Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Endrix: Honda CRX 2G D16A9
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.8.2016 , 10:03   Citovat  

Pořádně to vyčisti a sleduj, jestli to spíš neteče pod snímačem vačky a pod rozdělovačem.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Endrix je teď offline  Endrix
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.8.2016 , 19:13   Citovat  

Ahoj. Mám ještě jeden problém kterej se mi zatím nepodařilo vyřešit. Po nastartování motor běží cca. půl minuty a potom 'chcípne'. Chod motoru je nepravidelný a otáčky kolísaj. Po chcípnutí se rozsvítí chyba motoru a jednotka pořád dokola bliká 5x. Podle manuálu by se mělo jednat o MAP sensor. Přídávám ještě fotku, jak jsou zapojené hadice na sání. Ta modrá je (a byla když sem to přivez) nezapojená. předtím tam bylo nějaké sportovní sání a já tam vrátil originál. Zkoušel jsem hadičku ucpat, ale na chodu motoru se nic nezměnilo. Před vyndáním motoru to volnoběh drželo. Měl jsem venku i IACV. Prolil jsem ho technickym benzínem, ale žádnej bordel v něm nebyl. Pokud držím motor pod plynem tak nezhasne. Svíčky tam jsou zatim starý, ale na ty bych to asi nesváděl. Bude chyba v tom MAP sensoru? díky za rady

IMG_20160825_164549.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20160825_164549.jpg, 732.69 kB
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.8.2016 , 19:25   Citovat  

Endrix napsal:
Ahoj. Mám ještě jeden problém kterej se mi zatím nepodařilo vyřešit. Po nastartování motor běží cca. půl minuty a potom 'chcípne'. Chod motoru je nepravidelný a otáčky kolísaj. Po chcípnutí se rozsvítí chyba motoru a jednotka pořád dokola bliká 5x. Podle manuálu by se mělo jednat o MAP sensor. Přídávám ještě fotku, jak jsou zapojené hadice na sání. Ta modrá je (a byla když sem to přivez) nezapojená. předtím tam bylo nějaké sportovní sání a já tam vrátil originál. Zkoušel jsem hadičku ucpat, ale na chodu motoru se nic nezměnilo. Před vyndáním motoru to volnoběh drželo. Měl jsem venku i IACV. Prolil jsem ho technickym benzínem, ale žádnej bordel v něm nebyl. Pokud držím motor pod plynem tak nezhasne. Svíčky tam jsou zatim starý, ale na ty bych to asi nesváděl. Bude chyba v tom MAP sensoru? díky za rady

pokud vidím tak vede k mapu tzn rozhodně ucpat .....respektive bych vyhodil i to t čko a napích hadici přímo na map.tipuju že se tito ted uchcává benzínem .map do atmo = naplno otevřená klapka
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2016 , 12:57   Citovat  

jj, 100% zaslepit..nebo jak píše monty, napojit přímo je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 11:09   Citovat  

kluci bylo to tím. Ja ho zkoušel ucpat, když už motor běžel a to nepomáhalo. Asi si chvilku pamatuje nějakou počáteční hodnotu...... Ta hadička tam původně byla, ale asi byla ucpaná (to už si napamatuju Úsměv).
Dneska jsem objednal tlumiče a přední kuláky, tak doufám, že už se brzo svezu.
Ještě budu dělat těsnění pod hlavou a když už to bude dole, zabrousim ventily a dám nový gufera. Bude sedět toto, nebo mi doporučíte nějaké jiné? VICTOR REINZ (VR 12-53593-01) tudy odkaz . Jsou tam ještě těsnění AJUSA a CORTECO.??? Hlavně aby to tam pasovalo rozměrově.
   Návrat  
shaka je teď offline  shaka
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2016 , 20:17   Citovat  

Toš ja už keby dávam guferá na ventiloch dám niečo lepši už to je cenovo dostupne čo som pozeral ale ono vydrží aj toto. Inak pekne sa hráš bude z toho mazel OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.8.2016 , 14:39   Citovat  

shaka napsal:
Toš ja už keby dávam guferá na ventiloch dám niečo lepši už to je cenovo dostupne čo som pozeral ale ono vydrží aj toto. Inak pekne sa hráš bude z toho mazel OK

Jo to bude. už abych jezdil. Pořád se řeší nějaké problémy, ale co se dá čekat u starýho auta. Ten výsledek bude stát za to (doufám). Potřebuju doskládat interiér + nárazníky a dodělat brzdy. Podvozek zatim nechám být, protože nemůžu sehnat rozumný tlumiče. Bilstein, Sachs ani Kyb nejsou snad nikde skladem za rozumný peníze, případně maji jenom zadní Úsměv. Takže podvozek zatím nechám být a udělá se to přes zimu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.10.2016 , 21:55   Citovat  

Ahoj. Nějakou dobu sem nedal žádné pokračování. Nebylo to tím, že bych se flákal, ale naopak ppořád makám a blížím se do finále. Příští tejden bych chtěl udělat technickou a vyzvednout si značky z depozitu. Dám sem pár fotek, co se děje na zahradě a jak ta skládačka už vypadá Úsměv. Každej den mám radost, když tam něco přibyde. Včera jsem dovez poslední díly a když to dobře dopadne, tak bude zítra večer hotovo. Zbývají boční lišty a zástěrky.........

IMG_20160923_184055.jpg

IMG_20160923_184055.jpg, 823.94 kB

IMG_20161001_123408.jpg

IMG_20161001_123408.jpg, 709.31 kB

IMG_20160928_185234.jpg

IMG_20160928_185234.jpg, 703.44 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.10.2016 , 22:17   Citovat  

Hezké je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2016 , 11:14   Citovat  

Pekná práca OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2016 , 17:02   Citovat  

Ahoj. Jak vám brzdí zadní brzdy? Vepředu mám nový kotouče nový desky, přetěsněný třmeny a nový válečky a když to zašlápnu, předek zablokuje.
Zadek si myslím, že je o dost horší. Jednak nezablokuje kola a ani ruční brzda moc nebrzdí. Jsou tam taky komplet zrepasované třmeny a nové destičky. Kotouče jsem tam nechal staré, protože na nich nebyla ani hrana. Jelikož se mi zdálo, že to nebrzdí, znova sem to rozebral, na soustruhu stočil orezlý povrch starých kotoučů a šmirglem očistil destičky, ale nezlepšilo se to...... Budu ještě ovzdušnovat (po čtvrté už), ale tím to nebude, protože předek brzdí a nemělo by to vliv na ruční brzdu.
Když to zašlápnete, blokujou vám všechny 4 kola??? A jak nastavit ty šroubovací válečky? Zašroubovat nadoraz a ono se to pak samo nastaví? Díky za vaše zkušenosti.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.10.2016 , 17:09   Citovat  

Povolit úplně hrazdu ručky, válečky zatočit na doraz, kříž v nich natočit kolmo na brzdič, aby do drážky zapadl výstupek v destičce. Pak několikrát sešlápnout brzdu, ručku povytáhnout asi o dva zuby a začít utahovat na hrazdě, dokud nezačne kolo přibržďovat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2016 , 20:05   Citovat  

Tak sem to v podstatě udělal. Když jsem začal poprvé odvzdušnovat, ruční byla myslim uplně odpojená a až potom jsem začal utahovat lanovody, ale udělám to asi ještě jednou. Když to nepomůže tak už nevim co s tim. Pokud by to byla nějaká hydraulika, tak by měla fungovat aspoň ruční brzda.... a ja se se zataženou ruční mormálně rozjedu.
Ale jelikož předek brzdí, tak vylučuju hlavní brzdovej válec a asi i rozdělovač brzdného tlaku. Posilovač taky funguje, protože po nastartování se pedál propadne.. Zejtra budu pokračovat..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2016 , 20:28   Citovat  

js mám ten istý problem tak to skusim aj ja spravit a dám echo
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2016 , 19:51   Citovat  

já to šteluju tak, že pístek zatočím do polohy, kdy skoro nejdou nasadit desky, tzn. hodně na těsno.
pak došteluju na ručce
ze začátku desky i lehce škrtají, ale hned si sednou a je klid..
i na technický chválili, že taková ručka se jentak nevidí Úsměv pěkně kousavá Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.10.2016 , 10:38   Citovat  

Včera jsem snad konečně odvzdušnil brzdy. Odvzdušnovalo se celkem 5x!!! a pokaždé pořádně. Konečně to začalo brzdit a blokoval i zadek (na mokru). Ale ta ruční brzda je pořád nic moc. Zjistil jsem, že se mi opírá 'hrazda' o držák páky ruční brzdy (asi vytahaný lana), tak jsem po JeZeDacku vyrobil zkušebně novou (rozbruska a vrtačka) Úsměv. Zlepšilo se to, ale stejně to nebrzdí dostatečně. Snad to bude na technickou stačit.

IMG_20161004_184241.jpg

IMG_20161004_184241.jpg, 619.31 kB

IMG_20161004_180507.jpg

IMG_20161004_180507.jpg, 750.56 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2016 , 19:40   Citovat  

DOPADLO TO DOBŘE. Technická kontrola dneska úspěšně absolvovaná. Ta ruční opravdu brzdí málo a ještě jsme zjistili vůli na pravém předním ložisku, ale prošlo to a technikovi se to líbilo Úsměv. A včera to byl přesně rok, co jsem ji přivez. Eště že ten facebook připomíná zpětně důležité události.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 12:48   Citovat  

Minulé pondělí 10.10.2016 jsem si byl na úřadě vyzvednout značky a samozřejmě je hned našrouboval a začal jsem jezdit. První cesta byla opět na STK, kde mi potvrdili typový list a já nechal dopsat 15'' kola. Ty černý co jsou na fotce. Sundal sem je z chudáka Civica, že si je jenom půjčím na to zapsání, ale už tam zůstanou... Taky jsem dodal lišty a namontoval muziku...
Jezdit s nim mě baví. Podvozek je tvrdší (mám tam EIBACHy pro kit), ale jenom decentně. Na silnici sedí pěkně, ale nedostal jsem ho na hranu. Mám z něj trochu strach a učim se s nim Úsměv. No prostě nechci ho hned poslat do škarpy Úsměv.
A teď poznatky a dotazy.
1/ docela málo topí a ručička teploty nevyleze ani na pulku. Buď je to normální nebo je něco přicpanýho nebo je v háji termostat.???
2/ když sem na to šlápnul, zastavil mě omezovač tak v 6800 ot/min. Tam by měl mít motor max. výkon a podle wiki má být omezovač na 7800. Zkusil jsem to zatim jednou a motor byl zahřátej. že by proměřoval tolik otáčkoměr mi připadá nepravděpodobné.??
Po práci to pudu zase projet..... už se těšim.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 13:27   Citovat  

1 a 2 spolu mohou souviset.
Ručička nemá být v půlce, ale asi tak v třetině rozsahu. Otázka je, jak dlouho trvá, než tam vyleze. Pokud dlouho a pokud padá dolů, třeba když vyřadíš kvalt při cšstě z kopce, máš špatný termostat, který plně nezavírá.
Omezovač na 6800 je nejspíš "studený" omezovač, kdy si ecu myslí, že motor není dostatečně zahřátý a utne tě prostě pro sichr dřív.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2016 , 20:31   Citovat  

Včera jsem ujel asi 100km. Voda je ohřátá během chvíle. Asi po 2-3 km. Termostat vyměním, protože z kopce na vykvalt jde teplota dolu, ale i při zahřátém motoru po dlouhé cestě mě omezovač zastaví brzo. Né, že by necelejch 7000 nestačilo, ale rád bych aby to bylo jak má být. Moh si s tím někdo hrát a posunout omezovač dolů? Kdo je tady odborník na řídící jednotky????

IMG_20161017_172457.jpg

IMG_20161017_172457.jpg, 516.69 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 13:42   Citovat  

Kdyby to někoho zajímalo, dal sem na rajče fotky z oprav CRXa. je to v podstatě rok práce. Teď už sem ho zaparkoval, ale třeba ještě bude počasí na projíždku. tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2016 , 19:28   Citovat  

V pátek sem zjistil hodně nepříjemnou věc. Auto sem měl zaparkovaný ve veřejnejch garážích a když sem ho šel zkontrolovat, našel jsem vylomenej zámek dveří a spínací skřínku. Měl sem kliku, že sem měl vyndanou baterku. Jinak bych už asi měl po autě a nějaký fetáci by ho někde rozmlátili. Takže budu potřebovat spínačku i s mechanismem, kterej zamyká volant a ideálně všechny zámky, abych k tomu měl jeden klíč. Pokud by někdo měl, ozvěte se.
Nebo byl nedávno v autolandu 4G Civic. Nevim ale, jestli to všechno sedí?, zámek kufru asi bude jinej co?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2016 , 19:41   Citovat  

Ze civica se liší zadní zámek.
Spínačku mám určitě, ale komplet nemám, nebo bych musel zámky nastavit podle klíče a v tom případě bych potřeboval ty tvoje kvůli stavítkům.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2016 , 20:36   Citovat  

Že by se to předělalo. To je dobrej nápad. Že by se podle spínačky sestavili ostatní zámky? Zadní bych asi ani moc neřešil. Tam je otvírání zevnitř a to stačí. Z mojí spínačky nezbylo vůbec nic a zámek ve dveřích ještě nevim. Rozeberu to a pak se ozvu. Zatim diky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2016 , 21:06   Citovat  

Jo, podle spínačky ostatní zámky nastavit umím. Spínačku nastavit neumím a nejsem si jistej, jestli bych pro ni měl stavítka.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.4.2017 , 18:18   Citovat  

CRXo dostalo nový boty. Nejdřív sem z toho byl překvapenej, jak se zhoršilo chování auta. Strašně 'znervóznělo'. Pak sem si řek, že by to asi chtělo zkontrolovat tlak a byl se celkem překvapenej. On mi to v pneuservisu nafoukal na 2,6. Tak sem to dal 2,1 BARu vepředu a 2 BARy vzadu a dost se to zlepšilo. Všichni psali, jak CRXu utíká zadek a já to mám nedotáčivý Úsměv. Vzadu mám 2mm sbíhavost a vepředu jsem to nastavil na nulu. Předek zkusim ještě přenastavit a vyzkoušim, co udělá malá rozbíhavost. Někde jsem se dočet, že by se to mělo do zatáček zlepšit (na úkor držení stopy v přímém směru) .????

IMG_20170406_154607.jpg

IMG_20170406_154607.jpg, 668.31 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2017 , 0:08   Citovat  

Vidím ze más gumy ako ja ,niekto nane nadáva ale ja tvrdím že za tie prachy Pohoda. Ja mám v predu odklon 1,27 a vzadu 3stupne a som spokojný ale zadok uz by som dával asi na 2stup. to stačí
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2017 , 9:32   Citovat  

Když tady řešíte to nervozní CRX, tak já s ním dneska jel v tom děštosněhu na Kumhách Ku36 sjetých na 0,5mm v šířce 205 a to byla správná "nervozita" Velmi šťastný. Jsem myslel, že mě to v 40km/h odplaví až někam do řeky Velmi šťastný

Co jezdíte za rozměr? Já měl ted 205/50/15 a asi ted obuju 195/50/15 nebo 195/55/15, pač ty 205 jsou už zbytečně široký. Výhoda 195/50/15 je, že jsou za dobrý peníze, pač Ku36 mi vydrželi cca 12t km, ale zase bydlím v kraji kde ty cesty jsou nic moc, takže vyšší profil by se hodil no Velmi šťastný a 195/55/15 mám zapsaný i v TP.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2017 , 11:24   Citovat  

Endrix napsal:
..Někde jsem se dočet, že by se to mělo do zatáček zlepšit (na úkor držení stopy v přímém směru) .????

jj,je to tak. V přímém směru má auto tendenci "vykračovat" a lépe reaguje na změnu směru. Mám nastavenou rozbíhavost vpředu i vzadu. Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2017 , 9:57   Citovat  

Mam 195/50/15. Ty gumy už si 'sedly' a docela to drží. Geometrii udělám ještě jednou, až bude čas. Teď sem o víkendu dělal servis na Civicovi a taky sem byl docela línej dělat ještě něco jinýho kouř . RIZ3K9 taky 'bydlím v kraji kde ty cesty jsou nic moc' sem z Benešova a dokonce sem byl kdysi u vás v servise Úsměv. Ale nikdy sem tě tady snad nepotkal.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Endrix: Honda CRX 2G D16A9
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina