Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 50 z 137
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.7.2016 , 20:24   Citovat  

chrobok napsal:
Zkousel jsem to vyfotit. Na konci je videt ze se mi ten tapicerung odlepil od toho vika trochu...

Tohle vidím na Chemoprén...
Nenapadlo mě, že "pantem" víka je tapecírung...Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.7.2016 , 20:26   Citovat  

Tomtyr napsal:
Ahoj všem, myši mi sežrali vložkou pod přední kapotou. Nevíte kolik ta vložka může stát?

Na tohle jsou experti jiná milá, přítulná zvířátka. Kuny nebo lasičky.
Asi uspěješ dotazem v Hondě.
   Návrat  
chrobok je teď offline  chrobok
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.7.2016 , 20:27   Citovat  

piskot napsal:
Tohle vidím na Chemoprén...
Nenapadlo mě, že "pantem" víka je tapecírung...Smutný

No chemopren to vyřeší dočasně, zase do doby než nějaký jiný nešika tam bude něco ládovat a nechá si vzadu nějaké věci a bude otevírat víko. Spš si říkam jestli tam nedat malé samořezky vrtuy a chytit to tím Nápad je tu!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.7.2016 , 21:58   Citovat  

chrobok napsal:
No chemopren to vyřeší dočasně, zase do doby než nějaký jiný nešika tam bude něco ládovat a nechá si vzadu nějaké věci a bude otevírat víko. Spš si říkam jestli tam nedat malé samořezky vrtuy a chytit to tím Nápad je tu!

Taky řešení, ale musí být seshora lišta, aby se to rovnoměrně přitáhlo, mohl by se ti vytrhnout tapecírung kolem hlav šroubů.
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.7.2016 , 13:01   Citovat  

Chrobok: ja bych to prilepil a dal na to daval pozor.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.7.2016 , 15:02   Citovat  

Tak jsem dnes trochu potrápil CTBA… Napřed jsem to zkoušel na menší překážce (jen lepenkový obdélník viditelný na fotce na špagátu vzadu), ale skoro vůbec se to nechytalo (spíš až při srážce CTBA jen varovně problikl). Přivěsil jsem tedy na špagát ještě starý ručník a hadru… tato kombinace již byla pro CTBA mnohem „viditelnější“.
Vyzkoušel jsem to napřed při tachometrových 30 km/h…. CTBA je prakticky bez šance při této rychlosti – jen mžikový pokus o brzdění ze strany CTBA, za překážkou svítilo na tachometru 29 km/h a CTBA zde již brzdit přestalo.
Přibližovací rychlost jsem postupně snižoval – při 17 km/h již bylo brzdění docela účinné a ke střetu s překážkou došlo při rychlosti cca 8 km/h. Při rychlosti 13 km/h již CTBA spolehlivě zabrzdil s rezervou víc než 20 cm před překážkou (viz foto).
Můj závěr: při poskakování v kolonách může CTBA ledacos zachránit, při nebezpečném přibližování dvou aut vzájemnou rychlostí do cca 15 km/h asi také, ale víc nic. Při vzájemné rychlosti okolo 30 km/h neřeší tento systém naprosto vůbec nic, stejně tak neochrání před srážkou s „maloplošným cílem“ typu chodec.
Jediné, co může schopnosti CTBA teoreticky trochu vylepšit je kvalita povrchu „cíle“ – ale těžko říct, zda by se signály senzorů od hladkého kovového povrchu odrážely lépe a aktivovaly by brzdění již ve větší vzdálenosti před překážkou. Alumatku jsem k vyzkoušení bohužel neměl po ruce.

v13kmh.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
v13kmh.jpg, 247.94 kB
   Návrat  
unitak je teď offline  unitak
PříspěvekZaslal: 6.7.2016 , 19:01   Citovat  

michal.t napsal:
Tak jsem dnes trochu potrápil CTBA… Napřed jsem to zkoušel na menší překážce (jen lepenkový obdélník viditelný na fotce na špagátu vzadu), ale skoro vůbec se to nechytalo (spíš až při srážce CTBA jen varovně problikl). Přivěsil jsem tedy na špagát ještě starý ručník a hadru… tato kombinace již byla pro CTBA mnohem „viditelnější“.
Vyzkoušel jsem to napřed při tachometrových 30 km/h…. CTBA je prakticky bez šance při této rychlosti – jen mžikový pokus o brzdění ze strany CTBA, za překážkou svítilo na tachometru 29 km/h a CTBA zde již brzdit přestalo.
Přibližovací rychlost jsem postupně snižoval – při 17 km/h již bylo brzdění docela účinné a ke střetu s překážkou došlo při rychlosti cca 8 km/h. Při rychlosti 13 km/h již CTBA spolehlivě zabrzdil s rezervou víc než 20 cm před překážkou (viz foto).
Můj závěr: při poskakování v kolonách může CTBA ledacos zachránit, při nebezpečném přibližování dvou aut vzájemnou rychlostí do cca 15 km/h asi také, ale víc nic. Při vzájemné rychlosti okolo 30 km/h neřeší tento systém naprosto vůbec nic, stejně tak neochrání před srážkou s „maloplošným cílem“ typu chodec.
Jediné, co může schopnosti CTBA teoreticky trochu vylepšit je kvalita povrchu „cíle“ – ale těžko říct, zda by se signály senzorů od hladkého kovového povrchu odrážely lépe a aktivovaly by brzdění již ve větší vzdálenosti před překážkou. Alumatku jsem k vyzkoušení bohužel neměl po ruce.

Hmm Úsměv Super zajímavý test. Ale podle mě docela dost závisí na povrchu překážky před autem. Někde jsem viděl na netu různé testy "ctba" různých automobilek, kde to zkoušeli na molitanu a tam efekt byl skoro nulový, pak zkusili dát karton a u toho to fungovalo lépe...Asi čím lépe dokáže "překážka" před autem "odrazit" paprsek zpět, tím lepší účinek to má.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.7.2016 , 20:13   Citovat  

unitak napsal:
Hmm Úsměv Super zajímavý test. Ale podle mě docela dost závisí na povrchu překážky před autem. Někde jsem viděl na netu různé testy "ctba" různých automobilek, kde to zkoušeli na molitanu a tam efekt byl skoro nulový, pak zkusili dát karton a u toho to fungovalo lépe...Asi čím lépe dokáže "překážka" před autem "odrazit" paprsek zpět, tím lepší účinek to má.

JJ, na povrchu to určitě záviset bude... i proto mě překvapilo, že to na karton o rozměrech 118x56 cm reagovalo tak mizerně. Zkoušel jsem různé výšky, na šířku na výšku, pořád nic moc. Rozšíření plochy pomocí textýlií bylo spíš nouzovým řešení, které však navzdory jiné odrazivosti (předpokládal bych horší než u kartonu) dost pomohlo. Časem to snad přezkouším se zavěšenou alumatkou, popřípadě s neprůhledným igelitem, který by mohl být podobnější povrchu laku auta.
   Návrat  
Kenika je teď offline  Kenika
PříspěvekZaslal: 13.7.2016 , 19:45   Citovat  

Čau lidi, v Electroworldu jsem pořídil za 200 magnetický držák a k mémj překvapení skvěle udrží i iPad mini. Mám tak perfektní velikou navigaci a vlastně cokoliv se mi zamane:-). Berte jen jako inspiraci;-)

image.jpeg

image.jpeg, 1.66 MB
   Návrat  
C9G je teď offline  C9G
PříspěvekZaslal: 13.7.2016 , 19:56   Citovat  

Tomtyr napsal:
Ahoj všem, myši mi sežrali vložkou pod přední kapotou. Nevíte kolik ta vložka může stát?

Stalo sa mi to tiež, neriešil som to. Keď do mňa o nejaký čas trafil jeden 18 ročný "vodič" a poisťovák prišiel na obhliadku, všimol si to a povedal, že v rámci havarijnej mi to preplatia... Išiel som teda na uniqu a čuduj sa svete, preplatili to akurát cenu si nepamatám...
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 8:18   Citovat  

Neviete ako je to servisnou prehliadkou? Obecne plati, ak nastane niektora zo situacii: a) uplynie 12 mesiacov alebo b) 15000km. Lenze v brozurke od auta sa pise, ze auto sa samo vypyta na kontrolu, resp. ze mi zacne ukazovat, kedy mam ist na kontrolu. Cize to moze nastat este pred tym ako uplynie 12 mesiacov alebo najazdim tych 15000km. Planujem ist na dovolenku autom, cca. 3000km to bude, a teraz uz mam najazdenych 9500km. Preto sa obavam, aby mi nezacal display svietit pri 12000km, ze mam ist na kontrolu a ja budem niekde vo Svajciarsku.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 8:35   Citovat  

JurajP napsal:
Neviete ako je to servisnou prehliadkou? Obecne plati, ak nastane niektora zo situacii: a) uplynie 12 mesiacov alebo b) 15000km. Lenze v brozurke od auta sa pise, ze auto sa samo vypyta na kontrolu, resp. ze mi zacne ukazovat, kedy mam ist na kontrolu. Cize to moze nastat este pred tym ako uplynie 12 mesiacov alebo najazdim tych 15000km. Planujem ist na dovolenku autom, cca. 3000km to bude, a teraz uz mam najazdenych 9500km. Preto sa obavam, aby mi nezacal display svietit pri 12000km, ze mam ist na kontrolu a ja budem niekde vo Svajciarsku.

V Hondě mi říkali, že první interval je kratší, ale přesně neřekli. Taky že prej si auto samo řekne. Nicméně řekl bych, že pokud tam zajedeš teď, tak tím nic nezkazíš Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 8:53   Citovat  

JurajP napsal:

Ahoj, já jdu na první servis teď v pondělí, auto mi začalo blížící se servis připomínat cca měsíc a půl před výročím převzetí nového Civicu (mám najeto jen 7000 km). Před tím měsícem a půl mi zároveň přišla SMSka od Hondy, ať se objednám na servis... zavolal jsem tam a řekl že se chci objednat, a že to nechci dřív než skutečně ten rok od koupě... technik se vyjádřil že samozřejmě, žádný problém a že stejně by to o moc dřív ani nešlo (měli plno na několik týdnů).
Myslím, že se tím nemusíš příliš trápit, nevypadá to, že by u Hondy lpěli na nějakém extra přesném dodržení termínu.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 9:30   Citovat  

Hlídal bych si jenom, aby si zůstal pod jedním limitem...mohli by to zneužít v případě nějaké reklamace, že si nedodržel záruční podmínky a zrušit Ti záruku.
   Návrat  
tardi je teď offline  tardi
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 10:07   Citovat  

chrobok napsal:
V Hondě mi říkali, že první interval je kratší, ale přesně neřekli. Taky že prej si auto samo řekne. Nicméně řekl bych, že pokud tam zajedeš teď, tak tím nic nezkazíš Mrk

Mě se objevil na displeji první symbol servisu přesně 1 měsíc před výročím koupě. Plus mi dealer poslal email s upozorněním ohledně objednání servisu.
   Návrat  
Kenika je teď offline  Kenika
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 10:52   Citovat  

JurajP napsal:

Já byl nedávno také na první ukázalo mi první varování u 18.000km, vycházelo mi to přesně k 20.000. Prý je ukazatel dynamický, závidí na stylu jízdy, oleji, atd.... Vyšlo mi to asi po 8 měsících od koupě. Jinak je zajímavé zjistit si ceny. Já mám dva dealery stejně daleko od domu a cena se liší o 2.000 Kč! A to je dost Úsměv
   Návrat  
Manasek je teď offline  Manasek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 18:12   Citovat  

Joystick napsal:
Dneska jsem absolvoval osobní detailní seznámení s potenciálními novými auty. Hezky pěkně po sobě, aby dojmy byly čerstvé. Varianty byly Toyota Auris TS 1.6 6MT výbava Trend+ a Civic Tourer 1.8 6MT výbava Elegance. Nebyl jsem na to sám, vzal jsem nestranného pozorovatele, který s japonci nemá žádné zkušenosti, je odkojen francouzi. No nebudu se dlouze rozepisovat, to jsem udělal na jiném fóru, ale použiji jeho hodnocení.

Po usednutí do Aurise: Hmmm, to je pěkný auto.
Po usednutí do Tourera: Wow, no to je bomba.

To mluví za vše, kvality auta znáte, já už taky. Takže teď jen najít toho, kdo nabídne nejlepší cenu a podmínky financování Honda

nemůžeš to trošku víc rozvést? stojím také před touto volbou.
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 19:17   Citovat  

Nevím jak myslíš rozvést, už se nepamatuji kam jsem to napsal celé, myslím, že je tam odkaz na Toyota forum kde jsem to popisoval detailně.

P.S. Zde je odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 21:51   Citovat  

Kdysi s krátkým C9G jsem byl na servisce přesně poslední den, co ukazovalo připomínání na displeji.
Pak s prvním Tourerem tuším o cca. měsíc před, než bylo roční výročí.
U současného jsem nechal měnit olej teď v lednu při 12 tisících, kdy mi bylo řečeno, že ještě "pár" kilometrů a systém by sám signalizoval nutnost výměny oleje, roční výročí, tzn. plánovaná serviska, máme koncem července, ale jelikož jsem nepřítomný (v ČRÚsměv), tak jsem ke Šmuclerům volal a řekli, žádný problém s pozdější serviskou někdy na podzim.
Perlička je, že při výměně oleje mi tam nastavili zase roční interval...
Řekl bych, že pokud je razítko v servisní knížce z autorizovaného servisu, právě to opravňuje uplatňovat záruku.
A stejně aby něco na záruku spravili, nemusí mít auto ani jednu servisní prohlídku. U prvního Tourera asi po měsíci odešla aretace roletky kufru na jedné straně. Jedno zavolání-informace o závadě, druhé zavolání-domluva termínu opravy, oprava, odjezd se servisu. Nic víc. Možná se tohle do historie auta vůbec ani nezapsalo...
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2016 , 15:07   Citovat  

Zdravím panové,
shodou okolností se asi v krátké době stanu majitelem Civicu Tourer 1.8 iVTEC Sport. VTEC

Zarazilo mě, že ve velkém techničáku je zapsána pouze jedna velikost kol a pneumatik (pro obě nápravy): 17 x 7 J ET 50, 225/45 R17 88V. Přitom zimáky měl původní majitel R16 (jsou k autu) a ty tam přitom vůbec zapsány nejsou. To tam být nemusí? Tak to koukám!

Jaké jste si tam nechali napsat kola a pneumatiky (asi čím víc variant tím líp)?

Má smysl do budoucna řešit Al kola pro 16" pneumatiky kvůli lepšímu komfortu na horších silnicích???

Díky všem za reakce. VTEC

Tom
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2016 , 15:31   Citovat  

anunaki: já nic dopisovat nenechával, dole v dalších záznamech mám 16" i 18"
u Tebe nic není??

na zimu jezdím 16", pneu je levnější, komfort asi na stejno a spotřeba cca o deci lepší OK

Výstřižek.JPG

Výstřižek.JPG, 119.1 kB
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2016 , 15:37   Citovat  

Díky! Okopírovali mně pouze část velkého techničáku a právě ta sekce "Variabilní provedení vozidla" tam chybí... Mr. Green Nevěděl jsem, že se to píše tam. Mrknu se na to při předávání.

xenon04 napsal:
anunaki: já nic dopisovat nenechával, dole v dalších záznamech mám 16" i 18"
u Tebe nic není??

na zimu jezdím 16", pneu je levnější, komfort asi na stejno a spotřeba cca o deci lepší OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2016 , 8:57   Citovat  

neviete kolko stoji servis v Brne popr. nieco blizko hranic? Sice som kupil auto na SVK, ale u nas si pytaju nehorazne peniaze!! Ono by malo byt asi jedno, kde sa to servisuje, hlavne aby to bolo v autorizovanom servise, je tak?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2016 , 20:24   Citovat  

JurajP napsal:
neviete kolko stoji servis v Brne popr. nieco blizko hranic? Sice som kupil auto na SVK, ale u nas si pytaju nehorazne peniaze!! Ono by malo byt asi jedno, kde sa to servisuje, hlavne aby to bolo v autorizovanom servise, je tak?

Tak třeba v Brně Řečkovicích si řekli o 1016 Kč za 1,2 h práce , 433 Kč za olejový filtr , 600 Kč za pylový filtr a 2212 Kč za olej (Castrol EDGE Profesional 5W-30 A5/B5). Vše s DPH.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2016 , 9:24   Citovat  

Chlapi líbí se mi tyhle kola ... odkaz Moc se v tom nevyznám, myslíte, že to na Tourera půjde? Úsměv
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2016 , 12:31   Citovat  

Co na tom chces diskutovat? Libi se ti? Ber! Nelibi se ti? Neber! Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2016 , 13:00   Citovat  

cport napsal:
Co na tom chces diskutovat? Libi se ti? Ber! Nelibi se ti? Neber! Úsměv

Myslel jsem že tam je ET40 (v techničáku 45) a taky píšou 5x114 (v techničáku 114.3) Tohle řeším Úsměv
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2016 , 17:49   Citovat  

já mám na zimu 16x7 ET40
na autě to vypadá takhle, resp. nikde nic nedrhne ani neleze

nejspíš těch 114 bude myšleno 114,3 Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2016 , 19:51   Citovat  

Jen ještě nějak nemůžu najít jestli jsou ty disky OK na zimu Ble A taky jsou skoro 2x dražší než jsem původně chtěl kupovat, ale vypadají luxusně Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.7.2016 , 10:35   Citovat  

michal.t napsal:
Tak třeba v Brně Řečkovicích si řekli o 1016 Kč za 1,2 h práce , 433 Kč za olejový filtr , 600 Kč za pylový filtr a 2212 Kč za olej (Castrol EDGE Profesional 5W-30 A5/B5). Vše s DPH.

2212kc za olej? Tak to koukám! to ako vazne? To si bol v auto elegance?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina