vyjezdu do strany tak tech 230Nm tim kolem protoci i na 3ku pac tam nemas zadnej system krome trakcni kontroly kterej by tomu zabranil ,staci kdyz to toci pres 2000ot .. mne to delalo prakticky na vsech zimnich kdyz jsem mel tezsi nohu ,staci ,ze je trocha kaminku nebo primlzla silnice na kopecku a je to ..
myslim ,ze nizsi profil gumy taky tomu prispeje malinko, pac mam tu samou znacku gum,ale minulej rok 17" ted 18" a mozna bych rekl,ze malinko vice hrabou nez se zbrousi dle goemetrie ,ale tezko rict ,kdyz to nemuzu srovnat v uplne stejnych podminkach ..

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 13:25   Citovat  

to by tých 230NM pri tých 50km/H na trojke musel mať , toto sa mi nestalo na dobrých gumách ani na aute čo malo 320nm pri 1650ot ked som na suchom povrchu na trojke pridal

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 14:27   Citovat  

rudy5 napsal:
to by tých 230NM pri tých 50km/H na trojke musel mať , toto sa mi nestalo na dobrých gumách ani na aute čo malo 320nm pri 1650ot ked som na suchom povrchu na trojke pridal

ted jsi to nepamatuji ,ale myslim ze pri 5Okm toci na trojku kolem 2500ot kde ma motor uz kolem 200Nm a kdyz odlehcis jedno kolo a je jedno jestli to je tlumicem spatne sjetou gumou nebo treba tezsi nohou na plyn, tak klidne prohrabne ,na tom nic nenormalniho nevidim ,pac to neni 4x4 a ani nema LSD ,co se tyce stabilizace na accordu tak ta je dle mne takova makova,
pac te necha slusne prohrabnout a na snehu do kopce nebo v zatacce to moc nepotesi ,ale kdyz se mas rozjet do kopce na hladkem povrchu a mas tam vyssi stupen tak je schopna te nechat zastavit ..coz se mi nedavno stalo ,takze bud hrabe nebo ti temer upne zastavi kolo a nekdy je tezky najit ten stred .. u mne si myslim ,ze na 50% mam porad tezkou nohu na plyn a nemam jeste ten cit na stabilizaci accordu .. ty nankangy jsem nemel tak tezko rict ,jen rikam ,ze v prohrabnuti kola kdyz je odlehceny nevidim zadnou zvlastnost ani pri takove rychlosti nebo otackach ..

3 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 15:31   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
dit to je normalni ,kdyz se ti odlehci jedno kolo pri vyjezdu do strany tak tech 230Nm tim kolem protoci i na 3ku pac tam nemas zadnej system krome trakcni kontroly kterej by tomu zabranil ,staci kdyz to toci pres 2000ot .. mne to delalo prakticky na vsech zimnich kdyz jsem mel tezsi nohu ,staci ,ze je trocha kaminku nebo primlzla silnice na kopecku a je to ..
myslim ,ze nizsi profil gumy taky tomu prispeje malinko, pac mam tu samou znacku gum,ale minulej rok 17" ted 18" a mozna bych rekl,ze malinko vice hrabou nez se zbrousi dle goemetrie ,ale tezko rict ,kdyz to nemuzu srovnat v uplne stejnych podminkach ..

Tak to jsem rád, takže jen moje deformace z předchozích jízd se 4x4... V tom případě Nankang pecka, nejvíc guma OK Velmi šťastný

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 15:46   Citovat  

Jako v zatáčce by se to dalo pochopit, ale pochopil jsem to tak, že to dělá i při jízdě rovně ... Úsměv

2 háčka
-2
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 16:18   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ted jsi to nepamatuji ,ale myslim ze pri 5Okm toci na trojku kolem 2500ot kde ma motor uz kolem 200Nm a kdyz odlehcis jedno kolo a je jedno jestli to je tlumicem spatne sjetou gumou nebo treba tezsi nohou na plyn, tak klidne prohrabne ,na tom nic nenormalniho nevidim ,pac to neni 4x4 a ani nema LSD ,co se tyce stabilizace na accordu tak ta je dle mne takova makova,
pac te necha slusne prohrabnout a na snehu do kopce nebo v zatacce to moc nepotesi ,ale kdyz se mas rozjet do kopce na hladkem povrchu a mas tam vyssi stupen tak je schopna te nechat zastavit ..coz se mi nedavno stalo ,takze bud hrabe nebo ti temer upne zastavi kolo a nekdy je tezky najit ten stred .. u mne si myslim ,ze na 50% mam porad tezkou nohu na plyn a nemam jeste ten cit na stabilizaci accordu .. ty nankangy jsem nemel tak tezko rict ,jen rikam ,ze v prohrabnuti kola kdyz je odlehceny nevidim zadnou zvlastnost ani pri takove rychlosti nebo otackach ..

ten motor má plný krúťak pri 4500ot - 223NM tak pri 50km/H na trojke bude asi dosť pod 200 možno aj 150 , ale to je jedno proste tie gumy nemôžu na suchu a na rovine pri 50KM/H prehrabať nehovorím o zátačke ked je odlahčené koleseso ale o rovine keby to bol nafták čo ma krúťak 400 Nm a v nízkých ot. a poháňanú jednu nápravu tak tomu rozumiem , nezahrabeš ked su dobré zimné gumy na suchu na dvojke na rovine

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 16:58   Citovat  

rudy5 napsal:
ten motor má plný krúťak pri 4500ot - 223NM tak pri 50km/H na trojke bude asi dosť pod 200 možno aj 150 , ale to je jedno proste tie gumy nemôžu na suchu a na rovine pri 50KM/H prehrabať nehovorím o zátačke ked je odlahčené koleseso ale o rovine keby to bol nafták čo ma krúťak 400 Nm a v nízkých ot. a poháňanú jednu nápravu tak tomu rozumiem , nezahrabeš ked su dobré zimné gumy na suchu na dvojke na rovine

vse je o citu na pedal a o nastaveni protikluzu a poradne si koukni prubeh kroutaku DOHC-VTEC motoru ,kdyz jse jdes zase otom natahovat tak bys mel vedet ,ze uz stary DOHC motory mely uz kolem 2500-3000ot asi 80-90% kroutaku, nebavime se o wanklu nebo jine atmosfere ... tady mas nahodnej graf serioveho accordu tak mi ukaz kde je tech 150Nm ... Tak to valím bulvy
a nekde mam graf motoru po reflashi jako mam ja a tam je ve 2500ot uz pres 210Nm ..

57266_stock_dyno.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
57266_stock_dyno.jpg, 83.46 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 18:19   Citovat  

Prostě by to chtělo ještě jednu hnanou nápravu, aby to zvládalo přenášet tyhle brutusácký krouťáky, evidentně je ta předokolka přemotorizovaná. Velmi šťastný Vždycky je mi jí líto, když cítím, jak do toho šahá elektronika... to snad ne

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 18:40   Citovat  

VSA Off Se stydím HaHaaa akorát je otravný ten trouhelníček s vykřičníkem v přístrojovce Úsměv

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 18:46   Citovat  

Střelec napsal:
Prostě by to chtělo ještě jednu hnanou nápravu, aby to zvládalo přenášet tyhle brutusácký krouťáky, evidentně je ta předokolka přemotorizovaná. Velmi šťastný Vždycky je mi jí líto, když cítím, jak do toho šahá elektronika... to snad ne

.. neverim ,ze je to jen chyba gum ,minule mne to skoro zastavilo na kluzkem kopci kdyz jsem se snazil nehrabat a to uz je ten plynovej pedal po reflashi citlivejsi , ja drive myslel ,ze je to jen moji nohou , ale dal jsem auto tatovy aby stim vyjel bez toho aby to zacalo hrabat do jeho garaze kde ma stoupani na cca 2metrech asi ve vysi pul metru , pac furt rikal ze mu nicim travnik Velmi šťastný tak jsem mu to dal Velmi šťastný ,tak se svou 100konovou 306 nema problem a mym akordem nevyjede bez prohrabnuti ,prijde mi,ze i ta trakcni by mola byt lip vyladena nebo ten plynovej pedal nemel byt tak tupej ..
kazdopadne je to o zvyku ,ja na tom aute mam v zimne malo najeto a casem chytnu ten cit do pedalu ,mozna HaHaaa

HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 19:37  Naposledy upravil HIGHTOWER dne 18.1.2017 , 20:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 20:04   Citovat  

Střelec napsal:
Prostě by to chtělo ještě jednu hnanou nápravu

Sežeň si CM3... Mrk

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 6.12.2016 , 20:40   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
co nechápete na názvu tématu:

"zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení..." ??? to mi hlava nebere

resime tu jestli je nebo neni chyba zimni gumy nankang ,ze mu prohrabuje kola v zatackach ,
proto pisu ,ze neni pac to mam taky a mam jiny gumy i jinej rozmer , co natom nechapes ..

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 8:50   Citovat  

rudy5 napsal:

Žádné překvapení, převodový poměr dělá svoje...jen to někteří stále nejsou schopni pochopit pořádnej výtlem

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 9:14   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
co nechápete na názvu tématu:

"zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení..." ??? to mi hlava nebere

Odpovím ti uplně stejně jako v tématu Zajímavé bazarové nabídky

A kde je problém?

2 háčka
-2
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 9:31   Citovat  

Dopis napsal:
Žádné překvapení, převodový poměr dělá svoje...jen to někteří stále nejsou schopni pochopit pořádnej výtlem

ja to velmi dobre chápem to auto má max krútiaci moment pri 4500ot- 223NM , moment sa prenáša na kolesá , to znamená že tých 223NM nemôže mať pri 2500ot predsa a je jedno aký tam máš prevodový stupeň v tom grafe čo tu dal kolega je to vidno a výkon pri tých otáčkach je niekde okolo 70PS , tým chcem povedať iba to že dobré gumy by neprešmykli na rovine na suchu na trojke a v rýchlosti 50KM/H ani na naftovej verzii kde by bolo už 320NM a výkon možno 110PS.
mám x-trail benzínovú verziu 2.5i ktoré ma tieto parametre 233NM pri 4400ot ked dám režim 2WD tak na zimných nokianoch WD4 mi na dvojke nikdy nezahrabe to auto na suchom ani na mokrom povrchu keď som mal celoročné gumy tak mi na suchu na dvojke sem tam prehrabalo keď som moc pridal je to len a len gumami. A ešte raz píšem na rovine na suchu nie na mokrom povrchu a zátačke. a ktovie či sa k tomu nepridiela aj to zadné koleso čo mu brzdí .

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 10:30   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
resime tu jestli je nebo neni chyba zimni gumy nankang ,ze mu prohrabuje kola v zatackach ,
proto pisu ,ze neni pac to mam taky a mam jiny gumy i jinej rozmer , co natom nechapes ..

Přesně tak, tématu se stále držíme.

Prozatím jsme se shodli na tom, že Nankang Winter Activa SV-2 XL 225/45 R17 V94:

- je srovnatelná s Barum Polaris 3
- proti ní je o 20% levnější (1480,-/ks)
- nejedná se o nebezpečnou gumu, jak tvrdí ADAC
- dle některých zkušeností rychleji tvrdne, což se projevuje už druhou zimu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 10:37   Citovat  

Radši zpět k tématu...za sebe nemůžu doporučit Yokohama W.drive v905. Vlastnosti v zimě celkem OK, ale na předku tourera 2,4 daly jen něco kolem 17tkm. A teď před smrtí jsou v nízkých rychlostech hodně hlučné.

V kufru už vozím Semperity a hned jak začne pořádná zima, tak přehodím.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 10:44   Citovat  

Dopis napsal:
ale na předku tourera 2,4 daly jen něco kolem 17tkm. A teď před smrtí jsou v nízkých rychlostech hodně hlučné.

Tak to koukám! Jako že už nemají vzorek? Nebo ztvrdly? To by u mě nebyla ani jedna zimní sezóna...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 21:36   Citovat  

Střelec napsal:
Tak to koukám! Jako že už nemají vzorek? Nebo ztvrdly? To by u mě nebyla ani jedna zimní sezóna...

Jsem to nenapsal jasně Se stydím Myšleno sjeté na cca 4 - 4,5mm (podle toho kde měřím). V zimě to s jízdním stylem nijak nepřeháním, proto mě ta výdrž docela zaskočila. Asi tak, jedna sezóna a jsou v kiss me

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 22:38   Citovat  

zatím velmi dobré zkušenosti s Dunlop SP Winter Sport 4D , celkové jízdní vlastnosti, ticho, bez dodatečného vyvažování (2. zimu), a i nájezd vypadá velmi slušně (Legend KA8)

OK

dunlop-sp-winter-sport-4d.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
dunlop-sp-winter-sport-4d.jpg, 139.71 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina