Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 267, 268, 269 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 268 z 486
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 17:10   Citovat  

miniwop napsal:
Taky nad mlhovkama uvažuji. Máš nějaké zkušenosti které koupit?

Ak by si mal záujem, plánujem objednávku LED 3000K(žltá farba) do hmloviek, obyčajné žiarovky tam nesvietia nič moc. Skús sa inak spýtať na vrakovisku, neoriginálne hmlovky nebudú mať asi homologáciu
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 20:06   Citovat  

Mino21 napsal:
2.0 měly tempomat, ale ne v Comfortu. I proto jsem 2.0 bral z Německa, protože v ČR se výbava Sport s dvoulitrem neprodávala a tempomat jsem dost chtěl, přestože dálnice v podstatě vůbec nejezdím. Jinak na tom dvoulitru mám celoroční průměrnou spotřebu 7,4, běžná delší okresková jízda lehce nad limity (+10-25) pravidelně 6,4-6,5 (dle dotankování), delší jízdy striktně dle předpisů (Slovensko) jdou někam k 5,8-6,3. Ale jak již bylo řečeno, záleží na tvé trase. Mám 25km příměstskou trasu, kterou dávám okolo 6,5 bez problémů, a to nejedu podle předpisů a stejně tak 25km příměstskou trasu, kde ani při "ekorally" nejdu pod 7,5.

Tak to se omlouvám s tím tempomatem, koukal jsem na modely co se u nas prodavali a ani jedna K20 tempomat neměla. No já jsem jel lehce nad předpisy, okresky 100 - 110, ale vcelku svižne, nebyl jsem brzda, dálnice 128 (dle vyhlášky) ale na tempomat. Takže si myslím, že teď v létě na slovensko to dám na 6,5 sám s bycyklem v kufru do Tater. Jezdim Mělník, Praha, Brno, Hrozenkov,Prievidca a do Bánský Bystrice přes Fatru a pak Brezno (abych nemusel kupovat dálnici na SR) Já jsem vyložene toužil po 140kW, jinak jsem ještě uvažoval o ATR-ku (156kW) VTEC Ale jinak bych určitě bral K20 Úsměv Jedil jsem Š-130 a ta uměla i 10 litrů HaHaaa takže 8 je na pohodu, ikdyž zástavba na plyn dost ušetří, ale dělat to nebudu kouř
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 20:15   Citovat  

Apropo ještě k těm zadním brzdám mám dotaz, teda teorii. Na youtubu je mraky videí na výměnu kotoučů, ale všechny Accordy a i třeba Odyssei měly jiný brzdy něž mám já. Mám tydle desky s těma pružinama:
tudy odkaz
Brzdiče na videjích měla dva zářezy do kříže, přes celou plochu pístku a vždycky to maníci zašroubovali velkym šroubovákem. Jám mám jen takové dva mále "výkusy" po obvodu pístku, a je tam vidět jakás stupnice, vedele těch vykusy v jinak plnem pístku. Takže se domnívám, že zde se bude pístke normálně zatlačovat, ty výkusy jsou na nějaky štelování. Pokud se mýlím, tak mě opravte, díkes.
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 20:52   Citovat  

Marián napsal:
Apropo ještě k těm zadním brzdám mám dotaz, teda teorii. Na youtubu je mraky videí na výměnu kotoučů, ale všechny Accordy a i třeba Odyssei měly jiný brzdy něž mám já. Mám tydle desky s těma pružinama:
tudy odkaz
Brzdiče na videjích měla dva zářezy do kříže, přes celou plochu pístku a vždycky to maníci zašroubovali velkym šroubovákem. Jám mám jen takové dva mále "výkusy" po obvodu pístku, a je tam vidět jakás stupnice, vedele těch vykusy v jinak plnem pístku. Takže se domnívám, že zde se bude pístke normálně zatlačovat, ty výkusy jsou na nějaky štelování. Pokud se mýlím, tak mě opravte, díkes.

pístek máš zatáčecí všechny A7G a i jiné hondy maji zařezi na pčípravek jen na krajích pro zatočení.Pístky co se nazatáčí jsou duté.Destičky z odkazu jsou správné. Třeba nové HRV má už elektickou ručku a tam se pístek zatáčí poocí diagnostiky.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2016 , 21:53   Citovat  

DworiBak napsal:
pístek máš zatáčecí všechny A7G a i jiné hondy maji zařezi na pčípravek jen na krajích pro zatočení.Pístky co se nazatáčí jsou duté.Destičky z odkazu jsou správné. Třeba nové HRV má už elektickou ručku a tam se pístek zatáčí poocí diagnostiky.

Díky za info, měl jsem to otočený asi o 30 - 40 stupňu, ale znát to nebylo, dal jsem to zpátky, nešel mi nasadit brzdič zpátky. Ten zářez totiž zapadá přesně do výstupku na vnitřním průměru destičky na straně k tomu pístku.
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2016 , 9:04   Citovat  

taky na toureru asi budu muset řešit zadní brzdy... dnes jsem dojel do práce a pravé zadní kolo smradlavé a rozžhavené.. to mi hlava nebere
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.6.2016 , 9:29   Citovat  

Špatná údržba...chce to každý rok mazat a čistit.
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.6.2016 , 11:21   Citovat  

Stepa napsal:
Špatná údržba...chce to každý rok mazat a čistit.

Přesně tak, ale to je snad u všech aut bez rozdílů značky. U některých je to hold náchylnější. Cena za pokrok, snižování celkové hmotnosti vozu a trend (možná úmysl více dávat vozy do servisů, hlavně tech autorizovaných). Prostě kotoučová brzda je, co se týče údržby, mnohem choulostivější jak bubnová. Když si člověk uvědomí rozdělení hmotnosti a brzdové síly mezi předkem a zadkem vozu, tak zjistí, že zadní brzdy jsou nevykovávají tolik práce jako ty přední, tudíž jejich pochyb je minimální. A to je ten důvod proč se tak lehce zanáší a zatuhávají.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.6.2016 , 11:24   Citovat  

jakubM napsal:
taky na toureru asi budu muset řešit zadní brzdy... dnes jsem dojel do práce a pravé zadní kolo smradlavé a rozžhavené.. to mi hlava nebere

Já to s každým přezouváním kompletně rozhodím, vyčistím a promažu. Ale v dohledné době cca 1-2 let budu muset koupit nové zadní kotouče, jsou na nich docela velká vyrezlá místa.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.6.2016 , 11:30   Citovat  

Marián napsal:
Tak to se omlouvám s tím tempomatem, koukal jsem na modely co se u nas prodavali a ani jedna K20 tempomat neměla. No já jsem jel lehce nad předpisy, okresky 100 - 110, ale vcelku svižne, nebyl jsem brzda, dálnice 128 (dle vyhlášky) ale na tempomat. Takže si myslím, že teď v létě na slovensko to dám na 6,5 sám s bycyklem v kufru do Tater. Jezdim Mělník, Praha, Brno, Hrozenkov,Prievidca a do Bánský Bystrice přes Fatru a pak Brezno (abych nemusel kupovat dálnici na SR) Já jsem vyložene toužil po 140kW, jinak jsem ještě uvažoval o ATR-ku (156kW) VTEC Ale jinak bych určitě bral K20 Úsměv Jedil jsem Š-130 a ta uměla i 10 litrů HaHaaa takže 8 je na pohodu, ikdyž zástavba na plyn dost ušetří, ale dělat to nebudu kouř

Š120 a provoz s ní si ještě docela živě pamatuji...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.6.2016 , 11:32   Citovat  

Já taky čistím a mažu před zimou i po zimě, ale asi +/- 3 měsíce po promazání se mi zadní kolo začalo hřát taky... Těsnění už nebylo asi moc kondici, ale nebylo to na něm vidět a za ty 3 měsíce zpuchřelo a vyskočilo z drážky a pístek přirezl...
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.6.2016 , 11:36   Citovat  

Ptám se asi blbě, ale promazáváte co na zadních brzdách? Jenom ty pístky, kde se šroub povoluje zezadu? Nikdy jsem to nedělal, tak proto se ptám..

díky Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.6.2016 , 12:02   Citovat  

Squixx napsal:
Ptám se asi blbě, ale promazáváte co na zadních brzdách? Jenom ty pístky, kde se šroub povoluje zezadu? Nikdy jsem to nedělal, tak proto se ptám..

díky Se stydím

Sundám celý třmen, vytáhnu brzdové destičky. Důkladně očistím celý kotouč (drátěným rotačním nástavcem ve vrtačce - ale tím hodně hrubým) a dosedací plochy brzdových destiček na rámu třmenu. Pak očistím a znovu důkladně promáznu čepy třmenu na kterých se třmen pohybuje, tzn. promáznu čepy a pod krycí prachovku nanesu trochu mazacího tuku (používám MUS/MOS a grafitovou mazací pastu s příměsí molybdenu, nevysychá a snáší vyšší teploty, na obnaženém povrchu pasty se časem vytvoří navíc ochranný film). Decentně namáznu dosedací plochy třmene pro brzdové destičky, resp. ty nerezové plíšky (samozřejmě je taky očistím). Decentně znamená, že tam je jen malý film mazacího tuku. Pak pomocí injekční stříkačky a jehly (té největší, jaká se vyrábí) vtlačím pod prachovku pístu trochu mazacího tuku.
Pokud jsou brzdové destičky nerovnoměrně sjeté, resp. pokud mají na sobě vydřené drážky, tak destičku zbrousím smirkovým papírem na rovné ploše.
Pak vše poskládat, protočit, dotáhnout a je na sezónu klid.
Údržba jednoho kola (i se sundáním a nasazením) cca 1 hodina kouř ale vsadím boty že to lze zvládnout i rychleji
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.6.2016 , 12:09   Citovat  

Hellborn napsal:
Já taky čistím a mažu před zimou i po zimě, ale asi +/- 3 měsíce po promazání se mi zadní kolo začalo hřát taky... Těsnění už nebylo asi moc kondici, ale nebylo to na něm vidět a za ty 3 měsíce zpuchřelo a vyskočilo z drážky a pístek přirezl...

Nj. prachovky a manžety není radno podceňovat, taky si na to dávám pozor. Před pár lety mi praskla manžeta na Mazdě a zjistil jsem to při přezouvání kol, ihned jsem volal svému mechanikovi a do týdne bylo opraveno, naštěstí se do homokinetického kloubu nedostal žádný bordel a klub mohl zůstat původní. Škoda, že si toho nevšiml známý, kterému jsem na rok zapůjčil mazdu. Praskla mu manžeta na druhé straně a jak se pod ní dostal prach a vlhkost tak po čase odešel celý kloub.
Pořád je to nic proti výměně celého dílu.
   Návrat  
Patr1k je teď offline  Patr1k
PříspěvekZaslal: 23.6.2016 , 15:42   Citovat  

Kmóďa napsal:
Každý senzor je jiný,levý přední,pravý přední,levý zadní,pravý zadní. Nevím jaký potřebuješ?

dik za pomoc, markos mi helpol..sice som objednal zadny pravy a potreboval som lavy,ale problem s tym nebol a rozdiel bol len v drziakoch,pouzil sa z toho stareho snimaca...takze konecne po mesiaci uz mi tam nic nesviti Je to tam.

Dandie33 napsal:
ZDAREC BRATŘI Velmi šťastný
Stava se vam někdy že při chcípnutí motoru a opětovném nakopnutí po par minutkách cca 5-10 min vam motor normalne chytne ale nekdy chytne a otačky skočí třeba jen na 500 ot a behem par vteřin se to zase srovna na tech 700 800 ? Neni to vzdy,a starty třeba studene nebo i kdyz je vedro jsou super bez problemu tak nevím,nekdy třeba kdyz přijíždím k semaforu a vyradím zaroven i s brzdou tak to taky tak jemne zakolísa - chtel jsem vymenit svíčky jestli to nebude lepši ale svíčky jsou ok a na otačky to nema vliv,ty jsou řízeny elektronicky. ŘÍKÁM je to jen málo kdy ale kdyz dojedu treba natankovat a pak hned zase startuju tak tam ten kolabs občas je - vím že u 315 tis se asi neni čemu divit ale ten motor je v prvotřídním stavu,olej nežere,nechcípá,taha jak ma,v tec funguje na jedničku,motor pekne vrní,neklape,není hlučný kdyz mu nedám trochu zabrat Velmi šťastný
Tak jestli mate nekdo podobnou zkušenost sem s ní - ACCO 2.4. Rv 2003

no to su tie teple starty,co robia aj mne problemy...mimochodom poriesil si to nejak?

Alias napsal:
Mě taky zlobil brzdový spínač, nejdřív s ním stačilo zahýbal a byl klid ale pak už to nepomohlo, tak jsem musel z nutnosti (auto u krámu a nemohl zařadit - mám automat) do autokelly. Náhodou byl skladem, a cena tuším cca. 300,-. Výměna asi 3 minuty.

brzdovy spinac som menil takisto

scream napsal:
Mne nova verzia nepomohla... chvilkovo pomohla kalibracia volnobehu ale definitivne az vycistena skrtiaca klapka.

ja som mal napr.klapku uplne cistu..ale skusim este tu kalibraciu
   Návrat  
HondaAddict je teď offline  HondaAddict
PříspěvekZaslal: 24.6.2016 , 12:09   Citovat  

SOS

potřebuji sehnat tlakový spínač klimatizace (7g, tourer, 2.2), kdo by jste o nějakém věděl, dejte prosím vědět...co mi nespravuje auto skřítek, kovářova kobyla chodí bosa
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.6.2016 , 13:50   Citovat  

Zdravím lidičky, mám problém chtěl jsem druhý klíček takže jsem koupil nový. Dálku už jsem si na kódoval, klíček nechal vyrobit ale zasekl jsem se na imobilizéru. Jde o to že v klíči je zvlášť jednotka na dálku a zvlášť ten čípek na imobilizér. Původně jsme mysleli že okopírujeme z původního klíčku, ale to nejde. Takže se ptám už to nikdo řešil ? dá se někde vyčíst vyhledat ten kód ?
Děkuji za každou radu. Stále se bráním to řešit přeš Hondu jelikož jen za klíček chtěla 4500 bez daně a práci mi raději neřekli Velmi šťastný
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.6.2016 , 14:38   Citovat  

Chlapí, potreboval bych radu, zejtra pojedu pro jednoho Accorda 2.2 a jakozto neznalec dieslu, bych se chtel zeptat, na co bych si mel dat pozor, na co se u neho zamerit a tak, abych nekoupil zajica v pytli. Najeto by mel mit 140 tis. km. predface 04.
   Návrat  
Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2016 , 14:55   Citovat  

[quote="Tomik"]Chlapí, potreboval bych radu, zejtra pojedu pro jednoho Accorda 2.2 a jakozto neznalec dieslu, bych se chtel zeptat, na co bych si mel dat pozor, na co se u neho zamerit a tak, abych nekoupil zajica v pytli. Najeto by mel mit 140 tis. km. predface 04.[/quote]

Tak podle toho co sem si tu vsiml tak praskly svody, pak spojka je dost draha, a pak asi silenty na predku? to mi hlava nebere
Vic ti ale řeknou majitele, nebo mrkni na první stránku tam myslim nejaky info je přátele
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.6.2016 , 17:19   Citovat  

namatkou

- motor ma sustit a sevelit, ne rachtat - jinak kladka altiku nebo rozvody kiss me .
- praskly svody - smrdi spaliny v kabine, pod kapotou se to da taky nacuchat.
- vntrni klouby poloos - auto vibruje pod plynem, ne do volantu, ale do kastle. Nejlip zkouset na trojku.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2016 , 8:15   Citovat  

markos napsal:
Uf no to tu bude zas silná debata Velmi šťastný. Diesel v A7G je kvalitný, ale je to stále diesel. Životnosť DMF, spojka, vstreky silno závisí od toho ako sa dotyčnú k tomu správal. Ja mám na diesle 200 000 a šlape ako hodinky, ale je to aj tým že som sa k nemu správal s citom a nič iné ako rakúska / nemecká nafta tam netieklo. Za mňa 15 000 ročne je už nájazd kde by sa nad dieslom dalo uvažovať. Za mňa ak na to máš, zožen si diesel s 120-140 tisíc km od niekoho kto vyzerá solídne a staral sa oň a bude ti podla mňa slúžiť. Už tu však boli aj taký čo A7G v diesli predali, pretože ich peňaženka to nezvládla...

tak 11 let starý diesel bude mít JISTĚ najeto 120 tisíc km HaHaaa

Ke spotřebě u K24 - za 8l bude jezdit maximálně dvoulitr. I podle spritmonitoru má 2.4 o 1,5l vyšší spotřebu nez 2.0. Já mám rekord 8,5l, ale to je totální defenzivní jízda na 6 stupeň, tempomat, bez klimatizace, samozřejmě předpisově a bez jakéhokoliv předjíždění. Jenom klima udělá minimálně litr navíc. Dlouhodobý průměr mám 10,2 , ale v hicech a s těžší nohou (a stále rozumnou rychlostí - max 120 okrsky, 160 dálnice) není problém jezdit za 11 l. Tady je LPG na místě. Mé průměry tady - přesná čísla za rok používání a 35.000 km, žádné kecy. tudy odkaz

markos napsal:
Ono zas netreba to brať tak že nafta je zlá a benzín najlepší. Na K24 ke sa docela často riešia napr. poloosy a poviem ti, že ich výmena je docela mastná. V zásade poviem iba toľko, radšej vyberiem zachovalejšiu naftu ako silu mocu rozbitý benzín.

tohle by mě zajímalo - jak poznat vadnou polooosu , nebo homokineťák? Z ničeho nic mi začalo v nižších otáčkách (do 3500) a při jízdě do mírného kopce vibrovat ve volantu. Ve vyšších rychlostech (110+) nebo otáčkách, nevnímám nic. Četl jsem, že se to prověřit dá plným rejdem na obě strany + plyn někde na parkvovišti. Vyzkoušel jsem a žádné vrzání, pazvuky, skřípání, lupání neslyším. Snad to budou silentbloky spodních ramen, o kterých vím, že jsou utrhané. To už jsou ale skoro skoro rok a zatím to mimo vůle v řízení nebylo jinak poznat.
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2016 , 10:00   Citovat  

Střelec napsal:
Ke spotřebě u K24 - za 8l bude jezdit maximálně dvoulitr. I podle spritmonitoru má 2.4 o 1,5l vyšší spotřebu nez 2.0. Já mám rekord 8,5l, ale to je totální defenzivní jízda na 6 stupeň, tempomat, bez klimatizace, samozřejmě předpisově a bez jakéhokoliv předjíždění. Jenom klima udělá minimálně litr navíc. Dlouhodobý průměr mám 10,2 , ale v hicech a s těžší nohou (a stále rozumnou rychlostí - max 120 okrsky, 160 dálnice) není problém jezdit za 11 l. Tady je LPG na místě. Mé průměry tady - přesná čísla za rok používání a 35.000 km, žádné kecy.

Já teda nevím, jaký Spritmonitor používáš ty, ale já vidím mezi 2.0 a 2.4 rozdíl spotřeby 0,33 litru. U dvoulitru je spotřeba 8,94, u 2.4 je pak spotřeba 9,27.

Defensivní jízda s K24 za 8,5 je možná tak na dálnici, tam bych tomu věřil, ale určitě ne na okreskových jízdách. Vždyť při dodržování předpisů na okreskovách dostaneš dvoulitr někam k 6 litrům a když jedeš trochu dynamičtěji (řekněme +10-25 nad limit, pár předjíždění), stále to jede kolem 6,5. Ostatně někteří lidé s K24 mají kombinaci (!) za 7,4. Je ale pravda, že klima zvyšuje spotřebu docela dost.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2016 , 10:23   Citovat  

Mino21 napsal:
Já teda nevím, jaký Spritmonitor používáš ty, ale já vidím mezi 2.0 a 2.4 rozdíl spotřeby 0,33 litru. U dvoulitru je spotřeba 8,94, u 2.4 je pak spotřeba 9,27.

Defensivní jízda s K24 za 8,5 je možná tak na dálnici, tam bych tomu věřil, ale určitě ne na okreskových jízdách. Vždyť při dodržování předpisů na okreskovách dostaneš dvoulitr někam k 6 litrům a když jedeš trochu dynamičtěji (řekněme +10-25 nad limit, pár předjíždění), stále to jede kolem 6,5. Ostatně někteří lidé s K24 mají kombinaci (!) za 7,4. Je ale pravda, že klima zvyšuje spotřebu docela dost.

Máš pravdu, ten rozdíl není tolik.

u 2.0 vidím průměr 8,71 - tudy odkaz

u 2.4 9,48 - tudy odkaz

a 2.2 CTDI 6,56 - tudy odkaz

7,5l kombinaci u 2,4 bych fakt chtěl vidět, možná pokud do té kombinace nepočítáš město (dle TP 13,4l !!) a nebo město bereš jako okruh, kde jedeš 80 na 6tku (a opět bez klimy a ideálně sedan, tourer je o 150kg těžší) a řadíš vždy max ve 2500 otáčkách. Co to je ale za jízdu? To můžeš jít rovnou do dieselu a ukájet se nad tím, že to jezdí za 5l a aspoň to v těch otáčkách pojede HaHaaa Já myslel, že benzínový Hondy si lidi kupují proto, aby je točili VTEC

Teď pro změnu řeším problém s klimou. Včera z ničeho nic přestala chladit. Dnes jsem jí nechával doplnit - prý byla skoro prázdná. Jenže stále nechladí. Kompresor je přitom OK, normálně spíná. Kde může být problém? Servisák říkal něco o nějaké papírové kartuši odvhlčení, že může být zralá na výměnu?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2016 , 11:19   Citovat  

Mam K24 od letošního února. Jezdím do práce a zpět, denně cca 40-50 km. Občas jsem byl v Praze, do práce to mam většinou po široký jedničce bez vesnic, ale občas jezdím i přes dvojky a trojky se pokochat, pak občas popíjždky po Kokoříně a Mělník (po nákupech). Dalo by se říc, že tam je všechno, takže kombinovaná spotřeba, rád a celkem často využiju služeb tempomatu (ten myslím spotřebu může spíš zvýšit). Občas spráskám nějakou koncernovou dýmovnici a občas se s někým nahánim. kamiony poředjiždím, když to jde, ne zakaždou cenu. ale zbytečne za nim nejedeu ve větrným tunelu. Vím že dálku v zimě umim udělat kolem do 7 litrů, mám to ověřený. Jsem si jistej, že za 6,5 to dám te´d v léte. Jezdím lehce nad vyhlášku, nejsem brzda provozu (snaha srazit spotřebu co nejníž). Klimu jsem použil teď ve vedrech parkrát, spíš jí používám jen výjímečně, tak uvidim. Jsou popsaný mraky textů recení na K24, závěr je asi takovej, jistě jsou dynamičtější auta s podobným obsahem srovnatelným výkonem, ale žadný nenumí být tak ekonomický jako K24 při stejně dynamické jizdě. Na závěr, požívám aplikačku Fuelio do mobilu a dlouhodobý průměr mám 8,03. Tankuji zpravidla doplna. Nemám tam zaneseno když jsem to koupil, každej se chtěl povozit, co to dá, to byla spotřeba lehce přes 10.
   Návrat  
Crash86 je teď offline  Crash86
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2016 , 11:47   Citovat  

Zdarec Chápeš! Nevíte jakým způsobem se dá vypnout airbag spolujezdce Cooo??? Díky Chápeš!
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2016 , 11:56   Citovat  

Střelec napsal:
7,5l kombinaci u 2,4 bych fakt chtěl vidět, možná pokud do té kombinace nepočítáš město (dle TP 13,4l !!) a nebo město bereš jako okruh, kde jedeš 80 na 6tku (a opět bez klimy a ideálně sedan, tourer je o 150kg těžší) a řadíš vždy max ve 2500 otáčkách. Co to je ale za jízdu? To můžeš jít rovnou do dieselu a ukájet se nad tím, že to jezdí za 5l a aspoň to v těch otáčkách pojede HaHaaa Já myslel, že benzínový Hondy si lidi kupují proto, aby je točili VTEC

No já to dával až do roku 2008, protože A7G se vyráběl 2003-2008. A tam to jsou tři deci rozdílu. 7,5 kombinace u 2,4 mi nepřijde vůbec nereálná a neviděl bych v tom nějaké šílené odříkání. Já mám na dvoulitru kombinaci 7,4, jezdím spíše krátké trasy nejčastěji 15-25km (okraje měst, mimoměsto, Havířov-Ostrava a okolí), poslední dobou dost nad limit (obce 70-80, pokud to jde), řadím tak, aby po přeřazení otáčky spadly na 2200-2700, tedy při cca 3000-4000 dle kvaltu, poslední dobou i docela často předjíždím, takže otáčkoměr v šestce,...).

Jenže se současně snažím sledovat provoz, trochu odhadovat, využívat setrvačnosti a omezit brždění (např. pravidlo, pokud po předjetí musím na brzdy, nemá předjetí smysl a nepředjíždím - jinak po předjíždění prostě necháš auto dobrzdit motorem na původní rychlost a předjetí na spotřebě téměř nic nepřidá). Prostě plynulá neagresivní, ale stále docela rychlá jízda. Lidé si pořád myslí, že úsporná jízda musí být pomalá a otravná, musí se řadit brzo, ale to není vůbec pravda. Nejdůležitější je plynulost. Když jsem si zkoušel cíleně ekorally, tak jsem nikdy ve spotřebě neudělal žádný výraznější rozdíl (pár deci, pokud vůbec, žádné litry), protože jsem dokázal udělat rozdíl akorát v rychlosti, ale už ne plynulosti. Takže já se třeba pohybuju nejčastěji kolem 2500-3000 otáček, motor má chuť k životu, je pružný, přitom žere skoro stejně jako bych jej dusil při 1500.

Zkoušel jsem si i test, měřil jsem spotřeby při stejném zatížení na 3, 4 a 5. A víš kde vznikl největší rozdíl spotřeb? Nebylo to ani při zátěži, ani na rovině, ale při jízdě z kopce. Do kopce byla okamžitá spotřeba na všech kvaltech víceméně stejná, při lehkém kvaltu se motor nedusil a hezky se točil ve "vyšších" otáčkách (2700) s menší zátěží, na nejvyšším kvaltu se sice točil pomalu (1700), ale hodně se namáhal. Na rovině byly rozdíly kapánek větší, ale pořád nic výrazného. Problém přišel z kopce, protože zatímco vyšší kvalty jedou za 0, nižší kvalt hodně brzdí, nedovolí brzdění motorem a ještě musí přidávat. Proto můžeš jezdit rychleji klidně při vyšších otáčkách, do kopců kvalt nemá až tak velký vliv, roli hraje také zatížení motoru. Důležité je odhadovat provoz a brzdit spíše motorem, tedy ubrat o trochu dříve před zatáčkou a ne že až k ní pojedeš naplno a pak dupneš na brzdu, abys to projel. Jedeš mimo obec, tak kousek před obcí pustíš plyn, do obce vletíš 75-80 necháš to dobrzdit motorem na 50-60 místo toho, abys furt jel třeba 90-100 a pak to před bílou cedulí zašlápl na 50-60... Plynulost, ta je také klíčem. Ne jen otáčky a rychlost.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2016 , 13:07   Citovat  

Přesně jak píše Mino21, absolutní souhlas. Přesně takle jak je to popsany v druhém odstavci jezdím a dlouhodobě za 8. I když občas si troch vyhodim z kopítka, přecijen 7ooo otáček na dvojku a kilo je tam Hihi
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.6.2016 , 13:48   Citovat  

kojak napsal:
Zdravím lidičky, mám problém chtěl jsem druhý klíček takže jsem koupil nový. Dálku už jsem si na kódoval, klíček nechal vyrobit ale zasekl jsem se na imobilizéru. Jde o to že v klíči je zvlášť jednotka na dálku a zvlášť ten čípek na imobilizér. Původně jsme mysleli že okopírujeme z původního klíčku, ale to nejde. Takže se ptám už to nikdo řešil ? dá se někde vyčíst vyhledat ten kód ?
Děkuji za každou radu. Stále se bráním to řešit přeš Hondu jelikož jen za klíček chtěla 4500 bez daně a práci mi raději neřekli Velmi šťastný

Ze spotrebou souhlasim. Vcera jsem najel 700km prevazne dalnice. Rychlost 130 az 140 tempomat a zapla klima 7.7 spotreba. Jinak kdyz jezdim ciste mesto jsem lehce pod 10 a kombinovanou nekde kolem 8.5. Jezdim na zaplou automatickou klimu a tempomat pouzivam i ve meste. Mam 2.4 tourer.

Ale taky bych potreboval poradit s prispevkem vysse je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2016 , 13:52   Citovat  

Asi nemáte tourery a nejezdíte se zaplou klimou. To ty 2 litry navíc udělá. Rozhodně nejezdím pořád nějak agresivně, ale občas to rád do těch 7200 vytočím s tím, že u mě skoro 50% dělá dálnice. Dostat se pod 9 je umění, pod 10 už zase tak ne. Samo brzdím motorem a předvídám. Prakticky mi spotřeba vychází +- stejně, jako u předchozího 3.0 V6 ve stejně těžkém autě - koneckonců to má i podobný výkon, tak proč ne ?

Za 8-9 jsem naposledy i při ostřejší jízdě jezdil s 2.0 a 2.2 v A5G. Tehdá ještě nebyl boďák, takže jsem se nebál to často hnát přes 200 a málokdy jsem byl v kombinaci nad 9l.

A6G si ve 2.0 vzala už 9,82l opět dlouhodobý průměr za 40.000 km - tudy odkaz

Trasa prakticky stejná. Denně Praha, víkend dálnice + okrsky.

Ještě se vrátím k té klimatizaci - nakonec jsem zjistil, že ten kompresor nejspíš nespíná. Sepne sahara, otáčky se houpnou, ale jen minimálně. Necítím lehké vibrace, jako dříve, když sepne a běží. Na co se připravit? Měl jsem za to, že když není chladivo, tak se odstaví, aby se nezadřel? Není tam jen nějaká pojistka, která se spálila? Mechanik má čas až v týdnu, takže do té doby se v tom budu pěkně pařit Smutný
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.6.2016 , 15:10   Citovat  

Crash86 napsal:
Zdarec Chápeš! Nevíte jakým způsobem se dá vypnout airbag spolujezdce Cooo??? Díky Chápeš!

Pojistka...
Normalni cesta neni, pouze "hardware" zasah...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 267, 268, 269 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina