Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
type R 8g servis po 150 000 km
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
tommyem je teď offline  tommyem
PříspěvekZaslal: 16.10.2016 , 19:53   Citovat  

Zdravim
Udelal jsem si radost a poridil jsi CTR 8g je to bomba Úsměv
chtel bych poprosit o nejake rady zacatecnikovi auto ma nalitane 150 000 km r.v 2007 bylo mi receno jsem to kupoval v bazaru ze jsem 3 majitel mam k tomu servisni knizku kde to vypada ze to 1 majital daval servisovat do hondy posledni razitko r 2013 pri 100 000 km a potom nejspis ten druhy ze se o to staral ale dukaz na to neni zadny ,udelali stk zadne chyby nebyly zajimalo by me co bych vsechno mel nechat skontrolovat nebo vymenit po tech 150 000 km abych mel taky vnitrni klid Úsměv jako jasne olej filtr jdu nechat vymenit a docetl jsem se ze tenhle by byl vhodny Castrol Edge Sport 10w60 a filtr od MANNu a potom jestli nekdo menil vetrak topeni toje prvni takova vada co zatim vim strasne huci diky za pripadne rady
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 7:13   Citovat  

Jestli nevíš poslední stav servisu, tak budeš muset vyměnit náplně, svíčky, filtry ...

S tou ventilací zkus nejdřív vyměnit kabinový filtr, třeba je tak zadělaný, že se ventilátor trápí, nevím, jen hádám. Neslyšel jsem to.
   Návrat  
Keak je teď offline  Keak
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 15:35   Citovat  

jak píše JardaBar vyměň náplně (nevynechal bych ani olej v převodovce)dej origo MTF Honda,určitě koukni na svíčky,jestli jsou původní asi budou na výměnu.

No a tady si můžeš číst,je tam spoustu užitečných informací a zkušeností: tudy odkaz

tudy odkaz

tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 19:27   Citovat  

diky chlapi
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 20:45   Citovat  

a jeste jak je to s rozvodama ?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 20:47   Citovat  

tommyem napsal:
a jeste jak je to s rozvodama ?

Řetěz... Kontrola.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 22:27   Citovat  

tommyem napsal:
Zdravim
Udelal jsem si radost a poridil jsi CTR 8g je to bomba Úsměv
chtel bych poprosit o nejake rady zacatecnikovi auto ma nalitane 150 000 km r.v 2007 bylo mi receno jsem to kupoval v bazaru ze jsem 3 majitel mam k tomu servisni knizku kde to vypada ze to 1 majital daval servisovat do hondy posledni razitko r 2013 pri 100 000 km a potom nejspis ten druhy ze se o to staral ale dukaz na to neni zadny ,udelali stk zadne chyby nebyly zajimalo by me co bych vsechno mel nechat skontrolovat nebo vymenit po tech 150 000 km abych mel taky vnitrni klid Úsměv jako jasne olej filtr jdu nechat vymenit a docetl jsem se ze tenhle by byl vhodny Castrol Edge Sport 10w60 a filtr od MANNu a potom jestli nekdo menil vetrak topeni toje prvni takova vada co zatim vim strasne huci diky za pripadne rady

Záleží, jak dlouho si ho chceš nechat... No a kdo a jak s tím jezdil a hlavně jak se k tomu choval...

150tis je velký nájezd, pokud to někdo hodně honil a má to origo převodovku, motor a spojku, navíc 2007 nemá zrovna ideální převodovku, takže investice do auta můžou být vyšší...
Ideální je to zkontrolovat a zjistit, jak vypadá ta převodovka a motor, asi by to bylo rozumné porovnat s nějakým autem v super stavu nebo projet někým, kdo má s těmi tajpáry zkušenosti...
Je tam několik úskalí...
Když neodhalíš včas zapeklé kroužky, zbytečně vznikne ovalita ve válcích a nezbývá než pak udělat GO motoru s výbrusem Smutný
Pokud nerozpoznáš včas hlučné rozvody, nemusí se stát nic, ale pokud je hodně špatný napínák, mohou klidně přeskočit rozvody, to je minimálně nepříjemné Smutný
Pokud zbytečně sjedeš spojku až na doraz, tak výrazněji ničíš synchrony v převodovce a třeba synchron 1-2 je sám o sobě otázka 15tis Smutný
No a převodovka čím později se zrepásne pokud to potřebuje, tím se mohou zničit i další věci v té převodovce, zase zbytečně peníze navíc Smutný

Ale vlastně toto řeší u nás hlavně kluci, co chtějí mít toho tajpára v super stavu a chtějí si ho nechat déle... 2007 se 150tis není tajpár bez investic, ale záleží co již vlastně bylo uděláno... Na druhou stranu tu máme i tajpáry s origo rozvody ve 250tis km, origo převodovkou v 200tis km a origo spojkou ve 150tis km, nicméně tohle je spíš vyjímečné... Většinou jsou ta auta více používaná a tím i více opotřebená...
   Návrat  
Multiplex je teď offline  Multiplex
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 11:28   Citovat  

Pokud auto funguje, udělal bych bežnou údržbu! Spotřební věci: oleje, filtry, brzdy atd. Pokud se pokusíš z toho začít dělat u Danyho nové auto, tak do toho vykrvácíš takovým způsobem, že budeš mít doma neprodejné TypeR Úsměv
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 11:41   Citovat  

Ano, stim Souhlasím...
Ale proto je dulezite, jak dlouho si auto chce nechat...
Protoze s tou neprodejnosti zase nesouhlasím... Auta co servisujeme a mají za sebou repase motoru či převodovky bez problémů prodám s ohledem na najdete km od repase někde s navýšením okolo půlky ceny té repase...
Takže úplně špatně to není...
A navíc je po nich poptávka, že se vlastně ani moc na fórech neobjeví... Většinou jdou přímo od majitele ke druhému...
Běžné teď prodávám 8G 300 až 350tis...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 12:59   Citovat  

chtel bych aby to vydrzelo minimalne 2 roky ,jsem se dival jaky olej kazdy tvrdi neco ineho mam tu v praci kolegu co ma ten samej stroj a dava do toho castrol 0w30 edge ,co myslite jezdim s tim di prace tak 8 minut takze se mi to ani nezahreje ale o vikendech tomu davam vytacim motor do plna
   Návrat  
Keak je teď offline  Keak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 13:14   Citovat  

já sním jezdím daily po Praze,auto je sériové tak zatím dávám 5w40..Když bych volil jinak,tak asi 10w60 dle zkušeností jiných majitelů

téma: tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
type R 8g servis po 150 000 km
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina