Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 117, 118, 119 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 118 z 158
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2016 , 14:07   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
a jsi zapomel krome LPG jeste vypnout klimu a protikluz Velmi šťastný tak jsem to tak delal ,ale co mam privstrik od 5500ot tak uz to nevypinam neni treba a benzin tolik nemizi Úsměv

Dneska jsem s naším Peugeotem liquid taky školil TDi racera, až mně chytla Policie ČR.
Díky Bohu byl policajt taky můj zákazník, jinak bych už asi chodil pěšky HaHaaa
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2016 , 20:30   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
a jsi zapomel krome LPG jeste vypnout klimu a protikluz Velmi šťastný tak jsem to tak delal ,ale co mam privstrik od 5500ot tak uz to nevypinam neni treba a benzin tolik nemizi Úsměv
u 3.0 V6 to nebylo potřeba Mrk

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rimmsi je teď offline  Rimmsi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2016 , 21:03   Citovat  

Jen blbni .... Velmi šťastný .... Jiříku čistě teoretický dotaz .. zatím to není aktuální, ale zástavba Liquid do K24 (accord 7g)asi problém nebude že? ....

2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 4.6.2016 , 21:12   Citovat  

Mám tu sadu na K24 pro Petera, který mi už před půl rokem zaplatil nevratnou zálohu a auto pořád nepřistavil Smutný
Takže pořád čekám....... předpokládaný výkon K24 je s liquidem minimálně 155kW.
Jestli to chceš máš to mít Úsměv cena 34 tisíc i s variátorem předstihu.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 4.6.2016 , 22:01   Citovat  

sablos napsal:

jo to taky znam u 295Nm tam se to strati Velmi šťastný

Rimmsi je teď offline  Rimmsi
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 4.6.2016 , 22:33   Citovat  

No.. Úsměv já nic slibovat ani domlouvat nechci, protože nevím ještě jestli budu řešit nový povoz... už teď nebo až za nějakou dobu .... a do A6G už to nemá moc smysl ... ale u LPG chci zůstat a liquid system se mi zamlouvá... nepotřebuju honit výkon jde mi spíš o celkové plusy, prostě když už tak už Úsměv o tolik dražší to zas není .... škoda že jsi tu přestavbu ještě nemohl zrealizovat, docela by mě zajímalo jak to ve výsledku funguje na tomhle konkrétním motoru .... Úsměv

2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 5.6.2016 , 8:42   Citovat  

Je to pro liquid ideální motor. Akorát to chce toroid výšky 220 kvůli přelévání plynu v zatáčkách (čím nižší výška, tím snadněji se to v zatáčkách pak odlévá a může to nasát bublinu).
Jinak čtyřválec je pro to ideální (vstřikovače jsou dost velké a vejdou se tam -samosebou asi těžko pod ten dekl).

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 10.6.2016 , 20:13   Citovat  

sablos napsal:

já klimu vypínal i u toho třílitra, prostě to bylo znát.

Jiřik napsal:
Mám tu sadu na K24 pro Petera, který mi už před půl rokem zaplatil nevratnou zálohu a auto pořád nepřistavil Smutný
Takže pořád čekám....... předpokládaný výkon K24 je s liquidem minimálně 155kW.
Jestli to chceš máš to mít Úsměv cena 34 tisíc i s variátorem předstihu.

Co když je ten motor předtím reflashnutý? Dá se z toho liquidem dostat o to víc?

Přemýšlím o tom čím dal více, dříve by mě nenapadlo, že se LPG dostane pomalu na 1/3 ceny N95.

2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 10.6.2016 , 21:55   Citovat  

To samozřejmě nevím, jestli ještě něco přidá softwarová úprava, spíš ne, protože při plném zatížení je
stejně lambda výživná dost a předstih je upravený taky. Jde o to, že do válců dostaneš víc směsi, protože má
odhadem o 40 stupňů méně.

2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 2.7.2016 , 11:34   Citovat  

Tak úplně přecházím na filtry z Bulprenu, koupil jsem 100 ks přímo od Certools z Polska.
Kvalita plynu stále hrozná, poslední dobou stále čistím nebo měním vstřikovače a reduktory právě kvůli nánosům
parafinu. Tyhle filtry to aspoň zachytí a nepotřebují tolik místa, jako odstředivé.

F-781_Bulpren_+_10g_oleju.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  F-781_Bulpren_+_10g_oleju.pdf
 Velikost:  30.79 kB
 Staženo:  336 krát

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 9.7.2016 , 21:26   Citovat  

tak třetím rokem jsem jel accordem 7g 2.4i (LPG systém Lovato) do Chorvatska, a potřetí stejný problém... ve slovinsku začalo zlobit LPG.. V zátahu to jelo na plyn, ale jakmile jsem pustil nohu z plynu/přeřadil/přibrzdil, tak mi začal blikat a pípat LPG přepínač a přepnuto na benzín... Ve slovinsku to zlobilo příležitostně (paradoxně po natankování), ale postupem času se to horšilo a v chorvatsku už to vyloženě fungovalo jen když jsem měl nohu na plynovém pedálu.. vždy když se to vypne a zapnu to, tak to funguje, dokud zas nesundám nohu z plynu.. LPG montováno před 3 lety na Harfě, laděno na harfě, poté laděno i u Jiříka, ale každý rok se to prostě opakuje...

Nevíte co s tím? Může to být místním podnebím? Ale cizinci tu normálně na LPG jezdí bez problému...

PS: když jsem jel v prosinci do holandska, v březnu do budapešti, tak vše OK...

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 9.7.2016 , 21:53   Citovat  

Tak to mě to zas zlobí ve velkých vedrech a nebo v půlce června jsme jeli na dovolenou na jih a když jsme popojížděli v Praze v koloně,začalo to cukat a přepínat na benzin. Až když jsme vyjeli na dálnici a chvíli jeli mohl jsem jet zas na plyn a dalo to pokoj. Prostě jak se zvedne teplota motoru a tudíž teplota vody v reduktoru,vypíná to...
Už jsme to řešili že by asi pomohlo přiškrtit v těch vedrech přívod vody do reduktoru,ale ještě jsem to neudělal,protože se mi to stane párkrát za rok v létě...

2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 10.7.2016 , 19:07   Citovat  

Jakube, ve Tvém případě fakt nevím. Chytřejší jednotky zaznamenávají chyby do freezeframe, kde si je pak lze přečíst. Tyhle Tartarini, Eligas, Lovato atd... je mají ale skoro vždy prázdné. podle indicií by to mohla být
nestabilita tlaku, vyvolaná uvolněním nečistot na ventilu reduktoru.
U Kmóďovy jednotky G4 tam byla uložena chyba příliš vysoké teploty reduktoru, což je trochu paradox, protože
jiné výkonnější motory mají vždy opačný problém Úsměv
Inu plnoprůtokový téčkový bypass to pořádně žhaví, řešením je přiškrtit průtok, což ale není výhodné potom v zimě,
když otevřeš topení, byl by opačný problém. Musí se na to víc šlapat, aby se odpařovalo dost plynu a ochladilo to
reduktor Velmi šťastný

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 10.7.2016 , 19:35   Citovat  

...nazdar kluci...co se tyce te teploty a vypinani tak KMODO a Jakube zkontrolujte kontakty a konkretne minusak na baterce...

...ja s tim mnel taky neustale problemy...hlava mi to nebrala a jednotka nehlasila zadou chybu ale proste po prepnuti na plyn PIIIP a chyba zadna...az jednou pri jine cinnosti jsem zjistil ze minusova svorka je napraskla a proste dochazelo k velice nepatrnemu odpojeni kontaktu - kolikrat jsem s tim hybal ale jenom tak s citem a ono to drzelo ale jak jsem jel stacilo teplo nejake to drncani a bylo o zabavu postarane...

...a posledne kdyz jsem po 100km zastavil natankovat plyn a po rozjeti se to zacalo odpajet sem myslel ze je to neco jineho ale opet svorka na minusaku - tak jsem ji uz konecne vymenil a je klid Velmi šťastný...

...zrovna tento vikend jsem delal komplet procisteni LPG a filtr kapalne fazy cisty zato plynne faze byl zacmoudly fest...

AFY

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 11.7.2016 , 10:16   Citovat  

Zkusím to, ale asi to nebude můj případ... Mě to na LPG jede, ale pouze pod plynem, jakmile uberu, přepne se na benzin

2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 11.7.2016 , 12:19   Citovat  

Tak- liquid pro Petera je hotový. Nárůst výkonu v celém spektru příliš pocitově výrazný není, objektivně na stejném úseku v kopci je to ale výrazně rychlejší a přikládám měření výkonu- křivka na LPG je mnohem výživnější.
Pokud je tohle 15%, pak u Peugeota mám nárůst 25%, protože tam je rozdíl větší. To přiblížení křivek nad 6000 ot.
přičítám nedostatečnosti vzduchového filtru. Má na ten výkon fakt malou plochu, takže zákazníkovi vřele doporučím
jej hodit do popelnice a dát bavlněnou vložku, např. Green, Simota, nebo FK (nejsou tak drahé jako KN).
za nárůst se ale vůbec nemusím stydět.
Šíleně pracná přestavba, má to zapojené trvalé OBD korekce, ladění TAP advanceru, měření výkonu.... zmatenej

tlustě plyn, tence benzín.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
tlustě plyn, tence benzín.JPG, 1.48 MB

Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 11.7.2016 , 13:42   Citovat  

Ahoj, musím se s Vámi podělit o mou zkušenost s Moll benzínkou. Auto mám nové, Honda civic 1.4, najeto 6700 km, téměř vše na plyn. S autem jezdím většinou hodně podobně a většinou hodně podobné trati, proto mám ustálenou spotřebu na nádrž na nějakých 6,9 litrů plynu plus mínu půl litr. Po celou dobu tankuji bud na naší benzínce u Olomouce, kde vím, že dovážejí plyn z rakouska, nebo u Eurooilu od ČEPRA, kde mají Kralupol. Nějak jsem to nikdy moc neřešil,ale bál jsem se natankovat na jiné, než proveřené no name benzínce. Nedávno se u nás Agip předělal na Moll,ale jestě se tak nějak na první pohled nic nestalo. To byla ta má chyba, protože jsem dříve na Agip jezdil bez problému, intuitivně jsem jel znovu k Agipu. jenže už je to Mol...

Tolik možná zbytečně složitý úvod Úsměv

Proč to ale píšu? No protože na nádrž od Molu jsem najel zhruba o 100 km mín, než na nádrž od výše zminovaných. To že mají litr za 10.20 kč oproti 11.20 respektive 11.40 je nezachrání. Na jednom litru sice ušetřím 1 kč,ale najedu na 37 litrovou nádrž o 100 Km víc. Nevěřil jsem číslům ujeté vzdálenosti,ale protože si vše píšu a tankuji vždy doplna, tak mám údaje přesné. Stan ta jedna nádrž tohoto skvělého plynu, kdy byla průměrná spotřeba nad 8,2 litrů oproti 6,9 litrů normálnu neudělala v motoru nic horšího, než že ji víc zřal Úsměv

Na výkonu, nebo chování jsem nic nepocítil,ale kilometrovej dojezd hovoří jasně. Nečekal jsem, že rozdíly budou takové.

Záver je takový,že u Molu v Olomouci doporučuji plyn opravdu nebrat a připlatit si za Euroil na hněvotínské na Tabulovém vrchu, tam to mám ověřeno, Nebo Čerpačka v Dubu nad Moravou, kde berou Rakouskej plyn a taky dobrej kilometrovej proběh na nádrž.

Byl bych rád, kdyby někdo napsal své zkušenosti, ono se mě to snad ani nechce věřit, že by mohl být 100 km rozdíl na jednu 37 litrů nádrž plynu.....

zitnyp je teď offline  zitnyp
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 11.7.2016 , 13:46   Citovat  

Jezdim prakticky nejvic Mol a TankOno a zere to na oba plyny stejne +- v obou autech. Ted akorat me jedno auto zralo vic, ale to bylo tim, ze me unikal plyn na vedeni k reduktoru. Takze spis jestli ti nezacal plyn nekde utikat Úsměv

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 11.7.2016 , 14:26   Citovat  

Nee, tím to určitě nebude, další nádrž zase normální, 6,6 litrů na 100 průměr. Nevím no, možná byla chyba u jedné konkrétní čepračky,ale dost mě to překvapilo, myslím, že něco málo mohlo udělat čerpadlo, který bylo u Molu třeba slabší a do nádrže natlačilo o litr dva plynu méně, každopádně to určitě žralo od Molu o dost víc, než jinde...

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 11.7.2016 , 14:44   Citovat  

Pincek napsal:
Nee, tím to určitě nebude, další nádrž zase normální, 6,6 litrů na 100 průměr. Nevím no, možná byla chyba u jedné konkrétní čepračky,ale dost mě to překvapilo, myslím, že něco málo mohlo udělat čerpadlo, který bylo u Molu třeba slabší a do nádrže natlačilo o litr dva plynu méně, každopádně to určitě žralo od Molu o dost víc, než jinde...

Ty jo 6,6 litrů LPG je už hustá spotřeba. Pokud ten plyn tankuješ kolem 11,-Kč /litr tak jsi po přepočtu na cenu nejlevnějšího benzínu finančně jakoby na spotřebě 2,6 litru/100 km benzinu. Vždyť i já s 2,4kou jsem lehce po 4 litry/100 km...

2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 11.7.2016 , 19:23   Citovat  

jakubM napsal:
Zkusím to, ale asi to nebude můj případ... Mě to na LPG jede, ale pouze pod plynem, jakmile uberu, přepne se na benzin

...jako kdyby jsi jezdil se mnou v aute Velmi šťastný...

AFY

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 12.7.2016 , 7:32   Citovat  

Kmóďa napsal:
Ty jo 6,6 litrů LPG je už hustá spotřeba. Pokud ten plyn tankuješ kolem 11,-Kč /litr tak jsi po přepočtu na cenu nejlevnějšího benzínu finančně jakoby na spotřebě 2,6 litru/100 km benzinu. Vždyť i já s 2,4kou jsem lehce po 4 litry/100 km...

JJ plyn je finančně návykovej,když je dobře udělanej Úsměv Těch 6,6 je taky ovlivněno cestou na Slovensko, kde jsem neměl dálniční známku a palubák mě pak ukázal celkovou spotřebu 5,2, takže plyn tak o 0,7 litrů víc zhruba Úsměv Rekord na nádrž plynu jsem měl 6,3. To bylo v období tepla,ale ještě jsem nepotřeboval klimu a jezdil jsem jen okresky a trochu města. 2.4 v accordu je moje vysněné auto, snad si ho jednou i koupím, myslím, že je to jeden z posledních dobře udělanejch dostupnejch motoru na celém trhu. Je velká škoda, že se už nevyrábí :/

2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 12.7.2016 , 10:56   Citovat  

Také považuji motor K24 za ideální kompromis mezi životností, výkonem a spotřebou. S manuálem 6kv. úplně paráda.
Navíc proti jiným výkonným motorům od Hondy táhne krásně plynule odspoda až nahoru (viz výkonová křivka,
ta benzínová je jak podle pravítka). Jen se musí dávat pozor na olej, už dělám asi pátou K24 na plyn
a u třech z nich jsem musel dolévat. Dal bych viskozitu 5W-50, mám dobré zkušenosti se značkou Yacco
tudy odkaz
při chodu na LPG (plynná fáze) se motor více zahřívá, proto tahle viskozita, u liquidu je zase třeba odvést
díky zvýšení výkonu více tepla, tak to vyjde nastejno.

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 12.7.2016 , 22:13   Citovat  

chalejkum napsal:
...jako kdyby jsi jezdil se mnou v aute Velmi šťastný...

AFY

tak jsem na to kouknul a nic viditelného... jen ten mínusák na baterce trochu zoxidovanej, ale i po vyčištění furt stejné..

2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2016 , 16:42   Citovat  

...jakube ja na to koukal tolikrat ze nez jsem si vsimnul napraskle svorky - fakt tak 1mm to trvalo a hlavne tech nervu Velmi šťastný...
...a vazne za studena svorka byla jak pribita a stejne po ohrati dochazelo odpajeni...

jiriku...otazka k tomu oleju...ted v tech vedrach jsem mnel silenou spotrebu...jaka by byla nahrada za 10w40? Úsměv...

AFY

2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2016 , 18:51   Citovat  

Zkusil bych výše uvedený, i když jako přechod z 10W-40 asi nic moc, protože bude o dost dražší.
10W-50 už je zastudena dost hustý, teď koukám že je to spíš viskozita pro motorky, i když Alfy jezdí
často na Selenii 10W-60. Zkusil bych viskozitu 5W-50, nebo nové kroužky Úsměv Zkontroluj taky odvětrání karteru,
jestli to není ucpané.

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2016 , 19:55   Citovat  

Jiřik napsal:
Zkusil bych výše uvedený, i když jako přechod z 10W-40 asi nic moc, protože bude o dost dražší.
10W-50 už je zastudena dost hustý, teď koukám že je to spíš viskozita pro motorky, i když Alfy jezdí
často na Selenii 10W-60. Zkusil bych viskozitu 5W-50, nebo nové kroužky Úsměv Zkontroluj taky odvětrání karteru,
jestli to není ucpané.

nechci vypadat jako pako ,pac vtomhle jsem neznalej,ale neni nahodou 5W ridsi olej jako 10W a nebude motoru vice chutnat Velmi šťastný ?
jsou tady desitky stranek o leji ,ale popravde nejsem z nich o nic modrejsi ,kazdej si haji neco jineho z nakyho duvodu a je tezky si vybrat neco co pomuze ,dlouhy roky jsem pouzival 5W40 do cehokoliv ,dneska to je spis loterie jak koukam ...
taky to ted resim ,sice nemam velkou spotrebu oleje ,ale rad bych ji zminimalizoval stejnej engine K24+LPG a premejslim co tam dat misto klasicke 5W40 .. po dlouhe Castrol dobe jsem skusil Shell a neni to onic lepsi spis naopak, mam taky skusit 5W50 ? padlo nekde ,ze na tomhle motoru nekomu klesla spotreba oleje po zmene ze 5W40 prave na 10W40,50 elf to mi hlava nebere je zas pravda mze dotycny nema LPG zastavbu..

2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2016 , 20:22   Citovat  

Zjednodušeně řečeno: ten spodní index označuje tekutost oleje zastudena a horní jeho viskozitu po ohřátí,
takže 5W-50 (vs 10W-40) je sice při pokojové teplotě řidší, ale měl by tvořit silnější film při provozních teplotách. Známý s Opelem Sintrou 3.0V6 udělal tuto změnu a prý se olej ztrácí o polovinu pomaleji
(používá nějaký levný Valvoline). Nejlevnější asi bude v této viskozitě Valvoline, nebo Elf, prostředek
pak Castrol a nejlepší jsou Yacco, Motul a Motorex.

zitnyp je teď offline  zitnyp
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2016 , 21:51   Citovat  

Zjednodusene 5W vs 10W bude 10W hustsi za studena a u toho druheho cisla stejne tak, cim vizsi cislo, tim hustsi olej, ale za tepla.

Tzn. 20W-50 vs 5W-50 bude za tepla mit +- stejnou viskozitu, ale 20W-50 se nehodi do zimnich obdobi, protoze v zime to ma viskozitu medu HaHaaa

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 14.7.2016 , 23:04   Citovat  

Jiřik napsal:
Zjednodušeně řečeno: ten spodní index označuje tekutost oleje zastudena a horní jeho viskozitu po ohřátí,
takže 5W-50 (vs 10W-40) je sice při pokojové teplotě řidší, ale měl by tvořit silnější film při provozních teplotách. Známý s Opelem Sintrou 3.0V6 udělal tuto změnu a prý se olej ztrácí o polovinu pomaleji
(používá nějaký levný Valvoline). Nejlevnější asi bude v této viskozitě Valvoline, nebo Elf, prostředek
pak Castrol a nejlepší jsou Yacco, Motul a Motorex.

dik za normalni objasneni přátele myslis ,ze by tam byl rozdil ve spotrebe pri prechodu se 5W40 na 5W50 nebo mam skusit jeste nakej z vyssim indexem nebo uz to nema smysl Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 117, 118, 119 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina